Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes Ma reggel (6 db)

20 hetes terhes vagyok ma. Penteken tegnap es ma reggel kicsit barnaztam, nem allandoan. Doki azt mondta, hogy melyen tapad a lepeny, pihenjek plusz megnezium. Volt vkinek ilyen es mi lett belole?

Koszi a valaszokat!

Legjobb válasz: nekem volt a lányommal, kb pont nekem is a 20. hét körül, ugyan ezt mondta a doki, hogy pihi és magnézium (napi 2), és el is múlt hamar :)

nekem volt a lányommal, kb pont nekem is a 20. hét körül, ugyan ezt mondta a doki, hogy pihi és magnézium (napi 2), és el is múlt hamar :)
Volt, a 28. hét környékén. Nekem is kicsit mélyen tapadt a méhlepény, de biztosra nem mondták, hogy ettõl van. Mindenesetre szigorú ágynyugalomra intettek, amit meg is tartottam kb. 3 napig, de aztán képtelen voltam, mert nem volt folytatás. 1 hétig azért pihentem, aztán még 1 hónapig dolgoztam. Többé nem volt probléma. De legalább alaposan megnézték a méhlepény helyzetét, mert addig senki se figyelt fel rá, hogy kicsit mélyen ül. Azért jó, hogy rám ijesztettek, azóta kímélem magam jobban. Elõzõ napokban pl. 1 órás biciklitúrával mentem el a vércukorterheléses vizsgálatra, lehet hogy az okozta a kis vérzést. Most kezdtem a 37. hetet, azóta is volt fizikailag húzós idõszakom, de nem lett bajunk. A MagneB6-ot a 36. hétig szedtem, napi 4-5 szemet.

Ma reggel kibuktam. Rááltam a mérlegre, s 72 kg vagyok, 20 hetesen, s 60 kg-val kezdtem. Mi lesz így velem?

Nem eszek sokat, ill. többet mint terhesség el?tt, normálisan étkezem. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszem. Elevitet szedtem, de már abba hagytam, mert a doki szerint attól csak elhízok. Még csak kívánós sem vagyok, s édességel sem tömöm magam. Hetente egy csoki, vagy szelet süti. Eddig úszógumira s hasra híztam. Mit tegyek hogy ne hízzak ennyit?

Legjobb válasz: 31 hetes kismami vagyok, én a 20.hétig 8 kilót híztam, azóta pedig összesen 2-t, szóval nekem "megállt" a hízás. Szerintem ne parázz ezen. Esetleg próbálj tornázni, ha engedi az orvosod, és jól esik. Vagy nem lehet, hogy vizes vagy amúgy? Minden jót!

Ne idegeskedj ezen! Nálam is volt olyan hónap, hogy 5 kg hiztam, de most a végén 20 kg van rajtam. Én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a baba, meg a magzatviz, méhlepény sulyát ha levonom, akkor ugy már nem is olyan sok a tényleges hízás. Szerintem nálad sem lesz több! 40hetes kismami
31 hetes kismami vagyok, én a 20.hétig 8 kilót híztam, azóta pedig összesen 2-t, szóval nekem "megállt" a hízás. Szerintem ne parázz ezen. Esetleg próbálj tornázni, ha engedi az orvosod, és jól esik. Vagy nem lehet, hogy vizes vagy amúgy? Minden jót!
Szerintem se idegeskedj! Most a baba a legfontosabb! A 12 kg tényleg nem olyan vészes. Van aki 25-30 kg-t hízik a terhesség alatt és szülés után lemegy.
Szia! Ezek a számok önmgukban semmit nem jelentenek. Befolyásoló tényezõk a genetika, a testmagasság, a csontvastagság, stb. Nekem is mondta a védõnõm, hogy sok a 12 kg - én is kb. ennyit híztam a 20. hétig (20-23 hetesen voltam ennyi pluszban). Aztán az orvosom megnyugtatott, hogy aki magas, vékony, eleve többet szedhet fel. (180 cm vagyok és 68 kg-rõl indultam, vékony csontú vagyok.) Ha nincs magas vérnyomásod, nem magas a vércukrod és nem vizesedsz, nincs semmi baj, ne aggódj!!!!! Én most 37 hetes vagyok és 19 plusz van ratam (nem látszik ennyi - mindenki ezt állítja), de engem csak azért zavar néha picit, mert szeretném a régi ruháimat a szülés után hordani. Anyukám velem is, öcsémmel is több, mint 20 kg-t hízott, de leadta nagyon hamar, egyszerûen a szoptatás alatt, pedig nem fogyózott. Terhesség / szoptatás alatt nem is szabad fogyózni, csak figyelj a helyes táplálkozásra, s ne aggódj a kilók miatt, a természet szabályoz szépen mindent. S tényleg gondolj arra, hogy önmagában egy szám nem sokat mond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, cseppet megnyugodtam, lesz ami lesz, majd csak lemegy valahogy utánna.
Egyáltalán nem biztos, hogy arányosan ennyit fogsz hízni a terhesség második felében is. Én a 33. hétben vagyok, eddig jött fel kb 13 kg, vagy 14, de én nem tartom soknak és mások sem, mert nõtt ugyan a fenekem is és a combom is, illetve én is sokat párnásodtam (ahogyan te is), de eredetileg meg 63 kg voltam 178 centihez, kifejezetten vékony voltam és eloszlik rajtam ez a súly. A párommal a felszedett kilókat viccesen szoptatópárnáknak hívjuk. Mindegy, szülés után biztosan nem lesz olyan vicces a dolog, amikor megnézem, hogy pocak nélkül mekkora vagyok, de nem tudok mit tenni, mert nem eszem sokat, nem eszek sok szénhidrátot és nem is nassolok sokat, mégis gömbölyödök. Szerintem ez tényleg genetika. Egyébként nem vizesedem (eddig egyszer fordult elõ vizesedés és egy napig tartott, de ennek inkább ahhoz volt köze, hogy 24 órát utaztam autóban folyamatosan), a cukrom rendben van, a vérnyomásom még mindig alacsony és jól is érzem magam. Nekem egyébként a 20. hétig kb tíz kiló jött fel és azóta csak 3-4. Már nincs túl sok hátra és egyre nehezebben táplálkozom (nyomja a baba a gyomromat, így alig tudok enni, ha mégis, akkor gyakran hányok), szóval én már nem aggódom a kilók miatt. Várj pár hetet, nézd meg hogy alakulsz, de ne ess kétségbe. Mindenesetre én vitaminpárti vagyok, én nem mernék leállni a terhesvitaminnal, mert esélyem sincs annyira odafigyelni a táplálkozásomra, hogy mindenbõl bevigyem a megfelelõ mennyiséget. Te döntésed, de én a helyedben inkább váltanék, nem hagynám abba teljesen. Egyébként sincs bizonyítható összefüggés a vitaminszedés és a súlynövekedés, óriásbaba között, az egésznek kb annyi tudományos alapja van, mint a hegyes pocak-kerek pocak és fiú-lány összefüggésnek...
Ne aggódj ennyire, az a lényeg, hogy a babáddal minden rendben van és mindene meglegyen, még igy terhesen is olyan a súlyod, amit sokat megirigyelnének!!
Semmit nem tudsz tenni. Fogyózni nem fogyózhatsz, még szülés után sem, ha szoptatsz. Azt jól tetted, hogy nem szeded az Elevitet, mert csak arra jó, hogy hízzál, meg a baba is nagy legyen. Ha tényleg nem eszel édességet, de sok gyümit, és zöldséget igen, akkor valszeg genetikai okai vannak a hízásnak. De egyébként az a 12 kg nem is vészes, szóval szerintem ezen ne idegeld magad. Annyit nem ér az egész.
A kérdező hozzászólása: Ez így szépen fokozatosan jött fel. Nem hiszem hogy vizesednék, nem dagad a lábam, s reggel fel is kaptam egy régi nadrágom, fel jön rám simán, csak begomolni képtelenség. Cukros nem hiszem hogy lennék, jól vagyok, bár annak azt sem tudom mik a tünetei. Dokit kérdeztem, cukorterhelésre majd 28 hetesen küld. Két oldalamra híztam meg nagyon, olyan úszógumim lett, hogy csak na.Elég bénán festek, Formás lábak, kis fenék, s utánna egy nagy ugrás, mint egy töltött káposzta. Még a melleim sem nõttek, hogy azt mondanám oda ment egy egy kiló.
Szia!Én 65kgról kezdtem és akkor voltam 8hetes, most 75kg vagyok és 35 hetes, nekem a védõnõm azt mondta hogy mozogjak sokat, séta meg ilyenek!Amúgy ne izgulj mert nem tudsz mit tenni ellene, majd leadod szülés után, boldog babavárást!
Én ma vagyok pont 30 hetes és 76 kg ruhástól cipõstõl!Nekem is soknak tûnik, de nem tudok mit tenni ellene!Remélem majd szülés után lemegy, rájöttem, hogy ezen most nem tudok változtatni.Bele kell törõdnöm!

20 hetes kismama vagyok és már éreztem a babám mocorgását, de tegnap este és ma reggel nem. Mennyire gyakorinak kell lennie ezekben a hetekben, vagy még az elején nagyon nem lehet mindig érezni? Kezdek aggódni

Legjobb válasz: Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.

Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.
20 hetesen én is ritkán és inkább este éreztem a babómat!Most 25.hetes vagyok és napról napra jobban és erõsebben érzem!Lehet, hogy ez a legaktívabb korszak, néha már azt gondolom, hogy nem is pihen ez a gyerek!:) A lényeg, hogy ne aggódj!
Én nagyon korán 15 és fél hetesen elkezdtem érezni, és nekem is így volt(van)vannak napok amikor igen aktív és van mikor kevésbé.Ugyanez igaz a napszakokra is.Ez is változó. Ne aggódj!Viszont együttérzõen mondhatom én is csak akkor nyugszom meg reggel mikor megbököd.18 heteske

20 hetes vagyok. Ma reggel újra hánytam, pedig már hetek óta nem volt ilyen. A baba is csak néha-néha mocorog már 3. napja. Mitől lehet?

Ráadásul vesetágulatom van, amit a terhesség hozott el? és most az is fáj. Baj lehet?

Legjobb válasz: Sztem hívd fel az orvosod és mond el neki! Inkább vizsgáljon meg, meg nézzétk meg a babót gyorsan, nehogy gond legyen!

Sztem hívd fel az orvosod és mond el neki! Inkább vizsgáljon meg, meg nézzétk meg a babót gyorsan, nehogy gond legyen!
Szia. Én vagyok a feletted lévõ kérdést kiíró kismama. A mozgáshoz annyit hogy nekem kb 4 napja mozog kevesebbet a baba, és máshogy mint eddig. így ez lehet az idõtõl is. De a hányás miatt és a vesetágulat miatt hívd föl inkább a dokidat, nézzen meg uh-n és akkor megnyugszol. Minden jót kívánok és sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszike az eddigi válaszokat. A vesetágulat annyira " nem zavar", mondta az orvos, hogy fájni fog, csak ez a hányás...Arra én is gondoltam, hogy azért nem olyan aktív a picurka, mert nem jó neki az idõjárás. Úgy, ahogy írod kedves 2. válaszoló! Alig mocorog és mikor igen, akkor sem olyan erõsen! Remélem minden ok lesz Nálad is és nálam is! :)

20 hetes vagyok. Ma reggel nagyon megijedtem! Elmentem wc-re és amikor kitöröltem egy pirospötty volt a wc papíron. Csak holnap tudok a dokimhoz menni de addid megörülök. Nagy lehet a baj? Nagyon félek!

Legjobb válasz: Nyugodj meg, mert az nem segít, ha idegeskedsz! A növérem végig a terhessége alatt pöttyözött, vérzett, mégis egészséges babát szült. A második babánál meg egyáltalán nem volt ilyesmi. Ez egyén, és úgy látszik babafüggõ. Holnap a doki mindenben segít, addig pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, és próbálj a picire koncentrálni! :-) Jó babavárást!

Nyugodj meg, mert az nem segít, ha idegeskedsz! A növérem végig a terhessége alatt pöttyözött, vérzett, mégis egészséges babát szült. A második babánál meg egyáltalán nem volt ilyesmi. Ez egyén, és úgy látszik babafüggõ. Holnap a doki mindenben segít, addig pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, és próbálj a picire koncentrálni! :-) Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszod.Remélem nem lesz baj. Megpróbálok megnyugodni.
szia, véletlenûl nem voltatok egyûtt a pároddal?mert az okozhat ilyet..de nem hinném hogy baj lenne.lehet erõlkõdéstl is , bármitõl.de azt javaslom ha gõrcsõlsz, és erõsebben vérzel még ma menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Vasárnap voltunk együtt. Nem görcsöltem.
de lehet hogy ez még az egyûttlét eredménye.ilyenkor nagyon hamar elpattannak bent az erek..nálam is ez volkt..a doki sikositot javasolt..probáljátok ki.ha már nincs põtty akkor valoszinûleg az volt.és nem kell aggodni.de szerezzetek be egyett..kb 600 ft.:D
Szia!Nekem is volt többször és valószínû, hogy egy kis ér pattan meg.Ne aggódj!
Nálam is volt ilyen, de én végül rájöttem, hogy máshonnan jön a vér...szerintem nyugodj meg, ráadásul ha azóta nincs semmi akkor valószinûleg a doki sem fog aggódni!

Ma vagyok 40. hetes reggel távozott a nyákdugó, tegnap egész nap kő kemény has és jóslók 20 percenként. Szerintetek mikor jön a babám?

múlthéten csütörtökön teljesen zárt méhszáj, els? baba :-)

Legjobb válasz: Biztos, hogy jó ötlet most a net elõtt ülni? Inkább irány a kórház. Én is az elsõ babámat várom. De ha ez lenne a helyzet, minimum egy telefon a dokinak. Ha nincs, akkor a kórházba.

Biztos, hogy jó ötlet most a net elõtt ülni? Inkább irány a kórház. Én is az elsõ babámat várom. De ha ez lenne a helyzet, minimum egy telefon a dokinak. Ha nincs, akkor a kórházba.
sztem még ma meglesz.mehetsz a kórházba ha messze van...
bármelyik pillanatban megindulhat a szülés
20 percesekkel hova menne még? Vegyél egy jó meleg de ne túl forró zuhanyt vagy fürdõt. Ha jósló, akkor ettõl megszûnik. Ha beindult a szülés, akkor rendszerezi a fájásokat, rövidíti valamelyest. Ja, és ha messze van a kórház, akkor rendszeres 10 percesekkel menj, ha közel van, akkor 5 percesekkel. Majd írj! :)
én konkrétan 20 percesekkel indultam Egerbõl Debrecenbe....éppen odaértünk.én erre értettem a messzét.
én szept.23-ára voltam kiírva.aznap reggel 2 részben is távozott a nyákdugóm, majd délután egy nagyobb darabka.nem volt semmi fájásom.párom mindig kérdezte hogy nem-e akarok már megszülni.este fél 8 kor már 5 perces fájásaim voltak, még megnéztem a sex és new york-ot, mert csak éppen hogy éreztem a görcsöket.24 hétfõ reggel 07:16 kor megszületett a fiam:)
lett baba?:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!