Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes Ma (51 db)

Baj, ha ma egész nap érzem a babámat? 20 hetes vagyok.

Kb. félóra-óránként egy-egy, de van hogy több rúgást érzek. Egyébként fáj a hasam alja, olyan, mintha egyfolytában feszítené a hugyhólyagom, pedig nem kell pisilnem.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy baja van. Nekem is izgágább ma. Eddig csak néha éreztem. Ma reggel meg olyan cirkuszt levágott nekem (bukfencelt vagy szaltózott, nem tudom) :) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Vannak napok állítólag, mikor élénkebbek. Örülj, hogy ha nyomja is a hólyagon, nem kell pisilned állandóan. Nekem olyan, minta idõnként focizna a hólyagommal. Szerintem meg amúgy nem a hólyagod nyomhatja, hanem a méhed feszül. Boldog babavárást! 19 hetes kismami

Nem hiszem, hogy baja van. Nekem is izgágább ma. Eddig csak néha éreztem. Ma reggel meg olyan cirkuszt levágott nekem (bukfencelt vagy szaltózott, nem tudom) :) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Vannak napok állítólag, mikor élénkebbek. Örülj, hogy ha nyomja is a hólyagon, nem kell pisilned állandóan. Nekem olyan, minta idõnként focizna a hólyagommal. Szerintem meg amúgy nem a hólyagod nyomhatja, hanem a méhed feszül. Boldog babavárást! 19 hetes kismami
Szia:) ! Nekem reggel volt nagyon izgága annyit mocorgott és rugadosott hogy már nemtudtam elképzelni hogy mit csinálhat odabenn:) ! Aztán hogy kikeltem az ágybol néha éreztem csak 1-1 rugást! Én is amugy 20 hetes vagyok:D! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem délelõtt óta hancúrozik, azt hittem, már baja van, mert a bugyim már kissé szorít. De akkor megnyugodtam, ha másnak is ilyen aktív az albérlõje. Sok boldogságot és minden jót Nektek!
Biztosan nincs semmi baja. Pl. az Én babámnak szabályos "ciklusai" vannak. Idõnként 1-2 napig meg sem áll sem éjjel, sem nappal, utána pedig napokig alig mozog.

20 hetes terhes vagyok ma. Penteken tegnap es ma reggel kicsit barnaztam, nem allandoan. Doki azt mondta, hogy melyen tapad a lepeny, pihenjek plusz megnezium. Volt vkinek ilyen es mi lett belole?

Koszi a valaszokat!

Legjobb válasz: nekem volt a lányommal, kb pont nekem is a 20. hét körül, ugyan ezt mondta a doki, hogy pihi és magnézium (napi 2), és el is múlt hamar :)

nekem volt a lányommal, kb pont nekem is a 20. hét körül, ugyan ezt mondta a doki, hogy pihi és magnézium (napi 2), és el is múlt hamar :)
Volt, a 28. hét környékén. Nekem is kicsit mélyen tapadt a méhlepény, de biztosra nem mondták, hogy ettõl van. Mindenesetre szigorú ágynyugalomra intettek, amit meg is tartottam kb. 3 napig, de aztán képtelen voltam, mert nem volt folytatás. 1 hétig azért pihentem, aztán még 1 hónapig dolgoztam. Többé nem volt probléma. De legalább alaposan megnézték a méhlepény helyzetét, mert addig senki se figyelt fel rá, hogy kicsit mélyen ül. Azért jó, hogy rám ijesztettek, azóta kímélem magam jobban. Elõzõ napokban pl. 1 órás biciklitúrával mentem el a vércukorterheléses vizsgálatra, lehet hogy az okozta a kis vérzést. Most kezdtem a 37. hetet, azóta is volt fizikailag húzós idõszakom, de nem lett bajunk. A MagneB6-ot a 36. hétig szedtem, napi 4-5 szemet.
Én 34 hetes vagyok, de ma kis lusti az én kisfiam is.Biztosan az idõváltozásra, ilyenkor mindig ilyen.
Állítólag a hidegfontra úgy reagálnak, hogy kicsit "lelassulnak". Én is ezt tapasztaltam, bár 25 hetesen már kisebb rezdüléseit is lehet érezni. Bevallom volt olyan nap néhány hete, amikor kicsit meglökdöstem a hasam, hogy "na mi lesz már!" Kicsit mozgott, így megnyugodtam. Ha hátadra fekszel, kicsit lenyugizol, megsímogatod a hasad és szólongatod, lehet hogy ad életjelet:-)
A tegnapi 20:17-es vagyok. Elõször nagyon rendszertelenül mozognak, és szinte csak akkor érzed, ha nyugalomba helyezed magad. Majd késõbb jelez több mindenért is. Nekem akkor is mozog, ha kényelmetlenül ülök, vagy fekszem, ha álldogálok, hangosabb a zene stb. Még néhány hét, és Te is sokkal gyakrabban fogod érezni.
Az idõváltozás is befolyásolhatja a mozgásukat, nálunk is a hideg idõ és az esõ elõtt ilyen. Egyél egy kis csokit, vagy igyál kólát, hátha attól kicsit felélénkül és megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Ad életjelet, de nagyon ritkán... Ma csak most du. éreztem elõször, igaz de. megállásom sem volt.
20 hetesen még ne is várj több mozgást. van aki még ilyenkor nem is érzi. 26km

20 hetes vagyok ma. Tegnap és a ma nem éreztem a babát mozogni. Lehet, hogy most lustább? Vagy ez már bajt jelent?

Legjobb válasz: Szió! Semmi gond, biztos csak alukál. Én csak a 21. héten kezdtem el érezni a mozgást, akkor is csak "szakaszosan", néha mocorgott, néha napokig nem érzetem. Én kb a 23. héttõl érzem rendszeresen a mozgást. Szép babavárást! 27 hetes kismami

Szió! Semmi gond, biztos csak alukál. Én csak a 21. héten kezdtem el érezni a mozgást, akkor is csak "szakaszosan", néha mocorgott, néha napokig nem érzetem. Én kb a 23. héttõl érzem rendszeresen a mozgást. Szép babavárást! 27 hetes kismami
Szia!Van aki ilyenkor még nem is érzi a baba mozgását, úgyhogy ne aggódj-mondjuk én pont kivétel vok, a 18. héttõl éreztem:) , de lényeg, h nekem is volt h ilyen fiatal teresen napokig nem éreztem, ehhez még kell pár hét h rendszeresen érezd a Pici mozgását.Nyugi, nincs semmi baj! És Boldog Új Évet! 16 hetes anyuka
Szia! Biztos nincs semmi gond és lehet hogy mozgott õ csak épp akkor amikor te aludtál. Én sokszor alig éreztem a mozgást, mert mentem ide oda.És a 20. héten még bõven van helye, ami annyit jelent, hogy nem mindig érinti a hasad, amikor mozog.
Szia!Én 24 hetes vagyok és én is így voltam tegnap, ennél sokkal aktívabb szokott lenni.Azt olvastam, rá is hat az idõjárás változás és ahogy telik az idõ, a babóca egyre többet alszik, szóval lehet, hogy pont akkor mozgott, mikor te aludtál.Szerintem a te babád is csak lustább.Minden jót nektek!

Ma reggel kibuktam. Rááltam a mérlegre, s 72 kg vagyok, 20 hetesen, s 60 kg-val kezdtem. Mi lesz így velem?

Nem eszek sokat, ill. többet mint terhesség el?tt, normálisan étkezem. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszem. Elevitet szedtem, de már abba hagytam, mert a doki szerint attól csak elhízok. Még csak kívánós sem vagyok, s édességel sem tömöm magam. Hetente egy csoki, vagy szelet süti. Eddig úszógumira s hasra híztam. Mit tegyek hogy ne hízzak ennyit?

Legjobb válasz: 31 hetes kismami vagyok, én a 20.hétig 8 kilót híztam, azóta pedig összesen 2-t, szóval nekem "megállt" a hízás. Szerintem ne parázz ezen. Esetleg próbálj tornázni, ha engedi az orvosod, és jól esik. Vagy nem lehet, hogy vizes vagy amúgy? Minden jót!

Ne idegeskedj ezen! Nálam is volt olyan hónap, hogy 5 kg hiztam, de most a végén 20 kg van rajtam. Én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a baba, meg a magzatviz, méhlepény sulyát ha levonom, akkor ugy már nem is olyan sok a tényleges hízás. Szerintem nálad sem lesz több! 40hetes kismami
31 hetes kismami vagyok, én a 20.hétig 8 kilót híztam, azóta pedig összesen 2-t, szóval nekem "megállt" a hízás. Szerintem ne parázz ezen. Esetleg próbálj tornázni, ha engedi az orvosod, és jól esik. Vagy nem lehet, hogy vizes vagy amúgy? Minden jót!
Szerintem se idegeskedj! Most a baba a legfontosabb! A 12 kg tényleg nem olyan vészes. Van aki 25-30 kg-t hízik a terhesség alatt és szülés után lemegy.
Szia! Ezek a számok önmgukban semmit nem jelentenek. Befolyásoló tényezõk a genetika, a testmagasság, a csontvastagság, stb. Nekem is mondta a védõnõm, hogy sok a 12 kg - én is kb. ennyit híztam a 20. hétig (20-23 hetesen voltam ennyi pluszban). Aztán az orvosom megnyugtatott, hogy aki magas, vékony, eleve többet szedhet fel. (180 cm vagyok és 68 kg-rõl indultam, vékony csontú vagyok.) Ha nincs magas vérnyomásod, nem magas a vércukrod és nem vizesedsz, nincs semmi baj, ne aggódj!!!!! Én most 37 hetes vagyok és 19 plusz van ratam (nem látszik ennyi - mindenki ezt állítja), de engem csak azért zavar néha picit, mert szeretném a régi ruháimat a szülés után hordani. Anyukám velem is, öcsémmel is több, mint 20 kg-t hízott, de leadta nagyon hamar, egyszerûen a szoptatás alatt, pedig nem fogyózott. Terhesség / szoptatás alatt nem is szabad fogyózni, csak figyelj a helyes táplálkozásra, s ne aggódj a kilók miatt, a természet szabályoz szépen mindent. S tényleg gondolj arra, hogy önmagában egy szám nem sokat mond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, cseppet megnyugodtam, lesz ami lesz, majd csak lemegy valahogy utánna.
Egyáltalán nem biztos, hogy arányosan ennyit fogsz hízni a terhesség második felében is. Én a 33. hétben vagyok, eddig jött fel kb 13 kg, vagy 14, de én nem tartom soknak és mások sem, mert nõtt ugyan a fenekem is és a combom is, illetve én is sokat párnásodtam (ahogyan te is), de eredetileg meg 63 kg voltam 178 centihez, kifejezetten vékony voltam és eloszlik rajtam ez a súly. A párommal a felszedett kilókat viccesen szoptatópárnáknak hívjuk. Mindegy, szülés után biztosan nem lesz olyan vicces a dolog, amikor megnézem, hogy pocak nélkül mekkora vagyok, de nem tudok mit tenni, mert nem eszem sokat, nem eszek sok szénhidrátot és nem is nassolok sokat, mégis gömbölyödök. Szerintem ez tényleg genetika. Egyébként nem vizesedem (eddig egyszer fordult elõ vizesedés és egy napig tartott, de ennek inkább ahhoz volt köze, hogy 24 órát utaztam autóban folyamatosan), a cukrom rendben van, a vérnyomásom még mindig alacsony és jól is érzem magam. Nekem egyébként a 20. hétig kb tíz kiló jött fel és azóta csak 3-4. Már nincs túl sok hátra és egyre nehezebben táplálkozom (nyomja a baba a gyomromat, így alig tudok enni, ha mégis, akkor gyakran hányok), szóval én már nem aggódom a kilók miatt. Várj pár hetet, nézd meg hogy alakulsz, de ne ess kétségbe. Mindenesetre én vitaminpárti vagyok, én nem mernék leállni a terhesvitaminnal, mert esélyem sincs annyira odafigyelni a táplálkozásomra, hogy mindenbõl bevigyem a megfelelõ mennyiséget. Te döntésed, de én a helyedben inkább váltanék, nem hagynám abba teljesen. Egyébként sincs bizonyítható összefüggés a vitaminszedés és a súlynövekedés, óriásbaba között, az egésznek kb annyi tudományos alapja van, mint a hegyes pocak-kerek pocak és fiú-lány összefüggésnek...
Ne aggódj ennyire, az a lényeg, hogy a babáddal minden rendben van és mindene meglegyen, még igy terhesen is olyan a súlyod, amit sokat megirigyelnének!!
Semmit nem tudsz tenni. Fogyózni nem fogyózhatsz, még szülés után sem, ha szoptatsz. Azt jól tetted, hogy nem szeded az Elevitet, mert csak arra jó, hogy hízzál, meg a baba is nagy legyen. Ha tényleg nem eszel édességet, de sok gyümit, és zöldséget igen, akkor valszeg genetikai okai vannak a hízásnak. De egyébként az a 12 kg nem is vészes, szóval szerintem ezen ne idegeld magad. Annyit nem ér az egész.
A kérdező hozzászólása: Ez így szépen fokozatosan jött fel. Nem hiszem hogy vizesednék, nem dagad a lábam, s reggel fel is kaptam egy régi nadrágom, fel jön rám simán, csak begomolni képtelenség. Cukros nem hiszem hogy lennék, jól vagyok, bár annak azt sem tudom mik a tünetei. Dokit kérdeztem, cukorterhelésre majd 28 hetesen küld. Két oldalamra híztam meg nagyon, olyan úszógumim lett, hogy csak na.Elég bénán festek, Formás lábak, kis fenék, s utánna egy nagy ugrás, mint egy töltött káposzta. Még a melleim sem nõttek, hogy azt mondanám oda ment egy egy kiló.
Szia!Én 65kgról kezdtem és akkor voltam 8hetes, most 75kg vagyok és 35 hetes, nekem a védõnõm azt mondta hogy mozogjak sokat, séta meg ilyenek!Amúgy ne izgulj mert nem tudsz mit tenni ellene, majd leadod szülés után, boldog babavárást!
Én ma vagyok pont 30 hetes és 76 kg ruhástól cipõstõl!Nekem is soknak tûnik, de nem tudok mit tenni ellene!Remélem majd szülés után lemegy, rájöttem, hogy ezen most nem tudok változtatni.Bele kell törõdnöm!

Ma voltunk a 20 hetes genetikai vizsgálaton és tudni szeretném mekkora a kicsikénk cm-ben. Melyik összegeket kell összeadnom?

Legjobb válasz: Nem kell összeadni semmit- a baba hosszát a fejtetõtõl a farokcsontig számolják...ehhez még hozzáadhatod ha akrod a combcsont hosszát, és a sípcsont hosszát- akkor megtudod a baba teljes hosszát, de igazából csak arányosság miatt számít, viszont az adatok alapján le tudod rajzolni---20 hetesen még nem teljesen arányosak a testrészek. CRL: fej-farokcsont(fenék ) távolsága TIB: sípcsont hossza FL: combcsont hossza ha ilyeneket látsz ezeket tudod összeadni.

Nem kell összeadni semmit- a baba hosszát a fejtetõtõl a farokcsontig számolják...ehhez még hozzáadhatod ha akrod a combcsont hosszát, és a sípcsont hosszát- akkor megtudod a baba teljes hosszát, de igazából csak arányosság miatt számít, viszont az adatok alapján le tudod rajzolni---20 hetesen még nem teljesen arányosak a testrészek. CRL: fej-farokcsont(fenék ) távolsága TIB: sípcsont hossza FL: combcsont hossza ha ilyeneket látsz ezeket tudod összeadni.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, de nem írtak a papírra CRL-t...:( sajnos. így nem tudjuk mekkora.
Megint én vagyok ! Akkor kb meg tudod határozni, ha a terhességi hét rajta van a papírodon és azszerint 20 hetes vagy akkor a baba CLR-ja kb 19, 5 és 20, 5 cm között lehet.
A második válaszomban elírtam az CRL!
Jó most utolsó válasz : beírtam a google.-be : baba mérretei és amit kidobott ott a másodiknak a tárolt változatát nézd meg ott ki van írva minden méret a baba hetenkénti korában-hasonlítani tudsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!! aranyos vagy!! boldog babavárást :)

Voltatok már ilyen helyzetbe? Menzi szerint 20 hetes vagyok 12 uh szerint 18+3 hetes és ma voltam 18 hetes uh-án és most meg 16+2 hét a doki szerint. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)

Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)
Nekem végig ilyen matekolás volt, márc 21-re voltam ciklus szerint és április 13-ra uh szerint kiirva. És márc 31-én született a baba.... Szóval függ a ciklusodtól, ha például hosszabb, akkor van fõleg ilyen kalkulálás. A 12. heti uh a legpontosabb állitólag, amit most mutat az már csak maximum méretbeli variáció, de ez már nem annyira pontos. Jobb, ha a kisebb számot számoljátok, nehogy túlhordásnak minõsitsék a babádat a végén, és hamarabb meginditsák a szülést, mint kellene, de ezt a végén a dokid úgyis tudni fogja a baba adataiból, a méhlepény, a köldökzsinór és a méhszáj állapotából, ne aggódj! :) Jó babavárást! Egy 3 hós bébi anyukája

Ma voltunk 4d-s uh-on 20 hetesek vagyunk és azt mondták, hogy 88%, hogy kislány, akkor ugye már kislány marad?

Legjobb válasz: Igen,nagy valószínûséggel kislány. Gratulálok!39 hetes kismama

Igen, nagy valószínûséggel kislány. Gratulálok!39 hetes kismama
Szerintem már igen. Ilyenkor azért már szépen látszik, aminek kell. :) Mi lesz a neve? 17 hkm
A kérdező hozzászólása: Ács Lora...:) Apuka fiút várt de mikor meglátta, nagyon örült.:)
Már 12 hetesen látszik, ha mutatja és elég jó az uh..úgyhogy igen. De mi az, hogy 88%? Ez mégis hogy jött ki? :)
De jó neked, hogy már tudod! :) Nekem 15 hetesen 80% fiút mondtak, most 20 hetesen inkább lányt. :D Tehát én még nem hiszem el, de 88% a 20. héten már nagyon bíztató. :)

20 hetes vagyok! Ma voltam orvosnál, megvizsgált és utána elkezdtem pecsételni. Mit csináljak? Azt mondta, hogy rendben van minden!

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen.A doki úgy megvizsgált,hogy rózsaszínes volt a bugyim mire hazaértem. Neked milyen?Véres,barnás,rózsaszínes?Görcs nincs? Szerintem is ha estére nem múlik,vagy bármi más tünet jelentkezne,menj ügyeletre vagy hívd fel a dokidat. De nem lesz semmi baj. 34 hetes km.

Nekem is volt ilyen.A doki úgy megvizsgált, hogy rózsaszínes volt a bugyim mire hazaértem. Neked milyen?Véres, barnás, rózsaszínes?Görcs nincs? Szerintem is ha estére nem múlik, vagy bármi más tünet jelentkezne, menj ügyeletre vagy hívd fel a dokidat. De nem lesz semmi baj. 34 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Inkább olyan rozsaszínes. Az elso babámat várom, és nagyon megijjedtem.Csak most tortént ez meg velem eloszor. En is ugy gondoltam, hogy ha estig nem mulik el, akkor irány a készultség. Koszonom a válaszokat.
Lehet a vizsgálattól volt!nyugi!Én is tökre megijedtem mikor az egyik vizsgálat után volt egy kis vérzés!A doki nekem azt mondta, ha estére nem múlik el, akkor be kell menni a kórházba, de elmúlt!Bizti neked is el fog múlni!!Ne aggódj:) 30+6 hetes km
elsõ vagyok remélem már jól is vagy:) én is az elsõ babám várom, és én is meg voltam ijedve, és nekem is inkább rózsaszínes volt és elmúlt tuti minden oké lesz:)
A kérdező hozzászólása: Szerencsére délutánra elmult. Mocorog a pici, ugyhogy biztosan nincs semmi baj. Koszonom, hogy válaszoltál.

20 hetes kismama vagyok és már éreztem a babám mocorgását, de tegnap este és ma reggel nem. Mennyire gyakorinak kell lennie ezekben a hetekben, vagy még az elején nagyon nem lehet mindig érezni? Kezdek aggódni

Legjobb válasz: Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.

Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.
20 hetesen én is ritkán és inkább este éreztem a babómat!Most 25.hetes vagyok és napról napra jobban és erõsebben érzem!Lehet, hogy ez a legaktívabb korszak, néha már azt gondolom, hogy nem is pihen ez a gyerek!:) A lényeg, hogy ne aggódj!
Én nagyon korán 15 és fél hetesen elkezdtem érezni, és nekem is így volt(van)vannak napok amikor igen aktív és van mikor kevésbé.Ugyanez igaz a napszakokra is.Ez is változó. Ne aggódj!Viszont együttérzõen mondhatom én is csak akkor nyugszom meg reggel mikor megbököd.18 heteske

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!