Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes óta (36 db)

20. hetesen megyek 4d uh-ra. Eddig az orvos akihez járok még nem tudta megállapítani a baba nemét. A 4d-n 40 percig fogják nézni. Szerintetek ott már ennyi idő alatt ki fog derülni a pocaklakó neme?

Legjobb válasz: 20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik,úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.

20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik, úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.
Nagy valószínûséggel igen, ki fog derülni. (Mi is ott tudtuk meg.) Persze benne van a pakliban, h. nagyon szégyenlõs a pocaklakótok és nem mutatja meg magát. :)
AZ én kislányom nem mutatta meg magát, olyan szorosan zárta a kis lábait, hogy akárhogy forgolódtam, nem rakta szét 17 hetesen.Ha szerencséd lesz akkor Õ is meg akarja mutatni:-)))Egyébbként 22 hetesen újra mentünk, ott már ugy terpeszett a kis drágám hogy már majdnem elszégyeltük magunkat:-)))27 hetes kismami

20 hetes kismama vagyok, tegnap óta fáj ott lent, meg a kismedencénél. Nem tudom ez normális e, volt e másnak is így? Elég kellemetlen érzés. Nincs dokim, de ha nem javul mindenképp megyek vizsgálatra!

Legjobb válasz: Én 15 hetes vagyok, folyamatosan fáj a medencém. Elmentem dokihoz és azt mondta, persze, hogy fáj, hiszen a medencecsontnak is tágulnia kell terhesség alatt. Ezt érezheted fenn a derekadnál vagy lenn a csípõdnél is. Remélem segítettem :-)

Én 15 hetes vagyok, folyamatosan fáj a medencém. Elmentem dokihoz és azt mondta, persze, hogy fáj, hiszen a medencecsontnak is tágulnia kell terhesség alatt. Ezt érezheted fenn a derekadnál vagy lenn a csípõdnél is. Remélem segítettem :-)
A kérdező hozzászólása: akkor ne haragudj, azt hittem megint valami fiatal anyuka, akinek ez a legnagyobb baja! tényleg bocsi! ne aggódj, hátha te szerencsés leszel! :)
Kedves Kérdezõ, nem rád értettem, hanem azokra, akik genetikailag olyan alkatúak, hogy teljesen kiszélesednek. Sajnos én is ilyen alkat vagyok. Látnád a nõi felmenõimet, értenéd, hogy miért aggódok, de "nem így állok a terhességhez".
A kérdező hozzászólása: miért lennél az??? nem értem akik így állnak a terhességhez.... nekem második baba, elsõ babámmal sose fájt sehol, ezért tettem fel a kérdést! de én sem voltam se széles se tehén.csak odafigyelés kérdése! most 54kilóról kezdtem ezt a terhességet, tök vékonyan!
Az a szörnyû, hogy ilyenkor szélesedik a csípõ, és szülés után nem fog visszamenni, hanem kitellik zsírral. Mégcsak a 7. hétben járok, de már rettegek attól, hogy nagyseg*û kistehén leszek. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtál te is! nekem azért fura, mert második baba és elsõvel abszulut semmi ilyet nem éreztem. de védõnõvel is beszéltem, õ is ezt mondta tágulnak a medencecsontok, meg ugy minden és ezzel jár :) meg is nyugodtam.
Utolsó vagyok, most 23 hetes.
Nekem is ugyan ez volt a 19.-20. héten és egyre többször van kisebb-nagyobb szurkálás, nyilalás itt-ott azóta is. Teljesen normális, de persze én is aggódtam emiatt. Az én dokim is mondta, hogy ezek természetes dolgok, dolgozik a természet. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, igen segítettél, megnyugtató azért hogy másnak is van így :)
Reméljük a legjobbakat!! :) Boldog babavárást!!

20 hetes kisfiam 4 hét alatt 20 dkg-ot hízott! Doki, védőnő azt mondta, egy hetet még várjunk. El vagyok keseredve. (csak anyatejes) Másnál volt így? Van még remény, hogy helyreáll a gyarapodás, vagy tuti tápszer lesz ebből?

:(

Legjobb válasz: Nekünk 3.5hósan volt ugyanez. A védõnõ visszarendelt 1 hét múlva, és akkor már 150g-ot hízott. Azt mondta, hogy nincs gond, mert a picik szervezete a növekedésben eléggé meg van terhelve, és valszeg most pihent egy picit. Azóta hízogatunk rendesen. Úgyhogy ne aggódj:-)

Nekünk 3.5hósan volt ugyanez. A védõnõ visszarendelt 1 hét múlva, és akkor már 150g-ot hízott. Azt mondta, hogy nincs gond, mert a picik szervezete a növekedésben eléggé meg van terhelve, és valszeg most pihent egy picit. Azóta hízogatunk rendesen. Úgyhogy ne aggódj:-)
A kérdező hozzászólása: 1 hónapig tartott Nálatok is? Jaj, de jó lenne, ha mi is így lennénk! KÖSZI!
Az elõzõ vagyok. Nálunk ez 2és fél hétig tartott, és ez idõ alatt hízott csak 6 dekát, és utána indult be.
Szia! Az én lánykám sem hízott a 4.hónapról az 5-re egy gr-mot sem.Õ is anyatejes. Nekem javasolta a doktornõ, hogy adjak neki gyümölcsöt. Nem tudom, hogy a gyümitõl -e, de elkezdett gyarapodni a súlya, igaz nem sokat csak 30dkg-ot, de ez már jó :) Ja, és a doktornõ azt is mondt, hogy nem ír fel tápszert, mertszép nagy baba, nincs rá szüksége. A védõnõm azt mondta, hogy nem kell megijedni, mert nem mindig fejlõdnek, híznak ugyanolyan ütemben. Igaza lett:) Ne aggódj, nincs semmi baj. boldog babázást:)

20 hetes vagyok, és hiztam az elmult két hétben 4 kg-ot, összesen 8-at. Ez normális?

Legjobb válasz: Én most vagyok 21 hetes és azóta híztam 12 kg ot! szerintem az ugyis lefog menni

Én most vagyok 21 hetes és azóta híztam 12 kg ot! szerintem az ugyis lefog menni
Szia! Én mind a két terhességem alatt kb. 24 kg-ot híztam. Persze nem ez a követendõ példa, még mielõtt megszólnának. De! Ez nagyon is alkat kérdése. Hiába ettem én odafigyelve, akkor is ez lett a végeredmény. Nem vagyunk egyformák. A 3. babával is a 26. héten szintén 12 kg- nál tartok, mint az elõzõ kettõvel. Pedig most nem nagyon nézem mit eszem. Persze nem krémest kell enni reggelire, de ne idegesítsd magad ezen, ha az eredményeid rendben vannak (fõleg a cukor)! 26 hetes
Én a 20.hétig híztam 8 kilót. Aztán megállt a hízás, most vagyok a 32.héten, és összvissz +10 kilónál tartok. Mindenkinél máshogy van. Az a lényeg, hogy érezd jól magadat a bõrödben!
Inkàbb kérdezd az orvosodat. Tudtommal a terhesség alatt a 10 kilo plussz egészséges. Van aki nem hizik hanem fogy.Én is 20 hetes vagyok, és mostanàig 6 kg-ot szedtem fel. Lehet egy darabig nem fogunk màr hizni csak a vége felé. De az is lehet hogy még feljön néhàny kilo. Ha a babàdnak nincs baja akkor ne aggodj. De szerintem a 10 kilot én is tulfogom lépni, nem hinnöm hogy baj lesz, max szülés utàn több lesz egy picit a felesleg.
Szia!Meg kellene nézni az étrended! Az egészséges kismamának napi 300-400 kalóriával van többre szüksége, mint a nem várandósnak. A sós, lisztes vackokat felejtds el a babád és a magad érdekében!Minõségi ételeket fogyassz/pl.fõzelék ne rántással, hanem habarással készítsd, és még félig ropogós legyen a zöldség, akkor talán marad benne vitamin-ásványi anyag, és nem fõzöd ki belõle, ja és habarabb is van kész/. Kérdezd meg a dokid szabad-e tornáznod kismama tornát!Nagyon fontos.Én 24 hetes vagyok, és 3 killót híztam eddig.Még nincs késõ!Én szorítok neked!Szia.
Ha nem vizesedsz és nem híztál meg feltünõen, jól érzed magad a bõrödben, akkor semmi gond. Mindenki más alkat, minden terhesség más, ne általáosítsunk és adjuk meg a "helyes" mértéket konkrtét kilókban.
Elvileg normális, fõleg ha nem volt rajtad semmi plusz a terhesség elõtt. Valóban azt szokták mondani, hogy 10-12 kg többlet a megengedett, a szakirodalom szerint viszont a baba+lepény+magzatvíz+köldökzsinór+megnövekedett mirigyek stb. az maga 8-9 kg, tehát aki ennél kevesebbet hízik a terhesség alatt, az valójában fogy, ami a babára nézve nem túl egészséges.
Ha pl. elõtte nem híztál, teljesen normális. A könyvek azt írják, hogy a 20. héttõl heti fél kg-os hízás is elképzelhetõ.
Szia! Én hétfõn voltam dokinál. Most vagyok 22 hetes terhes. Az utolsó 4 hétben hiztam 3 és fél kg-ot, 5 hónap alatt 5 kg-ot összesen, és a doki azt mondta, hogy diétázzam! :(

20 hetes terhességem óta a hüvelyi vizsgálat, 3100, azóta szedem a magnéziumot. Most 30 hetesen 2100! Meddig húzhatom ki?

Legjobb válasz: Szia. Végig kihúzhatod. Nekem 16 hetesen már 2100 volt, és 40+6 naposan indítani kellett. Semmivel nem pihentem többet, állandóan úton voltam, mindennap szeretkeztünk a párommal, sokat kellett lépcsõznöm, mivel lift nincs, mégsem lett semmi baj. Minden Jót!

Szia. Végig kihúzhatod. Nekem 16 hetesen már 2100 volt, és 40+6 naposan indítani kellett. Semmivel nem pihentem többet, állandóan úton voltam, mindennap szeretkeztünk a párommal, sokat kellett lépcsõznöm, mivel lift nincs, mégsem lett semmi baj. Minden Jót!
Szia! Nekem már 20 hetesen 2000 volt. És még a 40. hét után 4nappal is ennyi volt. :) Szóval kihúzhatod végig! :)
Mi az a 3100 meg 2000?
simén kihúzhatod végig, nekem is ennyi elég régóta, de a dokim azt mondta, hogy a belsõ méhszáj teljesen zárt, úgyhogy semmitõl nem vagyok eltiltva, csak kicsit többet pihenjek a szokásosnál.

20 hetes ikerterhes vagyok, de még csak 4, 5 kg-ot híztam, ez nem kevés szerintetek?

Legjobb válasz: Nem kevés, és örülj neki, hogy ilyen szerencsés alkat vagy.:) Én 20.héten egy babával már 6 kg-nál jártam (meg aztán feljött még 14..). A 2 baba súlya kb. 600g, plusz a magzatvíz, méh súlya.. Talán összesen ez így 800g lehet, így hát 4,5 kg egyáltalán nem kevés.

Nem kevés, és örülj neki, hogy ilyen szerencsés alkat vagy.:) Én 20.héten egy babával már 6 kg-nál jártam (meg aztán feljött még 14..). A 2 baba súlya kb. 600g, plusz a magzatvíz, méh súlya.. Talán összesen ez így 800g lehet, így hát 4, 5 kg egyáltalán nem kevés.
szia! nem kevés, b.nõm ikrekkel 6 kiló plusszal ment szülni, mindkét baba közel három kilóval született. Én most 27 hetes vagyok, igaz egy babával, 55 kg-ról indultam, és most vagyok 59 kg, tehát négy kilót híztam. igaz, nem nassolok, nem eszem felelõtlenül, amit nem is tehetek, mert terhességi diabetesz végett szigorú diétán vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így legalább magnyugodtam.Boldog babázást és babavárást :)
Az én 2 babám 5800 g volt és összesen 7 kg híztam, pedig a 39+6 napon császároztak.
A kérdező hozzászólása: Akkor te sem híztál sokat, így már nem fogok aggódni emiatt. Köszi a választ!Szép napot!

20 hetes kismami vagyok, de még nem érzem őt! Az első baba, na meg van is egy kis súlyfelesleg rajtam! Más is volt így? Pedig már annyira várom!

Legjobb válasz: Én 19 hetesen éreztem elõször,nálunk ez a szám nagyon bûvös és nagyon de nagyon tradicionális:D Mi a párommal épp az Egy boltkóros naplóját néztük,én a párom ölében pihentettem bukóm,amikor berúgott a kiscsaj:DAkkor még nemtudtuk a nemét,én mondtam Manómnak,hogy nézd meg,tuti kiscsaj ,hát melyik pasi rúgna pont egy csajos film közben:DIgazam is lett:)

Én 19 hetesen éreztem elõször, nálunk ez a szám nagyon bûvös és nagyon de nagyon tradicionális:D Mi a párommal épp az Egy boltkóros naplóját néztük, én a párom ölében pihentettem bukóm, amikor berúgott a kiscsaj:DAkkor még nemtudtuk a nemét, én mondtam Manómnak, hogy nézd meg, tuti kiscsaj , hát melyik pasi rúgna pont egy csajos film közben:DIgazam is lett:)
Szerintem a túlsúly nem mérvadó, hiszen a háj az izmok felett van, a baba meg alatta. A súlyfelesleg szerintem csak azt befolyásolhatja, hogy apuci mikor érzi meg. Én is 100 kg felett vagyok, a 17 héten éreztem elõször igazából. Tapasztalatból mondom, ja, és elsõ babám nekem is.
Szia! Feküdj a hátadra, lazítsd el a hasadat, nézd a TV-t, vagy olvass, kapcsolódj ki és akkor érezni fogod. Olyan, mintha a beleid mozognának elõször, de azután egyre erõsebbek lesznek majd a mozgások. Türelem:) Én a másodikat várom, a 13. hétben vagyok és már érzem:)
Szia! Én 24 hetesen éreztem elõször a babát, 100 kg felett kezdtem a terhességet. Mi úgy vettük észre elõször, hogy a TV távirányítóját a pocimra tettem és azt figyeltük, olyan aranyosan mozgott. Akkor még érezni nem éreztem, csak rá másfél hetére. 36+4 hetes kismami
en 35 h.km.vagyok, 62kg-val kezdtem, de nyugi ahogy a tobbiek is irtak, csak lazits, amugy a szomszedom is 20 hetes korul van es o is a napokban erezte eloszor, en is es o is ugy voltunk vele, hogy arra gondoltam"jajj vajon mit kell erezzek?", nagyon koncentraltam, aztan amikor meg mozdult rajottem, hogy egyaltalan nem kell, mert olyan nincs, hogy ne erezd, a szomszedom ugyanigy volt vele, csak nyugi:) kellemes babavarast!

Reggel óta fáj a jobb oldalam. Lehet éjjel meghúztam, vagy elfeküdtem? Volt ilyen nektek? 20 hetes vagyok. Ugye a baba ettől még jól van?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is fájdogált az oldalam, és rájöttem, hogy akkor fáj, ha a hasam alatt nem támasztom ki kispárnával. Nagyon oldalra húz a pocakom, és húzza az egész gerincemet! Kipárnázom mindig azon az oldalon amelyiken fekszem, és azóta megszüntek a fájdalmak!! Csak macerás, amikor megfordulok a másik oldalra, de ki lehet bírni!! Hátha ez neked is segít!! Üdv: 22+1 hetes kismama:)

Szia! Nekem is fájdogált az oldalam, és rájöttem, hogy akkor fáj, ha a hasam alatt nem támasztom ki kispárnával. Nagyon oldalra húz a pocakom, és húzza az egész gerincemet! Kipárnázom mindig azon az oldalon amelyiken fekszem, és azóta megszüntek a fájdalmak!! Csak macerás, amikor megfordulok a másik oldalra, de ki lehet bírni!! Hátha ez neked is segít!! Üdv: 22+1 hetes kismama:)
Elfelejtettem beleírni, hogy természetesen éjjel, amikor alaszom!!! Bocsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tényleg olyan érzés mintha az összes jobb oldali izmom fájna, tuti rosszul fordultam, pedig nagypárnával támasztom ki magam. Remélem hamar elmúlik.

Mitől fájhat az alhasam, ott a méhem környékén? 20 hetes vagyok, voltam 3hete dokinál miatta, vérzéssel is társult, de nem talált semmit sem. Magnéziumot kell szednem.

Nem is fáj, hanem inkább olyan kellemetlen érzés, f?leg mikor megyek,sétálok. Azt mondta a doki,hogy méhszáj zárva van, bár már eltelt egy kis id? azóta, talán kinyílt volna?

Legjobb válasz: szia, én 21 hetes vagyok. Nem volt ilyen problémám, de szerintem hívd inkább fel az orvosodat. Hidd el nem ciki, inkább feleslegesen, mint késõbb kiderüljön vmilyen probléma. Bocs, ezzel nem kioktatni akarlak, és az sem biztos, hogy baj van. De jobb tisztázni minél elõbb. Addig meg ha teheted pihenj amennyit csak bírsz. Ha van kedved, kérlek írd meg mit mondott. Elõre is köszönöm, és boldog babavárást kívánok!

szia, én 21 hetes vagyok. Nem volt ilyen problémám, de szerintem hívd inkább fel az orvosodat. Hidd el nem ciki, inkább feleslegesen, mint késõbb kiderüljön vmilyen probléma. Bocs, ezzel nem kioktatni akarlak, és az sem biztos, hogy baj van. De jobb tisztázni minél elõbb. Addig meg ha teheted pihenj amennyit csak bírsz. Ha van kedved, kérlek írd meg mit mondott. Elõre is köszönöm, és boldog babavárást kívánok!

Reggel óta gyomor és bélgörcseim vannak, más semmi. Bevettem lactívot és diétázom, még mivel kezelhetem? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ez a hasfájás,puffadás miatt van,valami olyat ettél esetleg,babot,káposztát.lencsét?Ugyanis nekem mikor a bablevestõl ilyen hasfájásom volt espumisant vettem be,ezt terhesek is szedhetik,és nekem használt. Bár tudni kellene az okát,de ha nem vírus okozza,hanem kaja miatt fáj akkor ez használ. Boldog babavárást 31 hetes pocakos

Szia! Ez a hasfájás, puffadás miatt van, valami olyat ettél esetleg, babot, káposztát.lencsét?Ugyanis nekem mikor a bablevestõl ilyen hasfájásom volt espumisant vettem be, ezt terhesek is szedhetik, és nekem használt. Bár tudni kellene az okát, de ha nem vírus okozza, hanem kaja miatt fáj akkor ez használ. Boldog babavárást 31 hetes pocakos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!