Találatok a következő kifejezésre: 20 hónapos csak nehezen (4 db)

Hogyan tudnék segíteni 2, 5 hónapos babám nátháján. Láza szerencsére nincs, csak nehezen szedi a levegőt, így rendszeresen orrszívóval tisztítom, napi 15-20-szor. Meddig tart általában a nátha ilyen picinél?

Legjobb válasz: Mi 3 hónaposak voltunk, amikor megvolt fázva a babónk. Szörcsögött, nehezen kapott levegõt, fújtuk tengervizes orrspray-vel az orrát minden orrszívózás elõtt, majd kapott vmi gyógyszertáras keverésû ánizsos-mentás illatú kenõcsöt, amit a mellkasára kellett kenni reggel és este, továbbá javasolta a dokinõ a Cebion cseppeket (C-vitamin), ami újszülött kortól adható!! (reggel-este 10-10 csepp) Elnézést, de nem sok picit az a napi 15-20x orrszívózás?? Ha hallod 1-1 orrszívás után is még szörcsögni, az attól van, hogy a mandulája mögé kerül a nyák, amit az életben ki nem orrszívózol!! Mondta nekünk a védõnõ, hogy ez nem baj és nem kell túlaggódni!! Másrészt pedig hiába van még nekik orrlégzésük, ha az bedugul, ill nehezen veszi a levegõt, reflex-szerûen szájon is tudnak azért lélegezni. (csak "tudatosan" nem) hja, nálunk a nátha kb 1 hétig tartott. Kitartás! :)

Mi 3 hónaposak voltunk, amikor megvolt fázva a babónk. Szörcsögött, nehezen kapott levegõt, fújtuk tengervizes orrspray-vel az orrát minden orrszívózás elõtt, majd kapott vmi gyógyszertáras keverésû ánizsos-mentás illatú kenõcsöt, amit a mellkasára kellett kenni reggel és este, továbbá javasolta a dokinõ a Cebion cseppeket (C-vitamin), ami újszülött kortól adható!! (reggel-este 10-10 csepp) Elnézést, de nem sok picit az a napi 15-20x orrszívózás?? Ha hallod 1-1 orrszívás után is még szörcsögni, az attól van, hogy a mandulája mögé kerül a nyák, amit az életben ki nem orrszívózol!! Mondta nekünk a védõnõ, hogy ez nem baj és nem kell túlaggódni!! Másrészt pedig hiába van még nekik orrlégzésük, ha az bedugul, ill nehezen veszi a levegõt, reflex-szerûen szájon is tudnak azért lélegezni. (csak "tudatosan" nem) hja, nálunk a nátha kb 1 hétig tartott. Kitartás! :)
3-4 nap alatt gyógyul. Használjatok Afrin PureSea Baby orrspray-t, ez sokat fog segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csökkenteni fogom az orrszívások számát. Nem gondoltam, hogy negatív hatása is lehet. A lerakódástól féltettem õt.
Én minden etetés elõtt orrszívózom (napi 4 alkalom), szívás elõtt tengervizes orrsprayt spriccelek az orrába, utána pedig Nasivin orrsprayt használok.Napi 10 csepp Cebion C vitamin este.A kalcium tényleg jó, lerövidíti a betegség lefolyását.Használok még hidegpárásítót éjszakára.
Amit én használok ha náthás: Sterimar baby + orrszívó, utána Nasivin (ezt napi 3x) Baby luuf, nagyon bejött! Este kenem be vele a hátát! Calcimusc, napi 2x 0, 5 ampulla (gyulladáscsökkentõ, lerövidíti a gyógyulási idõt) Tea! Babamosoly kamillás-hársos teája. Szerintem is fölösleges annyiszor szívnod, csak felsérted a nyálkahártyáját! Én a pelenkázások alkalmával szívtam + akkor, mikor eldugult. Jobbulást a picinek!
Elõzõ vagyok. Nem írtam, hogy nasivin orrcsepp után fog kapni levegõt a babád!
A legnagyobb találmány a nasivin orrcsepp. Van kifejezetten újszülött kortól 1 éves korig. Nekünk nagyon bevált, és akinek eddig ajánlottam, mindenkinek! Orrszívást mi napi 3-at csinálunk, ha náthásak a picik.
Hivatalosan 3 hónapos kortól ajánlott a Luuf balzsam, de az szerintem is egy csodaszer! Elsõ voltam!
Próbáld kicsit megemelni a matracát, hogy kicsit feljebb legyen a fejecskéje. Nem tudom milyen fûtésetek van, de jó lenne vizet tenni akár a kályhára, kandallóra, konvektorra, radiátorra, hogy párásítsa a levegõt. Orrocskáját kamillás gézzel törölgesd át naponta többször(éppen csak legyen rajta nedvesség). Hirtelen ennyi jutott eszembe , de még gondolkozok. Remélem hamar átvészelitek ezeket a napokat!
Én nem orrszívóznám ennyiszer, nem is tudsz sok mindent leszívni, így csak feleslegesen gyötröd szegényt, és felsérted az orr belsõhámját. Luuf balzsamot vegyél és dörzsöld be a hátát, bár nem emlékszem rá hogy 2, 5 hónapos használhatja e már. Nekem a doki csak annyit mondott szoptassam és adjak neki cebion cseppet. egy hét alatt rendbe jött, pedig én már azt hittem tüdõgyulladása van úgy szenvedett szegénykém, pedig csak náthás volt.
Én a Fenistil cseppre esküszöm! Érdemes a dokival íratni!(vényköteles) + mellé Cebion.

Miert van az hogy 1 honapos babam 2 napja csak nehezen tud elaludni es akkor is csak 10-20 percre?

A tegnap reggel 7-tol este hatig szinte folyamatosan ebren volt, ha szopizas kozben bele is aludt, par perc mulva mar ebren is volt, nem tudtuk egy picit sem lerakni,sot jarkalni kellett vele. Ilyent meg nem csinalt.Amig az olemben volt ugy tunt hogy jo melyen alszik, de amikor beraktam a kisagyba rogton felebredt es sirt.

Legjobb válasz: Nõvérem fia nem tudott rendesen szopni, amire súlyvesztés miatt jöttek rá. Állandóan ébren volt és sírt. Mikor elkezdett fejni és lemérni, akkor lenyugodott a baba. Nem lehet valami ilyesmi a baj? Náluk kb 3 hetesen jött ez elõ.

Nõvérem fia nem tudott rendesen szopni, amire súlyvesztés miatt jöttek rá. Állandóan ébren volt és sírt. Mikor elkezdett fejni és lemérni, akkor lenyugodott a baba. Nem lehet valami ilyesmi a baj? Náluk kb 3 hetesen jött ez elõ.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy ez lenne a gond mert en is szoktam merni es eleg sokat eszik, es szepen is gyarapodik.
Az hogy mitöl van nem tudom de az én kislányom is ezt csinálta.söt még most is ezt teszi.5 honapos.nem alszik napi 2-3szor 20-25 percet.ezért délután kiteszem a babakocsival a teraszra és ott a levegön alszik 2orát
Mintha én írtam volna a kérdést!:) Nálunk is ugyanez a helyzet. Eddig szépen aludt. Most mindig megébred, ha fenn van, akkor meg sírdogál mert fáradt. Lehet a levegõben van valami..

20 hónapos kislányom csak nehezen eszik. Régen nagyon jó evő volt, de mostanában 1-2 hete csak "erőszakolni" lehet bele az ennivalót! Miért van ez? Mi tegyek?

Próbálom mindig a kedvenceit f?zni,vagy bébiétel formájában megvenni,de mostanában az sem kell.

Legjobb válasz: Az étvágytalanság oka vitamin hiány is lehet,ami így tavasszal elõ is fordulhat.Próbálj meg sok züldséget,gyümölcsöt etetni vele.Akkor jobban fogja enni,ha azt látja,hogy te is megeszed.Sõõt,az a legjobb,amikor magadnak mondjuk ,megpucolsz kicsumázol egy almát,és elkezded elõtte enni...ez eddig minden gyereknél bevált:)

Az étvágytalanság oka vitamin hiány is lehet, ami így tavasszal elõ is fordulhat.Próbálj meg sok züldséget, gyümölcsöt etetni vele.Akkor jobban fogja enni, ha azt látja, hogy te is megeszed.Sõõt, az a legjobb, amikor magadnak mondjuk , megpucolsz kicsumázol egy almát, és elkezded elõtte enni...ez eddig minden gyereknél bevált:)
Szia !A lányom is ilyen volt és valóban vitaminhiány volt a gond.Pedig én úgy gondoltam elég gyümi, zöldséget eszünk.Eért én vettem neki VITA KID -et, ami egy finom multivitamin, és látványos a javulás.3 hó elteltével majdnem 2 kilót hízott, pedig elõtte egy évet kellett várni ekkora eredményre.Nekünk ez jött be.Az ára 1200-1500között mozog , gyógyszertártól függõen.Én a használati utasításon lévõ adagnak a felét adtam, és elég volt az is.
Annyit fûznék hozzá, hogy ne "erõszakold", mert épp ellenkezõ hatást fogsz elérni vele: vagy utálni fogja az egész evés-dolgot, vagy pedig emgtanul vele visszaélni: látja, anyának ez milyen fontos, és szinte zsarolni s tudnak ezzel!
két évesen már dacol, ne eröszakold, írták hogy vitamin hiány probáld ki. és fontos hogy en a kedvencét fözd hanem amit ennie kell. két évesen már szinte mindent ehet így amit a családnak csinálsz csináld neki is. ha nem eszi nem eszi, ilyenkor hagyad, ha éhes lesz enni fog. de ha a kedvencét csinálod neki mindig vagy csokit adsz helyette neki akkor majd cseszik fözeléket enni, még ha izlik neki akkor sem mert tudja ha nem eszi meg az adott kaját te majd úgy is adsz neki azt amit szivesebben eszik, így majd csak virslit meg tejbegrizt fog enni.
Szia!Hallottál már a csalántea áldásos hatásáról? Az mellett, hogy vértisztító és vérképzõ, étvágytalanság ellen is kiválló!A saját bõrömön tapasztaltam kiskoromban. Sõt, a kislányomnál is bevált!A legjobb ha édesítõszer nélkül adod, de ha már muszáj édesíteni akkor csakis mézet tegyél bele. Napi egy bögrével lehet adni 10 napig majd szünet 10-14 napig. Aztán újrakezdheted mégegyszer. Szerintem ennyi elég a kúrából ilyen kicsi lánynak. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Igyekszek megfogadni a tanácsokat, bár olyan fura, egyik nap eszünk rendesen, másnap meg semmi.Pedig biztosan éhes, csak nem akar enni.Vagy nem tudom. Néha meg csak kéreti magát és 5 perc könyörgés után minden szó nélkül megesszük a kajcsit! Köszönöm mindenkinek mégegyszer!


3 hónapos babám az esti elalvásnál ordít. Nagy nehezen elalszik, és kb 20 perc múlva újra fent van, és ordít. Kb 1 óra múlva alszik csak el rendesen, addig feszeng össze-vissza. Várok minden jó ötletet, hogy mit lehet ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: szerintem fáj a hasa,amiatt csinálja.húzogatja a lábát a hasához?masszírozd meg neki,tologasd föl a lábacskáit,nekünk ezek beváltak,meg kapta az infacolt.

szerintem fáj a hasa, amiatt csinálja.húzogatja a lábát a hasához?masszírozd meg neki, tologasd föl a lábacskáit, nekünk ezek beváltak, meg kapta az infacolt.
nekünk is ez volt!aztán rájöttem hogy nem álmos még!kezdõ anyukaként úgy csináltam ahogy mondták:7-kor megfürdött, pici játék mese olvasás stb.8 körül pedig cici és alvás!csakhogy az én drágám csak üvöltött és ugyanazt csinálta mint a tied!aztán rájöttünk hogy csak akkor próbáljuk meg elaltatni amikor már tényleg nagyon álmos!:)
A kérdező hozzászólása: A hasa biztos, hogy nem fáj, mert nem emelgeti a lábát, meg már próbáltuk a maszírozást is. Viszont látom rajta, hogy már olyan fáradt, alig bírja nyitvatartani a szemét. A játékot is próbáltuk, de olyankor már semmi sem jó neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!