Találatok a következő kifejezésre: 20 éves vagyok! Van egy 2 (12 db)

20 éves lány vagyok! Van egy 2 éves kapcsolatom! A páromnak sikerült eljutattnia a csúcsra, végre orgazmusom volt! Amióta megtörtént azóta sokkal kívánosabb vagyok, és többször szeretném! Normális ez, vagy csak én akarom túl sokat?

Legjobb válasz: 2 év kellett hogy eljuttason? Aaaazigen! De amúgy komolyra fordítva, gratula:-)! Szerintem normális dolog, hogy vágyod a jót! Ez természetes! További jó eggyütlétet!

2 év kellett hogy eljuttason? Aaaazigen! De amúgy komolyra fordítva, gratula:-)! Szerintem normális dolog, hogy vágyod a jót! Ez természetes! További jó eggyütlétet!
Teljesen normális. Már tudod, hogy mijen is. és szeretnéd mindig azt érezni. ismerõs. de hogyha nemsikerül mindig nemkell elkeseredni. De Gratulálok. :D
Gratulálok :) Spok nõ nem képes ilyenre :) További jó hancúrozásokat:) Amúgy teljesen normális ^^
Sok* bocsi
sztem ez rohadtul normális!:D...én is mindig így érzem ;)
Ez így van jól.

Ha szeptembertől egy magániskolába fogok járni, ahol szakképesítés folyik, és ha férjhez megyek közben akkor is jogom van ott ingyenesen tanulni tovább? Államilag támogatott iskoláról van szó, 2 évesek a képzések, 20 éves vagyok.

Legjobb válasz: Természetesen. Mivel felnõttképzésben veszel részt, ahol 22 éves korodig tanulhatsz állami támogatottként, akár házasként is járhatsz.

Természetesen. Mivel felnõttképzésben veszel részt, ahol 22 éves korodig tanulhatsz állami támogatottként, akár házasként is járhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Ez akkor is érvényes, ha iskolarendszerû képzésben veszek részt? (10. osztály elvégzése a kritérium, de érettségivel rendelkezem) Nappali tagozaton, diákigazolvánnyal és 16-17 évesekkel fogok együtt járni. Rendes szakközépiskoláról van szó. Vendéglátó szakközépiskoláról.
A kérdező hozzászólása: Pontosítok, szakiskola nem szakközépiskola.
Az iskolának semmi köze a családi állapotodhoz.
"Bejelentés ügyben mik a lehetõségeim?" - Tessék? Mit szeretnél bejelenteni?
A munkaügyibe akarsz bejelentkezni vagy hova? Ha oda akkor semmi, egy fillért sem kapsz. De tényleg nem lehet tudni mire gondolsz.
Csinálj egy OKJ-t vagy bármit. Ne vesszen el egy éved!
Menj el au pair-nek, önkéntesnek erre az egy évre, hajóra vagy egy hotelbe dolgozni, esetleg ahogy elõttem is mondták jelentkezz egy szeptemberben induló OKJ-s képzésre... A kérdést én sem értem!

Nagyon gyenge a menstruációm.20 éves vagyok, fogamzásgátlót szedek. A nagyon gyenge alatt azt értem, hogy még tampont se kell használnom.1 maximum 2 napig érzem, hogy görcsölök, meg egy kicsi vér van, de az is inkább barnás. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlótól elvékonyodik annyira a nyálkahártya,hogy csak minimális a vérzés. Ez tulajdonképpen nem baj. Ha zavar menj el a nõgyógyászodhoz,valószínûleg ír fel más hormonarányú gyógyszert.

A fogamzásgátlótól elvékonyodik annyira a nyálkahártya, hogy csak minimális a vérzés. Ez tulajdonképpen nem baj. Ha zavar menj el a nõgyógyászodhoz, valószínûleg ír fel más hormonarányú gyógyszert.
Örülj neki, ha nincs egyéb bajod. Én sok évig szedtem fogamzásgátlót és az idõ alatt jó ha három napig tartott a mensesem. Rendszeresen jártam vizsgálatra, éves szûrésre, nem lett ebbõl probléma. Mikor abbahagytam, viszonylag gyorsan helyre állt a ciklus. Ha nem tapasztalsz egyéb furcsaságot, a többi napokon nincsenek fájdalmaid, erõs folyásod, akkor szerintem nincs miért aggódnod, de én az ilyen egészségügyi kérdéseknél mindig szigorúan hozzáteszem, hogy ha aggódsz, kérd ki az orvos véleményét, mert mi csak a saját tapasztalatainkat tudjuk megosztani.
Aki fogamzásgátlót szed az tulajdonképpen nem menstruál. A két levél közti szünetben megvonásos vérzés jelentkezik. Ha ez gyenge az nem feltétlenül baj, általában mindenkinek jóval gyengébb mint a valódi menstruációs vérzés. Mióta szeded ezt a tablettát?
A kérdező hozzászólása: Kb. 4 honapja. Elõtte is szedtem már 1 évig kb. Csak abbahagytam, aztán megint elkezdtem.

Tegyük fel, hogy van egy nálad 1-2 évvel fiatalabb vagy idösebb ellenkezö nemü testvéred, akiröl 18-20 évesen kiderül, hogy születésekor a kórházban elcserélték. Összejönnél vele?

Legjobb válasz: Nem. Mivel 18-20 évet leéltem úgy, hogy azt hittem, a testvérem, teljesen máshogy viszonyulok hozzá. Nem tudom, nekem ahhoz, hogy összejöjjek valakivel, nem elég az, hogy nem rokon.

Nem. Mivel 18-20 évet leéltem úgy, hogy azt hittem, a testvérem, teljesen máshogy viszonyulok hozzá. Nem tudom, nekem ahhoz, hogy összejöjjek valakivel, nem elég az, hogy nem rokon.
Nem!!!! Basszus, nem a vér számít, hanem az, hogy egész életemben úgy tekintettem rá, mint a testvéremre, és a csere ellenére is õ a testvérem, mert vele nevelkedtem. Aki ezt félre tudja söpörni és összejönni vele, az beteg ember. Még ha vérfertõzést nem is követ el.
Nem hinném, ezt az NGC-n vagy a Spektrumon láttam. :D
Azta.Ez egy agybeteg kérdés:D
Dehogy!Attól, hogy ez kiderülne, még ugyanúgy a tesómnak tekinteném.
A vérfertõzés elkerülésére genetikailag kódolva van az emberben h akivel együtt nõ fel arra nem nyomul. Távolkeleten van olyan h a gyerekkorban választott jövebndõbeli feleséggel együtt nevelik a gyereket, és ez problémát okoz mert késõbb nem párként hanem tesóként tekintenek egymásra. Tehát nem.
igen, ugyanezt akartam írni. (egy választhatóra jártunk?)
én öt éves korom óta együtt nevelkedek egy velem egyidõs fiúval, ugyanis az én apukám és az õ anyukája ekkor összekötötték az életüket. A szobánk is közös volt, de soha eszembe nem jutott volna férfiként tekinteni rá. (23, lány)

20 éves lány vagyok, és egy nagy problémám van. -2.75 ös szemüvegem van amit nem hordok mert kicsit kicsinyít. Emiatt szakmunkás után otthagytam az érettségit mert szégyellem felvenni hogy kicsúfolnak lenéznek. Mit tegyek?

jó tanuló vagyok a tanárok értetlenül álltak nem tudták miért hagytam abba az érettségit.

Legjobb válasz: ha nem tetszik a mostani szemüveged, cseréld le egy újbbra, mostmár annyira sok fajta van, és egy csomó tökre öltöztet, nehogy már emiatt tönkremenjen az érettségid meg ilyesmik, és ha meg nagyon nem tetszik egyik se, kontaklencsére nem gondoltál? az is egy jó megoldás, elõtte lehet ilyen próba lencse is hogy bírja-e a szemed

ha nem tetszik a mostani szemüveged, cseréld le egy újbbra, mostmár annyira sok fajta van, és egy csomó tökre öltöztet, nehogy már emiatt tönkremenjen az érettségid meg ilyesmik, és ha meg nagyon nem tetszik egyik se, kontaklencsére nem gondoltál? az is egy jó megoldás, elõtte lehet ilyen próba lencse is hogy bírja-e a szemed
A jobb szemem -2, 25 a bal pedig -2-es.20 éves vagyok.Szemüveget és kontaktlencsét is hordok. A lencse jó, ha meg tudod szokni, szabadabb vagy. De ezért nem érdemes ilyen volumenû dolgokat feladni, mint az érettségi.Egyik ismerõsöm úgy tanult, és tanul a mai napig is tovább, hogy a lehetõ legnagyobb dioptriás a szemüvege(valahol -19 körül van)és nem mûthetõ.Megtanult vele együtt élni, és a környezete is megszokta.
Ne már, ez vagy kamu kérdés, vagy nem vagy százas... ennyire hiú ember nincs, aki egy szemüveg miatt hagyja abba a tanulást :) 20 évesen akkor lehet annyi eszed, hogy tudod, milyen megoldások léteznek: új keret, akár szemmûtét, kontaklencse... A Péterfy Sándor utcai kórházban (VII. kerület) rendel egy nagyon jó orvos, okos és lelkiismeretes: dr. Tönköl Tamásnak hívják. Jelentkezz be hozzá! Telefon: 461-4700
mennyi fizikát tanultál? a lencse törésszöge nem úgy mûködik, hogy "eltûnik a szemed"! vegyél lencsét, ha zavar. ha pedig inkább az önsajnálatodba merülsz, akkor ülj az elsõ sorba, onnan talán látod a táblát... nekem is ilyen dioptriás az egyik szemem.a másik még gyengébb. mellesleg a szemüveglencsétõl a szem kb 5ös dioptria körül tûnik kisebbnek...
Mi az hogy kicsinyít?????? Nekem is ennyi a dioptriám és semmi nem "kicsinyít".Ezt megmagyaráznád?
Nekem is volt ilyen gondom, nem hordtam másfél évig a szemüvegem mert féltem hogy mások mit reagálnak. A szemem tovább romlott és csak kárt tettem magamban. Egy nap a barátnõm rám erõltette a szemüveget, senki sem nevetett ki vagy ilyesmi és megtanultam vele élni:) .
Ennyire hülye 20 évesen nem lehetsz. Bocs. Nekem is ilyen rossz a szemem és utálom a szemüveget mert hülyén nézek ki benne (tök mindegy milyen a keret), ezért is hordok kontaktlencsét. A legjobb megoldás, azt senki nem veszi észre, sokszor még én magam sem, mert úgy megszoktam hogy jól látok vele.
Hahó, kontaktlencse!!! Van olyan is, amit csak hetenete vagy havonta egyszer kell kivenni... Úristen!
Én 19 vagyok és olyan jellegû szemporblémám van, amelynek sem az okát sem a gyógymódjátnem ismerik, nemhogy Magyarországon, külföldön sem, tehát úgy gondolom, hogy egy ilyen kis hülyeség miatt abbahagyni a tanulást életed legrosszabb döntése!Én sem látom a táblát, annyi különbsgéggel, hogy közelrõl sem, mégis tanulok!

Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyr

Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyroxint szedek. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyr

Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyroxint szedek. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Elváltam, de egy fedél alatt vagyunk még az exemmel. Van 2 lányom 19-20 évesek. Imádom őket, de lassan felnőnek, , illetve már fel is nőttek. Mit tegyek?

A nagyobbnak ez az utolsó tanéve a kisebbnek ezenkivül van még 1..Csak miattuk vagyok még itt...f?leg,hogy az apjuk lassan 1éve munkanélküli!Van 1 kapcsolatom 1éve,t?lem 200km-re él.Havonta 1 találkozást sikerül összehozni,egyik hónapban ? utazik a közelembe,a másik hónapban én megyek hozzájuk!Nem tudom meddig bírom ezt az egészet még így.Mennyire lennék szemét anya ha elköltöznék a kedvesemhez?Hisz talán nekem is jár a boldogság még!A lányaimmal egykorú fiatalok véleményére nagyon kiváncsi lennék!

Legjobb válasz: Semennyire. Te felneveltél két gyereket(hogy mennyire jól vagy rosszul, azt te tudhatod), most már a te életed az elsõ. Sok boldogságot!

Semennyire. Te felneveltél két gyereket(hogy mennyire jól vagy rosszul, azt te tudhatod), most már a te életed az elsõ. Sok boldogságot!
Ne költözzön a kedveséhez?Ez butaság. A kedvese költözzön az "anyuka" közelébe?Adja fel a lakását, az állását( most válság idején) ? :S A lányai felnõtt nõk gondolom elõbb-utóbb Õk is összejönnek valakivel és akkor az anyuka ott marad egyszál egyedül. MUnkanélküli az apuka? Majd a lányok szépen elkezdenek dolgozni, ez az élet rendje!
Döntsd el, kihez/mihez ragaszkodsz? A gyerekeid felnõttek. Elengedheted õket, tudnak már repülni. Szeretni, támogatni távolról is tudod õket. Akár anyagilag, akár másképp. Ez függ azoktól a körülményektõl, amikrõl nem írtál sokat. (Hol tanulnak, mibõl élnek, jelenleg hogyan támogatod õket?) Az, hogy az exed munkanélküli, nagyon sajnálatos, de mennyiben a hibád vagy gondod? Felnõtt ember Õ is, felelõs magáért. Sokszor elõfordul, hogy az elesett ember iránti együttérzésünket mások kihasználják. Gondolkodj el azon, hogy ez valóban jó-e a másiknak? Van olyan helyzet, hogy valakinek segíteni kell talpra állni. De ha azt veszed észre, hogy valaki, aki egyébként nincs rád szorulva, egyedül is megállna a lábán, tudna járni is, mégis beléd kapaszkodik, lehúz téged is, az nem jó. Egyik félnek sem.
De ha még mindkettõ tanul nehéz eltartani magukat...szerintem kérdezd meg tõlük, hogy õk mit gondolnak.
Nem igazán gyerekek már a lányok! Suli befejeztével miért ne dolgozhatnának? Miért kéne anyukának mártírt játszania? nekem is van gyerekem
De könnyen ítélkezik mindenki! Nyakam rá, hogy nektek nincs gyereketek. Nekem pl. a gyerekem az elsõ, addig nem lennék nyugodt, amíg a jövõjök nincs egyenesben. Én biztosan nem hagynám õket egy tróger férfira (vagyis nõre, mert én vagyok az apuka :) )). Nem ismerem a kérdezõ anyagi helyzetét, nem ismerem a gyerekeit, nem értem hogy mondhatjátok, hogy lusták dolgozni. Lehet, hogy nem anyagi, hanem lelki támaszra szorulnak, nem? Nagy dilemmája lehet a kérdezõnek, nem irigylem. Mondjuk a 200 km nem egy nagy távolság, miért nem találkoztok sûrûbben? Mi hetente találkoztunk a nejemmel anno, majdnem ugyanennyi volt a táv., egy éven keresztül.
Miért kellene NEKI eltartania a felnõtt gyerekeit? Tartsák el magukat.
Szia! Én 22 éves vagyok már anyuka. Ezzel azt akarod mondani, hogy akkor itt hagynád a gyerekeidet egy munkanélküli apára? És mibõl tartaná el õket? Szerintem a gyerekeid se örülnének ha havonta 1-szer vagy ritkábban látnának. Szerintem mindennél fontosabbak a gyerekeid. Ha az a pasi annyira szeret akkor közelebb költözik és talál itt munkát és akkor a gyerekek is mehetnének veled. De ez csak is a te döntésed. Én nem a helyedben nem hagynám itt õket.
Dehogy nehéz, mi is mindig így csináltuk. Ott a diákmunka, vagy részmunkaidõs állás, csak akarni kell. Persze aki lusta, annak minden nehéz.. De ezért ne az anya bûnhõdjön.
Mikor lesz rájuk iratva? Ebbe belement az exed a bíróságon? Lemondott a részérõl és nem kért haszonélvezeti jogot sem?
A kérdező hozzászólása: A lányokra lesz íratva a ház, , , õk majd eldöntik, hogy eladják vagy mit kezdenek vele, , , valószínûleg nem maradna ott, , , bár azt sem tudom mit kezdene nem igazán van hová mennie, , ,
Majd idõvel visszamennek az árak. Az exed addig fog ott lakni míg meg nem hal? A lányok akkor nemsokra fognak menni a házzal
A kérdező hozzászólása: Nálunk tartok tõle, hogy ott is maradnak, , , bizonyos emberek miatt, , ,
Oké.most témyleg a béka segge allatt vannak az ngatlanárak
A kérdező hozzászólása: 13:36 Ha akarnám sem tudnám eladni a házat, , , nálunk most végképp lement az ingatlan ára, , , ami 4évvel ezelõtt 18millió volt, most 6millióért tudnám eladni, , , , ennek a felébõl nem tudok biztosítani semmit a lányaim számára!
A kérdező hozzászólása: Azthiszem beleõrültem volna ha nincs 1 bizonyos barátnõm aki távol van ugyan, de napi kapcsolatban vagyunk telefonon, , de a legnagyobb támaszom a párom aki jobban megérti, / hogy miért vagyok még mindig itt és nem vele, , , / mint valaha reméltem volna! Egyébbként a válást most mondták ki szeptemberbe, , , bár ekkor már semmi közünk nem volt egymáshoz több mint 2éve!
Én se tudtam volna kieladtam a lakást és a fele pénzt megkapta, vagyis nem tettem ki az utcára. Az más dolog hogy mit kezdette a pénzével :S
Csodállak, hogy így tudsz élni, és nem õrültél bele. Nem ment egyedül albérletbe.Barátjával lakik, de nálunk is van egy szobája meg vannak otthon ruhái meg minden :)
A kérdező hozzászólása: 12:59 A nagyobb lányod már kilépett úgymond az életbe, , , , a kicsi albérletbe ment vagy Neki is lett idõközben párja?
A kérdező hozzászólása: 13:02 tudod sajnos a mai világban sokan kényszerülnek ebbe a helyzetbe, , , tegyem ki az utcára azt az embert aki a gyermekeim apja???erre én nem vagyok képes, , , inkább kivárom az idõt a változtatásra, , , és nem olyan mintha el sem váltunk volna, , , kénytelen kivenni a részét minden házkörüli és házimunkából, , , amit eddig soha nem csinált, , ,
A kérdező hozzászólása: 12:59 igen azt hiszem, , , csak a bátorság hiányzik, , , a válás gondolata is 2 éven keresztül volt elõttem mire végre beadtam, , , és tudom is hogy mit szeretnék, , , azthiszem ha apránként is, de költözöm, mert azok a ruhadarabok amiket viszek magammal mikor hozzámegyek, , soha nem haza kerülnek hanem a barátom szekrényébe...
Hogy bírsz együttélni egy emberrel akivel megromlott a kapcsolatod( gondolom azért váltatok el)? Olyan mintha el se váltatok volna
A kérdező hozzászólása: Miután mindkettõ elvégzi a sulit, , , , és persze dolgoznak! Persze, hogy nem kért semmit az exem, , , nekem sem kell belõle semmi, akkor neki miért, , , , ,
És az exférjed ezt a bíróságon is kijelentette, aláírta? Mármint azt hogy nem kér egy fillért se, és kiköltözik a házból?
A kérdező hozzászólása: köszönöm az egyetértést:) )) 43éves vagyok, , , ,
Helyes! Ezt várd meg, és utána nem is kell õket rángatni, meg lesz a saját életük, Te megtetted a magadét felnevelted õket rendben, becsületben. És utána jössz Te, még semmi nem késõ, mennyi idõs lehetsz, negyven egynéhány?
A kérdező hozzászólása: 8:54-re, Köszi a választ, , , én is így gondolkodom, csak szeretném tudni mit gondolnak mások!Igazad van nem tudnék boldog lenni ha most mennék el sõt azt sem tudom utána mi lesz hiszen mindig velük voltam születésük pillanatától!De nem vihetem õket magammal õket már nem mozdíthatom el akaratuk ellenére a megszokott környezetüktõl 200km-re, , , Nem érettségi elõtt állnak az már mindkettõnek megvan, , 2éves technikumi képzésen vannak, ahol a nagyobb az idén már végez és remélhetõleg munkába is tud állni!
Szerintem legtöbb felnõtt embernek a szövegértésével van gond, mert nem is a kérdésre válaszolnak!! Ne menj el! Bírjátok még ki ezt a 2 évet, ha már ennyit kibírtatok, addig amíg a gyerekek tanulnak!! Nagyon nehéz lenne nekik az utolsó évben magukra hagyni õket, nyilván vinni nem tudod õket a suli miatt stb. Gondolj bele, hogy érettségi elõtt állnak, és akkor még Te is faképnél hagynád õket, ebben a nehéz idõszakban! azért 200 km nem kevés, elhiszem, hogy nehéz találkozni, mert anyagilag sem olcsó le fel utazgatni. Könnyen ítélkezik sok ember! Akinek tele a bukszája, annak nem sok 200 km! Az élet nagyon nehéz, és akinek gyermeke van, annak már nem lehet azt csinálni amit akar, õ már nem lesz egyedül, ti 3-an vagytok egyek, a gyermekeiddel. Tudom, hogy nehéz, (magam is hasonló cipõben jártam), de most mellettük van még dolgod. Sok erõt, kitartást, és örülj annak, hogy van valaki aki szeret és szeretheted, ha 200 km-re akkor is. És ha igazán szeret vár még és megoldjátok ahogy lehet egyenlõre, és eljön még a ti idõtök!!!! Szorítok, legyél erõs!!
én megvártam mig a gyermekem rendben tudtam (persze mi csak ketten éltünk)érettségi után elment dolgozni külföldre. Most már jöhet a "boldogság". Ugysem lehetnél nyugodt abban a tudatban h otthagytad õket a luzer apjukra. Az uj pasid meg csak megérti, és vár.Eddig is várt ezt a kicsit már csak kibirja.
A kérdező hozzászólása: Nem egyetemisták, , , , a nagyobbnak 5hónapja van hátra, , , a kisebbnek ezenkivül még 1 tanév, , , Tudod én is arra hajlok, hogy maradok míg nem végez a kicsi is, , , csak hiába a gyerekeim egyszer õk mennek el itthonról és ha várok lehet, hogy késõ lesz újra kezdeni az életem, , , ,
Szerintem ne hagyd el még Õket. Igen, nagykorúak, de még suliba jár a kicsi. Akkor már rögtön álljon a sarkára, kezdjen el dolgozni, éljen egyedül , vagy mi? 19 évesen még senki se mondja, hogy felnõtt. Nagykorú, de nem felnõtt. Ahogy a 20 éves sem. Õk most pont abban a korban vannak, amikor kezdik kitalálni, hogy mégis mit kezdjenek az életükkel. Ez is olyan..most 17 évesen még gyereknek érzi magát, majd mikor betölti a 18-at, hirtelen felnõttnek számít? Ez abszolút nincs így. Még szükségük van az anyjukra, várd meg, amíg elindulnak, utána még lesz egy csomó idõd..csak legalább a lányaidat indítsd el, hiszen Õk a gyerekeid. Amúgy meg a friss egyetemistáknak is rohadtul szükségük van a szüleikre..Nem tudom ki az, aki 19-20 éveseket már felnõttnek, érett nõknek titulál, akiknek nincs szükségük támogatásra. Hát...biztos vannak ilyen családok is..fura.
A kérdező hozzászólása: Hidd el teljesen mindegy, hogy itt marad-e vagy sem, , , attól, hogy õ itt marad még a lányaim is itt laknak ha így döntenek, , , nem mint apa bukott meg hanem mint férj, , , és ez miatt természetesen mem fogunk életünk végéig együtt lakni, , ,
Tévedsz nagyon is fontos hogy kimegy e a lakásból vagy aláírta-e hogy lemond róla!!! Ha nem, akkor a gyerekeidnek nem lesz saját háza, nem lesz semmilye csak az apjuk halála után vagyis tök feleslegesen játszod a mártírt mert életetek végéig együtt fogtok lakni
A kérdező hozzászólása: 15:51 Kicsit eltértünk a kérdésemtõl!Nem az a lényeg, hogy kimegy e a lakásból vagy aláírta e, , , , amig a gyermekeim feje fölött lesz fedél bárhol a világon, addig engem az a ház nem érdekel, , , nekem nem kell belõle semmi, így benne lakhat akár élete végéig is! KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A VÁLASZOKAT!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) ))
15.47 vagyok. Akkor viszont nincs más hátra, mint elõre!!! :) ) Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: 15:47 Köszönöm a hosszú választ, , , igen feltettem magamnak a kérdéseket és a válasz az, hogy igenis újra tudom kezdeni az életet, , , biztos vagyok az érzéseimben és a párom érzéseiben is, , , nekem ez nagyon jó, hogy nem siettet és megérti a helyzetem.
Kerdezo, mar te is dontottel, es tudod, hogy mit akarsz csinalni, csak megtenni nincs eleg erod. Az a kerdes, hogy mikor lesz hozza eleg erod, hogy pakolj, es elkoltozz a baratodhoz. A lanyokat persze hogy szereted es hozzad vannak nove, de ez most mar egy kicsit csak kifogas, hiszen igazan nagyok! Hiszen mindketto mar nagykoru. A kicsit vard meg amig vegez, aztan menjel. Mondjuk az is igaz, hogy minel tovabb huzza az ember az idot, annal nehezebb megtenni barmit is. Ez mindennel igy van, nemcsak a koltozessel, valassal. Szoval tudod te mit kell tenned, marcsak eleg erot kell hozza gyujtened! En drukkolok neked!
Mivel kikészített az együttélés az exemmel(nem voltak balhék meg semmi, de mégis) Nem volt nehéz a döntés. A nagyobbik lányom akkor 24 éves volt a kicsi meg 18 Nem volt nehéz dönteni hiszen nem dobtam el magamatól Õket, különben is már kezdték bontogatni a szárnyaikat mint minden normális fiatal.
A kérdező hozzászólása: Mennyire volt nehéz a döntés?És hány évesek a gyerekek?Irigyellek, hogy már túl vagy rajta:) )
Most akkor nem teljesen ertem, mert azt irod, a volt ferjed anyukajanal lakik. Akkor te miert vagy vele egy fedel alatt? Ha nem adjatok el a hazat, akkor a ferjed amig el, elvileg barmikor ott elhet, es barmikor mehet oda, nem?
Igazad van kérdezõ :) Sõt az lett volna a normális ha válás után már egy percig sem életk együtt
A kérdező hozzászólása: UTÓLSÓRA, , , , Valóban nem tudom milyen lesz az együttélés, , de ha nem próbálom ki nem is tudhatom meg soha, , , mikor én megyek hozzájuk akkor megpróbálok egyre több idõt ott tölteni, , tudom ez nem ugyanaz mintha együtt élnénk, , , de eddig minden szép, , , és nem maradhatunk örökké 1 fedél alatt a volt férjemmel sem.
Szerintem is maradj.Lehet, hogy a pároddal az együttélés sem lesz igazán jó.A ritka találkozások alapján nem lehet eldönteni, hogy milyen együtt élni.Ha elmégy, elveszted az állásodat, nem lesz hova vissza menj.ha rosszul sül el a dolog.Aki pedig lustának tartja, ako nem dolgozik, az nem ismeri az ország helyzetét.Én a Duna-Tisza közén lakom, és nagy a munkanélküliség.A fiatalokat nem veszik fel, (legfeljebb a Tesco, 40-50.000.- Ft-ért) a többieknek azért nem kellenek, mert nincs tapasztalatuk, a 45 felettiek meg azért nem kellenek, mert már nem fiatalok.Nem Pesthez vagy a többi nagyvároshoz kell viszonyítani.Kérdés, hogy a lányaid majd eltudnak-e helyezkedni.Ha maszekhoz mennek, akkor mennyire használja ki õket?Felénk nem a legjobb a vendéglátósokkal kapcsolatos tapasztalatok.
A kérdező hozzászólása: 11:23; éppen errõl írtam az imént, , , a lakás pedig a lányoké lesz, , a bíróságon is ez lett lefekteve, , a válási papírokba, hogy ezért nem vagyok hajlandó eladni!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom már õket elvinni a "megszokott környezetbõl"itt van minden amihez kötõdnek, , , a párom pedig a szüleivel él együtt, , úgygondolom ez csak ideig-óráig müködhetne, , , saját lakásra pedig a jelen helyzetben egyelõre kilátásunk sincs!
Ne felejtsd el hogy felnõtt lányokról van szó. Szetrinted szívesen költöznének új helyre ahol senkit nem ismernek csak azért hogy az anyukájukkal legyenek? Valószínû mindkettõnek van barátja is meg hagyják ott a házat a lezüllõtt apura?
és a gyerekeid nem tudnának veled költözni az uj párodhoz?
A kérdező hozzászólása: Nekem hasznosnak bizonyult a 10:57-es válasza, , , de valószínûleg tényleg nem tudja milyen 1 házban élni válás után.Én próbálok normális kapcsolatot teremteni köztünk, , de õ néha hajlamos elfeledni, hogy elváltunk, , , ,
A kérdező hozzászólása: 10:57-es válaszára! A találkozás sajnos azért nem megoldott, mert õ 4mûszakban dolgozik, nem tudom tudod e ez mit jelent, , , havi 2 alkalommal van 3nap pihenõje, , , és valóban nem lenne sok a 200km, de nincs autóm, busszal pedig csekély 6-7óra hossza az út, , , nem is beszélve a több ezer forintos útiköltségrõl:(((bár ezt valahogy mindig megoldom!Egyébbként a lányaim jelenleg vendéglátói technikumban tanulnak, , remélem ezzel most még el fognak tudni helyezkedni!
10:57-es: Ráadásul fogalmad sincs milyen elváltan közös lakásban élni
10:57-es senki sem itélkezett!!!! Mindenki elmondta mit gondol, mit csinálna ha Õ lenne a kérdezõ
Hat valtoztass. Azt vard meg, amig a kicsi is vegez. Aztan a lanyoknak legjobb lenne mindenfele szempontbol kulfoldon valahol szerencset probalni. Mondjuk Londonban azonnal eltudnak helyezkedni ezzel a vegzettseggel! Mondd nekik, hogy tanuljak az angolt, es menjenek ki valahova. Londont csak javaslom, de vendeglatosokat mindenhol keresnek. En egyetlen pillanatig nem maradnek otthon. A hazat pedig ki tudnatok adni alberletbe, egy szobaba az ertekesebb butorokat, cuccaitokat lezarnatok, es a haz tobbi reszet kiadnatok. Peldaul. Koltozz el a baratodhoz, elvegre ha megsem jonnetek ki egyutt jol, akkor barmikor visszamehetsz a hazatokba. A baratodnal lenne neked is munka?
A kérdező hozzászólása: Nem a volt férjem lakik az anyukájánál, , , A párom él a szüleivel, , A házat meg a lányok miatt nem fogom eladni, , mert így biztos lehetek abban, hogy nekik mindig van hol lakniuk.
Halgass a szívedre Jogod van a boldogsághoz A lányaidnak se lehet semmi ellenvetése hiszen tisztességesen felnevelted Õket
Ja és amikor albérletbe költöztem nem volt senkim.
1 év külön de együtt állapot után eladtam a lakást. Nagyobbik lányomnak már volt komoly barátja adtam nekik annyit hogy betudjon fizetni egy lakásra. Kisebbik lányommal elköltöztem albérletbe majd vettem hitelre egy lakást.Ide már a párommal költölztem.A "kicsi lányom" se lakik velem, éli az életáét, csak láátógatóba jön haza.
A kérdező hozzászólása: És mi az konkrétan amit megtettél? Irnál róla bõvebben, , , akár privire is!
Én megtettem amitõl te most félsz. És nagyon boldog vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Tudom, , , igazad van, , , de ezek a válaszok mégis segítenek valahol a döntésben, , , , a lányaim pedig valóban lassan a saját életüket fogják élni, , , és ha én nem lépek akkor tönkre megy a további életem, , , , az a tipus vagyok aki nem tud egyedül és szerelem nélkül élni, , ,
Ha így érzel értelmetlen a "Mit tegyek" kérdés
A kérdező hozzászólása: Ez így van, , csak azthiszem én nem készültem még fel rá, hogy elengedjem õket, , mármint lelkileg, , , nagyon hozzám nõttek, , ,
Értem és tudom mirõl beszélsz. De nagyok már, élni fogják a saját életüket. És nem mész világgá, bármikor ott lehetsz ha szükségük van rád :)
A kérdező hozzászólása: 12:14 Ha külföldre szeretnének menni, , , én nem szólhatok bele, , , az õ döntésük, hisz felnõtt emberek, , soha nem akadályoztam õket semmiben, , , ebben sem fogom, bár nagyon rossz lenne õket ritkán látni...
A kérdező hozzászólása: 12:12 Hát épp ez a gondom, hogy a szívemre hallgatok, , , az pedig ketté van repedve a gyerekeim és a párom között, , , , tudom, hogy nagyok felnõttek, , , de születésüktõl fogva itthon vagyok velük és valószinûleg ezért nehéz döntenem, , , lehet csak én csinálok belõle ekkora gondot!
A kérdező hozzászólása: 12:05::: Köszönöm, , , pontosan ez a tervem, , , hogy megvárjam míg végeznek, , csak néha ez annyira hosszúnak tûnik. A nagyobbnak jelenleg az a terve, hogy Skóciába megy a barátnõjével akinek a szülei ott élnek, , , nem tudom "megmeri"e tenni ezt a lépést, , ha igen akkor az már nemsokára itt lesz, hisz fél év múlva itt vannak a vizsgák, , , , ha pedig utána a kicsi is úgy dönt, hogy megyen akkor nekem már semmi keresni valóm nem lesz itt!!!Bár õ zenemûvészeti fõsulira akar még menni, , , de ehhez elõször meg kell keresnie a tandíjat, , mert hiába sajnálom, de nem tudom ezt Neki egyedül elõteremteni, , 67%-os rokkantnyugdíjas vagyok.Ezzel választ is adtam azthiszem a munkával való kérdésedre!!!
Nem is kell, hogy eladd a hazat. Menjel el a baratodhoz, de vard meg amig a kicsi is vegez. Mit szolsz a kulfoldhoz, nem akarod oket elengedni?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors reagálást! A 22éves válaszolónak:Pontosan ez a problémám, pont így érzek amit leírtál, , ezért nem bírok elköltözni és ezért nem erõlteti a barátom sem mert tudja, hogyha lélekben nem vele hanem a gyerekeimmel vagyok akkor még hiába költöznénk össze! A barátom szívesen költözne közelebb, de nincs munkalehetõség semmi a környékünkön.A lányokat pedig ugye Te sem vinnéd el albérletbe 1 nagy családi házból?És ahogy írtam a nagyobbnak ez az éve van hátra a kisebbnek+1!Utána remélhetõleg találnak munkát!
szeretsz egyedül lenni... ennyi
Semmi gond nincs veled. Miért lenne? Mert nem akarod lekötni magad és elkötelezni? Na és akkor mi van? Semmi. Ha eljön az a pasi, aki minden szempontból megfelelõ lesz neked, akkor ki fogod bírni vele akár évekig is. Ne aggódj ettõl még nem leszel kevesebb, mint egy olyan, aki 20 éves korára már nem szûz. 21/L
Én 24 éves koromig szûz voltam. A 2. szerelmemhez mentem férjhez 26 éves koromban. Már 2 éves házasok vagyunk:) Nem érzem hogy bármirõl is lemaradtam volna:) )))
Semmi különös nincs veled, teljesen normális. Mert minden nõnek más korban jön meg a szexre és a férfire való vágy. Van olyan ismerõs lány aki 21 éves egyetemista és még mindig szûz és nem volt kapcsa férfival(pedig nagyon szép). És van olyan ismerõsöm is aki 14 éves de már volt 13 "pasija" és 12 éves korában dugták elõször. Szóval nõtõl függ hogy ki-mikor kezd rá, és ez természetes. Felesleges elkezdeni a szexuális életet ha még nem igényled.Ha majd igényed lesz rá, kezd el.
nálam is ez -.-" anti- és aszexuális vok. én jólérzem magam sex nélkül is. nem is vágyom rá és nem is érdekel. hazudj egy jót, mert az embereknél néha jó nem õszintének lenni..ha igy boldog vagy, ezen ne rágd magad L/17
Hmm. Nem baj. Én is szûz 22 éves fõiskolás és Én vágyom a szexre, a szerelemre, de a szex és a szerelem nem vágyik rám.:(( 22/F
nem hiszem el h nem vágysz szerelemre..., az h szüzen nem hiányzik a szex az érthetõ, fõleg h csaj vagy. De szerelemre mindenki vágyik:)
valószínûleg a neveltetés az ok. hogyan neveltek a szüleid? de az is lehet hogy a hormonjaiddal nincs rendben valami, én felkeresnék egy orvost, már nem azért hogy csináljon belõled szexrabszolgát hanem az egészséged miatt, lehet hogy alacsony az ösztrogénszinted.
Szerintem meg boríts hamut a fejedre és menj el Teréz nõvérnek!
hát szerintem meg más mind a két dolgot egyszerre megtudja oldani. Egyszerre tanul és csajozik/pasizik. Ezek az igazi emberek. Egyszerre több dologra oda tudnak figyelni. Náluk nincs az hogy hjujj létre jön egy ötlet miszerint másik suli stb sok tanulni való és akkor pl ez miatt dogjam a bnõmet!!! :O eszembe nem lenne. Tudjam mi az élet fiatalon. Mi az hogy dolgozni akár napi 3000 ezerért, tudjam mi az hogy bulizni hajnalokig (drogok nélkül) tudjam hogy mit jelent huzamosabb ideig unatkozni és amikor télleg senki nemfoglalkozik velem. És azt is tudjam hogy milyen érzés amikor mindenkibõl kissé elegem van már. Tudjam meg: - milyen nagyjából egy kapcsolat hogy néz ki mit kell csinálni??? Ne 30 éves koromba mindenki rajtam nevessen és eszembe jut levegõ után kapkodni mikor már késõ.... 30 éves karrierorientált bánat lenni mert attól hogy sokat tanultál egyáltalán nem biztos hogy te 20 milliós kocsival fogsz járni. Az meg a másik fele hogy ha mindig mindenkit leráznék magam körül mert én éppen játszom hogy mennyire elfoglalt vagyok a karrieremmel.... akkor tuti halvány fingom nem lesz a nõkhöz... az meg kissé elutasító minden csajnak.... És mit kapnék 30 évesen???? nah mit? egy kb 50 éves lepukkant rozzant szatyrot aki esetleg érdekbõl van velem. Szóval szerintem azért elkéne kezdeni ismerkedni "lazán" nem kell komolyan. Nem kell minden pasit neked mondjuk kapcsolatként felfognod. Tehát ha hívogat valaki és sms-msn akár találka is lesz belõle egyáltalán nem jelenti azt hogy kötelezõ járni vele. És nemhiszem el hogy ez veszélybe sodorná a 20 milliós álomkocsi reményét kb 10-12 év mulva. Hozzáteszem. Ha még tanulsz akkor esetleg van ki finanszírozzon. De ha abbahagynád és elmennél csak 70 ezerért minimálbérért dolgozni az pont elegendõ ahhoz hogy belízingeljen neked a családból valaki egy luxus kocsit. Majd mire télleg 30-32 éves leszel pont a tiéd lesz :DDD szóval elmondhatod hogy Te nem tanultál. Csak egy takarító vagy a tescoba és mégis hogy a fenébe van neked Audi Q7-re pénzed? Nah szal már elkezdhetsz pasizni... abbahagyhatod a tanulást és akár még idén lesz 20 millás kocsid :D (kis segítséggel) -....am azt még hozzátenném hogy sok olyan fiatal van akinek nem voltak adva azok a lehetõségek mint Neked és mind azoknak akik Ugy vélik karrier az elsõ. Nah figy. Sok csaj és srác otthon jelen levõ problémákkal küzd. Amit nemtud megoldani de viselnie kell. Pl szülõk válása. költözés, haláleset (átéltem) namost nekem télleg 17 évesen anno abszolut nemvolt lehetõségem folytatni a 10-osztályt szakközépbe... pedig akartam!!! most ott tartok hogy van egy 13 éves Fordom (közös) nem lizinges és egy 11.5 millás lakásom Hitelre. Nem keresek jól de 20 év múlva az enyém lesz. Éltem is buliztam is szenvedtem is és most jólérzem magam. De nem ajánlom a példámat senkinek !!! :S viszont csak mondom hogy van ilyen is és létezik. EGyedül élek és 19/F szijasztok:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Már elég sokszor vágták a fejemhez, hogy legyek apáca, de ezen egy jót nevettem mindig. Érdekes módon mindig olyan emberek mondták, akik minden hétvégén mással voltak vagy nem vitték az életben semmire... Kezdem elfogadni, hogy késõn érõ típus vagyok, nem akarom mostmár azért sem elkapkodni, megvárok egy normális pasit, akit majd szeretek is és viszont szeret. :) Bulizni meg járok (nem sûrûn), olyankor iszom is alkoholt (tudom, hogy hol a határ), nyitott vagyok az emberekhez, egyszerûen még nem találtam olyan pasit, akivel eltudnék többet képzelni. :)
Végülis mindenki azt csinál amit jónak érez. Valakinek az az élet hogy minden hétvégén a dizsiben a földig issza magát és netán megdug vagy megdugatja magát pár emberrel, utána meg füvescigik....és a többi.Azt vagy kinõl ebbõl a korszakból vagy valami alkesz, drogos hajléktalanként egy lepukkant kocsmába meséli milyen szép volt a fiatalkorának pár éve. Valakinek meg az-az élet hogy tanul vagy dolgozik, tartja magát valamihez, és az élete magasabb röptû céljait elérve(ami boldoggá teszi)családot alapít és boldogan él amíg el nem hantolják. Valakinek meg az-az élet ha feláldozza egész életét egy eszméért vagy saját ideáiért, amivel talán egy általa elképzelt szebb világ eljövetelét segítheti elõ(Mint én).
Biztosan jó lesz majd 30 évesen a 20 milliós verdában egyedül tépni, meg hazatérni a többmillió forintos, ízlésesen berendezett üres lakásba, a négy fal közé.Biztosan király lesz egy bárpultnál lehajtott fejjel üldögélve arra gondolni, mi lett volna, ha...Arra, hogy basszus, én márpedig tudtam élni, és most mégis itt tartok, itt zabálom Jägert a dizsiben, és a kutya sem néz rám...Szép kilátások!!! :-D
16 éves lány vagyok és így vagyok vele. Néha jó lenne odabújni, de ennyi. Igaz volt barátom 13-14 éves korom körül néhány, de csak csók volt és már akkor is volt, hogy úgy keltem fel, hogy jaj, ne ma is találkoznom kell vele pedig inkább mást csinálnék. Jó ez kicsit gyerekesnek tûnik, de most is így van. Inkább legyenek jó jegyeim és vegyenek fel az egyetemre. Én is szeretnék jó házban lakni, és 20millios kocsival járni :) ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Énis pont így állok a dolgokhoz mint te, csak én srác vagyok :)
Én is pont olyan vagyok, mint te. 23 éves vagyok és szûz és nincs barátom se, de nem is akarok. Jól érzem magam egyedül.
hát szerintem eljön neked is az az idõd amikor nem számitasz rá és rád talál egy fiu (vagy fordítva) :D és onnantól kezdve fordul meg minden. Haverok, buli, fanta sõt a karriered se fog érdekelni ha belezúgsz. Észre veszed hosz szarsz inkább mindenre csak Õ legyen meg ha minden más gátol--hozzáteszem. Rájösssz a buli se boldogít mert ott is Õt keresed és nemvagy kiváncsi senkire. :DD velem igy volt. Namost én nemtudom hogy tud szerelmes lenni egy csaj (én nemhiszek ebbe) azt tudom hogy pasi tud szerelmes lenni de nagyon !!:$ én voltam az 2x is és olyankor szídom magam hogy az a nagyon szerelmes korszakom elég késõn jött meg 16 és 19 éves koromba :SSS más ugyan ezen túl van már 13-17 évesen legfeljebb és a legközelebbi kapcsikat már simán "túlélik" szerelem nélkül. Énis ilyet akarok csak az a baj hogy amig nem érdekelt engem se semmi (suli, buli, karrier, pénz, játék) adddig nem tudtam mennyire szeretethiányos is tudok lenni !!!!!! amugy én egy Srác vok 19 éves. puszi (K)
ez hormonok kérdése. hogy mondjátok neki h változzon meg, jesszus^^? ez semmi viselkedési hiba...
A kérdező hozzászólása: Köszi az üziket! :) Nem vágyom a szerelemre se, mert van helyette más (sport, suli), ami leköt. Az igaz mondjuk, hogy néha jó lenne odabújni valakihez. De ennyi. Az egyik órán sûrûn téma a szex, én pedig mindig lapítok, nem akarom, hogy kiderüljön, hogy még nem voltam pasival. :S Olyan gáz szerintem, hogy manapság az a "menõ", ha 15 évesen már a "10." pasival csinálja az ember. :S
Légy nyitottabb, próbálkozz, csak vágysz a szíved mélyén ennyi idõsen a szerelemre.Az a természetes, nem az, ha neked elég a suli, haverok, sport, végül is felnõtt nõ vagy.Jó, lehet, hogy fiús természetû, vagy vadóc, nem azt mondom, hogy változz meg, csak nyiss jobban az ilyen érzelmi dolgok felé.
Nincs ezzel semmi baj, én is 20 éves vagyok és még szûz, inkább karriert építgetek és majd lesz egy jó állásom, csajozni nincs idõm:s 20f
Majd ha aktakukac leszel egy irodában, akkor sem lesz idõd másra , csakis a karrieredre???Mondd csak, te élni is fogsz közben???
Jobb 20milliós kocsival járni meg jó házban lakni mint a minimálbér, úgy hogy "éltem" közben:D Nem aktakukac hanem közlekedésmérnök:)
Én azért elmennék orvoshoz, hogy minden hormon rendben van-e?
Mi van veled? Még nem dugtak meg rendesen, az!
Vagy egyszerûen nem vagy még kész komoly kapcsolatra, vagy hormonális dolog lehet. Nem baj, ha még szûz vagy, érezd jól magad, de ha úgy érzed, hogy néha jó lenne odabújni valakihez, akkor azért próbálkozz. Ha végképp semmi, még mindig ott van a saját nemed ;D. Najó, ez csak vicc volt. Keresd az érzelmeket, mert ha elragad a szerelem, nincs megállás! :)
Nem tudom, azért valami komolytalan kapcsolatot tényleg bevállalhatnál, lehet, jót tenne Neked, minden rosszindulat nélkül.Tanulni is tudnál, bulizni is, meg lenne valaki, akinek foghatnád a kezét.Ez még nem kötelezne a házasságra.Ebben a korban szerintem ez teljesen normális lenne!(23 évesen úgy egyedül lenni, hogy nem kell akkor sem senki, és punktum, az meg egyszerûen tré...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!