Találatok a következő kifejezésre: 20 éves hova menjen (2 db)

Hová menjünk nyaralni Horvátországban? Melyik városba? Mit javasoltok és miért? Illetve mit nem? 2 Felnőtt 3 gyerek 14-20 és 4 évesek.

Legjobb válasz: Falut, kisvárost, nagyobb várost kerestek? Kavicsos, sziklás, homokos partot? A nagyobb gyerekek miatt bulisabb helyet? Nagyon csendes helyet? Kirándulni akartok? Autópályáról könnyen megközelíthetõ helyet, vagy nem gond ha szerpentineken, szakadékos úton kell vezetni? Szigetre mennétek? Elérhetõ távolságban legyen Lidl vagy nem baj, ha össz. egy kis Konzum van több km-en belül? Elkezdheti mindenki írni a saját kedvenc települését, ha pont nem olyanra gondoltatok.

Falut, kisvárost, nagyobb várost kerestek? Kavicsos, sziklás, homokos partot? A nagyobb gyerekek miatt bulisabb helyet? Nagyon csendes helyet? Kirándulni akartok? Autópályáról könnyen megközelíthetõ helyet, vagy nem gond ha szerpentineken, szakadékos úton kell vezetni? Szigetre mennétek? Elérhetõ távolságban legyen Lidl vagy nem baj, ha össz. egy kis Konzum van több km-en belül? Elkezdheti mindenki írni a saját kedvenc települését, ha pont nem olyanra gondoltatok.
Vodice: kisváros óvárossal, éttermekkel, kávézókkal, pizzeriákkal, nagy boltokkal. Több km kavicsos szabadstrand, 2 homokos öböl, kirándulási lehetõségek a környéken. Autópályáról egyszerûen megközelíthetõ. Fõútvonal a város szélén megy, nem kell átkelni rajta naponta többször a strandra menet (Split alatt és Zadar körül sok ilyen hely van, aminek a központján keresztül megy a fõút).
Ha leírod, hogy milyen helyet kerestek/nem kerestek, akkor könnyebb lenne tanácsot adni.
Évek óta Splitben nyaralok. Hogy miért jó? Gyönyörû Óváros, tengerparti sétány, Marjan hegyen barangolás, homokos-kavicsos-sziklás partok. Kikötõt találtok, Brac/Hvar/Korcula/Vis szigetre el tudtok utazni 1-1 napos kirándulás keretében, továbbá busszal Trogir/Primosten/Skadrin vagy Omis/Makarska/Mostar/Medjugorje/Dubrovnik irányában. Barátom lakik ott, vannak kiadó apartmanjai, 4 fõnek is, ha érdekel írj privát üzenetet és el fogom küldeni az elérhetõségét. Egyébként Split és Dubrovnik között a legszebb a horvát tengerpart és igazi mediterrán éghajlat az uralkodó. Érdekességképpen, két éve július végén esõsre fordult az idõ, míg Isztrián és a Kvarner öbölben szakadt az esõ és 17 fok volt a napi maximum, addig az említett régiókban csak este eset és másnapra nyoma se volt az esõnek, egészen 25 fogik emelkedett a hõmérséklet.
A kérdező hozzászólása: Semmi extrát nem akarunk csak nyaralni. Talán annyit szeretnénk hogy tengerpart legyen. :-) És ne túl drága legyen. Ennyi. Vir szigeten voltam már oda nyilván mégegyszer nem szeretnék menni.
A kérdező hozzászólása: Végülis mindegy hogy kis vagy nagy város az is mindegy hogy homokos vagy kavicsos. Jó a szerpentines út is szeretek vezetni. Bolt sem kell nagyon közel legyen úgy sem megyünk minden nap 3x :-)
Crikvenica. Szép hely, van homokos és köves tengerparti része is.Nekem nagyon tetszett.Nem találkoztam szúnyogokkal sem :-)

20 éves srác hova menjen Budapesten orvoshoz, ha napok óta nem áll fel a cerka, és fáj is?

Vidéki vagyok, de most kb. 2 hétig nem áll módomban hazamenni. Nem régóta élek Bp.-n, nem tudom, hova kell fordulni ilyen esetekben... meg persze eddig nem is volt ilyen szerencsére:( de most eléggé megijedtem, és hirtelenjében nem tudom, hova menjek segitségért.. el?re is köszi annak aki ír.

Legjobb válasz: Az én véleményem: Ha haza nem is tudsz menni most, a háziorvosodnak biztos van telefonja! Hívd fel, õ jobban tudja, kihez fordulhatsz, de ha mégsem, könnyebben utánanéz.

Az én véleményem: Ha haza nem is tudsz menni most, a háziorvosodnak biztos van telefonja! Hívd fel, õ jobban tudja, kihez fordulhatsz, de ha mégsem, könnyebben utánanéz.
A másik kérdésedre már válaszoltam, de itt is elmondom: Ha a háziorvosodhoz nem tudsz elmenni, keress fel egy urológiai szakrendelést. Amúgy a tartózkodási helyed szerint illetékes orvos "ambuláns jegyzõkönyvvel" elláthat, írhat beutalót, stb. Tehát ha felkeresed a tartózkodási helyed szerinti illetékes háziorvost, esetleg ír beutalót urológiára.
Nem lehet, hogy pszichés eredetû? Lehet, hogy a helyváltoztatás okozza.
A Rákóczy térre:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!