Találatok a következő kifejezésre: 20 éves Elköltöztem (3 db)

20 éves lány vagyok, ma elköltöztem anyámtól, haragban. Félek, hogy nem fogja ideadni az irataimat, pl. anyakönyvi kivonat, útlevél, árvasági utazási szelvény. Ha nem adja ide, mit tehetnék? Feljelenthetem?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta egy rendõr ismerõs, mikor a volt párom kizárt a közös albérletünkbõl, hogy rendõrrel menjek oda, akkor köteles beengedni amíg az irataimat össze nem szedem. Nem tudom, hogy ez a szülõknél is érvényes e

Nekem azt mondta egy rendõr ismerõs, mikor a volt párom kizárt a közös albérletünkbõl, hogy rendõrrel menjek oda, akkor köteles beengedni amíg az irataimat össze nem szedem. Nem tudom, hogy ez a szülõknél is érvényes e
Mivel elmúltál 18, már nem tarthatja vissza az irataidat. Amennyiben így tesz elvileg feljelentheted, de jobb megoldás, ha szép szóval elkéred, de még jobb, ha kibékültök.
Hat azert szülõt feljelenteni..... Csak nem kellene.... Haza mész amikor nincs otthon es elviszed az irataidat. Mondjuk azt nem ertem, hogy 20 évesen miért az anyádnal bánnak ezek, miért nem nalad. Az en iratai, 14 eves koromtól az en kezemben vannak.
Vagy be is mehetsz az okmányirodába és a szükséges hivatalokba, és csináltathatsz újakat magadnak. Egyszerûbb, mint feljeletgetni, ha tényleg nem adja oda.
Gondolom ez az opció azert nem merült fel benne, utolsó, mert nem ingyenesek..... Az anyakonyvi kivonat 2000, az útlevél pedig -miután van neki egy - dupla áron van.....
Talán az utazási szelvényt leszámítva ezek olyan dolgok, amik szerencsére nem kellenek mindennap. Talán mire szükséged lesz útlevélre, vagy anyakönyvi kivonatra, addigra anyukád is megenyhül és belátja, hogy nem vezet ez sehova.

Apámat utoljára akkor láttam, amikor 20 éves körül voltam, bíróságon. Amikor lehetett elköltöztem otthonról, mert terrorizált anyámat meg engem (anyám meg hogy hogy levezesse a feszültségét, engem). Van e esély az örökségemre?

Anyámmal azért újra felvettem a kapcsolatot, és megtudtam, hogy apám kisemmizte anyámat a közös házból, el kellett költöznie.

Legjobb válasz: természetesen senki nem "kötelezhet",hogy harcolj az örökségedért.a saját,új családod békéje gondolom neked mindennél fontosabb!kitartás és jó egészséget nektek!

természetesen senki nem "kötelezhet", hogy harcolj az örökségedért.a saját, új családod békéje gondolom neked mindennél fontosabb!kitartás és jó egészséget nektek!
Nem "jár" az örökség. Ha nem "adják" önként, akkor perelni kell. És NEKED mint jogos örökösödnek. Ezt nem teheti meg helyetted édesanyád. A kérdés, hogy édesapád végrendelkezik-e, és ha igen, akkor abban kizár-e téged az örökségbõl. HA NINCS VÉGRENDELET, a hagyatéki tárgyaláson "automatikusan" megkapod a részed. Ha van végrendelet - függetlenül annak a tartalmától - és HA A JOGOS KITAGADÁS FELTÉTELEI NEM ÁLLNAK FENN, akkor az egyébként örökölt rész felére, kötelesrészként igényt tarthatsz. De ha a végrendeletben nem érvényesen tagadtak ki, akkor perelni kell.
egy ugyvedet kerdezz meg pontosan
A kérdező hozzászólása: Köszi.. hát.. nincs az a pénz, amiért..ilyen tekintetben elérte a célját.. :(

20 éves vagyok. Elköltöztem Magyarországról, így nem fizetek tb-t. Mennyit kell fizetnem, ha szeretnék elmenni otthon háziorvoshoz? A szakorvosoknál is ugyanannyit kell fizetnem?

Legjobb válasz: Én Angliában éltem én sem fizettem. A jogsi miatt a szabim alatt el kellett mennem dokihoz. Azt mondta nem jelzett a számítógépe, hogy vlm gáz lenne a tb-mmel. Egyébként sem kell fizetned, legfeljebb aláíratnak veled egy papírt, hogy tudomásul vetted, hogy nincs rendben a TB-d.

Én Angliában éltem én sem fizettem. A jogsi miatt a szabim alatt el kellett mennem dokihoz. Azt mondta nem jelzett a számítógépe, hogy vlm gáz lenne a tb-mmel. Egyébként sem kell fizetned, legfeljebb aláíratnak veled egy papírt, hogy tudomásul vetted, hogy nincs rendben a TB-d.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!