Találatok a következő kifejezésre: 20 éve egy elvált férfival (2 db)

20 éve élek egy elvált férfival élet társi kapcsolatban. Miért nem áldozhatok rendszerint a szent misén? Én vallásos életet élek, gyakorlok.

Legjobb válasz: hát, ha szorosan vesszük, akkor 20 éve bûnben élsz. mondjuk szerintem a serleggel kellene a papot fejbecsapdosni néhányszor, de az írás akkor is ez.

hát, ha szorosan vesszük, akkor 20 éve bûnben élsz. mondjuk szerintem a serleggel kellene a papot fejbecsapdosni néhányszor, de az írás akkor is ez.
Ez ok, amit írtál, DE: Miért nem vonatkozik ez minden házasságra? Pl.ismeretségi körünkben:református feleség, katolikus férj, esküvõ református templomban, a katolikus egyház szemében érvénytelen esküvõ.A férj félrelépett, elváltak.A katolikus egyház a volt férjet megesketi az új párjával. másik eset: református férj, kereszteletlen feleség, csak polgári esküvõ.A feleség lelépett egy új pasival.A volt férj nemrég elvett egy katolikus lányt, de nem házasodhattak katolikus templomban, mert a férj elõzõ házasságkötését érvényesnek fogadja el az egyház. Szóval most a Biblia a mérvadó vagy az egyház???
Itt nem az a lényeg, hogy ki melyik vallást választja, annak a szabályait követi... Nem az Egyház (vagy úgymond a papok) nem engedik, hanem maga Jézus mondja Lukács evangéliumában(Lk 16, 18): „Aki elbocsátja feleségét és mást vesz el, házasságot tör, és az is házasságot tör, aki férjétõl elbocsátott asszonyt vesz el.” Természetesen ez oda-vissza igaz.
Nem tudom, be szoktál-e ide még nézni, de érdekelne, hogy megoldódott-e a helyzet?(utolsó vagyok)
Nagyon szomorúnak tartom, hogy vannak, akik elítélnek ezért. Jegyesoktatásra nagyon sok olyan pár jár velünk, akiknek semmit nem jelent Isten és a vallás.De összeházasodnak katolikus templomban, mert szép a templomi esküvõ.Többé a templom felé sem fognak nézni valószínûleg.Rossz volt hallani, mikor 1-2 pár a pap háta mögött még gúnyolódott is.Kérdezem azoktól, akik téged itt negatívan ítéltek meg, ezek a párok Istennek tetszõ életet élnek, és nem fognak halálos bûnben élni, mert volt katolikus esküvõjük?
Még egy pontositás . Az Egyház szemében(az egyházjog/kánonjog szerint) a polgári esküvõ is ÉRVÉNYES, de nem szentségi házasság.A Katolikus Egyházban 7 Szentség van, ezek közül az egyik a házasság szentsége.
Megértem a helyzeted.Én is római katolikus vagyok, s nehéz döntés elõtt állok.35 évesen találtam meg a párom, aki elvált(nem volt katolikus esküvõje).Az egyházunk mégis csak akkor ad össze, ha egyházi bíróságon is felbontja a házasságát, ami hosszú procedúra, s anyagi vonzata is van.Ráadásul a párom református, miért tegyem ki ennek a vallási hercehurcának?Álmatlan éjszakáim vannak, hogy többé nem áldozhatok.Nem hiszem, hogy Isten azért küldte nekem õt, hogy most elengedjem, mert bûnben fogok élni.Sehol nincs a Bibliában, hogy Isten megtiltotta, hogy nem áldozhat az, aki nem katolikus házasságban él.Persze az egyház törvényei akkor is vonatkoznak ránk.Egy ismerõsöm(elvált, új házasságban él) mesélte, hogy neki van egy gyóntatója, aki elküdi õt másik templomba áldozni, de meggyóntatja, mert nem ért egyet ezzel az egyházi törvénnyel.Nekem egy evangélikus lelkész ismerõsöm mondta, hogy menjek hozzájuk Úrvacsorázni nyugodtan, õk is hiszik, mint mi katolikusok, hogy Jézus jelen van a kenyérben és borban(a reformátusokkal ellentétben).Tégy a lelkiismereted szerint, s imádkozz, mert Isten ismeri legjobban az életed, a lelked.
Ha jól értem, akkor meggyóntad és bocsánatot nyertél. Igaz? És csak azért nem mehetsz áldozni, mert mit szólnak majd a "nyanyák" a templomban? Szerintem te ne rájuk hallgass, hanem az Úrra odafönt, és ha Õ megbocsátott...? Valószínûleg viszont nyugodtabb lennél egy másik templomban. Kérj segítséget a paptól. Fog segíteni.
Menj olyan templomba, ahol nem ismer a pap. Tuti nem tiltja meg!
sajnálom az eseted (én vagyok az értetlen hozzászólõ..) Tényleg az lehet a legjobb, ha egy másik templomba mész, ahol talán kevesebben ismernek, vagy nem is ismernek, és tiszta lappal indulhatsz mások szemében. Ha ez számít vidéken, akkor ez szerint kell megpróbálni élni. Talán nincs is jobb. Itt Budapesten nem ennyire látnak bele emberek egymás magánéletében, és ha bele is látnak, nem hiszem, hogy meg mernék szólni egymást, legalább is nyíltan nem. itt nem olyan nagy a pletyka áradat. és talán a az emberek gondolkodása is más. Talán toleránsabb. Nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a kérdésre én sem tudom a válszt. Ha el is venne feleségül az csak polgái esküvõlehetne. Tehát az egyház szemébe ez nem változtatna semmit. Ha meg úgy vesszük, hogy a 20 évet a párommal végig paráználkodtam az meg is gyóntam ha meg meggyóntam és feloldozott alóla akkor miért nem mehetek áldozni. A sok vén nyanya most (ezt kell irnom ) tele roszindulattal azok mehetnek áldozni az nem probléma. Az van, hogy vidéken ebbe a kis faluba mindenkit kibeszélnek ha jár az istenházába azért ha nam akkor azért. Ki milyen ruhát húz és milyen a frizurája. Én Imátkozni járok a templpmba, ezek után természetesen egy másik templomba!!
hát, ha szorosan vesszük, akkor 20 éve bûnben élsz. mondjuk szerintem a serleggel kellene a papot fejbecsapdosni néhányszor, de az írás akkor is ez Utána már nyugodtan áldozhatsz.(Ha a pap még életben van)Akkor már igazán a kegyelem állapotában leszel. Minden pap tudja mi a teendõ ilyenkor.Meg tudja mondani, hogy lehetséges-e a házasság érvénytelenitése(házasságrendezés)Nem ismerem a körülményeket, de pl. ha nem fogafja el a gyermekáldást aránylag gyorsan lehet a házasságot érvényteleniteni és a ti kapcsolatotokat egyházilag rendezni.Egyébként a pap mindenkinek kiszolgáltatja a Szentséget, de ha valaki nincs a kegyelem állapotában az szentségtörés.U.I. Nem a pap irta az Egyházi Törvénykönyvet, tehát akárhány papot is "csapna jól fejbe a serleggel"nem ez az igazi megoldás.
Ha gyakorlod a vallásod, akkor biztosan van olyan pap, akitõl meg tudod kérdezni, van-e esély a párod házasságának az érvénytelenítésére. Hosszadalmas procedúra, de utána tiszta lappal indulhatnátok. Ha a pap nem tudja a választ, akkor is kell tudnia valakit, aki jártas annyira az egyházjogban, hogy a segítségetekre lehessen. Ha sikerül, akkor összeházasodhattok egyházilag és utána nyugodt szívvel járulhatsz szentségekhez. Sok sikert és ne keseredj el, ez így valóban nem fair, de talán helyre lehet hozni!
A kérdező hozzászólása: Azt írod, hogy ezt a vallást választottam ezt fogadjam el. Én nem csináltam semmit. Talán, hogy egy olyan férfit szeretek 20 éve aki annak idején megégette a kezét, rosszul választott.Ez nem fear!
Én vallásos életet élek, gyakorlok. az egyház szabja a szabályokat, így amelyik egyházhoz akarsz tartozni az ö szabályait kell betartanod.
Egyházilag rendezetlen kapcsolatban élsz. Ha az élettársadnak lenne esély rá, hogy egyházilag érvénytelenítsék a házasságát (nem ismerem a részleteket, azért nem tudom, van-e rá esély) és ezután összeházasodnátok, akkor áldozhatnál. De így pillanatnyilag paráználkodsz. A mai világban nem egyszerû ezt megérteni és elfogadni, sokan nem értik, sokan támadják, de ez van.
Utolsó vagyok.Igazából ez egy költõi kérdés.Amire a válaszod várom, hogy igazságosnak tartod-e ezeket az egyházi szabályokat?!

Egy 35 éves jó megjelenésű, elvált, 2 gyermekes férfinek mekkora esélye van a 20 év körüli nőknél?

Tudom, ma már a korkülönbség annyira nem számít. Az, hogy van már családja az embernek viszont lehet probléma.

Legjobb válasz: Indulhat a vadászat dezsvérem! Használd ki! Komolyat ne várj de dugni lehet! 34f

21:14 De jó ezt hallgani. Én 35 vagyok, és egy 25ös lány jön be nagyon. Szerelmes lettem belé. Szerelmes elsõ látásra. Hát nem ciki???
Indulhat a vadászat dezsvérem! Használd ki! Komolyat ne várj de dugni lehet! 34f
Nem ciki, egyáltalán.
Gondoltam, hogy lesz, aki a pénzzel jön. Szánalmas.
Nálam 35 évesen tuti befutó lennél, de a gyerek már más. Nos alapból engem nem zavarnak, az zavarna, hogy már átélted a családalapítás érzését, és neked nem akkora újdonság, mint mondjuk nekem. Van benne tapasztalatod, teljesen hülyének tûnnék melletted, ezt pedig senki mellett sem tudom elviselni. A korkülönbség hidd el egyáltalán nem probléma, nekem a 40-es korosztály az ideálom, de a gyerek dolog húzós lenne.Attól is félnék, hogy nem szeretnek majd engem és hogy saját magamat hogy vegyem rá erre a szerepre, mikor én nem is akarok gyereket igazán. Remélem megtalálod a párod :) Sok nõnek egyáltalán nem probléma ez:) 22/L
szia! nállam igy is lenne esélyed.. persze gondolom fura lenne egy 17 éves lánnyal járnál ha 2 gyereked van.. de titokban hmm!
Akkor értem a válás okát... Mi van, a Te korosztályodnak már nem felelsz meg??? Gyenge vagy, mint az Algopyrin...
ez a pénztárcád vastagságától is függ ^^ ne add fel arcz..
Ha sok pénzed van, akkor jó eséyled van.
Hát, ha valaki a pénz felõl közelíti meg a társkeresést és gazdag, akkor tényleg csak az ilyen nõknek fog kelleni. Ha viszont még nem is gazdag, akkor az olyanoknak sem. Nem tudom melyik helyzet a jobb. Azzal viszont tökéletesen egyetértek, hogy, aki önmagát adja és olyat keres, akit szeret és viszont szereti, akkor találni is fog.
ma 21:51 hiába mondod nekem :) vicces hogy lázadnak ilyenkor a nõk, hogy hõõ nem a pénz meg ez az, de hogy a francba ne lenne fontos hogy biztos anyagi háttér megvan e egy leendõ családnak, vagy napról napra éltek :) ezt hiába magyarázod te is én is mindenki tudja hogy nem mind1.Másik védekezõ mehanizmus dumáddal is tévedsz, 18 éves korom óta (hat éve) párkapcsolatban élek, igaz nem sok pénzem van de van 1 hitelmentes lakásom 1 autóm, kajám, de mindér magam dolgoztam meg így meg úgy.
Szerintem pedig a te támadó viselkedésed a vicces, ha már itt tartunk. A család élelmezése fontos, ki mondta, hogy nem? Viszont elfelejtetted, hogy amióta egyenjogúság van, a nõk is dolgoznak és tanulnak, ketten keresik meg a havi bevételt. Ha pedig párkapcsolatban élsz és így gondolkozol, akkor nem tiszteled és nem szereted a barátnõdet. Nyugodtan mondhatnám, hogy minden férfi csak a szexre hajt, körülbelül annyi valóságalapja lenne, mint annak, amit te mondtál, viszont mocskosul szégyellném magam, ha ezt úgy mondanám, hogy közben van párom, aki szeret engem.
Hát szerintem nem sok. Bár próbálkozni mindig lehet.
De undorító már ez a világ! 17-20-on éves lánykák 30-as 40-es férfiakkal vannak, lennének, ill. fordítva.
35 éves voltam , 2 gyerekkel(10 és 13 évesek voltak) és válófélben voltunk. megismerkedtem egy lánnyal õ független volt és 22 éves. ez 13 éve volt és azóta is vele élek!(már mondtam neki ideje lenne lecserélni egy 22 évesre! persze csak tréfából). ja és viszonylag lapos volt a pénztárcám mert otthagytam mindent a gyerekeknek, úgyhogy még jó partinak se számítottam.
21.14-nem üzenem: én 42 vagyok, elvált, két gyerekes apa, távol a gyerekeitõl. 162 cm magas, sportoló.
Ja igen, ha a gyerektartás levonása után épp hogy csak el tudod tartani magad, akkor nem vagy nyerõ pozícióban. Tényleg nem palota kell, csak egy saját kecó, ahol a megélhetésed nem visz el mindent.
És mit szóltok, ha azt állítom, hogy ha valaki a pénz felõl közelíti meg a dolgot (nõt) akkor olyan nõt fog találni akinek az számít. Viszont ha magadat adod (és nem a pénzed) akkor olyat fogsz találni, aki teged szeret.
A 78%-osnak pedig igaza van. Az számít, hogy ne egy munkakerülõ alak legyen, aki a nõtõl várja el, hogy eltartsa. Ha valaki szerint ez anyagiasság, akkor igen, anyagiasak vagyunk.
A gyerekkel nincs semmi gond, hozzá lehet szokni, fel lehet õket nevelni még ha nem is saját, akkoris. Viszont kérdés, hogy az egyik pár mi miatt vált el? Ez esetben te miért? Mert ha azért, mert sík h.ülye vagy, erõszakos állat stb..., akkor nem hiszem, hogy van jövõd és a gyerek sem neked való. Ha viszont a párod sajnos meghalt vagy pedig egy rohad.ék, aki csak úgy elment, akkor több esélyed van. Viszont felmerül a kérdés, hogy minek voltál együtt azzal a nõvel?
Ezt most olvastam és nagyon tetszett, gondolkodjatok el rajta: "People see a 15 year old girl with her baby..they call her a slut,  but people didnt know she was raped. people see a large guy, they call him gross and fat, but people dont know he has a disease that causes him to be fat. People see a guy with messed up facial features and they make fun of him, but they dont know his face was injured while fighting for our country in war..Thumbs this up and copy-paste to other vids..makes assholes to think about what they are making fun of"
72%-os utolsó válaszoló! Mégis miért lenne ciki? Én esküszöm nem értem azokat, akik ezt elítélik. 20 évesen az ember felnõtt, 25 évesen fõleg. Vagy tanul, vagy dolgozik, felelõsséget vállal a döntéseiért, felnõtt, önálló döntésekkel rendelkezõ nõ. Semmi ciki nincs abban, ha egy felnõtt férfi beleszeret egy felnõtt nõbe. Ha egy 17 évesbe lennél szerelmes, na akkor elgondolkoznék, hogy mi a fene bajod van, de egy 20-as éveiben járó nõvel semmi probléma. Szóval hívd nyugodtan randira, nem kötelezõ olyat választani, aki 30-as vénlány (már bocsánat, hogy így fogalmazok, de általában az ilyen típusú rosszindulatú nõk szidják legjobban az ilyen korú párokat)
Szerintem annyi esélyed lenne mint mókusnak az erdõtûzbe
Ha fel tudod venni a fiatalos ritmust nem gond. Én 32 évesen is nehezen képzelném el hogy péntek-szombaton bulizzak, a 20 éves barátnõit elviseljem, meg hogy újraéljem a korábban letudott problémákat. De neked kívánok szerencsét egy kalappal, cowboy!
ma 21:18 te vagy a szánalmas mivel egy álomvilágban élsz, vagy még egy tapasztalatlan kis lotyó vagy... igaza van a válaszolónak, nagyátlagban pénztárca függõ a dolog, melyik 20 éves csajszi menne hozzá egy csóró lepukkant 35 munkanélküli, 2 gyerek+feleség után megnyomorodott emberhez? még kiejteni is mókás, való életben elképzelhetetlen
Valóban számít a pénz is, de nem csak a pénz. Nyílván legyen munkája az illetõnek és ne nyomorogjon, de nem kell arany kastély.
Szerintem pedig te vagy az. Általában azok szajkózzák a pénz szöveget, akiknek nincs kapcsolatuk és nincs szerencséjük sem a lányoknál. Természetes védekezõ reflexe az embernek, hogy magán kívülinek gondolja a problémákat, bukott vizsgáért sem magunkat hibáztatjuk, hanem a tanárt meg a többieket és a sorsot. Viszont azért legbelül tudni kellene, hogy igenis hibásak vagyunk bizonyos dolgokért. Ja és egy épeszû lány sem fog összejönni egy olyannal, aki kompletten szidja a nõi nemet. Nem is lenne boldog párkapcsolat, ha ez a baromság igaz lenne. Ideje lenne szétnézni és megnézni milyen anyagi helyzetben vannak jelenleg az emberek. Nem sok gazdag férfit fogsz találni és egyedülálló is lesz közöttük. Alig lenne a nõknek párjuk, ha mindenki erre menne. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek pénzre menõ nõk, de közel sem annyi, mint amennyit egyesek gondolnak, az egész nõi nem pedig abszolút hülyeség.
Kedves utolsó ez aranyos volt :) Biztosan nagyon rossz lehet távol a gyerekektõl, de az egy dolog, hogy én nem szeretem õket. Arra sosem lennék képes, hogy akadályozzak egy apa gyermek kapcsolattartást. Szerintem ez fontosabb, mint az anya gyerek kapcsolat. Akármennyire is távol élnek, azért biztosan van találkozás, ami pedig akarva akaratlanul ritkulna. Nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel. A másik dolog pedig, hogy én 178 cm vagyok :) Azért köszönöm, tényleg kedves volt:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!