Találatok a következő kifejezésre: 2.5 éve egy (147 db)

Este 6-tól elalvásig hogyan zajlik az élet egy 3-4 hós és egy 2, 5 év körüli gyerkőccel, ha utóbbi nem jár bölcsibe?

Fürdés-sorrend, esti játék, altatás, egy szobában alszanak-e, mikor alszanak el stb.

Legjobb válasz: 5 hónapos 2.5 éves és 4 éves gyerekeim vannak. Most is egyedül fogom fürdetni rendezni õket este. Pár hónapja hete még kaotikusabb volt, sajnos akárhogy rendeztem a sorrendet a pici mindig sírt egy kicsit. Na szóval nálunk elõbb van a vacsi és aztán a fürdés. Tehát 6tól még játszunk aztán összepakolunk a nappaliban. Ezután a nagyok vacsoráznak (hétköznaponként apával) ilyenkor a kicsi ált. utolsó alvását végzik de max. olyan fél 7ig. 7kor megeresztem a vizet a nagy kádba, kis kádba. Aztán fürdetés jön. A nagyokat beteszem a vízbe a kicsit ebbe a tartóba (még pont belefér szerencsére nem egy dagi úgyhogy még jó neki) azért praktikus mert nem kell tartsam folyamatosan és õ is tud lubickolni egy 5-8 percet. Ezalatt a nagyokat gyorsan megmosom. Utána jön a pici, lefürdetem, ott a fürdõszobában lévõ pelenkázón megtörölgetem, felöltöztetem (közben a nagyok még tudnak játszani) Ezután kicsit beteszem az ágyába vagy a pihiszékbe tettem még 3-4 hónaposan sajnos mióta forog (4 hónapos kora óta) nem marad meg a pihiszékben nyomja kifelé magát belõle és sír. Úgyhogy vagy a saját ágyába teszem vagy a mi hálónkba nagypárnákkal körbevéve. Ekkor gyorsan felöltöztetem a nagyobbakat, jó, mert már hozzák a pizsit maguknak. Ezután megkapják az esti tejüket és mese következik vagy én olvasok vagy leginkább õk nézegetik én meg szoptatás közben fejbõl nyomom a kedvenc meséket :)) Ezalatt a pici szopik. Majd büfi, és leteszem a kiságyába. A két nagyobbal fogat mosunk és alvás... Hát nagyjából így. A rossz az benne amikor a nagyobbak öltöztetése közben a kicsi már türelmetlen és sír ordít pillanatok alatt behergeli magát, és nem tudok mit csinálni mert ha õt dajkálom akkor sose készülünk el ha meg hagyom sírni az se túl jó érzés..

5 hónapos 2.5 éves és 4 éves gyerekeim vannak. Most is egyedül fogom fürdetni rendezni õket este. Pár hónapja hete még kaotikusabb volt, sajnos akárhogy rendeztem a sorrendet a pici mindig sírt egy kicsit. Na szóval nálunk elõbb van a vacsi és aztán a fürdés. Tehát 6tól még játszunk aztán összepakolunk a nappaliban. Ezután a nagyok vacsoráznak (hétköznaponként apával) ilyenkor a kicsi ált. utolsó alvását végzik de max. olyan fél 7ig. 7kor megeresztem a vizet a nagy kádba, kis kádba. Aztán fürdetés jön. A nagyokat beteszem a vízbe a kicsit ebbe a tartóba (még pont belefér szerencsére nem egy dagi úgyhogy még jó neki) azért praktikus mert nem kell tartsam folyamatosan és õ is tud lubickolni egy 5-8 percet. Ezalatt a nagyokat gyorsan megmosom. Utána jön a pici, lefürdetem, ott a fürdõszobában lévõ pelenkázón megtörölgetem, felöltöztetem (közben a nagyok még tudnak játszani) Ezután kicsit beteszem az ágyába vagy a pihiszékbe tettem még 3-4 hónaposan sajnos mióta forog (4 hónapos kora óta) nem marad meg a pihiszékben nyomja kifelé magát belõle és sír. Úgyhogy vagy a saját ágyába teszem vagy a mi hálónkba nagypárnákkal körbevéve. Ekkor gyorsan felöltöztetem a nagyobbakat, jó, mert már hozzák a pizsit maguknak. Ezután megkapják az esti tejüket és mese következik vagy én olvasok vagy leginkább õk nézegetik én meg szoptatás közben fejbõl nyomom a kedvenc meséket :) ) Ezalatt a pici szopik. Majd büfi, és leteszem a kiságyába. A két nagyobbal fogat mosunk és alvás... Hát nagyjából így. A rossz az benne amikor a nagyobbak öltöztetése közben a kicsi már türelmetlen és sír ordít pillanatok alatt behergeli magát, és nem tudok mit csinálni mert ha õt dajkálom akkor sose készülünk el ha meg hagyom sírni az se túl jó érzés..
Jó esetben apa hazaér, onnan rácuppan a nagy, enyém marad a kicsi. Néha csere.... Én a kicsit fürdetem 7 körül, apa a nagyot mikor õ is fürdik, 9-10 körül. Kicsi alszik 8-kor, a nagy 11-kor külön szobában, apa altatja.

A barátommal már 2.5 éve vagyunk együtt megbeszéltük hogy ha egyikünknek nincs kedve vagy nem tud a masikkal szexelni pl cikluskor akkor elmehet mással egy menetre ha a másik tud rola. Vélemény?

2-3 havonta megesik de nagyon szeretjuk egymast van ezzel gond?

Legjobb válasz: 2.5 év után már nyitott kapcsolat?! Van akinek belefér, de nekem ez megcsalásnak számít. Könnyen megmérgezheti a kapcsolatotokat!

2.5 év után már nyitott kapcsolat?! Van akinek belefér, de nekem ez megcsalásnak számít. Könnyen megmérgezheti a kapcsolatotokat!
Szerintem nem jo ötlet mert a végén álandoan mindig kifogást fog keresni most mért ne csináljunk meg a nemi betegségek melegágya a nyilt kapcsolatban élés vigyázz nagyon veszélyes játék
Ha mindketten õszinték vagytok és egyikõtöket sem bánt, akkor nincs ezzel gond.
Ti tudjátok. Én a gondolatától is kiütést kapok.
ez számomra már megcsalásnak számít, de elõbb-utóbb a ti kapcsolatotokat is tönkre viszi.
ha titeket nem zavar :/ én nem tudnám
Ti dolgotok. Én nem tudnék így élni, az biztos.
Ha nektek ez így jó, akkor egészségetekre.Sokan nem tudnának így élni, de ha ti igen, az a ti dolgotok.
csak seggbe.
Gratulálok. Áldásom rátok.
Szóval nyitott kapcsolatban éltek. Ha ez mindkettõtök részérõl rendben van, akkor nincsen vele gond.
Ne csodálkozz ha egy idõ után ott hagy, csak gondolj bele te otthon ülsz, õ pedig milyet jót baszik msot egy dögös csajjal... na milyen érzes?! errõl beszélek

2, 5 év alatt mennyivel csökken egy telefon ára ami jelenleg 180 000 ft?

Legjobb válasz: hát lemegy az ára 150e körülre majd nem lesz kapható, 2,5 év alatt elavul egy telefon

hát lemegy az ára 150e körülre majd nem lesz kapható, 2, 5 év alatt elavul egy telefon
Akkor az én telefonjaim elavultak? (Ericsson A1018; Sony-Ericsson T100; Motorola E398; Nokia X6)
Mi a f*sznak akarsz venni Iphone 5-öt?? Nagy sz*r. A Samsung Galaxy SIII sokkal jobb: Jobb proci, nagyobb RAM és még sokkal olcsóbb is....
A kérdező hozzászólása: nem Iphone akarok venni és nem is Samsung-ot hanem Nokia Lumia 920-ast van Nokia 808-ast


Váljak vagy ne? 5, 5 éve vagyok a férjemmel, akivel 2, 5 éve házasodtunk össze. Nemrég kiderült, hogy csak azért vett el, mert sajnált, az otthoni családi légkör miatt. Van egy 1, 5 éves gyerekünk is. Nagyon csalódott vagyok. Hogyan tovább?

Legjobb válasz: Ezt te tudod, ebben nem lehet tanácsot adni. Fontos, hogy üljetek le és beszéljétek meg, hogy kinek milyen érzelmei vannak a másik iránt. Tudtok-e még együttélni. Vagy esetleg van-e 3. fél is, kimaradozik-e otthonról, foglalkozik-e eleget veletek stb... Te érzed, hogy milyen állapotban van a kapcsolatotok.

Ezt te tudod, ebben nem lehet tanácsot adni. Fontos, hogy üljetek le és beszéljétek meg, hogy kinek milyen érzelmei vannak a másik iránt. Tudtok-e még együttélni. Vagy esetleg van-e 3. fél is, kimaradozik-e otthonról, foglalkozik-e eleget veletek stb... Te érzed, hogy milyen állapotban van a kapcsolatotok.
Ezek szerint o is menekult otthonrol, es te is. O meg ugy gondolta, hogy a kiut a hazassag. Szerintem uljetek le beszelni egymassal, hogy hogyan tovabb. Ha ettol fuggetlenul jol erzitek magatokat egyutt, akkor probaljatok meg folytatni. Ha meg csak olitek egymast, akkor jobb kulon folytatni. Viszont szemetseg volt reszerol azt mondani, hogy csak sajnalatbol vett el. Inkabb azert vett el, hogy o is elmenekulhessen otthonrol.
gyereket szülsz egy olyan embernek aki sajnálatból vesz el. tudod mit csinálj? Lõdd magad fejbe. korcs
A kérdező hozzászólása: Hát ez tényleg csak látszat kapcsolat egy ideje.Mindenki: rokonok, barátok azt hiszik milyen jól megvagyunk. Soha nem zsörtölõdünk mások elõtt. Nagy meglepetés érné õket, ha kitudódna az egész.
nem tudok sajat tapasztalatbol beszelni, viszont van egy ismerosom, aki szabalyosan depresszioba esik 3 evente kb, és válni akar, mert a felesege azt mondta sose volt szerelmes bele, csak nem szeretett volna vénlány maradni, és szeretett volna gyereket. kivulrol ugy tunik jol megvannak, de neha elojon, mert mindig gyûlik, gyûlik benne, aztan kifakad. eltelik par nap, lenyugszik, hazamegy. aztan egy ido mulva kezdodik elolrol. én nem tudnek igy elni, bevallom, de ott valahol mindenki azt kapta, amire vagyott, csak a szerelem maradt ki, ami neha zavarja. nekem muszaj éreznem, hogy kulonleges vagyok, hogy szerelmes belem, ha nem is szavakkal, hát tettekkel. te tudod, hogy mire van szukseged, de ne legy boldogtalan emiatt. vagy hagyd el, vagy a hozzaallasodon valtoztass, és ne vard el tole, szerelem nelkul is lehet nagyon szep a kapcsolat. (csak picit mas hozzaallas kell) amugy lehet, hogy csak "mondta", bar az ember nem szokott ilyeneket "csak ugy" mondani, lehet nagyon nagyon meg akart bantani.. mindenesetre ulj le, beszeld meg vele.
3. hozzászóló vagyok Gondold át , mérlegelj, beszéljétek át a férjeddel, és ha úgy érzed/érzitek a gyereken kívül semmi se tart benneteket össze, akkor szerintem nem érdemes tönkretenni mindhármatok életét a látszatkapcsolattal
A kérdező hozzászólása: A családból ahonnan menekültem, ue. volt a helyzet, mint nálatok.Én nem akarom, hogy az én gyermekem ugyanúgy szenvedjen, meg nagyobb korában meneküljön, mint én. Ja és a férjem is menekült, mert náluk is ue. volt.Ott az apja piszkálta állandóan.
Uhha... Nálatok nem ezzel a mondattal lesz a gond... Ideje volna õszintén (magadban, magatokban) átgondolni, mi tart össze benneteket...
Szia Anyukám is csak azért van apukámmal, mert menekült otthonról. Apja alkoholista volt, rettegésben tartotta a családot. Meg lehet érteni õt is... Apám mellé pedig kell valaki aki támogatja. Nem tudom mennyire szerették egymást, vagy most mennyire szeretik... 20 éve együtt vannak. DE ! Egy nap nem telt még el úgy, hogy ne lenne veszekedés, verekedés törés-zúzás stb. Apám is iszik, és ilyenkor mintha nem is õ lenne. Szerencsére anyukámat még nem verte meg max 1-2 pofon néha, helyette én kapok mindent. De elég durván... szóval... szerintem ennek így nincs értelme, ha nincs szerelem, szeretet. Együtt lehet maradni, de minden nap elmondjuk mindhárman, hogy bárcsak elváltak volna. Mindenki gyûlöli a másikat. Ezt csak azért írtam le, hogy nálunk hasonló helyzetnek mi lett a vége. (Sõt még nincs is vége...)
A kérdező hozzászólása: véletlen kicsúszott a száján.Egyáltalán nem veszekedtünk.Jobban belegondolva, lehet, hogy én csak menekültem otthonról. Ígyhát én is hibás vagyok.
Veszekedés közben mondta? Ha igen akkor lehet hogy csak dühében, mert tudta hogy ez neked fáj. Te szerelemmel szereted?
A kérdező hozzászólása: Velem egyáltalán nem foglalkozik, a gyereket meg imádja. Elõtte se voltunk vmi jóba, elég sokat veszekedtünk.Nemtudom, hogy tudnék-e hosszútávon bízni benne. Meg azt is mondta, hogy sosem volt belém szerelmes, csak úgy megszokás-szeretet.
Sajnálatot nem érzünk afelé, aki közömbös! Máshonnan megközelítve: ha ezt nem árulja el Neked- ami nem volt szép tõle, maradt volna csendben ennyi idõ után- akkor ugye boldogan élnétek? Ha igen, ne váljál! Az egód miatt legalább is -ne. Érthetõ, hogy rosszul esett, de ha különben jól megvagytok, mi értelme emiatt szétmenni? pláne gyerekkel... A sebzettséged el fog múlni idõvel. :) Nekem is mondott a párom ilyet. Sõt 3 év után olyat is, hogy sosem szeretett. Én -gyerek nélkül vagyunk- elhagytam. Fél év múlva a falat kaparta a hiányomtól, szerelmes, imád. Visszajöttem, boldogok vagyunk. Te ne menj!!!
Csak eggyet tudok tanácsolni, ne szûlj még egy gyereket ebbe a házasságba.

2.5 éve vettünk egy ingatlant, akkor nekünk még le kell adózni utána? Természetesen vásárolnák egy másikat ami magasabb értéket képvisel, ebben az esetben vissza lehet igényelni az áfát, vagy pedig elbukom mert nem telt le az 5 év?

Legjobb válasz: Az ÁFA hogy jön ide? Az ingatlan eladásából származó jövedelmed után kell adót fizetned. Azonban ha két éven belül igazolhatóan ingatlanba fekteted, akkor az ingatlanba fektetett összegre vonatkozóan az adót nem kell megfizetned, vagy ha már megfizetted, visszaigényelheted. Tehát ha te most eladod az ingatlant, és veszel belõle egy drágábbat, akkor nem kell kifizetned az eladott ingatlanból származó bevételed utn az adót. Az ÁFA akkor játszik, ha adóalany vagy, ráadásul azon belül az ÁFA-nak is alanya.

Az ÁFA hogy jön ide? Az ingatlan eladásából származó jövedelmed után kell adót fizetned. Azonban ha két éven belül igazolhatóan ingatlanba fekteted, akkor az ingatlanba fektetett összegre vonatkozóan az adót nem kell megfizetned, vagy ha már megfizetted, visszaigényelheted. Tehát ha te most eladod az ingatlant, és veszel belõle egy drágábbat, akkor nem kell kifizetned az eladott ingatlanból származó bevételed utn az adót. Az ÁFA akkor játszik, ha adóalany vagy, ráadásul azon belül az ÁFA-nak is alanya.
Igen ez volt eddig (2008.01.01-ig), amit az elõzõ válaszoló leírt. Azonban ez változott, módosították a törvényt, tehát ez a lekásszerzési kedvezmény megszûnt, amit fent olvashatsz. Most úgy van, ha 5 év után adjátok el, akkor nem kell leadózni utánna, ha viszont 5 éven belül (a megszerzéstõl számítva) akkor adózni kell és nem számít hogy vesztek-e másik ingatlant (illetve ez lakás célú ingatlanra vonatkozik, más ingatlanoknál más a helyzet) illetve van olyan lehetõség, hogy kérvényezhetitek az apeh-tõl hogy méltányosságból engedjék el az adót, mert vesztek másik lakást. Nem tudom mi alapján itélik ezt meg, de nem hiszem hogy sokan megkapják. Áfát csak akkor kell fizetni, ha 2 éven belül legalább 4 ingatlant értékesítesz, ilyenkor adószámot is kell kérni, egyéb azaz a ti esetetekben szja-ban kell majd leadózni, ha nem várjátok meg az 5 évet. Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló: És ez ránk is vonatkozik, nem csak a mostantól vásárolt ingatlanokra? Szeretnék kibúvót mert nagyobba mennénk és nem akarunk annyit bukni az ingatlanon, de maradni sem szeretnénk.
Mindenkire vonatkozik, amit a 2. válaszoló írt, aki 2008. jan. 1. után értékesít ingatlant. Tehát ebben a helyzetben nem érdekli az APEH -et, hogy másik ingatlanra fordítod a bevételedet, le kell adózni az ingatlan eladásból származó j9vedelem után (25 %)

Van egy lány, akit én már 2, 5 éve szeretek és ezt ő már legalább 2 éve tudja, de nem akar velem összejönni mindig más a kifogása. Vajon érdemes-e utána futni?

Pl.:nem rég elment a suliból az a lány, akit ? a legjobb barátn?jének tartott, de ennek ellenére már 2 hete nem beszéltek és ezért áladóan azt vágja a fejemhez, ha elmennénk a suliból (gimisek vagyunk) akkor már misem tartanánk a kapcsolatot és nem tudom meggy?zni az ellenkez?jér?l meg ehhez hasonló gyerekes kifogásokkal jön. Pedig én elég sok mindenre hajlandó lennék érte, most nyáron is megyek szerelni gépeket este nappal pedig áramot szerelek ez legalább 150 ezer/hó és ennek a negyedét félre akarom tenni egy bankszámlára, mert ha neki valami baja lenne, akkor hogy ott lehessek mellette és foghassam a kezét és mondhassam, hogy most pihenjél és meg tudjam neki adni azt, amire csak vágyik, de néha elgondolkodom, vajon érdemes-e? Talán sosem leszünk együtt talán nem is lenne boldog mellettem?

Legjobb válasz: ha 2 éve nem foglalkozik veled, felejtsd el, és hagyd a francba. ne spórolgass neki, nem érdemli meg.

ha 2 éve nem foglalkozik veled, felejtsd el, és hagyd a francba. ne spórolgass neki, nem érdemli meg.
Én is tapasztalatból mondom neked, hogy hagyd a lányt. Nekem is volt egy hasonló "kapcsolatom" csak az az volt, hogy a lánynak volt közben barátja. Ezt a lányt én mint barátot nagyon-nagyon szerettem és még szeretem a mai napig is. Úgy volt, hogy egyszer írt egy sms-t nekem, hogy menjek be a munkahelyére mert unatkozott. Diákmelón volt. Akkor ott bennt elbeszélgettünk mindenfélérõl. Utána persze msn-en tartottuk folyamatosan a kapcsolatot és 1x csak elkezdte nekem mondani, hogy szeretlek. De én azt hittem, hogy csak mint barát mondja. Úgyhogy nem is foglalkoztam nagyon vele. De egyre többet mondta... Ha pl. nem írtam neki 2 vagy 3 percig akkor már jöttek tõle a pirulós smilék, szivecskék meg minden. És 1x csak mondta, hogy felfogtad mit mondtam az elõbb??? Akkor elgondolkodtam rajta, hogy miket is mondott mostanában... Hogy szeretsz?? Igen azt, hogy szeretlek. Kivesézte utána, hogy nem mint barátot szeret, hanem hogy úgy szeret... És akkor köpni-nyelni nem tudtam. Meglepõdtem, mert elõtte semmi jelét nem mutatta ezzel kapcsolatban. Ja és közben mondtam neki, hogyha engem szeretsz hagyd ott a barátodat. Természetesen nem hagyta ott. A mai napig együtt vannak. De nem húzom tovább a szót. Az a lényeg, hogy kiderült mi volt köztünk, a barátja megtudta és akkor természetesen én lettem a rossz meg minden. A barátja nem haragudott rám, hanem a lány b...ott le. És hogy felejtsem el meg minden... Úgyhogy azt tudom csak mondani, hogy hagyd a lányt, hadd menjen!
Inkább felejtsd el mert az 1 dolog hog a lányok szeretik húzni a dolgot de ez már mindennek a teteje van rajta kívül legalább 3 milliárd nõ a világon 1et csak neked teremtettek . De ha te mindneképp õt akarod akkor valami "agresszívabb hódítási taktikát" válassz fõleg hogy azon se kell izgulnod hogy hogy moandod emg neki h szereted. Egyszerûen menj oda hozzá és kérdezd meg hányadán álltok mert ha nem mséz oda akkor sokáig csak játszani fog veled ... akkor legalább megmondja h szeret vagy nem szeret stb
Inkább keress magadnak másik csajt ne pazarolj 2, 5 évet el az életedbõl!!! Biztos találsz majd egy olyan csajt akivel eggyütt boldogok lesztek...:)
En tapasztalatbol mondom baratom , minnel tobbet futsz egy lany utan annal kevesebb lesz az eselyed , hogy a tied legyen , mert tul konnyu predanak erez , es azt gondolja , hogy barmikor megkaphat teged mert nalad csak o johet szoba , ha kicsit is tetszel a lanynak probald meg feltekennye tenni , vagy csinalj ugy mintha nem erdekelne teged a csaj egyaltalan . Lehet az is zavarja a csajt , hogy ennyire onfelaldozo vagy meg minden, amugy meg mert akarod , hogy a penzedert szeressen? beszeljel meg vele es ha nem sikerul akkor probaljd meg amit irtam... Amugy a csaj olyan mint az olimipiai aranyerem , egy csomot futsz utanna aztan mikor megkapod csak log a nyakadba :P
Jaj te szegény:(Én is csak azt tudom mondani hogy próbáld meg elfelejteni mert ha eddig csak kifogásokat talált akkor biztos hogy nem akar tõled semmit.
futni valaki után alapból nem jó...
A kérdező hozzászólása: Eddig mindenki ezt mondta, de nem tudtam se elfelejteni se más lányt felszedni mert amikor más lánnyal vagyok egyût mindig az jut az eszembe, hogy menyivel jobb lenne vele és hogy õ mit csinál nem tudom egyszerûen kiverni a fejembõl és õ csak mint egy barát úgy tud rám gondolni (benne vagyok a 3 legjobb barátja közt)
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat, még mindig nem vagyok biztos benne, de most már meg próbálom még egyszer elfelejteni, hátha megy.
sose fuss azon szekeret amelyik nem vesz fel

KB 2-2.5 év múlva lehetséges hogy egy aránylag normális állapotú 2005-2009-es Ford Mustangot lehet majd kapni kb.2-2.5 millió forintért?

Ha jövőre kijön a következő generáció akkor sokat fog esni a mostaninak az ára?

Legjobb válasz: Telefonálj be valami telejósdába...

Telefonálj be valami telejósdába...
"kizárt dolog ha olcsón akarsz amcsi vackot akkor ki kel költöznöd amcsiba" ha neked egy ford mustang egy amcsi vacak akkor neked mi számít jó kocsinak!!kíváncsi lennék a te kocsidra??
Nem valószínû de amúgy magyarországra felesleges egy sport autó úgyis csak max 50, 90, és 130-al lehet menni akkor meg minek csak viszi az ember pénzét.De egy autót nem csak megvenni kell hanem fen is kell tudni tartani és a mustanghoz magyarországon méreg drága az alkatrész.
kizárt dolog ha olcsón akarsz amcsi vackot akkor ki kel költöznöd amcsiba
Eleve rengeteget fogyaszt egy ilyen, nem érdemes megvenni...
"ha neked egy ford mustang egy amcsi vacak akkor neked mi számít jó kocsinak!!kíváncsi lennék a te kocsidra??" a kérdésedre a válasz német és japán autók számítanak jónak nem egy értelmetlen amcsi vas ami az egyenes utakra van tervezve fõleg a musztáng a merev hátsóhíddal, 2.0tfsi octáviám van nem egy nagy durranás de teszi a dolgát
hát lehet hogy az az amcsi vacak úgy otthagyná az 2.0tfsi octáviád mint a baj.lehet többet fogyaszt még szép hogy többet fogyaszt egy 5ezres kocsi mint egy 2ezres

2, 5 éve örököltem egy házat, ami akkor 5, 5m ft-ot ért. Most eladnánk 6, 5m-ért! így mennyi lenne a szja amit fizetnem kéne?

Legjobb válasz: Mégegyszer: 6.5 Mft - 5,5 MFt - költségek ______ X összeg - 10 % amortizáció ______ Y összeg = az adó alap 2011-ben az ADÓ = Yx25% nem kerül más bevétellel összevonásra (az összevonás 2008 elõtt volt, bocsánat ezt eltévesztettem)

Mégegyszer: 6.5 Mft - 5, 5 MFt - költségek ______ X összeg - 10 % amortizáció ______ Y összeg = az adó alap 2011-ben az ADÓ = Yx25% nem kerül más bevétellel összevonásra (az összevonás 2008 elõtt volt, bocsánat ezt eltévesztettem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!én úgy tudom, hogy édesapám miatt aki ugye az özvegy kevesebbet kell adózni!bocsánat, de nem jól írtam nem 2, 5éve, hanem 2007.októberében örököltük!így nem 90, hanem 60% amit nézni kell?elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szóval, a vevõnek jan.1után kéne beadni a bankba a papírokat?vagy lehet elõbb és akkor aláír az adásvételit?
Az adásvételi dátuma számít.
"én úgy tudom, hogy édesapám miatt aki ugye az özvegy kevesebbet kell adózni" Neked a te tulajdonrészed után kell adózni. Nem derül ki, hogy édesapád milyen minõségben részes az ingatlanban. Ha csak haszonélvezõ, akkor a haszonélvezeti jog arányában adóznia kell neki is. A haszonélvezeti jog aránya az életkorától függ.
Ha viszont édesapád most hunyt el, és emiatt kerül le a haszonélvezeti jog, ami 2007-ben rákerült, akkor rosszabb a helyzet, mivel most a teljes bevétel a tiéd, szerzéskori értékbõl viszont le kell vonni a haszonélvezeti jog arányában.
setalj el a kozeli solicitorhoz es az majd segit
A házasságot abban az országban kell felbontani, ahol kötöttétek. A hitel miatt, ha a férjeddel nem tudtok megegyezni, valóban beszélned kellene egy ügyvéddel, ahogy az elõttem szóló is javasolta.
Szerintem ott lehet felbontani, ahol kötöttétek...tehát ha Magyarországon, akkor ott. És attól, hogy elváltok, hogy fog megoldódni az adósság probléma? Nem lesz csak rosszabb?
Ezért mentetek olyan messzire? Ilyet itthon is lehet :D
A válás helyétöl függetlenül a tartozások a "közös vagyon", annak a fele igy is ugy is a tied, válással nem tudsz kibujni a fizetés alól.

Az önéletrajzban érdemes beleírni egy olyan egyetemi képzést, amit nem végeztem el, de jártam oda 2, 5 évet?

Az az igazság, hogy így van két olyan évem, amivel nem tudok elszámolni, ha nem írom be az önéletrajzomba. Szerintetek?

Legjobb válasz: Mindenképpen tüntesd fel az önéletrajzodban ,megjelölve, hogy mibõl vizsgáztál sikeresen az elsõ és a 2.-ik év végén.Persze ez függ attól is, hogy hova adod be a jelentkezésedet, magyarul, figyelembe vennék-e.

Mindenképpen tüntesd fel az önéletrajzodban , megjelölve, hogy mibõl vizsgáztál sikeresen az elsõ és a 2.-ik év végén.Persze ez függ attól is, hogy hova adod be a jelentkezésedet, magyarul, figyelembe vennék-e.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!