Találatok a következő kifejezésre: 2. levél fogamzásgátlót (58 db)

Nyaralás miatt nem szeretnék szünetet tartani a 2 levél fogamzásgátló beszedése közben. Csak úgy szedjem tovább a 2. levelet szünet nélkül?

Mármint arra gondoltam, hogy ugye akkor nem kell kihagyni azt a bizonyos egy hetet...hanem azalatt kell szedni a másik levéllel...de a másik levél beszedése után ugyanugy szünet...és 1hét után újra szedhetem ugye? Vagy hogyan kell?Mert még soha nem csináltam ilyet...

Legjobb válasz: Elvileg így kell, igen, de számíts rá, hogy ez nem tuti, ettõl még lehet, hogy vérezgetni fogsz...

Elvileg így kell, igen, de számíts rá, hogy ez nem tuti, ettõl még lehet, hogy vérezgetni fogsz...
Nekem ma jön meg és elvileg következõ héten megyünk nyaralni barátommal kettesben! Én sem örülök, hogy menstruálni fogok alatta, de inkább bevállalom, mint hogy megzavarjam ilyennel a szervezetemet még jobban!
Ha elfogy az egyik levéllel, akkor másnap kezd el a másikkal szedni. De nem kell végigszedni, elég, ha csak pl. egy hétig szeded tovább. Felesleges lenne elrontani a nyaralást, ha pont akkor jönne meg! Nem lesz semmi bajod tõle, vérezni sem fogsz, mint itt írták elõttem! Aztán ha tovább szedted pl. egy héttel, megtartod a 7 napos szünetet! Ettõl nem fog megzavarodni a hormonháztartásod! Én is csináltam már ilyet nyaraláskor! Persze nem lehet gyakran csinálni!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadó:nagyon szépen köszönöm:)

Ma kezdem a 2. levél fogamzásgátlót szedni (Jangee-t). Eddig délután 4 kor szedtem, de most átállhatok este 9-re probléma nélkül? Köszönöm az értelmes válaszokat

Legjobb válasz: Szerintem egész nyugodtan. Én is Jangee-t szedek és anno én is átálltam délutánról estére. Az 5 óra csúszás nem hiszem, hogy gond lenne de elvileg rajta van a papíron, hogy ilyenkor mit kell tenni.

Szerintem egész nyugodtan. Én is Jangee-t szedek és anno én is átálltam délutánról estére. Az 5 óra csúszás nem hiszem, hogy gond lenne de elvileg rajta van a papíron, hogy ilyenkor mit kell tenni.
A kérdező hozzászólása: a 12óráról ír, ezért gondoltam, hogy nem gond, nagyon szépen köszönöm

Lehetek terhes, ha a 2 levél fogamzásgátlót szünet nélkül veszem be?

És ha 2-3x eljátszom ezt?

Legjobb válasz: Szilveszter elég rég volt,szerintem nem lenne gond. Nálam is volt ilyen szükséghelyzet régebben,és azóta is minden rendben.

Szilveszter elég rég volt, szerintem nem lenne gond. Nálam is volt ilyen szükséghelyzet régebben, és azóta is minden rendben.
Miért nem akarsz szünetet tartani? Szerinted poénból van kitalálva, hogy így kell szedni?
Anno nekem doki azt mondta, ha egyszer vmiért ki akarom hagyni a menstruációt (fontos utazás pl), akkor meg lehet csinálni, nem gond, ettõl terhes nem leszel. De azért sûrûn ne csináld, teljesen összezavarod a ciklust vele.
A kérdező hozzászólása: Azért mert egész nyáron nem tudtam együtt lenni a párommal..és most utolsó héten van rá lehetõségem...és pont vasárnap jön meg :(
A kérdező hozzászólása: A gond az, hogy szilveszterkor eljátszottam az évi 1-et és azt szeretném tudni, hogy nagyobb probléma lehet-e belõle, ha most még 1x lenne :( 3 éve szedek fogamzásgátlót!
Nem lehet büntetlenül sokáig szórakozni a szervezettel. Terhes nem leszel, de a ciklusod teljesen összezavarod, esetleg ciszta kialakulását elõsegíted, azt holt ziher.. A menstruáció nem kívánságmûsor, mindent el lehet persze hormonokkal intézni a szó legszorosabb értelmében is... én biztos, hogy nem csúsztatnám szex miatt!

Csúsztatás miatt 2 levél fogamzásgátlót vettem be, szünet nélkül. Amiatt lehet ez?

Szóval 2 levél fogamzásgátló szünet nélkül. Most vagyok a szünet 4.napján és tegnap is csak egy nagyon kicsi pecsételő vérzés volt, meg eddig még ma is. Meg fog jönni rendesen? terhes lehetek így?

Legjobb válasz: Tesztelni kell aktus után 14nappal...

Tesztelni kell aktus után 14nappal...
Ha sosem felejtetted el bevenni, ugyan hogyan lehetnél terhes?? A fogamzásgátló lényege a fogamzásgátlás. Kevesebb és rövid ideig tartó vérzésre számíthatsz. De ha tényleg kételkedsz, tesztelj.

A 2. levél fogamzásgátlót szedem, a 21 szemből még van 9 szem, de megjött a vérzésem. Abba szeretném hagyni a szedését, abba hagyhatom így, ne szedjem be a 9 szemet? Vagy szedjem végig? (A többi lent)

Fáj a hasam nagyon t?le,és ugye a 21 szemb?l még van 9 szem,de megjött...nemtudom végig szedjem e ezt a levelet és a következ?t már ne kezdjem el,vagy már ezt a 9 szemet se vegyem be? segítsetek!

Legjobb válasz: Mindenképpen végig kell szedni a levelet, csak úgy félbehagyni orvosilag alaposan indokolt esetben lehet. inkább orvoshoz kéne fordulnod, mert lehet, hogy ez a mellékhatás másik típusnál nem fordulna elõ és akkor váltást javasol.

Mindenképpen végig kell szedni a levelet, csak úgy félbehagyni orvosilag alaposan indokolt esetben lehet. inkább orvoshoz kéne fordulnod, mert lehet, hogy ez a mellékhatás másik típusnál nem fordulna elõ és akkor váltást javasol.
Szerintem mindegy mikor hagyod abba, ha már nem akarod szedni egyáltalán! De biztosan volt rá valami jó okod amiért elkezdted szedni a fogamzásgátlót! Többé-kevésbé "megszokott" tüneteid vannak, lehet, hogy csak a gyógyszer nem a megfelelõ! Mivel nem vagyok orvos, javaslom, hogy keresd fel a nõgyógyászodat, õ biztosan segiteni tud majd neked! De szerintem mig nem beszéltél vele, ne hagyd abba a fogamzásgátlót!
2.! Mindenképp végig kell szedni a levelet ha valaki abba akarja hagyni! ha csak úgy menetközben hagyná abba, teljesen összezavarná a hormonrendszerét. Én tudom, már szedtem és hagytam is abba, tudom, mit hogy kell. És orvos is ezt mondaná (nem a kisujjamból szoptam).
helyeslem az elsõ hozzászólót, ne hagyd abba a gyógyszerszedést, akkor teljesen összezavarod a hormonháztartásodat.

2 levél fogamzásgátlót visszavesznek pénzért a patikában?

Legjobb válasz: ebbõl nem lesz pénz :)

ebbõl nem lesz pénz :)
A kérdező hozzászólása: ijj az komoly lesz:S rám rohad az a 2 levél is. nah akkor m1 köszi
Kötelességük vissza venni, DE NEM PÉNZÉRT. Nekik azt le kell selejtezni. Ezt elõírja a törvény. Nem rég vittem be 1 levél tabit.
szerintem írd ki valami fórumon, hátha kell valakinek.gyógyszertáraba visszaveszik, de pénzt nem adnak vissza.
Szia! Én megvenném tõlled! :)
Kérdezd körbe a barátnõidet, hátha van olyan, aki ugyanolyat használ, neki elpasszolhatod.
nem vesznek vissza. miért?
A gyógyszertárak semilyen gyógyszert nem vesznek vissza, mert amint kiadnak egy gyógyszert -bocsánat de nem tudom jól megfogalmazni- az nincs szakszerûen tárolva.A kihelyezett gyûjtõládába kell bedobni, mert veszélyes hulladéknak minõsül.

Mosz szedtem be a 2. levél fogamzásgátlót, ma kellett volna megjönnie (múlt hónapba is hétfőn jött meg) de nem jött meg. Mitől lehet ez? Közrejátszhat a stressz ebben is?

Plusz beteg is voltam ,szedtem antibiotikumot/fájdalomcsillapítót/lázcsillapítót, de amikor ezeket szedtem, akkor védekeztünk máshogyan is! A tablettákat max 3 perces késéssel vettem be, ezzel nem lehet baj.

Legjobb válasz: Beteg most voltam, az utolsó héten, azelõtt nem volt se hasmenés/hányés, de nem volt a betegség alatt sem!

A kérdező hozzászólása: Beteg most voltam, az utolsó héten, azelõtt nem volt se hasmenés/hányés, de nem volt a betegség alatt sem!
A kérdező hozzászólása: Nyugtassatok meg, hogy csak a stressz okozza :S
a tablettát nem kell olyan nagyon kipercezni . én olyan 6-7ora között szoktam bevenni. igen közre játszat a stressz és az antibiotikum. hát sztem kicsi a valoszinüsée h a szombati akciobol lehet baj
A kérdező hozzászólása: Huh, köszi! Reménykedtem benne, hogy nem játszik bele, mert nem tudom elképzelni, hogy 1 olyan gyógyszer, ami az orvos szerint nem befolyásolja a tabit egyáltalán, az elsõ bevételkor 0-ra kikapcsolná a védettséget.. hiába, az agyam tudja, hogy nincs baj, de a szívem nem hisz neki :S
Nem kellet volna egyszerre a levéllel megenni!!!Minden nap kell egyet a tabiból, te butus!Ehe, ehe, ehehe

Nem lesz belőle gond, ha nem tartok szünetet 2 levél fogamzásgátló közt?

Tegnap vettem be az utolsó szem gyógyszert, viszont a párommal szombat-vasárnap wellnesezni megyünk, és 2hónapja nem láttuk egymást. Szombaton kéne megjönnie, de állítólag ha elkezdem a következ? levelet szedni, nem jelentkezik a vérzés. Ártalmas ez? Nem fogok bezavarni vele?

Legjobb válasz: nyugodtan kezd el szedni a köv.levelet. Különben a téjékoztatóbna ia benne van ha jól emlékszem

nyugodtan kezd el szedni a köv.levelet. Különben a téjékoztatóbna ia benne van ha jól emlékszem
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
egy picit be fog zavarni, de csak annyiban , hogyha most nem jön meg(amire nagy az esély ), akkor a másik levél végén picit több lesz a havid. ;)
Igen nyugodtan szedheted tuvább, de annak a levélnek a végén minden féke képpen tarts szünetet! Egyébként pecsételõ vérzés jelentkezhet.

Az baj ha a 2. levél fogamzásgátlóm utolsó előtti tabiját egy 3/4 órával később vettem be? Alkalmazzunk kiegészítő védekezést?

Legjobb válasz: Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!

Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!
Nem másodpercre pontosan kell bevenni.. Egy egy óra elcsúszás még sosem okoz gondot. Baj akkor kezdõdik, ha 12 óránál több telik el.. Nyugi, ennyire nem kell félni:-)
Még bõven bennevolt a 12 órában! Nem kell védekeznetek!
Már véd a gyógyszer, ne félj, nem lehetsz terhes!
Nincs okod aggodalomra, már véd a gyógyszer az elsõ levél után!
nem lehetsz terhes ha jol szeded

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!