Találatok a következő kifejezésre: 2. gyerek hogy (541 db)

Kisfiam 2 éves 8 hónapos lesz amikor a kistesó megérkezik. A 2 gyerekre, hogy fogok kapni, gyest, gyedet, hogy van ez ha 2 gyerek van?

Legjobb válasz: Családi pótlékot fogsz mindkettõre kapni, ez gyerekenként 13700 Ft/hó. Aztán a pici után megkapod az egyszeri anyaságit, ez a gyermek születésének idõpontjában érvényes öregségi nyugdíjminimum 225 %-a (2011-ben: 64.125,- forint). a A nagy után GYes-t nem kaphatsz, mert egy család csak egyféle járadékot kaphat. Így, ha megvan az elegendõ biztosítási idõd, járni fog a TGYÁS utána a GYED is.

Családi pótlékot fogsz mindkettõre kapni, ez gyerekenként 13700 Ft/hó. Aztán a pici után megkapod az egyszeri anyaságit, ez a gyermek születésének idõpontjában érvényes öregségi nyugdíjminimum 225 %-a (2011-ben: 64.125, - forint). a A nagy után GYes-t nem kaphatsz, mert egy család csak egyféle járadékot kaphat. Így, ha megvan az elegendõ biztosítási idõd, járni fog a TGYÁS utána a GYED is.
szio, nalunk hasonloan lesz, ket honap elteressel (majdnem 3 eves lesz a gyerkoc, mire megszuletik a kisteso) nekem azt mondtak, hogy gyest akkor nem kaphatok, csak tgyast (az tobb is), es par ezer forinttal tobb lesz a csaladi potlek. ennyi :(
A kérdező hozzászólása: Hát igen, akkor jól tudtam. Nem kell csodálkozni, hogy sokan nem mernek gyermeket vállalni. Borzasztó :(

Vállalnátok úgy 2. gyereket, hogy a férjetek nem segít semmiben, nem foglalkozik a meglévővel?

Tehát ha vállalom, akkor úgy hogy lényegében egyedül nevelek 2 gyereket.

Legjobb válasz: Ha az apja nem foglalkozik a gyerekkel, úgy nem vállalnék 2.-at.

Ha az apja nem foglalkozik a gyerekkel, úgy nem vállalnék 2.-at.
Én nem.
Nem!
Ez nem kérdés: NEM!
Én egyetértek a 3. válaszolóval! Ha megtehetné az apa, hogy foglalkozik a nagyobbikkal, de még sem teszi akkor nem. De ha a munka rendje miatt nem teszi és mondjuk állandóan fáradt, és mind a ketten szeretnétek 2.-at akkor én bevállalnám! Amúgy sógornõm is ezen gondolkozik!
Ezt neked kell érezni, hogy mennyire szeretnéd a második gyereket, és hogy mennyire bírnád azt, hogy egyedül kell velük törõdnöd. És amit az elõttem lévõk írtak, az sem mindegy (hogy miért nem segít az apuka). Én csak azt tudom írni, hogy én mit tennék a helyedben: tuti nem vállalnék még egy gyereket! Nekem nem lenne "erõm", türelmem arra, hogy egyedül neveljem õket.
Ez attól függ. Nekem van olyan ismerõsöm, akinek baromi sok munkája van de szereti a feleségét és a gyerekét. A másik amikor rendes munkaidõben dolgozik valaki és hazamegy és "leszarja" a gyereket, feleségét.... Na az utóbbi esetben nem vállalnék!
"Ha megtehetné az apa, hogy foglalkozik a nagyobbikkal, de még sem teszi akkor nem. De ha a munka rendje miatt nem teszi és mondjuk állandóan fáradt, és mind a ketten szeretnétek 2.-at akkor én bevállalnám" Ez a véleményem nekem is. Bár azért az utóbbi esetben is meggondolandó, hogy te hogy bírnád.

30 évesen elvált nõként, 2 gyerekkel hogyan és hol lehet ismerkedni?

Legjobb válasz: Ugyanott mint a gyermektelen sosem házasodott nõk. Igen, 30 évesen is el lehet járni szórakozni. És a gyerekeke is kibírnak néhanapján egy estét a mamánál, míg anyunak doga akad. Én is így ismertem meg az egyik exemet neki is két gyerkõce volt, csak õ kicsit több volt 30-nál... ;)

Ugyanott mint a gyermektelen sosem házasodott nõk. Igen, 30 évesen is el lehet járni szórakozni. És a gyerekeke is kibírnak néhanapján egy estét a mamánál, míg anyunak doga akad. Én is így ismertem meg az egyik exemet neki is két gyerkõce volt, csak õ kicsit több volt 30-nál... ;)
Komoly kapcsolatot keresel vagy csak szexet?:) a neten próbálkozz, a nõknél a gond többnyire sosem azzal van, hogy nincs férfi, hanem, hogy olyan extra nincs mit amit megálmodott :)
Mi ez a baromság már megint, hogy ha normális a pasi akkor nem zavarja a két gyerek?! Ha nekem nincs kedvem más kölykeit felnevelni meg esetleg szeretnék sajátot akkor már normálatlan vagyok? Egyébként pont a nõk pofáznak szokás szerint, akik messze elkerülik a gyerekes férfiakat, mert "nehogy már felneveljék más nõnek a gyerekeit"
Én semmiképp nem nevelnék kakukktojásokat. Normális saját családdal akarom leélni az életemet
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Kedves Kérdezõ! Ismerkedni bárhol lehet, a nagyobb kérdés kivel! Egy normális pasit nem zavar majd a két gyerek. És nem feltétlenül a tini lányok lesz az ideája. De hol találsz ilyet? Próbálkozni kell! Az 1000. talán jó lesz. Felteszem, ezt a kérdést sem merõ véletlenbõl írtad ki. :)
Nem attól lesz egy férfi normális, hogy a nyakába lehet sózni "ha szeretsz" alapon más kölykeit. Biztos van olyan, aki velük együtt elfogad, de azért arra ne számíts, hogy ugyanúgy válogathatsz mint a gyermektelenek. A helyedben az egyedülálló apukák között néznék szét elsõsorban, de a független férfiak 90%-ának te már nem érsz annyit, hogy vállalja más kölykét is veled együtt.
Neten próbálkoznék (próbálkozom) a nagy számok törvénye alapján, mert pár jól irányzott kérdéssel hamar el lehet dönteni, hogy egymást keresitek-e. Nem feltétlenül társkeresõn... szerintem a cset alkalmasabb, ha jól kommunikálsz, és tudsz "olvasni a sorok között". Persze nagyon sokat kell szelektálni, mert nagyon sok a szeretõt keresõ pasi, sok a személyiségzavaros, kötõdési problémás, sokan maguk sem tudják, mit akarnak. Személyes tapasztalatom, hogy a férfiak nagy többsége az embert nézi, és nem a körülményeit. A "nem akarom más kölykét nevelni" típusú pasiknak nyilván mások a szempontjaik, de hát õk nem téged keresnek, ezt tudomásul kell venni és kész. Azért a többség nem ilyen. A többség meg akar ismerni, mint embert, és az csak egy "tulajdonság" a sok közül, hogy van gyermeked, de nem elsõdleges szempont. Õk inkább azt nézik, hogy legyél nyitott, érett, értelmes, a magas szexkultúra kimondottan elõny általában... Egyáltalán nem reménytelen, a net tele van szingli, vagy frissen elvált pasikkal. Én is ismerek jópárat, akikkel baráti kapcsolat alakult ki, pl. épp zajlik a válásuk, és már tervezgetik a jövõjüket, ismerkednek másokkal. (Az épp zajlik a válást ne úgy értsd, hogy "majd elválok", hanem már beadták a válópert, külön költöztek, stb.) Szóval szerintem a neten jól lehet érvényesülni, ha tudod, hogy kit keresel, milyen szempontok alapján, és tudsz nemet is mondani. Mert bizony sokszor kell nemet mondani, ha nem "bárki jó", hanem tényleg hozzád illõ partnert keresel.


Hogy lehet kibírni 2 gyerekkel hogy 1 hónapig nem mehetünk sehova? (bárányhimlõ)

Most a nagy kezdte, a kicsi valószínû 2 hét múlva még 2 hétig. Meg fogunk kattani bezárva azt hiszem.

Legjobb válasz: Ki mondta, hogy nem mehetsz sehova? 3 napig nem engedheted ki az udvarra, utána kimehet teljesen nyugodtan, csak gyerekek közelébe ne menjen. Egy hét után kiviheted az utcára is nyugodtan.

Ki mondta, hogy nem mehetsz sehova? 3 napig nem engedheted ki az udvarra, utána kimehet teljesen nyugodtan, csak gyerekek közelébe ne menjen. Egy hét után kiviheted az utcára is nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak nincs kertünk, panelban lakunk :(
Ezt olyan baromságnak tartom ezt a bezárva levést. Egyenletes hõmérséklet van a lakásban? Miért? Ha már kinyitja az ember az ablakot, hogy szellõztessen, akkor már nincs egyenletes hõmérséklet. Én mindkét gyerekemmel szerintem egy napot sem töltöttem bezárva, a saját udvarunkra szerintem ugyanúgy himlõsen is kivittem õket, aztán mégis túlélték. Még csak nem is érezték különösebben rosszul magukat bárányhimlõsen.
A bárányhimlõ lázzal is jár sokszor, s tényleg kell a 2 hét bent! Nálunk a tesóm 2 nap után kijöttek a pöttyök! Azért mondta a doki hogy ne menjetek ki, mert a bárányhimlõ fertõz, s vezélyes is, ha egy felnõtt kapja el, aki még nem volt bárányhimlõs, súlyos szövõdményei lehetnek felnõtten, impotencia... Most karanténban vagytok!
mi minden nap mentünk sétálni, szerencsére nálunk nagyon enyhe lefolyású volt, ráadásul az egész környék bárányhimlõs volt :) déltõl 2-3-ig sétálunk, amikor a többi gyerek aludt, mások ebédeltek... van nálunk egy kicsi túraútvonal, ott sétáltunk, senkivel nem találkoztunk... hétvégén meg a családhoz mentünk látogatóba. boltba úgy mentem, hogy a gyerkõc kint megvárt, nehogy összefogdosson valamit, a boltos csaj addig beszélgetett vele. aztán õ bement, én ki, leszámlázta, majd kihozta a szatyrot és odaadtam a pénzt. muszáj volt vásárolnom, mert nem volt segítségem, férjem is pont akkor nem volt itthon... viszont arra figyelj, hogy gyerekekkel, idõsekkel, terhesekkel ne találkozzatok. vagy ha jön szembe valaki, menjetek át inkább az út túloldalára
Átérzem a helyzeted, március hónapot bent a lakásban töltöttük, elsõbb a nagy 4 éves kezdte utánna a 14 hós kicsi...gondolhatod, a végén már a hajam téptem!
Legalább az elsõ héten maradjatok szigorúan a házban. Ez azért fontos, mert a himlõnek állandó hõmérséklet kell, hogy ki tudjon rendesen jönni. Amíg nem jött ki rendesen, ne vidd ki õket!
A kérdező hozzászólása: Köszi :) A doki mondat hogy sehova, szobafogság van. De baj lehet ha lemegyünk kicsit sétálni és elkerülünk mindenkit?
átérzem a helyzeted, nem volt könnyû, a lányom 5, 5 éves volt, a kicsi 20 hónapos.Felüdülés volt amikor 2 naponta hazajött a párom melóból.Akkor letudtam menni fél órára a boltba.
Szerintem panelban is nagyjából az a helyzet. Én ugyanúgy levinném õket játszótérre, vagy elkülöníteném valahogy õket a többi gyerektõl, és megmagyaráznám a nagyobbnak, miért nem lehet közel menni most máshoz. Talán az a lényeg ebben, hogy bárányhimlõsen ne menjenek mások közelébe, mert a gyerekek immunrendszere sem a legerõsebb most, meg hogy másokat ne fertõzzenek. Fõleg a kismamák közelébe ne menjenek, mert azokra nagyon veszélyes. De ha meg tudjátok oldani, hogy olyan helyet keresni, ahol nincsenek sokan, vagy elkülönülve tudnának játszani a többiektõl, akkor szerintem nyugodtan le lehet õket vinni. Én biztos nem ülnék lakásban egy hónapig velük, mert bekattannék. Semmi bajuk sem lesz, ha kiviszed õket, és szépen elkülönülve a többi gyerektõl játszanak.

Egy éve elváltam. Tavaly ősszel elköltöztem albérletbe a 2 gyerekkel, hogy nyugalom legyen nekik. A vagyonmegosztásnál mire számíthatok? Az, hogy elköltöztem, de fizetem több, mint felét a költségeknek, nem lesz hátrányomra, ugye?

Vagyonmegosztási kérelmet nyújtottam be, mert a volt férjem semmilyen ésszer? megoldásra nem hajlandó. Ennek elindulására várok éppen. A házat azóta is gondozom, fizetem a hitelt, de nem lakom ott a gyerekekkel. A volt férjem közben az ingóságokat is kipakolta a házból. Én fizetem a lakáshitelt, és a 2 autó hitelét is. Õ meg a rezsit.

Legjobb válasz: elõször is. semmi esetre se vállad át te a teljes hiteltörlsztést. ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös. így fele fele arányban kell fizetni. kocsi hitelre ugyanez vonatkozik. te fizesd a lakás hitel felét. rezsit az fizet aki a lakásban maradt. jelen esetben neked semmit nem kell rezsibe beleadni, hisz az nem rajtad múlik, hogy mennyi minden hónapban, hisz nem élsz ott, nem te használod a vizet,villanyt stb. az autók meglettek felezve? nálad az egyik nála a másik?

elõször is. semmi esetre se vállad át te a teljes hiteltörlsztést. ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös. így fele fele arányban kell fizetni. kocsi hitelre ugyanez vonatkozik. te fizesd a lakás hitel felét. rezsit az fizet aki a lakásban maradt. jelen esetben neked semmit nem kell rezsibe beleadni, hisz az nem rajtad múlik, hogy mennyi minden hónapban, hisz nem élsz ott, nem te használod a vizet, villanyt stb. az autók meglettek felezve? nálad az egyik nála a másik?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a hitelek az én nevemen vannak. A deviza-lakáshitel is, illetve a kocsihitelek is. Az egyik kocsi már nincs is meg, visszaadtam a banknak, de a fennmaradt összeget 4 évig fizetem még. Kérhetek erre az idõre lakáshasználatra pénzt, amíg mi nem, õ pedig ott lakik? Vagy örüljek, ha be tudom majd vasalni rajta az általam többletbefizetés felét? Nem lehet ezzel tenni valamit, hogy én fizetek, õ meg bent lakik? Nem tudom kitenni valahogy? Hiszen õ csak egyedül van, mi meg 3an, mégis õ lakik ott, így én is kibírnám....
Ha a hitelek a te neveden vannak, ki az adóstársad? Õ? Felét neki kell fizetnie, rosszul teszed, ha te fizeted.

Ki ad igazolást a 3. terhességről (van már 2 gyerekem) hogy igénybe vehessük a családi adókedvezményt?

Ma vagyok 12 hetes, jövő héten megyek ultrahangra. Az orvosom adhat ilyen igazolást,amit a munkáltatók elfogadnak?

Legjobb válasz: Én a védõnõtõl kaptam, de a terhesség 91. napja után.

Én a védõnõtõl kaptam, de a terhesség 91. napja után.
Nálunk az sztk-s orvos írta. Egy ugyanolyan papíron mint amire a 12.ehet uh leletét adta, csak erre azt írta hogy csal.adókedvezmény igénybevételéhez igazolom hogy élõ magzat 12 hét 5 napos vagy vmi ilyesmi. Aláírás dátum pecsét. Ezt kellett leadni.
Mi a szülész orvostól kaptunk, a 3. hónaptól jár a kedvezmény.
Én olyan papírt kaptam a nõgyógyásztól, hogy "igazolom, hogy a magzat X. napon lesz 91. napos".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ezt most nem értem, 2. gyerekre hogyan jár a Gyed?

Ha teherbe esek, amíg a naggyal gyeden vagyok, akkor automatikusan jár a gyed a kicsire is? Természetesen él a munkaviszonyom. Mindegy, hogy amikor terhes leszek 1 évem, vagy 1 hónapom van még hátra a gyedb?l?

Legjobb válasz: Egy jogviszony alapján egyszerre csak egy ellátás jár, nem fogsz két gyedet kapni.

Egy jogviszony alapján egyszerre csak egy ellátás jár, nem fogsz két gyedet kapni.
Egyszerre egy gyerek után, egy ellátás jár. A kicsi születésekor eldöntheted, hogy végigviszed-e a gyedet a naggyal és utána igényled a kicsivel a tgyást (ha még van a 168 napból valamennyi) vagy a naggyal megszünteted a gyedet és a kicsivel igényled a tgyást. Ez utóbbi több pénzzel jár, hiszen a tgyásból (bár ez esetben maximalizált) kevesebbet vonnak, mint a gyedbõl.

Merre érdemes elutazni 2 gyerekkel hogy jól érezzék magukat?

Szeretnénk kikapcsolodni 3 napra 2 gyerekkel /19hónapos és 5 éves/. Melyik a legjobb hely ahol sok a látnivaló és sok olyan dolog van ahol a gyerek is jól érzi magát? Pl élményfürd?, állatkert, múzeumok stb.

Legjobb válasz: Szia! Pécs, Villány, Szigetvár, Orfû, Abaliget, Eger....

Szia! Pécs, Villány, Szigetvár, Orfû, Abaliget, Eger....
Debrecen: élményfürdõ Nyíregyháza: kalandpark és állatkert Akár együtt is, nekünk elsõ nap du. utazás volt Debrecenbe, 2. nap fürdõzés, harmadik nap utazás Nyíregyházára és kalandpark, 4. nap állatkert és este utazás haza

Gyerektartási díj hogyan alakul olyankor, ha válás után az apának (ő fizeti a gyerektartást 2 gyerek után) születik egy gyereke? Akkor kevesebb gyerektartást kell fizetnie az 1. házasságából született gyerekek után?

Legjobb válasz: igen azzal értek egyet aki írta, hogy valóban csökkentheti az öszeget. Nem kell ahhoz az, hogy a következõ házassága is válással végzõdjön. Neki akkor összesen van 3 gyermeke, és arányosan, igazságosan kell megosztani a pénzt a 3 gyerek között. lehet, hogy igazságtalannak tûnik, de a 3. gyermek úgyszolván nem szenvedhet hiányt abban, hogy már van másik 2 gyermek...akárhogy is vesszük a 3 gyerkõc testvérkék lesznek. Egyik sem szenvedhet hártányt. Ha eddig mondjuk a fizetése 40 százaléka ment 2 felé, tehát 20-20 százalék akkor aszt hiszem most majd 13.3 % jut 1 gyermekre..

igen azzal értek egyet aki írta, hogy valóban csökkentheti az öszeget. Nem kell ahhoz az, hogy a következõ házassága is válással végzõdjön. Neki akkor összesen van 3 gyermeke, és arányosan, igazságosan kell megosztani a pénzt a 3 gyerek között. lehet, hogy igazságtalannak tûnik, de a 3. gyermek úgyszolván nem szenvedhet hiányt abban, hogy már van másik 2 gyermek...akárhogy is vesszük a 3 gyerkõc testvérkék lesznek. Egyik sem szenvedhet hártányt. Ha eddig mondjuk a fizetése 40 százaléka ment 2 felé, tehát 20-20 százalék akkor aszt hiszem most majd 13.3 % jut 1 gyermekre..
Mindegy, hogy mennyit fizet az apuka a 2 gyerek után. Csak a nettó jövedelmének 50 %-át veszik figyelembe a gyerekek tartásdíjánál. Ebben az esetben 3 gyereket vesz figyelembe a bíróság. Ez így igazságos.
Az elsõ írta jól.. Ha születik egy újabb gyermek az sem szenvedhet hiányt úgy mint a másik kettõ..Ezért az apa kérheti a felülbírálást a gyerektartásnál, és onnantól kezdve a bíró dönt.
HA a bíróság jogosnak ítéli, akkor a fizetés 50%-a oszlik itt 3 felé. Csúnya dolog, mert ha az apa úgy ítéli meg, neki kell még egy gyerek, és azt el tudja tartani, akkor utána nem a régi gyerekeken kellene megspórolni. Vállaljon annyi gyereket, ahányra van elég pénze.
Kérelmezheti az illetékes bíróságon arra hivatkozva, hogy a családi állapotában változás állt be, és ez hatással van az anyagi helyzetére. A bíróság állapítja meg, hogy jogos-e a csökkentésre irányuló kérelme vagy nem.
Utolsó vagyok: Van olyan (ismertem), akinek 7 gyereke lett 4 nõtõl, most aztán gyak. semmit sem kap egyik sem...
4. 5. válaszoló vagyok!
kedves kérdezõ esetetekben megkérdezhetem, hogy az apuka mennyit fizet 2 gyerek után,
nem, esetleg akkor ha a születendõ gyereket is elhagyja és akkor már nem kettõ hanem három fele kell fizetni
uhh az utolsó hozzászólás komoly. na az ilyen csak szétszórja a magvait a világban...:( pfuu szegény gyerekek. tényleg ez esetben a láthatás hogyan történik 7 gyerekkel?? :) azt még szép lehet megszervezni!! :)

Mekkora lakásban laktok (hány szobás) 2 gyerekkel, aki tervezi hogy 2baba legyen hány szobás lakásban lakik, illetve tervezi hogy nagyobba költöznek? Kell a külön szoba vagy jo ha egy szobában van a két gyerek, a kicsi nem zavarja a nagyobbat?

Legjobb válasz: 2 gyerkõcöm van. A nagylányunk 9 éves a kisfiunk 7 hetes. 2 hólónk van+1 nappali. A lánykánk a saját szobájában, a picúr velünk van. Késõbb majd miénk lesz a nappali (valahogyan hálónak átalakítva) a gyerkõcök pedig külön lehetnek. De addig jó míg veled van! Olyan gyorsan megnõnek! Élvezd minden percét annak, míg kicsi és hozzád búji!! Késõbb majd "pitizni" kell egy-egy ölelésért.

2 gyerkõcöm van. A nagylányunk 9 éves a kisfiunk 7 hetes. 2 hólónk van+1 nappali. A lánykánk a saját szobájában, a picúr velünk van. Késõbb majd miénk lesz a nappali (valahogyan hálónak átalakítva) a gyerkõcök pedig külön lehetnek. De addig jó míg veled van! Olyan gyorsan megnõnek! Élvezd minden percét annak, míg kicsi és hozzád búji!! Késõbb majd "pitizni" kell egy-egy ölelésért.
A kérdező hozzászólása: Tényleg jobb lenne a külön szoba de nem tudom hogy hogyan tudnánk 2.5szobás lakást venni ebben amai helyzetben, jo ha a 2 szobásra telik.Nagyon rossz lessz késöbb a 2 gyereknek együtt?
mi 2 szintes csládi házban laktunk, mikor gyerek voltam, csomó szoba... én mégis a tesómmal laktam 1 szobába kb 10 éves koromig, mert úgy szerettük volna. aztán költöztem a sajátomba, addig az üresen állt:) ) van még idõtök költözni, nyugi:) )
A kérdező hozzászólása: Na igen csak a lakásra jelzálog lessz rakva és 7 évig egyáltalán nem adhatom el az állami támogatás miatt utána is csak hitelátvállalásal vagy ha kifizetem a bankot!Ezért gondoltam most olyat venni ami késöbb is jo, de ha nem megy?!
Mi hivatalosan 1+2 fél szobás lakásban lakunk (62 m2).Mi átalakítottuk úgy, hogy a két gyereknek legyen saját szobája (nem nagyok kb: 4, 5*2 m) és nekünk egy hálófülke plussz a nappali. Mondjuk nálunk a gyerekek külön nemûek ezért is csináltuk így. Ha jó a lakás elosztásotok akkor lehet variálni.
Szia! Nálunk még csak egy gyerek van, de jõvõre már jöhet a következõ. Családi házban lakunk, 3 szobánk van + nappali. Én a külön szoba híve vagyok. Kisfiam most 6 hónapos, elsõ naptól külön szobában alszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!