Találatok a következő kifejezésre: 2-3 napja az (697 db)

Egy hónapban ha jól tudom kb.5 nap áll rendelkezésre, hogy kisbabám megfoganhasson! Az ovuláció előtt kb.2-3 nap az ovuláció napja és utána még 1-2 nap! Ez így van lányok?

És az igaz, hogy ovuláció el?tt kislány az ovuláció napján és utána inkább kisfiú?Írjatok, ha így sikerült babásodni!!!

Legjobb válasz: Csak egy nap:) De mivel a hímivarsejtek 2-3 napot is élhetnek, így még ott lehetnek, mikor odaér a petesejt. Viszont peteérést követõen 12-24 óra, amíg életképes a petesejt. A kisfiú-kislány számításnak meg az az alapja, hogy az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek gyorsabbak, erõsebbek, de hamarabb elfáradnak/eltévednek/elpusztulnak, míg az X kromoszómát hordozók lassabbak, megfontoltabbak, és tovább életképesek. De ettõl még bármikor összejöhet bármelyik nemû baba. Pl. a fiamnál 3 nappal hamarabb voltunk együtt, a lányommal meg pont aznap.

Csak egy nap:) De mivel a hímivarsejtek 2-3 napot is élhetnek, így még ott lehetnek, mikor odaér a petesejt. Viszont peteérést követõen 12-24 óra, amíg életképes a petesejt. A kisfiú-kislány számításnak meg az az alapja, hogy az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek gyorsabbak, erõsebbek, de hamarabb elfáradnak/eltévednek/elpusztulnak, míg az X kromoszómát hordozók lassabbak, megfontoltabbak, és tovább életképesek. De ettõl még bármikor összejöhet bármelyik nemû baba. Pl. a fiamnál 3 nappal hamarabb voltunk együtt, a lányommal meg pont aznap.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!De érdekes, pedig pont a számítás az ellenkezõjét igazolná!Akkor elõtte 2-3 nap minden nap és aznap is ajánlott a sikerért?

Teljesen kivagyok! Tudom magamnak köszönhetem! Segitenétek? Mit tegyek? Kisfiammal alszom és 2-3 napja azt veszem észre hogy egyeltalán nem alszik jol! Miattam? Hogy szoktassam vissza a kiságyba? Nem akarom miattam "büntetni"!

Sokat forgolodik izeg-mozog!Gondolom már nem kényelmes neki!De probáltem éjszaka ha felkelt ,vissza altatni sétálva ,el is aludt,de ahogy a kiságyba raktam felébredt!hozzá teszem fekve szoptatok!Császáros voltam és ehhez szoktunk hozzá! én velem van a baj tudom!mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem feltétlen miattad nem alszik a babád! Nagyon érzékenyek a frontra, esetleg a pocika, vagy csak anya kell Neki! Én is ugyan ezen keresztûl mentem, együtt alszunk a mai napig! A babám 2 óránként szopizott 6 hónapos koráig, aztán már csak 1-2X ébredt! Most 13 hónapos és 1 hete nem cicizik, azóta végig alussza az éjszakát! *-* Szerintem csak drasztikus módszerrel tudud a kiságyába szoktatni! felvesz-letesz módszer Én a könnyebb, de strapásabb módszert választottam, hagytam a babára(ami neki jó, azt tettem) de nem bántam meg! Ha kibírsz pár nap sírást, elvileg megszokná a kiságyat a babád! Én erre képtelen voltam! Sok türelmet kell szentelned, hogy ezt átvészeld! Sok sikert Neked!

Szia! Nem feltétlen miattad nem alszik a babád! Nagyon érzékenyek a frontra, esetleg a pocika, vagy csak anya kell Neki! Én is ugyan ezen keresztûl mentem, együtt alszunk a mai napig! A babám 2 óránként szopizott 6 hónapos koráig, aztán már csak 1-2X ébredt! Most 13 hónapos és 1 hete nem cicizik, azóta végig alussza az éjszakát! *-* Szerintem csak drasztikus módszerrel tudud a kiságyába szoktatni! felvesz-letesz módszer Én a könnyebb, de strapásabb módszert választottam, hagytam a babára(ami neki jó, azt tettem) de nem bántam meg! Ha kibírsz pár nap sírást, elvileg megszokná a kiságyat a babád! Én erre képtelen voltam! Sok türelmet kell szentelned, hogy ezt átvészeld! Sok sikert Neked!
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem irni hogy kisfiam 2.5 hónapos!
90%-ig biztos vagyok benne, hogy nem miattad nyugtalan. Ennek ellenére már elég nagy ahhoz, hogy még idejében a kiságyához szoktasd. A kisebbik nálam is a nagyágyban aludt egészen két hónapos koráig, ekkor éreztem azt, hogy most kell átvinnem a szobájába, mert késõbb már sokkal nehezebb lesz. Gond nélkül elfogadta az új helyzetet, mellesleg sokkal kevesebbet ébred éjszaka.
13:45-ös vagyok. Külön ágyban aludt akkor is a lányom. A mi esetünkben nem helyfüggõ volt a dolog, teljesen vadul tudott mocorogni a saját kis ágyában is.
Én már elkéstem, mert 21 hós a fiam, de te még idõben vagy :) Hogyha teheted tedd az ágyatok mellé a kiságyát és hogyha már benne alszik akkor azt rakd idõvel egyre távolabb. Nekem erre nem volt lehetõségem, így inkább a nappaliban aludtam a picivel, hogy a párom tudjon aludni. A babánk nagyon hasfájós volt, szokatt szopizott éjjel ezért nekem ez nagyon egyszerû megoldás volt. Hozzáteszem még mindig jó vele aludni, de a házasélethez ki kell szöknünk....vicces..
Az én kislányomnak is volt egy ilyen idõszaka kb 3 hónapos korában. Rángatózott, mocorgott (már amennyire tudott) félálmában. Elõször teljesen megrémültünk, hogy az addig jól alvó gyerekünkkel mi lett. Mivel nem sírt hagytuk és csak néztük, de mindig visszaaludt 10 perc ficergés után. Ezt kb 1 hétig csinálta minden éjjel kb óránként, aztán abbamaradt. Nekünk ezt a fejlõdési ugrással magyarázták ill. a fejlõdõ, érzékeny idegrendszerére fogták. Mindenesetre elmúlt, a jó alvás megmaradt. Ha a kisfiad, csak mocorog akkor ne zavard, had aludjon vissza maga. Ha sír az más tészta.
Ilyen picit még nem lehet rászoktatni a közös alváshoz, nyugi. Nem szokta meg. Azért is így gondolom, mert melletted is mocorog. Akkor ott sem jó, tehát más baj van. Fog, has, bármi. Próbálkozz cumival, anyaszagú pelussal, stb.
Utolsó vagyok. Még annyit, hogy nincs cumija? Ha cicin alszik el, ettõl is felébredhet, se anyu, se cici...:)
2, 5 hónapossal szerintem is idõben vagy. Pár éjszaka, amin nagyon keményen el kell határozni Magad, és menni fog. Persze kapjon szopit, amikor csak kér, de utána ha visszateszed, és erre felébred, ne vedd újból ki. Nálunk segített, hogy betettem a baba mellé az ágyba egy pizsi felsõmet (elõtte 1-2 éjszaka volt rajtam), és volt, hogy felébredt, de nem hívott, vissza is aludt. Gondolom, megnyugtatta, hogy érezte az anyuillatot. :)
Utolsó elõtti vagyok. Még elég pici a babád, ilyen korban még sokkal könnyebben lehet alakítgatni a szokásukon, mint már pár hónap múlva.
Még bõven idõben vagy:) ha 2, 5 éves lenne, az már mástészta:) én is császsros voltam, csak fekve tudtam szoptatni, ülve nem ment, igy is maradt, amig szopott, fél évig. A szobájában volt egy ágy a kiságytól távol esõ falon. Mindig ott szoptattam, éjjel is. Vagyis esti lefektetés a kiságyban, napközben is mindig ott aludt. Éjjel, mikor három körül mocorogni kezdett, már mentem is hozzá át, pici fénynél kivettem a kiságyból, rá a nagyágyra, szopi, fény le, beültem vele a hintaszékbe, vállamon a kicsivel, böfi, már szenderedett is el, lassú mozdulatokkal vissza a kiságyba, aludtunk tovább. Ha a kiságyban szeretnéd altatni, határozd el magad és menni fog! Azért sír, ha az ágyában felkel, mert a karodban aludt el, frászt kap, mert nem ott riad fel.
Vagy próbáld meg azt, hogy este mikor altatod, ringatod, elõtte tegyél alá egy plédet, hajtogasd össze akkorára, amekkora a baba hosszában, feje búbjától a lába végéig. Azzal együtt ringasd és altasd el, és amikor elalszik, könnyebben le tudod tenni, nem veszi észre, mert a háta elõtte is "fixen" volt, és utána is.
A kérdező hozzászólása: leirnád bõvebben?
Amit megszokott , arról csak végtelen türelemmel tudod leszoktatni. Nekem 2 hónapba telt mire átszoktattam az ágyába .Fokozatosság és türelem .
Minél hamarabb tedd esténként a saját ágyába, hamar beleszokik, de ha sír is légy kitartó. 20 perc sírás tüdõerõsítõ , de tovább ne engedd sírni, inkább halkan beszélj hozzá, és simogasd.

Herpesz van a hímvesszőn, a betegség kezelés alatt (2-3. nap) Az óvszeres közösülés védhet a fertőzésttől?

Legjobb válasz: uhh, ne szexelj, amíg el nem múlik bekerül a nõ hüvelyébe, méhébe...katasztrofális következményei lesznek

uhh, ne szexelj, amíg el nem múlik bekerül a nõ hüvelyébe, méhébe...katasztrofális következményei lesznek
Hat szerintem meg gumival se csinald, a parod mig kikezelik tobb idobe telik, ha elkapja toled veletlen.
Egyébként véd igen.
Igen, védhet, csak legyen is rajtad, ne nyomkod mindenhova.
Csak kibírod 2-3 napig, hogy nem nyomkodod ide-oda be! :DDD
#2 válaszolónak: És mi van akkor ha seggbe akarja és nem punciba? :D Szerintem elõbbi jobb mint utóbbi :P

Hová utazzak 2-3 napra az új barátnőmmel? Mondanátok szép helyeket? (városokat)

Ha van jó tapasztalat konkrét panzió hotel neve is érdekel....

Legjobb válasz: Balaton? Siófok például?

Balaton? Siófok például?
Malorca, Hawai...
Gyõr, szállás neve Klastrom hotel. Balatonfüred, Tihany, Balatonföldvár, Lillafüred,
Szlovénia.Bled v Bohinj
A kérdező hozzászólása: Lillafüredre megyünk!!! Köszönöm a válaszokat!

32hetes vagyok, kb. 2-3 napja azt vettem észre, hogy a babóm nagyon lusta lett. Lustaság vagy valami baj lehet?

nem rugdos pedig amiótta érzem a mozgást nem volt ilyen, egyéb mozgást észlelek mint pl ha megfordul vagy a pocakomhoz nyomja magát amikor simizem de nem rugdos.....:(

Legjobb válasz: Lehet,hogy már kevesebb neki a hely és nem ficánkol ugy.Ne aggodj,biztos nincs baj.Lehet,hogy idöváltozás elött vagyunk amit ö már érez.

Lehet, hogy már kevesebb neki a hely és nem ficánkol ugy.Ne aggodj, biztos nincs baj.Lehet, hogy idöváltozás elött vagyunk amit ö már érez.
Nekem mikor ídõjárás változás volt mindig alig mozgot nagyon érzékenyek a frontokra
Én is pont 32 hetes vagyok. Ne aggódj, nekem már vagy két hete csak nyomkodja magát. Nagyok már ezek a babák. :) )) A lényeg, hogy mozog. Nem lehet baj!
szia Én 35 hetes vagyok és nekem is ez a problémám, azt olvastam, hogy harmadik harmadban már nem olyan aktívak.A nap 95 százalékát átalusszák, volt olyan idõszakunk mikor egy szelet csoki után lerúgta a vesémet most pedig könyörögni kell.hogy megmozduljon.Szerintem simán lusták azt azért figyelni kell, hogy legalább naponta tízszer megmozduljon.Remélem segítettem.
Szerintem smmi gond nincs, az én babám is nagyon ellustult a végére. Az tény, hogy egyre kisebb neki a hely :) Azért szerintem nézesd meg, mi újság, az a biztos, azzal nem vesztesz smmit, és legalább te is megnyugszol.De szerintem smmi ok az aggodalomra. Sikeres szülést és jó babázást kívánok:) Üdv: 2 hónapos babu anyukája
Szia. Nincs már neki helye. Az én babám is csak tologatja magát ide-oda, meg csuklik. Néha a frászt hozza rám, és szegényemet többször böködöm, hogy valami gyenge kis mozgást kicsaljak tõle. Ma megyek Nst-re kíváncsi vagyok mit mutat, remélem a lassúság nem jelent bajt. Boldog babavárást! 37 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszönöm aválaszokat

Ha a nyákos folyás megjelenik ovu napján, akkor az előző napi (2-3 nappal azelőtti) kiskatonáknak van még esélye?

Legjobb válasz: Ha jól értem ovu elõtt 2-3 nappal tudtatok csak összebújni és ovu napján vagy azt követõ nap nem. Nos, ebben az esetben van remény, hisz a "katonák" akár 3 ritkább esetben 5 napig is elélnek. Általában ezek a lányok, de nem feltétlenül!

Ha jól értem ovu elõtt 2-3 nappal tudtatok csak összebújni és ovu napján vagy azt követõ nap nem. Nos, ebben az esetben van remény, hisz a "katonák" akár 3 ritkább esetben 5 napig is elélnek. Általában ezek a lányok, de nem feltétlenül!
Csak a folyásból gondolod az ovud? Mert a nyákos folyás nem kizárólag az ovu napján jellemzõ, hanem már elõtte megjelenik.
Nekem is egyszer szokott lenni, úgy értettem igazából, hogy az a folyás akár az ovu elõtti napon is lehetett, szóval így az is benne van a pakliban, hogy csak másnap volt ovud. Nekem 2-3 napon keresztül szokott lenni, és ált. a 3. ilyen napon van az ovum.
Egyetértek a 3. válaszolóval. Nálam úgy szokott lenni, hogy kb. 2 napig van ilyen nyák, majd rá 1-2 napra ovu. Szóval nekem sem aznap jelentkezik, hanem elõtte.
Nekem szintén 1-2 nappal ovu elõtt van ez a fajta folyás, szóval vagyunk páran:)
Az, hogy a "nyákos" napon voltatok együtt és terhes lettél, nem jelenti azt feltétlenül, hogy aznap teherbe is estél. A hímivarsejtek több napig életképesek, szóval másnap vagy azután is teherbe eshettél, nem csak az együttlét napján.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! hát, ha késõbb volt az ovu, akkor talán még jobbak az esélyek, meglátjuk.
A kérdező hozzászólása: Azta! hogy az ember mindig tanul valamit! Nem gondoltam, hogy több napon át is lehet ilyen jelenség. Hát, ha másnap volt ovu, akkor pont ovu napján voltunk együtt. Fiaimnál aznap volt a nyákos folyás, amikor együtt voltunk, ebbõl gondoltam, hogy nekem aznap van ovum. hát nyilván ez is bonyolultabb és változóbb, mint az ember képzeli.
A kérdező hozzászólása: A tojásfehérjés egyszeri folyásra gondolok, vagy hogy szokták itt jellemezni. Legalábbis nekem egyszer szokott lenni egy hónapban, hasonló jelenséget még nem vettem észre. Ebbõl gondolom az ovut, hõmérõzni meg ovu tesztet csinálni bevallom, nem szoktam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a reménykeltõ választ! Így van, 2-3 nappal ovu elõtt tudtunk csak együtt lenni, és ovu után 24 órával, ami gondolom még kevesebb esélyt hordoz, mint a 2-3 nappal ovu elõtti alkalom. Nem bánnám a kislányt, mert már van két kisfiú. :) Természetesen a harmadik kisfiút sem bánnám! :)
A kérdező hozzászólása: A nyákos nap elõtt két nappal, és utána egy nappal voltunk együtt. Ezek voltak a legesélyesebbek szerintem, a többi együttlét korán volt, ill. sokkal késõbb.

A neptun parakillt mindennap kell adagolni a megfelelő mennyiséget, vagy az 1. napon beöntött mennyiség 2-3 napig hat, utána kell még egyszer adagolni?

Rá van írva a dobozra, hogy 2-3 napig kezeljük. 200 literes az akváriumom belemegy a 40 ml, és 2. 3. nap pihen, nem kell újból beleönteni? Utána vízcsere, ha meg muszáj megint adagolni, várni vagy 2 napot és vízcsere ismét?

Legjobb válasz: 1. nap adagolsz 2. nap vársz 3.nap fél vízcsere, és újabb adag gyógyszer.

1. nap adagolsz 2. nap vársz 3.nap fél vízcsere, és újabb adag gyógyszer.

Hostess munkánál azt is meg lehet beszélni hogy 2-3 napot mennék csak összesen? És mik az átverések ezekben a melókban? Kifizetik pl a szórólapozást rendesen?

Legjobb válasz: Én mindig 2-3 napot dolgoztam csak, általában hétvégén, ezt meg lehet beszélni, simán mûködik a dolog. Nálunk a kifizetéssel sem volt soha semmi gond. Viszont amiért eljöttem, az az, hogy néha „füllentettek” egy kicsit a munkával kapcsolatban. Én világosan közöltem, hogy bármi jöhet, étel-ital kóstoltatás, ajándék-osztás, vagy bármi, csak szórólapozni nem szeretnék semmiképpen… Jól beetettek, hogy valami ajándékosztás lesz majd, erre kiraktak 3 napra miniszoknyában, meg egy xxl-es ingben (s a méretem egyébként) szórólapozni egy nyeremény Audi mellé tök egyedül. Na ott nagyon kiakadtam, mert nem errõl volt szó… Mert ha elmondják, akkor átgondolhatom, hogy kell-e ez nekem, de így esélyt sem adtak. Mikor ezt másodjára csinálták meg, akkor eljöttem… Kifizettek, oké, de én nem akarok zsákba macskát…

Én mindig 2-3 napot dolgoztam csak, általában hétvégén, ezt meg lehet beszélni, simán mûködik a dolog. Nálunk a kifizetéssel sem volt soha semmi gond. Viszont amiért eljöttem, az az, hogy néha „füllentettek” egy kicsit a munkával kapcsolatban. Én világosan közöltem, hogy bármi jöhet, étel-ital kóstoltatás, ajándék-osztás, vagy bármi, csak szórólapozni nem szeretnék semmiképpen… Jól beetettek, hogy valami ajándékosztás lesz majd, erre kiraktak 3 napra miniszoknyában, meg egy xxl-es ingben (s a méretem egyébként) szórólapozni egy nyeremény Audi mellé tök egyedül. Na ott nagyon kiakadtam, mert nem errõl volt szó… Mert ha elmondják, akkor átgondolhatom, hogy kell-e ez nekem, de így esélyt sem adtak. Mikor ezt másodjára csinálták meg, akkor eljöttem… Kifizettek, oké, de én nem akarok zsákba macskát…
A kérdező hozzászólása: én nem is hosszú távra gondoltam csak pár napra, utána lenne hosszútávú más munkám. Így is megy?
általában hétvégén kell menni vagy éjszakára -bulikba- vagy bevásárlóközpontokba. a jobb munkát az ismerõsök kapják, arról le is tehetsz.

Közvetlen az ovulációs napon, vagy még utána 2-3 nappal is nagyobb az esély a fogantatásra?

Az ovulációs napom 24-e volt,tegnap 25-én együtt voltunk a párommal,megszakításos módszerrel védekezünk,közvetlen?l az együttlét után megújazott viszont spermás volt az újja!

Legjobb válasz: Mivel a petesejt életképessége 12-24 óra, a spermái akár 72 óra, igy a legtermékenyebb napok ovuláció elõtt 2-3 nap, és ovuláció után 1 nap.

Mivel a petesejt életképessége 12-24 óra, a spermái akár 72 óra, igy a legtermékenyebb napok ovuláció elõtt 2-3 nap, és ovuláció után 1 nap.
Mibõl gondolod, hogy 24-én volt az ovulációs napod? Vannak akik jó idõben vannak együtt és mégsem lesznek terhesek. Igy erre a kérdésedre elég nehéz választ adni.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehetséges hogy terhes leszek, így is hogy csak az újjáról került belém sperma??
Elvileg 24-e körül volt peteérésed.Minden lehetséges!
A kérdező hozzászólása: A ciklus.hu a menstruációm szerint 24-re esik az ovuláció, ott azt írják az ovuláció elõtt és után 3 nappal van esély a fogantatásra.Nem bánnánk ha baba lenne, szeretnénk.
Kedves kérdezõ! Ha szeretnéd a babát, miért nem a dolog hagyományos módját választod? Egyébként a dolog attól is függ, beszáradt-e a sperma a párod ujján, mivel a "kisfickók" 2-3 napos életképessége azért nem szobahõmérsékleten értendõ, hanem hüvelyen belül....
Nekem a 3. napon jött meg az elsõ levél után és késõbb is így maradt. Most már nem szedem.
nekem vagy a 3. nap este vagy a 4. nap reggel.
Nekem a 2. nap már megjött.Most már 5 hónap után minden hónapban ugyan azon a napon jön meg. :) Nagyon jó :) ♥
ÉN is ilyen tablettát szedek.Nekem is a 2. napon jött meg
A kérdező hozzászólása: Nekem a negyedik napon jött meg végül! :) Köszönöm a válaszokat! :)
második nap este (este szedtem be a gyógyszert) vagy 3. nap reggel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!