Találatok a következő kifejezésre: 2-3 hetes vagyok (194 db)

2-3 hetes terhesség esetén a hüvelyi ultrahang mutat valamit? Esetleg terhességre utaló dolgot? Vagy csak azt látni, hogy olyan mintha megakarna jönni?

Legjobb válasz: az attól függ,hogy honnan számolod a 2-3 hetes terhességet. Ha a mensitõl,akkor még nem látni semmit,mert akkor még (ha közép idõben van pé) nem is terhes az ember lánya. Ha a vélt fogantatástól számolt 2-3 hét,akkor már elõfordul,hogy látni lehet az UH-n egy petezsákot, de ez nem garantált.

az attól függ, hogy honnan számolod a 2-3 hetes terhességet. Ha a mensitõl, akkor még nem látni semmit, mert akkor még (ha közép idõben van pé) nem is terhes az ember lánya. Ha a vélt fogantatástól számolt 2-3 hét, akkor már elõfordul, hogy látni lehet az UH-n egy petezsákot, de ez nem garantált.
szia 9:14 es vagyok nagyon drukkolok nektek!És remélem szerencsével jártatok:)
A kérdező hozzászólása: Mindenképp jelentkezni fogok mi lesz a vége.De nagyon remélem nagy öröm.
7:33 vagyok. Nem lehet semm semmi terhesegre utalo dolgot latni.ilyenkor mindenkinek ugy nez ki mint mikor megjon. remelem igy mar jo a valaszom.
Amúgy én csak azt nem értem, hogy mért mondta azt a doki, hogy szerinte meg fog jönni, mikor ilyenkor még nem tudni mi lesz belõle. Ezzel csak feleslegesen lelombozott. Bár lehet csak azt nem akarta hogy beleéld magad. De a lényeg, hogy ilyenkor még tényleg nem látni, szóval van remény, drukkolok Neked! Majd ha már tudsz biztosat, megírod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Kedves kérdezõ igazad van nagyon is a kérdésre kéne válaszolni és értelmezni azt nem pedig osztani itt a jónépet ha nincs kedved válaszolni vagy csak azért teszed mert olyan hû de fontosnak akarod magad érezni azt nem egy kérdésbe tedd meg menny akkor olyan fórumra ahol csak az megy hogy egymást pocskondiázzuk és leszóljuk a kérdést fenn olvashatod a zöld sávban és ha választ tudsz és akarsz rá adni akkor megteheted normális kérdésre normális választ üdv 21 hetes kismama ui: Amúgy nekem is 6 hetesen látták a petezsákot elötte voltam pont 2 héttel rákszûrön ott még semmi nem volt mert mindíg megvizsgál hüvelyi uhval tehát nekem a 4 hrtrs terhességet sem mutatta ki.
A kérdező hozzászólása: Kikérem magamnak ezt a stílust és hangvételt!!!!A kérdést kellene elolvasni és tudni értelmezni.Az ilyen emberek hanyagoljanak akik kiosztják és enyhén szólva lehülyézik a kérdezõt!!!!!
ha meddosegi kozpontba jarsz akkor legalabb az alapfogalmakkal legyel tisztaban.2-3 hetes terheseget lehetetlen kimutatni ezt te is tudhatnad, hisz akkor meg peteeresed van vagy epp beagyazodik a baba. 5-6hetes terheseget mutatnak ki Uh-an.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó elõtti kiosztó!Én nem e miatt mentem orvoshoz.Meddõségi központba járunk sikertelen babaprojekt miatt.:(Most volt soron a teljes nõgyógyászati vizsgálat.Ezért volt hüvelyi uh.És azt mondta a doktornõ, hogy végre volt spontán peteérésem, amikor említettem neki, hogy 4 nappal ezelõtt hatalmas szúrást éreztem a hasamban ami nekem fura volt.Ez péntek este történt és szombaton megismétlõdött.Olyan erõs volt h éjjel is gyakran felébredtem a derékféjdalom miatt.Mint akinek mensis görcse van olyan volt.És vasárnap reggel volt a wcpapíron barna folt.Erre mondta hogy a peteérés okozta.
Mensitõl számolva biztos, hogy nem látni uh-al 2 hét után! Hisz már elveben a peteéréskor 2 hetes vagy, és 3 hétnél még csak a beágyazódás kezdõdik meg. Még 4 hetesen is csak ritkán látni. Úgyhogy ne aggódj, még simán lehet, hogy terhes vagy! És azért máskor tényleg ne menj ilyen hamar.
Mirõl beszél ez a 37.hetes kismama??? 2 hetes terhesen, amikor még egy megtermékenyült petesejtje se volt, ami persze UH-al természetesen nem látható! Na, akkor cisztája volt, ami baba lett!? Ezt honnan látta a doki? Mikroszkóppal vizsgált belülrõl??? És volt az 'ciszta'??? Mert ugye 2 hetesen még a petesfészekben van a petesejt, ami épp vár a megtermékenyülésre! Vagy a méhedbe? Az nem lehett már 2 hetesen. Vagy te 6 hetes terhességrõl beszélsz, ami a nemvárt menszi utáni 2 hét??? Mert akkor viszont jól lehet látni a kis embriót, és nem összekeverhetõ cisztával. Ha így volt, akkor pedig az orvosodhoz gratulálok! Nekem is már 4 hetesen meg tudta állapítani a dokim, hogy baba és nem ciszta! A kérdezõnek pedig: Az égvilágon semmit sem láthatott a doki ha mégcsak 2 hetes vagy. Már sokszor leírtuk itt, hogy amíg nem marad ki a menszid, addig az UH-n egyáltalán semmit nem lehet látni UH-n, max. egy teszt mutathatja ki elõbb (1-2 nappal menszi elõtt) a terhességet! Viszont ha ilyenkor túrkáltatsz bent hüvelyi UH-al, az biztosan nem tesz jót, ezért legközelebb ha babát szeretnél, ebben a legfontosabb, legérzékenyebb idõszakban hagyd õt békén nyugodtan beágyazódni! Sok sikert!
Nemvárt mensi elõtt két nappal voltam orvosnál, pici barnás folyásom volt, mindig úgy szokott megjönni, kérdeztem tõle, hogy ugye most is meg fog jönni azért pecsételek??Azt mondta, hogy õ azt nem tudja megmondani pár nap és kiderül, pecsét abbamaradt és baba lett a vége.Úgy, hogy nem értem miért ne reménykedhetnél?
addig amíg nem jön meg, addig van remény :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint meghalt a reményem.:(
én két hetes terhesen mentem orvoshoz akkor csinált hüvelyi ultrahangot azt mondta hogy cisztám van szoval lát már valamit elküldöt vizeletre utána még egy hüvelyi ultrahangot csinált és kiderült a ciszta mozog ugyhogy látni a kell már valamit!egy37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A mensitõl számoltam.De a doki azt mondta hogy volt tüszõrepedésem azt látja és hogy állítólag meg fog jönni.De azért reménykedhetek, hogy még a terhesség nem volt látható ezért mondta ezt?
Peteerestol szamitott 2-3het? mert az valojaban 4-5het.ilyen esetben igen latszodhat, megvastagodott nyalkahartya esetleg petezsak(nekem 4+6on volt)
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm.Már ránk férne.2009óta várjuk a csodát.

Digitális clearblue 2-3 hetes terhességet ír akkor valóban annyi vagyok?

Legjobb válasz: Az a teszt a fogantatástól eltelt idõt írja, tehát 2-3 hete fogant, így 4-5 hetes terhes vagy.

Az a teszt a fogantatástól eltelt idõt írja, tehát 2-3 hete fogant, így 4-5 hetes terhes vagy.
Szia Ahogy az elsõ válaszoló írta. A dobozban van a használati útmutatója és a papír hátoldalán van egy táblázat és ott írja is pl nálad hogy ha 2-3 hetet ír akkor az 4-5 hétnek felel meg. Gratulálok hozzá amúgy))) Boldog babavárást!
Annyi vagy, mint az elõttem szólók mondták.:) Nekem is 2-3 hetes jött ki, ami 4-5 hetes.Elmentem dokihoz, 4 hetes voltam tényleg:)
ti mikor csináltátok meg a tesztet? nekem 3 napja késik, vettem clearblue-t.
negatív lett a tesztem. :'(((((( Annyira szerettem volna! El vagyok keseredve, mert másfél éve próbálkozunk. Nem tudom mi lehet akkor, miért nem jön meg?

A nőgyógyász egy általános vizsgálaton észreveszi ha 2-3 hetes terhes vagyok?

Nemrég voltam n?gyógyásznál (múlt héten), és rá egy napra kellett volna megjönnie, de még mindig nem jött meg. Vett kenetet, és hüvelyi ultrahanggal is megvizsgált. Észrevette volna, ha terhes vagyok? Ne nevessetek ki, de most voltam el?ször n?gyógyásznál, és fogalmam sincs.

Legjobb válasz: Két-három hetes terhességet nem lehet kimutatni semmilyen módszerrel, miután a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Tehát ha szabályos a ciklusod, és múlt héten kellett volna megjönnie, akkor most már öt hetes terhes lennél. Az öt hetes terhességet már ki lehet mutatni hormonálisan és ultrahanggal is. Tehát igen, észrevette volna, és valószínûleg szólt is volna.

Két-három hetes terhességet nem lehet kimutatni semmilyen módszerrel, miután a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Tehát ha szabályos a ciklusod, és múlt héten kellett volna megjönnie, akkor most már öt hetes terhes lennél. Az öt hetes terhességet már ki lehet mutatni hormonálisan és ultrahanggal is. Tehát igen, észrevette volna, és valószínûleg szólt is volna.
ha hüvelyi Uh-val is vizsgált és tapintott is akkor igen észrevehette. 2-3 hetes terhesség már UH-n simán látszik, kis petezsák ott figyel. De ha nem vagy megnyugodva, menj el és mondd el neki, hogy szeretnél megbizonyosodni róla. Radiológián dolgozom, Szonográfusként ( Ultrahang ) :) ))
Észrevette volna.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, most már kicsit nyugodtabb vagyok:)

2-3 hetes terhes vagyok. Mire kell vigyázni ezekben a "rizikós" hetekben az első ultrahangig, hogy jól megtapadjon a baba és megmaradjon?

Persze tuodm utána is csak kezdetben van e vmi amire mindenképpen figyelni kell?

Legjobb válasz: Ilyenkor annyit tehetsz, hogy nem mész füstös szórakozó helyre és nem erölteted magad. Pihenj, aludj, csináld amire igényed van. 6-7 hetesen menj uh-ra, akkor már látszik a kicsi. Addig dolgozz, amíg jól érzed magad, nem megterhelõ a munkába menetel. Lesz olyan idõszakod az elején amikor állandóan aludni szeretnél, jó lenne ledõlni egy órára. Próbáld valahogy kivitelezni. Vegyél ki egy hét szabit, töltõdj fel. Érezni fogod, hogy mikortól nem esik jól dolgozni, akkor irasd ki magad táppénzre. A lényeg, hogy pihenj, és persze sétáj, vagy ússz, mozogni mindenképpen kell, ha az orvos nem ellenzi. Gratula a babához, vigyázz magatokra.

Ilyenkor annyit tehetsz, hogy nem mész füstös szórakozó helyre és nem erölteted magad. Pihenj, aludj, csináld amire igényed van. 6-7 hetesen menj uh-ra, akkor már látszik a kicsi. Addig dolgozz, amíg jól érzed magad, nem megterhelõ a munkába menetel. Lesz olyan idõszakod az elején amikor állandóan aludni szeretnél, jó lenne ledõlni egy órára. Próbáld valahogy kivitelezni. Vegyél ki egy hét szabit, töltõdj fel. Érezni fogod, hogy mikortól nem esik jól dolgozni, akkor irasd ki magad táppénzre. A lényeg, hogy pihenj, és persze sétáj, vagy ússz, mozogni mindenképpen kell, ha az orvos nem ellenzi. Gratula a babához, vigyázz magatokra.
Dolgozni lehet addig, amíg nem érzed megterhelõnek. Ne emelgess nehezet, ha nem muszáj inkább semmit. Cigi, alkohol nuku, de ezt nélkülem is tudtad!:) A szex, ha orvos nem tiltja valamiért, kifejezetten ajánlott várandósság alatt!:) Szedj vitamint: Folsavat, Elevitet, MagneB 6-ot! Hirtelen ennyi jutott eszembe.:) Boldog babavárást!:) Egy 9 hetes kismami
Kerüld a megerõltetést és a végleteket (mindenben!), csináld ami jólesik. Nem kell változtatni az eddigi életeden, csak a káros, mérgezõ dolgokat kerülni. Ha a baba maradni akar, akkor maradni fog! Egyébként meg http://www.babaszoba.hu/topics/9month Gratulálok!
Azért szerintem az elõzõ válaszoló kicsit túloz.A macska csak akkor veszélyes pl. ha még nem estél át a fertõzésen.A wcjét ne te takarítsd ha bent macska és simi után moss kezet.Sokan nem is tudják ennyi idõsen hogy terhesek és festenek hajat mégis megmarad a baba.Én is azt gondolom ha akar maradni akkor marad ha nem akkor a fejed tetejére állhatsz akkor sem fog.Én pl. 7 hetesen tudtam meg és addi hetente kb 1-2szer 19 kg-ot emeltem.Mégis itt van a pocakomban, bár ezzel én is vigyáztam volna ha tudom.18 hetes kismama
Én is 7 hetesen tudtam meg, hogy jön a Babó. Közben a Balcsin nyaraltunk haverokkal. Gondolhatod, hogy nem élet rizikómentes életet... Hál Istennek minden rendben van. A dokik szerint a terhesség elején a "mindent, vagy semmit" elve érvényesül. De azért persze ha már tudod, hogy jön a Bébi, tégy meg mindent az egészséges életmód érdekében: Egyél és pihenj jókat, szedj vitaminokat, tiltsd ki az életedbõl a nikotint és az alkoholt! Többet nem tehetsz. Ja, és örülj a Babónak :)

Mennyit alszik 2-3 hetes babátok? Vagy mennyit aludt?

Este 9kor fekszik, kel kb. 1-2kor, majd 6-7kor enni. Utána pici fentlét, szoptatás 30 perc, majd pelenkázás, játék, de sokáig nem bírja és alszik. Szóval egész nap alig vant fent. Éjszaka fog majd emiatt fent lenni? Nappl nem hagyom 2óránál tovább aludni. Nálatok hogy van ez? Vagy hogy volt ez?

Legjobb válasz: "Nappl nem hagyom 2óránál tovább aludni. " Micsoda? Egy pár hetes csecsemõt nem hagysz aludni? Jesszus. Alvás közben fejlõdik a legtöbbet. Egyébként az én fiam ilyen idõsen 1,5órát volt ébren max. utána aludt. Ilyenkor az a dolga eszik-alszik...

"Nappl nem hagyom 2óránál tovább aludni. " Micsoda? Egy pár hetes csecsemõt nem hagysz aludni? Jesszus. Alvás közben fejlõdik a legtöbbet. Egyébként az én fiam ilyen idõsen 1, 5órát volt ébren max. utána aludt. Ilyenkor az a dolga eszik-alszik...
Hagyni kell aludni!!!!! Nem csak két órát, az nagyon kevés, egy ilyen kisbabánál nagyon kevés még a fentlétek száma, mondjuk az én kislányom sajnos hasfájós így Õ sokat volt fent ilyen idõsen is, mert sírt a hasfájás miatt. Hagyd aludni a picikét, nappal is! Attól még éjszaka ugyanúgy fog aludni, neki még nagyon nagyon sok alvásra van szüksége!
A kérdező hozzászólása: Ha hagyom aludni, 4 óránként enne. Én azt sokallom.
Azért a két óra kevés egyhuzamban aludni. Hagyd, õk még nagyon sokat alszanak. A mi gyerekdokink is ébresztéspárti, szerinte keltsem nappal három óránként enni, éjjel pedig hagyjam békén, ha nem ébred, hogy minél elõbb átaludja az éjszakát, és én is tudjak pihenni. Szerencsére nappal se kell keltenem, mert óramû pontossággal reklamál. Ma éjjel viszont majdnem hat órát aludt egyhuzamban. :O Ma kéthetes.
Itt válaszolok a privát kérdéseidre. :) Volt, hogy kelteni kellett, de ez ritka. Magától ébred 3 óránként, és elég hamar hangot is ad az üres gyomrának. :) Naponta hétszer eszik 70-80 grammokat. Nem mérem, mert én nem szoptatom, hanem fejem a tejemet és üvegbõl etetem. Pár naponta a tiszta súlyt mérem csak le, és elküldöm a védõnõnek. :) Éberen rakom a kiságyba (mert ugye az üveget nem hagyhatom rágogatni, nehogy szétmenjen a cumija). Kicsit nézelõdik, aztán alszik is. Persze elõfordul, hogy sírdogál, de olyankor elég kicsit megpaskolni a pelusát vagy fordítani egyet a testhelyzetén, és elhallgat. :) Elõször etetem, utána teszem tisztába, mert kaja közben szinte kivétel nélkül bekakil. :) Van nézelõdõs ébrenléte, ezek ilyen pár perces intervallumok, de volt már 20 perc is. Utána visszaalszik.
2-3 hetesen gyakorlatilag egész nap aludt. Este hétkor lefeküdt, aludt kb. egyig, akkor evett, de azonnal visszaaludt, majd hatkor megint evett, és aludt tovább nyolcig. Onnantól 3-3, 5 óránként ébredt fel kb. 20 percekre. A férjem orvos (ráadásul neurológus), õ anno elmondta, hogy miért van szükségük ennyi alvásra, ezt visszaadni neked már nem tudom, de NAGYON fontos az idegrendszerüknek az alvás. Elõfordult olyan is, hogy a reggeli evés után délig aludt, én soha nem ébresztettem. 8 hetesen már stabilan átaludta az éjszakát, onnantól kezdett fent lenni többet, kb. egy órát két alvás között, de még négy hónaposan is 2x3 órát aludt, meg 1x1 órát, úgy, hogy egész éjjel aludt. Most másfél éves, jelentem, már nem alszik egész nap! :) (10 hónapos korától alszik egyszer, 2-3 órát, délben.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én csak az etetés miatt aggódom. 3 óránként kéne ennie, emiatt kéne keltenem. Igy is majdnem 4 óránként eszik

Tegnap voltam dokinál 6hetes kismama vagyok! Direk így mentem 2-3 hetes mensi késéssel, mert ilyenkor már kell lenni szívhangnak, de nem volt! Mindent rendben talált, két hét múlva controll. Más is járt így? Ugye lesz szívhang?

Mindenki írja, hogy 6hetesen érdemes el?ször menni, mert addigra van szívhang. De nekem nem volt. :( Azt mondta az orvos, hogy szép, szabályos petezsák, benne egy 6hetes embrióval, szívhang még nincs. :(

Legjobb válasz: Nekem sem volt 6 hetesen. Lehet késõbb fogant, így késõbb lesz szívhang is. Nem kell megrettenni. Legközelebb már biztos lesz. 39km

Nekem sem volt 6 hetesen. Lehet késõbb fogant, így késõbb lesz szívhang is. Nem kell megrettenni. Legközelebb már biztos lesz. 39km
nekem sem volt 6 hetesen, szintén 8hetesen hívtak vissza, akkor már dobogott a kicsi szíve:) 5hónapos baba anyukája:)
Szia! Nekem is csak 7hetesen volt szívhang, a barátnõmnek meg 8hetesen! Nyugodj meg! 2hét múlva, mikor megint mész, addigra már láthatod, ahogy pulzál a kis szíve!
lehet késõbb szivhang ha a petezsák szabályos mert általában az eldeformálodik össze esik ha baj van..akkor van aggodalomra ok már ha 2 hét mulva se lesz szivhang..de addigra a petezsák se szabályos lesz szerintem ha ez történne. de ne gondolj ilyenre a pozitiv hozzá állás sokat számit.
Én is így jártam, ne idegeskedj! 6 hetesen szabályos petezsák, ennyi volt a papíron, még embrióról sem volt szó. 2 hét múlva kontrollon, 8 hetesen élõ embrió (természetesen szívhanggal). Semmi gond nem lesz, ne félj! :) 28 hetes km
Én 5+5 naposan voltam és szintén csak szabályos petezsák volt, benne semmi, még szíkhólyag sem látszódott, pedig én is pont középidõben ovuláltam. Tehát nyugodj meg, 2 hét múlva már lesz szívhang!
Én úgy gondolom, hogy inkább menjen el az ember már 6 hetesen és legfeljebb 2 hét múlva kontroll, minthogy esetleg méhen kívüli legyen a baba, aztán már csak arra eszméljen valaki, hogy szétrepedt a petevezetéke. Az egyik ismerõsöm most tesztelt pozitívat, de a 10 héten megy csak orvoshoz. Bátor ember, nem mondom!
Itt sokan írják, hogy 6 hetesen mennek, és nincs semmi... 7-8 hetesnél hamarabb teljesen felesleges elmenni.
Szia! Én a tegnapelõtti, 11:50-es vagyok. Tegnap este voltam dokinál, és megállapította a terhességet. Látott egy szép szabályos petezsákot, meg szikhólyagot, de embrió még nem volt benne. Azért megnézte a modern kütyüével, h. van e szívhang, de értelemszerûen nem volt. Nekem pont 2 hét múlva kell visszamennem. Remélem akkor már lesz baba a hasamba! Majd megírom, h. mi volt, ha te is! :)
A kérdező hozzászólása: Szia, gratulálok! Én 19-én megyek pont két hét múlva, vagyis már csak 13 nap múlva :D:D Természetesen megírom, hogy mi volt, érzem, hogy minden rendben van, megnyugtatott sok kismama! :) Neked is addigra már látni lehet a babót biztos! Nekem mikor volt az utolsó mensid?
A kérdező hozzászólása: :D Azért reménykedem benne, hogy csak max ketten vannak :D Nagyon nagy kihívás lenne ha mégtöbben lennének :) )))))
Nálunk csak egy petezsák volt, mégis ketten vannak. :-) Szóval nálad akár még 3an is lehetnek! :-) Utolsó vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok a válaszokat, mostanra teljesen megnyugodtam! :) Boldog babavárást kívánok mindenkinek, és jó babázást! :) Utolsó elõtti majd írd meg, hogy neked mit láttak, várom a híreket! :) Utolsónak üzenem, hogy az uh képen a doki nekem is mutatott még egy petezsák szerü vmit, de azt mondta, hogy nem biztos, hogy van benne baba, és kisebb is. Szal még nálunk is kiderülhet két hét múlva, hogy ketten vannak-e :) )) Sok boldogságot nektek!
A lányommal sem volt még szívhang ilyenkor, most 18 hós nagylány. Most a második terhsségemnél 5+5 hetesen csak szabályos petezsákom volt. Csak 3 hét múlva kellett visszamennem, alig mentek a napok. Aztán 8+3 hetesen kiderült hogy ikreket várok, 16 és 18 mm-esek voltak akkor. Most már 21 hetesek vagyunk Sok boldogságot!
Óóó pedig már úgy beleéltem magam, h. holnap ha megyek uh-ra, akkor már lesz szívhangja a picimnek.:( De h. mire fel izgultam, azt nem tudom, mert még csak holnap 5+6 napos leszek.:) Holnap este megírom, h. mi volt!:)
én 5+3 hetesen voltam elõször, akkor még nem volt szívhang.6+3 hetesen pedig már volt.de ez teljesen változó.valakinek csak 7-8 hetesen van.
egy jó tanács: onnantól kezdve hogy babás vagy csak arra gondolj hogy minden rendben lesz ! nem kell arra gondolni hogy mi van ha.... ez felõrli majd az idegeidet hogy minden vizsgálat elõtt idegeskedj. a terhességem elején én is aggodalmaskodtam aztán az orvosom nyugtatott meg és onnantól kezdve nem paráztam. most jön majd hogy néhanapján megszûnnek a terhességi tünetek akkor aggódsz azon hogy minden rendben van-e. és aztán a terhesség közepén ott van egy hosszú idõszak talán 8-10 hét amíg nincs uh vizsgálat és akkor is csak agyalsz hogy minden rendben van-e. én úgy voltam vele hogy minden rendben lesz és olyan jó nyugodt voltam ( a babám is az lett ) úgyhogy ne aggódj minden rendben lesz !
Én is szeretnélek megnyugtatni! április 16-án lettem terhes (ez szinte biztos) és június 10-én csináltak uh-ot. Csak petezsák látszott. 2 hét múlva mentem megint és a doki nézett egy nagyot, mert keze, lába feje nõtt és közölte velem, hogy ez legalább 10 hetes. Szóval az elsõ uh papíromon még az utolsó mensi dátuma is nagy kérdõjellel volt feltüntetve, aztán ráírták a rendes terhességi kort az utolsó mensitõl számolva 10+5 hét. Valamiért az elején nehezen indult fejlõdésnek. Ne aggódj, ez teljesen normális. Boldog babavárást! És a lényeg egészséges fiam született.
Utolsó vagyok, azt kihagytam, hogy én azért mentem 6 hetesen, mert én a méhen kívülitõl féltem nagyon. És tudni akartam, hogy jó helyen van-e a baba. Ahogy látod, Nálad is. Szóval ennek örülj most :) És 2 hét múlva lesz szívhang is.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy mikor fogant, mert 1x voltunk együtt márciusban :) ) Pont annyi idõs babás vagyok, mint amennyinek kell lennem, csak a szívhang idegesít. :((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon remélem, hogy minden okés lesz. :)
Nekem sem volt szívhang.... De mivel volt embrió így én csak 11 hetesen mentem a következõre, persze már volt szívhang:) 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon aranyosak vagytok, kicsit megnyugodtam! :) ) Én is így voltam vele, hogy jobb tudni, hogy mi van odabent, hol van, jó helyen van e stb. Elõbb nem akartam menni, mert azt olvasgattam, hogy 6hetesen érdemes elõször. :) Ezek szerint plsu egy hetet még várnom kellett volna. De legalább tudom, hogy jó helyen van a drága. :) )
Szia, én 5hetes 6naposan voltam elõször (ami majdnem 6 hét), nekem sem volt még akkor szívhang. 2 vagy 3 hét múlva mentem vissza, akkor már minden okés volt :)
Szia! Egyik gyerekemnél sem volt szívhang 6 hetesen. Az elsõ késõbb fogant, a 2. pont középidõben, mégsem látszódott csak a petezsák. Nyugodj meg, legközelebb már látni fogod a kis villogást! :) Egyébként nem mentél így sem fölöslegesen, mert a méhenkívülit rögtön ki is zártátok, így emiatt nem kell már idegeskedned!
Szia!5+4 naposan voltam, és akkor még nekem sem volt.8 hetes voltam amikor visszarendelt, és akkor már dobogott a pici szive.34 hetes kismami
Ne idegeskedj. Nekem 6+2-n nem volt még szívhang, hanem csak szabályos petezsák. Visszarendeltek 2 héttel késõbbre, azaz 8+1-nél volt szívhang. Lehet hogy az UH gép sem a legfejlettebb Nálatok, vagy bármi miatt is lehet, hogy még nem volt szívhang. Picike türelem. Azért csak 2 héttel késõbbre rendeltek vissza, hogy addigra már biztosan érezhetõ legyen. Vigyázz magadra, ne idegeskedj, minden rendben lesz. 34 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Voltam ma az ultrahangon, vert a kis szíve, és hallottam is. :) Nagyon ficánkolt a drága, mozgatta a kis kezeit, lábait, mutatta a doki. Hála a jó égnek minden rendben van. 8+3hetes vok. Most már megnyugodtam, de van még 3-4hetem a kritikus 12.hétig, azt még túl kell élni, de érzem, hogy minden rendben lesz. :) Sok sikert nektek is, boldog babavárást! :)

Ha minden jól megy 2-3 hetes terhes vagyok! Most kéne megjönnie a napokban, de 2 napja csak barnás pecsételő vérzésem! A terhesség rövidke ideje miatt tesztet még nem szeretnék csinálni. Lehetek terhes a barnás váladéktól függetlenül?

Több jel is arra utal hogy sikerült (gyakori vizelési inger, szédülés, hányinger, gyomorégés)!

Legjobb válasz: Lehetsz terhes de a barnázás lehet a mensi elõjele is.

Lehetsz terhes de a barnázás lehet a mensi elõjele is.
Ha most kéne megjönni, 4-5 hetes vagy. Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet. Ilyenkor már kimutatja a teszt. Csinálj egyet nyugodtan.
Ha nem jön meg, akkor tesztelhetsz. Addig bármi lehet.
Ezek a tünetek (gyakori vizelési inger, szédülés stb) lehetnek mensis tünetek is. És nekem a barnázás mindig mensit jelent. De kívánom, hogy neked ne így legyen!
Igen, tesztelj ha majd nem jön meg! Addig pedig ne éld bele magad, bár szívbõl kívánom hogy sikerüljön! A tünetek a mensi tüneteken kívül még pszichoszomatikus tünetek is lehetnek... ezt tapasztalatból mondom :( Simán produkáltam az elsõ sikertelen hónapban a korai terhesség minden ismert tünetét.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem ugy lett ahogy szerettem volna! De majd a jövõ hónapban, vagy az után, de tudom hogy egyszer boldog anya leszek!
A kérdező hozzászólása: Hát az elözõ hónapban ugyan nem jött össze, de úgy tûnik 4nap késés után és egy pozitív teszt után, hogy most sikerült!
Kérdezd meg az adott menhelyen, hogy ott mit várnak el, engedélyt vagy felügyeletet.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! :) )

Kérdés a következő: Utazásunk alatt, például, nyaralás vagy 2-3 hetes külföldi tartózkodás esetén a feleségem pl Münchenben szüli meg a gyermekünket akkor milyen állampolgár lesz a kicsi? Magyar? Német vagy kettős?

Legjobb válasz: Magyar, hiszen ti is magyarok vagytok. Néhány országban ez másképp van, pl. USA. Ott ha USA területen születik akkor automatikusan amerikai állampolgár lesz, de persze a magyart is simán megkaphatja miattatok, szóval gyakorlatilag kettõs. (De ti, mint szülõk ettõl még nem lesztek USA állampolgárok, csak a gyerek.)

Magyar, hiszen ti is magyarok vagytok. Néhány országban ez másképp van, pl. USA. Ott ha USA területen születik akkor automatikusan amerikai állampolgár lesz, de persze a magyart is simán megkaphatja miattatok, szóval gyakorlatilag kettõs. (De ti, mint szülõk ettõl még nem lesztek USA állampolgárok, csak a gyerek.)
Magyarországon és Németországban is VÉRSÉGI elv van, így a szülõk állampolgársága dönt, így a gyerek KIZÁRÓLAG MAGYAR lesz.
"En ugy tudom minden ilyen esetben eloszor a kulfoldi allampolgarsagot kapja meg" Nem. Ahogy az elsõ válaszban is írtam, országonként változó. Nem vagyok benne biztos, de valószínû az összes EU országban igaz, hogy két magyarnak magyar lesz a gyereke mindegy hol születik. USA mint írtam másképp és biztos más ország is ahol USA-hoz hasonlatosan megadják az állampolgárságot. A magyart mindenképp megkaphatja ha szülei magyarok.
En ugy tudom minden ilyen esetben eloszor a kulfoldi allampolgarsagot kapja meg, majd kerhetitek nagykovetsegen keresztul, vagy mar otthonrol a magyart melle. Az en fiam sem magyar allampolgar, pedig en az vagyok.
Ha az apa és az anya is magyar, akkor kizárólag magyar állampolgár lesz a gyerek. Ha nincs német biztosításod, akkor nagyon drága lesz a szülés, erre készülj! http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=1
Ha kérsz EU-s TB kártyát -ingyenesen lehet kerni az OEPnél és minden tagállamban érvényes- természetesen a szülést térítésmentesen -az OEP majd fizeti nem a te dolgod- levezetik.
Elõzõ vagyok elfelejtettem válaszolni a kérdésedre:magyar államp. lesz a kicsi, úgynevezett külföldön anyakönyvezett magyar államp. de automattikusan Magyarországon is fog kapni anyakönyvi kivonatot az EU-ban ez egyszerû eljárás.
Magyar termeszetesen, hiszen te se lettel nemet allampolgar idokozben. Csak akkor lenne nemet allampolgar, ha egyik szulo allampolgarsagat se tudna megkapni semmilyen modon a szulok orszaga(i)nak torvenyei szerint.

Hogy lehetne macskatejet előállítani? Vagy még mit lehet adni egy elárvult apró 2-3 hetes macskának?

Legjobb válasz: próbálj akkor bébitápszert adni, ha nincs más.Vagy kecsketejet, azt meg tudják emészteni.

próbálj akkor bébitápszert adni, ha nincs más.Vagy kecsketejet, azt meg tudják emészteni.
Kisállat kereskedésben vagy drogériában is tudsz neki venni "macskatejet". Ha nem iszik önállóan, veszel neki pici cumisüveget.
A kérdező hozzászólása: de sajna Romániában élek, és itt nem lehet macskatejet venni, külömben már rég vettem volna...
Én úgy tudom, hogy a boltokban jó pénzért eladott cicatejek, azok ugyanazok mint a sima laktózmentes tejek, az meg biztos nálatok is van :)
A "macskatej" nem laktózmentes tej, hanem tejpor.Por formájú tápszer, speciálisan kölyökmacskáknak összeállítva.
akkor bocsi, valahol pedig ezt olvastam, de azért írtam, hogy "én úgy tudom", hogy kifejezzem, hogy nem biztos az állítás :)
Ilyen kicsi cicáknak kecsketejet kell adni. Annak 9% a zsírtartalma és ez sokkal közelebb van a macskatej 12-15%-os zsírtartalmához, mint pl. a tehéntej. Nekem is állatorvos mondta. Kipróbáltam, tapasztalatból beszélek. Szépen felnõttek a kicsik. A "szoptatást" legkönnyebb fecskendõvel (5 cm3-es) megoldani. Természetesen TÛ NÉLKÜL! Ha lehet, akkor célszerû az egyszer használatos fecskendõt venni. De nem lesz egyszerû: éjszaka is legalább 2-3 szoptatás kell.
Szerintem leginkább macskából lehet elõállítani! Kandúrból kicsit nehezebb! :)
Anyatej is jó neki, ha romániába lakol megkérhetsz egy szoptatós cigányasszonyt hogy pár lejért tejeljen neked egy cuclisüvegbe, aztán azt adod a kismacskádnak. Csak vigyázz mert a cigánytejtõl nagyon eleven lesz a kiscica, még a kis tesóinak is kimarja a szemit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!