Találatok a következő kifejezésre: 2-3 hetes milyen (12 db)

Milyen vizet lehet adni 2-3 hetes babának tápszer készítéshez, itatáshoz? Forralt csapvizet, ásványvizet (ebből milyen márkát? ) Ti milyet adtok?

Legjobb válasz: Van olyan,hogy babavíz. Én azzal készítem. De csapvíz is jó felforralva. Ásványvíz nem ajánlott még!

Van olyan, hogy babavíz. Én azzal készítem. De csapvíz is jó felforralva. Ásványvíz nem ajánlott még!
Csapvíz felforralva, vagy babavíz, azt viszont forralás nélkül lehet. Sima ásványvizet nem, de pl. a szentkirályi mentes vizet igen, arra rá is van írva, hogy kisbabáknak is lehet adni forralás nélkül.
Ha sokat használsz, akkor szerintem a felforralt és lehûtött csapvíz a legjobb és egyben a legolcsóbb. Utazáshoz vagy ha éppen nincs módod vizet forralni, akkor palackos babavíz, bármelyik márka (Humana, Hipp stb.) jó. Ha a babavizet már felbontottad és nem használtad el az egészet, 24 óra múlva már azt is érdemes felforralni a további felhasználás elõtt.
Babavíz: Humana, Hipp, Jana (én ezt használok), ezeket nem kell forralni, csak 24 óra múlva Csapvíz: forralva Ásványvíz: Szentkirályi szénsavmentes. Rá is van írva, hogy babáknak forralás nélkül adható. De a megbontott víz szintén 24 órán belül fogyasztható forralás nélkül, 24 óra lejártával már forralni kell. Ugyanúgy, ahogy a babavízeket.
Én egy darabig forraltam a vizet, de állandóan vízköves volt a víz, akárhányszor átszûrtem, meg nálunk büdös is a csapvíz, így én is szentkirályit adok a babának. Tápszert is abból csinálok, és azt is issza! 3 és fél hós fiúcska :)
Szentkirályit használunk mi is tápszerhez, teához, mindent azt használom, amihez víz kell.

2-3 hetes babáknak milyen gyakran kell, hogy székletük legyen?

Az én babám 4-5 naponta kakail akkor is hígat. Pukizik naponta többször is, ilyenkor fályhat a pocoja,mert ny?gös. Jó ez így?

Legjobb válasz: Ha a babád anyatejes, akkor az 5 naponta 1 ugyanúgy normális mint a napi 3. Jó babázást!

Ha a babád anyatejes, akkor az 5 naponta 1 ugyanúgy normális mint a napi 3. Jó babázást!
Szia!.Az én gyermekemnek is 4-5naponta volt széklete.Akkor változott meg amikor hozzákeztem a táplálást.Azóta színte mindennap van széklete a gyereknek.
Szia! Az én lányom vasárnap lesz 3 hetes, naponta 4-5x kakil hígat, és csak anyatejes.A védõnõdet kérdezd meg errõl.mert nekem azt mondta napi többször kell kakilni.Jó babázást!
Sziasztok!A második válaszadó vagyok.A gyerekem is anyatejes volt nekem a védõnõm és a gyerekorvosom is azt mondta, hogyne ijedjek meg, mer az anyatejes babáknál elõfordul, hogy 4-5naponta van székletük
Jó ez így :) Esetleg nem iszol te sok tejcsit, attól is pukizhat sokat...
Szia, nekem 1 hónapos a kislányom, és kb.két hete 3-4 csak naponta 1x van széklete, az is híg és nyákos. Elõtte naponta 3-4x is volt. Anyatejes baba, bár napi egyszer-kétszer kap egy kis tápszert is, mert nem elegendõ a tejem. A gyerekorvos azt mondta, ez normális, de én is aggódom...viszont sokat pukizik :) és fáj a pocakja is, arra angolvizet adok neki. Beszélj az orvosoddal, hogy megnyugodj.

Kérdés a következő: Utazásunk alatt, például, nyaralás vagy 2-3 hetes külföldi tartózkodás esetén a feleségem pl Münchenben szüli meg a gyermekünket akkor milyen állampolgár lesz a kicsi? Magyar? Német vagy kettős?

Legjobb válasz: Magyar, hiszen ti is magyarok vagytok. Néhány országban ez másképp van, pl. USA. Ott ha USA területen születik akkor automatikusan amerikai állampolgár lesz, de persze a magyart is simán megkaphatja miattatok, szóval gyakorlatilag kettõs. (De ti, mint szülõk ettõl még nem lesztek USA állampolgárok, csak a gyerek.)

Magyar, hiszen ti is magyarok vagytok. Néhány országban ez másképp van, pl. USA. Ott ha USA területen születik akkor automatikusan amerikai állampolgár lesz, de persze a magyart is simán megkaphatja miattatok, szóval gyakorlatilag kettõs. (De ti, mint szülõk ettõl még nem lesztek USA állampolgárok, csak a gyerek.)
Magyarországon és Németországban is VÉRSÉGI elv van, így a szülõk állampolgársága dönt, így a gyerek KIZÁRÓLAG MAGYAR lesz.
"En ugy tudom minden ilyen esetben eloszor a kulfoldi allampolgarsagot kapja meg" Nem. Ahogy az elsõ válaszban is írtam, országonként változó. Nem vagyok benne biztos, de valószínû az összes EU országban igaz, hogy két magyarnak magyar lesz a gyereke mindegy hol születik. USA mint írtam másképp és biztos más ország is ahol USA-hoz hasonlatosan megadják az állampolgárságot. A magyart mindenképp megkaphatja ha szülei magyarok.
En ugy tudom minden ilyen esetben eloszor a kulfoldi allampolgarsagot kapja meg, majd kerhetitek nagykovetsegen keresztul, vagy mar otthonrol a magyart melle. Az en fiam sem magyar allampolgar, pedig en az vagyok.
Ha az apa és az anya is magyar, akkor kizárólag magyar állampolgár lesz a gyerek. Ha nincs német biztosításod, akkor nagyon drága lesz a szülés, erre készülj! http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=1
Ha kérsz EU-s TB kártyát -ingyenesen lehet kerni az OEPnél és minden tagállamban érvényes- természetesen a szülést térítésmentesen -az OEP majd fizeti nem a te dolgod- levezetik.
Elõzõ vagyok elfelejtettem válaszolni a kérdésedre:magyar államp. lesz a kicsi, úgynevezett külföldön anyakönyvezett magyar államp. de automattikusan Magyarországon is fog kapni anyakönyvi kivonatot az EU-ban ez egyszerû eljárás.
Magyar termeszetesen, hiszen te se lettel nemet allampolgar idokozben. Csak akkor lenne nemet allampolgar, ha egyik szulo allampolgarsagat se tudna megkapni semmilyen modon a szulok orszaga(i)nak torvenyei szerint.

A kora terhesség (2-3 hetes) egyik tünete a gyakori vizelés. Ez mégis mit jelent? Mármint milyen gyakori (óránként, félóránként)? És társul hozzá a sok ivás?

Legjobb válasz: ha sokat iszol, sokat pisilsz nekem egyébként egyik terhességemnél sem volt ilyen gondom, sem az elején, sem a végén, amikor már nyomott mindent a baba. Na jó, akkor annyi volt, hogy éjjel egyszer kimentem pisilni.

ha sokat iszol, sokat pisilsz nekem egyébként egyik terhességemnél sem volt ilyen gondom, sem az elején, sem a végén, amikor már nyomott mindent a baba. Na jó, akkor annyi volt, hogy éjjel egyszer kimentem pisilni.
Annyival gyakoribb, mint Nálad a szokásos, hogy feltûnik. Én nem sokat iszok általában (sajnos), 3-4 pisivel elvoltam 1 nap. Amikor várandós lettem, ez kb. a duplájára változott, még mielõtt direkt elkezdtem volna többet inni.
Nekem mensi elõtt mindíg sûrûbben kell járnom pisilni!!!Ezt a hormonok alapból is okozzák nem jelent feltétlenül terhességet! A valódi jel a pozi teszt addig meg nem szabad a tünetekre adni mert ha bele éled magad sokkal jobban fáj a csalódás! Tapasztalat hidd el!!!
14:15-össel teljes mértékben egyetértek!
Amíg nagyon vártam, hogy teherbe essek, mensi elõtt minden tünet jelentkezett. Köztük a gyakori pisi is, volt hogy fél-egyóránként rohantam a wc-re. Most, hogy végre sikerült teherbeesni a napi 3-4 pisijárat helyett 5-6-szor is megyek. Viszont sokszor rámjön, hogy iszonyat szomjas vagyok, szóval ez is okozhatja. Egyáltalán nem olyan feltûnõ nálam ez a gyakori pisi, inkább azt jelenti, hogy kicsit többször járok, mint egyébként. Ja és ez sem a 2.-3. héten (hiszen a második héten történik maga a megtermékenyítés), hanem a 4-5 héten jött elõ.

Ha mondjuk egy pár hetes terhes vagyok akkor (2-3) akkor milyen tünetekre kell figyelnem?

kb 2 hónapja nemi életet élek a barátommal és mivel nem védekezünk ezért kezdek attól félni hogy talán terhes vagyok mert volt rá példa hogy nem mindig tudta hogy most elélvezett vagy nem!tetszet még nem csináltam mivel még megjöhet !!

Legjobb válasz: Huu eleinte szinte semmi jel,csak mensi kimaradàs. Nàlam igaz koràn voltak jelek.Elsö gyermekemnél mell feszülés,hànyinger,szédülés. Most csak poci fàjàs,és iszonyat hànyinger. Csinàlj tesztet,inkàbb feleslegesen,mint késön.

Huu eleinte szinte semmi jel, csak mensi kimaradàs. Nàlam igaz koràn voltak jelek.Elsö gyermekemnél mell feszülés, hànyinger, szédülés. Most csak poci fàjàs, és iszonyat hànyinger. Csinàlj tesztet, inkàbb feleslegesen, mint késön.
Ez érdekes: "nem mindig tudta hogy most elélvezett vagy nem" Egyébként nem mindig jár tünetekkel a terhesség, a teszt, majd az orvos biztosabb. Védekezés nélkül természetesen nagy rá az esély, gondolom, ezt tudjátok...
Tesztet az elmarad menstruáció után pár nappal érdemes csinálni.
Szia! Hát igen, így jó esélyed van a teherbeesésre. 2 hónapja védekezés nélkül rendszeres nemi életet élni - nem kis kockázat. Szeretnétek a babát? Az tényleg érdekes, hogy nem tudja, hogy elélvezett-e vagy sem... azért az ilyesmit tudja az ember :) Létezik orgazmus spermakilövellés nélkül, de elég nehéz összehozni (pénisz tövét kell megfelelõ idõben elszorítani... van erre technika - de gondolom, nem ilyesmivel próbálkoztok:) ) Szerintem várd meg a mensi napját, vgy pár napos késést és tesztelj egyet.
Ha 2 hónapja védekezés nélkül vagytok eggyütt, akkor bizony elõfordulhat, hogy teherbe esel! Ha nem akarsz terhes lenni, miért nem védekeztek? Az meg, hogy nem tudja, hogy elélvezett-e vagy sem, hát erre inkább nem mondok semmit.....
Elõzõ vagyok: A tünetek... hát ilyenkor nem feltétlenül vannak még. A késés környékén jelentek meg nálam. Hányinger (ez nagyon kicsit volt csak), szédülés (ez gyakrabban), pocifájás picikét, mellfeszülés, de van aki tökéletesen tünetmentes!! Szerintem ne alapozz ezekre a dolgokra! Majd írj!
Terhességet leghamarabb a 4. héten lehet észlelni, akkor is terhesteszttel. A terhesség ún 2. vagy harmadik hetében még nem is vagy terhes; ezt a számolási módot csak azért vezették be az orvosok, hogy egységesíteni tudják a számolást. Nagyon kevés kismama tudja pontosan, hogy mikor fogant a babája, ebbõl nem lehet kiindulni, ezért indulnak ki a legutolsó vérzés elsõ napjából, amire talán emlékeznek, mivel ez megfogható. A baba azonban csak két héttel késõbb fogan, három és fél héttel késõbb ágyazódik be, azaz a terhesség elsõ három-három és fél hetében nem is vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: igaz hogy 2 hónapja nem védekezünk de mondjuk a múlt hónap végén megjött szóval nem rendszeres ez és amúgy is ez alatt az idö alatt vagy 6-7-szer feküdtem csak le a barátommal!!ja és azért tudja hogy mikor megy el mert akkor kiveszi szóval ezzel nincs gond csak volt egy olyan esett hogy nem tudta vagy valami ilyesmi már nem tudom!vannak olyan problémáim hogy rendszeresen egy hete fáj a hasam és éhesebb vagyoka kelletténél vagy is többször kell ennem!és van egy kis problémám a vizelettem is mert szex unáti nap általábba véreset pisilek!!

Ha 2 vagy 3 hetes terheségről van szó azt is tágítássos módszerrel veszik el ha az illető nem szült még hüvelyi úton vagy van más milyen lehetőség is a terheség megszakítására?

Legjobb válasz: 2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.

2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.
igen, ha nem szûltél akkor a tágítos modszert alkalmazzák.Mire elmész dokihoz aki megállapítja, aztán családsegítõ aki meg akar gyõzni, hogy tartsd meg aztán 1 hét múlva vissza hátha meggondoltad magad és utánna van a mûtét.
Hiába mész h te 2-3 hetes terhes vagy a doki 5.héten ír kb olyan h petezsák látható stb. Még akkor sem lát embriót így képtelenség 2-3 hetesen elvenni. min.6 hetesnek kell lenned. És minden esetben tágításos módszerrel veszik el ha még nem volt szülésed, ill. abortuszod.
A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számoljuk. Azaz ha már kimarad a vérzés, minimum 2 hetes terhes vagy. De az orvos még ekkor sem látja. Márpedig az abortuszos papírhoz az kell, hogy bizonyított (UH-val kimutatott) legyen a terhesség. Azaz mire a megszakításig eljutsz, a terhesség már 7-9 hetes. Nincsen más módszer, csak a tágítás, majd kiürítés. Egyes országokban bizonyos ideig engedélyezik a gyógyszeres megszakítást, de ilyen lehetõség Mo.-n nincsen.
Utolsó! írtad is, hogy az utolsó menstruációtól számolják, szóval ha kimarad a vérzése akkor minimum 4 hetesnek kell lennie.

1 hetes babának milyen mennyiséget "kell" szopnia 2-3 óránként?

Legjobb válasz: Nekem úgy mondták a kórházban, hogy ahány napos annyi grammot, mármint a 10-szeresét. Tehát 1 hetesen kb. 70 grammot. De ezek csak körülbelüli értékek. Az én babám is kevesebbet evett és csak 3 óránként, mégis szépen gyarapodott. Késõbb 5 kg eléréséig 150 ml/testsúly kg-val számolnak (4 kg-nál 4*150=600 ml a napi adag), 5 kg felett pedig 120 ml-vel. De hangsúlyozom ezek csak átlagok a babák, pedig egyediek. Szóval könnyen lehet, hogy a te babád mindig többet/kevesebbet eszik, mert annyira van szüksége. Anyatejjel túletetni nem lehet. A kiszáradás tüneteire kell nagyon figyelni, ha arra gyanakszol, hogy nagyon keveset eszik.

Nekem úgy mondták a kórházban, hogy ahány napos annyi grammot, mármint a 10-szeresét. Tehát 1 hetesen kb. 70 grammot. De ezek csak körülbelüli értékek. Az én babám is kevesebbet evett és csak 3 óránként, mégis szépen gyarapodott. Késõbb 5 kg eléréséig 150 ml/testsúly kg-val számolnak (4 kg-nál 4*150=600 ml a napi adag), 5 kg felett pedig 120 ml-vel. De hangsúlyozom ezek csak átlagok a babák, pedig egyediek. Szóval könnyen lehet, hogy a te babád mindig többet/kevesebbet eszik, mert annyira van szüksége. Anyatejjel túletetni nem lehet. A kiszáradás tüneteire kell nagyon figyelni, ha arra gyanakszol, hogy nagyon keveset eszik.
Fogalmam sincs mennyit kell, nekem 1 hetesen kábé 50-60 grammokat szopott.
a baba súlyától függ...
50-70gramm között.
Annyit hogy elégedett legyen. Ha nem elégedett, egyen óránként, vagy fél óránként. Az enyém 60-90 között evett ilyenkor 2, 5 óránként kb.
hogy vidám, elégedett, kiegyensúlyozott legyen. és jól aludjon. (de ne legyen túl aluszékony)
Ha valami "tudományost" szeretnél, a védõnõnk szerint egy ekkora(ilyen idõs) baba szervezete egyszerre 60 ml-t tud megemészteni rendesen. kérdem én: mi van, ha 120 ml-t "benyakalt" a drága? szóval csatlakozom az elõttem válaszolókhoz.

36 hetesen 2-3-as lepény jó? Neked milyen volt?

Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: lNekem már 19hetesen 2-es volt.38hét+3 napra szültem.

lNekem már 19hetesen 2-es volt.38hét+3 napra szültem.
nekem számot nem mondta, de a 36 hetesen azt mondta a doki, hogy kicsit sincs elöregedve.Amúgy minél öregebb a lepény annál kevésbé látja el a magzatot, így esélyes, hogy te egy két héttel korábban szülsz.38hetes kismama
Nekem 1-es volt 34 hetesen. 36 hetesen is ugyanennyi. Szerintem ilyen "korban" már nem gond a 2-3-as lepény :-) Könnyû szülést! 37 hkm
Hogy mennyi van hátra az nem függ ettõl (illetve annyiban hogy ha már nagyon gáz lenne a helyzet lehet hogy indítanának). Amúgy nekem tegnap nézték 37+4-nél még mindig 1-es, de a manuális vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy valószínûleg a kiírtnál korábban meglesz a baba mert már nyitva vagyok és felpuhult és megrövidült a méhnyak. Szóval nem lepényérettség-függõ.

Hat hetes hasfájós babámnak napi 2-3-szor infacolt adunk! Milyen hosszú ideig lehet folyamatosan alkalmazni? Akár több héten keresztül is?

Legjobb válasz: Mi rendszeresen, napi szinten minden étkezésnél használtuk kb 1 hónapos korától 3 hónapos koráig! Nyugodtan lehet használni a védõnõm és a gyermekorvosunk szerint is. Viszont nekünk azt mondta a védõnõ, hogy ha használjuk és tényleg kell, akkor rendszeresen, minden étkezés elõtt tegyük ezt! Ne csak alkalmanként. Eleinte, még csak olyankor használtuk, mikor kifejezetten látszódott, hogy küzd a pocakjával, de gyorsan át kellett állni minden étkezésre!

Mi rendszeresen, napi szinten minden étkezésnél használtuk kb 1 hónapos korától 3 hónapos koráig! Nyugodtan lehet használni a védõnõm és a gyermekorvosunk szerint is. Viszont nekünk azt mondta a védõnõ, hogy ha használjuk és tényleg kell, akkor rendszeresen, minden étkezés elõtt tegyük ezt! Ne csak alkalmanként. Eleinte, még csak olyankor használtuk, mikor kifejezetten látszódott, hogy küzd a pocakjával, de gyorsan át kellett állni minden étkezésre!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha anyatejes baba, próbáld ki, hogy nem eszel tejtermékeket. Nálunk ez segített a hasfájásban. És a koszmó is elmúlt.
Egyetértek teljesen a 2. válaszolóval, mert a mi babánk is hasfájós volt gyakorlatilag onnantól, hogy hazajöttünk a kórházból. Ugyan nekünk az Infacol nem jött be, Espumizant használtunk, de most, hogy 3 hónapos lett, fokozatosan állunk le a "szerrõl". :) Tehát szinte 3 hónapon át minden étkezés elõtt, napi 4-5-6 alkalommal kapta a cseppeket, amitõl ritkábban, mára pedig egyáltalán nem sírdogál hasfájás miatt.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes a baba! Próbálok pedig úgy étkezni, hogy neki jó legyen, de majd még jobban odafigyelek! Például mellõzöm a joghurtot is, ha az segít... Most váltottunk mi is espumisanra... abból minden alkalommal 25 cseppet adagoltok? Minden étkezés elõtt?
Igen, 25 cseppet adtunk neki az Infacolos pipettával neki minden étkezés elõtt. Ha véletlen elfelejtettük elõtte, akkor közben, vagy utána adtuk neki.. Mostmár csak este adok neki kb. 10 cseppet, mert úgy néz ki, hogy nem fáj a pocak nélküle. Kitartást nektek!

3 hetes kisfiam sajna tápszeres, humana ha startot kap 2 napja előtte ha 1-et evett. Csak glicerin kúppal tud kakilni, amúgy kemény és fájdalmas a széklete. Meddig adható és milyen sűrűn a kúp?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, a tápszer székrekedést okozhat. Próbálj más folyadékot, babateát adni minden etetésnél. Attól hígulni fog. Nekem ezt javasolták, mikor küzdöttem legyen tejem és kénytelen voltam tápszert adni a kicsinek. A kúpot én sem javaslom. De nem értem, miért nem szopiztatod? Az anyatej a legjobb tápanyag számára, attól mindig lesz széklete is. Küzdeni kell érte, de beindul a tej minden anyánál. Csak akarni kell és nem feladni.Nekm se volt 2 hétig, de addig eröltettem, hogy lett!Azóta is csak szopizik a babám.

Én úgy tudom, a tápszer székrekedést okozhat. Próbálj más folyadékot, babateát adni minden etetésnél. Attól hígulni fog. Nekem ezt javasolták, mikor küzdöttem legyen tejem és kénytelen voltam tápszert adni a kicsinek. A kúpot én sem javaslom. De nem értem, miért nem szopiztatod? Az anyatej a legjobb tápanyag számára, attól mindig lesz széklete is. Küzdeni kell érte, de beindul a tej minden anyánál. Csak akarni kell és nem feladni.Nekm se volt 2 hétig, de addig eröltettem, hogy lett!Azóta is csak szopizik a babám.
SZia! A glicerines kúpot ritkán szabad alklmazni, mert megszokáshoz vezethet és gyulladást is okozhat. De ez rajta van a betegtájékoztatóján! Én 3 hetes babának egyébként sem adnék. Maximum ha orvos mondja. Nekem végbélszükûletes a fiam születése óta, nagyon ritkán és nehezen kakált de én nagyon ritkán adtam neki, csak ha már nagyon de nagyon muszáj volt. Beszélj a gyerekorvossal mindeképp!!
csak megerõsíteni tudom mindkét válaszolót elõttem! A tejnek 40 nap kell hogy elapadjon, addig vissza lehet hozni. A tápszerrel kapcsoatban nekem fenntartásaim vannak, hiszen a számodra is tapasztalt tüneteket váltja ki, s újabb mesterséges beavatkozást hoz a képbe (kúp). Itass vele néhány kiskanál édeskömény teát evés elõtt, és te is idd. Ezzel a pocakfájását is elmulaszthatod/enyhítheted, és a széklete is hígul. Hajrá!!
Miért adod a 2-t, miért nem jó neki az 1? Szerintem az 1 való ilyen pici babának (6 hónapos korig az 1-t javasolják). Egyébként én a kamilla teát javaslom a kemény székletre, garantáltan hashajtó hatása van a picinél. (Fõzd egy picit erõsebbre, ha nagyobb a baj) A kúpot én sem ajánlom ilyen sokszor.
tényleg minden tápszer székrekedést csinál??? -milupa HA Prevet adok a 6 hetes babámnak nekünk a Nutrion 1 ajánlották ja és azt mondták ha a székletében felvedezek kicsi golyócskákat akkor nemsokára beáll a tápszertõl a kaki aztán nézhetek!!Kérlek mondjatok jó tápszert ami jó!!üdv Niki

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!