Találatok a következő kifejezésre: 2-3 hete tudok (63 db)

Hogyan lehet egy férfit rávenni ondóvizsgálatra? Szerinte nem próbálkozunk elég gyakran. (heti 2-3) Ennyit tudunk együtt lenni, a kérdésre szeretnék választ kapni.

Legjobb válasz: Heti 2-3 elég próbálkozás elég. Azt én nem tudom, egy idegen férfit hogy lehet ilyesmire rávenni, a saját férjemnél tudnám hogy kell. Talán kérdezd meg, hogy akar-e igazából gyereket?

Heti 2-3 elég próbálkozás elég. Azt én nem tudom, egy idegen férfit hogy lehet ilyesmire rávenni, a saját férjemnél tudnám hogy kell. Talán kérdezd meg, hogy akar-e igazából gyereket?
nálunk engem kezzdtEk el kezelni, igazából semmi bajom, csak enyhén magan a prolactinom, szedtem rá a gyógyszert, majd 2év után kellett volna a férjem vizsgálni, nem non volt hajlandó.Rengeteget veszkedtünk.Aztán megmondtam neki, h akar e gyereket vagy sem....õ akar, akkor menj el.és egy ment 2hétig, mig megmondtam neki h nem tudom leélni az életem gyerek nélkül választhat elment és sajnos bekövetkezett amitõl õ félt, 0spermaszám...:( ugyh lombikozunk.Mindenképp vedd rá a párod h elmenjen!Drukkolok
A hét hónap nem sok, viszont már elég idõsek vagytok ahhoz, hogy ne húzzátok feleslegesen az idõt. Miért nem akarja a párod? Maga a helyzet zavarja, hogy mintát adjon vagy elutasítja a gondolatát is, hogy vele baj lenne, esetleg nem is akar annyira gyereket? Ezt érdemes elõször tisztáznatok. Minden normális orvos elõször a férfit vizsgálja. Hidd el, ha a férjedrõl bebizonyosodik, hogy minden rendben, rád sokkal rosszabb dolgok várnak. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egy kicsit sutára sikerült a kérdés. Az illetõ férfi a férjem :-)7. hónapja próbálkozunk, 37 évesek vagyunk... Elsõ baba lenne. A nõgyógyász azt mondta, elõször a férfit vizsgálják, mivel az az egyszerûbb, a nõ utána következik (lehet, magánúton ez máshogyan van...)
Van egy barátnõm, 10!! évet vártak a babára. Ebbõl 7 azzal telt, hogy a férjének könyörgött, hogy menjen el egy spermavizsgálatra. Nem volt hajlandó. Aztán amikor sorra születtek körülöttük a babák, a barátnõmnek meg majd megszakadt a szíve, akkor erõt vett magán és elment. Kiderült, nincs minden rendben vele. Így kezdõdtek az inszemináziók (szám szerint 6), aztán 4 lombik. Az utolsó végül sikerül és ma már 4 hónapos a kislányuk. Ebbõl mi a tanulság? Hogy egy olyan makacs férfi, aki egy vizsgálatra sem akart elmenni, végül a szeretett felesége és a gyermek utáni vágya miatt képes volt még 10x "kiverni". Bocsánat, a megfogalmazásért, de úgy gondolom, hogy a férfiak legnagyobb problémája, hogy ciki. Pedig aztán semmi nincs benne. Megteszik a saját örömükre is, titokban. Akkor egy gyermekért miért olyan nehéz? Nekünk 1 év próbálkozás után, azt javasolta az orvos, hogy vizsgáltassuk ki magunkat. A férjem zokszó nélkül leballagott az urológiára (ahol megvizsgálták a prosztatáját is, amitõl nagyon kiakadt:) ), ott kapott egy telefonszámot spermavizsgálatra. Felhívta, bejelentkezett. Reggel, még otthon elintézte a dolgát (pedig megbeszéltük, hogy majd "segítek", de Õ inkább nem ébresztett fel), aztán becsattogott az anyaggal és leadta. Egy rossz szava nem volt, tette a dolgát. Pedig a férjem egy nagyon büszke ember egyébként. Végül minden rendben volt vele. Én már a vizsgálatokra nem jutottam el, mert közben terhes lettem. Erõszakkal semmiképp nem tudod rávenni, az biztos. Esetleg próbáljatok olyan helyet keresni magánúton, ahova be lehet vinni az anyagot. Ajánld föl, hogy segítesz neki a "mintavételben", hátha úgy neki is könnyebb. Igaz, ez pénzbe kerül, de talán járható út a férjed számára is.
Sajnos ez sok férfinak nagyon kellemetlen. Évszázadokon át úgy volt, hogy ha egy párnak nem lett gyereke, akkor a "nõ volt meddõ". Viszonylag új keletû dolog, hogy a férfit is vizsgálják ilyen szempontból, és az õ egójuk sokszor még mindig tagad. Erre racionális magyarázat nincs. Szerintem empátiával beszélgetni kell vele ezekrõl a dolgokról, hogy pl. "tudom, hogy Neked ez menynire nehéz, meg a mintavétel is ijesztõ lehet, de szükséges ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni stb.", egy kis idõt hagyni neki, és talán akkor maga mondja pár nap múlva majd, hogy elmegy. NÁlunk nem került ilyesmire sor, de barátaink meséltek a meddõségi vizsgálatokról és lombik programról, és bizony nagyon erõs próbatétel volt az õ kapcsolatuknak is ez az egész, lelkileg nagyon megterhelõ, szóval én megértem, hogy ez egy férfinak nem könnyû.
legkevésbé féjdalmas akart lenni, bocsi
Talán ha együtt mentek vizsgálatra, õ is hajlandó elkísérni - ha min. 1 éve próbálkoztok, meddõségi tanácsadó vagy hasonló... A heti 2-3 az jó! 2-3 naponta "érdemes" együtt lenni, hogy legyen idõ kifejlõdni a friss spermiumoknak... De nem ezt kérdezted, tudom - csak mondhatod neki, hogy ennél több már nem a baba érkezését segíti. (Amúgy meg a legtöbbet az aggódás, folyamatos-ezen-rágódás elengedése segít)
kidobna éveket egy lelkileg kellemetlen szitu miatt? Vagy téged küldene kellemetlen és fájdalmas vizsgálatokra? A babához nem az kell, hogy sokszor szexeljetek. Nem is gondolná milyen sokan mennek ilyen vizsgálatra. Semmi ciki nincs benne.
Te mar kivizsgaltattad magad?
Mondjuk megkéred rá? Gondolom õ is szeretne babát és ha már elég régóta nem jön össze, akkor nincs mire tovább várnatok. Probléma bármelyiteknél lehet, de egy férfinél a legegyszerûbb és legkevésbé fájdalommentes kizárni a problémát. Ha nála minden rendben, jöhet a nõ és az már sokkal komplikáltabb és néha fájdalmas is.
ilyen nincsen, ha tényleg akar babát akkor elkell mennie, kisérd el az majd megnyugtatja, sokan vannak ilyen helyzetben nem csak ti. Sok sikert

Ha csak rizst eszek pl.2-3 héten keresztül egyfolytában (reggel délbe este) akkor attól tudok fogyni?

azt mondják, hogy a rizs tele van szénhidráttal és hogy attol nem lehet fogyni de viszont hallottam azt is hogy lehet t?le

Legjobb válasz: http://www.nlcafe.hu/eletmod/20090310/2__het_-__9_kilo_-_bec.. csak ajánlani tudom , 2 hét alatt 5kg-t fogytam , úgy hogy zöld teát ittam kávé helyett mert nem szeretem . Ha pontosan betartod ...... csak úgy röpködnek le a kilók és ha utána is egészségesen táplálkozol akkor nem fognak visszajönni . :D sok sikert :D

http://www.nlcafe.hu/eletmod/20090310/2__het_-__9_kilo_-_bec.. csak ajánlani tudom , 2 hét alatt 5kg-t fogytam , úgy hogy zöld teát ittam kávé helyett mert nem szeretem . Ha pontosan betartod ...... csak úgy röpködnek le a kilók és ha utána is egészségesen táplálkozol akkor nem fognak visszajönni . :D sok sikert :D
nem bírnád ki:) ez az egyika másik hogy igen fogsz fogyni, de nem zsírból hanem izomból.Ugyan úgy fogsz kinézni mint elõtte
nem is egy oldalú táplálkozás, ez már egy pontú táplálkozás lenne:D nem így kell fogyni
A kérdező hozzászólása: akkor valami diétát mondanál amitõl lehet fogyni? 190cm vagyok és 90kg! nem mondanám magam kövérnek mert nem vagyok az csak a hasam picit megnõtt és nagyon zavar! de viszont a karom ugyanolyan vékony mint eddig volt:d valami hatásos és nem drága diétát mondanál?
gondolom fiú vagy.Járj el jéghokizni:) Egyik ismerõsöm is hokizik és piszok jó teste van

Mikor még nem tudom, hogy terhes vagyok (kb 2-3 hét), árthatok a babának?

Ha pl. elszívok egy cigit, vagy csak körülöttem cigiznek, vagy megiszok 1-2 pohár bort,az árthat neki?

Legjobb válasz: Ha ezeket mindennap megteszed, akkor igen, de ha a 2-3 hét alatt egyszer, az nem olyan vészes.

Ha ezeket mindennap megteszed, akkor igen, de ha a 2-3 hét alatt egyszer, az nem olyan vészes.
Nem, én pl egy koktélozós vacsorán voltam ilyen tájt. Amugy körülöttem cigiznek, ezt nem tudom kivédeni.
Nem, ezekkel ekkor még nem árthatsz. Ami ilyen pici korban ártalmas, az az anya alacsony folsav-szintje, ami nyitott gerincet okozhat. Ezért érdemes terhesvitamint szedni már a tervezett teherbeesés elõtt.
Nem ártasz még vele. Nálam ez volt, mivel nem tervezett terhesség volt, ezért csak akkor tettem le a cigit, mikor megtudtam, hogy úton van. Akkor 5 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Nyugi, nekem visszament, sõt!Az összes gyûrûm lötyögött rajtam.Már nem, mert várom a 2.babót...

Még kettő nap és 16. hetet töltöm. Nem bírom szedni az elevitet mert rosszul vagyok tőle kb 2-3 hete nem szedek semmit. Annyi mindent hallottam hogy már nem tudok dönteni. Melyiket vegyem és szedjem Gravida vagy Ladeevit?

Legjobb válasz: szia én ugyan elevitet szedek és nem vagyok rosszul tõle de a barátnõm aki egy héttel fiatalabb terhes nálam õ rosszul van az elevittõl és a gravidát szedi:)

szia én ugyan elevitet szedek és nem vagyok rosszul tõle de a barátnõm aki egy héttel fiatalabb terhes nálam õ rosszul van az elevittõl és a gravidát szedi:)
Ladeevitet. Gravidától is sokan rosszul vannak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Annyit kérdeznék még hogy hallottam több embertõl hogy este vegyem be ne reggel és akkor nem piszkálja a gyomrom.Ki hogy van ezzel???
Az elevitet én sem bírtam utána váltottam gravidára nekem semmi bajom nem volt tõle.Én reggel vettem be mindig.
barátnõmet nem bántja ha reggel veszi be én viszont este veszem be az elevitet mert az orvosom azt mondta hogy este vegyem a magneb6 miatt azt is kell szednem:)
Én Hipp Natal nevû gyümölcskoncentrátumot ittam az elsõ terhességemnél.Gyógyszertárba vettem, mert ott volt a legolcsóbb. Nekem bevált.

Létezik olyan módszer amivel hamarabb jön a baba? Tudom hülye kérédés de már így is nehezen vagyunk ketten és nem bánnám ha megspórolná nekem az ucsó 2-3 hete. Betöltött 37. hét után már ugy sem koraszülött.

Legjobb válasz: És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka

És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka
Inkább bízd a természetre és a babádra! Hadd jöjjön akkor, amikor õ akar. Senkinek nem könnyû az utolsó idõszak, sõt akik nyáron szülnek, azoknak még kényelmetlenebb. Bocsi, nem megbántani akarlak, de szerintem ki lehet bírni. 10 hós kislány anyukája.
Én is azt tanácsolom, hogy ne erõltesd! Elhiszem, hogy nehéz, de gondolj bele, már csak 2-3 hét! Amúgy meg ha a baba nem akar még kibújni, akkor hiába minden praktika!
Szia! 40+5 naposan született a babóm. Az utolsó három hétben úgy érezetm magam mint bálna a parton. Nem volt olyan póz amiben jól éreztem volna magam. 2590g-al született. El sem tudom képzelni, hogy milyen icipici és védtelen lett volna ha hamarabb születik. Azt hittük, hogy nagyobb lesz, mert 37 hetesen 3000g-ra becsülték a súlyát az ultrahangon. Ebbõl is látszik, hogy semmi nem biztos, nem látunk be a pociba! Majd jön õ ha itt az ideje, szerintem ne sürgesd!
Léteznek módszerek, persze. Szerintem kezdetnek a málnalevél-tea megteszi...
Szia!Én ma vagyok 37+4hetes, de már vagy egy hete azt szeretném, hogy kijöjjön....nagyon oda vagyok már, kivagyok nyílva egy hete és azóta iszom a teát is...nekem az segített szerintem a méhszáj kinyílásban és abban, hogy lent mindenem fellazult.Még 17nap és jön, de ha elõbb az csak jobb.

14 hetes vagyok, és kb.2-3 hete már a délelőtti órákban ugy érzem, hogy elalszom, és nem tudok odafigyelni semmire, annyira álmos, fáradt vagyok. Ilyan korai terhességnél előfordul?

Nem kávézom, csak 3 in 1-et iszok, még dolgozom is. De nagyon rossz, mert a fejem majd le esik:)

Legjobb válasz: Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami

Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami
ez természetes ilyenkor, én amúgy is bármikor eltudtam volna aludni, képzeld milyen voltam a terhességem elején :) boldog babavárást
Az elsõ 3 hónap biztos ilyen lesz, ez természetes és ez ellen még a kávé sem hatna. Én fõleg ebéd után voltam így, még dolgoztam, mit nem adtam volna egy kis pihiért, vagy alvásért. Szó szerint bukott le a fejem olyan álmosság és fáradtság jött rám. De ez elmúlik és a második harmadban pedig olyan aktív leszel mintha nem is lennél terhes. Ezt az idõszakot pedig át kell vészelni. Kitartást! 22hetes kismami

Az elmúlt 2-3 hétben hatalmasra nőtt a hasam, igaz másfél kilót híztam, de nem tudom mitől, hisz a baba 7 hetesen még elég kicsi! Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Több vizet tárolsz,puffadsz.A hízással meg nincs gond,havi egy kiló az teljesen jó.Amúgy nekem úgy,h tényleg a baba a 10.hét után kezdett el látszani.

Több vizet tárolsz, puffadsz.A hízással meg nincs gond, havi egy kiló az teljesen jó.Amúgy nekem úgy, h tényleg a baba a 10.hét után kezdett el látszani.
Igy igaz!A szervezet vizet köt meg plussz fel vagy puffadva! Ez nem hizás és el fog múlni!
szia.én 6-hetes vagyok, vékony testalkatu és nekem is nagy a hasam, úgyhogy ne aggódj.
Szia, az elso 10-12 hetben a has meg nem a baba "miatt" no, hanem a viz mellett sokkal tobb ver is kering a meh korul.. es a hasfaladat tarto szalagok is engednek a szoritasbol hogy helyet csinaljanak a novekvo mehnek. Jo egeszseget, 33 hetes kismama

A 3 hónapos laptopom akksiját eltettem kb.2-3-hete TELJESEN FELTÖLTVE, most meg azt jelzi, hogy 25% VAN HÁTRA. Tudom, hogy magától is kisül az akksi és merül, de ENNYIRE?

Normális ez??

Legjobb válasz: persze hogy normális én is ha bármeik laptoponak elteszem az aksiát ugyan ezt csinálja

persze hogy normális én is ha bármeik laptoponak elteszem az aksiát ugyan ezt csinálja

Kisfiam 3, 5 hónapos koráig csak 2x kelt éjjel. Most 2-3 hete 4x, nem tudom miért, de nem is ez a lényeg, és a kérdés. Mind a 4x meg is szoptatom. Volt valakinek ilyen?

El fogja hagyni, vagy inkább megszokja, és kelni fog? Vagy ne etessem meg, ahányszor felébred, csak akkor mikor régen is kelt?

Legjobb válasz: Lehet növekedési ugrás, és több energiára van szüksége, ezért eszik. Elvileg el fogja hagyni magától. Még csak pár hónapos, ilyenkor még nem vonnám meg tõle a szopit, ha valóban igényli és nem csak cumikázik.

Lehet növekedési ugrás, és több energiára van szüksége, ezért eszik. Elvileg el fogja hagyni magától. Még csak pár hónapos, ilyenkor még nem vonnám meg tõle a szopit, ha valóban igényli és nem csak cumikázik.
nálunk is ez volt, majd mikor betöltötte a 4 hónapot akkor elkezdtem hozzá táplálni, elõször csak fürdetés után kapott és így már csak kétszer kelt este, majd délbe is és este és így már egyszer akkor is hajnal 5 órakor akkor, szopik és vissza alszik 9-ig. Valószínûleg éhes azért kel fel, nem elég tápláló a teje, hiába van sok tej ha átfolyik rajta


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!