Találatok a következő kifejezésre: 2 tömés is (3 db)

2 tömés után is fáj a fogam, és érzékeny. Mit tehetnék?

kb 1 hónapja mentem vissza másodszor a fogdokihoz azzal a panasszal, hogy az a fogam amit betömött az el?tt 2 héttel fáj és nagoyn érzékeny nem bírok ráharapni. Kiszedte a tömést,és újra tömbe valami gyógytöméssel. azt mondta menjek vissza 2 hét múlva. Ez meg is történt, majd ezt a tömést is kiszedte, ekkor már épp, hogy éreztem a fájdalmat, és betömte egy másik töméssel mondván majd ez jó lesz. azóta is érzem, hogy érzékeny a fogam. Nem tudom mit tegyek. félek, hogy ha elmegyek más fogorvoshoz, akkor ugyan így semmit sem fog érni, csak pénzt adok ki fölöslegesen. mit tehetnék. nem akarom, hogy kihúzzák a fogam még csak 20 vagyok, ez túl korai lenne

Legjobb válasz: Szájöblítés valami csodaszerrel, ami megnyugtatja a fogat. Adj egy hetet neki: ezalatt javulhat a helyzet. A kihúzás elõtt pedig lehet még gyökérkezelés... nem a legjobb mulatság elszenvedni, de jó esetben a fogad kap még jó pár évet. Ehhez viszont idõben észre kell venni - akkor viszont fél évente ellenõriztetned kellene. Ha meghal ez a fogad, akkor elmúlik a fájdalom, de elkezd belülrõl romlani: és jó esetben szétesik - rossz esetben góc lesz belõle, ami elég veszélyes.

Szájöblítés valami csodaszerrel, ami megnyugtatja a fogat. Adj egy hetet neki: ezalatt javulhat a helyzet. A kihúzás elõtt pedig lehet még gyökérkezelés... nem a legjobb mulatság elszenvedni, de jó esetben a fogad kap még jó pár évet. Ehhez viszont idõben észre kell venni - akkor viszont fél évente ellenõriztetned kellene. Ha meghal ez a fogad, akkor elmúlik a fájdalom, de elkezd belülrõl romlani: és jó esetben szétesik - rossz esetben góc lesz belõle, ami elég veszélyes.
Próbáld ki az Elmex Sensitive fogkrémet (meg heti 1x az Elmex zselét!), s ha 2-3hét után sincs semmi javulás, akkor sajnos szerintem másik dokit kellene keresned!
Szia! Lehet, hogy az a problémád, mint ami nekem volt. Nekem azért csinált gyógytömést az orvos, hogy megtudja, szükség van-e gyökérkezelésre, vagy a gyógytömés utáni végleges töméssel rendbe hozható-e a fogam. Ha a gyógytöméssel is spontán fáj a fog, (hidegre-melegre lehet érzékeny) és ami fontos, hogy éjjel is fáj, (fekvésben 15 percig szokott) akkor az fogbélgyulladás, és ilyenkor szükség van gyökérkezelésre. Nekem gyökérkezelni kellett, mert a gyógytöméssel is változatlanul fájt. Nem fájt egyáltalán a kezelés, ha erre kerülne sor nálad is, ne félj tõle.

Kaptam egy ideiglenes tömést 2 hétre. Gondolom akkor azt a fogam ne is mossam ugye?

Régebben is kaptam ilyet, azok egy napig se bírták. Ez se fogja szerintem két hétig, egyik segédrágófogam, így most a másik oldallal eszek (odafigyelve).

Legjobb válasz: De, mosni kell. Különbözõ ideiglenes tömõanyagok vannak, de a 2 hetet illik mindegyik fajtának kibírnia.

De, mosni kell. Különbözõ ideiglenes tömõanyagok vannak, de a 2 hetet illik mindegyik fajtának kibírnia.
A kérdező hozzászólása: mármint úgy értettem hogy csak azt a fogam. A többit mosnám, csak azt teljesen beteríti az a lágy "cement" szerûség. Így ha rámegy valami akkor se a fogamat fogja bántani, nem beszélve arról, hogy az még úgyis meglesz fúrva.
Természetesen azt is ugyanúgy kell mosni mint a többit. Nem lesz semmi baja, kopni-kopik, de ha rendesen meg van csinálva, nem fog kiesni. NEkem 5 hete van bent(gyökérkezelés volt), mert közvetlenül a mandulamûtétem elõtt csinálták, és adódott egy kis komplikáció a mûtét után, és még nem lehet cserélni. Pénteken cserélik, ha ki tudják cserélni. Szóval 5 hetes és semmi baja, kicsit elkopott, de fixen a helyén van, és ugyanúgy mosom mint a többit.
Miért nem kérdezted meg a fogorvost?
A kérdező hozzászólása: na kaptam egy normális tömést is, a másik fogamra, itt még maradt az ideiglenes. Kicist lekopott de még stabil. Azonban a TAJ kártyából már kiderítik hogy fizetõs-e vagy ingyens a dolog? Csak mert senki nem kért pénzt semmiért.. Mégcsak a kérdés se merült fel! De érdekes volt, mert ugye tudták valahonnan hogy ingyenes.. ugyanakkor kérdezték hogy nem-e dolgozom vagy sulizom..?!

2Hete tömték a fogam a 2 hét után fáj ha erösen harapok ra vagy ha valami keményet eszek volt benne gyógytömés is most a rendes tömés van NAGYON NAGY LYUK volt a fogon Mi lehet a baja?

Az inyem is fáj 1 kicsit fölötte amikor megynomom általába nemfáj.

Legjobb válasz: Ha túl nagy volt a lyuk és mély, és nem gyökérkezelték, akkor lehet, hogy begyulladt, ki kell kezelni, menj vissza még idõben a fogászatra.

Ha túl nagy volt a lyuk és mély, és nem gyökérkezelték, akkor lehet, hogy begyulladt, ki kell kezelni, menj vissza még idõben a fogászatra.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez nemlessz annyira fájdalmas mint a masik tömésem amikor furta bevillant 1-2x a fájdalom de enyhén. Mien fogkrémet ajánlanál a saverózio ellen elsö 2 lapát fogamat már elérte.
Minél nagyobb a lyuk, annál fájdalmasabb a fúrás. Ha te már érzed az édeset, az azt jelenti, hogy a zománc rétegen (a zománcban nincsenek érzõreceptorok) már túljutott a szuvasodás és a dentinben halad. Az ingereket pedig a dentinben lévõ csatornácskák fogják fel, ezért érzed a fájdalmat. Kérj érzéstelenítést és nem fog fájni, de amúgy is túl lehet élni.
A kérdező hozzászólása: Jobb also szemfogamat is bekell tömetni de azon kicsi a lyuk de már fáj ha szölöcukrot ettem rá és belemnt fájt az igaz h joval érzékenyebb ezen a részen a tömés? (fúrás)
Fokozatosan kezd el terhelni, reméljük megjavul.
A kérdező hozzászólása: Remélem megnyugszik nemis eröltetem még ezen a héten az evést. De mikor kene elkezdenem rá enni? 2héttel vagyok tul az igazi tömésen elötte 1 hétig gyogytömés volt ettöl is nagyon paráztam de tuléltem.
Ezt a kérdésbe nem írtad, akkor viszont pont az ellenkezõje, kezd megnyugodni a pulpa. De ha mégis fájna, mindenképpen fogorvos.
A kérdező hozzászólása: Meg ha puhát eszek rá kenyérbelet vagy valamit akkornemfáj.
A kérdező hozzászólása: Nemrosszabodott söt javult elsö pár hétbe megszivtam a fogam fájt de mostmar nem-.
Olyan nincs, hogyha egyszer fáj, akkor annak lesz nyoma a röntgenen. még azt tudom javasolni, hogy várj egy-két napot aztán ha rosszabbodik akkor menj el a fogorvoshoz. Bár nem hiszem, hogy magától elmúlna.
A kérdező hozzászólása: És ha röntgenen nemmutatja ki a betegséget?
Az sem rosszabb, mint a vésés, sõt, még annyit sem érzel. Elérzéstelenítik és még utána is zsibbadt leszel 1-2 órát, nekem egyáltalán nem fájt.
Sajnos házi praktika nincsen rá, és evvel ne is kísérletezz mert akár csonthártyagyulladássá is fajulhat a dolog.
Utolsó vagyok. Nem kell félned tõle, megfelelõ érzéstelenítés mellett semmit sem fogsz érezni belõle :)
A kérdező hozzászólása: Máshogy nemtudnám megoldani? házi parktikával?
A kérdező hozzászólása: Félek a gyökérkezeléstöl pedig nagyon jó fogorvoshoz járok fájdalom nélkül huzta véste az eggyik fogamat de a gyökérkezeléstöl félek :(
Valószínûleg már késõn érkezett a segítség. A túl nagy szuvasodás valószínûleg elérte már a pulpát. Amiben most szenvedsz az valószínûleg egy hyperaemia pulpae, a pulpa kezdetleges vérellátási zavara, enyhe gyulladása. Ez késõbb pulpitisszé fog fajulni, ami rendkívüli fájdalmakkal járhat. Azért fáj a fogad felett az ínyed, mert a gyökércsúcs is kezd begyulladni. Menj vissza a fogorvoshoz minél elõbb, valószínûleg gyökérkezelni fogja. Egy fogászati asszisztens
Elmex fogkrém eléggé hatékony :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!