Találatok a következő kifejezésre: 2 spontán utan (14 db)

Fontos! Írjatok légyszi! 1 spontán és 2 missed után ma + at teszteltem. Kell-e szednem valamilyen terhességmegtartót vagy más gyógyszert azonnal, vagy csak akkor, ha barnázni kezdek?

A 3. babónál minden gyógyszert kaptam (Utrogestan, Duphaston, Clexane injekció) mégsem maradt meg a baba. Mit gondoltok? Kezdjem ez azért szedni valamelyiket, vagy bízzak abban, hogy megmarad a baba? Problémám nincs, doki anno azt mondta, hogy mindent be kell szednem, amit csak lehet. :/

Legjobb válasz: Ártani nem árt, csak használhat. Én nem tétováznék, kikövetelném az orvosomból ennyi vetélés után. Nekem nem követelésre, hanem vérzés után írták fel az ügyeleten. Az orvosom azt mondta, hogy ha egyszer elkezdem, akkor a 12. hétig mindenképpen szednem kell, különben elmehet a baba. A progeszteron-termelést a 10. hét után a sárgatesttõl átveszi a méhlepény.

Ártani nem árt, csak használhat. Én nem tétováznék, kikövetelném az orvosomból ennyi vetélés után. Nekem nem követelésre, hanem vérzés után írták fel az ügyeleten. Az orvosom azt mondta, hogy ha egyszer elkezdem, akkor a 12. hétig mindenképpen szednem kell, különben elmehet a baba. A progeszteron-termelést a 10. hét után a sárgatesttõl átveszi a méhlepény.
ha már barnázni kezdesz, akkor lehet hogy már "késõ" szedni. Én mindenképp konzultálnék a nõdokival. õ látja/tudja, hogy pl. mekkora a méhnyákhártya vastagsága, jó helyen van-e a baba? Vért tud levetetni a hcg miatt...bármi. Nem biztos hogy a gyógyszerek bekapkodása=terhesség megmaradása!
nekem csak az jutott eszembe, amit a múltkor a Slágerrádióban mondott egy nõ, hogy 10 vetélés után a doki se tudta, hogyan hordjon ki egy gyereket, nem tudták az okát, miért nem maradnak meg. Végül azt javasolta neki, hogy szigorúan feküdje ki a terhességet. Fel sem kelt az ágyból, férje mosdatta, ágytálazta, végül megszülte a kisfiát egészségben. Szóval szerintem PIHENJ RENGETEGET Nem másért, csak ha mindent beszedtél a 3. babóval, és mégsem maradt meg, akkor nem biztos, hogy a 4.-et meg tudnák tartani a gyógyszerek. Akkor a 3. is megmaradt volna
Elõször is, most keress egy orvost, másik orovst, akinek el tudod mesélni a történetedet, akinek elviszel minden papírodat, aki megmondja mi a teendõ. Mi az, hogy mindent szedj be??? Lehet az a baj, hogy össze-vissza gyógyszereztek és nem is a sárgatesttel van a baj, hanem mondjuk a pajzsmiriggyel, prolaktinnal, vagy egyéb más hormonnal, ami a terhesség egészséges lefolyásához szükséges. Ne vegyél be egyelõre semmit, fõleg orvosi utasítás nélkül. Aki többször elvetél ok nélkül, az már a meddõség egyik fajtájába tartozik, így próbálj olyan orvost keresni, aki meddõségben is jártas. Mellesleg rendben van a trombocita számod? Nagyon sok vetélésnek ez az oka. Keress fel mielõbb egy orvost és vele beszélj ezekrõl.
A kérdező hozzászólása: Doki szerint mindent kell használni: utrog. hüvelygolyót, Duphaston tablettát, véralvadásgátló injekciót. Mindent. :(
A kérdező hozzászólása: De ezt még akkor mondta, mikor csak próbálkoztunk. Pedig minden leletem jó lett.

Hogyan ne gondoljak arra, hogy gyereket szeretnék? 3 év próbálkozás, 2 spontán vetélés és 2 sikertelen inszem után egyre inkább azt gondolom, hogy ez (is) lehet az oka. Kérlek adjatok tanácsokat!

Legjobb válasz: Már a fennálló próbálkozási idõbõl ítélve gondolom, hogy sokmindennek utánajártál már ami a sikertelenséggel összefügghet. Ha nem, vagy nem teljesen, akkor most legyél maximalista magaddal és mindennel kapcsolatban, ami ezzel összefügg. Ez egy olyan mechanizmus, amikor a szervezeted/lelked kifárad a témában és valóban lejjebb adod az aggódást. Ez egy hosszú folyamat és mégha itt a megoldást is keresed, nem fog senki olyan ötletet adni, ami hirtelen megváltoztatja az életed. Próbáld ki! Olvass rendszeresen a témában, fórumokon, írd ki magadból az eddigi tapasztalataidat (másnak is segíthetsz ezzel). Minden lehetséges módot, technikát próbálj ki. Járd ki az utat: vizsgálatok, eredmények, ezek kutatása jó-nem jó. Nem biztos, hogy minden orvos helyesen lát dolgokat. Nõ vagy, te mindig tudod, hogy valami nincs rendjén. Minden eshetõséget próbálj ki, olvass utána, vizsgálódj, beszélj róla sokat!!! Ez egy kegyetlen dolog, de hidd el, meg fogod unni! Amikor már úgy érzed, hogy te minden tõled telhetõt megtettél, akkor lesz olyan szituáció, amikor igenis megkapod a választ vagy baba formájában vagy azt hogy megértsd/megértsük, hogy miért nem adatik meg nekünk. Semmi misztikum nincs ebben, de tényleg szívbõl-lélekbõl kifulladásig kell csinálni... meglesz a megoldás!!!

Már a fennálló próbálkozási idõbõl ítélve gondolom, hogy sokmindennek utánajártál már ami a sikertelenséggel összefügghet. Ha nem, vagy nem teljesen, akkor most legyél maximalista magaddal és mindennel kapcsolatban, ami ezzel összefügg. Ez egy olyan mechanizmus, amikor a szervezeted/lelked kifárad a témában és valóban lejjebb adod az aggódást. Ez egy hosszú folyamat és mégha itt a megoldást is keresed, nem fog senki olyan ötletet adni, ami hirtelen megváltoztatja az életed. Próbáld ki! Olvass rendszeresen a témában, fórumokon, írd ki magadból az eddigi tapasztalataidat (másnak is segíthetsz ezzel). Minden lehetséges módot, technikát próbálj ki. Járd ki az utat: vizsgálatok, eredmények, ezek kutatása jó-nem jó. Nem biztos, hogy minden orvos helyesen lát dolgokat. Nõ vagy, te mindig tudod, hogy valami nincs rendjén. Minden eshetõséget próbálj ki, olvass utána, vizsgálódj, beszélj róla sokat!!! Ez egy kegyetlen dolog, de hidd el, meg fogod unni! Amikor már úgy érzed, hogy te minden tõled telhetõt megtettél, akkor lesz olyan szituáció, amikor igenis megkapod a választ vagy baba formájában vagy azt hogy megértsd/megértsük, hogy miért nem adatik meg nekünk. Semmi misztikum nincs ebben, de tényleg szívbõl-lélekbõl kifulladásig kell csinálni... meglesz a megoldás!!!
Sajnálom, hogy nem jött össze, és kérlek ne vedd sértésnek amit most írni fogok. Szerintem ilyen esetekben konkrét OKA van, hogy nem jön össze a baba. A természet tudja, hogy mit csinál. Lehet, hogy egyszerûen a te és a párod génjei nem valóak össze, és nem születhetne egészséges baba, és a természet így oldja meg a dolgot. Ennyi próbálkozásnál én már nem hinném, hogy a gondolataid okozzák a dolgot. Inkább fogadjatok örökbe egy babát, mert így csak rengeteg idõt elpazaroltok, és sajnos lehet, hogy feleslegesen.
Szia!Ne add fel!Ne ragaszkodj ahhoz, hogy mindenáron szeretnél gyermeket.Én mikor feladtam, mindig akkor lettem terhes.Inzulinos cukorbetegen szerettem volna még 4.gyereket.Ittam a cickafarkfû és palástfû tea keverékét, reggel éhgyomorra.Néha csak a palástfûteát 1 bögrével.8év várakozás és spontánvetélés után megszületett a 4.kisbabám, most 2, 5éves.A tesóm is elvetélt, itta a teát, e-vitamint szedett és most 9hónaposak az ikerlányai.Sok sikert!
Szerintem igenis GONDOLJ arra, hogy akarsz, de csak pozitívan. Lásd, ahogy megvan és babusgatod, eteted, játszol vele. Töltõdj fel ezekkel a képekkel. Sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: Köszönet mindenkinek, aki írt. Tudom, hogy nem egyedi probléma ez, de hát vannak jobb és rosszabb napjai az embernek. Most próbálok pozitívan nézni elõre. Sziasztok.

2 spontán vetélés utan mennyi esélyem van arra, hogy kihordjak egy terhességet?

Az elso vetelesem a 6. hetben tortent a masodik a 12 hetben. A masodik utan 4 hettel mar rendesen vereztem. Egyelore nem tervezek ujabb terhesseget, de felek, hogy nem tudom majd a kovetkezot sem kihordani.

Legjobb válasz: teljesen normális félelem. barátnöm két babát pont így vesztett el, ennyi idösen. aztán lemondott róla, nem is godolt rá mikor kiderült a második már majdnem 2 hónapos volt, egyböl veszélyeztetett lett, de egy pici gond nélkül kihordta, plussz leesett otthon 8 hónaposan a lépcsöröl kb egy méternyit és a babának semmi baja nem lett, nem is vérzett. azóta van egy 3 éves kisfia. d volt megint egy vetélése, kb 2-3 hetes lehetett és mensiként jött ki belöle. most megint probálkoznak úgy van vele hogy lehetséges.

teljesen normális félelem. barátnöm két babát pont így vesztett el, ennyi idösen. aztán lemondott róla, nem is godolt rá mikor kiderült a második már majdnem 2 hónapos volt, egyböl veszélyeztetett lett, de egy pici gond nélkül kihordta, plussz leesett otthon 8 hónaposan a lépcsöröl kb egy méternyit és a babának semmi baja nem lett, nem is vérzett. azóta van egy 3 éves kisfia. d volt megint egy vetélése, kb 2-3 hetes lehetett és mensiként jött ki belöle. most megint probálkoznak úgy van vele hogy lehetséges.
Szia! Szerintem menj el genetikai tanácsadásra és járj utána mitõl lehettek a vetélések. Mindenre van megoldás. Sajnos és 5 vetélésen vagyok túl, de nem adtam fel. Augusztusban megyek Dr Fülöp Vilmoshoz Õ ilyen esetekkel foglalkozik.

Két vetélésem volt. Az első után volt műtéti befejezés, a 2. vetélés után szerencsére nem, mert spontán kiürült, koraterhesség volt. A doki azt mondta, hogy várjuk így is 3 hónapot minimum, de ilyenkor miért kell annyit várnunk?

Legjobb válasz: Nekem is volt mûtét nélküli vetélésem és "csupán" a következõ mensit kellett megvárni. De én hiszem, hogy az orvos nem hiába javasolja a 3 hónapot. Tény, hogy egy örökkévalóságnak tûnik.... kitartás!:-)

Nekem is volt mûtét nélküli vetélésem és "csupán" a következõ mensit kellett megvárni. De én hiszem, hogy az orvos nem hiába javasolja a 3 hónapot. Tény, hogy egy örökkévalóságnak tûnik.... kitartás!:-)
Szia! Szerintm azért mondhatta, hogy legyen ideje a méhednek regenerálódnia rendesen, delehet, hogy tévedek. Kitartás:)
Biztos jó oka volt a dokinak, hogy azt mondta várjál 3 hónapot. Nekem a múlt héten volt spontán vetélésem, de olyan szépen kitisztultam, hogy a dokim azt mondta mehetünk a második inszeminációra.

2 spontán szülés után mikor indokolt a császár? Most 36 hetes vagyok a 3. babával.

Most 36 hetes vagyok a 3. babával, van 2 gyerk?cünk,4 kilóval spontán születtek. A 2. szülésb?l majdnem császár lett, de a végén mégis kibújt a baba, igaz rohantak velem a császározóból vissza. A dokim szerint szerencsém volt, hogy kipakolás nélkül megúsztam (altatásban varrt. ). Kérdeztem, hogy most vajon próbáljuk-e a spontán szülést, vagy császár?Szerinte simán próbáljam meg el?ször.....:(

Legjobb válasz: Hát õszintén én császárral szülnék. Te se kerülsz veszélybe kipakolásba ha érted mire gondolok.

Hát õszintén én császárral szülnék. Te se kerülsz veszélybe kipakolásba ha érted mire gondolok.
Nem mindegy mi volt akkor az oka a majdnem császrának... Én tuti simán szülnék, és legvégsõ eset lenne a császár...
A kérdező hozzászólása: A "majdnem császár" oka egy elsõ baba utáni méhszájmûtét, ami után nem elég rugalmas a terület tágulása szüléskor, ezért szakadt másodszor sajnos.
Az a gond ha szülne simán lehet hogy a méhét is el kéne távolítani. Mivel az orvos is azt mondta hogy megúszta a kipakolást. Szerintem nem kéne kockáztatni.

Mi tortenhet, ha spontan veteles utan nem varjuk meg a 2 honapot es probakozunk egybol?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem, a dokim azt mondta, hogy próbálkozhatunk egybõl, de ne keseredjek el, ha nem sikerül azonnal. Mi 2 hónapot kihagytunk egyéb okok miatt, de aztán a harmadik hónapban ismét elsõre sikerült. :) 30 hetes kismami

Szia! Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem, a dokim azt mondta, hogy próbálkozhatunk egybõl, de ne keseredjek el, ha nem sikerül azonnal. Mi 2 hónapot kihagytunk egyéb okok miatt, de aztán a harmadik hónapban ismét elsõre sikerült. :) 30 hetes kismami
Szia én sem vártam meg, vagyis vártuk 1 mensim volt és egybõl sikerült:) )!!április elején vetéltem el, és májusban mensiztem és akkori peteérésemnél egybõl sikerült:) )!!!szerintem jobban fogékony vagy akkor mert minden nyitva van:) )!!vigyázz a fertõzésre, és minden rendben lesz:) )!!!kellemes próbálkozást:) )!!Ne add fel én sem tettem és most 5 hós vagyok:) )
Nekem decemberben volt egy vetelesem, nem kellett muvi beavatkozas mert szepen kitisztult a mehem magatol. 8 hetes voltam. Nekunk egy mensit kellett megvarnunk es utanna lehetett probalkozni. Januar vegen jott meg a mensim es majusban sikerult a baba. Kivanom, nektek, hogy minel elobb sikeruljon!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem irni, hogy 6 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen, kicsit jobb kedvem lett. :)
ne aggódj, hamar sikerülni fog.Nekem május elején kiderült hogy kismama vagyok, rá 2 hétre el is ment a baba, ami azt jelenti hogy 5-6 hetes lehetett. Következõ hónapban nem jött meg a mensim és azt hittem, ez miatt.Elmentem orvoshoz és megtudtam hogy ismét babát várok.Most 18 hetes vagyok, makk egészséges a porontyom és egy kis hasfájást leszámítva velem is minden ok.Ezt csak azért írtam le hogy ne legyél elkeseredve, és ne várj.Ha a szervezeted fel van rá készülve, akkor sikerülni fog, ha viszont nincs akkor majd jelzi ha itt az idõ.Fel a fejjel :)

Pár napott késett, csináltam tesztet, halványan de ott volt a 2. csík. Elvileg ez már + eredmény.1, 5 héttel később erős vérzésem volt, rosszul is voltam. Vérzés után már egyértelműen - volt a teszt. Spontán vetélés volt vagy csak tévedett a teszt?

Legjobb válasz: Pozitív eredmény esetbén szerintem nem téved, hiszen a semmitõl nem lesz az a hormonszinted.. Szerintem spontán vetélés volt. Én kivizsgáltatnám magam azért orvossal. Sajnálom!

Pozitív eredmény esetbén szerintem nem téved, hiszen a semmitõl nem lesz az a hormonszinted.. Szerintem spontán vetélés volt. Én kivizsgáltatnám magam azért orvossal. Sajnálom!
mind kettõ lehetséges :( én mindig 2 tesztet csinálok, 2 egymást követõ nap. Így biztosabb. mondjuk nekem még nem volt téves tesztem.
Spontán vetélés. :( Sajnálom. De mivel magától kiürült, próbálkozzatok tovább! Azért a dokinak megmutathatod magad, õ megnézi a méhet, méhszájat, hogy minden szép-e!
A halvány pozitív teszt is pozitív.Erõsödnie kell a csíknak.Szerintem is spontán vetélés volt.Sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Sejtettem :( már csak az a kérdés mitõl vetéltem el...? :(
3. vagyok. Nekem 9 hetesen ment el, 7 hetesen állt le a fejlõdésben. Sosem fogjuk megtudni, hogy miért ment el. :( De tovább kell lépni! Ha egyszer sikerült, akkor másodszor is fog!!! Nekem azt javasolta a dokim, hogy szedjek Gravidát és folsavat folyamatosan, a terhesség elõtt is, és ha + a teszt, rögtön menjek Utrogestanért, hogy az esetleges progeszteronhiányt kiküszöböljük, és pótoljuk a sárgatesthormont. Ennél többet nem igazán tehetünk. Sajnálom, pontosan tudom, hogy mit érzel most... :(
A kérdező hozzászólása: gravidát már szedem több mint 1, 5 hónapja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Spontán vetélés után mitől szúr a méhem? Voltam dokinál, azt mondta teljesen kiürültem úgy néz ki, de azért a biztonság kedvéért csináljak 2 hét múlva tesztet.

Most elkezdett szúrni a méhem bal oldala, ami vetélés el?tt is, erre azt mondta a doki, hogy oda volt beágyazódva a baba. Tele lettem pattanással és kezd fájni a cicim. Most mit?l van ez?

Legjobb válasz: A hormonok.Nekem 3 hete volt mûtétem és még mindig nem vagyok teljesen a "régi" bár lelkileg sose leszek az a missed ab után:(

A hormonok.Nekem 3 hete volt mûtétem és még mindig nem vagyok teljesen a "régi" bár lelkileg sose leszek az a missed ab után:(
A kérdező hozzászólása: sajnálom :(( de én még csak 8 napja vetéltem. és most már feghér folyásom is lett
Ahogy válaszoltál írhatom is vissza, hogy mai nappal nekem is "megjött" a fehér folyás. Én ezt nálam a gyógyulásnak könyvelem el:)
Uh hát ilyenkor ált. kontroll ultrahang szokott következni mert nem tanácsolják az azonnali teherbeesést. Biztos vagyok benne hogy a nemi életet kihagytátok a vetélést követõ hat hétig szv. a terhesség kizárt . Sajnálom ami történt . attól függ mennyi idõs babát vesztettél el annyit kell várni ... az elsõ 12 hétben elvesztett apróságok után 2-3 hónapot javasolnak . szedj vitaminokat ! a tünetek nem tudom mitõl lehetnek sajnos egyedi hogy ki hogy reagál.
A kérdező hozzászólása: 5-6 hetes volt és igen, most várunk, védekezünk, 2 hónapot javasolt a doki. Csak most mi szórakozik velem?

2 napja volt spontan vetelesem 11 het utan. Meddig fogok meg verezni, fajni a hasam? Mikor probalkozhatom ujra? Lelkileg hogy lehet tul tenni magad?

Mar 1 betet eleg lenne 1 napra.Legtobbszor csak pisileskor verzek ahogy nyomok.A hasam meg enyhen faj.Arra neha veszek be gyogyszert.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt elhalt terhességem 4 az elmúlt öt évben. Fizikailag 1,5 hét alatt rendbejöttem. A második elhalt terhesség után kezdtem el járni egy kineziologushoz aki segitett feldolgozni a tragédiát. Most a 7. hétben járok és remélem minden rendben lesz. Az orvosok kb 3 hónap várakozást szoktak mondani, de ugyis Te fogod érezni, hogy mikor vagy rá felkészülve és leginkább lelkileg. Mielõbbi gyógyulást kivánok, és ne add fel sikerülni fog !!!!!!

Szia! Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt elhalt terhességem 4 az elmúlt öt évben. Fizikailag 1, 5 hét alatt rendbejöttem. A második elhalt terhesség után kezdtem el járni egy kineziologushoz aki segitett feldolgozni a tragédiát. Most a 7. hétben járok és remélem minden rendben lesz. Az orvosok kb 3 hónap várakozást szoktak mondani, de ugyis Te fogod érezni, hogy mikor vagy rá felkészülve és leginkább lelkileg. Mielõbbi gyógyulást kivánok, és ne add fel sikerülni fog !!!!!!
Szia nekem Tavaly volt egy müvi uton befejezett terhességem sajnos nagyon megviselt lelkileg, testileg nagyon hamar rendbejöttem.Most újra terhes vagyok a 17. hétben nagyon nagy parázgatások voltak de hál istennek semmi baj.most sem vagyok nyugodt majd ha a kezemben tarthatom a babám 3 hónapot kellett várni.A vérzés és a görcs miatt egy kontroll UH-t javasolnék neked mert nekem is bent maardt valami.Sok sikert a következõ babához.Kitartás és légy Erõs.

Tisztelt Doktor Úr! 31 éves nő vagyok 2011. júliusában volt egy spontán szövődménymentes vetélésem. (spirál levétele után kb 1-2 hónap alatt lettem terhes) Azóta eltelt 6 hónap és nem jött össze a terhesség ismét. A vérzéseim 23 napra jönnek meg, de csak

Tisztelt Doktor Úr! 31 éves nő vagyok 2011. júliusában volt egy spontán szövődménymentes vetélésem. (spirál levétele után kb 1-2 hónap alatt lettem terhes) Azóta eltelt 6 hónap és nem jött össze a terhesség ismét. A vérzéseim 23 napra jönnek meg, de csak 2-3 napig tart. Mit tehetnék hogy teherbe essek ismét? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A biztonság kedvéért javaslok egy hormonális kivizsgálást! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A biztonság kedvéért javaslok egy hormonális kivizsgálást! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!