Találatok a következő kifejezésre: 2 napja sokat sírok, (11 db)

2 hetes babatok mennyit van fennt nap közben? Es sokat sir?

Legjobb válasz: Ugyan mi már 5 hónaposak múltunk, de majd 2 hetes koráig sokat aludt, utánna nagyon változóak lettek a napjaink. Voltak napok amikor kb 2-2,5 órát egy nap, és rengeteget sírt. Sajnos frontérzékeny, és akkor is katsztrófa volt az idõjárás, mit most. Egy-két nap meg csak aludt volna. Rendszer kb 2 hónaposan lett az életében.

Ugyan mi már 5 hónaposak múltunk, de majd 2 hetes koráig sokat aludt, utánna nagyon változóak lettek a napjaink. Voltak napok amikor kb 2-2, 5 órát egy nap, és rengeteget sírt. Sajnos frontérzékeny, és akkor is katsztrófa volt az idõjárás, mit most. Egy-két nap meg csak aludt volna. Rendszer kb 2 hónaposan lett az életében.
Szia. 2 hetes a babám. Ma kivételesen 2szer másfél-2 órát aludt napközben, de eddig amióta ez a trutyi idõ van, szinte jó ha fél órákat alszik. Sírni is sokat szokott napközben, mert fáj a pocija. De éjjel viszont alszik. Este többet is eszik mint napközben, és általában 10-11 felé elalszik, és 3 körül kel fel enni, majd még alszunk 9-ig. De van amikor 11-kor elalszik teli pocakkal, és reggel 6-kor kel majd még alszik evés után. Tehát szerencsére legalább az éjszakák nyugodtak nálunk. Nektek milyen a nappal-éjjel? Mennyit eszik a kis pöttöm?

2 és fél hónapos babám 5 napja nagyon nyűgös, sokat sír. A védőnő azt mondta, hogy a hasa fáj, de én nem hiszem, hogy egész nap attól nyűgös. (papaverines oldatot írt fel az orvos, azt adom neki) Mitől lehet? A többi lent.

Szerintetek lehet hogy a nagy lehűlés okozza ezt a nyűgösködést? Talán a hidegfront viseli meg ennyire? Gondoltam növekedési ugrásra is, mert a 6 hetes ugrásnál hasonlóan viselkedett!Még a fogzás is megfordult a fejemben, mert néha tömködi az öklét a szájába, kicsit többet nyáladzik, de ez nem túl korai?Ha kézben van akkor nem sír, de ha leteszem, szinte még le se rakom és elkezd "puffogni" és üvölteni...pár perc múlva pedig mosolyog...utána újra üvölt.

Legjobb válasz: Az én kislányomnak is vannak ilyen napjai (teljesen váltózó a hangulata és viselkedése). Szerintem amíg a kezedben nem sír addig nem lehet nagy gondja, elvégre ha fájna valamije akkor az a kezedben is fájna és ott is sírna (szerintem)... Ezért én a saját kislányomnál arra jutottam hogy hisztis kicsikét, és nagyon nehezen viseli a frontokat, ilyenkor még hisztisebb (merthogy kézben az én törpikém sem sír)... Aztán lehet hogy tévedek, mert elsõ baba...

Az én kislányomnak is vannak ilyen napjai (teljesen váltózó a hangulata és viselkedése). Szerintem amíg a kezedben nem sír addig nem lehet nagy gondja, elvégre ha fájna valamije akkor az a kezedben is fájna és ott is sírna (szerintem)... Ezért én a saját kislányomnál arra jutottam hogy hisztis kicsikét, és nagyon nehezen viseli a frontokat, ilyenkor még hisztisebb (merthogy kézben az én törpikém sem sír)... Aztán lehet hogy tévedek, mert elsõ baba...
A kérdező hozzászólása: Nekem is elsõ baba, így nagyon nehéz kitaláni, hogy mi bántja szegényt...azért megvárom, hogy elmúljon ez a nagy hideg, lehet hogy tényleg frontérzékeny, és attól ennyire nyughatatlan...

A kislányom 2 hónapos lesz. Másfél napja nem alszik rendesen, enni se eszik úgy ahogy eddig, egész nap nyűgös, sokat sír. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Mit kap enni? Ha szopik, lehet fejlõdési ugrás is a háttérben. Ilyenkor többet szeretnének enni, de még nem állt be a nagyobb mennyiség... Ha sír, tedd vissza ugyanarra a cicire, amibõl elõzõleg kapott! így nem fog fájni a pocija se a sok tejcukortól (az elsõ tej nagyon cukros) és a melled is megkapja a megfelelõ ingert.. így néhány nap alatt beáll az új mennyiség. Csak 3 óránként válts mellet!

Mit kap enni? Ha szopik, lehet fejlõdési ugrás is a háttérben. Ilyenkor többet szeretnének enni, de még nem állt be a nagyobb mennyiség... Ha sír, tedd vissza ugyanarra a cicire, amibõl elõzõleg kapott! így nem fog fájni a pocija se a sok tejcukortól (az elsõ tej nagyon cukros) és a melled is megkapja a megfelelõ ingert.. így néhány nap alatt beáll az új mennyiség. Csak 3 óránként válts mellet!
A kérdező hozzászólása: Anyatejpótló tápszert adok neki mert sajna nincs tejem. Szóval nem tudom.
nekem elég front érzékeny!2hós a lányom
Az én fiam is ezt csinálja 1, 5 napja. Igaz, ma már nem sírt, de nem eszik annyit, mint eddig. Szerintem csak front lehet. Nyugi fog még ilyet csinálni máskor is. A fiam már 4 hónapos, de minden hónapra tartogat vmi furcsaságot.


Apám nem rég elhunyt és nagyon rosszul érzem magam 2 napja nem eszek sokat sírok mit tegyek?

iszonyatos a bánatom mi könnyíthetne az érzéseimen? köszönöm 14/f

Legjobb válasz: Sajnálom, részvétem: ( Szerintem segítene neked, ha beszélgetnél valakivel errõl, sokat, valakivel, akiben megbízol, aki elõtt nem szégyelled elsírni se magadat.. sokat segít az az ilyen dolgok feldolgozásának elején, ha valakivel beszélgetsz róla. Ezen túl is biztos fájni fog még sokáig, sajnos ezen az idõ tud segíteni a legtöbbet. Tudom, hogy közhelyes, de.. a gyászt ez tudja gyógyítani a legjobban. Teljesen normális hogy ennyire fáj ez neked. De szerintem sokat jelentene ha valakivel tudnál róla beszélni és ki tudnád sírni magadat, attól talán kicsit megnyugodnál.

Sajnálom, részvétem: ( Szerintem segítene neked, ha beszélgetnél valakivel errõl, sokat, valakivel, akiben megbízol, aki elõtt nem szégyelled elsírni se magadat.. sokat segít az az ilyen dolgok feldolgozásának elején, ha valakivel beszélgetsz róla. Ezen túl is biztos fájni fog még sokáig, sajnos ezen az idõ tud segíteni a legtöbbet. Tudom, hogy közhelyes, de.. a gyászt ez tudja gyógyítani a legjobban. Teljesen normális hogy ennyire fáj ez neked. De szerintem sokat jelentene ha valakivel tudnál róla beszélni és ki tudnád sírni magadat, attól talán kicsit megnyugodnál.
Sajnos csak az idõ. Várni kell még begyógyulnak a sebek és könnyebb lesz . Addig is próbáld elfoglalni magad menj el a barátokkal, kösd le magad. hidd el elöbb-utobb túl leszel rajta és könnyebb lesz.
Nagyon nehéz idõszak van a hátad mögött - nem tudom mikor ment el apukád - és lesz még elõtted. Van-e olyan a környezetedben, akivel õszintén tudsz beszélgetni, vagy csak együttérzõen nagyokat hallgatni, mert hallgatni is tudni kell. Most bármikor gondolsz rá csak a maró fájdalmat érzed, jól gondolom? Nem tudom, hogy van-e olyan idõsebb rokonod (nem anyukád, aki roppant fontos ugyan, de gondolom õ is gyászol), aki tud/tudna segíteni, van-e olyan, aki kivüálló, akár barát, akárki más. Most semmi sem szép, semmi sem napos, csak fájdalmas. Ki tudod adni a fájdalmad, sírhatsz, dühönghetsz, csapkodhatsz, vagy csak ülhetsz egyedül? Ezek is nagyon fontosak.

Mások babája is nyűgös nyugtalan kb 3 napja? az enyémet nem lehet letenni sokat sir és 2 óránként eszik. az időjárástól van? már eléggé fárasztó, hogy csak kézben lehet fogni. 12 hetes csajszi anyukája

Legjobb válasz: Nekem inkább nyomott, elég éber szokott lenni napközben, de most szinte egész nap alszik.Szerintem ezt is azt is az idõjárás okozza.10 hetes kislány anyucija

Nekem inkább nyomott, elég éber szokott lenni napközben, de most szinte egész nap alszik.Szerintem ezt is azt is az idõjárás okozza.10 hetes kislány anyucija
Az én lányom 9 hónapos, de ugyanez a helyzet. Mióta bejött a rosszidõ, nem bírok vele. Pedig nem volt kézbe szoktatva, jól elvan általában magának, de néhány napja csak kézben hajlandó elaludni és ha idõ elõtt teszem le, elkezdi a visítást. Szerintem megviseli õket az idõjárás.

Megölték a kiskutyámat, egyfolytában sírok 2 napja.11 hetes terhes vagyok, nem ártok babámnak? Nem vagyok ideges csak félek hogy a sok sírás árt neki. Egyszerűen nem tudok megnyugodni! Van egy kisfiam és őt is vígasztalnom kell!

Az egész családot nagyon megrázta ami történt,imádtuk ?t.

Legjobb válasz: Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.

Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.
Szia! Jól mondta az elsõ válaszoló, minél hamarabb kell egy új kutyus. Eltereli a figyelmed, hiszen gondoskodni kell róla, a kisfiadnak is sokat segítene. Nekem is halt meg több kutyám, egyik sem természetes úton, amint lehetett, új kutyát szereztünk. Ne sírdogálj, nézz optimistán elõre, ezzel mindenkinek jót teszel. Boldog babavárást!

3 hetes babámnak nagyon sokat fáj a hasa. Adok neki infacol cseppet 2 napja, de még semmi változás. Én iszom a lactoherb teát, lehet, hogy attól is fájhat neki? És miért csak este sír sokat inkább?

Legjobb válasz: Minden babánál másképpen hatnak a különbözõ szerek, ételek. Lehet, hogy a te esetedben meg kellene próbálni mást is. Pl- . Gripe Water, Espumisan. A lactoherb helyett is kipróbálnék pl. rántott levest, vahy Humana szoptatós tejnövelõ granulátumot, vagy a More Milk kapszula is nagyon jó! A betegség, fájdalom, láz pedig mindig este jön.Állítólag a holdhatással van összefüggésben. Remélem tudtam segíteni. Boldog babázást!

Minden babánál másképpen hatnak a különbözõ szerek, ételek. Lehet, hogy a te esetedben meg kellene próbálni mást is. Pl- . Gripe Water, Espumisan. A lactoherb helyett is kipróbálnék pl. rántott levest, vahy Humana szoptatós tejnövelõ granulátumot, vagy a More Milk kapszula is nagyon jó! A betegség, fájdalom, láz pedig mindig este jön.Állítólag a holdhatással van összefüggésben. Remélem tudtam segíteni. Boldog babázást!
Nem akarok butaságot tanácsolni, de nekem anyukám annak idején édeskömény teát adott.( néhány kiskanálnyit) Kérdezd meg a védõnõt errõl, de állítólag az bevált nálam.
Szia! Az én védõnõm is az Infacolt javasolta, amit használunk azóta is. 3-4 nap van írva a tájékoztatójában, hogy annyi idõ alatt hat. Mikor nem láttunk javulást, felhívtam a védõnõt, aki azt mondta, majd 1-2 hét múlva látszik az eredmény. Igaza volt! Most 6, 5 hetesek vagyunk, és az én édes hasfájós babám már képes mosolyogva is nyomni a kakit. :-) Ha nem válik be, próbálj ki mást, de mindenképpen a védõnõt és a gyermekorvost kérdezd meg. (Nekem pl. nem javasolta az édesköményes teát, mert sok anyuka azt panaszolta neki, hogy jobban fájt tõle a baba hasa.) Minden baba egyedi, mindenkinél más válik be. Az én kisfiam reggel 1/2 7-kor és este 1/2 7-kor szenvedett leginkább a hasfájástól. A Te babád valószínûleg este szenved jobban tõle. Kitartás, el fog múlni! Sok sikert és sok boldogságot! :-)
A hasfájás este kínozza a kicsiket, lefekvés elõtt. Nekem bevált az FLP-s Aloe Vera Activator:-)
Én is ezt a teát iszom pár napja, és egy ideje nagyon szeles a babám, és nyûgös is. Lehet hogy a tea okozza. Holnap kihagyom, meglátjuk mi lesz.

3és fél hónapos a kislányom.2 napja szopizás közben csak sír, erőlködik, alig eszik (ennek ellenére sok visszajön neki) olyan mintha fájna a pocija. Mit tegyek?

Van valamilyen jó módszer hasfájásra.? El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Kakija van a picinek, vagy csak a szelek bántják? Azzal tudsz neki segíteni, hogy pl. a hátára fekteted, megfogod a lábát a térde alatt, óvatosan felnyomod a mellkasa felé, majd vissza. Na, ekkor szokott nagy pukkk lenni... Vagy az ujjaidat rárakod a pocijára, és óramutató járásával megegyezõ (véletlenül sem ellentétes!) irányba, enyhén nyomva masszírozod. Van gyógyszer is (Infacol), fincsi narancsos íze van, általában szeretik a babák. De ez csak a végsõ megoldás. Arra is figyelj, hogy mit eszel. Ettél valami újat, amit a születése óta nem ettél? Mert attól is megfájdulhatott neki.

Kakija van a picinek, vagy csak a szelek bántják? Azzal tudsz neki segíteni, hogy pl. a hátára fekteted, megfogod a lábát a térde alatt, óvatosan felnyomod a mellkasa felé, majd vissza. Na, ekkor szokott nagy pukkk lenni... Vagy az ujjaidat rárakod a pocijára, és óramutató járásával megegyezõ (véletlenül sem ellentétes!) irányba, enyhén nyomva masszírozod. Van gyógyszer is (Infacol), fincsi narancsos íze van, általában szeretik a babák. De ez csak a végsõ megoldás. Arra is figyelj, hogy mit eszel. Ettél valami újat, amit a születése óta nem ettél? Mert attól is megfájdulhatott neki.
Ha nem tud kakilni adj neki picit cukrozott kamillateát. A kisfiam nyûgösködik, erõlködik, "dobálja" magát amikor nem tud kakilni. Amint megissza a teát bugyorogni kezd a pocakja és nagyokat pukizik, aztán alkot és megkönnyebbül, megnyugszik. Az Infacol-t mi is használjuk. Mûködik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettetek!!

2 napja elég sokat sírok, kicsit összecsaptak a hullámok a fejem felett... Árthatok ezzel a babámnak? Miben nyilvánulhat meg?

34 hetes terhes vagyok. Tényleg érzi, ha szomorú vagyok? Lehet baj bel?le?

Legjobb válasz: Szia. Azt szokták mondani, hogy nem jó ha stresszes az anyuka, mert azt a baba is megérzi. De szerintem max nyugtalanabb, aktívabb lehet. Azzal, hogy sírsz nem tudsz neki ártani. Nem tudom mi baj lehet, de próbálj megnyugodni és arra gondolni, hogy nemsokára a karodban tartod. Ha esetleg szívesen kiöntenéd a szíved egy vad idegennek, írj privit. Fel a fejjel! 30 hetes kismami

Szia. Azt szokták mondani, hogy nem jó ha stresszes az anyuka, mert azt a baba is megérzi. De szerintem max nyugtalanabb, aktívabb lehet. Azzal, hogy sírsz nem tudsz neki ártani. Nem tudom mi baj lehet, de próbálj megnyugodni és arra gondolni, hogy nemsokára a karodban tartod. Ha esetleg szívesen kiöntenéd a szíved egy vad idegennek, írj privit. Fel a fejjel! 30 hetes kismami
Szia Én is ilyen helyzetben vagyok, nagyon sok minden összejött most, ami soksor elszomorít. És igen, néha sírok én is, de utána azért jobb lesz. Fizikálisan nem teszel semmi rosszat, sõt sírd csak ki magad nyugodtan. Megérzi, hogy szomorú vagy, az igaz, de ártani nem ártasz. Arra azért figyelj, hogy nehogy annyira bestresszelj, vagy annyira sírj, hogy a szülés megindjuljon. Még bírj ki pár hetet, gondolj a picire. És nekem is írhatsz nyugodtan privit, szivesen meghallgatlak, nekem már az is segíteni szokott, ha kiöntehetem a szivem:-) FEl a fejjel, valahogy mindig lesz!!
Mindenképpen szedjél be ilyen esetekben Hova nyugtatót, nehogy a stressz megártson a babádnak és persze így neked is könnyebb lesz!

A kislányom 3. hetes. Nagyon sokat sír 2 napja. Keveset büfizik. Mit lehet tenni, hogy büfizni tudjon?

Mikor jóllakik két cici között próbálom büfiztetni,de néha csak eggyet,vagy eggyet sem tud.Lehet,hogy emiatt sír??Próbáltam a hasát maszírozni,a pelus tiszta rajta.Szopizni eleget szopizik.Söt,inkább még túl mohó is.A levegönek kikellene jönnie,de ha nem büfizik??próbáltam a hátát simogatni,járkálni vele,a fenekét paskolni,de nem haszna´l.

Legjobb válasz: A hasfájós babáknak nagyon jó a meleg a pocakra, ellazítja a sima izmokat. lehet csinálni cseresznyemag pa´rnát(igaz az most nagyon nincs) de lehet búzából is. menj el egy malomba vagy olyan helyre ahol lehet búzát kapni, és vegye´l 500-750 gramm búzát, és tölts meg egy 20x20 as anyagot vele, így lesz egy párnád, amit mikróba is és kályhán is fel tudsz melegíteni, arra figyelj hogy ne legyen forró, de ha jó meleg akkor tedd vagy fogd a pocokjára és segíteni fog. a németeknél a "véd´ön´ö" ajánlja is.

A hasfájós babáknak nagyon jó a meleg a pocakra, ellazítja a sima izmokat. lehet csinálni cseresznyemag pa´rnát(igaz az most nagyon nincs) de lehet búzából is. menj el egy malomba vagy olyan helyre ahol lehet búzát kapni, és vegye´l 500-750 gramm búzát, és tölts meg egy 20x20 as anyagot vele, így lesz egy párnád, amit mikróba is és kályhán is fel tudsz melegíteni, arra figyelj hogy ne legyen forró, de ha jó meleg akkor tedd vagy fogd a pocokjára és segíteni fog. a németeknél a "véd´ön´ö" ajánlja is.
A kérdező hozzászólása: Èn Németországban lakom.Nkem is van cseresznye mag tasak. Esetleg a büfizéssel kapcsolatban tudna valaki valamit i´rni??
szia az en kislanyom is ilyen volt(most 15 honapos), nagyon-nagyon ritkan bufizett, pedig mohon evett es par hetes volt amikor o is elkezdett naponta, delutanonkent egyre tobbet sirni a parommal mi is mindennel probalkoztunk9torna, bufiztetes, maszirozas...de semmi se segitett majd egy masik anyuka ajanlotta az ESPUMISAN L nevu cseppet, gyogyszertarakban kaphato, kb.900 ft.-HAT EZ CSODAT TETT ez ezt a cseppet kozvetlenul szoptatas elott adtam neki(a 6 es 10 orai szpotatas elott) egy kiskanalbol(ugyesen lenyelte)majd johetett a cici es ugyan gorcsolt a pocija szopizas kozben, de mar szemmel lathatoan enyheb volt a fajas, folytatta az evest es hamar megszokta a szervezete mi igy huztuk majdnem 3 honapos koraig es nagyszeru volt mert tudott aludni, enni es persze nem sirt szerintem probald ki te is(tudom hogy draga, de megeri hogy a babad ne szenvedjen) remelem bevallik minden jot nektek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!