Találatok a következő kifejezésre: 2 napja együtt a (278 db)

A kérdező hozzászólása: Bocsánat, nem 2 napja hanem 3 napja (27-én) voltunk ezelõtt együtt
Benne van a pakliban, mivel a sperma életképes 5 napig. De azt senki se tudja megmondani, sikerült-e, mert csak szép kevesen vannak, akiknek gyorsan összejön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!!

2 napja késik. A párommal 27-én voltunk együtt. Teszteltem de még negativ. Korai volt? Vagy még várjak pár napot?

Legjobb válasz: Az egyik oldalon a termékenység kalkulátor azt adta ki hogy a leges legtermékenyebb napon voltunk együtt.

A kérdező hozzászólása: Az egyik oldalon a termékenység kalkulátor azt adta ki hogy a leges legtermékenyebb napon voltunk együtt.
2 napos késésnél szerintem már kimutatta volna a terhességet. De lehet hogy csak késõbb fogja kimutatni. Mikor volt kb peteérésed tudod?
Nekem 3 nap múlva mutatta ki, úgyhogy próbáld meg holnap, vagy holnapután reggeli vizeletbõl, ha az is negatív, akkor sanszos, hogy nem vagy terhes:( De megy a drukk ezerrel!

Minden nap vagy 2 nap együtt vagyunk a párommal, kivéve menszeszkór, lehet baba?

Tavaly decemberben elvetéltem,most ez az elsõ hónap hogy újra probálkozunk, szedek vitaminokat is, félek hogy nem fog össze jönni könnyen.( fosavat, magne B6, D-vitamint szedek)

Legjobb válasz: Ne görcsöljetek rá ennyire.A túl gyakori napi együttlét nem kedvez a nemzésnek.2 naponta több katona tud sorakozni, nagyobb eséllyel.

Ne görcsöljetek rá ennyire.A túl gyakori napi együttlét nem kedvez a nemzésnek.2 naponta több katona tud sorakozni, nagyobb eséllyel.
Szia! Nem szabad nagyon rágörcsölni annál rosszabb .Nekem 3 vetélésem is volt mindig nagyon izgultam mikor újra próbálkoztunk .
A kérdező hozzászólása: 4 nappal a nemvárt elõtt látható de nagyon halvány+ és nem 1 vizeletbõl van, ugy rám jött és teszteltem egyet, holnap után tesztelek még egyet, remélem igy marad, most még nem élem bele magam
Szia!mi újság azóta?pici jól van?minden rendben van vele?
A kérdező hozzászólása: Igen minden rendben növekedünk doki is látott már.

1-2 napom van a nem várt mensiig! Tegnap még együtt voltam a párommal, hogy biztosra menjünk még de utánna kicsit halványan véres voltam?

Azóta semmi ill. most megint egy picit halványan véres vagy barnás!Ez most akkor már a barnázgatás és meg fog jönni vagy még reménykedhatek,ha kicsit másabb a mensi (olvasom)akkor az még utalhat terhességre?Most akkor vajon mi van?(Ja teszteltem is .negativ lett!)

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak csak annyit írnék, hogy nekem már 25. napon kétcsíkos volt a tesztem, 30-31 napos kissé rendszertelen ciklusok mellett! Benzinkutas teszt volt, de elõzõ este extra halványan a legolcsóbb drogériás teszten is megjelent a 2.csík!! Minden attól függ, mikor volt pé! Sajnos ez inkább arra utal, hogy meg fog jönni, ilyen nekem is volt már! Bár soha nem lehet tudni, mikor van egy meglepi pé, és nem-e amiatt barnázgat... ha nem jön meg néhány nap múlva, tesztelj újra! Megírnád, hogy mi lett az eredmény? Akkor is ha megjön...

Az elsõ válaszolónak csak annyit írnék, hogy nekem már 25. napon kétcsíkos volt a tesztem, 30-31 napos kissé rendszertelen ciklusok mellett! Benzinkutas teszt volt, de elõzõ este extra halványan a legolcsóbb drogériás teszten is megjelent a 2.csík!! Minden attól függ, mikor volt pé! Sajnos ez inkább arra utal, hogy meg fog jönni, ilyen nekem is volt már! Bár soha nem lehet tudni, mikor van egy meglepi pé, és nem-e amiatt barnázgat... ha nem jön meg néhány nap múlva, tesztelj újra! Megírnád, hogy mi lett az eredmény? Akkor is ha megjön...
A kérdező hozzászólása: Ma még mindig semmi csak barnázgatok ill.volt egy kis adag "vérzésem"de nagyon minimális igy még nagyon reménykedem!Én ha beteg vagyok akkor aztán nagyon az szoktam lenni, igy ez nagyon más és ad némi reményt!Hétfõig várok és tesztelek újra, addig még nem merek....
A kérdező hozzászólása: ma megjött :((((
Nagyon sajnálom! De új hónap új remény! Ezt ne feledd!

Nem tudom, hogy hova kell kiírni az ilyen típusú kérdéseket, ha nem ide, elnézést kérek. Együtt voltam a párommal, nem ment el bennem.2 napja késik, a teszt negatív. Állandóan úgy érzem megjön, de eddig csak fehér váladék van. Szerintetek?

Legjobb válasz: Menj el nõgyógyászhoz, ott biztosabbat mondanak. Vagy ha nem tudsz elmenni a dokihoz, akkor 1-2 nap múlva tesztelj újra. Miért nem szedsz gyógyszert vagy használtatok óvszert? Szerintem nem éri meg kockáztatni...

Menj el nõgyógyászhoz, ott biztosabbat mondanak. Vagy ha nem tudsz elmenni a dokihoz, akkor 1-2 nap múlva tesztelj újra. Miért nem szedsz gyógyszert vagy használtatok óvszert? Szerintem nem éri meg kockáztatni...
A kérdező hozzászólása: Igen tudom. Utána már vettünk, bár ez nem számít.
Ha teszt negatív, akkor nincs baj. 2x is. 2 hét után még nem tudja megmondani az orvos, a teszt sokkal megbízhatóbb!
A kérdező hozzászólása: Újabb tesztet csináltam, szintén negatív eredménnyel.
Ugyanígy volt nálunk is nemrég, ugyanúgy érzek, mint te. :D :( Lehetséges, hogy valamiféle hormongond, de az is lehet, hogy felfáztál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az együttérzést, megoldódott.

Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?

Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?

Legjobb válasz: Nem lehet hazamenni, 3 nap a kötelezõ. Megfigyelik a babát, a szervei mûködését, légzését, tud-e enni, megemészti-e, kakil-e, és téged is megfigyelnek nem mellékesen. Felléphet akut vérzés, ha pl gond van a méheddel, stb. És igen, utána szurit is kap. Ki lehet bírni azt a 3 napot odabent.

Nem lehet hazamenni, 3 nap a kötelezõ. Megfigyelik a babát, a szervei mûködését, légzését, tud-e enni, megemészti-e, kakil-e, és téged is megfigyelnek nem mellékesen. Felléphet akut vérzés, ha pl gond van a méheddel, stb. És igen, utána szurit is kap. Ki lehet bírni azt a 3 napot odabent.
Én is utáltam, mindkét babával 7 napot voltam bent, azért, mert pont hétvégén mehettünk volna haza, de akkor nem adják ki a zárójelentést. Nálunk volt egy csaj, aki császár után a 3. napon saját felelõsségre hazament a babával együtt, õ volt az én hõsöm:) nekem sosem lett volna bátorságom ezt meglépni. Meg nálunk a legtöbb baba besárgul, és a 4. napját inkubátorban tölti, azért sem engednek elõbb haza- érdekes, nem? 10bõl 9 baba besárgul a mi csecsemõosztályunkon:)
ja a Szent Imrében voltam a 3.-kal
Valaki írta egyszer h a dolog úgy mûködik, h. az anya gyakorlatilag a saját felelõsségre persze, bármikor elhagyhatja a kórházat szülés után. A babát kötelezõ bent tartani legalább 72 óráig! (Csak kérdés, h ki annyira "önzõ", h otthagyja a gyerekét a kórházban...?)
4. válaszoló! Nem tudom Te hol szültél, de 7végén ugyanúgy adnak ki zárójelentést, mert a kórházakban (szülészeteken)az is munkanap. Illetve ha besárgul egy baba csak akkor rakják inkubátorba kékfényezni, ha nagyon erõs a sárgasága. Mert a sárgaságnak is vannak fokozatai: pl. az én kisebbik babám is besárgult 2. napra, de mégis hazaadták , mert mondta a gydoki, h nem akkora mértékû a sárgasága, 1-2 napon belül rendezõdni fog.
ez nem teljesen igaz a szabály az h a babának kell bent maradnia 48 órát te haza mehetsz ha akarsz (de ki akarna?) vagy saját felelõsségre mint a ketten akár a szülést követõ megfigyelési idõszak után is haza mehetsz én jan 1 éjjel mentem be jan 2 délben császárt lett a vége jan 3 délben már otthon ebédeltem a babával együtt :-) teli volt a szülészet és kellet az ágy és h úgyis 3ik gyerek :-) szórtak ki akit lehetett vagy aki akart menni mondjuk 4.-én visszamentem vele mert néztek még egy bilirubint és az bcg is kellet még (elfelejtetek én meg nem néztem meg) és 3-án este még kaptam egy telefont h az lemaradt és a doki megnézné a vágást rendben van e no jó ez extrém esett volt :-) de jobb volt otthon mit 3 nyafogó elsõ gyerekes mellet (bocsi aki nem ilyen de én sajna akkor ezt kaptam :-( az elsõ kettõ 1 naposan kapta meg a bcg-t
A baba 72 órás megfigyelési idõre van bent, az anyja mehet haza szülés után rögtön, ha kiköveteli magának. Leírom még1x.
Nálunk volt a szobában egy anyuka, akinek két picije volt otthon, a harmadikkal meg már 10. napja bent voltak, mert koraszülött lett a pici, egyébként minden rendben volt a babával. Szegény már nagyon haza akart menni. Azt mondták neki a fülem hallatára, hogy anyatejet csak a kórházon kívül írathat a kicsijének, õ meg szeretett volna azt adni neki a tápszer helyett, hiszen úgyis jogosultak voltak rá. Nem engedték õket el, saját felelõsségre csak õ mehetett volna haza. Nem tudom, ez máshol is így van-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát!!
Átfutottam a kommenteket. Két dolog: 1. Olyan nincs hogy a gyereket ne vihesd magaddal, nem tarthatják bent, ha nincs közvetlen életveszélyben. 2. Egy idézet Dr. Szabó Éva, a Szent István gyerekorvosa szájából, ami akkor hangzott el, amikor leesett neki, hogy én tényleg hazamegyek:"Orvosi oka nincs, hogy a baba itt legyen, de hát olyan ostoba a finanszírozási rendszer..." Szóval kérdezõ, ha gondolod, fogd a babát és menjél. Viszont a saját tapasztalatomból kiindulva kemény menet lesz, baromságokkal próbálnak zsarolni, hogy ott maradjál. De ha menni akarsz, akkor jogod van menni.
Hmmm milyen furcsa hogy országok között milyen nagy különbség van az egészségügyi ellátás terén. Én külföldön szültem mind a 2 gyermekemet. Az elsõvel azért kellett bent maradnom, mert oxigénhiányos volt és 3 napra inkubátorba tették. A második, délután 6-kor született és másnap reggel az ügyeletes doktornõ megkérdezte hogy akarok-e hazamenni? Azt mondtam hogy nem, mire õ kicsit kiakadt és értetlenül nézett, hogy miért nem mikor ez már a második baba, minden rendben velem is és a babával is? És maradtam még egy napot, de a második nap reggelén már nem kérdezték hogy akarok-e hazamenni, hanem közölték hogy te most hazamész. :) Ok, nem volt semmi probléma, de akár lehetett is volna.
Én is utálok kórházban lenni.A babám besárgult és aznap amikor jöhettünk volna haza, közölték, hogy a véreredménye még mindig nem jó.Õt átvitték a koraszülött osztályra tõlem pedig megkérdezték, hogy maradok az újszülött osztályon és onnan járok át hozzá, vagy átmegyek a gyerekosztályra a kismama szobába ahonnan haza is járhatok, de ott mindenféle emberek megfordulnak.Így maradtam az újszülöttön 10 nap után mehettünk haza, egy örökké valóságnak tûnt!
Én az elsõ szülés (SOS császár) után 4, a második császármetszés után 2 és fél nap múlva már otthon voltam, és a varratokat is kiszedte a doki távozás elõtt. Az elsõ a SOTE I. számún, a második a Dél-pestiben volt.
Én császáros voltam, de 2, 5 nappal a szülés után már otthon voltam. Vasárnap délután 17 órakor született a lányom és szerda délelõtt 10-kor már mindketten megkaptuk a zárónkat. Mondjuk ehhez az kellett, hogy minden jól alakuljon. Én gyorsan regenerálódtam, a babám rendben volt, a tejem elsõ nap belövellt és sikerült azt a 60 ml anyatejet megennie, ami a PKU-hoz kellett. Nem én kértem, hogy engedjenek haza, de nagyon örültem.
hmm érdekes párhuzam ahogy fejlõdik a szülészet úgy lesznek egyre parásabbak az anyák sajnálom h ennyire sok a aggódás pánik parázás kíséri manapság a terhességet/szülést/gyermekágyat sajnálom h nem tudják élvezni a pocakos idõszakot h túl aggódjak az egészet olvasom a kérdéseket és sokszor szomorú leszek h egy egészen apró dolog miatt bepánikolnak
Szerintem senkinek nincs baja a 3 napos bentléttel, de nekem a 7 nap tényleg nagyon sok volt, fõleg úgy, hogy elõtte szintén 7 napig bent feküdtem túlhordás miatt, és SEMMIT nem csináltak.Mármint ugyanazok a vizsgálatok voltak, amikre addig is be tudtam menni, csak épp otthon lehettem, a kisfiammal. És persze, mindenki a gyereke javát akarja, de azért a legtöbb kórház nem arról híres, hogy annyira de figyelnek a betegeikre. Vagyis nálunk nem. NEkem ezért fájt az a két hét kórház, mert lényegében semmi bajunk nem volt, a baba a 4. napot töltötte inkubátorban, viszont a tejem nem indult be rendesen, és bár állandóan méregetni kellett, senkinek nem tûnt fel, hogy az egész nap éhségtõl ordító, alkalmanként 15 ml-et szopizó baba kiskönyvébõl kihagyták a tápszerreceptet, amit mondjuk egy másik baba automatikusan megkapott, mert koraszülött volt, pedig õt az anyukája tudta rendesen szoptatni. Na, nálunk ennyire figyelnek.
Szia! Nálunk a gyerekorvos mondja ki az "áment" arra, hogy a baba hazamehet. Kedves 4. válaszoló! Mi augusztus 20-án jöhettünk haza, a zárójelentéssel a kezünkben. Tehát nemcsak hétvégén, hanem ünnepnap is kiállítják a zárójelentést!
Márpedig van olyan, h a babádat nem viheted magaddal. A megfigyelési idõ babának és mamának is szól, de a baba fontosabb ilyenkor, és törvén írja elõ a 72 órát. Az hogy honnan ketyeg...Az lehet változó. Én pl. hajnalban szültem, de mégsem ez volt az elsõ nap, hanem a 0. De lehet ez máshol már 1. napnak számít. Én nem akarok véleményezni, de 3 napot ha kellemetlen is, bent lehet maradni. Mûtétek után sem kelhetsz fel, h a viszonlátásra hazamentem. (Az ambulánsokat kivéve) Ez a szülésre is érvényes. A baba pedig vizsgálatokon esik át, ezt nem csinálhatja otthon se a háziorvos, se a gyerekorvos, se a Bözsi néni, a védõnõ...Ez van, ez a rendszerünk. Persze a dokik, csecsemõsök nem fognak meg senkit az ajtóban, h "anyukkaaaaadjjaaaideeeagyerekét" -ezért lehet elmenni úgymond "saját felelõsségre". Ott bent nem tarthatnak, de senki nem végzi el (végezheti el) kórházon kívül a babán kötelezõ vizsgálatokat.
Sok boldogságot a babához és kellemes ünnapeket Nektek is!
A kérdező hozzászólása: Igen, minden rendben volt! 3 éjszakát voltunk bent, nem volt vészes. Ebben a kórházban az a szokás, hogy a 12 óra elõtt született babáknak 3 éjjelt kell maradni, 12 óra után pedig 4 éjjelt. Hát az én babám du. fél 5-kor született, maradni kellett volna 4 éjszakát, de kikönyörögtem, hadd menjünk haza 3 éjszaka után. Nem volt gond sem velem, sem a babámmal, hízott is, tej is volt, úgyhogy sima ügy volt minden :) Boldog karácsonyt, minden jót!!
Hogy sikerült azóta a szülés, mennyi idõt kellett kórházban töltenetek? Minden rendben ment?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Hát nem tudom most lehet megfohtok kövezni de néha a bent töltött idõ nagyon kevés. Legalábbis nekem akinek elsõ babája volt és elõtte soha nem fogott csecsemõt a kezében. Szerintem azt a 3 -4 napot ki lehet bírni a kórházban. Volt mellettem egy anyuka akinek begyulladt a melle és olyan gyógyszert kapott ami fokozhatta volna a vérzését. Most gondoljatok bele mennyit szenvedett volna még otthon. Nagyon nehezen indult be a tejem hát volt vagy negyedik nap mire rendse adgaot tudott szopizni a babám. De tápszert nem kapott mert ugye kellett a erõltetni a szoptatást.
Angliában szülés után 6 órával haza lehet menni, sõt ha tényleg semmi panasz akkor küldenek is. Nekem nem volt jó hazajönni, szükségem lett volna egy kis segítségre fõleg szoptatás témában. Persze a védõnõ utána minden nap jött házhoz, hogy minden rendben van e, itthon vettek vért a sarkából is és mindenféle vizsgálatot is itt végeztek el. (Hallás stb) Viszont sok olyan dolog volt amitõl nagyon megijedtem, mert nem számítottam rá (óriási alvadt vér távozása, stb) jobb lett volna a kórházban lenni mert ott megnyugattak volna hogy ez normális. Vagy akkor készítsék fel az embert hogy mi várható, fõleg ha elsõ baba..
Ugy tudom, otthon ez a szabaly. En Kanadaban elek, itt az van, hogy ha nincs semmi komplikacio, akkor mar masnap haza lehet menni. En kicsit sok vert vesztettem meg maga a szules nagyon eluzodo volt, igy nekem 2 napot kellett maradni. Ha sima szules van, szerintem sem lenne gond masnap hazamenni, dehat a szabaly az szabaly, ez orszagonkent valtozo.
Vica akár h is ágálsz ellene bizony nem minden esetben van olyan h bent kell maradni mint írtam császár másnapján mentem haza az 1 napos picurral szal simán kiengedtek nem én kérem kérdezték akarok menni ? persze h akartam :-))) minek akarnék bent lenni 3 napot ha otthon vár még 2 gyerek ? mi az amivel többet tud egy kórházi gyerekorvos mint a sajátunk ? be tudja adni a BCG-t tudd vért venni stb... és nem szólva arról h benne jobban megbízok mint a ismeretlen kórházi dokiba ha véletlen sikerült volna a hüvelyi szülés más aznap otthon lettem volna a babámal és képzeld senkinek nem volt nem volt ellenvetése sem az orvosnak sem a szülésznõnek
Az meg hogy dr. Szabó Éva a kórházban mit mondott....:) Nálam meg dr. Kovács Péter elsõ babámnál már a 3. nap reggelén összehúzta a szemöldökét és megkérdezte a vele vizitelõ csecsemõstõl, h "Ez a kismama még itt van??". Amint tudták már állították is össze a zárót.(és ez 7vége, szombat volt) Akkor most mi van? Nem kellett a mani vagy mi??:)
tisztára :-DDDDD
16 os vagyok :) ) Értem 21 köszi a választ! :) (tisztára mint a Dr.House-ben 13 as stb.:) )
Én is olvastam valami olyat, hogy a kórházak azért sem szeretik hazaengedni korábban a babát és az anyukát, mert csak 3. nap után kap dellát utána a kórház. Utána mindegy mennyit van bent az anyuka a babával, utána már napokra kapják a pénzt. És én is úgy tudom, hogy a gyerekorvostól kell igazolás, hogy minden nap látogatni fogja a babát ahhoz, hogy a kórházi gyerekorvos kiengedje ha egészséges az újszülött. 2 naposan kap a vállába oltást, 3. nap a sarkából vesznek vért. Üdv: 3 lányos, 14hkm
3 gyerekem van, 2vel 5 napot voltam bent, harmadiknál is kibírtam azt a 4-et ami kötelezõ volt. Pedig "nyafogó" elsõ gyerekeseket is kaptam (ahogy egy elõzõ válaszoló nem túl kedvesen megfogalmazta:) ) Ez hogy mire kap pénzt meg mire nem, felesleges firtatni. Biztos vagyok benne hogy VAN erre egy törvényi szabályozás hogy mikor mehetsz haza. Én is így tudom hogy TE hazamehetsz de a babád 3 napig tuti nem. Aztán ha valakit 1-2 nap múlva hazaengednek mondván hogy 3.baba stb. az gondolom "fû alatt" történt biztos hogy papíron õk még ott voltak bent.
Vica, nem, nálunk akkor sem adnak hétvégén zárót, a gyermekágyas osztályon. (vasárnapról beszélek) És minden, ismétlem MINDEN besárgult baba inkubátorba kerül. Ez a mi (sopron) kürházunkban van, gondolom, hogy máshol meg máshogy van, én csak itt szültem kétszer, errõl tudok nyilatkozni. Elvileg bármely ágyhelyes beteg 72 órás tartózkodása után kap a kórház térítést, a gyerekosztályon is érdekes, hogy minden megfigyelés (ha nincs valami komoly baj, mondjuk nekiszalad a gyerek az ajtófélfának) 3 napig tart, amikor jóformán rá sem nyitják a gyerekre, anyukára az ajtót.
Csak annyit tudok hozzászólni, hogy a nõgyógyászom említette, hogy mivel kaotikus helyzetek vannak/lesznek a klinikán, ahol szülök, "saját felelõsségre hazamehetünk hamarabb, és akkor a gyerekorvos ambulánsan látja el a babát" Ennyit mondott, de nem is firtattam, mert már kibírtam azt a 4 napot egyszer a látogatási tilalomban, ezért nem is gondolkodtam el ezen. De fura volt, hogy ezt mondta.
kap a szülésért kap az ellátásért kap a napokért ha fizetõs szobában vagy az még jobb nekik mondjuk valamilyen szinten megértem õket is mert nem sokat ad az állam nekik és valamibõl fent kell tartani a kórházat
#4-nek gondolom a fejpénz miatt sárgulnak be a babák :-)) a harmadik babánál vérbõl nézték és mivel jó volt ezért is mehettem haza és persze a gyerek orvos vállalta h aznap és még 3 napig kijár hozzánk
A kérdező hozzászólása: Nem akarok hülyeséget kérdezni, de nincs valami olyasmi, hogy a kórház csak a bent töltött 3 nap után kap pénzt a baba és az anya után?? Tehát ambuláns szülésért nem kap pénzt?
A kérdező hozzászólása: Ááá nem hagynám bent a babámat egyedül!!! Én babáim nem sárgultak be (bár ettõl még a 3. lehet hogy be fog).
Én csütörtök reggel 7:47-kor szültem meg és szombaton 1 órakor már otthon voltam.Nem kértem, hogy engedjenek haza ilyen hamar, elengedtek maguktól :) Én nem bántam.
A kérdező hozzászólása: De jó neked, utolsó :) Én is csütörtökön szültem az egyik babámat, de csak hétfõn engedtek haza. Köszönöm mindenki válaszát, nagyon hasznosak nekem!
#16 hmm lehet, de annyira nem érdekelt a dolog, az már az ö dolguk h mit h számolnak el az OEP fele.... ami lényeg otthon voltam gyorsan és nem kellet igazolást vinnem/kérnem csak hívjam fel a gyerekorvost h rendben van e -- persze h rendben volt :-) egyébként nekem a neonotológus mondta a 48 órát.... és nem 72 -t az tuti na igen minden kórház más mind a 3 máshol született, mesélhetnék mennyire más :-))
#16 csak az elsõ részét mondtam neked a többi általánosságban mindenkinek ami a nyafizos elsõbabás anyukákat illeti tudom h nem mindenki olyan de akkor kifogtam a legrosszabbakat -- sajnos a baba a megõrzõben anyu kint pletyizik persze a mûköröm a smink és ahogy beszélt a dolgozókkal mikor kértek valamit pl ugyan már jöjjön vissza mert vizit van, persze nem ment a szopi és visított folyton és ha nem jöttek azonnal akkor lehordta õket mind a 3 simán szült én voltam az egyszem császáros de képes lett volna engem szalajtani a nõvérkékhez :-( persze a haza menetel elõtt beolvastam nekik .-) de jól is esett nekem :-P különben is legközelebb otthon szülök és punktum !!! :-DDDD
Engem a pénz miatt nem engedtek haza. A babazárót kiadták volna a 3. életnapon 48 óra után, de engem nem engedtek a 72 órás szabály miatt. A szülésem villámgyors volt, probléma nélkül, vágni sem kellett, tejem is volt, SEMMI sem indokolta a +1 napot, kivéve a pénz... De kibírtam, féllábon is, elsõ gyerek volt.
Ja és elvileg akkor sem dönthet csak úgy az orvos, ha veszélyezteted a gyereket azzal hogy el akarod vinni, viszont értesíti a gyámügyet, és a gyereket gondozás alá veszik, gyorsított eljárással, és a kirendelt gyám dönthet úgy hogy a kórházban marad.
Bocs, a 21-es voltam, vagy te vagyok, csak a másik éned :DD
16-os vagyok. Mivel én is kész vagyok a kórháztól, körüljártam a témát. Nem kötelezhet rá senki, hogy a kórházban hagyd a gyereked, csak ha közbvetlen életveszély miatt sürgõsségi ellátásra szorul. A gyerekorvosok szeretik ezt a 3 napos megfigyelést felhozni, de ez nem kötelezõ. Saját felelõsségedre bármikor hazamehetsz, és mivel a gyerek gondviselõje te vagy, és kiskorú személy ügyeiben a gondviselõ a döntéshozó, õt is viheted. Végül mégsem mertem meglépni, de ezt a kórház jogászától sikerült megtudni. Az is más kérdés, hogy iszonyú bunkók az orvosok, ha megemlíted ezt a saját felelõsségre dolgot.
Én a Szt.István kórházban szültem(2008-ban), kedden este 7-kor született a baba, és pénteken reggel 8-kor már meg is kaptuk a zárót, délelõtt 9-kor már otthon is voltunk.Ezt akárhogyan számolom sincs 72 óra.Szeptemberben érkezik a kistesó, szintén a Szt.Istvánban fogok szülni, és remélem megint ilyen hamar "kidobnak).Ráadásul van kórház, ahol ha viszel a gyerekorvosodtól igazolást, hogy õ beadja a BCG oltást, akkor nem szúrják a kórházban(még nem kérdeztem meg a dokinõmet, hogy az István kórház hogyan viszonyul ehhez).2gyerekes+33hkm
16 os vagyok, nem azt mondom hogy TUTI 3 nap amíg bent kell legyen, hanem csak azt hogy biztos van rá valami szabályozás HIVATALOSAN. 21-es ezt honnan tudod amit írtál (hogy bármikor hazamehet babával együtt)? (NEM kötözködés, hanem érdeklõdés!)
Saját felelõsségedre bármikor hazamehetsz, és a babát is viheted, hacsak az állapota (közvetlen életveszély) nem indokolja hogy maradj. Az más kérdés, hogy én nem merném meglépni, fõleg hogy a második szülésemnél az egyik szobatársam babáját rohammentõ vitte az újszülött intenzívre, szívprobléma miatt, pedig mi semmit nem láttunk rajta. Ez már pont hazamenetel elõtt volt, 3 naposan. Otthon észre sem vette volna hogy gond van. SEMMI nem látszott laikus szemmel a gyereken.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ki lehet bírni, mert már kétszer szültem, most fogok harmadszor. De mindkétszer büntetésnek éltem meg a kórházi napokat, mivel nem volt semmi panaszom, tejem is volt, a babám is rendben volt. Most harmadikra elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne itthon lenni hamarabb, csak nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni.

2 napja késik. A hasam fáj és a mellem is. Előtte való este együtt voltam a barátommal, nem védekeztünk, nem is élvezett el (bennem sem. ) Mi lehet a baj? Meg fog még jönni a hónapban? Vagy terhes vagyok?

3 éve menstruálok, nem mindig szokott késni, ha késik, a legtöbb az 2-3 nap. Elég ideges vagyok, félek is, nem szeretnék orvoshoz menni.

Legjobb válasz: Ha nem élvezett el a barátja, akkor ugyan mitõl lenne terhes? Amúgy 2 nap "késés" még nem késés, fõleg, ha máskor is szokott késni! Szerintem ne idegeskedj ezen.Majd megjön.

Ha nem élvezett el a barátja, akkor ugyan mitõl lenne terhes? Amúgy 2 nap "késés" még nem késés, fõleg, ha máskor is szokott késni! Szerintem ne idegeskedj ezen.Majd megjön.
hány évesvagy?mert szerintem terhes lehetsz!
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok, lány.
Szerintem amiatt késik, hogy idegeskedsz.Nyugodj meg és ha egy hét múlva sem jön meg csinálj egy tesztet.Eredménytõl függetlenül pedig két hét múlva doki. Jobbulást és ne idegeskedj, nem lesz semmi baj. Majd írd meg mi lett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Ma reggel megjött..

Nem számítottam arra hogy lesz menstruációm előtte 2 nappal együtt voltam a párommal és nem védekeztünk de"kimostam magam"másnap megint együtt voltunk akkor viszont nem. Vajon terhes vagyok?

Hormonzavaros vagyok és eddig csak 3-4 havonta volt vérzésem!

Legjobb válasz: A kimosás nem véd. Ráadásul nem tudhatod, mikor vagy a legtermékenyebb, szóval elõfordulhat.

A kimosás nem véd. Ráadásul nem tudhatod, mikor vagy a legtermékenyebb, szóval elõfordulhat.
Ha nem akartok gyereket, akkor mindenképpen védekezzetek, mert mint mondtad nincs beállva a ciklusod, ami azt jelenti, hogy bármikor lehet peteérésed.
Ez menstruáció elõtt történt? Mert ha azóta megjött tuti nem vagy terhes.

Terhes lehetek? A menstruációm előtt 2 nappal együtt voltunk a párommal és nem védekeztünk. Azóta eltelt 5 nap nem jött meg. Már vettem tesztet, de még várok.

Legjobb válasz: Sztem, menstruáció elõtt két nappal már nem eshettél teherbe. Tesztet csak a szeretkezés után kb. két hét múlva lehet elvégezni, korábban nem érdemes.

Sztem, menstruáció elõtt két nappal már nem eshettél teherbe. Tesztet csak a szeretkezés után kb. két hét múlva lehet elvégezni, korábban nem érdemes.
NEM!!
Szia! Szerintem ha esetleg nem pont félidõben volt a peteérésed, vagy volt egy "plusz" peteérés a ciklusod vége felé, akkor terhes lehetsz. De valóban csak 2 hét után érdemes tesztelni!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Reménykedek benne.
Ne aggód túl, ha görcsöl az jelenti hogy megjön. Ha érzed egy kicsit is hogy meg fog jönni akkor nem lesz baj.
"Eleve a megtermékenyítés is egy hosszabb folyamat, általában 8-10 nap amíg a spermium odakerül a petéhez és megtermékenyíti" Ha alapvetõ biológiai ismeretekkel nem vagy tisztában, akkor legalább mást ne akarj megyõzni errõl a butaságról. A petesejt a tüszõrepedés után még kb. 24 óráig életképes és alkalmas a megtermékenyítésre, a spermiumok a petevezetékben, ideális körülmények között néhány napig tudnak életben maradni.
4-5nappal a szex után NINCSENEK tünetek..Ahhoz több hét kell...Eleve a megtermékenyítés is egy hosszabb folyamat, általában 8-10 nap amíg a spermium odakerül a petéhez és megtermékenyíti! Tehát tesztelni csak 2 héttel a szex után érdemes.
Ha nem akarsz gyereket akkor miért nem védekezel? Én 15 éve megszakításos módszerrel védekezem, de ha ne adj isten terhes lennék akkor ez nem lenne gond. Nem görcsölünk a gyerekcsinálásra, de ha bejönne, örülnénk neki. Megszakításos módszerrel csak így lehet védekezni. Ha terhes leszel ne legyen gond. A tünetek meg elég koraiak, valószínû, hogy csak az idegtõl voltak. Még valamit: Mostanában mindenkitõl megkérdezem: Miért írod a LESZ szót két S betûvel?? Ez valami vírus?? vagy mi?
A kérdező hozzászólása: ilyenkor ugy bánok mindent! rosszul éreztem magam este is hányingerem volt meg a fejem megfájdult..akkor ezek még korai tünetek??
Csak hogy tudd, a megszakítás nem védekezési forma, bármi megtörténhet, sose lehetsz benne biztos, hogy nem leszel terhes. Ha már szexeletek, legalább annyi eszetek legyen hogy védekeztek, mert nem hiszem hogy bármilyen jó szex is megéri azt az idegeskedést, ami utána következik, hogy terhes vagy-e....tanulj belõle, mert ha most nem is vagy terhes, de lehet hogy legközelebb nem lesz ilyen szerencséd.
Bárhol történhet baleset.. De ne beszéld be magadnak mert akkor érezhetsz tüneteket, pedig 4-5 nap után az lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: tudom énis
Gondolkozni kellett volna.
A kérdező hozzászólása: remélem hogy nem lessz baj..furán érzem magam..vagycsak betökélem magamnak és azért..félek nagyon!!!
[link]

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!