Találatok a következő kifejezésre: 2 napja 2 hónapos (517 db)

Miért nem akar aludni nappal 2 hónapos babám?

2 etetés között ha el is alszik akkor is max 20 perc, de akkor már sokat mondtam. A többi időben nézelődik, vagy már a fáradtságtól egy idő után elkezd sírni. Nem tudom, hogy ez baj-e, hogy ennyit alszik csak, de a szemei már olyan vörösek.... Az esti fürdetés után már minden beáll, eszik alszik és 1-szer kel fel éjszaka. Másnál is volt ilyen vagy hasonló?

Legjobb válasz: Nálunk ugyan ez volt, nappal nem volt hajlandó elaludni, pedig nagyon nyûgös álmos volt. Nem tudták megmondani, hogy mitõl lehet. Idõvel beállt, kb. 4 hónapos lehetett, amikor már volt egy kis rendszer az életében.

Nálunk ugyan ez volt, nappal nem volt hajlandó elaludni, pedig nagyon nyûgös álmos volt. Nem tudták megmondani, hogy mitõl lehet. Idõvel beállt, kb. 4 hónapos lehetett, amikor már volt egy kis rendszer az életében.
Mintha a kislányomról írnál, aki ma már 8 hónapos :) 2 hónaposan naponta 2szer 20 percet aludt ( nagy ritkán 1 órára is kidõlt, de akkor már nem tudtam mit kezdeni magammal, annyira meflepõdtem :) , s ez így is maradt kb. 5 hónapos koráig, akkor kezdett el 40 perceket aludni ( többet aludt mint újszülött korában) , most napi 2szer 50-60 percet alszik. Viszont 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát :)
altatni nem próbáltad? mert nagyon fontos lenne mindent megpróbálni, hogy aludjon. persze lehet mondani mindent, hogy tök jó, meg nem bej ha éjjel alszik, de az a helyzet, hogy ez hülyeség :( egy 2 hónapos baba idegrendszere annyira fejletlen, hogy a nem alvás az még káros is lehet nekik sajnos :( persze 1x-1x azért nem gond, de hosszútávon... alvás közben raktároz az agy, akkor okosodik, feldolgozza a kapott információt, az ingereket. és nekik még szinte minden sok ingernek számít :) meg kell tanítani elaludni, ami nagyon nehéz, de próbálkozni kell mindenféle módszerrel és minden etetés után!
Szia, Mintha én írtam volna...a kislányom is nehezen alszik el, délelõtt kb fél óra, du. jó esetben 2 óra az alvás. Ha már nagyon álmos, babakocsi és kért, ez mindig beválik, a levegõn jókat alszik. Ráadásul éjjel is 2x kel enni.szintén 2 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igen próbáltam altatni, de akkor is az a helyzet, hogy 20 perc után felébred és a következõ etetésig már sehogy sem akar vissza aludndi. Éjszaka nálam egyszer kel fel, vagy ha nyomnia kell a kakit vagy pukit (mert hasfájósak voltunk, és most erõsödött meg annyira, hogy egyedül is megy neki) csak még rengeteget kell erõlködnie mire sikerül.Ilyenkor éjszaka is felébred. Azért jó hallani, hogy nem csak én vagyok egyedül. Már kezdtem kétségbe esni, hogy csak õ ilyen, mert a környezetemben minden baba jó alvó.
A fiam két és fél hónapos és õ is kb. kétszer fél órát alszik napközben, majd úgy 5-6 körül beájul és reggelig csak enni meg fürödni kel fel. Semmi gond ezzel! Én kérdeztem a dokit és nem kell altatni. Neki ennyi az alvásigénye.
nem akarlak piszkálni, van elég bajod, de ez a 20 perc nagyon tipikus :( valamit változtatnod kell! 20perc után kerül a baba mélyálomba, tehát nálatok valami kizökkenti, nem altatod elég ideig, elmész mellõle, stb. mindig várj mozdulatlanul vagy éppen babakocsi tologatással, ringatással... 20 percet, csak azután hagyd abba.

Hányszor, hány óránként eszik egy nap 2 hónapos anyatejes babátok?

Legjobb válasz: Az enyém 5x evett nappal és 1x éjjel. Szerencsés voltam, az alvásával már nem ennyire....

Az enyém 5x evett nappal és 1x éjjel. Szerencsés voltam, az alvásával már nem ennyire....
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert pár napja kevesebbszer eszik, és 4-5 óránként. Már megijedtem, hogy valami baj lehet, de ezek szerint ez normális hogy kevesebbszer eszik.
Ja, nem nincs semmi baj, ahogy nõ a gyomruk, úgy tudnak egyszerre többet enni, ami hosszabb idõre elég. Itt írta nemrég egy védõnõ, hogy 6-12 hetes koruk körül tudnak annyit enni nappal, hogy 6-8 órát kibírjanak éjszaka evés nélkül. Biztos lesz, aki villámokat szór rám emiatt, de az én fiam három hónapos korára 9 órát aludt egyvégtében éjjel.


4 hónapos fiam, 2 napja 2-3óra között fölkel és sír, hogy éhes, miután megettetjük visszaalszik. Napközben 5* eszik 170-et. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Köszi, a választ, majd meglátjuk a következõ estéket, csak azt sem szeretném, hogy hozzászokjon ehhez:(

A kérdező hozzászólása: Köszi, a választ, majd meglátjuk a következõ estéket, csak azt sem szeretném, hogy hozzászokjon ehhez:(
Szia! Nem igazán értem a problémád. Az a baj, hogy éjszaka (újra)felkel, vagy sokallod az 5*170-et? Szerintem mind a kettõ normális... Bár azt nem ártana tudni, hogy tápos vagy tejes, hány kiló. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Szóval tápszeres a babám, és az a gondom, hogy eddig nem sírt föl éjszakánként, hogy éhes, de 2 napja ezt csinálja, és nem tudom normális-e, hogy egy 4 hós baba egyen hajnal 2-kor. Amúgy már 7 kiló.
Szia! Így már konkrétabb :) Szerintem várj egy-két napot, mert lehet, hogy ez a hülye idõ borította meg egy kicsit. Vagy már egy kicsit több tápira van szüksége... Nekem ugyan tejes bébim van, de akkor tudja jól átaludni az éjszakát, amikor egymás után 1 órás kihagyással 2 vacsi van. Megjegyzem az elmúlt pár napban - pontosabban mióta órát állítottunk - õ is felkel éjszakánként kajálni, összebújni. Remélem azért valamicskét segítettem. Üdv.
4 hónapos az én babám és 2 hete csak tápszeres. Õ 6x150 ml evett és kb 2 hete éjjel 2-3 között felkelt enni és nappal is egyre többször kért enni 2 óránként, most 3-3.5 órát kibír/ Így elkezdtem neki rizspépet adni délbe és este, , mert szerintem kevés volt neki a tápszer. Azóta éjjel nem ébred fel csak este 8-9 körül elalszik és 5- fél 6-ig durmol , néha ébred meg akkor adok neki kis teát. Próbáld meg, hogy többet adsz neki, mert 5x-i étkezésnél 200ml az adag. Szerintem kevés neki csak a tápszer lassan megkezdheted neki a hozzátáplálást. Azért kérdezd meg a gyerekdokit vagy a védõnõt.

2 hónapos babának napi 5x-i szoptatás mellett hány órát kell (ene) aludnia?

Legjobb válasz: Szia. Ez teljesen változó. Az én kisfiam 6 hónapos koráig szoptattam, és délelõtt másfél órát aludt, délután 1-2 óra hosszát. Söt a mai napig így alszik. Viszont az egyik barátnõmnek 3 hónapos a kislánya, és napi 2-3 órát van fent a többit átalussza. Már orvoshoz is elvitték, mert túl sokat alszik, de mondta az orvos, hogy amíg nem lázas addig nincs baj. Ez teljesen babafüggõ. Amíg jó a közérzete addig nincs baj. 9 hónapos kisfiú anyukája

Szia. Ez teljesen változó. Az én kisfiam 6 hónapos koráig szoptattam, és délelõtt másfél órát aludt, délután 1-2 óra hosszát. Söt a mai napig így alszik. Viszont az egyik barátnõmnek 3 hónapos a kislánya, és napi 2-3 órát van fent a többit átalussza. Már orvoshoz is elvitték, mert túl sokat alszik, de mondta az orvos, hogy amíg nem lázas addig nincs baj. Ez teljesen babafüggõ. Amíg jó a közérzete addig nincs baj. 9 hónapos kisfiú anyukája

2 hónapos fiamnak 3 naponta volt széklete. Most 4 hónapos múlt, 2 hete adok neki gyümölcsöket, és most 5 napig nem volt. (6. nap reggelén lett. ) Én úgy tudom naponta kellene lennie. Szerintetek ez normális? Vagy vigyem el orvoshoz?

Nem fájt a hasa,nem volt ny?gös.

Legjobb válasz: Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.

Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.
2. Vagyok, bocsi tényleg elnéztem a kérdést! De lehet szorulása a gyümölcstõl is, amíg meg nem szokja a bélrenszere a szilárdat. Nekünk is így volt, kb 1 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes.De nekem azt mondták hogy adjak neki gyümölcsöt. :( Akkor most hagyjam abba?
Túl korán kezdted a gyümölcs adását, ha anyatejes :( Ha csak anyatejet kapna, normális lenne, hogy nincs kaki több napon át. Ha kevert táplálású, vagy csak tápszeres, akkor kellene lennie.
2 hónaposnak még ne adj gyümölcsöt! Legkorábban 4 hósan tudják megemészteni, anyatejes babánál 6 hósan is elég kezdeni! Nem tudja megemészetni még a szilárdat ezért lett még ritkábban széklete! Ha CSAK anyatejet kap teljesen normális ha napokig nincs kaki, azt teljess mértékben hsznosul.
Szerintem nem baj, 1 hétig rendben van. Ha nem fáj a hasa, és tényleg nem nyûgi akkor ne aggódj. Bár bevallom én is szoktam, mert a 2 hónapos kisfiam is néha kakisztrájkba kezd, de eddig 2 naponta azért volt neki, még ha az az utolsó pillanatban is. :) A fiad anyatejes?
Én elolvastam a kérdést és változatlanul azt gondolom, hogy ha anyatejes, négy hónapos és két hete kap gyümölcsöt a Baba, akkor túl korán kezdte a Kérdezõ.

2 hónapos babád nappal mennyit van ébren?

Legjobb válasz: 2 honaposan volt a valtas, a nagyon jo alvobol lett egy nagyon rossz alvo, addig 16 orat aludt egy nap, utanna egyik naprol a masikra 12, most harom honapos kora ota ujra kezd visszaallni a rend, 14 orat alszik /ebbol 12 ejjel a tobbit nappal/

2 honaposan volt a valtas, a nagyon jo alvobol lett egy nagyon rossz alvo, addig 16 orat aludt egy nap, utanna egyik naprol a masikra 12, most harom honapos kora ota ujra kezd visszaallni a rend, 14 orat alszik /ebbol 12 ejjel a tobbit nappal/
Egyhuzamban kb 1, 5 órát, néha többet, de max 2 órát. Egy ilyen etapban benne a szopi, büfi, pelenkacsere, a játék, torna, séta, mikor mi, este a fürdés. Eddig 6-szor evett, tehát kb 9-10 órát volt fenn, a többit aludta, de mostanában kezdi elhagyni az egyik kaját, nem egyszer csak 5-ször eszik, mostanában változik így a napirendje, de még õ sem tudja szerintem pontosan, hogy mit akar :) Meglátjuk, hogy lesz.
szia nekem 2-án lesz 2hónapos a kisfiam.ö nappal 3 óránként eszik, evés után 1órát fenn van nézelõdik elfárad, és 2 órát alszik este 8kor ezik utána kb fél óra és alszik és csak reggel 6 kor eszik.Nyugodt jó kisbaba.

3 hónapos babámnál az orvos megállapította 1 hónapja, hogy puhább a koponyacsontja. Emeltük a Vigantolt napi 2 cseppre. Tegnap megállapította, hogy még mindig puhább neki. Kinek volt már hasonló tapasztalata?

Kutacsok már záródnak, legalábbis a nagy kutacs már kisebb.

Legjobb válasz: 2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.

2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megnyugtattál :) Szép estét!

Mennyit alszik 2 hónapos gyerkőcötök napközben? Hogy altatjátok? Van már napi kis rutinotok?

Legjobb válasz: Lányom 3 hónapos koráig nem igazán aludt napközben. Altatni mindenhogy próbáltam, letettem, ringattam, mellé feküdtem, simogattam, de semmi. Õ 3 hónaposan jött rá saját maga az elalvás technikájára. Egyik napról a másikra, egyszerûen csak letettük mikor álmosnak látszott és már aludt is. 2 hónaposan már alakult a napirend, de igazán az is csak akkor lett jobb és kiszámíthatóbb, amikor már napközben is tudott aludni (tehát 3 hónap körül). Persze a nap nagy részét ugyanolyan ütemben csináltuk az elejétõl fogva, tehát pl. fürdetés vagy séta ideje.

Lányom 3 hónapos koráig nem igazán aludt napközben. Altatni mindenhogy próbáltam, letettem, ringattam, mellé feküdtem, simogattam, de semmi. Õ 3 hónaposan jött rá saját maga az elalvás technikájára. Egyik napról a másikra, egyszerûen csak letettük mikor álmosnak látszott és már aludt is. 2 hónaposan már alakult a napirend, de igazán az is csak akkor lett jobb és kiszámíthatóbb, amikor már napközben is tudott aludni (tehát 3 hónap körül). Persze a nap nagy részét ugyanolyan ütemben csináltuk az elejétõl fogva, tehát pl. fürdetés vagy séta ideje.

Egy 2 éves 5 hónapos gyereknek aki jó evő mit adtok uzsonnára? Egyáltalán mit eszik egész nap a gyerek?

már kifogytam az ötletekb?l..

Legjobb válasz: Igaz az en kisfiam bolcsis de gondoltam leirom ott miket szoktak uzsonara kapni hatha abbol tudsz otletet meriteni. Van amikor kulombozo alaku szendvicseket keszitenek. Sutivagoval kivagjak kulombozo formajura es egy nagy talcara van kiteve az asztalra es ebbol esznek. A fiam mindig az auto formakat halassza ki, oneki a tolteleke nem szamit mert mindenevo. :) A toltelekek: sonka-sajt-paradicsom, majonezes tonhal-paprikaval-kukoricaval, paradicsomos szardella paszta-savanyu uborkaval, majonezes tojas-paradicsommal, szalamis-sajtkrem-paprikaval. Vannak olyan napok amikor zoldseg csikok vannak felvagva: uborka csik, paprika csik, zellerszar csik, nyers repacsik, piritos kenyer csikok vagy vastag ropi (nem tudom mi a neve de olyan mint a ropi csak vastagabb es kenyer szinu talan griszin???) ezeket martogatjak hagymas tejfolbe, humuszba, babkrembe, avokado krembe, paradixsomos salsa krembe. Szinten talba lattam kiteve az asztalra mozarella golyokat, kettevagott olajbogyot (gondolom azert vagjak kette, hogy nehogy leguruljon a torkan valakinek), kulombozo sajt csikokat, pici minivirsliket, vajban parolt es lehutott spargat betekerve sonkaval, bebi kukoricat, kettevagott vajban megparolt gombat es ezeket is lehet martogatni. A szoszok kis talcan vannak muanyag talakba es ebbol minden gyerek kap. A zoldsegek es a tobbi martogatni valo az asztal kozepen van es abbol vesznek amelyik nekik szimpi. Tehat ugy fogalmaznek, hogy vannak martogatos napok meg szendvics napok. :) Kisfiamek a bolcsibe reggel 10-kor kapnak ketfele gyumolcsot (altalaban szezonos pl. ma nektarin meg malna volt kiirva, tegnap meg malna es afonya) es emelle kapnak egy kis joghurtot. Ebed 12-kor van es 3-szor egy heten: hetfo, szerda es csutortok van leves + masodik es kedd, penteken masodik + desszert. Ha van desszert akkor nincs leves. Kisfiam is 2 eves 5 honapos. O tuti szolna ha ehes. A bolcsibe is neha beszoll, hogyha nem eleg neki az ebed es ker megegy adagot. Itthon is szoll ha ehes. Ugyhogy emiatt ne aggodj. Biztosan nem ulne ehesen csendben. :)

Igaz az en kisfiam bolcsis de gondoltam leirom ott miket szoktak uzsonara kapni hatha abbol tudsz otletet meriteni. Van amikor kulombozo alaku szendvicseket keszitenek. Sutivagoval kivagjak kulombozo formajura es egy nagy talcara van kiteve az asztalra es ebbol esznek. A fiam mindig az auto formakat halassza ki, oneki a tolteleke nem szamit mert mindenevo. :) A toltelekek: sonka-sajt-paradicsom, majonezes tonhal-paprikaval-kukoricaval, paradicsomos szardella paszta-savanyu uborkaval, majonezes tojas-paradicsommal, szalamis-sajtkrem-paprikaval. Vannak olyan napok amikor zoldseg csikok vannak felvagva: uborka csik, paprika csik, zellerszar csik, nyers repacsik, piritos kenyer csikok vagy vastag ropi (nem tudom mi a neve de olyan mint a ropi csak vastagabb es kenyer szinu talan griszin???) ezeket martogatjak hagymas tejfolbe, humuszba, babkrembe, avokado krembe, paradixsomos salsa krembe. Szinten talba lattam kiteve az asztalra mozarella golyokat, kettevagott olajbogyot (gondolom azert vagjak kette, hogy nehogy leguruljon a torkan valakinek), kulombozo sajt csikokat, pici minivirsliket, vajban parolt es lehutott spargat betekerve sonkaval, bebi kukoricat, kettevagott vajban megparolt gombat es ezeket is lehet martogatni. A szoszok kis talcan vannak muanyag talakba es ebbol minden gyerek kap. A zoldsegek es a tobbi martogatni valo az asztal kozepen van es abbol vesznek amelyik nekik szimpi. Tehat ugy fogalmaznek, hogy vannak martogatos napok meg szendvics napok. :) Kisfiamek a bolcsibe reggel 10-kor kapnak ketfele gyumolcsot (altalaban szezonos pl. ma nektarin meg malna volt kiirva, tegnap meg malna es afonya) es emelle kapnak egy kis joghurtot. Ebed 12-kor van es 3-szor egy heten: hetfo, szerda es csutortok van leves + masodik es kedd, penteken masodik + desszert. Ha van desszert akkor nincs leves. Kisfiam is 2 eves 5 honapos. O tuti szolna ha ehes. A bolcsibe is neha beszoll, hogyha nem eleg neki az ebed es ker megegy adagot. Itthon is szoll ha ehes. Ugyhogy emiatt ne aggodj. Biztosan nem ulne ehesen csendben. :)
A kérdező hozzászólása: hú de sok válasz jött ! :)
nekem 2 éves nagy evõm van!Az uzsi az vagy az ebéd maradéka, vagy 3 db virsli+1 joghurt.Tegnap mondjuk neki állított hasáb krumplit sütni:) -megkívánta!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Vagy azt, amit ebédnél meghagyott, vagy amit épp kér. Ma pl. 1 barackot evett, de van, hogy rudit kér, vagy joghurtot. Az én lányom is szeret enni, habár nem látszik rajta. Szerintem ennyi elég nekik, úgyis szólnak már, ha éhesek. Napközben mostanában mazsolázik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!