Találatok a következő kifejezésre: 2 nap vettem be a fogamzásgátlómat (12 db)

2 nap kétszer vettem be a fogamzásgátlómat. Nem szedtem többet nehogy valami gondot okozzon. Tegnap elkeztem szüneteltetni. 2 nappal korábban szedjem innentől a gyógyszert vagy mintha misem történt volna folytassam péntekenként?

Péntekentként szedtem, most szerdán hagytam abba, mivel megvolt a 21 db bevétele.Diane 35-öt szedek.Egy éve szedem és nem fordult még el?

Legjobb válasz: Akkor folytasd,amikor letelik a hét nap,amit ki kell hagyni,és figyelj oda,h mindennp csak egyet vegyél be!

Akkor folytasd, amikor letelik a hét nap, amit ki kell hagyni, és figyelj oda, h mindennp csak egyet vegyél be!
Én ha elcsúszok véletlen, az eredeti "menetrendnél" szoktam maradni. Mindig pénteken kezdtem, hétfõn menstruáltam, csütörtökön vettem be az utolsót . Szerintem ennek nincs akkora jelentõsége, de kezdheted 2 nappal korábban is, csak nehogy utána belezavarodj, hisz 1 év alatt már megszoktál egy rendet. És csak napi 1:-)

Baj, ha 2 napja nem egy időpontban vettem be a fogamzásgátlót?

Tegnapel?tt 20:00-kor vettem be, tegnap viszont 15 órakor, mert koncertre mentem, és a piálgatások közben nem akartam ezzel szenvedni, meg attól is féltem, hogy esetleg kihányom.Mennyire biztos így a védelem?Ha nem az, akkor mennyi id? után lesz újra teljes a védettség?

Legjobb válasz: Nem baj, mert az a lényeg, hogy a két tabletta közt ne teljen el 36 óránál több. A hatást összességében éred el a havi adaggal, de nem szabad kihagyni belõle, hasmenés, hányás okozhat még gondot.

Nem baj, mert az a lényeg, hogy a két tabletta közt ne teljen el 36 óránál több. A hatást összességében éred el a havi adaggal, de nem szabad kihagyni belõle, hasmenés, hányás okozhat még gondot.
A nam baj h ennyi idõ volt az eltérés a két tabletta bevétele között, de az alkohol nem feltétlenül kellett vna, pláne negymértékben, de ez a tájékoztatón is rajtavan.Csak óvatosan!

Fél év szünet után újra kezdtem szedni a Miligest fogamzásgátlót. A menzeszem szeptember 1-én este jött meg. (szombat) de a gyógyszert csak hétfőn tudtam elkezdeni 3-án. Akkor egyszerre 2 szemet vettem be. Kb. hány nap után fog védeni a tabletta így?

És mikortól tudunk óvszer nélkül védekezni, hogy ne legyen még terhesség?

Legjobb válasz: minek vettél be 2 szemet egyszerre ??? a mest. 1-5ig napján lehet elkezdeni a szedését. ha az elsõ napon veszed be már aznap védett vagy ha 2-5ig akkor még 7 nap kiegészítõ védekezés szükséges.

minek vettél be 2 szemet egyszerre ??? a mest. 1-5ig napján lehet elkezdeni a szedését. ha az elsõ napon veszed be már aznap védett vagy ha 2-5ig akkor még 7 nap kiegészítõ védekezés szükséges.
de nem is értem minek vettél eb egyszerre kettõt, így lehet az egész hónapot elrontottad

A fogamzásgátlómat a szokásos szombat helyett, hétfőn kezdtem el. Azon kívül, hogy a menstruációm csúszni fog, bármilyen következménye lehet, hogy 2 nappal később vettem be? A menzesz alatt éltem szexuális életet.

qlaira, kombinált fogamzásgátló, amit menstruáció alatt is szedni kell.

Legjobb válasz: "Aktív tabletták: Ha egy tablettát hagyott ki, attól függõen, hogy ez a ciklus melyik napján történt, kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges lehet, például. valamilyen barrier fogamzásgátló módszer, mint az óvszer. A tablettákat ekkor az alábbi szabályok szerint szedje. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták táblázatban" is. - Ha 12 óránál rövidebb idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, majd folytassa a következõ tabletták szedését a megszokott idõben. - Ha 12 óránál több idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Attól függõen, hogy a tabletta a ciklus melyik napján maradt ki, alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert, pl. barrier fogamzásgátló módszert, mint az óvszer. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták" táblázatban is. - Egynél több tablettáról feledkezett el a jelen levélbõl Keress fel orvosát."

"Aktív tabletták: Ha egy tablettát hagyott ki, attól függõen, hogy ez a ciklus melyik napján történt, kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges lehet, például. valamilyen barrier fogamzásgátló módszer, mint az óvszer. A tablettákat ekkor az alábbi szabályok szerint szedje. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták táblázatban" is. - Ha 12 óránál rövidebb idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, majd folytassa a következõ tabletták szedését a megszokott idõben. - Ha 12 óránál több idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Attól függõen, hogy a tabletta a ciklus melyik napján maradt ki, alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert, pl. barrier fogamzásgátló módszert, mint az óvszer. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták" táblázatban is. - Egynél több tablettáról feledkezett el a jelen levélbõl Keress fel orvosát."
pl teherbe eshetsz, de végül is az nem lényeg....

Több mint 2 hónapja szedek fogamzásgátlót. Egyik nap elfelejtettem bevenni és úgy feküdtem le a barátommal. Attól még, hogy aznap nem vettem be a védettség megvolt?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló hormonjai nem zsírvan oldódó vitaminok, hogy felhalmozódjanak a szervezetedben. Épp azért kell mindennap bevenni, mert ha akár egyte is kihagysz, a bevitt hormon szintje lezuhan a szervezetedben, a peteérés meg beindul. És ehhez elég csak egyetlen tablettát nem beveni! Reméljük, nem leszel terhes.

A fogamzásgátló hormonjai nem zsírvan oldódó vitaminok, hogy felhalmozódjanak a szervezetedben. Épp azért kell mindennap bevenni, mert ha akár egyte is kihagysz, a bevitt hormon szintje lezuhan a szervezetedben, a peteérés meg beindul. És ehhez elég csak egyetlen tablettát nem beveni! Reméljük, nem leszel terhes.
Így van... fõleg 2 hónap után. Mostantól a használati utasítás szerinti ideig óvszerrel is védekezni kell (általában vagy 7 nap, vagy a levél végéig). Ha már 1-2 éve szednéd, kevésbé kéne aggódnod (infó egy nõgyógyásztól), most azért még gáz.
Ilyenkor csökken a védettség. A tájékoztatóban is benne van, hogy egy hét kiegészítõ védekezés szükséges. Miért nem olvastad el?

Ma vettem be a Milligest fogamzásgátlóból a 4. szemet. Eddig nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót. Az 1. nap kevés vérzésem volt mint általában. A 2. és a 3. nap is alig volt pecsételő vérzésem, mega 4. napon is. Miért?

Amikor még szedtem fogamzásgátlót az els? 3 nap nagyon véreztem aztán a 6. napra elmúlt a menzim. Görcseim nincsennek.

Legjobb válasz: Teljesen természetes a gyógyszertõl kicsit megváltozhat a hormonrendszered.Mindenkinek másképp viselkedik,ne ilyedj meg.

Teljesen természetes a gyógyszertõl kicsit megváltozhat a hormonrendszered.Mindenkinek másképp viselkedik, ne ilyedj meg.
A kérdező hozzászólása: Mikor áll be rendesen a menzeszem?
Szia! Neked mit mondott a nõgyógyász, mennyi idõ múlva ad teljes biztonságot? (én is nemrég kezdtem el szedni)
A kérdező hozzászólása: 2-3 hét. Neked hogy van meg így gyógyszer szedése alatt a menzeszed? Úgy értem, hogy hasonlóan-e mint nekem?
a következõ menszeszed a gyógyszermentes napokban jön meg. elvileg bekell állnia. ha nem akkor várj vele még 1 hónapot, ha akkorra sem áll be akkor menj vissza a dokihoz és ír másikat. én is milligest szedek, elõtte belarát szedtem de nem állította be rendesen a menszeszem és ezért kellett ezt a 3fázisút szednem.
Nekem rendesen megvan a menzeszem, épp most múlt el, de én is nemrég óta szedem. Szerintem neked is be fogja állítani rendesen a gyógyszer.
szerintem már felszívódott, de ha nagyon aggódsz, akkor 1 hétig használjatok kiegészítõ védekezést
Nekem csütörtökön van az utolsó szem és hétfõ-kedd-szerdán szokott megjönni pár nap kell neki
Nem kell ma megjönnie. Változó h mikor jön. Van akinek 2 v 3-4 napra jön meg
A kérdező hozzászólása: És attól fûggetlenül a a hetedik nap útán megint el kell kezdeni a szedését, vagy várni kell amíg elmúlik a havim?!
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat.:)
Igen el kell kezdeni független attól h megvan-e még. Mindíg azonos napra kell essen (tehát ha az elsõ levelet hétfõn kezded akkor a mésodikat is) ha ezt megjegyzed akkor számolgatni sem kell. Jah és állítsd be a telefonod h csörögjön mikor be kell venni a bogyót. Így nemigen fogod elfelejteni

Nem vettem be egy nap a fogamzásgátló tablettát a 2 hét első felébe 8. szem azaz 24 óra múlva bevettem de nem kettőt egyszerre az csak másnap kettőkor . Szombati napon hagytam ki a tabit és 7főn voltam együtt a pasimmal lehet belőle gond?

Legjobb válasz: hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e

hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e
"Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége" Ha már bemásoltad, akkor olvasd is el. 7 napi kiegészítõ védekezés kellett volna. Gondolom az nem volt. Így igen, lehet baj belõle. Nem tudom ezen mi nem világos.
Lehet reggel van, de nagyon nehezen jött át. Kihagysz egy napot, konkréten a 8., akkor nem kell másnap kettõt bevenni. 1 nap kihagyástól még fenn áll így a védettség. Nem hinném, hogy gond lenne.
A 8. szem elég gond.Az elsõ héten kihagyni tabit veszélyes.Használni kellett volna mellé óvszert, ha már nem pótoltad idõben.
A kérdező hozzászólása: i a teendõ, ha elfelejtette bevenni a Dienille-t? - Ha 12 óránál rövidebb idõ telt el a legutóbbi esedékes gyógyszer bevételének tervezett idõpontja óta, vegye be a kimaradt filmtablettát, majd a megszokott módon folytassa a Dienille szedését. Ebben az esetben nem csökken a Dienille hatékonysága. - Ha 12 óránál hosszabb idõ telt el a legutóbbi esedékes filmtabletta bevételének tervezett idõpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. A terhesség kialakulásának kockázata különösen akkor jelentõs, ha a csomag megkezdését követõ, vagy a kiürülését megelõzõ idõszakban felejti el bevenni a gyógyszert. Ebben az esetben a következõ útmutatások szerint kell eljárnia. - Ha egynél több filmtablettát felejtett el bevenni: Kérdezze meg kezelõorvosa véleményét. Ne feledje, hogy ebben az esetben nem áll fenn fogamzásgátló hatás. - Ha az elsõ héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelõorvosát. - Ha a második héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt. Abban az esetben, ha a gyógyszer kimaradásának napját megelõzõ 7 napos idõszakban pontosan szedte a készítményt, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: szerintem a 8.nap az a 2 hez tartozik nem ?
Ja második hét, valóban megnyugtató :P Mivel nem 12 órán belül pótoltad, így tök mindegy, hogy végül bevetted-e, mert nem sokat ér az úgy.Csinálj tesztet 14 nap múlva és máskor állítsd be a mobilodat, hogy jelezzen!
A kérdező hozzászólása: Nem lett semmi baj megjött mondjuk ez jó lecke volt

Barnáztam 2-3 napig, aztán megjött a menzeszem, elkezdtem szedni a fogamzásgátlót és a 3. nap már nem volt menzeszem. Ez normális? Előtte augusztusban vettem be egy esemény utánit. Nagyon bezavarhatott?

most kezdtem el szedni legel?ször a fogamzásgátlót és tanácstalan vagyok . Valaki volt már így?

Legjobb válasz: normális Az elsõ hónap ilyen lesz. Utána majd beáll...ha mégse, irány vissza a doki.

normális Az elsõ hónap ilyen lesz. Utána majd beáll...ha mégse, irány vissza a doki.
A kérdező hozzászólása: koszonom valaszod!:) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!