Találatok a következő kifejezésre: 2 nap vettem (238 db)

Párommal jan. 20-a körül, a menstruációm elmúlása után 2-4 nappal szeretkeztünk. Utána 2 nappal vettem tesztet (ami elvileg 24 óra után is kimutatja a terhességet) de negatív lett. Lehetek terhes?

Én nagyon szeretném.

Legjobb válasz: Olyan teszt nincs, már bocsi! a beágyazódástól kell számítani az idõpontot! Vedd azta napot amikor együtt foltatok, és kb rá 2 hét múlva fogja csak a teszt kimutatni a terhességet!!!!!!

Olyan teszt nincs, már bocsi! a beágyazódástól kell számítani az idõpontot! Vedd azta napot amikor együtt foltatok, és kb rá 2 hét múlva fogja csak a teszt kimutatni a terhességet!!!!!!
igen van, hogy 24 óra után kimutatja, de a mensi kimaradása után, nem a szeretkezés után. Majd, ha kimarad a mensid, akkor tesztelj.

2 napja vettem észre, hogy van 1 borsó nagyságú csomó a belső szeméremajkamon, nem fáj nem viszket. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: A hüvelybemenet mellett oldalt? Volt már pár ilyen kérdés, ott válaszoltam is több helyen. Nekem volt ilyen, nálam Bartholin-mirigy cisztát diagnosztizáltak. Amivel egyébként sürgõsen és azonnal orvoshoz kell menni, mert pár nap alatt, akár 1-2 nap alatt egy kisebb almanagyságúra is felduzzadhat és nagyon tud fájni. Egyébként egy rövid mûtéti beavatkozással tudják megszüntetni, de öntisztulásra is képes, amikor is elmúlik magától és nincs vele további teendõ. Ha most jött csak egyik napról a másikra, nem huzamosabb ideje van ott, akkor érdemes erre is gondolni. De mindenképpen menj orvoshoz, ne várj vele!

A hüvelybemenet mellett oldalt? Volt már pár ilyen kérdés, ott válaszoltam is több helyen. Nekem volt ilyen, nálam Bartholin-mirigy cisztát diagnosztizáltak. Amivel egyébként sürgõsen és azonnal orvoshoz kell menni, mert pár nap alatt, akár 1-2 nap alatt egy kisebb almanagyságúra is felduzzadhat és nagyon tud fájni. Egyébként egy rövid mûtéti beavatkozással tudják megszüntetni, de öntisztulásra is képes, amikor is elmúlik magától és nincs vele további teendõ. Ha most jött csak egyik napról a másikra, nem huzamosabb ideje van ott, akkor érdemes erre is gondolni. De mindenképpen menj orvoshoz, ne várj vele!
Igaza van az elsõ válaszolónak! Már csak azért is, mert látatlanban semmit nem lehet mondani, csak az orvos mondhat biztosat!
Indítottad már újra? Utána is csinálja?
Nekem is csinálta 1x-2x. Indítsd újra a telefont. És ne hagyd bekapcsolva a wifit, csak mikor használod, és akkor nem zavarodik meg, hogy állandóan keresgélnie kell.
A kérdező hozzászólása: megjavult. köszi szépen
#2: frissítés / rom csere nem segített? Kérdezõ: ha sûrûn csinálja, akkor esetleg tegyél fel olyan appot, ami éjszakánként lekapcsolja a telefont, majd visszakapcsolja vagy frissítsd a szoftvert rajta (ha lehet egyáltalán)

2 napja vettem csirkeszárnyat. Megfőzhetem még? Vagy lesz töle valami bajom? Hűtőben volt nem fagyóban.

Legjobb válasz: Ha nincs kellemetlen szaga, akkor megfõzheted. Normális esetben 2 nap alatt nem romlik meg a csirkeszárny.

Ha nincs kellemetlen szaga, akkor megfõzheted. Normális esetben 2 nap alatt nem romlik meg a csirkeszárny.
ha nem büdös akkor simán. nekem néha 3 napot is vár, ha nincs idõm.
A kérdező hozzászólása: ksözönöm a segítséget! és kedves utolsó ez nem reklám oldal
Ezt most nem értem, én voltam az az utolsó, de mit reklámoztam???

Tényleg a 7. nap után véd a volina, ha a 2. nap vettem be? (vagyis. Az nap volt az első menstruációs vérzésem, amikor bevettem, de előtte nap volt barna folyásom)

Legjobb válasz: Akkor már véd az elsõ szemtõl is, ha a menses elsõ napján szedted be. Szerintem a barna folyás nem számít.

Akkor már véd az elsõ szemtõl is, ha a menses elsõ napján szedted be. Szerintem a barna folyás nem számít.
Várd ki az egy hetet.
Én nemrég megkérdeztem egy internetes nõdokit aki szerint már az elsõ jeltõl kezdve, tehát már a barna folyásnál be kellene szedni. De erre én is kíváncsi lennék, hogy úgy véd -e ha egy kicsivel késõbb szedjük be..
ha a 2.nap vetted be akkor a 7.nap után véd

Barnas folyas, mint amikor a mensim erkezik? 11 hetes vagyok 2 napja vettem eszre amikor wcre megyek de naponta csak 1x es utana mint ami sosem volt. Hasonlo valakinel?

Holnap Doki.!!!

Legjobb válasz: Irány a kórház...Sogornõmnek is volt pár csepp barnás.Mikor észre vette irány a korház,és neki sajnos elment a baba.

Irány a kórház...Sogornõmnek is volt pár csepp barnás.Mikor észre vette irány a korház, és neki sajnos elment a baba.
Már rég be kellett volna mennek a kórházba. A helyedben azonnal mentem volna...
nem kell megijedned!nekem is volt ilyen, reggel maszatszerû barnás valami, de már szaladtem a dokimhoz.Rendben volt minden:_))).De holnap okvetlen mennyél dokihoz!én akkor nospát és mg6 kellet szednem meg pihi!vigyázz magadra meg a picire:-))
kb 6 hetesen volt ilyen pár csepp...de el is múlt...mondjuk cisztám volt és azért volt ilyen...de azért menj be mert nem vagyunk egyformák van akinél ez komoly gond is lehet és elmegy a baba de van akinél semmiség...inkább kérdezz rá mert ez változó 30hkm

3 napig volt cicám a lakásban, 2. nap vettem észre, hogy bolhás a cica, mert első nap még nem vakarózott. Mennyi az esélye annak, hogy fertőtlenítős felmosás után és azután, hogy kimostam mindent a bolhák ha vannak megmaradnak a lakásban?

Legjobb válasz: Erre mindig van esély de folyamatos, gondos takarítással nagyban csökkentheted a lehetõséget. Sajnos az utcáról is a cipõdön behozhatsz dolgokat ezért kell a szobacicusokat is figyelni bolhásodás terén, és féregteleníteni is. A legtöbb, amit tehetsz, hogy jól letörlöd a lábad, a cipõket olyan helyre rakod ahol nem fér hozzá, és kellõen tisztán tartod. Na meg nem hordod szét a lakásban, amit az utcán felszedtél. De tökéletes garancia nincs, a macsekot mindig ellenõrizni kell, csak a a fertõzés esélyeit csökkentheted.

Erre mindig van esély de folyamatos, gondos takarítással nagyban csökkentheted a lehetõséget. Sajnos az utcáról is a cipõdön behozhatsz dolgokat ezért kell a szobacicusokat is figyelni bolhásodás terén, és féregteleníteni is. A legtöbb, amit tehetsz, hogy jól letörlöd a lábad, a cipõket olyan helyre rakod ahol nem fér hozzá, és kellõen tisztán tartod. Na meg nem hordod szét a lakásban, amit az utcán felszedtél. De tökéletes garancia nincs, a macsekot mindig ellenõrizni kell, csak a a fertõzés esélyeit csökkentheted.
1. Kezeld a macskát bolhák (és kullancsok) ellen. 2. Lehet kapni spray-t, amivel be lehet fújni a lakást. Akkor tuti nem maradnak bolhák, de szerintem elég az, amit leírtál. 3. Engedd vissza a cicát a lakásba.
A kérdező hozzászólása: Sajna a cicusnak, mennie kellett, mert utóbb kiderült édesanyám allergiás rá. :( De köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! :) Egyébként mi a neve a spraynek? Már, ha még találkoznék bolhával? :)
Többféle spray van. Pl. Insecticid2000, Bio SpotiX Natural Secret Indoor. Ha beírod keresõbe, kidobja õket. (Azért remélem a cicust kezeltétek mielõtt mennie kellett.)
A kérdező hozzászólása: Természetesen. ^^.

Pcos-azaz sok apro ciszta a petefészekben.2 napja vették észre uh-n. Van esély hogy felszivodjanak? Ja és ez okozhat gyakori vizelést. állandoan pisilnom kell, pedig alig iszok.

Legjobb válasz: 1.nek.jelenleg nem akarok,már van 1 kétévesem.de még késöbb igen.milyen gyogyszer fogamzásgátlo?mert a dokim azt javasolt.csak 2 hét mulva tudok visszamenni,akkor jön vissza szabirol.endokrinologus az nem tudom mi,és hol van olyan orvos.nem is hallottam ilyenröl.majd lehet a nöi dokim elküld hozzá,szlovákián lakok,nem tudom van e olyan. a 2.-ik váloszolonak nem tudom megnyitni a linket,nem jo.

A kérdező hozzászólása: 1.nek.jelenleg nem akarok, már van 1 kétévesem.de még késöbb igen.milyen gyogyszer fogamzásgátlo?mert a dokim azt javasolt.csak 2 hét mulva tudok visszamenni, akkor jön vissza szabirol.endokrinologus az nem tudom mi, és hol van olyan orvos.nem is hallottam ilyenröl.majd lehet a nöi dokim elküld hozzá, szlovákián lakok, nem tudom van e olyan. a 2.-ik váloszolonak nem tudom megnyitni a linket, nem jo.
Szia! Gyógyszeres kezelés esetén talán felszívódhatnak, de ez nem mindenkinél van sajnos így. Menjél el nõgyógyász endokrinológus orvoshoz õ majd tud neked segíteni. Ha nem akarsz kisbabát akkor fogamzásgátló helyre hozhatja.
Nekem is van, ugyan felszívódtak, de bármikor elõjöhet.. Nekem a tipikus panaszok közül volt pár, errõl itt olvashatsz http://www.pco-szindroma.hu/index2.html.
2-es vagyok: ami kimaradt, hogy Nekem fogamzásgátlót írt a doki (ez kb 3 éve volt), elmúltak a ciszták. A gyógyszert 1, 5 éve abbahagytam, azóta sincsenek szerencsére.. Endokrinológusnál is jártam, de mivel szedtem a fog. gátlót, így meg se vizsgáltak, azt mondták, h akkor menjek vissza, ha minimum fél éve nem szedek gyógyszert, babát szeretnénk nem jönne össze...
akkor bemásolom a cikket: Bõrtünetek. Zsíros bõr, pattanásosság (acne) az esetek döntõ többségében észlelhetõ. Gyakori az eleinte alig észrevehetõ, majd erõsödõ férfias típusú szõrnövekedés (bajusz- és szakállképzõdés, szõrök az emlõbimbó körül, a hason felfelé húzódóan, hátul a keresztcsont tájékán). Hajhullás, férfias típusú kopaszodás is elõfordul. Az acanthosis nigricans a kifejezetten kövéreken észlelhetõ: barnásfekete, durvább felületû bõrterület a nyak hátsó részén, a nyakláncnak megfelelõ helyen, illetve a hajlatokban (hónalj, lágyékhajlat, emlõk alatt). A testméretek eltérései. A tévhittel ellentétben a betegek többsége normál súlyú, vannak kifejezetten soványak is. A testtömeg-index kiszámítása alapján (BMI 25 felett) is csak a betegek mintegy harmada túlsúlyos vagy elhízott. A súlygyarapodás lassan fejlõdik ki. Nem mindenkin van, de jellemzõ a has és a derék férfias típusú zsírfeleslege: a derék - csípõ körfogat aránya még a soványakon is gyakran magasabb, mint a PCOS nélkülieken. A 0, 8 feletti derék-csípõ körfogat hányados kifejezetten férfias kövérséget tükröz. "Cukoréhség". Hosszabb étkezési szünetekben, vagy 1-2 órával édességek, cukros ételek, üdítõk, gyümölcslevek fogyasztása után nyugtalanság, remegés, gyengeségérzés, esetleg hideg verejtékezés, leginkább éhségérzet léphet fel (hypoglikémia, „hipózás”). Mások csak parancsoló édesség utáni vágyat éreznek, és ennek következtében sok csokoládét, édességet fogyasztanak. Az inzulin túltermelõdés következtében bekövetkezõ vércukoresés következménye. Nõgyógyászati tünetek. A menstruáció rendszertelenné válik, olykor már a serdülõkortól kezdõdõen az. A havi vérzés hónapokra is kimaradhat, de rendszeres menstruáció esetén is a ciklusok többsége peteérés nélküli, a teherbeesést megnehezíti. Ha mégis sikerül (spontán vagy meddõségi kezeléssel), gyakori a korai vetélés, a koraszülés, méhlepény-rendellenességek, a terhesség alatti cukorbetegség (GDM). A magzat gyakran túl naggyá fejlõdik. Pszichés tünetek. A fentebb felsorolt panaszok mellé gyakran társul levertség, kiábrándultság érzése, depresszió. Nem tudjuk, hogy ez a panaszok miatt másodlagos (következményes) zavar, vagy a betegség velejárója, mint az az inzulin rezisztenciával járó egyéb kórképekben is lehetséges. A tünetek idõbeli változása. A PCOS hormonális tünetei általában a serdülõkorban kezdõdnek és a fiatal felnõttkorra bontakoznak ki, majd többéves stagnálás után a kor elõrehaladásával fokozatosan enyhülnek. Acne pl. 40 éves kor felett már ritka. A PCOS anyagcsere tünetei viszont a kor elõrehaladtával romlanak: a kövérség, cukorbetegség, vérzsír-zavarok, magasvérnyomás (a metabolikus szindróma összetevõi) egyre gyakoribbak, amik eredményeképpen szív-érrendszeri betegségek fejlõdnek ki. PCOS-ben nagyobb a valószínûsége a méh- és petefészekrák kialakulásának.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor van esély az elmulásásra.nekem is fogamzásgátlot akar irni az orvos.hát remélem segiteni fog.régen szedtem is, amiota abbahagytam azota lettek a ciszták.de ha neked már elmultak a ciszták, hogyhogy nem jön össze a baba?
Amikor endokrinológusnál voltam, akkor még nem ismertem a párom (szedtem serényen a fog. gátlót). Ahogy elmúltak a ciszták abbahagytam a gyógyszert, közben megismertem a párom, aki már 2 hónapja a férjem..múlt hónapban kezdtünk bele a babaprojektbe:)

.2 napja vettem okostelefont, xs-es díjcsomagban, nem merem egész napra bekapcsolva hagyni a netet, félek sokat számláz. Valakinek van tapasztalata?

Legjobb válasz: Miért nem olvasod át a tarifacsomagod leírását? Talán gyakorlatiasabb lenne a "félek sokat számláz" helyett :)

Miért nem olvasod át a tarifacsomagod leírását? Talán gyakorlatiasabb lenne a "félek sokat számláz" helyett :)
Ha eléred a 200 megát akkor csak belassít, nem fog több pénzbe kerülni. Egyébként meg hacsak nem böngészel, akkor az, hogy a háttérbe pár program néha szinkronizál szinte semmit sem fogyaszt. Viszont amúgy is gyorsan lemerül a telefon, ha folyton megy a 3G, szóval jobb is, ha csak akkor kapcsolod be, ha használod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!