Találatok a következő kifejezésre: 2 honapos tápszeres (71 db)

2 hónapos tápszeres babátok hány millilitert eszik egy nap? és hányszor?

Legjobb válasz: Kb. 600-700 ml között, általában ötször egy nap. Nem csak tápszeres, kicsit kevesebb mint a fele anyatej, amit lefejve kap.

Kb. 600-700 ml között, általában ötször egy nap. Nem csak tápszeres, kicsit kevesebb mint a fele anyatej, amit lefejve kap.
Az a születési, ill. a motani súlyától is függ. Nekem a lányom 2420g született. 2 hónaposan 500-600 között evett és 5x tápszert.
Az én kisfiam csak tápis, most volt 26-án 2 hónapos, 5-ször eszik egy nap, 800 ml-t.

2 hónapos, tápszeres babám ihat minden nap folyadék pótlásként Mecsek Baby teát? Görcsoldó, és emésztést segítő hatóanyagok vannak benne. Adhatom minden étkezés előtt?

Legjobb válasz: Én nem adnám azt a teát minden étkezés elõtt, max ha hasfájós, akkor viszont tuti adnám. Próbáld sima vizzel,hátha azt megissza.De amúgy nem kell a tápszeres babáknak külön folyadékot pótolni(persze ártani nem ártassz, fõleg ha meleg van) én legalábbis nem nagyon adtam. Üdv:8 hós anya

Én nem adnám azt a teát minden étkezés elõtt, max ha hasfájós, akkor viszont tuti adnám. Próbáld sima vizzel, hátha azt megissza.De amúgy nem kell a tápszeres babáknak külön folyadékot pótolni(persze ártani nem ártassz, fõleg ha meleg van) én legalábbis nem nagyon adtam. Üdv:8 hós anya
Ha nem kakil nagyon sokat tõle, akkor nyugodtan adhatod. Én szintén így adom a teát a kisfiamnak, bár én édesköményt. De azért néha adhatsz neki sima vizet is, biztos megissza, hiszen ezeknek a teáknak sincs sok ízük.
Ihatja minden nap, ha kéri. Inkább két kaja közti idõben kináld, ne közvetlen étkezés elõtt, mert akkor ezzel telitõdik el a poci, nem pedig tápival, vagyis igy kaja helyett adod, nem folyadékpótlásként.

Hogy néz ki 2 hónapos tápszeres babátok napirendje?

Mikor eszik, mennyit, mikor alszik el este stb.

Legjobb válasz: Szia az én 2 hónapos kislányom 3 óránként eszik 110ml-t.Kis súllyal született.Két evés között alszik 1 órát azaz 5 órát alszik napközben.Este olyan 9-9.30 körül elalszik és reggel 6.30-kor ébred,átalussza az éjszakát.

Szia az én 2 hónapos kislányom 3 óránként eszik 110ml-t.Kis súllyal született.Két evés között alszik 1 órát azaz 5 órát alszik napközben.Este olyan 9-9.30 körül elalszik és reggel 6.30-kor ébred, átalussza az éjszakát.
Szia. Kisfiam napirendje> 6-kor, 10-kor, 14-kor, 18-kor eszik, kozben furdes, 21-kor, es altalaban alszik ilyenkor fel 1-ig es 1 korul megegyszer, es 1-tol alszik reggel 6-ig. (Eddig sajnos egyszer volt hogy ataludta az ejszakat.) 150ml, de van hogy 180 ml eszik, pedig kora baba volt, kis sullyal, de behozta a lemaradast. :) Imadja a pocakjat :) Nalatok hogy van kedves kerdezo? Elso valaszolotol kerdeznem, hogy sikerult ugy alakitani a napirendeteket hogy ataludja az ejszakat??? Vagy ez baba fuggo hogy mikor fogja ataludni?
A kérdező hozzászólása: Az én lányom kb. 3 napja alussza át az éjszakát. Reggel hétig alszik. 7.00-kor, 11.30-kor, 16.00-kor, 8.00-kor és 11.00-kor eszik. Az utolsó etetést akarom egy kicsit hamarabbra tenni, de nem igazán tudom, mert már így is csak három óra telik el az utolsó két kajcsi között. Kb. 110-130 ml-t eszik meg.
Elsõ válaszoló vagyok.Nem tudom szerintem babafüggõ.Õ már 3 hete átalussza az éjszakákat.
Szia! Nekem is kis súllyal született a lányom!(2640gramm) Bár szerintem ez nem mérvadó! Õ reggel 7:00 12:30 18:00 23:00-23:30 körül eszik utoljára és utána reggel 7ig alvás! Este 8körül fürcsizünk! 120ml eszik 1 alkalommal. Nekem elég sokat alszik a babám, inkább délután van ébren! :) kb. 5.-6.héttõl alszik ilyen jól éjjel...


2 hónapos tápszeres babámnak ma adtam egy kis kanál alma levét. Baj?

Ízlett neki, folyamatosan mosolygott miután megkapta. Szépen fejl?dik, nincs semmi problémánk vele szerencsére. Jól tettem hogy megkostoltattam vele?

Legjobb válasz: itt már köztudottan kiderült hogy kialakult két nézet: a hat hónapig kizárólagosan szoptatni tudó anya és a valamilyen oknál fogva szoptatni nem tudó anya között. Utólagos egy plusz szenvedés szegény anyának és minden lehetséges dolgot megtenne csak azért, hogy gyermeke ne tápszert kapjon! Egy kis kanál almalétõl semmi baja nem lesz a kisbabának! És jól tetted, ha szívesen fogadta, de a 3 hónapot azért még várd meg. - Egy szoptató anyuka - , aki szoptatja 5 hónapos napi hatszor anyatejet evõ babáját, és 3 hónapos kora óta ad neki gyümölcsöt minden délelõtt!

itt már köztudottan kiderült hogy kialakult két nézet: a hat hónapig kizárólagosan szoptatni tudó anya és a valamilyen oknál fogva szoptatni nem tudó anya között. Utólagos egy plusz szenvedés szegény anyának és minden lehetséges dolgot megtenne csak azért, hogy gyermeke ne tápszert kapjon! Egy kis kanál almalétõl semmi baja nem lesz a kisbabának! És jól tetted, ha szívesen fogadta, de a 3 hónapot azért még várd meg. - Egy szoptató anyuka - , aki szoptatja 5 hónapos napi hatszor anyatejet evõ babáját, és 3 hónapos kora óta ad neki gyümölcsöt minden délelõtt!
Biztos valaki olyan, aki szerint a nem szoptatós anya nem ember.
nyugodtan adj neki még ha valami hülye le is pontoz itt mindenkit
Persze, ne aggódj. Semmi baja nem lehet tõle. Még a pocijának is jót tesz. Még egy hónapig azért a kiskanálnál többet ne adj, utána aztán lehet.
Az én babóm is két hónapos. Ha ízlett neki, akkor szerintem nem gond. Boldog babázást!
Miért van ez a sok lepontozás? Írhatna véleményt is...

2 hónapos tápszeres babának milyen teát lehet adni, ami pótolja a folyadékot?

A mecsek baby teát nem issza meg. És a sima vizet sem. :( A HIPP teáit nem lehet korábban adni, mint 4 hónap? Pl. a gyermekteát? Ti mit adtok neki?

Legjobb válasz: Én 3 hetes korától Hippeset adok neki. Régebben /akinek van nagyobb gyereke emlékszik, mert már ezek akkor is voltak/ rá volt írva, hogy 1 hetes kortól. Arra, amire most 4 hónap van ráírva. A gyártó jogilag kötelezve lett, hogy ezt írja rá, hogy az anyák szoptassanak. Kérdezd meg errõl az orvosodat, õ is ezt fogja mondani. Egyedül a 6 és fölötte kortól nem lehet adni, 4 hónaposakat nyugodtan.

Én 3 hetes korától Hippeset adok neki. Régebben /akinek van nagyobb gyereke emlékszik, mert már ezek akkor is voltak/ rá volt írva, hogy 1 hetes kortól. Arra, amire most 4 hónap van ráírva. A gyártó jogilag kötelezve lett, hogy ezt írja rá, hogy az anyák szoptassanak. Kérdezd meg errõl az orvosodat, õ is ezt fogja mondani. Egyedül a 6 és fölötte kortól nem lehet adni, 4 hónaposakat nyugodtan.
vörösteát próbáld ki. Én ezt itatom a Picimmel, és nagyon szereti. Nincs ebben sem csersav, sok benne a vitamin és az ásványi anyag, segít a pocin, sõt, ha a popója kipirosodik, azzal is lehet öblíteni, mert nyugtatja a bõrt. Ja, meg amúgy is megnyugtató hatású. A mecsek teát én is adtam neki, de a kamilla miatt ugye nem lehet sokáig. (amúgy most lehet lepontozni, de én egy csipetnyi cukrot is teszek bele...ha kisbaba lennék én sem innám meg a kesernyés vagy ízetlen löttyöket)
A legjobb, ha vizet iszik. DE nagyon jó a mecsek babatea.
Hát pedig a Mecsek baby tea a jó, ráadásul a pocakján is segít. És ha a sima vizet sem issza meg...esetleg babavíz? Vagy ezt találtam: http://plaza.velvet.hu/product/drogeria-a/gyogyteak-italok/h..
A kérdező hozzászólása: Sima víz alatt a babavizet értem, nem issza meg. És a mecsek teát sem. Azért köszi! :((

2 hónapos tápszeres baba mennyit eszik egy nap?

Az én picikém 700-800ml.Az sok?

Legjobb válasz: változó. lányom 2 hósan 8×100 ml, fiam 2 hósan8-10 alkalommal 120 ml. van aki ettõl többet, van aki kevesebbet. de az adagok is változóak. egyik nap ilyen, másik nap olyan...

változó. lányom 2 hósan 8×100 ml, fiam 2 hósan8-10 alkalommal 120 ml. van aki ettõl többet, van aki kevesebbet. de az adagok is változóak. egyik nap ilyen, másik nap olyan...
Nekem is így evett. Most 3 hónapos lesz, és a napi adagja kb 900 ml.

2 Honapos tapszeres babam kakijaban kis feher darabokat vettem eszre, eleg hasfajos mostanaban, infacolt kap ra. Az eleje kremszeru, a vege pedig zoldes nyalkas, inkabb folyos. Mitol lehet?

Amugy sulya gyarapszik, nincs laza sem 130-180ml kozott eszik. Kicsit meg van fazva, turtyog az orra.

Legjobb válasz: Valószínûleg emésztetlen tápszer. Szerintem semmi baja. Viszont, ha meg van fázva és esetleg kap vasat, akkor állj le vele, amíg el nem múlik a megfázás. Kipróbálhatod a Biogaia nevû probiotikumot, valószínûleg rendberakja az emésztését.

Valószínûleg emésztetlen tápszer. Szerintem semmi baja. Viszont, ha meg van fázva és esetleg kap vasat, akkor állj le vele, amíg el nem múlik a megfázás. Kipróbálhatod a Biogaia nevû probiotikumot, valószínûleg rendberakja az emésztését.
A kérdező hozzászólása: Nem kap vasat, csak a D-vitamint illetve orrcseppet. Kulfoldon elunk es itt sajnos szinte semmilyen gyogyszert nem lehet kapni a babanak, lazcsillapito kupot is otthonrol kuldettunk ki.

1-2 hónapos tápszeres babátoknak hány doboz tápszer fogy el egy hónapban? (600grammos)

Milyet vesztek?

Legjobb válasz: 5 napra elég nekünk a 600 grammos tápszer, szóval 6 doboz kell egy hónapra. Mi a Milumil komfortot használjuk, mert pocakfájós volt. Ennek ára 2044ft, recepttel...

5 napra elég nekünk a 600 grammos tápszer, szóval 6 doboz kell egy hónapra. Mi a Milumil komfortot használjuk, mert pocakfájós volt. Ennek ára 2044ft, recepttel...
Attól függ, hogy hányszor és mennyit eszik a babád.Nekünk 8-9 napig elég volt 1 doboz tápszer.Mi a beba tápszert használjuk a bukós babáknak valót(H.A.-A.R.)2338.-ért vesszük.Bármilyen tápszert íratsz fel kb azonos áron vannak.
4 napig volt elég a 600 g-os. Beba HA. 2 hósan már nem akarta elfogadni, a súlya se ment jól akkor váltottunk. Többfélét kipróbáltunk akkor.
Nekünk 5dobozzal fogyott akkor. Kb 6napig volt elég egy dobozzal. Kicsit bukós volt, 3hósan váltottunk az AR-tápira, amit doki mondta, hogy nem biztos hogy szeretni fogja, mert kevés baba szerti- hát nálunk nagyon bejött- nagyon szereti. 1156ft recepttel az ára és 900gramm. Kicsit barátibb az ára. De nem az ára miatt váltottunk- ez elég is volt a bukására, mert õ nem újszülöttnek volt bukós, hanem kicsit késõbb. Egyébként elmult egy éves és még mindig ezt az AR tápit eszi! :) ) (milumil AR, 0+, tehát újszülöttkortól adható)

2 hónapos, tápszeres baba mennyit aludhat egyhuzamban evés-ivás nélkül?

A kislányom nemrég múlt két hónapos és kb. 1 hete végigalussza az éjszakát. Én ennek persze örülök, de kicsit aggódok az étkezése miatt.

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy végig alussza az éjszakát. Ha magától nem ébred meg én nem kelteném, úgy is jelezné ha õ éhes lenne. A lányom szoptattam és õ már két hetes kora óta átalussza az éjszakát. Soha nem kelletettem. Ha napközben boldog kiegyensúlyozott akkor hagyd rá, hogy mennyit eszik. Mikor van az a 6dik étkezés? Napközben én 4 óránál többet nem hagytam evés nélkül de délután olyan 5tõl már pici kora óta fent volt és játszottunk.

Örülj neki, hogy végig alussza az éjszakát. Ha magától nem ébred meg én nem kelteném, úgy is jelezné ha õ éhes lenne. A lányom szoptattam és õ már két hetes kora óta átalussza az éjszakát. Soha nem kelletettem. Ha napközben boldog kiegyensúlyozott akkor hagyd rá, hogy mennyit eszik. Mikor van az a 6dik étkezés? Napközben én 4 óránál többet nem hagytam evés nélkül de délután olyan 5tõl már pici kora óta fent volt és játszottunk.
Az én védõnõm azt mondta, hogy 6 hetes korára max 6x-i étkezés legyen. Mikor megtudta, hogy 5 hetes kora óta magától átállt 5x-i evésre, kiakadt, hogy az túl korai. :) De, ha a gyereknek ez kell, akkor ez kell. :) További minden jót nektek.
4, 5kg-hoz 675ml +, - 10%-ot kellene egyen. Tehát, ha csak 600ml-ert eszik meg, az is teljesen normális. Lehet, hogy a sûrûbb tápszert lassabban emészti meg és talán laktatóbb is neki. Esetleg, ha már nem olyan bukós, akkor megpróbálhatod, hogy ugyanannyi kanál tápszerbõl egy kicsit több vízzel csinálod meg, hogy hígabb legyen és talán többet fog enni, mert könnyebben ki tudja szívni. Vagy cserélj cumit az üvegen, nagyobb lyukúra és a sûrûbb tápi kijön könnyebben. Lehet, hogy elfárad és ezért nem akar enni többet. De ez mind csak találgatás a részemrõl. :) És, ha reggel meg tud enni annyit, amit írtál, akkor ki van tágulva a gyomra annyira, hogy napközben is meg tudná azt enni. De a fene se tudja, lehet, hogy kisétkû a babád. :D A lényeg úgyis az, hogy kiegyensúlyozott baba legyen, és nem számít, ha lassabban hízik a társaihoz képest. :D
Kérdezõ én is elsõ gyermekes vagyok és még ráadásul ápolónõ. Gondolhatod mindenki azt mondja, hogy neked milyen könnyû lesz mert van alapod gyerek gondozás terén és biztosan maga biztos leszel mindenben. Hmm ezt úgy képzeld el novemberben született a lányom januárba volt ez a beszólása a védõnõmnek február márciusra olyan depressziós lettem, hogy pánik rohamok törtek rám. Dúltak bennem a hormonok és jött egy ilyen idióta "szakember" Az volt a mázlim, hogy a testvérem ezt észrevette és haza rángatott és ott sétáltunk beszélgettünk nagyokat. De ott is sokszor volt, hogy sírogörcs jött rám, nem tudtam megmondani miért. A másik szerencsém az volt, hogy ezekbõl a pánik rohamoknál akkor emberek közé "menekültem" így beszéltem a munkahelyen egy pszichológussal és azt mondta, hogy jól csinálok mindent. A gondozást és a saját kezelésemet is. Ha a lányod szépen fog fejlõdni nem lesz sírósabb akkor etesd az õ mennyiségével és az õ rendszerességével.
Nálunk ugyanez a helyzet. 2 hónapos kisfiam szopik és mellé tápszer kiegészítést kap. Õ reggel 5-6 körül ébred, és az este 8-as etetés alatt már szinte alszik, alig lehet belediktálni valamennyit. Próbáltam már azt is, hogy akkor az 5 étkezés alatt többet egyen, de azt szó szerint nem visszabukta, hanem kihányta (és ez hajnalban volt, tehát nem lehetett tele a pocakja az elõzõ tejcsivel). Így egész nap összesen szinte 100 grammal kevesebbet eszik, mint az elõírás (150gxtestsúlykg). Ennek ellenére a védõnõ mindig azt mondja, hogy jól ki van gömbölyödve, úgyhogy már kezdem elfogadni, hogy neki kevesebb is elég, a tápszer úgyis laktatóbb, mint az anyatej. Ha szépen fejlõdik, és eléri a havi minimum hízást, akkor szerintem ne aggódj, hogy éjjel nem ébred. Jól csinálod. Én már nem stresszelek ezen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Remélem nem volt félreérthetõ. Örülök, hogy alszik éjszaka és az evés erõltetését sem úgy értem, hogy megtömöm. Felkeltem 10-11 körül, átpelenkázom és megkínálom tápszerrel. Ilyenkor annyit eszik, amennyit akar. Nem is tudnék neki többet adni, mert bukós babáknak való tápszert kap, ami sûrûbb és csak akkor jön a cumisüvegbõl, ha szívja. A bukással már nincs baj, nem hiszem, hogy ezért enne keveset. Nem eszi meg a kellõ mennyiséget sajnos. Elvileg kb. 700 milit kellene ennie most, de a 6 étkezéssel is csak 600 körül eszik. Gondoltam már arra is, hogy megpróbálok átállni 5 étkezésre, kicsit nagyobb idõközökkel és akkor többet fog enni egyszerre, de a tapasztalatom szerint ez sem mûködik. Ha 4 óra után etetem akkor sem eszik többet. Egyedül reggel, a nagy alvás után eszik 140-150 milit, a nap többi részében 80-90-et. Ha 5-ször adok neki, akkor csak 500 milit enne. Így is éppen csak annyit hízik, amennyit kell. Kinézetre sem az a nagyon husis baba, bár ez nem baj. Szép, arányos a teste. Csak azon aggódok, hogy az 5 étkezés az már annyira kevés lenne neki, hogy nem hízna szinte semmit.
Napközben mennyit eszik a babád?
Az én babám 5 hetes kora óta 5x eszik (most 2, 5 hónapos) és ez is a normális, az 5 evés. Nálunk is 12 óra eltelik az utolsó és az elsõ evés között. Ha a te babád a súlyához képest napközben megeszi azt a mennyiséget, amit kell, akkor szépen fog fejlõdni. Az ételt pedig ne erõltesd, mert majd udorodni fog tõle és nem fogja elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Persze nagyon örülük, hogy éjszaka alszik, nekem ez így nagyon kényelmes. Csak az a baj, hogy Õ csak 5-ször szeretne enni egy nap és este 7-kor utoljára. Az aggaszt, hogy így 12 órát lenne étlen-szonjan, ezért én egyszer 10-11 körül még megetetem, ez a 6. étkezés, amit Õ egyébként már nem szeretne. Van amikor megeszik ilyenkor is 80-90 milit, de volt már, hogy csak 30 milit tudtam belediktálni. Azért akarom erõltetni azt a 6. étkezést, mert a 6 étkezéssel sem eszi meg az orvos és a védõnõ által ajánlott mennyiséget. Amúgy napközben nem nagyon alszik, játszunk, sétálunk, stb. Kiegyensúlyozott, éjszaka is nyugodt. Nagyon jó gyerek. Csak keveset akar enni. Napközben sem nagy evõ. Két hónaposan alig volt több, mint 4500 gr. Igaz, hogy csak 3100 gr-al született, tulajdonképpen nem hízik keveset, de sokat sem.
Az enyém 5 hetes korától aludta végig az éjszakát. Napközben 5x evett, utolsó este 8 körül, az elsõ reggel 7 körül. Én boldog voltam! :) )
Szia. Lányom 6 hetes kora óta 5x eszik tápszert. Nem kér többet. Most 7 hónapos lesz és már 2 hónapja csak 4x igényli. Él és virul, kúszik, mászik.:) Ne aggódj, szerintem tudja a babád, hogy mennyi tápszerre van szüksége. Ja azt még hozzáteszem, hogy az én kislányom mindig átlagon alul evett. 5 hónaposan 600ml-t evett 1 nap, mégis szépen hízott. Most majdnem 8kg. Jó babázást:)

Sík ideg vagyok miért nem akar enni a 2 hónaposom? Tápszeres. S O S

hétf?n kapott oltást a tesó beteg nekem is fáj a torkom a kicsi meg nem akar enni. Jó kedély? nem ny?gös csak nem akar enni. Már dél óta semmi akkor is küszködve tömtem meg. Félek kiszárad ebben a melegben.

Legjobb válasz: Nem tudom lehet sõt elég valószínû a dokinõ azt mondta hogy ha holnapig nem javul akkor menjünk el.

A kérdező hozzászólása: Nem tudom lehet sõt elég valószínû a dokinõ azt mondta hogy ha holnapig nem javul akkor menjünk el.
Hát én nem hagynám így éjszakára. Nincs délután orvos, akihez el tudnád vinni?
Lehet hogy neki is fáj egy picit a torka?
Semmi gond. DE a folyadékot pótold ebbe a nagy melegben egy kis teával! Estefelé úgyis kérni fogja a kaját!
A kérdező hozzászólása: Nem kell a tea se neki :(
Próbáld meg teáskanállal, vagy nurofenes adagolóval a szájába tenni egy kis folyadékot. Szerintem fáj a kis torka és nem bír nyelni. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Volt a doktornõ és azt mondta hogy talán kicsit piros a torka. Írt Caflam cseppet. Talán egy picivel jobb a helyzet de még mindig csak félálomba eszik. Nem lehet hogy megutáltattam a kicsivel a kajázást?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!