Találatok a következő kifejezésre: 2 honapos aki (294 db)

Ha a kiskutyám most csütörtökön kapja meg a 2. oltást. (2 hónapos) akkor mikor kell megkapja a következőt? (azt tudom hogy 3 hónaposan kell megkapja de akkor az mikor van? 4 hét múlva? ) 9/L

Legjobb válasz: A harmadik oltás 2, a negyedik 4 hét múlva jár majd neki. Utána 3 és 4 hónapos kor között kell majd megkapnia az elsõ veszettség elleni oltást, amit 6 hónap múlva ismételni kell. Utána már csak évente egyszer kell majd veszettség+kombinált oltást kapnia.

A harmadik oltás 2, a negyedik 4 hét múlva jár majd neki. Utána 3 és 4 hónapos kor között kell majd megkapnia az elsõ veszettség elleni oltást, amit 6 hónap múlva ismételni kell. Utána már csak évente egyszer kell majd veszettség+kombinált oltást kapnia.
Az állatorvos mindent megfog mondani!Én nem tudom!
az én kutyusom. 6, 8, 10, 12 hetesen kapott parvo, kombi, parvo kombi oltást:D utána 4hónaposanis 5hónaposan veszetség 6hónaposan újra kapott valamit:D és majd 11hónaposan kell újra vinni veszetségre és majd 12 hónaposan is valamire :D

Ha nekem A korlátozott jogosítványom van 2 hónapos akkor mi történik ha kategórián felüli motorral 18 év alatti személyt szállítok rajta? Milyen következményekkel járhat ha megállítanak?

Legjobb válasz: Ha nem szereztél elõtte más vezetõi engedélyt pl "B", akkor neked kezdõ vezetõi engedélyed van, és ez azt jelenti, hogy motoron utast nem szállíthatsz. Ha ezt mégis megteszed szabálysértést követsz el. A bünti lehet figyelmeztetés, pénzbirság és vezetéstõl való eltiltás is, vagy ez utóbbi kettõ kombinációja. Ha a szabálysértési eljárásban akárcsak 1 hónapra is elveszik a jogosítványod, miután visszakaptad a kezdõjogsira vonatkozó idõ (asszem 2 év) számolása újra kezdõdik.

Ha nem szereztél elõtte más vezetõi engedélyt pl "B", akkor neked kezdõ vezetõi engedélyed van, és ez azt jelenti, hogy motoron utast nem szállíthatsz. Ha ezt mégis megteszed szabálysértést követsz el. A bünti lehet figyelmeztetés, pénzbirság és vezetéstõl való eltiltás is, vagy ez utóbbi kettõ kombinációja. Ha a szabálysértési eljárásban akárcsak 1 hónapra is elveszik a jogosítványod, miután visszakaptad a kezdõjogsira vonatkozó idõ (asszem 2 év) számolása újra kezdõdik.
Ha van jogsid bevonják és eltiltanak + pénzbüntetés (300e Ft).

Aki már elkezdte a hozzá táplálást 4 hós babájánál az leírná nekem hogyan kezdte mit adott, és mennyit? ( Egyébként 2 hónapos kora óta tápszeres)

Egy hete kezdtem neki próbálgatni a tejpépet napi egyszer. Meg is eszi a kisfiam

Legjobb válasz: az én fiam anyatejes, de 4 hósan kellett kezdeni. esténként adtam neki tejpépet, amit a gyerekorvosunk írt fel. napközben elõször alma kifacsart levét adtam neki 1-2 kanállal. másnap már 2-3 kanál reszelt almát, után meg amennyit elfogadott (általában egy egész alma). ez ment 1 hétig, majd tettem hozzá neki 1 db õszibarackot, mert pont szezonja volt, de most is lehet bébiételbe venni. amikor már ezt is megszokta, akkor kapott sütõtököt, répát, cukkinit almával, meggyet almával hogy ne legyen savanyú. krumplit bármihez lehet tenni neki egy picit. az én fiam kb 1,5-2 decinyi kaját eszik egy evésre, még most is 9 hónaposan. csak most már napi 4szer :) én 2 szopizás között adtam neki enni, általában dél körül. 5 hónapos korára már napi kétszer evett, egyszer délelõtt, és egyszer délután. majd kb 6-7 hónaposan 3ra nõtt ez a szám.

az én fiam anyatejes, de 4 hósan kellett kezdeni. esténként adtam neki tejpépet, amit a gyerekorvosunk írt fel. napközben elõször alma kifacsart levét adtam neki 1-2 kanállal. másnap már 2-3 kanál reszelt almát, után meg amennyit elfogadott (általában egy egész alma). ez ment 1 hétig, majd tettem hozzá neki 1 db õszibarackot, mert pont szezonja volt, de most is lehet bébiételbe venni. amikor már ezt is megszokta, akkor kapott sütõtököt, répát, cukkinit almával, meggyet almával hogy ne legyen savanyú. krumplit bármihez lehet tenni neki egy picit. az én fiam kb 1, 5-2 decinyi kaját eszik egy evésre, még most is 9 hónaposan. csak most már napi 4szer :) én 2 szopizás között adtam neki enni, általában dél körül. 5 hónapos korára már napi kétszer evett, egyszer délelõtt, és egyszer délután. majd kb 6-7 hónaposan 3ra nõtt ez a szám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Sokat segítettél :-D


Ha a fiamnak kijött az alsó 2 foga, akkor már várhatom a felsö kettöt? Mert nagyon nyügös, alig eszik, folyton rágni akar.5 honapos a fiam

Legjobb válasz: Nálunk is 5 és fél hónaposan jött ki az alsó 2, azóta is rág, de nagyon, viszont nem látom fölül még annyira megduzzadva, lehet, még 1-2 hónap, mire kijön. Most lesz a kisfiam 7 hónapos.

Nálunk is 5 és fél hónaposan jött ki az alsó 2, azóta is rág, de nagyon, viszont nem látom fölül még annyira megduzzadva, lehet, még 1-2 hónap, mire kijön. Most lesz a kisfiam 7 hónapos.
Mi szintén 5, 5 hósak voltunk amikor kijött az elsó 2 fogacska, most 8 hós a kisfiam és még semmi, bár nagyon folyik a nyála és egyik nap nyügi, máskor meg nem, az ínye régóta meg van duzzadva. Várakozunk...
Lehet, hogy jön a felsõ foga, de nem biztos hogy már ki is bújik. Kisfiamnak már márciusban kibújtak az alsó fogai, de a felsõk még nem pedig már legalább 3x nekifutottunk. Volt hõemelkedése, rág mindent, folyik a nyála és rettentõ nyûgös olyankor. Ha szerencsétek van, akkor kijön rögtön.
Igen, elvileg már jönnek, de nem feltétlenül a felsõ kettõ. Bár az esetek többségében igen, azért a lányomnak sikerült rácáfolnia és az alsó 2 mellé növesztett még 2-t, majd a felsõ középsõk helyett a 2-eseket és csak 7.8.-ként jöttek a felsõ középsõi. :)

A babám egy kicsit kőhécsel és taknyos is.2 hónapos. Vettem baby luff kenőcsőt amire rávan irva 6 hónapos kortol ajánlanak . Mondtam a patikusnak hogy 2 honapos ezt adta . Azt mondta használhassuk. Akkor most használjuk? Ti használtátok?

Legjobb válasz: Szia! Miért nem az orvoshoz mentél? Csak akkor használnám, ha az orvos is azt mondja, hogy használjam, ellenkezõ esetben visszavinném a patikusnak, hogy vegye vissza, mert rosszat adott.

Szia! Miért nem az orvoshoz mentél? Csak akkor használnám, ha az orvos is azt mondja, hogy használjam, ellenkezõ esetben visszavinném a patikusnak, hogy vegye vissza, mert rosszat adott.
Szia! Én is vettem a 4 hónapos kisfiamnak, nekem azt mondta a gyógyszerész, hogy vagy a bodyjára kenjem, vagy meleg vízbe tegyek belõle egy kicsit és azt rá a radiátorra. De mindenképpen szívd az orrát miután fellazítod valamivel pl. Sterimarral, és adj neki köptetõt pl Rinatiol. Nekünk ezt mondta a doki, mikor náthásak voltunk.
Az én orvosom megtiltotta. De itt vannak olyan anyukák akik erre esküsznek. Azért én is azt javasolnám hogy vidd el orvoshoz a 2 hónapos babádat. Üdv.
Szia. Nekünk a köhögésre Rinathiolt ajánlott a doki, és bevált. Köhögéskor jó még a szobába a hudeg párásító. Taknyosságra volt orrcseppünk, de én inkább anyatejet csepegtettem az orrába ( csipásodásra is jó volt), és többször szívtam ki orrszívóval. Amíg csak fehéres a váladék nincs baj. Jobbulást a kicsinek!

2 hónaposom állandóan emelgeti a fejét, ha ölbe veszem, akkor is tartja magát, nem tudom egyszerűen ráhajtani a buksiját a vállamra. Nem ártalmas ez a gerincének?

Szopi közben is sokszor elemeli a fejét a karomról, a kiságyában hason fekve is állandóan emelgeti a fejét, közben a karjával is támaszkodik.. nem korai ez még kicsit?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta/csinálja. Õ most 4 hónapos 2,5-3 hónaposan kezdte. Én is "aggódtam" amiatt, ami miatt te is. Meg is kérdeztem a védõnõt. Meg is mutatta neki is a kisfiam a "tudományát". Azt mondta ez nem baj egyáltalán. ettõl csak erõsödik. amit magától meg tud csinálni, azt nyugodtan csinálhatja. Az, hogy korai vagy sem? Minden baba más ütemben fejlõdik. Lehet, hogy az átlagnál kicsit hamarabb kezdte ezt el, nem tudom. A lényeg, hogy nem jelent gondot, hadd erõsödjön, tornázzon csak. Az én kisfiam, mára addig "gyúrt" így, hogy a két ujjamba megkapaszkodva ülésbe felhúzza magát. És olyankor nagyon boldog:)

Az én kisfiam is csinálta/csinálja. Õ most 4 hónapos 2, 5-3 hónaposan kezdte. Én is "aggódtam" amiatt, ami miatt te is. Meg is kérdeztem a védõnõt. Meg is mutatta neki is a kisfiam a "tudományát". Azt mondta ez nem baj egyáltalán. ettõl csak erõsödik. amit magától meg tud csinálni, azt nyugodtan csinálhatja. Az, hogy korai vagy sem? Minden baba más ütemben fejlõdik. Lehet, hogy az átlagnál kicsit hamarabb kezdte ezt el, nem tudom. A lényeg, hogy nem jelent gondot, hadd erõsödjön, tornázzon csak. Az én kisfiam, mára addig "gyúrt" így, hogy a két ujjamba megkapaszkodva ülésbe felhúzza magát. És olyankor nagyon boldog:)
Szia! Az én kisfiam 18.-án volt 2 hónapos és ugyan ezeket csinálja! :-) ha felvesszük a vallunkra úgy nezelodik a konyokere támaszkodva h öröm nézni. :-) Én nem aggodtam e miatt, nem gondoltam h ez rossz lehet neki. Most kicsit elbizonytalanitottal... Remélem nem okoz ez gondot!?
A kérdező hozzászólása: Hamarosan megyünk a 2 hós státuszra, rákérdezek az orvosnál...a védõnõ látta már, de csak annyit mondott, hogy milyen erõs bébi... nekem viszont mégis olyan furcsa, hogy állandóan ficánkol az ölemben, tekergeti a fejét jobbra-balra, mindent megnéz, csak ha nagyon-nagyon álmos akkor teszi le a kobakját a vállamra.
ez normális nekem is ennyi idõs volt mikor elkezdte. sõt nekem az 1hónapos státuszomnál azt mondta a doki hogy úgy figyel mint egy 4hónapos baba érettebb a korához képest. 2, 5hónapossan meg már hasról hátra fordult de sajnos vissza még nem pedig 5hónapos.
Szerintem ne aggódj ezen ennyire! Én mondjuk jobban aggodnek ha pl. semmit nem mozgatna a fejét. Mi kedden megyünk a statuszra, most már én is ra fogok kérdezni! :-) 2. Voltam
ületése után is tudja emelni a afejét. iylenkor szokták ajánlani hogy ne engedjék tartsák vissz, de hason ilyenkor is lehet a baba és akkoe emelheti. 2 hónaposan már telejsen normlis hogy ezt csinálja.
Miért ne lenne normális?? Ha azt monfja a doki h nem normàlis akkor visszanyomod??? Minden amit magàtol csinàl jó, csak erõltetni siettetni nem szabad semmit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! tényleg nem tudom, hogy ez mennyire okés-e, mert ha fáradt, akkor meg úgy elengedi magát az ölünkben (bölcsõtartásban), mint egy kis rongybaba, néha viszont -mint fentebb írtam- annyira tartja magát, nézeget, forgatja a fejét... a héten mindenképp rákérdezek az orvosunknál, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: egyébként már a kórházban 2 naposan is forgatta a fejét hasonfekve, de ott is azt mondta a gyerekorvos, hogy sok baba csinálja ezt pár naposan

Miért csinálja? Kislányom 2 hónapos, ha függölegesen a vállamra fektetem, akkor az arcát dörgöli a vállamhoz. Anyukám szerint a fogcsírák mocorognak. Lehetséges?

Legjobb válasz: Én kislányom is csinálta, de semmi köze a fogzáshoz. Õ is 2 hónaposan már csinálta, de csak 9 hónaposan lett foga.

Én kislányom is csinálta, de semmi köze a fogzáshoz. Õ is 2 hónaposan már csinálta, de csak 9 hónaposan lett foga.
Valószínû! Nekem is régóta csinálja már a kicsi és most fél éves (foga még nem bújt ki, de már igen küszködik vele :) )
Nekem akkor csinálja ezt a lányom, ha álmos. Nagyon édes ilyenkor :)
Igen nálunk is az álmosság jele az arcdörgölés:)
2hósan még elég gyanus, hogy a foga jön....álmos inkább, nekem a mai napig csinálja, most héthós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

2 hónapos gyerekem alig alszik napközben. Ha elszundikál nagy-nehezen, akkor is max. Negyed óra múlva magához tér, akármit csinálok. Valami tipp?

Legjobb válasz: Biztos lesznek akik adnak tippet (levegõn altatás babakocsiban, vagy ringatás, vagy simogatás a nózijánál, mert ilyenkor lecsukják a babák a szemüket és ettõl beálmosodnak, stb.), de én azt mondom, hogy vannak babák, akiknek meg kell tanulniuk aludni - fõleg napközben. Kislányom 3 hónapos koráig nem aludt jóformán nap közben. Ha elaludt, 20 perc múlva már fel is ébred. Sok mindennel próbálkoztam, de nem igazán ment neki az alvás. Aztán 3 hónaposan kifordult magából és azóta nagyon jól alszik napközben is. Semmi rásegítés nem kell neki. Leteszem és már alszik is. Talán ami jó volt nála, hogy nem szeretett hasalni 3 hónapig, de mikor megszeretett hason feküdni, könnyebben el is tudott úgy aludni.

Biztos lesznek akik adnak tippet (levegõn altatás babakocsiban, vagy ringatás, vagy simogatás a nózijánál, mert ilyenkor lecsukják a babák a szemüket és ettõl beálmosodnak, stb.), de én azt mondom, hogy vannak babák, akiknek meg kell tanulniuk aludni - fõleg napközben. Kislányom 3 hónapos koráig nem aludt jóformán nap közben. Ha elaludt, 20 perc múlva már fel is ébred. Sok mindennel próbálkoztam, de nem igazán ment neki az alvás. Aztán 3 hónaposan kifordult magából és azóta nagyon jól alszik napközben is. Semmi rásegítés nem kell neki. Leteszem és már alszik is. Talán ami jó volt nála, hogy nem szeretett hasalni 3 hónapig, de mikor megszeretett hason feküdni, könnyebben el is tudott úgy aludni.
A kérdező hozzászólása: Akkor még várok egy hónapot! Úgylátom hasonlóak a babáink. Köszönöm a választ! :)
Nálunk is volt egy ilyen idõszak, hogy egyszer csak rövid ideig aludt! A kezemben nagy nehezen elaludt, de ha letettem 15-20 perc múlva fenn is volt! Pár héten belül visszatér a hosszabb alvás! Sok türelmet, mert ilyenkor olyan kis nyügi is volt!
Nálunk is ez a helyzet éppen. A kisfiam 2 és fél hónapos. Kb. 3 hete megy már a napközbeni nemalvás. Kivéve, ha úton vagyunk, mert a babahordozóban, babakocsiban elalszik. Gondolom, változni fog a helyzet idövel, valóban kell némi idegrendszeri érettség ahhoz, hogy segítség nélkül aludni tudjon. Este is altatnom kell, napközben is, de ö is ébren van 10-20 perc múlva. Az éjszakát nagyjából átalussza, mióta hason fektetem. Elöbb-utóbb remélem sikerül napközben is (nemcsak sétánál), mert a háztartás azóta... hááát hogy is mondjam... ;-D.
Ha jól értem nem hason alszik. Kár érte, nagy kincs :) Ha nem szeretnéd hason altatni, akkor próbáld meg párnákkal kitámasztani oldalról a végtagjait, sokszor azok rándulásai miatt ébrednek fel. Ha hason alszik, akkor ez nem okoz problémát.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam hason altatni, de eddig még csak egyszer volt sikeres. Nem tudja a kis buksiját úgy helyezni, hogy neki jó legyen (még segítséggel sem). Úgyhogy mindig sírás a vége :( (pedig amikkor hason aludt akkor jó nagyot szundikált)

Amikor már nagyobb a baba 9-10 hónapos, akkor is minden új ételt 2-3 napig kóstoltani kell vele?

Legjobb válasz: Én már fél éves kora óta nem kóstoltatok vele mindent 2-3 napig. Délelõtt adok neki újat, ha estére nincs semmi gond, akkor oké. Eddig semmi baj nem volt, most 10 hónapos

Én már fél éves kora óta nem kóstoltatok vele mindent 2-3 napig. Délelõtt adok neki újat, ha estére nincs semmi gond, akkor oké. Eddig semmi baj nem volt, most 10 hónapos
Én sem kóstoltatok vele már semmit. (9, 5 hós.) Ahogy az elsõ hsz. írta délelõtt kapja az újat, hogy ha esetleg bántaná a pociját akkor ne éjszaka fájjon. Mondjuk alapjáraton hasfájós (szeles) úgyhogy azért arra figyelek hogy ne kapjon puffasztó ételt.
Én annak idején úgy csináltam, de utólag rájöttem, hogy nem kellett volna, mert egyre több ételt ehet már és ha mindenbõl 3 napig eszik sosem érünk a lista végére....

Akinek 1-2 hónapós babája van, az leírná, hogy hogy alakul a napirendje?

Arra gondolok,hogy: hány órakor kel fel a babája,mikor alszik legközelebb,stb..! ( az esti altatásig)

Legjobb válasz: szia! 2 hónapos a kisfiam,reggel 5-7 között kel,eszik 140-150ml,utána általában visszaalszik 9ig-10ig,naponta kb 5szö-6szor eszik attól függ átalszik-e egy evést,meg mennyire éhes,evések között nem mindig alszik,sokat nézelõdik nevetgél,este 8-9 között van fürdés,utána vacsi,alvás,de van hogy csak egy óra múlva alszik el.9tõl vagy 10tõl át alussza az éjszakát 5-7ig.szopizik de egy hete kell pótolnom is,mert nem elég a tej.nem mindennap sétálunk,de ha igen akkor délelõtt,és sokat alszik az udvaron babakocsiba.

szia! 2 hónapos a kisfiam, reggel 5-7 között kel, eszik 140-150ml, utána általában visszaalszik 9ig-10ig, naponta kb 5szö-6szor eszik attól függ átalszik-e egy evést, meg mennyire éhes, evések között nem mindig alszik, sokat nézelõdik nevetgél, este 8-9 között van fürdés, utána vacsi, alvás, de van hogy csak egy óra múlva alszik el.9tõl vagy 10tõl át alussza az éjszakát 5-7ig.szopizik de egy hete kell pótolnom is, mert nem elég a tej.nem mindennap sétálunk, de ha igen akkor délelõtt, és sokat alszik az udvaron babakocsiba.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! az én lányom 6hetes, és még nem igazán állt be a napirend. irigyellek, hogy átalussza már az éjszakát. én a fürdetést sem bírom 8ig kihúzni, mert már olyan nyûgös fél7körül, hogy kénytelen vagyok fürdetni, aztán altatni.
Nálunk változó még mindig, nagyjából van napirend, de hajlamos felrúgni. :) 2 hónap 1 hetes a leányzó, általában 8-9 körül fürdés, utána alvás. 3-4 körül kel elõször, de van amikor korábban. Aztán 6-7-ig alszik vissza, de van amikor a 4 órási kelés után 7-ig kínlódás van, mert nem tud elaludni sehogy se, vagy csak rövid idõre. Aztán 8 körül séta, ha nem rossz nagyon az idõ, akkor megint nagy alvás van. Napközben kb. 2, 5-3 óránként eszik, de ma pl. pont felrúgta, korábban is kelt, és 2-2, 5 óránként kért enni. Szóval nálunk fogjuk rá van egy nagyjából napi ritmus, de még sokszor felrúgja, vagy átalakítja. :)
A kérdező hozzászólása: nem kötekedés képpen kérdezem, de miért jó 9-10 körül fürdetni? én inkább a korábbi fürdetés híve vagyok, és azt szeretem ha 9re már alszik(de az sem baj ha korábban) mert így még marad idõnk egymásra a férjemmel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, ugy látom nagyon szerencsések vagytok, hogy ilyen jó alvó babáitok van
Késõi fürdetõ vagyok. Mi már 9-kor is hullák vagyunk, úgyhogy mindegy. Inkább napközben aktivizáljuk magunkat. Valahogy így alakult az elsõ napokban, és így jó, mert volt már (igaz ritkán), hogy nem kelt fel egyáltalán éjjel. Az azért nagy öröm! Úgyhogy nem erõltetem. Majd késõbb, ha szoktatni kell, hogy idõben ágyba kerüljön, mert holnap óvoda, akkor majd fokozatosan elõrébb hozom valahogy 7-8 órára.
Nálunk a kajálásától függ. Mivel kb. 2, 5-3 óránként éhezik meg, ha mondjuk 7-kor eszik, akkor nem érdemes 8-kor fürdetni, lévén fél 9-kor nem lesz még éhes, nem eszik rendesen, hamar ébred éjjel. Annak pedig megint nincs értelme, ha már fél 7-kor fürdetjük, mert akkor éjszaka éjfélkor már minimum kelni fog, plusz mivel még nincs elég sötét, nem alszik el könnyen. E téren õ szabja meg mikor fürdik, nem mi. :) Egyébként, ha korábban fürdik, akkor hajnalban is korábban kell kelni hozzá, és mivel van amikor hasfájás miatt már nem alszik vissza...én ritkán kockáztatok, hogy korán fürdetem, aztán mi még tv-zünk, meg együtt vagyunk, mert iszonyat fárasztó mondjuk lefeküdni 10-kor és 2-3-kor felkelni etetni, és utána ringatni másfél órát, majd 5-6 körül megint kelni, egy órás kemény alvás után. Ha 10-kor alszik el, akkor mi is lefekszünk és kb. 4-ig bírja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!