Találatok a következő kifejezésre: 2 honapja be (157 db)

Mire kapta az antibiotikumot? Mikor volt utoljára beteg? http://www.vital.hu/themes/sick/nyirokcsomo.htm
A kérdező hozzászólása: Kb 3 hete volt beteg.Náthás.Az antibiotikumot, a nyirokcsomó duzzanatra kapta.

24 hetes vagyok. Már 2 hónapja be van dugulva az orrom. Vmi praktikát a kidugításra?

Eddig Nasivin orrcseppet használtam, de felvilágosítottak, hogy kismamák nem is használhatják.Egy hete nem használom, de borzasztó ez a dudult helyzet. Semmilyen cseppet, sprét nem akarok már használni, ígyis teljesen kikészült már az orrnyálkahártyám. Próbáltam g?zölni is hiába.Esetleg vmi jó rég bevállt praktika?

Legjobb válasz: Elvileg tengervíz felszívása,ez esetben sós víz,ha bírod mert nem mindenki tudja megcsinálni...! Azonnal segített nekem. Azt tudod hogy miért van bedugulva?!Lehet hogy allergia és akkor az irritációt kell megszüntetni elõbb.

Elvileg tengervíz felszívása, ez esetben sós víz, ha bírod mert nem mindenki tudja megcsinálni...! Azonnal segített nekem. Azt tudod hogy miért van bedugulva?!Lehet hogy allergia és akkor az irritációt kell megszüntetni elõbb.
Tengervizes orrspray segített, a gyógyszertárban kérd, hogy ajánljanak!
Terhesség alatt ez normális dolog a Nasivin orrcseppet ajánlotta a doki mert nekem is be van dugulva a tengervíz nem segített.
Nasivin?Nekem is ezt mondta a doki lehet vagy nem lehet!?
A kérdező hozzászólása: Nekem a Nasivint kimondottan tiltotta a doki, védõnõ és a patikus is.
Igyál kálcium pezsgõtablettát(duzzat orrnyálkahártyát lejebb viszi), használj tengervizes orrspray-t én a sterimar-t használom. Ezen felül még infralámpázom és sok meleg teát iszok (terhesség alatt nagy mennyiségben a zöld teát ajánlották). Jobbulást Neked!
én is ilyen hónapokig tartó orrdugulással küzdök és nem csak terhesen.nem használ a tengervizes orrspré.én rendes orrsprét használom.nasivint vagy a rinospré plusszot.nem mondta a védõnõ h baj lenne.mi baj lehetne belõle.helyileg hat.az orrnyálkahártyának semmi köze a babához.

3 éve jött meg elöször azóta minden hónapban volt csak azon csodálkozom h még nem ált be, de nem tudom miért? ! Egyszer 2 hónapig 28napra jöttmeg, uttána 3 hónapig 29, most 2 hónapja 30napra jön meg, de 3 éve ilyen változó mitől lehet?

lécci irjátok le ha tudtok valami, am 15 éves vagyok! anyuval majd most megyünk fogamzásgátlót íratni szeptemberben, az befogja állítani?

Legjobb válasz: nekem másfél évig ingadozott, aztán végül beállt. fogamzásgátló biztosan helyrerakja ha rendesen, mindig pontosan egyidõben szeded be, igen!

nekem másfél évig ingadozott, aztán végül beállt. fogamzásgátló biztosan helyrerakja ha rendesen, mindig pontosan egyidõben szeded be, igen!
Akinek 2 év alatt nem áll be, annak már nem is fog. Ezt olvastam vhol. 11 éves koromban jött meg elõször és még 20-onévesen is volt, hogy 1 teljes hónap kimaradt. 23 évesen kezdtem fog.gátlót szedni, csak onnantól lett rendszeres. Amúgy 15 évesen minek neked fog.gátló? Nem vagy kicsit túl fiatal hozzá?
a fogamzásgátló nem állít be semmit. mesterséges rendszer a testben, leállítja a peteérést és havonta jelentkezõ megvonásos vérzésed lesz, ami NEM menstruáció. amúgy meg semmi gond a menseseddel, ez teljesen normálisan mûködik. az hogy 1-2 napot késik vagy elõbb jön TELJESEN NORMÁLIS!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: most vesztettem el nemrég és anyum mondta h az a legbiztonságosabb, õ is azt szedett nõvérem is! És 15 évesen már lehet.

Már csak 2 hónap van az érettségig és úgy érzem, hogy semmit nem tudok, be lehet még pótolni az egész középiskolás anyagot 2 hónapon belül?

Legjobb válasz: Hát ha nagyon ráfekszel,akkor menni fog!Nem 2 nap van hátra,hanem 2 hónap!Az alatt,azért még sokmindent meg lehet tanulni!

Hát ha nagyon ráfekszel, akkor menni fog!Nem 2 nap van hátra, hanem 2 hónap!Az alatt, azért még sokmindent meg lehet tanulni!
Igen, sõt, korábban nincs is sok értelme elkezdeni, mert úgyis csak elfelejted, mire a végére érsz. Azért jó ha a fogalmakkal legalább már köszönõ viszonyban vagy, tehát nem most látod õket elõször. Csak ne halogasd, hanem mostmár tényleg tanulj.
Igen, be lehet. Úgy, hogy érthetõen elolvasod az anyagot. Hidd el, sokkal többet ér, mintha órákat magoltad volna. Lehet, hogy nem fogod szóról szóra tudni elmondani, de az érettséginek nem is az a lényege, hanem hogy leglaább egy kis fogalmad legyen a dolgokról. Én sosem tanultam a törit, mégis lehet h többet tudok annál, mint aki magolgatta, mert én mindig érthetõen elolvastam, értelmeztem még ha nem is érdekel egyáltalán a történellem és az irodalom, mégis megragadtak a dolgok. Sokat segít az is, ha egy barátoddal/osztálytársaddal csak szimplán beszélgetsz az anyagról. Bátyám világ életében lógós volt, mégis érettségi elött 1 nap (!) egyik haverjával átbeszélték a törit és 4-es lett neki.. na jó ebbe az is közre játszik, hogy baromi könnyû a töri írásbeli, még nekem is 3-as lett:P
A kérdező hozzászólása: Õszintén nem hittem volna hogy azt fogjátok írni, hogy igen be lehet pótolni, azt hittem olyanokat írtok, hogy lehetetlen bepótolni, és meg is voltam gyõzõdve róla, hogy félreértettétek a kérdést, mert nem csak a 12. osztályra vonatkozik a kérdés, hanem az EGÉSZ KÖZÉPISKOLÁS anyagrészre :) Ja és szeretnék tovább is tanulni:)
Semmi értelme, hogy elvegyük a kedved, mert az rányomná a bélyeget a teljesítményedre is szerintem. Vagy legalábbis, mikor nekem azt mondogatták, h nem vesznek fel sehova stb, [email protected] az egészbe, mert úgy gondoltam, hogy úgysem sikerülhet, de aztán kitaláltam magamnak egy célt és sikerült is bejutnom egyetemre. Igaz, itt nem volt magas a ponthatár, de pont annyit sikerül teljesítenem, mint amennyit %-ra pontosan kitûztem célul. És sosem voltam jó tanuló, mert mindig 3-as 4-es voltam, meg baromi lusta. Szerintem tényleg találj ki egy célt és aztán hajrá:) Jó most egy kicsit megnehezítették a felvételizõknek az esélyeit, de azokon a szakokon rá is fért, h egy kicsit rendet tegyenek. Sok sikert!:)
Minden csak akarat kérdése! De azt ugye mondanunk se kell, hogy nagyon kell akarnod:)
hány éves vagy ez legyen a legkissebb problémád h 2 honap alatt nem mutat be-.- tehres vagy... ennyi:/
Soha.
A kérdező hozzászólása: 15vagyok
A kérdező hozzászólása: nem vagyok terhes
2 hónap? Majd ha 2 év után sem mutat be nekik, akkor gondolj ilyesmire.
teljesen megertem a sracot, a bnoimet szerettem annyira h megkimeltem a szuleimtol ha tudtam. legutoljara 2 eve mutattam be bnomet szuleimnek, 1 eve szakitottunk, de meg azota vele szurkalodnak...
Igaza van... terhes vagy... MIND TERHESEK VAGYTOK!!! Én is az vagyok... gondterhes. Üdv: Marton Hero ui.: amúgy nem baj

Ez normális? 2 hónapja szedem a fogamzásgátlót és mindig pénteken fogy el és utána héten szombaton veszem be az első szemet. Ez mindig így jön ki de mindig más dátumra esik. Ez normális?

Legjobb válasz: Nem tudom megfigyelted-e, de a naptárban a hónapok 30-31 naposak (kivéve a februárt). Tekintve, hogy a 30 vagy a 31 nem osztható 7-tel, minden normál hónapban 2-3 nappal korábbra csúszik a tabletta bevétele (30=2 mod 7, illetve 31=3 mod 7 bár ez neked semmit nem mond, mert hülye vagy). Csuda dolgokra képes ez a matek, nem?

Nem tudom megfigyelted-e, de a naptárban a hónapok 30-31 naposak (kivéve a februárt). Tekintve, hogy a 30 vagy a 31 nem osztható 7-tel, minden normál hónapban 2-3 nappal korábbra csúszik a tabletta bevétele (30=2 mod 7, illetve 31=3 mod 7 bár ez neked semmit nem mond, mert hülye vagy). Csuda dolgokra képes ez a matek, nem?
Te mit osztod itt az embereket "kedves" kérdezõ? Mindketten normális választ adtak a kérdésedre, te vagy ennyire nyomorék h egy egyszerû 1.osztályos matematikát nem tudsz, hogy a hónapok nem egyformák! Ha már du*atod magad ennyit tudhatnál te észlény!Meglátszik h egy tinicsíra vagy ÉGÕÕÕ HOGY ILYET NEM TUDSZ!
Hagyjad, még kicsi...cska azt nem értem h miért írnak fel ilyen kis pisiseknek is gyógyszert, ha ennyit nem tud magától! Gondolom 2 hónapja ezen agyal a drága, hogy h lehet az h ugyanakkor van vége és ugyanakkor kezdi el szedni :D és láám nem mindig ugyanarra a dátumra esik, emkkora trauma lehet neki h ezt ide ki kellett írnia, mert nem tudott rájönni szegényke
jézusom, ez tényleg nagyon hülye kérdés :D ha mindig 21 nap bogyó 7 nap szünet akkor szted h kéne kijönnie másképp?:D Képzeld nekem is pont így van már 2 éve h péntek/szombat, milyne meglepõ..xD
2. válaszoló vagyok. Tudod nem gondoltam h neked ez problémát jelent..xD józan paraszti ésszel rá lehet jönni h a hónapok nem egyforma naposak..xD lol.. elõzõ válaszolónak teljesen igaza van am mennyi vagy?15?:D
de furi h karácsony mindig 24.ére esik!! csak kár nem mindig szerda...:(
Uram Isten... Tudtam, h baj lesz, ha leépítik a természettudományok oktatását, de EKKORA????
Ha valaki ekkora h*lye mint te azzal mást nem lehet XD
A kérdező hozzászólása: SZERINTEM EZ AZ OLDAL NEM ARRA VALÓ HOGY A MÁSIKAT OSZD HANEM ARRA HOGY SEGÍTS NEKI TE BAL*ASZ!!!!!!
A kérdező hozzászólása: NEM AZ A BAJ!!!!!!azt értem!!!!!! hanem az hogy eggyik hónapba 15. fogy el másik pár hónap múlva meg 5.-én mer mindig tolódik.
Szia! Hát nem tudom, de sztem mindig ugyanazon a napon kellene az utsót és elsõt bevenni. Mármint, ha te pénteken veszed be az utsót, akkor másik hét péntekén kellene az elsõt. Nekem legalábbis így van a tájékoztatóban, és én már 7 éve szedem, és még semmi gondom nem volt vele. Olvasd el még egyszer a tájékoztatót inkább. Amúgy a február most nekem is bekevert. Sajnos. 23/Nõ
akkor éve óta rosszul szeded. Tegyük fel: kedden beveszem utolsót, 7 napos szünet: 1. szerda, 2. csüt, 3. péntek, 4. szombat, 5. vasárnap, 6. hétfõ, 7. kedd. Kövi szem: szerdán. Tök logikus, egyik hét kedden abbahagyod, másik szerdán folytatod.
A kérdező hozzászólása: ige ez így van ahogy az utolsó válaszoló mondja mert a 8. napon kell bevenni
18:04 tényleg rosszul tudja, elég gáz h 7 éve nem tudsz olvasni..xD 7 nap a szünet!!!tehát beveszed a 21-et és utána 7 nap, kijön a 28 ciklus, tehát NYOLCADIK!!!napon veszed be a köv.levél elsõ bogyóját. Örülj, h még nem lettél terhes, 23 évesen ezt elszámolni?????jézusom
jó, hát terhes nem lesz tõle, mert ha kevesebb mint 7 nap a szünet akkor ok, ha több akko lehet az...de furán szedi...
amúgy kérdezõ tök okos vagy h ezt tudod, nem is értem mirt nem érted a többit :D
A kérdező hozzászólása: értettem csak 100%-osan biztos akartam benne lenni :D

2 hónapig szedtem Cypromix fogamzásgátló tablettát, de nem vált be, és 1 hónapos gyógyszerszünetet kellett tartanom. Lejárt a hónap, 5-én kellett volna megjönnie, de semmi. Miért nem akar megjönni?

Terhes nem lehetek, 1× voltam fiúval, azóta már menstruáltam, tesztet is csináltam, és egy kivizsgáláson hasi ultrahangot is csináltak, ami kimutatta volna.

Legjobb válasz: Mennyi idõs vagy ? Lehet hogy még a hormonjaid nem álltak be vagy stresszes volt az utóbbi idõszak. Barátnõmnek (17) is ez volt nem sokkal ezelõtt, neki 2 havija is kimaradt. Elment dokihoz, kivizsgálták és semmit nem találtak nála

Mennyi idõs vagy ? Lehet hogy még a hormonjaid nem álltak be vagy stresszes volt az utóbbi idõszak. Barátnõmnek (17) is ez volt nem sokkal ezelõtt, neki 2 havija is kimaradt. Elment dokihoz, kivizsgálták és semmit nem találtak nála
A kérdező hozzászólása: Én is 17 vagyok. A gyógyszer zavart volna be? Mikor szedtem, a gyógyszerszünetben 14 napig menstruáltam:-(( És most, hogy abbahagytam, még fel lennének borulva a hormonjaim?:-((
Igen, lehetséges Neki elvileg jövõ hónapban fognak gyógyszer felírni azért, hogy rendszeresebb legyen, szóval könnyen el tudom képzelni hogy nálad azért van ez mert abbahagytad.
Szia! Igen, elõfordulhat, h a tabitszedést befejezve kimarad a mensi. Ez azért van, mert a szervezeted eddig kapta azt a hormonmennyiséget, amitõl beállt a mensi. Ezt most megvontad tõle, úgyhogy idõbe telhet, míg újra a régi lesz.
Szia! Nekem is kimaradt a menszim mikor abbahagytam. Nincs semmi gond csak a hormonkimaradás miatt van ez.

Ha hosszú idő ideje szedem a tablettát, de néha nem ugyanabban az időben, vagy kihagyás nélkül szedek be 1, 5-2 hónapot, akkor sokkal nagyobb az esélye a teherbe esésnek?

El?fordult, hogy késleltetni akartam a ciklusom, de a 2. levelet csak félig szedtem be. Ez nem tudom mennyiben befolyásolja a peteérésemet. Mi a teend? ilyenkor? Szedjem tovább? Vagy hagyjak ki 1-2 hónapot?

Legjobb válasz: 1. Levél közepén nem hagyjuk abba a szedést! 2. Ha csúsztati akarsz, 2 levelet szedj be folyamatosan és a 2. után tarts rendes szünetet. 3. A legjobb, ha mindig uakkor szeded be! 4. Szünetet tartani felesleges, mert még jobban bekavarsz. Ha szünetet hagysz, min. fél évet. Egyébként 10 évig is szedheted folyamatosan.

1. Levél közepén nem hagyjuk abba a szedést! 2. Ha csúsztati akarsz, 2 levelet szedj be folyamatosan és a 2. után tarts rendes szünetet. 3. A legjobb, ha mindig uakkor szeded be! 4. Szünetet tartani felesleges, mert még jobban bekavarsz. Ha szünetet hagysz, min. fél évet. Egyébként 10 évig is szedheted folyamatosan.

Kb. :2 hónapja vettem, HASZNÁLTAN, LG KP500! Az utóbbi 2 hétbe be lassult, pedig semmilyen program nincsen rajta csak azok amik alapból! De a mai nap a töltésre nem reagált, és ki kapcsolt azóta nem kapcsolódik be! Mi lehet a baja?

LG KP 500 FONTOS!!!!!PLS!!!!Ha nincs olyan nagy baja, mennyibe fájna meg csináltatni?Nem tudom mikor volt rajta szoftver frissítés!

Legjobb válasz: Próbálj meg egy LG KP500 hard reset-et. http://www.hard-reset.com/lg-kp500-hard-reset.html Pötyögd be azt a számsort/karaktereket. Mindent töröl! Nevek, címek stb. elõtte mentsd el!

Próbálj meg egy LG KP500 hard reset-et. http://www.hard-reset.com/lg-kp500-hard-reset.html Pötyögd be azt a számsort/karaktereket. Mindent töröl! Nevek, címek stb. elõtte mentsd el!
A kérdező hozzászólása: Hogy mentsem le ha nem kapcsol be?! és nem reagál semmire, se a töltõre se az USB kábelre?!Meg nekem mindig az van be állítva hogy kérdezzen rá hogy akarom csatlakoztatni?!
Ha a SIM kártyán vannak a nevek címek számok üzenetek akkor nincs gond. De ha kikapcsolt és nem kapcsol be akkor keress egy másik akkut hátha az a baja.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam...és nem :( tehát go szervizbe :( sajna nem ott voltak :( hanem a telefonon :(

Most augusztus 1 hatállyal elküldtek a munkahelyemről végkielégítést kapok 2 hónapra e mellet dolgozhatnék e be jelentetten vagy a 2 hónap leteltével?

Legjobb válasz: Dolgozhatsz. A munka törvénykönyve nem zárja ki, hogy több munkaviszonyod legyen egyszerre.

Dolgozhatsz. A munka törvénykönyve nem zárja ki, hogy több munkaviszonyod legyen egyszerre.
A végkielégítés az pénzösszeg, nem pedig munkaviszony idõtartam. Nem is lesz 2 munkahelyed, ha jól értem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!