Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes van hogy (231 db)

Kisfiam 2 hetes, van hogy éjszaka csak ölben van el, vagy keveset alszik. Min változtassak? Tudom egy kicsit én is elkényeztetem.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen még nem lehet elkényeztetni, mert sztönlény. Én azt tartom valószínûnek (fiamból kiindulva, akivel hasonló problémánk volt iletve ugyanez) hogy fázhat. Mi adtunk rá zoknit a rugi alá és alaposan felöltöztettük és hiába volt hálózsákban nem lepedõre, hanem takaróra fektettük. illetve paplanra és attól kezdev átaludta az éjszakát, legalábbis addig amíg el nem kezdett jönni a foga.

Ennyi idõsen még nem lehet elkényeztetni, mert sztönlény. Én azt tartom valószínûnek (fiamból kiindulva, akivel hasonló problémánk volt iletve ugyanez) hogy fázhat. Mi adtunk rá zoknit a rugi alá és alaposan felöltöztettük és hiába volt hálózsákban nem lepedõre, hanem takaróra fektettük. illetve paplanra és attól kezdev átaludta az éjszakát, legalábbis addig amíg el nem kezdett jönni a foga.
A kislányomhoz éjszaka állandóan rohangáltam a saját szobájába. Természetesen alig aludtam valamit, hulla fáradt voltam, ideges és kimerült. A kisfiamnál úgy vészeltem át az elsõ 2 hónapot, hogy magunk közé vettük a kiságyba, így legalább nem kellett kiugrálnom az ágyból éjszaka. 2 hónapos kora óta a saját szobájában alszik egész éjszaka, egyszerûen addigra érett meg rá. Nekünk így volt a "legnyugodtabb" ez az idõszak. A ringatás, ölelgetés, puszilgatás nem kényeztetés egy gyereknek, ez a minimum, amit egy szülõ adhat, ettõl lesz a gyereked kiegyensúlyozott, magabiztos felnõtt. Persze csak szerintem.
Nem akarlak megbantani de nem kenyeztetted el. Egy 2 hetes kicsi babanak nagyon szuksege van az anyjara. Kilenc honapig veled volt, minden pillanatban hallotta a hangodat. Nagyon jol esik neki meg a tested melegsege. Meg nem erdekli a vilag a te olelesed nyugtatja meg es adja neki a biztonsgot. Ezt az idoszakot at kell veszelni. 6-7 hetesen amikor mar felfedezi a kezeit, kezdi erdekelni oket a vilag, eszreveszik a szines jatekokat akkor ellesznek egyedul is fel orat, akkar egy orat is. Ha majd eleri ezt a kort, rakd be szepen a kisagyba es ulj le melle, mutogass neki mindefele szines format, beszelj hozza es egyre hosszabb idore menj ki a szobabol. Eloszor mondjuk csak 2 percekre es ezt szepen folyamatosan noveld. Hozzaszokik lassan es eljatszik majd az agyaban is. Kesobb vehetsz neki jatszoszonyeget kb 3 honaposan es azon is ellesz ha hallja majd a hangodat. Meg nagyon kicsi, uj neki minden es csak te jelented neki a biztonsagot.
Az én lányom is nagyon igényelte az ölben levést 2 hónapos koráig, utána már nem. Én nem akartam ringatni, pontosan ezért, mert féltem hogy megszokja. A férjemnek is megtiltottam, de õ nem hallgatott rám és õ ringatta állandóan. Most igy utólag már bánom, hogy ilyen voltam mert tényleg nem szokta meg, és tudom hogy nekem is milyen jó érzés lett volna, de megvontam magamtól ezt az örömet a hülye aggódásom miatt. Tehát ringasd ameddig csak igényli, úgysem tart sokáig ez az idõszak.
Még nagyon pici, szüksége van rád még ne akard le szoktatni hamar eltelik az idõ és nem fogja igényelni 7hetes a kicsim és már õ is kezd le szokni, és hiányzik pedig csak napi 2 óra amit magában tölt el.
Az elsõ hozzászóláson kívül tökéletesen egyetértek az elõttem szólókkal, az én kicsi lányom 7 hetes, most is az ölemben alszik miközben írok. Szerencsés anyukák egyike vagyok, mert az éjszakát végigalussza, de már reggel lesem mikor kel fel, mikor ölelhetem át. Öleld, szeresd, neki csak rád van szüksége, a testmelegedre, a szíved dobbanására. És igenis kényeztessük el õket.
Azon változtass, hogy ne legyen annyit ölben. Ha éjjel folyton cipelni fogod majd megnézheted magadat ha 1 éves és 12 kg lesz akkor hogy fogod bírni? Én is elkapattam eleinte aztán becsípõdött a gerincem, csak akkor vettem ki a kiságyból ha muszáj volt, mert nem bírtam. Egy hét alatt megszokta és már 8 hetesen végigaludta az éjszakát.
Szia! Tudomásom szerint a babákat 6 hónapos korukig nem lehet elkényeztetni, ha ez nem is igaz, de a 2 hetes baba tutira nincs elkényeztetve. Az én babám 2 hetesen 24 órából mindössze 7-8 órát aludt kézben. Most 9 hónapos, bár napközben 2x alszik, éjszaka még felkel szopizni 4x-is akár. De nem bánom, mert nagyon gyorsan szalad az idõ és nemsokára felnõtt lesz, akkor már nem lehet babusgatni :)

Valaki megtudná nekem pontosan mondani h van-e jele 2-hetesen anak hogy terhes vagyok? Vagy lehetnek jelei?

2-hete kèsik a menzeszem és a pàromal nem védekeztünk.

Legjobb válasz: amiket leírtál, lehetnek a terhesség jelei. 2 hét késés ráadásul elég sok (akkor a baba már idõsebb 2 hetesnél). mindenképp vegyél terhességi tesztet. ha számítanak az anyagiak, a rossmannos facelle-t ajánlom, nincs 500 Ft és tökéletesen mûködik. 3 perc múlva már okosabb leszel :)

Én sem értem, miért nem tesztelsz? Mit vársz tõlünk? Mi nem tudjuk megmondani, csak azt írni, hogy igen, lehetsz terhes, hiszen már 2 hete kimaradt a menzeszed, és nem is védekeztetek. Szóval menjél, vegyél egy tesztet, és csináld meg, ha biztosat akarsz tudni. Egyébként meg ha 2 hete késik, akkor nem 2 hetes terhes vagy, hanem kb. 6 hetes, mert az utolsó menzesz elsõ napjától számolják a terhességet.
amiket leírtál, lehetnek a terhesség jelei. 2 hét késés ráadásul elég sok (akkor a baba már idõsebb 2 hetesnél). mindenképp vegyél terhességi tesztet. ha számítanak az anyagiak, a rossmannos facelle-t ajánlom, nincs 500 Ft és tökéletesen mûködik. 3 perc múlva már okosabb leszel :)
Teszt és kiderül.
nem értem az embereket. miért akarnak itt beszélgetni errõl hosszasan újra és újra kommentelve, ahelyett, h elrohannának egy tesztért és megnéznék, h terhesek-e? ráadásul, mit ad isten, azokra a hozzászólásokra nem is reagálnak, akik a legkézenfekvõbb megoldást, a terhességi gyorstesztet javasolják. az emberi ostobaság határtalan. amúgy képzeld el, én is furán éreztem magam a hét elején, hányingerem volt fogmosáskor, undorítottak az általam kedvelt ételek és hõhullámaim voltak. egyetlen egy kérdést sem írtam ki ide, helyette elsétáltam egy tesztért és megcsináltam. én már tudom, h babát várok, nem itt kérdezgetem vadidegenektõl, akiknek fogalmuk sincs róla (nem is lehetne). és te? hihetetlen, komolyan! már rég orvosnál volna a helyed, ha tényleg gyermeket vársz.
"Egyébként meg ha 2 hete késik, akkor nem 2 hetes terhes vagy, hanem kb. 6 hetes, mert az utolsó menzesz elsõ napjától számolják a terhességet." Pont ezt akartam írni. De a teszt a legbiztosabb.
Igaza van a 7-es válaszolónak, 2 hetes terhesség nincs. Elvileg 6 hetes vagy. Mikor volt az utolsó mensid elsõ napja? Na onnantól kell kezdeni a számolást.
Hát igen, tesztelni azért szoktak, hogy biztosak legyenek benne. Ha már amúgy is tudod, akkor mi értelme lenne tesztelni?
nekem is ugyan ez volt és most ugy néz ki hoyg 6.5 hetes terhes vok de én kb az eleje ota érzem a jeleket mert kb több mint egy honapja fájnak a melleim
Én az elsõ gyereknél nem éreztem 2 hetesen hogy terhes vagyok.A másod babánál már éreztem, érzékeny voltam a szagokra, még a kávé szagától is rosszul voltam.Éreztem a testembe a változásokat.
A kérdező hozzászólása: hàt negativ komikat nem kérek kössz az én dolgom mit irok ki és mit se .. amugy azért nem rohanok tesztért mert nem vagyok bene még bisztos és félek a csalodàstol..
A kérdező hozzászólása: hàt nekem is hànyingerem van néha enyhèn valamitöl és van mikor ojan ilatokat érzek amit màs nem mintha kitisztulna normàlisan az orom vagy nemtudom de fura.. és néha ugy fàj a melem mint ha leakarna szakadni.. terhes lehetek? vagy azért van mert a menzeszem nem jött meg?
Ha már 2 hete késik a menzeszed, akkor már rég ki kell, hogy mutassa a teszt, ha terhes vagy, úgyhogy fölösleges félni a csalódástól. Ennyi erõvel várhatnál még addig, amíg el nem kezded érezni, hogy rugdos a pici. Ha viszont nem vagy terhes, és két hetes késés után negatív lesz a teszt, akkor pedig mindenképp menj orvoshoz, mert az nem normális, hogy ilyen sokat késik. Szóval szerintem csinálj tesztet mindenképp. Most már nincs is szükség arra, hogy reggeli elsõ vizeletbõl csináld, ilyenkor már kimutatja bármikor.

2 hetes babanal hogy lehet azt szabályozni hogy ne délutan aludja ki magát? Ejjel többet fennt van, illetve délelött.

délutan szeret aludni nagyon

Legjobb válasz: Szabályozni? EZ jól hangzik. :o) Szegényke a pocakodban akkor aludt amikor jól esett neki, még azt sem tudta, hogy van éjjel meg nappal (bár lehet, hogy tudta, csak mi nem tudjuk. :o) Szerintem legyél türelemmel, még nagyon pici. Át fog állni szépen, vannak gyorsabban és lassabban alkalmazkodó babák. Ha meg õ az elsõ gyermeked, akkor pihenj le vele Te is amikor délután alszik... Minden jót!

Szabályozni? EZ jól hangzik. :o) Szegényke a pocakodban akkor aludt amikor jól esett neki, még azt sem tudta, hogy van éjjel meg nappal (bár lehet, hogy tudta, csak mi nem tudjuk. :o) Szerintem legyél türelemmel, még nagyon pici. Át fog állni szépen, vannak gyorsabban és lassabban alkalmazkodó babák. Ha meg õ az elsõ gyermeked, akkor pihenj le vele Te is amikor délután alszik... Minden jót!
Õ még ehhez túl pici. Ilyenkor még csak esznek, alszanak.
A kérdező hozzászólása: okés:Dtürelmes leszek...egyébként csak azon gondolkodtam hogy du.tan kene picit többet h fent legyen...de akkor még hgyon a Dragamat!Kicsi fiam is at állt egy idõ utan:)
A babak kb. 5-6 hetes koruk korul kezdenek kulombseget tenni az ejszaka es nappal kozott. Addigra annyira kifejlodik az erzekuk, hogy rajonnek ejjel csend van, nyugalom, masak a fenyek/vagy egyaltalan nincs feny es o maguk szokjak meg, hogy tobbet kell aludni. O meg tul pici ehez hiaba is probalod csak nyugosebb lesz ha nappal probalod ebren tartani. Meglatod valtozni fog, nem lesz ez sokaig igy, addig kitartas. Bevalt rutin szokott lenni az esti furdetes ami az alvas kezdetet jelenti de ezt is csak 5-6 hetes koruk korul fogjak fel, hogy miert is tortenik es utann ami fog jonni.

2 hetes babátoknál hogy van a napirend? Én próbálom szopi után pelenkázni, mert mindig tele a pelus utána, de akkor meg úgy felébred, hogy nem alszik el, végig nyűgös a köv. Szopizásig.

Ha sír alvás helyett, és tele a pocija, tiszta a pelus mit csináltok vele? Felveszitek? vagy hagyjátok sírni? meddig?

Legjobb válasz: Nálunk is minden szopi közbe kakált be, még este, meg éjjel is. Én tisztába raktam, és szembe sem jutott sírni hagyni. Lefeküdtem mellé a nagy ágyra, és simogattam.

Nálunk is minden szopi közbe kakált be, még este, meg éjjel is. Én tisztába raktam, és szembe sem jutott sírni hagyni. Lefeküdtem mellé a nagy ágyra, és simogattam.
2 hetes babánál még nincs napirend. Ilyen idõs korában én is szopi utén pelenkéztam, mert szopi közben becsinált. Késõbb már nem kakilt be, és áttértem a szopi elõtti tisztábatételre. Sokszor aludt el ölben, vagy az apja vállán. Én soha nem hagytam sírni, mindig igyekeztem kitalálni, hogy mi a baja, és megadtam neki, amire vágyott. Nem lett elkapatva, pedig mostanában divatos ettõl félni. Egyre kevesebb ölbevételt igényelt, és mostanában már gyönyörûen elvan a szõnyegen, jobb szeret forogni, mint ölben lenni. 6, 5 hós. 2 hete bújt ki a pocakodból, egész addig egy test volt veled. Ugye nem várod el tõle, hogy ellegyen egyedül, letéve, magában, és még csak ne is sírjon, hogy ez neki nem jó? Életkori sajátosság, hogy szeretne az öledben lenni, éppúgy igényli a sok, folyamatos fizikai kontaktust, mint a tiszta pelust vagy az anyatejet. Ne hagyd sírni, kérlek!
Szopi után peluscsere ment a szó szoros értelmében szétfossa magát, mindig kifolyik minden pelusból! Mikor felvesze büfiztetni bukik, szóval minden kajàlás után pelenkázás, teljes ruhacsere! Hogy elaludjon cumit kap, és elringatom. Hintázni szokott, vagy mellettem fekszik, olvasok neki, mutogatom a plüss állatkákat ha felvan. Kiságyba csak éjszakára rakom be, vagy ha alszik. Soha nem hagyom sírni, azért vagyok itthon vele, azért szültem magamnak hogy babázzak vele, szeressem:) ha sír valami baja csak van, ha nem éhes, nem szomjas, tiszta a pelus, vagy velem akar lenni, vagy fáj a hasa.
Nálunk evés után volt a "játék", nézelõdés a lakásban, pelusozás persze. Aztán kb 20 perc elteltével, ment újra aludni. Nálunk ez a ritmus általában jól mûködött, kivéve esténként, amikor hordozókendõbeen ringattam picit, vagy gimnasztikai labdán ringatóztunk, és így aludt el.
ne szoktasd rá már ilyen kicsi korban a ringatásokra meg ilyenekre, mert még 3 évesen is ringatnod kell, hogy elaludjon.
A kérdező hozzászólása: Nem kell rögtön megkövezni, csak kérdeztem. Nem szeretném , hogy a 3 éves gyerekem ne tudjon egyedül elaludni, vagy féljen egyedül lenni a kiságyába. Nyilván azért szültem, mert szeretem, de ez nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy éjjel nappal fogom a kezét. Azt is gondolom, hogy a gyerekek sírnak, nem csak azért mert valami nagy bajuk van, hanem mert ez az egyetlen kommunikációs eszközük. Ráadásul szerintem néha azért sír, mert túlpörgött ébrenlétkor, és nem tudja hogyan aludjon el. Ezért kérdeztem ki hogy oldja ezt meg. Nem vagyok egy szemét, aki direkt kínozza a gyerekét. A többieknek köszönöm a válaszát.
Nyugi, a 2 hetes babát nem lehet elkapatni!! Neki Rád van szüksége, bújjatok össze, ringasd, énekelj neki, csak legyél mellette! Én se hagytam sírni, pedig hasfájós volt, még 5 hónaposan is inkább ringattam, ha nem tudott elaludni, aztán egyik napról a másikra, nem volt jó neki az ölemben elaludni, hát betettem a kiságyba. Azóta egyedül alszik el, nincs vele gond. Mindjárt 10 hónapos, kezdi próbálgatni az akaratát, és igenis néha, ha nem lát keserves sírásba tud kezdeni, de elég annyi hogy visszamegyek, szólok neki mondjuk a fürdõbõl hogy megyek, hallja a hangom és megnyugszik.

Hogyan tudnám rávezetni 1 éves és 2 hetes babómat, hogy kezdjen el járni? Van valami rávezető feladat?

Már két hónapja megy a bútorok mentén, de magától még nem. 3 hete az újamat fogja.

Legjobb válasz: nincs. majd elindul, mikor õ jónak látja

nincs. majd elindul, mikor õ jónak látja
nem kell ezt siettetni, eljön annak is az ideje
Az enyém pont ennyi idõs, mint a Tied. Nemrég óta áll fel, és fel tud mászni a kanapéra, de még egy lépést sem tett meg. Nekem eszemben sincs, hogy bármilyen "rávezetõ feladattal" siettessem. Nagyon bõven ráértek még, ne erõltesd!
Ne erõltesd, õ tudja mikor jött el az ideje. A barátnõmé már 15 hónapos volt, amikor elindult és nincs baja a babának. Az enyém is elmúlt 1 éves és még csak most kezdett el menni, de nem tud nagy távot megtenni, még csak gyakorolja a lépéseket. Mi sem erõltettük, csak akkor vezetgettük, ha õ akarta.
Kisfiam 14 hós múlt és még nem jár.Mászni nagyon gyorsan tud, kapaszkodva lépeget.Sztem ráér, én nem teszek semmit.
Bízd rá magad. Õ tudni fogja, hogy mikor jött el az idõ. A fiam 9, 5 hónaposan fogta magát és úgy döntött, hogy kézen fogva, de bizony menni fog. Én még korainak tartottam, de a védõnõ és a doktornéni is azt mondta, amit a baba akar és képes rá, hagyni kell. Szóval ne siettesd. Miután elindul, úgysem lesz nyugtod egy perc sem. Sok sikert nektek.

3 hetes kislányom nagyon nehezen alszik el van, hogy két szopi között 2-3 óra csak hiszti van? Hogyan altathatnám el?

Este szintén néha 11-ig sem alszik pedig 8-kor van szopi. Eddig elaludt utána, most újra eteni kell és utána talán elszenderedik 2 2:30-ig. Nappal ugyanez a helyzet, csak az ölemben akar lenni ott elalszik, de ha a kiságy közelébe érünk azonnal kicsippan. Éjszaka annak ellenére, hogy nagyon nem akartuk köztünk alszik, de még néha így is megy a m?sor. Mit csináljak? Vagy még túl pici? EZ ÍGY NAGYON FÁRASZTÓ!

Legjobb válasz: Három hetes baba még bõven igényelheti a háromóránkénti szopit, és vígan elnézelõdik két etetés között 2-3 órát, fõleg este, mert még összekeveri a nappalt az éjszakával. Így már nem is tûnik soknak, ha este 8-kor szopizik, és 11-kor ismét, és ha ezután kibírja 2-2.30-ig, akkor is nagyjából 3 óra telik el két etetés között. Lehet az is, hogy csak cicizni szeretne,"cumizni rajta", mert megnyugtatja, azért õ még picike és nagyon igényli a bõrkontaktust. Plusz most, hogy pár hete meleg van még éjjel is, valószínûleg több folyadékra van szüksége és ezért is kérheti gyakrabban magát mellre. Ez így természetes. Kitartás, a babák többsége 2-3 hónapos korára átalussza az éjszakát(na jó, azt hívják így, amikor este 11-12-tõl reggel 6-7-ig alszanak :) )! Boldog babázást!

Három hetes baba még bõven igényelheti a háromóránkénti szopit, és vígan elnézelõdik két etetés között 2-3 órát, fõleg este, mert még összekeveri a nappalt az éjszakával. Így már nem is tûnik soknak, ha este 8-kor szopizik, és 11-kor ismét, és ha ezután kibírja 2-2.30-ig, akkor is nagyjából 3 óra telik el két etetés között. Lehet az is, hogy csak cicizni szeretne, "cumizni rajta", mert megnyugtatja, azért õ még picike és nagyon igényli a bõrkontaktust. Plusz most, hogy pár hete meleg van még éjjel is, valószínûleg több folyadékra van szüksége és ezért is kérheti gyakrabban magát mellre. Ez így természetes. Kitartás, a babák többsége 2-3 hónapos korára átalussza az éjszakát(na jó, azt hívják így, amikor este 11-12-tõl reggel 6-7-ig alszanak :) )! Boldog babázást!

Ma voltam Ultrahangon és annyi mondtak, hogy megvastagodott méhnyálkahártya, pontosan 11 mm. Ha jól számolok és terhes vagyok, akkor kb 2 hetes lehetek, viszont tesztet nem csináltam, mert félek a csalódástól, szerintetek van esélyem rá?

Legjobb válasz: 2 hetes terhesség nem létezik... az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor kimarad a vérzés, akkor vagy 4 hetes ekkor még nem lát a doki mást, max. felritkulást mikor kellene/kellett volna megjönnie? Gondolom ha a doki esélyesnek tartja a terhességet, akkor visszarendelt 1-2 hét múlva. esély pedig van rá, ha védekezés nélkül éltél szexuális életet :-)

2 hetes terhesség nem létezik... az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor kimarad a vérzés, akkor vagy 4 hetes ekkor még nem lát a doki mást, max. felritkulást mikor kellene/kellett volna megjönnie? Gondolom ha a doki esélyesnek tartja a terhességet, akkor visszarendelt 1-2 hét múlva. esély pedig van rá, ha védekezés nélkül éltél szexuális életet :-)
10-es vagyok. Soha ne add fel! Imádkozom, hogy minél hamarabb sikerüljön a baba, mert úgy látom nagyon vársz rá és megérdemled. :)
KEdves, a mensid szerint ma lennél 8 hetes. Ha 1, 5 héttel késõbb volt az ovid (ami már a lehetséges legkésõbbi idõpont), akkor is már túl vagy a 6. héten, és ilyenkor már kb. 1, 5 centis petezsáknak kellene lennie, és nagy eséllyel szívhangnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ismét, mint hónapról, hónapra beleélem magam, egy kis reményt adott, amikor mondta, hogy van remény a babára. Köszönöm szépen a tanácsod, úgy lesz!
Nem akarlak elkeseríteni, de több okból úgy gondolom, hogy nem vagy terhes. A nyálkahártyád elég vékony. 18-20 mm az ideális a beágyazódáshoz. Megvastagodott, de nem gravid, azaz nem terhes méhnyálkahártyának tûnik. Ha valóban szeptember végén volt az utolsó menzeszed, akkor már a hetedik hétben kellene lenned. Amit a doki látott volna, az egy élõ embrió. Ha késõbb is volt az ovulációd, akkor is legalább egy petezsáknak látszódnia kellene már. Mielõtt elmész másik orvoshoz, csinálj egy új tesztet, mert ezt úgy is kéri majd. Mindezek ellenére minden jót kívánok neked! Remélem az új orvos értelmesebb lesz :-)
A kérdező hozzászólása: Szeptember.25. és 28 naposak voltak
Akkor tnyleg menj másik orvoshoz! A beteg joga, hogy teljeskörû tájékoztatást kapjon az orvosától! Szeptemberben hányadikán volt meg utoljára? Hány naposak a ciklusaid?
A kérdező hozzászólása: Nem csak neked kézenfekvõ a dolog, próbáltam kérdezni, de hihetetlen, hogy mennyire nem foglalkozott a feltett kérdésekkel, ezért megyek ma este egy másik dokihoz. A petevezeték az, legalábbis ezt mondta az Uh-s doki. Szeptember óta csináltam tesztet, október 24.én és az negatív volt!
A petefészked cisztás, nem a petevezetõd. Nem lehetetlen a terhesség sem, bár vszínûleg látott volna akkor vmi felritkulást. Inkább csak szimplán nem volt ovud.
Nem lett volna egyszerûbb megkérdezni az orvost? Vagy ez csak nekem olyan kézenfekvõ megoldás? Mi innen mit mondhatunk? Esély mindig van. Aztán vagy bejön vagy nem. De az tény, hogy ha szept 30-án is volt meg, és késõbb is volt peteérésed, akkor is már minimum a 6. hétben kellene lenned, és kellene hogy legyen petezsák.
A kérdező hozzászólása: Nos, Szeptemberben volt meg utoljára azóta semmi, Policystás a petevezeték, szóval nem tudom, hogy hol járhatok ha az vagyok, csak forgok rajta és próbálok visszavezetni valahova :S a baj az, hogy vissza sem rendelt, ma megyek egy másik dokihoz, aki csak este tud fogadni és addig megõrülök!!!
A 2 hetes terhességet hogy érted?Mert ha úgy, hogy mostanában kellene megjönnie akkor már nem 2 hanem 4 hetes vagy, ha meg az elõzõ menzesztõl számolod, akkor csak most van ovud.Tesztet a lehetséges menzesz elõtt nem érdemes csinálnod.
Na, most ha két hetes lehetsz, akkor olyan full lenne a teszted, hogy sírhatnál hetekig .. Most komolyan.. az utolsó menszid elsõ napjától számolják a terhességet. Ergo, elsõ vérzéstõl 14. nappal jársz, azaz félidõben vagy. Normál ciklusnál most kéne peteérésnek lennie. Ezután megtermékenyül és +2-3, jobb esetben 4 hét múlva kéne (innentõl számolva) tesztelned ahhoz, hogy erõsebb pozitív tesztet kapjál. Ergo, akkor lennél úgy cirka min. 4, max. 6 hetes terhes, amikor az uh-n közölnék, hogy petezsák látható, 2 hét múlva menj vissza, addigra talán szívverés is lesz.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló nagyon szépén köszönöm!! :) Kedves utolsó elõtti, mivel leírtam, h rendszertelen és nem lehet kiszámítani az ovut, így nem lehet pontosan megmondani, h mikor sikerült, magyarán a menzeszhez igazodni esélytelen... ;) de, nem rég jöttem a dokitól és láttuk, h próbált megtapadni, de nem tudni, h sikerült e, mert még friss, ezért két hét múlva kell ismét tesztelni!!!!

Mikor viszitek ki (ha már kiviszitek) 1, 5-2 hetes babátokat ilyen időben babakocsival sétálni, ha nagyobb gyermek is van, aki már menne? Hogyan levegőztök?

Legjobb válasz: én kivittem a kicsit,nekem is van egy 4 évesem és egyedül voltam.Alapba messze van a város,boltok így be kellett vásárolnom,Párom dolgozik így muszáj volt.2 hetesen mentünk elõször a boltba de az udvarra már másnap kimentünk hogy haza jöttünk a kórházból 10 hetes a kislányom

én kivittem a kicsit, nekem is van egy 4 évesem és egyedül voltam.Alapba messze van a város, boltok így be kellett vásárolnom, Párom dolgozik így muszáj volt.2 hetesen mentünk elõször a boltba de az udvarra már másnap kimentünk hogy haza jöttünk a kórházból 10 hetes a kislányom
Én az 5 naposommal mentem, mert egyszerûen muszáj volt!!A nagy elsõs lett és hoznom , vinnem kellett!!!
A kérdező hozzászólása: akkor jó, mert nekünk is menni kell a városba (orvos stb.), most még szoktatjuk a levegõhöz, de holnap-holnapután már jó lenne sétálni kint. Ma 1 hetes egyébként csak.

A fiam 3 és fél hetes és eddig 2-2, 5 óránként evett nappal, átlag 10 percig. Most azonban sűrűn ( van hogy óránként) szopik, de kicsit rövidebb ideig. Ez lenne az első növekedési ugrása?

Azt olvastam, hogy a gyakoribb evés épp a tejtermel?dés fokozása miatt van.Nekem viszont rengeteg tejem van, evés el?tt is fejnem kell bel?le, mert annyira spriccel a babám szájába, hogy nem tud vele mit kezdeni.Nem ellentmondásos ez? Egyébként a súlya szépen gyarapszik.

Legjobb válasz: az én kincsem 9 hetes és Õ olyan bébi aki sokszor eszik keveset,szerintem azért mert lusti:)!ha felébred eszik,játszik,nézelõdik,eltelik 1-1,5 óra vagy kevesebb,vagy több(attól függ hogy milyen kedve van)-megint eszik és ezek után változóan alszik 2-3 óra hosszat!szépen fejlõdik,2 hetente megvan a 70dkg gyarapodás!

az én kincsem 9 hetes és Õ olyan bébi aki sokszor eszik keveset, szerintem azért mert lusti:) !ha felébred eszik, játszik, nézelõdik, eltelik 1-1, 5 óra vagy kevesebb, vagy több(attól függ hogy milyen kedve van)-megint eszik és ezek után változóan alszik 2-3 óra hosszat!szépen fejlõdik, 2 hetente megvan a 70dkg gyarapodás!
Szia! Lehet ha kicsit tovább etetnéd, akkor tovább bírná. És még valószínûleg semmi nem állt be nálatok. Mármint az etetés, meg a nappalok-éjszakák. Nálunk se állt be kb 2hónapos koráig. Most 3hónapos, és õ is 2-2, 5óránként eszik, de csak mert most van neki az a bizonyos növekedési ugrás. Az elsõ úgy emlékszem 6hét körül van. De az is lehet, hogy a te babád sokszor eszik keveset.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A második válaszolónak: hiába próbálom tovább etetni, neki ennyi elég:) Ráadásul nem eszik addig, amíg teljesen fel nem ébred a drága !

Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!