Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes van (571 db)

Kisfiam 2 hetes, van hogy éjszaka csak ölben van el, vagy keveset alszik. Min változtassak? Tudom egy kicsit én is elkényeztetem.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen még nem lehet elkényeztetni, mert sztönlény. Én azt tartom valószínûnek (fiamból kiindulva, akivel hasonló problémánk volt iletve ugyanez) hogy fázhat. Mi adtunk rá zoknit a rugi alá és alaposan felöltöztettük és hiába volt hálózsákban nem lepedõre, hanem takaróra fektettük. illetve paplanra és attól kezdev átaludta az éjszakát, legalábbis addig amíg el nem kezdett jönni a foga.

Ennyi idõsen még nem lehet elkényeztetni, mert sztönlény. Én azt tartom valószínûnek (fiamból kiindulva, akivel hasonló problémánk volt iletve ugyanez) hogy fázhat. Mi adtunk rá zoknit a rugi alá és alaposan felöltöztettük és hiába volt hálózsákban nem lepedõre, hanem takaróra fektettük. illetve paplanra és attól kezdev átaludta az éjszakát, legalábbis addig amíg el nem kezdett jönni a foga.
A kislányomhoz éjszaka állandóan rohangáltam a saját szobájába. Természetesen alig aludtam valamit, hulla fáradt voltam, ideges és kimerült. A kisfiamnál úgy vészeltem át az elsõ 2 hónapot, hogy magunk közé vettük a kiságyba, így legalább nem kellett kiugrálnom az ágyból éjszaka. 2 hónapos kora óta a saját szobájában alszik egész éjszaka, egyszerûen addigra érett meg rá. Nekünk így volt a "legnyugodtabb" ez az idõszak. A ringatás, ölelgetés, puszilgatás nem kényeztetés egy gyereknek, ez a minimum, amit egy szülõ adhat, ettõl lesz a gyereked kiegyensúlyozott, magabiztos felnõtt. Persze csak szerintem.
Nem akarlak megbantani de nem kenyeztetted el. Egy 2 hetes kicsi babanak nagyon szuksege van az anyjara. Kilenc honapig veled volt, minden pillanatban hallotta a hangodat. Nagyon jol esik neki meg a tested melegsege. Meg nem erdekli a vilag a te olelesed nyugtatja meg es adja neki a biztonsgot. Ezt az idoszakot at kell veszelni. 6-7 hetesen amikor mar felfedezi a kezeit, kezdi erdekelni oket a vilag, eszreveszik a szines jatekokat akkor ellesznek egyedul is fel orat, akkar egy orat is. Ha majd eleri ezt a kort, rakd be szepen a kisagyba es ulj le melle, mutogass neki mindefele szines format, beszelj hozza es egyre hosszabb idore menj ki a szobabol. Eloszor mondjuk csak 2 percekre es ezt szepen folyamatosan noveld. Hozzaszokik lassan es eljatszik majd az agyaban is. Kesobb vehetsz neki jatszoszonyeget kb 3 honaposan es azon is ellesz ha hallja majd a hangodat. Meg nagyon kicsi, uj neki minden es csak te jelented neki a biztonsagot.
Az én lányom is nagyon igényelte az ölben levést 2 hónapos koráig, utána már nem. Én nem akartam ringatni, pontosan ezért, mert féltem hogy megszokja. A férjemnek is megtiltottam, de õ nem hallgatott rám és õ ringatta állandóan. Most igy utólag már bánom, hogy ilyen voltam mert tényleg nem szokta meg, és tudom hogy nekem is milyen jó érzés lett volna, de megvontam magamtól ezt az örömet a hülye aggódásom miatt. Tehát ringasd ameddig csak igényli, úgysem tart sokáig ez az idõszak.
Még nagyon pici, szüksége van rád még ne akard le szoktatni hamar eltelik az idõ és nem fogja igényelni 7hetes a kicsim és már õ is kezd le szokni, és hiányzik pedig csak napi 2 óra amit magában tölt el.
Az elsõ hozzászóláson kívül tökéletesen egyetértek az elõttem szólókkal, az én kicsi lányom 7 hetes, most is az ölemben alszik miközben írok. Szerencsés anyukák egyike vagyok, mert az éjszakát végigalussza, de már reggel lesem mikor kel fel, mikor ölelhetem át. Öleld, szeresd, neki csak rád van szüksége, a testmelegedre, a szíved dobbanására. És igenis kényeztessük el õket.
Azon változtass, hogy ne legyen annyit ölben. Ha éjjel folyton cipelni fogod majd megnézheted magadat ha 1 éves és 12 kg lesz akkor hogy fogod bírni? Én is elkapattam eleinte aztán becsípõdött a gerincem, csak akkor vettem ki a kiságyból ha muszáj volt, mert nem bírtam. Egy hét alatt megszokta és már 8 hetesen végigaludta az éjszakát.
Szia! Tudomásom szerint a babákat 6 hónapos korukig nem lehet elkényeztetni, ha ez nem is igaz, de a 2 hetes baba tutira nincs elkényeztetve. Az én babám 2 hetesen 24 órából mindössze 7-8 órát aludt kézben. Most 9 hónapos, bár napközben 2x alszik, éjszaka még felkel szopizni 4x-is akár. De nem bánom, mert nagyon gyorsan szalad az idõ és nemsokára felnõtt lesz, akkor már nem lehet babusgatni :)

Ma voltam Ultrahangon és annyi mondtak, hogy megvastagodott méhnyálkahártya, pontosan 11 mm. Ha jól számolok és terhes vagyok, akkor kb 2 hetes lehetek, viszont tesztet nem csináltam, mert félek a csalódástól, szerintetek van esélyem rá?

Legjobb válasz: 2 hetes terhesség nem létezik... az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor kimarad a vérzés, akkor vagy 4 hetes ekkor még nem lát a doki mást, max. felritkulást mikor kellene/kellett volna megjönnie? Gondolom ha a doki esélyesnek tartja a terhességet, akkor visszarendelt 1-2 hét múlva. esély pedig van rá, ha védekezés nélkül éltél szexuális életet :-)

2 hetes terhesség nem létezik... az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor kimarad a vérzés, akkor vagy 4 hetes ekkor még nem lát a doki mást, max. felritkulást mikor kellene/kellett volna megjönnie? Gondolom ha a doki esélyesnek tartja a terhességet, akkor visszarendelt 1-2 hét múlva. esély pedig van rá, ha védekezés nélkül éltél szexuális életet :-)
10-es vagyok. Soha ne add fel! Imádkozom, hogy minél hamarabb sikerüljön a baba, mert úgy látom nagyon vársz rá és megérdemled. :)
KEdves, a mensid szerint ma lennél 8 hetes. Ha 1, 5 héttel késõbb volt az ovid (ami már a lehetséges legkésõbbi idõpont), akkor is már túl vagy a 6. héten, és ilyenkor már kb. 1, 5 centis petezsáknak kellene lennie, és nagy eséllyel szívhangnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ismét, mint hónapról, hónapra beleélem magam, egy kis reményt adott, amikor mondta, hogy van remény a babára. Köszönöm szépen a tanácsod, úgy lesz!
Nem akarlak elkeseríteni, de több okból úgy gondolom, hogy nem vagy terhes. A nyálkahártyád elég vékony. 18-20 mm az ideális a beágyazódáshoz. Megvastagodott, de nem gravid, azaz nem terhes méhnyálkahártyának tûnik. Ha valóban szeptember végén volt az utolsó menzeszed, akkor már a hetedik hétben kellene lenned. Amit a doki látott volna, az egy élõ embrió. Ha késõbb is volt az ovulációd, akkor is legalább egy petezsáknak látszódnia kellene már. Mielõtt elmész másik orvoshoz, csinálj egy új tesztet, mert ezt úgy is kéri majd. Mindezek ellenére minden jót kívánok neked! Remélem az új orvos értelmesebb lesz :-)
A kérdező hozzászólása: Szeptember.25. és 28 naposak voltak
Akkor tnyleg menj másik orvoshoz! A beteg joga, hogy teljeskörû tájékoztatást kapjon az orvosától! Szeptemberben hányadikán volt meg utoljára? Hány naposak a ciklusaid?
A kérdező hozzászólása: Nem csak neked kézenfekvõ a dolog, próbáltam kérdezni, de hihetetlen, hogy mennyire nem foglalkozott a feltett kérdésekkel, ezért megyek ma este egy másik dokihoz. A petevezeték az, legalábbis ezt mondta az Uh-s doki. Szeptember óta csináltam tesztet, október 24.én és az negatív volt!
A petefészked cisztás, nem a petevezetõd. Nem lehetetlen a terhesség sem, bár vszínûleg látott volna akkor vmi felritkulást. Inkább csak szimplán nem volt ovud.
Nem lett volna egyszerûbb megkérdezni az orvost? Vagy ez csak nekem olyan kézenfekvõ megoldás? Mi innen mit mondhatunk? Esély mindig van. Aztán vagy bejön vagy nem. De az tény, hogy ha szept 30-án is volt meg, és késõbb is volt peteérésed, akkor is már minimum a 6. hétben kellene lenned, és kellene hogy legyen petezsák.
A kérdező hozzászólása: Nos, Szeptemberben volt meg utoljára azóta semmi, Policystás a petevezeték, szóval nem tudom, hogy hol járhatok ha az vagyok, csak forgok rajta és próbálok visszavezetni valahova :S a baj az, hogy vissza sem rendelt, ma megyek egy másik dokihoz, aki csak este tud fogadni és addig megõrülök!!!
A 2 hetes terhességet hogy érted?Mert ha úgy, hogy mostanában kellene megjönnie akkor már nem 2 hanem 4 hetes vagy, ha meg az elõzõ menzesztõl számolod, akkor csak most van ovud.Tesztet a lehetséges menzesz elõtt nem érdemes csinálnod.
Na, most ha két hetes lehetsz, akkor olyan full lenne a teszted, hogy sírhatnál hetekig .. Most komolyan.. az utolsó menszid elsõ napjától számolják a terhességet. Ergo, elsõ vérzéstõl 14. nappal jársz, azaz félidõben vagy. Normál ciklusnál most kéne peteérésnek lennie. Ezután megtermékenyül és +2-3, jobb esetben 4 hét múlva kéne (innentõl számolva) tesztelned ahhoz, hogy erõsebb pozitív tesztet kapjál. Ergo, akkor lennél úgy cirka min. 4, max. 6 hetes terhes, amikor az uh-n közölnék, hogy petezsák látható, 2 hét múlva menj vissza, addigra talán szívverés is lesz.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló nagyon szépén köszönöm!! :) Kedves utolsó elõtti, mivel leírtam, h rendszertelen és nem lehet kiszámítani az ovut, így nem lehet pontosan megmondani, h mikor sikerült, magyarán a menzeszhez igazodni esélytelen... ;) de, nem rég jöttem a dokitól és láttuk, h próbált megtapadni, de nem tudni, h sikerült e, mert még friss, ezért két hét múlva kell ismét tesztelni!!!!
2 hetes terhes?????? Mindegy, figyelj 6 hetesen épp hogy láttak nekem valamit, 7 hetes körül már kivehetõ volt, hogy alakul a dolog....
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem nyert. Azt mondta a dokim, valószínû, hogy volt baba, de olyan gyorsan ürül a szervezetembõl a hcg szerinte felszívódott. Most kell beszélnem az anesztes. orvossal. Kedden mûtenek.
na?
Nem lehetne felhívni a labort?
A kérdező hozzászólása: Tök jó, ma kora reggelre berendelt a doki vérvételre. Azt mondta csak dél fele lesz eredmény, mehetek isten hírével. Majd olyan fél 1 fele hívjam fel , akkor már tud valamit.Hívtam , mût, próbáljam késõbb.Újra hívtam még mindig mût, majd visszahív.Azóta semmi....Az ideg bennem van.Már a bõgés is kerülget.
A kérdező hozzászólása: Olyan jò ilyeneket olvasni.Màr tök hülyènek èreztem magam.Remèlem igazatok lesz:) 1 ève vàrunk a babàra.Sok csalòdàs utàn màr rànk fèr a boldogsàg. Holnap kiderül:)
En 4+4 voltam mikor megvastagodott nyalkahartya volt semmi mas. Ket het mulva embrio szivhanggal :)
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugtattál :) Holnap megyek vérvételre, abból kiderül minden. Nagyon mûteni akar a doki én úgy érzem.
Szia! Én a pozitív teszt napján mentem és szintén csak megvastagodott méhnyálkahártya volt! Ez kb a fogantatás után 2 héttel és 1-2 nappal volt. Pár nap múlva vissza mentem, akkor felritkulás látszódott. És csak azt követõen 1-2 hét múlva látott petezsakot szikholyagot. Minden jót kívánok :-)
A kérdező hozzászólása: A tüszõrepesztõ beadásától számított 2 hét. Volt már egy vetélésem és ott látszódott a petezsák.PCOS-em van, ha most nem lettem terhes 17.-én mûtenek. Nem viccelek , szinte heti rendszerességgel járok uh-ra(magán úton).Azért kellett most mennem, hogy lesz-e mûtét vagy sem.
:-((((((

Mikor viszitek ki (ha már kiviszitek) 1, 5-2 hetes babátokat ilyen időben babakocsival sétálni, ha nagyobb gyermek is van, aki már menne? Hogyan levegőztök?

Legjobb válasz: én kivittem a kicsit,nekem is van egy 4 évesem és egyedül voltam.Alapba messze van a város,boltok így be kellett vásárolnom,Párom dolgozik így muszáj volt.2 hetesen mentünk elõször a boltba de az udvarra már másnap kimentünk hogy haza jöttünk a kórházból 10 hetes a kislányom

én kivittem a kicsit, nekem is van egy 4 évesem és egyedül voltam.Alapba messze van a város, boltok így be kellett vásárolnom, Párom dolgozik így muszáj volt.2 hetesen mentünk elõször a boltba de az udvarra már másnap kimentünk hogy haza jöttünk a kórházból 10 hetes a kislányom
Én az 5 naposommal mentem, mert egyszerûen muszáj volt!!A nagy elsõs lett és hoznom , vinnem kellett!!!
A kérdező hozzászólása: akkor jó, mert nekünk is menni kell a városba (orvos stb.), most még szoktatjuk a levegõhöz, de holnap-holnapután már jó lenne sétálni kint. Ma 1 hetes egyébként csak.

Mennyit van ébren a 2 hetes babátok? Mikor lesz napirend?

Két hetes a kislányom és (eddig nagyjából) úgy néz ki a napirendünk, hogy reggel 6 körül kel, eszik, utána fél 10 körül ébred újra, majd sétálni megyünk, ott alszik, és dél környékét?l órákon keresztül ébren van, és nem akar elaludni (vagy ha délután is sétálunk, ott a babakocsiban alszik, de így meg este még kés?bb tudjuk letenni.) Tömi a szájába a kezét, akkor is, ha fél órája evett.. Cicin megnyugszik és talán fél órát pihen is, de utána megint ny?gl?dik. Többször volt, hogy 5 órát is ébren töltött. Ma pl már 1 óta fent van, (közben egy órácskát ha szundizott) és fél 6 lesz.

Legjobb válasz: Mi ugyan így vagyunk mint Ti, 2 nap múlva lesz 3 hetes a babánk. Én is igény szerint szoptatom, és van hogy eszik, rá egy órára megint kérné. Tanácstalan vagyok én is. Sír ha nem adok neki cicit, vizet nem fogadja el, pedig arra gondoltam 2 etetés között azzal csillapítom kicsit. Van elég tejem pedig. Õ is keveset alszik, sõt, nálam alig akar elaludni, bezzeg dédinél, vagy mamájánál, vagy úgy egyáltalán bárki másnál hamar bealszik... Mondjuk mi éjjel többször is fentvagyunk, nem mindig, de ha pl. napközben keveset alszik, akkor az éjszakánk viszonylag nyugis..

Mi ugyan így vagyunk mint Ti, 2 nap múlva lesz 3 hetes a babánk. Én is igény szerint szoptatom, és van hogy eszik, rá egy órára megint kérné. Tanácstalan vagyok én is. Sír ha nem adok neki cicit, vizet nem fogadja el, pedig arra gondoltam 2 etetés között azzal csillapítom kicsit. Van elég tejem pedig. Õ is keveset alszik, sõt, nálam alig akar elaludni, bezzeg dédinél, vagy mamájánál, vagy úgy egyáltalán bárki másnál hamar bealszik... Mondjuk mi éjjel többször is fentvagyunk, nem mindig, de ha pl. napközben keveset alszik, akkor az éjszakánk viszonylag nyugis..
Én is akkor szoptattam mikor kérte. Van elég tejcsi neki? Lehet a mostani fronthatások miatt is nem tud pihenni. Délután legyél vele hûvösben, ne öltöztesd túl, legyen rajta 24 fok fölött egy rövid ujjú body, meg valami szellõs naci. Ha alszik takard be egy textikpelussal duplán összetûrve. Ja és ha ébren van sír? vagy csak úgy ébren van?
A kérdező hozzászólása: Elvileg van elég tej, csakhogy (fõleg ha sûrûbben kér és kap is) hamar bealszik rajta... :( Hiába "csípkedem" finoman, nagyon hamar elalszik evés közben és cumizásba megy át. Ha leveszem róla, egy fél óra pihi és kezdi elõlrõl. :( Tegnap mértem és 90 ml-t evett... Szóval nem jó sírni hagyni ilyen korban fõleg nem és azt mondják elkapatni sem lehet egy ilyen kisbabát még, de akkoris nehéz, hiszen nem lehet folyton kézben és cicin sem... Mi a legjobb megoldás?? :(
Az én fiam detto ugyan ez volt.Most 4 hónapos és naponta max.1-1, 5 órát alszik.Kevés az alvásigénye, pedig neki már van napirendje.Mikor kisebb volt, akkor is nagyon keveset aludt, napi szintem2-3 órát.Vannak ilyen babák.Velük sajnos nem könnyû;én mai napig nem tudok tõle semmit csinálni napközben.Szerintem nem sok amit ébren tölt;nyilván ez neki elég. A "kézevésrõl" annyit, hogy az nem feltétlen jelenti azt, hogy éhes.Nálunk sem annak a jele volt.Megnyugtatja és kész.Eleinte én is azt hittem, hogy azért tömi a szájába, mert éhes;de nem.
Nekünk az idõ volt a legjobb megoldás.Meg kellett tanulnia neki is enni és "beosztani" a napját.
A kérdező hozzászólása: De mennyi idõt vesz igénybe, hogy egy babának kialakuljon a napirendje?? És ha most megszokja, hogy elalhat a cicin, meg nem hagyjuk sírni, hanem kivesszük, megnyugtatjuk, ezt tényleg nem elkapatás?? Azt mondják, ilyen kicsinek éreznie kell, hogy vele vannak, szeretik megnyugtatják, mert nemrég még a pociban volt, ahol semmi gondja nem lehetett... KÉsõbb akkor ha lesz napirendje, nem követeli ugyanezeket? Elalszik pl cici nélkül is szerintetek?
Nyugodtan szoptasd akár óránként. Ilyenkor még nagyon keveset tudnak enni egyszerre, lehet éhes.Nekem 6, 5 hós a 2.kislányom és õ még most is van olyan, hogy még 1 óra se telik el és nyöszörög, ilyenkor rárakom cicire és megnyugszik. Ez az igény szerinti szoptatás lényege, amikor nyûgös a baba rakd cicire. Nem baj , ha elalszik rajta , hidd el nem onnan fog férjhez menni. Amihez viszont ragaszkodj, ha napirendet akarsz , a fürdetés idõpontja. Nálunk 7-kor fürdés van, ha épp alszik én felébresztem, mert így lehet csak napirendet alakítani.Elsõ gyerkõcnél nem így csináltam , nála ha 7-kor aludt nem ébresztettem fel, hanem megvártam, hogy õ keljen. Ebbõl az lett , hogy még 8 hónaposan se volt napirend.2.lányomnál már a kezdetektõl van napirendünk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jókat írtatok, fõleg kedves utolsó, azóta mindig 7 körül van fürdés. Max 15 perc csúszás ide oda, de 8-ig szinte mindig alszik, de inkább fél 8 körül. Már lassan 4 hós lesz és mostanában napi 3x alszik, egy egy rövidet, max szûk egy óra délelõtt, délután, és egy hosszabbat dél körül. Ez min egy óra és max 3, szóval viszonylag jó alvó lett és kialakultak a dolgok valóban. :) Még mindig igény szerint szoptatok, de sosem várom meg, hogy sírjon, tudom mikor éhes és kap is tejet. Ha elõbb kér és látom, hogy enne persze adok Neki. :) Nyilván most is vannak nehezebb idõszakok, mikor nyûgösebb, de minden oké szerencsére. Köszi a tanácsokat! :)

Mennyit van ébren napközben a 2 hetes babátok?

A kisfiam napok óta délel?tt és délután is ébren van 2-3 órát. Ez normális szerintetek?

Legjobb válasz: igaz "mi" 3 hetesek vagyunk, de nálunk is nagyon sok az ébrenlét. Gyakorlatilag reggel fél 9 és délután fél4 között fent volt. Olvastam valahol, hogy a 2 hónapos babák akár már 2-3 órát is fent vannak napközben. Jót röhögtem rajta... Amúgy szerintem az idõjárás-változástól van.

igaz "mi" 3 hetesek vagyunk, de nálunk is nagyon sok az ébrenlét. Gyakorlatilag reggel fél 9 és délután fél4 között fent volt. Olvastam valahol, hogy a 2 hónapos babák akár már 2-3 órát is fent vannak napközben. Jót röhögtem rajta... Amúgy szerintem az idõjárás-változástól van.
huhh..az én 7 hós babám bír fent lenni 2-2, 5 órát napközben!Utánna egyszerûen nem lehet mit kezdeni vele olyan fáradt, nyûgös és el is viszem aludni és átlagba 1, 5-2 órát alszik(2X egy nap), de ma pl:délelõtt 2, 5 órát aludt, délután 2-t! De hát nem egyforma az igényük alvás terén!Az enyém egy mormota!
Az enyém két hetesen kb. annyit aludt összességében, mint most 1 évesen. Akkor reggel 7-tõl volt hogy 12-ig fent volt, de már üvöltött a fáradtságtól, mégis nagyon nehezen lehetett csak elaltatni. Aludt 3-4 órát, és jó esetben fürdetés elõtt még 1-et. Most éjjel 11-12 órát, délután 2-2, 5 órát alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó: Ehhez a nappali teljesítményhez mikortól kezdett el többet aludni egyhuzamban éjjel 3 óránál?

2 hetes babatok mennyit van fennt nap közben? Es sokat sir?

Legjobb válasz: Ugyan mi már 5 hónaposak múltunk, de majd 2 hetes koráig sokat aludt, utánna nagyon változóak lettek a napjaink. Voltak napok amikor kb 2-2,5 órát egy nap, és rengeteget sírt. Sajnos frontérzékeny, és akkor is katsztrófa volt az idõjárás, mit most. Egy-két nap meg csak aludt volna. Rendszer kb 2 hónaposan lett az életében.

Ugyan mi már 5 hónaposak múltunk, de majd 2 hetes koráig sokat aludt, utánna nagyon változóak lettek a napjaink. Voltak napok amikor kb 2-2, 5 órát egy nap, és rengeteget sírt. Sajnos frontérzékeny, és akkor is katsztrófa volt az idõjárás, mit most. Egy-két nap meg csak aludt volna. Rendszer kb 2 hónaposan lett az életében.
Szia. 2 hetes a babám. Ma kivételesen 2szer másfél-2 órát aludt napközben, de eddig amióta ez a trutyi idõ van, szinte jó ha fél órákat alszik. Sírni is sokat szokott napközben, mert fáj a pocija. De éjjel viszont alszik. Este többet is eszik mint napközben, és általában 10-11 felé elalszik, és 3 körül kel fel enni, majd még alszunk 9-ig. De van amikor 11-kor elalszik teli pocakkal, és reggel 6-kor kel majd még alszik evés után. Tehát szerencsére legalább az éjszakák nyugodtak nálunk. Nektek milyen a nappal-éjjel? Mennyit eszik a kis pöttöm?

Mennyi tápszerre van szüksége egyszerre 2 hetes babámnak?

Kisfiam 4320 grammal született, sajnos sokáig bent maradtunk a kórházban bakteriális fert?zés miatt, és így a n?vérkék etették cumisüvegb?l, amin olyan nagy volt a lyuk, hogy folyt a nyakába is bel?le. Persze két perc alatt kiszippantotta a 120-140 ml-t, aztán csak lesett, hogy hol a többi? Mivel nem volt nyugta, egy fél óra ordítás után rápótoltak még 90 ml-t.

Legjobb válasz: Az én kislányom elejétõl fogva tápszeres volt.Igaz õ 3007grammal született.De hogy 120-140ml-t adtak a babádnak?Hát most leesett az állam.Még ha nagy súllyal született akkor is sok ez neki.Egy 2 hetes babának 90ml-t ír a tápszeres doboz,jó ha a te babádnak nem elég akkor adhatsz neki 120-at.De ennél több nem kell neki.A 140ml kb 2hónapos babának való adag.Egyébként nem tudom a kórházban milyen tápszert adnak de az én kislányom is óránként kelt,otthon meg simán kihúzott 3órát 2 evés között.

Az én kislányom elejétõl fogva tápszeres volt.Igaz õ 3007grammal született.De hogy 120-140ml-t adtak a babádnak?Hát most leesett az állam.Még ha nagy súllyal született akkor is sok ez neki.Egy 2 hetes babának 90ml-t ír a tápszeres doboz, jó ha a te babádnak nem elég akkor adhatsz neki 120-at.De ennél több nem kell neki.A 140ml kb 2hónapos babának való adag.Egyébként nem tudom a kórházban milyen tápszert adnak de az én kislányom is óránként kelt, otthon meg simán kihúzott 3órát 2 evés között.
1.vagyok még annyit az én kislányom Bebát kapott. http://patikaszentanna.hu/?p=sztanna_textbox2&id=319
1.vagyok Én sose méregettem otthon hogy hetente mennyit hízik a kislányom, havonta jártunk tanácsadásra ott mérték.De itt ez a táblázat(bár szerintem minden gyereknél más) http://www.csaladivilag.hu/cikkek/csecsemok/a-baba-sulygyara..
Ennyi idõsen úgy tudom minimum 200g/hét.Késõbb kevesebb, kb 6 hónapos korára meg kell dupláznia a születési súlyát.
Igaz az én babámat csak az elején kellett pótolni, amiatt mert 10 napig voltunk kórházban és este tápszert kapott4 kg-mal született.Õ szopizni 80-150 között szopizott és tápszerbõl is megevett ennyit, holott a többi baba 50-90 között evett. Ha evés után nyugodt, nem sír hetente rendesen gyarapszik akkor elég neki amennyit adsz.
Hûha, nem semmi. ;-) Nekem is tápszeres az elsõ pillanattól. 2 hetesen 70-80 ml-t evett.
A kérdező hozzászólása: Mi számít rendes heti gyarapodásnak?

2 hetes kisbabám nappal sokszor, keveset eszik, evés közben bealszik. Van valakinek ötlete, hogy ez az állapot megszûnjön?

Ha cumit adok neki, akkor azzal egy ideig elvan. 10 perceket eszik (olyan 10-20 grammot) közben bealszik, hiába próbálom ébren tartani. Lerakom, vagy azonnal, vagy olyan 10 perc múlva felébred, és cuppog ismét. Ha mellre teszem, a történtet így folytatódik tovább. Próbálom a cumival kitolni az etetési idõt, de az meg úgy néz ki, cumizavart okoz nála. Ráadásul igen hamar kiköpi.

Legjobb válasz: Nem látok olyan dolgot amit most korrigálni kellene, hiszen 2 hetes babáról van szó. Azért mert cuppog nem kell azonnal mellre tenni. Ennyi idõs babám nekem is óránként vagy másfél óránként evett.

Nem látok olyan dolgot amit most korrigálni kellene, hiszen 2 hetes babáról van szó. Azért mert cuppog nem kell azonnal mellre tenni. Ennyi idõs babám nekem is óránként vagy másfél óránként evett.

Az normális ha egy 2 hetes baba több órát ébren van nappal, ráadásul egyhuzamban?

Legjobb válasz: Persze. Mások a gyerekek. Olyan is van, aki egyyáltalán nem alszik napközben. Nekem az elsõ 2 hetesen napközben fele annyit aludt, mint a második. Csak éjjel aludjon, az a lényeg!:) Ha viszed majd sétálni ez is változni fog, a levegõn jókat alszanak.

Persze. Mások a gyerekek. Olyan is van, aki egyyáltalán nem alszik napközben. Nekem az elsõ 2 hetesen napközben fele annyit aludt, mint a második. Csak éjjel aludjon, az a lényeg!:) Ha viszed majd sétálni ez is változni fog, a levegõn jókat alszanak.
A kérdező hozzászólása: Ma elõször csinál ilyet. A nõvérét elvittük a nagyihoz, hogy majd alszok végre egy nagyot vele délután, erre dél óta ébren van. Pech..
Ja az mindjárt más. Õk mindent megéreznek, az enyémek se alszanak, ha készülök valahová pl.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!