Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes rengeteget (14 db)

SOS! Pár napja még rengeteg tejem volt, most meg mintha kezdene elapadni. Még csak 2 hetes a babám. Iszom a Laktoherb-et és megpróbálok sok folyadékot inni. Van még valami tipp?

A folyadék mi legyen? Kakaó?Sima csapvíz?Leves?

Legjobb válasz: én ugyanebben a cipõben járok,igaz a fiam 10 hetes.egyél sok finomat,igyál sokat és pihenj!

én ugyanebben a cipõben járok, igaz a fiam 10 hetes.egyél sok finomat, igyál sokat és pihenj!
szoptasd szûrûbben attól majd lesz
sia. miért neccesek az éjszakák?
szerintem igen, az ha nem pihensz eleget, az lehet oka, hogy kevesebb tejed. Anyósom mesélte, hogy ha õ tanácsadásra vitte a fiait, akkor a sok séta és izgalom neki azt okozta, hogy aznap kevesebb lett a teje. Én ezt nem vettem észre magamon, de mindenkinél más. Nekem is kicsit kevesebb volt 2 hetes korában, de sûrûn szoptattam és helyreállt. azóta is szopizik, már 8 hónapos.
sia. én kérdeztem, h miért neccesek az éjszakák? Néha én is úgy érzem, h kevés a tejem. pedig még ha fejek akkor is vn benne. az én babám is csinálja, h 40-50 grammokat eszik, elalszik, lerakom és bõg. hát és igen. egy nap egyszer igen van, hogy én is adok neki cumisüvegbõl, amikor látom, hogy csak szórakozik a cicimen, nem eszik és ha leteszem sir. én már túl vagyok a sok stresszelésen. nagyjából beleuntam. ha kell neki a másik cici, odaadom. akkor jól lakik. egyébként pedig azért érzed h kevés a tejed, mert valóban nem pihensz eleget.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az a baj, hogy nem is magamat féltem. A konyha szalad és gyûlik a mosnivaló. Nem izgat, majd segít a férjem, ha hazaér. Csak a babámat sajnálom, hogy nem alszik eleget és nem eszik eleget. De de pozitívan állok hozzá és remélem minden rendben lesz.
Ha keveset evett, próbáld felébreszteni. Nem feltétlenül lesz cumizavaros a cumisüvegtõl, az enyém sem lett. Viszont a sok jótanácshoz én még egyet csatolnék - ne idegeskedj ennyit a tejen, tudom, hogy nem könnyû, de nekem emiatt majdnem elapadt, három hét kemény munkába telt, hogy visszahozzam. Kínáld neki mindkét cicidet, nekem is ez volt a gond, hogy ha elõször elég volt egy cici, most is, de ahogy két egyforma gyerek sincs, a tej sem termelõdik egyformán. Az én fiam most 6 és fél hónapos, még mindig sokszor szopik (két cicibõl:) ) Jó sok tejcsit neked és jó babázást!
Szia, en is igy voltam egyik szopizatol a masikig, aztan a megtudtam hogy belallt a kereslet-kinalat, csak annyi tejed van amennyi kell a babanak.Ha ketejelid vannak esetlegprobald meg merni szopi utan, s akkor fogod latni, hogy van-e eleg tejcsi, s mennyit szopizik!
alvás közben termelõdik a tápláló tejci, tehát aludj sokat! tudom nehéz, de akkor is. Igyál sokat, ne szopis teákat, sima teát, alma levet, vizet... és tedd cicire! holnap annyyi tejed lesz amennyit ma próbál meg szopizni
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. És ha esetleg még jön ide valaki.... Rosszul tettem amit tettem? Szegény babám alig szívott 40-50 grammot erre elaludt a cicin. Ez is sokszor a baj. Hiába büfiztetem semmi.:-(Leteszem aludni, 10 perc múlva felébred és úgy érzem éhes, mert 3-4 napja 100-110grammot szívott. Most lefejtem a tejet és cumisüvegbõl adtam neki a maradékot. Kérdés rosszul tettem? Rászokik az üvegre? Viszont most végre békésen alszik.
én is így vagyok, második gyereknél kevesebb a pihenés, a mellem is hamar hozzászokott a megpróbáltatásokhoz, már nem feszít úgy mint az elsõ babánál. De mivel szépen fejlõdik én nem idegesítem magam rajta, mindkét mellbõl szoptatok, van hogy 2 óránként kéri, de jól fejlõdõ kiegyensúlyozott baba. Szerintem ez így jó, szoptass nyugodtan 2bõl.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ babámat majdnem 9 hónapig szoptattam és csak azért hagytam abba, mert nõtt a foga és fájt a szoptatás.Annyi tejem volt, hogy egy cici elég volt neki és majd kidurran a mellem. Most meg semmi:-((Löttyedt és úgy érzem nincs benne semmi.
Nem baj, ha mindkettõt kiszívja, ne sajnáld odaadni, következõ etetésre lesz benne. Én is 2 óránként szoptattam, és 6 hónapos korában kezdtem hozzátáplálni. Kitartás!
Jahh...és igen! Sokszor tedd cicire a picit és fejd le a maradékot, ha tudod. Utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Hát mert a baba a szopizás után még másfél- két órát fenn van.
A kérdező hozzászólása: Mármint az éjszakák eléggé neccesek.
A kérdező hozzászólása: Már lassan két óránként kell szoptatni és nem elég az egy cici a másikba is bele kell kezdeni.A kiszívottat meg le is fejem és csak 10 ml marad benne. Az hogy nem sokat pihenek lehet az oka?
és ne parázz már ennyire! nagyon rágörtcsöltél, pedig a szoptatás természetes! feküdj le, húzd magadhoz a babád és hagyd, hogy addig cicizzen míg el nem alszik, aztán majd ha 10 perc múlva felébred és cicit kér adj neki megint! ha szopik termelõdik a tejed! és ne méregesd, te se esszel mindig ugyan annyit, sõt van amikor csak iszol egy pohár vizet. nyugi, jól csinálod csak ne görcsölj

Normális, ha 2 hetes babámnak zöld a széklete és nagyon sokat kakil? (rengeteget is szopizik) Eddig sárga volt neki, most kb 3 napja zöld.

Mindig jó kedv?, nyugodt baba.

Legjobb válasz: minket szülés után ez miatt vittek a gyerekosztályra, mert bélfertõzésre gyanakodtak, de a véreeredménybõl kiderült, hogy szerencsére nem az. 1 nap alatt elmúlott..... vidd el dokihoz, sõt, el is vihetsz egy kakis pelust megmutatni neki

minket szülés után ez miatt vittek a gyerekosztályra, mert bélfertõzésre gyanakodtak, de a véreeredménybõl kiderült, hogy szerencsére nem az. 1 nap alatt elmúlott..... vidd el dokihoz, sõt, el is vihetsz egy kakis pelust megmutatni neki
Véleményem szerint teljesen normális, azt mondják, ha túl sokat eszik, attól is lehet zöld. Az én babámnak is sokszor volt zöld a kakija, a védõnõ azt mondta, ez teljesen természetes, sõt az anyatejes babáknál mindenféle székletszín elfogadható.
http://www.kismamablog.hu/gyermekbeteseg/csecsemo-szeklet Gondolom, váltott mellbõl szoptatod. Így, ha sûrûn kerül a teltebb melledre, sok tejcukorban gazdag elsõtejet szopik a babád, emiatt lehet zöld a kakija. Ha 3 órán belül szoptatod a babát, mindig az üresebb mellre tedd vissza! Így kiszívja abból a zsírosabb, hátsó tejet is. Nyugodj eg, a melled sosem üres, a nagy része akkor termelõdik, amikor a baba szopik. Így, ahányszor csak mellre teszed, lesz benne annyi, amennyi a picinek kell. :9 Ezzel a módszerrel szaporítod a tejet is és elkerülheted a zöldes kakit és az esetleges késõbbi hasfájást is.
A kérdező hozzászólása: igen, váltott mellbõl és mindig akkor teszem egyikrõl a másikra, mikor már ott tartok, hogy ki akar durranni az a cici, amelyikbõl már régebben etettem.

2 hetes a kisfiam. Az elmúlt két napban rengeteget bukik szopi után. Ez normális ilyenkor?

Többször is büfiztetem egy szoptatás alatt, mégis nagyon sok vissza jön neki, akár háromszor is egy etetés után.

Legjobb válasz: Valószínû a felesleget bukja vissza. Próbáld meg úgy lefektetni, hogy meglegyen emelve a fejrészénél, a mi kislányunk is így alszik, mert bukós baba. Azóta nincs gondunk.

Valószínû a felesleget bukja vissza. Próbáld meg úgy lefektetni, hogy meglegyen emelve a fejrészénél, a mi kislányunk is így alszik, mert bukós baba. Azóta nincs gondunk.


Rengeteget bukik a 3-1/2 hetes babám. Mit tegyek?

Szinte egymást érik az etetések. Szopizik, büfiztetem (kevés sikerrel), elalszik a vállamon, aztán bukik...bukik..bukik. Amint leteszem aludni, bukik...stb, aztán felveszem, és a vállamra bukik rengeteget. Már kipróbáltunk mindent. Megállítottam szopizás közben, büfiztettem, aztán vissza, nem emelgettem feleslegesen, adtunk neki infacolt, oldalt altatjuk, amikor sikerül végre elaludnia. Õ is nagyon szenved, hogy állandóan csikarja a kis gyomrát a leveg? és a felesleges tej. Mert az is probléma, túl mohó. Mit tegyek szerintetek? Kétségbe vagyok esve, a doktorn? nem mond semmit, mert jól fejl?dik, hízik rendesen. De szerintem azért ez nem normális állapot, mert ?t is megkínozza az állandó bukás. (Bocs, hogy ilyen hosszan részleteztem)

Legjobb válasz: Mi alapból is tápszeres voltunk, de a Beba tápszere nem vált be, sokat bukott a Babám, a születése utáni 3. héten tápszert váltottunk: Milupa Milumil AR-t vettünk. Azóta minden rendben, nem bukik, szépen fejlõdik.

Mi alapból is tápszeres voltunk, de a Beba tápszere nem vált be, sokat bukott a Babám, a születése utáni 3. héten tápszert váltottunk: Milupa Milumil AR-t vettünk. Azóta minden rendben, nem bukik, szépen fejlõdik.
nálunk dettó ez volt a helyzet!!!! de nekünk a doktornõ írt fel gyógyszert a pocijára... meg vettünk a gyógyszertárban csecsemõnek való espumisant 1500Ft volt. mind2 bevált!!! az espumisant recept nélkül is lehet venni. azóta alszunk szépen, éjjel akár 5 órát is :) 1 hónaposak vagunk
Javasolni szokták, hogy szoptatás elõtt adj neki 6-8 kiskanál lefejt anyatejet, hogy elõkészítse a gyomrát a szopizásra.
Bármilyen gyógyszer is, én biztosan nem adnám egy ilyen pici babának!!! Espumisam csepp nálunk is bevált, az pedig teljesen természetes, hogy sokat bukik! Nálunk is ez volt! Én azt hittem nem marad semmi a pocakban, de megyugtatott a védõnõ, hogy csak soknak tûnik! A hasa pedig..., hát ez a pocakfájás! Kitartás, tedd kendõbe, vagy csak magadra, mi így aludtunk rengeteget az elején! Jobban alszik! MEg büfi és amiket leírtál! De nem gyógyszer!!!!! 18 hós baba anyukája
Vehetsz a gyógyszertárban vény nélkül Nutrilton bukásgátló tápszert. Ebbõl egy vagy két kiskanállal beadsz neki szopizás elõtt, és akkor ez elvileg besûríti a tápszert a gyomrában, így kevesebb jön vissza. Egy próbát megér, nálunk enynített a dolgon, de 11 hónapos koráig bukott. De ha úgy érzed, hogy súlyos az eset, kérdett meg másik orvost, esetleg gasztroenterológust. Elvileg azonban ha fejlõdik, hízik, és õt nem zavarja a dolog akkor nincs semmi baj. Te vagy az anyukája, hallgass az ösztöneidre. remélem hamar kinövi a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Egy kegyetlen nehéz éjszaka után akkor utánanézünk ennek a nutritonnak, meg megpróbálom a szopizás elõtti kiskanalazást. Remélem, javul. Akinek van még "tutibiztos" ötlete, írjon! :)
A kiskanalazast jo otlet, es ugy nem szokik le a cicirol. Ha nem megy a bufiztetes, ne aggodj, majd belejottok. Csak setallgass vele. Amugy amikor fajt a picink pocija, hasra is fektettuk kb fel, egy orara, majd vissza forditottuk.

2 hetes a fiam és rengeteget sír. Többnyire csak kézben nyugszik meg, de akkor sem mindig. Lehet már most elkényesztettük azzal, hogy ha sír mindig felvesszük? Vagy hogy van ez?

Meddig lehet hagyni egy újszülöttet sírni, ha látszólag nem éhes, tiszta a pelus és talán a hasa sem fáj? Cumit adhatok már neki? Megnyugszik t?le? Vagy az is lehet nem elég neki a tejem? Azt honnan tudom?

Legjobb válasz: Mért hagynád sírni? Azért sír, mert baja van. Ha más nem, anyahiány! Nem kényezteted el, szeretgesd nyugodtan. Várj, bemásolom egy régi kérdésem, hasonló gondom volt.

Mért hagynád sírni? Azért sír, mert baja van. Ha más nem, anyahiány! Nem kényezteted el, szeretgesd nyugodtan. Várj, bemásolom egy régi kérdésem, hasonló gondom volt.
Ilyen pici babát nem lehet elkényeztetni. Lehet, csak te hiányzol neki. Ha nálad megnyugszik, akkor nem éhes, elég neki a tej. Ha nem nyugszik meg nálad sem, lehet, hogy éhes. Egyeztess errõl dokiddal, védõnõddel. Ha a hasa fáj, húzza a lábát, azt meglátod, akkor az a gond. Ne hagyd sírni, ilyenkor még ne. Majd 6 hó után már lehet szoktatni az egyedüllétre. De most még fel sem fogta, hogy õ már nem benned van:-)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Ne hagyd sírni az ilyen picike babát. Hisz Te vagy neki minden! Ha cserbenhagyod, egy életre csalódik. Ölelgesd, beszélj hozzá! Ha nagyobb lesz, úgyis megmondja majd, hogy hagyjál már anya :)
Ilyen pici baba még biztos nincs elkényeztetve! Ahogy a többiek írták: ha semmi baja sincs, akkor csak rád vágyik. Még nagyon szükségük van az ilyen kicsiknek a testközelségre!
Szülés elõtt nagyon elleneztem a cumit, mert mindenhol azt olvastam, hogy zavart okoz a szopási reflexben. Nyugtalan volt, sokat sírt az elsõ napokban, úgyhogy kipróbáltuk és nincs gond a szoptatással sem. Õt megnyugtatja a cumi, de természetesen nagy szüksége van az érintésre és a szeretgetésre is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az a baj hogy elég komoly gátsérülést szenvedtem és nehezen megy az ülés, ezért ölben keveset van nálam. A szoptatás is csak fekve megy, de ha csak úgy magam mellé fektetem ha sír, az nem elég neki. Már alig várom hogy jobban legyek és mindent bepótoljak!

2 hetes kisfiam rengeteget fekszik a jobb oldalán (ha hanyat fektetem átfordul) és nyomja a fülét ami ettől kicsit befele áll . Ragasszam le vagy mit tegyek?

( Úgy, mint amit a feln?ttek meg szoktak operáltatni.)Szopizásnál is néha begy?ró?dik füle. Mit tehetnék, h a porc ne ezt a poziciót szokja meg és ne legyen el-beálló füle? Ragasszam le?

Legjobb válasz: ne rragaszd le, inkább tegyél arról, hogy ne mindig a jobb oldalán feküdjön, mert az tényleg nem jó.

ne rragaszd le, inkább tegyél arról, hogy ne mindig a jobb oldalán feküdjön, mert az tényleg nem jó.
Sajna mi is vigyáztunk, mégis a bal füle picit jobban ela´ll.Már én is azt mondtam, hogy leragastzom, de neki az még kényelmetlenebb lenne.Meg szerintem már késö.4 hónapos.
permetszerü locsolással minimum napi kétszer kell locsolni. a fünek víz kell akkor nö. amugy a hideg is befolyásolhatja.
2 hetesen már elökellett volna bújni a kicsi szállaknak, amit közelröl már látsz, de még nem túl nagyok.
A kérdező hozzászólása: Az normális, hogy a napos oldalon kezdett el nõni hamarabb?-Megnéztem nagyítóval...:D
persze az jo majd késõbb jön ki akkor valamelyik nehezen bujik ki de mire szép lesz akkor azért sok viz lefolyik még a dunán
Gyanítom, hogy túl mélyre kerültek a magok, vagy rossz minõségû vetõanyagot kaptatok. Ha két hét után sem kel ki, érdemes próbálkozni felülvetéssel.

2 hetes a kislányom, rengeteg tejem van, de egyszerűen nem tudom rátenni cicire, csak cumisüvegből eszik. Már megpróbáltam mindent (több fajta mellbimbó védőt). Mit tegyek?

Legjobb válasz: Csak az a kérdés miért kellett a bimbóvédõ. Anno nekem is javasolták mert az egyik kissebb mint a másik de én nem használtam és így is tudtam szoptatni. Probáltad nélküle? Szerintem nem lehet v.mi jó ize annak a bigyónak.

Csak az a kérdés miért kellett a bimbóvédõ. Anno nekem is javasolták mert az egyik kissebb mint a másik de én nem használtam és így is tudtam szoptatni. Probáltad nélküle? Szerintem nem lehet v.mi jó ize annak a bigyónak.
Szia! Nálunk is volt ilyen probléma, annyira sok volt nekem is, hogy a bimbót se tudta bekapni a kisfiam.Kifejtem szopi elõtt egy kicsit és néha át is masszíroztam, hogy fellazuljon, mert már olyan volt mint a kõ.Szerintem inkább cicibõl próbáld, hiszen a cumisüvegbõl könnyen jön a tejcsi, nem kell "megdolgozni" érte. Remélem tudtam segíteni, üdv, egy boldog anyuka
Lehet, hogy a cumisüveg cumizavart okozott, tehát sokkal könnyebb üvegbõl, abból magától is jön, a cicinél meg kell dolgozni. Ne add fel, fejjél kis egy kicsit a kezeddel, és türelmesen próbálgasd, nem baj, ha sokadszorra sikerül csak bekapnia. Ne felejtsd el, hogy ösztön ide, ösztön oda, neki is rengeteg mindent meg kell tanulnia, szopizni is, nem megy magától. Nagyon sok sikert kívánok hozzá nektek!
Én két segítséget ajánlanék. Az egyik: http://www.iboly.hu A másik: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=.. Õk a szakértõi a témának.
Nekem a lányom nem tudott normálisan szopizni, akárhogy küzdöttünk egymással, sosem lakott jól, kicsit lusti volt. Én végig fejtem neki a tejet amíg volt. Szerintem az a lényeg, hogy tejci legyen, hogy mibõl az már részletkérdés.
Egy ideig az én fiam is cumisüvegezett (véresre rágta a mellem, muszáj volt). A bimbóvédõt csak akkor használd, ha sebes a melled, amúgy nem oszt nem szoroz (különben ezek íz és szagmentesek, ez nem befolyásolja a babát). Próbáld inkább kanállal adni neki, igaz, hogy lassabb, de nem kényelmesedik el annyira. Két hetesen modnjuk még simán megszokhatja a szopizást is. Próbálgasd sokat, de ne akkor, amikor nagyon sír éhségében, inkább amikor félálomban van.

35 hetes kismama vagyok.2-3napja ugy fáj a hasam és a derekam mintha megakarna jönni, de nem folyamatosan. a kicsi rengeteget mocorog, mint aki nem bir magaval.3 napja nincs éjjszakám szinte. mi lehet ez?

Legjobb válasz: Én is csütörtök óta érzem ezt a mensi elõtti érzést, a babám is rengeteget helyezkedik, hol fájdalmasan, hol nyugodtan. Én csak 32 hetes vagyok, azért gondolom, hogy ez nemigen jóslófájás (elsõ babás vagyok). Talán ezzel az össze-vissza napos-esõs idõvel függhet össze.

Én is csütörtök óta érzem ezt a mensi elõtti érzést, a babám is rengeteget helyezkedik, hol fájdalmasan, hol nyugodtan. Én csak 32 hetes vagyok, azért gondolom, hogy ez nemigen jóslófájás (elsõ babás vagyok). Talán ezzel az össze-vissza napos-esõs idõvel függhet össze.
Szia nemtudom mitõl lehet de nekem is ezek az érzéseim vannak már több mint 1 hete, még aludni sem tudok rendessen.Nekem is annyit mocorog a babóca szinte egész nap, fõleg éjjel.Ezt a kérdést már felakartam tenni énis.Kiváncsi vagyok a válaszokra.35-hetemet töltöm szerdán.
én 36 hetes múltam és idõnként nekem is van ilyen érzésem, de az orvosom azt mondta, hogy természetes. Lehet attól is hogy nõ még egy kicsit a méh, húzódnak a méhet tartó szalagok, vagy kissé kinyílt a méhszáj. Sok tényezõtõl függ, de amíg nem görcsölsz nagyon és nem vérzel, addig nincs gond. Minden jót.
Nem szükséges. A folsav terhesség elõtt és az elsõ 12 hétben lényeges. Üdv 25 hetes kismama
Szia! A harmadik babánkat várjuk, a mostani terhességem elõtt volt egy spontán vetélésem, ezért, amikor teherbe estem, akkor utrogestant szedtem a 12. hétig, a terhesség legelejétõl pedig 2x1 folsavat egészen a 18. hétig. Akkortól szedem a Maltoferfol-t (vas+ folsav) és magnerotot 3x1-t is, mert sokat keményedett a pocim. Mostanában meg görcsölget a lábam, ezért a dokim calcium pezsitabiból napi 1-2-t javasolt. Ha jól tudom, az elevitben is van folsav, ha azt még szeded, akkor nem hiszem, hogy plusszban kellene még szedned, de kérdezd meg a dokidat vagy a védõnõdet, õk biztosan jobban tudják. Én úgy hallottam, hogy a folsav hiánya nyilt gerincet, velõcsõzáródási rendellenességet, azaz fejlõdési rendellenességet okozhat az elsõ 12 hétben. Te már ezen az ídõszakon túl vagy, de azért konzultáj dokival õ jobban ért hozzá. A legjobbakat! 25 hetes kismami
Szia! Én a kezdettõl fogva ferro-folgamma/neo-ferro-folgammát szedek. Ez tartalamzza a szükséges folsavat+vasat. 18 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!