Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes mivel (666 db)

Kisfiam, két óránként, követeli a cicit, félreérthetetlen tátogással.2 hetes. Mit tehetek?

A gondom ott kezd?dik,hogy nagyon hasfájós,és már félek minden etetés után.

Legjobb válasz: Együtt érzek veled! A mi kislányunk is nagyon hasfájós,most 11hetes.Közeledünk a 3.hónaphoz és remélem jobb lesz. Elõször kaja után fájt a pocója 20-30perccel,azon segített az infacol pár hétig,utána kaptunk papaverines oldatot napi 3 alkalommal adtam neki.(sokáig nem adtam mert nyugtatót tartalmaz)Most valamiért két óra múlva kezd el fájni a pocója, egyik ismerõsöm jártas homeopátiában és Õ ajánlott három fajtát. Chamomilla Vulgaris 15CH, Colocynthis 9 vagy 15CH, Lycopodium 9CH. Nektek még van idõ próbálgatni közöttük.A gyogyszertárban lehet kapni füzetet amiben le vannak írva az adagolások,vagy keressetek egy dokit aki ért hozzá,esetleg hívhatod ezt a számot:06-70-376-06-06 Ez egy homeopátiás orvosi szolgálat. A pocak maszírozását és a bringázást ne hagyjátok el,és próbáld sokat hasra fektetni,esetleg melegben tartani a pociját.

Szia, második válaszoló vagyok. Ne aggódj a tej miatt. A tej nem a serkentõ vackoktól termelõdik, hanem attól a stimulációtól, amit a baba szopizása jelent. Igény szerint szoptatott babánál egyszerûen nem fordulhat elõ, hogy elapadjon a tej. Sajnos ma sem az orvosok, sem a védõnõk nem mondják el (talán mert még õk is az elavult, többszörösen megdõlt nézetet tanulták) hogy semmi mást nem kell csinálni, csak szoptatni, a lehetõ legsûrûbben, a baba igényei szerint. Én is így csinálom, még mindig elsõsorban szopis a lányom, 9 hós múlt. Szinte mindent eszik, de csak kis mennyiségeket, még mindig 3-4 óránként szopit kér, melegben gyakrabban. Ez a legjobb a picinek és nekünk anyukáknak is. Ne izgulj, szoptass és légy nagyon boldog a piciddel!
Együtt érzek veled! A mi kislányunk is nagyon hasfájós, most 11hetes.Közeledünk a 3.hónaphoz és remélem jobb lesz. Elõször kaja után fájt a pocója 20-30perccel, azon segített az infacol pár hétig, utána kaptunk papaverines oldatot napi 3 alkalommal adtam neki.(sokáig nem adtam mert nyugtatót tartalmaz)Most valamiért két óra múlva kezd el fájni a pocója, egyik ismerõsöm jártas homeopátiában és Õ ajánlott három fajtát. Chamomilla Vulgaris 15CH, Colocynthis 9 vagy 15CH, Lycopodium 9CH. Nektek még van idõ próbálgatni közöttük.A gyogyszertárban lehet kapni füzetet amiben le vannak írva az adagolások, vagy keressetek egy dokit aki ért hozzá, esetleg hívhatod ezt a számot:06-70-376-06-06 Ez egy homeopátiás orvosi szolgálat. A pocak maszírozását és a bringázást ne hagyjátok el, és próbáld sokat hasra fektetni, esetleg melegben tartani a pociját.
Igen idõ kell, lehet három hónap, de több idõ is, természetesen elõbb is elmúlhat. Én megetetném, az én babám sokáig evett két óránként:éjjel-nappal. Hasfájós volt. Nem igazán tudsz mit tenni a dologgal, sokan vannak még a helyzetedben, valóban idegõrlõ dolog. Vannak szerek amiket kipróbálhatsz:Espumisan, Gripe Water, Infacol, végsõ esetben orvos által felírt görcsoldó: Papaverin, Masszírozhatsz továbbra is, meg tornázhattok az valamennyire segít.
A baba az anyatejet 1, 5 óra alatt megemészti. Nekem is mondták a kórházban, hogy hasfájós, meg azért bukik, mert túletetem. És ott szigorúan 3 óránként 120 gr-ot szabadott csak adni neki. De ez hülyeség. 2 óránként nyugodtan megetetheted, attól nem lesz rosszabb a helyzet. A tejben van fájdalomcsillapító. Én azt olvastam, hogy a hasfájás nem is igazán a tejtõl van, nem is tudják mitõl. Persze azért vigyázni kell, hogy mit eszel, puffasztó dolgok kizárva. Babamasszázs is jó a hasfájásra, keress rá a neten, vannak jó kis hasmaszírozós képek is fent. Tejserkentõ tea sem rossz mindegyik, engem csak a Laktoherbtõl óvtak. De akkor próbáld ki az urtica urrens homeós bogyót, nekem nagyon sok tejem lett tõle.
Szia!Az én kislányom is nagyon hasfájós volt.Együttérzek veled!Nekünk bevált az espumizán, minden szopi elõtt kaphat.A camomilla is nagyon jó.5 golyócskát vízben feloldani, és müanyag kanállal add neki.Enni elõtte és utánna fél óráig nem lehet.Kb 3 hónapos korára kinövi.Próbáld hason altatni az is segít.
Mindenképpen adj neki cicit! Ezzel a lelkének is jót teszel! Az én babám is másfél-két óránként evett az elsõ pár hónapban, aztán magától beállt a 3-4 órára. Légy türelmes, masszírozgasd a pociját, szeretgesd sokat, el fog múlni ez a korszak is hamarosan! Kitartás!
Szia! Mindenképp igény szerint szopizzon a pici, az a legjobb neki! A hasfájás - bár néhány elmaradott szemléletû orvos és védõnõ ezt szokta mondani - nem ettõl függ. Sajnos vannak hasfájós babák. Kitartás, el fog múlni. Nálunk sem volt igazi az infacol, de a tornáztatás sokat segített. Na meg anya ölelése. :-) Cicizés közben még a fájdalom se számít, tapasztalat!:-) Szoptass igény szerint és tarts ki, egyre jobb lesz a dolog, végül elmúlik. Esetleg érdeklõdj a gyógyszertárban homeopátiás készítmények iránt. Mi hasfájásra ugyan nem használtunk ilyesmit, de fogzásra és egyéb dolgokra nagyon beváltak. Még valami eszembe jutott: iszol esetleg tejserkentõ teát? Sajnos nagyon sok babánál ez okozza a pocifájást. A picinek se adj teát (nem tudom, szoktál-e egyáltalán), csak megzavarod vele.
Teljesen egyetértek a második válaszolóval!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok. Igen iszok teát, nem sokat, de akkor abbahagyom.Csak félek nem lesz tejcim ha nem iszok. Teát eszembe sincs adni a Manónak, bár már többen mondták, de kitartok a tejci mellett. Ha én iszok édesköményt attól nem lehet ilyen gond ugye? Mert ugyebár az is enyhítheti a fájdalmat. Elsõ baba, és már kétségbe vagyok esve, mert olyan rossz érzés, ha sírdogál a pocia miatt. A szeretgetés megvan, nem hagyom hogy egyedül szenvedjen. Köszönöm a biztatásokat.
A 22:09-es válaszolónak igaza van! A tátogás nem feltétlenül az éhség jele. Ha egy ilyen picúr arcát, homlokát megsimogatjuk, arra is beindul a szopóreflex, de ez nem az éhségtõl van. Elõször én is "bedõltem" neki. A gyerekorvos mondta, hogy túl van etetve a baba, és hogy neki elég lenne 3-3, 5 óránként szopizni. Onnantól kezdve inkább a sírást figyeltem, és csak akkor szopiztattam, amikor az elkezdett éhesen sírni, a tátogást fogyelmen kívül hagytam, és bejött a dolog, onnantól kezdve nem üvöltötte végig a napot, éjszaka pedig alszik, és beállt elõbb 3, 5 órára, aztán 1 hónapos kora körül 4 órás szopira.
Rosszul látod, kedves utólsó válaszoló, tapasztalatból írok!
A 12:14-esnek: látszik, hogy nem tapasztalatból írsz, csak valahol olvastál valamit, vagy téves elgondolásod van és azt szajkózod. Igenis segítenek a tejserkentõk! Tapasztalat! Igény szerint szoptattam a kisfiamat, általában 2 óránként volt cicin. 2 hónapos korában jelentõsen lecsökkent a tejem mennyisége, olyannyira, hogy bármennyit is volt cicin, estére már nem maradt tej. akkor az egyik szopis tea segített. Aztán 3 hónapos múlt a kisfiam, amikor ismét elkezdtem menstruálni, ez teljesen elapasztotta a tejemet, pedig elõtte volt, hogy 1-1 alkalommal 210 milit is ki tudott egy cicibõl szívni.Ekkor egy homeós bogyó segített visszavarázsolni. Szóval az egy hülyeség, hogy csak gyakran kell mellre tenni és visszajön a tej, meg fejni kell az üres mellett stb.
Szia! Én azt olvastam, nem mindegy, hogyan tátog.. Ha oldalt felfele kifesziti a fejét, és a nyelve is mozog, cuppogás szerû hangot ad, akkor valóban éhes lehet, de ha csak nézelõdik és cuppog/tátog, az nem az éhség jele, hanem reflexbõl szopizni szeretne, mivel erre van "kiképezve" a pici. A szopi reflex az emésztését is megmozgatja amúgy, beindul a bélmozgás, igy teljesen normális, hogy két etetés között is esetleg ilyet csinál. Erre szokták némely babák szopizni a kezüket vagy a cumit, ha azt kapnak. Viszont ha arra eteted rá, ami a nem igazi éhség tátogás, akkor attól lehet hasfájós. Ez csak egy tipp, nálunk igaznak bizonyult.
Az én kisányom pocija azért fájt, mert rostos õszilevet ittam, ha esetleg te is iszol próbáld elhagyni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Enni eszik, ahogy igényli, de nagyon elkeserít, ahogy szenved, és Én tehetetlen vagyok. Infacol nálunk nem vált be sajnos.Csak bízni tudok benne, hogy ez hamar elmúlik. Akkor marad a torna.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát, NAGYON hasznosak, kivétel nélkül, igyekszem megfogadni, kipróbálni a javaslatokat. Mindenkinek BOLDOG babázást.

6 +2 hetesen mit fognak látni az uh - on?

1 hete késik a mensim. A tegnapi béta hcg vervetelem eredménye :2847 lett. A dokim jöv? hétf?re adott id?pontot. Esetleg akkor már lesz szivhang?

Legjobb válasz: elõfordulhat!nekem 5+5 hetsen már volt szívhang és 5 mm-es embriót talált!

elõfordulhat!nekem 5+5 hetsen már volt szívhang és 5 mm-es embriót talált!
Ha nem fogant késõbb akkor embriót szívhanggal :) 4-6 mmest :)
Szia! Én 6+3-nál voltam, akkor volt 7mm-es az embrió, és már láttam, ahogy pulzál a kis szívecskéje. :-)
Tegnap voltam elõször hüvelyi ultrahangon, 7+5-ös, de valójában csak 6+5-ös a kis drágám és 7 mm-es :) Nálam is volt már szívhang <3
Szerintem nézz meg a neten pár videót, sokat segít! :) Én 6+3 hetesen egy kis szürke foltot, benne egy pulzáló pöttyöt láttam... :) 6, 5 mm volt akkor a pici
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Már nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen! Boldog babavarast nektek!

Most vagyok 25+2 hetes. Mikor lesz a legközelebbi uh?

Utoljára amikor a dokim küldött 20 hetes voltam. A 22 héten önszorgalomból mentem el 4d-re. Azóta hétf?n voltam dokinál, azt mondta 3 hét múlva menjek vissza hozzá de az uh-t nem említette.

Legjobb válasz: Én a 20. héten voltam az AFP-vel a kezemben. Most a 24. héten kell mennem újra. A következõ pedig a 28. héten lesz.

Én a 20. héten voltam az AFP-vel a kezemben. Most a 24. héten kell mennem újra. A következõ pedig a 28. héten lesz.
A kérdező hozzászólása: Kösz a gyors választ. 3 hét múlva 28 hetes leszek, de nem kell uh-ra mennem. Egy kicsit furcsának találom, ezért is érdeklõdöm, hogy másnál ez hogy történik.
Igazából, ha nincs semmi bajod, akkor 12. hét, 18-20közötti hét, 30. hét, 36. hét. Csupán ez a 4 ultrahang van.
Attól is függ hol vagy! Az orvosi protokoll szerint a 28-31. héten van egy ezt pécsett a 30-31. héten csinálják. Néhány orvos a cukorterheléssel egyidõben beiktat egy plusz uh-t, ha indokolt, de az nem kötelezõ.. Kötelezõ uh-k Magyarországon: 1. 12. heti nyaki redõ mérés. 2. 18. heti genetikai uh. 3. 31. heti ellenõrzõ uh. Ezen felül szükség szerint beiktatható egyéb ultrahang vizsgálat.
szia.Veszprémbe a 18.után legközelebb a 32.-héten kell menni.Én 26 hetesen voltam 4d-n. Tehát:12.hét 18.-hét 32.-hét 36.-hét Veszprémbe így van. Egyébként és most megyek a 32.-re! minden jót.
Szerintem 4 hetne még ha nincs is semmi panaszod, jó ha megnéz a doki Uh-n. Ezek a protokol adta idõpontok, olyan hülyeségek. Gondoljatok bele, megnéz a doki a 18. héten és csak a 31. hív vissza? És ha idõközben bármilyen fejlõdési rendelenesség kialakul, azt már csak akkor veszik észre, mikor. A 24 hét után azért fontos az Uh, mert a tüdõ akkor kezd érni, illetve a porcok a csigolyákban. És ha ne adj Isten beteg a kicsi, akkor nem kell világra hoznod egy olyan babát, aki életképtelen lenne. Míg, ha ezt a 31. héten veszik észre, akkor gáz van.
Szia! Nekem most volt a 29. héten uh!De amúgy az elõttem írók jól leírták!
A kérdező hozzászólása: Hát ahogy elnézem, elég színs a kép. Az utolsó válaszra reagálva. de sajnos akkor is a világra kell hoznod, még a halott csecsemõt is megszületik az anyával már ennyi idõsen:((

Babán hasfájós, pedig még csak 2 hetes, mi segíthet rajta? Adhatok neki valamit ilyen kis korban?

Még alvás közben is szenved szegényem, egész id? alatt kapálózik és nyüsszög, esténként annyira sír, hogy megszakad a szivem. A szoptatás szokott segíteni, akkor megindul a bélmozgása, tornázni is szeret,de szeretném, ha nem szenvedne. 2 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiaimnak a Lactoherb teától is jobban fájt a hasuk. Nálunk egyébként az Infacol jött be, éjszaka is minden szopi elõtt adtam. Klassz a csöpögtetõje, nem kell kiskanalazni, és adhatod a picurkádnak is. Boldog babázást! :o)

Szia! Az én kisfiaimnak a Lactoherb teától is jobban fájt a hasuk. Nálunk egyébként az Infacol jött be, éjszaka is minden szopi elõtt adtam. Klassz a csöpögtetõje, nem kell kiskanalazni, és adhatod a picurkádnak is. Boldog babázást! :o)
Nem tudom mennyit használ , még nem tudtam kipróbálni de nekem is ajánlották a cseresznye mag párnát.Dm ben lehet kapni 800ft, kicsit fel kell melegíteni a mikroban vagy sütõben-sztem mikroban jobb, és ha olyan kellemesen meleg a pocijára tenni..mondjuk ilyen melegben nem biztos, hogy a legjobb de ha semm sem segít sztem próbáld ki te is.38hetes kismama
Hello! Nagyon jo gorcsoldo teak vannak(pl. babycalm), abba szoktam meg egy kis komanymagot tenni.De arra vigyazok, hogy legalabb minden harmadik szoptatas elott adjak egy kis infacol szuszpenziot. Nekunk bevalt.
Szia. Nekünk az infacol, és az epumisan is be vállt. Mostmár 2 hónapos, és a legjobb a az õszi barack lé, amit én csinálok neki, de ez melett kapja az epumisant is.Ti még azért ne barackozatok.
Nekünk az infakol szuszpenzió vált be. Sokszor meg is kellett tornáztatni... most 7 hetes. már jól van, nem gyötri a szél.
Sok-sok kitartás. nálnuk is jó formán csak az idõ segíytett. Éjszakákat sétáltunk és tornáztukn át. Probáltuk az infacol, a grpie watert. Talán miko nem ittan a Laktoherbet az segített kicsit. Ha nem bírja a köményt mint az én picikém akkor szoptatós teának javaslom a kecskerutafüvet. Sok-sok kitartást. Nekm a második már nem hasfájós. Még egy vonnd be apukát is.. hogy néha tudj pihenni, mert ez az idõszak igencsak kimerítõ lehet és megviselheti a kapcsolatotok.
próbáld meg a kömény teát :)
Szia! Én ebben a korban Espumisan szuszpenziót adtam a babámnak.Nem volt rossz , de a legjobban a gyenge köményes tea vált be: kb . 2 dl forró, felforralt vízbe 1 pici csípet egészkömény kell beledobni, majd leszûrni .4hónapos baba anyukája
Sajnos nekem rossz tapasztalatom van. nekünk egyedül az idõ segített. 4hós korára elfújták a hasfájást. Amit kipróbáltunk grippe water, infacol, homeos bogyók-ezek nem váltak be. Ami egy picit segített az a karra fektetve ringatás, a lábakkal felhúzott torna és közben masszírozás. próbálj ki mindent, bár az infacolt és a grippe watert ha jól emlékszem csak 1hó felett lehet adni, és kitartás! Még valami! Nálunk az is jót tett ha szoptatás elõtt egy olyan 20-30ml tejcsit lefejtem és félreraktam. Talán cukrosabb.-habosabb volt mint a többi, nem tudom de még ez is jót tett, sajna csak néha.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, felírtam minden ajánlott szert. Hál isten, úgy néz ki, az Aloe Verás Acitvator is segít neki, néha gyötri a szél, de hamar elmúlik és a kaki is köjön utána. Kilónként 2 csepp, napi 2 adagra elosztva, nálunk bevált. Ajánlom, Ti is próbáljátok ki! :-)

Elnézést a tudatlanságomért, de mit jelent pontosan a 15+2 hetes vagy 6+6 hetes kismami? Mit jelent az első szám?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).

Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).
A kérdező hozzászólása: köszi, így már világos!!

Milyen a napirendetek egy 2 hetes kisbabával? Mit csináltok vele?

Mármint arra lennék kiváncsi, hogy hogyan zajlik a napotok?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de egy két hetes babával nem fogsz tudni napirendet kialakítani. Mit vársz egy ekkora csöppségtõl? Mikor kislányom 2 hetes volt szinte egész nap aludt, cak enni kelt fel, 1,5-2 óránként, de volt hogy 4 órát is aludt egyhuzamban. Az én napirendem eddig az volt ami az övé, szoptattam, és ha tudtam aludtam. Ezzel a napirend dologgal még várj egy kicsit, mikor már beáll neki a kajaidõ és kicsit cseperdik.

Ne haragudj, de egy két hetes babával nem fogsz tudni napirendet kialakítani. Mit vársz egy ekkora csöppségtõl? Mikor kislányom 2 hetes volt szinte egész nap aludt, cak enni kelt fel, 1, 5-2 óránként, de volt hogy 4 órát is aludt egyhuzamban. Az én napirendem eddig az volt ami az övé, szoptattam, és ha tudtam aludtam. Ezzel a napirend dologgal még várj egy kicsit, mikor már beáll neki a kajaidõ és kicsit cseperdik.
Az én babám három hónapos, de tisztán emlékszem arra, hogy két hetesen nálunk még semmilyen napirend nem volt. Az volt a két biztos dolog a napunkban, hogy a gyerek enni fog és aludni egyszer... Akkor éjszakánként még háromszor evett, volt, hogy 6kor volt reggeli etetés, volt hogy nyolckor, ahogy igényelte. Tulajdonképpen már akkor is tápszeres volt a babám, mert nem indult meg a tejem egyáltalán, de öt hetes koráig erõltettem a szoptatás, hogy hátha meghozza a tejem, de nem sikerült. Így elsõ hetekben a délelõttünk abból telt, hogy szinte folyamatosan cicin volt a baba, ha elaludt rajta, akkor leraktam, ha felébredt, akkor ismét ráraktam. Amikor aludt, akkor pedig fejtem. Õ kb egy hónapos koráig max fél órát-egy órát volt ébren evés után, de a nap nagy részét átaludta. Kivéve az estéket, mert fél nyolc körül fürdettünk, azután evett, majd 2-3 órás sírdogálás következett. Nem volt hasfájós, inkább csak fáradt, de nem tudott könnyen elaludni. Szinte ebbõl állt az egész napunk: evés, cicizés, alvás, az enyém meg úgy nézett ki, hogy etettem, szoptattam, fejtem. Az alvás szinte részemrõl kimaradt, mert mire lefeküdtem az éjszakai etetés, altatás és fejés után, akkor aludtam fél órát és ismét kelt a fiam. Én is elsõ babás vagyok, de szerintem ez nálatok is ki fog majd alakulni egy napirend, de én a két hetes kort még kicsit korainak tartom bármi ilyesmihez. Én nem próbáltam szoktatni a dolgokra a babámat, hanem úgy csináltam mindent, ahogy õ igényelte, ennek ellenére másfél hónapos kora óta viszonylag kiszámíthatóak a napjaink, ötször eszik egy nap, végig alussza az éjszakát, fél hétkor ébred, 3-4 óránként eszik, van egy másfél órás alvás délelõtt, egy másfél órás délután, közben vagy nézelõdik egyedül, vagy szórakoztatjuk, attól függõen, hogy állok a házimunkával és a férjem mikor ér haza. Fél nyolckor fürdés, nyolckor utolsó evés, fél kilenc körül bealszik. Elsõ hetekben nem gondoltam volna, hogy valaha lesz rendszer az életünkben, de a babám kialakította a saját rendszerét, én meg csak figyeltem, hogy mikor mire lehet szüksége.
Szia! Amikor 2 hetes volt a lányom, akkor 3-4 óránként evett, közte nagyjából végigaludta az idõt. Kaja elött fent volt kb fél órát. Nálunk a fürdés akkor 7-9 óra között volt, attól függõen, hogy mikorra jött ki az utolsó evés, mert mindig elötte fürdettük, aztán szopi, éjjel még evett egyszer 1 körül, aztán aludt reggel7-ig. Az elsõ 3 hétben nem szerette a fürdetést, kb 2 perc volt az egész. Mivel õ õszi, 2hetes korában nagyon szép idõ volt dél körül lementünk 1/2-1 órára levegõzni, szintén a kajától függõen. Ekkora babák napirendjét csak az evés határozza meg. Eleinte amikor szopi után elaludt én fejtem, majd ledöltem, olvastam vagy fõztem, rendet raktam ilyesmi. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! Persze nem alakítok ki neki ilyen korán dolgokat, csak éppen kiváncsi voltam arra hogy másnak van e ilyen és ha van akkor írja le mert akkor én is kialakítanák neki. :D
A kérdező hozzászólása: de jó neked, az én babám 2 óránként kajcsizott :) és hasfájós is. :( köszönöm, hogy írtál. :)

5+2 hetesen (kb. ) nektek mit láttak uh-n? Nekem 8 mm petezsák, embriókezdemény és több, mint 3 cm-es sárgatest a petefészekben. Ez jó eredmény?

Legjobb válasz: én 4+4 hetesen voltam elõször akkor 3,3 mm-es petezsák volt, 5+4 hetesen 7mm-es petezsák, 3 mm-es szikhólyag, embriócsíkkal, 7+4 hetesen 11,5 mm-es crl, jó szívhang, 9+5 hetesen 26 mm-es crl jó szívhang, ma 10+2 hetesen voltam megint, méretet nem néztek, csak rákukkantottunk a babára, mert nagyon fájt a hasam(mint kiderült a front miatt), de kezek, lábak meg vannak, jó a szívhangja, és éppen aludt õkegyelme:D Gratulálok!

én 4+4 hetesen voltam elõször akkor 3, 3 mm-es petezsák volt, 5+4 hetesen 7mm-es petezsák, 3 mm-es szikhólyag, embriócsíkkal, 7+4 hetesen 11, 5 mm-es crl, jó szívhang, 9+5 hetesen 26 mm-es crl jó szívhang, ma 10+2 hetesen voltam megint, méretet nem néztek, csak rákukkantottunk a babára, mert nagyon fájt a hasam(mint kiderült a front miatt), de kezek, lábak meg vannak, jó a szívhangja, és éppen aludt õkegyelme:D Gratulálok!
Nekem ekkor még semmit se láttak, izgulhattam 6+5 hetes koromig. (Ne szúrjatok le: erõs vérzés miatt mentem be az ügyeletre ilyen fiatal terhességgel. Szerencsére megmaradt a baba.)
A kérdező hozzászólása: Ja és bal oldalon, ahol van ez a nagy sárgatest, folyton szúrkál.. Örülök, h végül jól alakult nálatok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is gratulálok!
kedves kérdezõ, lehet tudni mi történt veletek? én ma voltam orvosnál ma vagyok 8+3 hetes és képzeld el hogy nekem 5*6 cmes ez a tömlõ amire azt mondta az orvos hogy nagyon nagy. mi lesz, mire lehet számítani? szedek napi 2*2 utrot elõzõ vetélés miatt. neked felszívódott? nekem is a jobb oldalon van és többször szurkál. kérlek ha van kedved írd meg mi lett ezzel a cisztával. köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma épp 2 éves a kis embriókezdeményem :) A kerek izé felszívódott igen, nem volt belõle gond. Neked is hasonló jókat kívánok!

Mikor mehetünk ki a szabadba 2 hetes babámmal?

Legjobb válasz: Van, aki 1-2 naposan kiviszi, attól sem lesz semmi baja a babának. Végülis mitõl lenne? Nekem most 8 hetes, a gyerekorvos 2 hetes kort mondott. Ha szép az idõ, fogd és vidd! :)

Van, aki 1-2 naposan kiviszi, attól sem lesz semmi baja a babának. Végülis mitõl lenne? Nekem most 8 hetes, a gyerekorvos 2 hetes kort mondott. Ha szép az idõ, fogd és vidd! :)
Ha nem fúj nagyon a szél, ha nem szakad az esõ, ha nem tûz a nap, mint a fene, akkor ki lehet vinni már õt egy picit. Lányommal mi 2 hetesen voltunk kint elõször õsszel. Nagyon szép, enyhe idõ volt akkor. Nem voltunk kint sokat, elõször csak 10 perceket, majd naponta növeltük a kint töltött idõt. Szélvédett, nap védett helyen legyetek.
Már nyugodtan kiviheted. A fiam 1 hetes volt mikor kivittük (most 8 hetes). Azt mondta a gyerekorvos, hogy elõször csak 10 percre, aztán egyre hosszabb idõre. Nagyon meleg volt akkor, így mi már elsõnek is kint voltunk fél órát legalább, azóta meg több órát is egy nap... kivéve a nagy meleget, meg ezt a mai idõt :(
Nekem õszi babám volt, 2 hetesen vittem ki elõször, mert akkor jött be a nagyon szép, napos vénasszonyok nyara :) Eleinte negyed órát voltunk csak kinn, aztán többet. Nyugodtan kiviheted, amikor épp nincs nagy meleg vagy nagy szél. Én azt tartom hülyeségnek, amikor pár hetes babákat bevásárlóközpontokba hurcolásznak, ahol semmi keresnivalója nincs (nyáron az erõs légkondi, télen a teleköpködött levegõ...), mondván, hogy kinn még nem lehet, inkább boltba mennek vele...
2 hetesen vittem ki, májusi baba volt.
Mi egy hónapja jöttünk haza a kórházból, és másnap már kiültem vele a kertbe egy pár perce. bár nagyon csendes helyen, kertes házban élünk. Tiszta a levegõ, erdõ széle...stb. A gyerekorvos, amikor kijött, akkor mondta, nyugodtan kivihetem. akkor volt 5 napos a baba.
Elméletileg 4 (egyes orvosok szerint 6) hetes korig nem igazán ajánlott elhagyni a lakást. Ennek az az oka, hogy a baba immunrendszere még fejletlen, bámrilyen fertõzést elkap, nagyon súlyosan érinti. Azonban ha el tudtok menni úgy sétálni, hogy kikerülitek az embereket, és jó idõ van (nem fúj a szél, nincs döglesztõ hõség vagy nagyon erõs napsütés, stb), akkor akár már most is kimehetsz vele.
Nem lesz semmi baja :) Május 10-én szültem, öt nap kórház, aztán következõ héten már mentünk tanácsadásra, úgyhogy kénytelen voltam kivinni a lakásból. Utána viszont nem láttam értelmét órát nézegetni, ha már egyszer több órát kinn volt. Azóta minden nap megyünk. A nagyobbik lányommal ugyan ez volt a helyzet.
A szülésznõm azt ajánlotta, h már 2hetes korban, 20 percre nyugodtan kivihetem a babámat, pedig korababa. Nap ne érje, és ne rossz idõben menjetek. Ha belegondolsz, akinek nincs autója, az hogyan viszi haza a babáját a kórházból?

Kérdezném, mi az, hogy 14+2 hetes, meg 14+5 hetes?

Ciki, de első baba jön, még a dokihoz sem jutottam el, és olvasgatlak titeket, és nem értem, csak sejtem, hogy a baba, és a terhesség kora lehet talán???? Köszi

Legjobb válasz: 14 hetes 2 napos, vagy 12 hetes 5 napos a terhesség. :)

14 hetes 2 napos, vagy 12 hetes 5 napos a terhesség. :)
14hetes 5 napos bocsi elírtam :)
A kérdező hozzászólása: Jaaaaaa!! köszi :-)
Mivel az utolsó menstruációtól számítják a terhességet, ez annyit tesz, hogy azóta 14 hét és 5 nap telt el, tehát a terhességed 14 hét és 5 napos.

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!