Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes kislányom! (98 db)

Nem elég tápláló a tejem. A gyerekorvos szerint, mert 2 hetes kislányom a 3530g-os születési súly helyett még csak 3480g. Hummana tápszert írt föl a doki, de szopizás után már nem akarja megenni. Mitől lehet táplálóbb a tejem?

Legjobb válasz: Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!

Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!
Sajnos szeretnék vitatkozni.4800grammal született kisfiam 1.5hónaposan 4300!!!! gramm volt.Óránként szoptattam az orvos és a védõnõ is csinált próba szoptatást egy evésre kb 80-100 evett.ezek után még kb 40 -et fejtem a mellembõl.2 hónapig szenvedtünk állandó cici , ordítások.Aztán azt mondta dokim hagyjak fel a lelkizéssel és ne akarjak "mindenáron"csak szoptatni.Elkezdtem hozzátáplálni tápszerrel.Minden rendbe jött, szépen gyarapodott!!!Akkor ez mitõl van?Rendszeresen evett, elegendõ mennyiséget!Mindenki azt mondja(szakemberek)nem volt "jó" a tejem.Remélem neked nem lesz ilyen problémád!!Sok sikert!9 hónapos kisfiú anyukája
Válts sürgõsen orvost, szoptass igény szerint és ne aggódj, ahogy elõttem is írták, minden rendben veletek!
Ne hallgass a gyerekorvosra (a helyedben én keresnék másik gyerekorvost!Minden csecsemõ születése után veszít a súlyából, amit 3-4 hetes korukra visszaszednek és szépen elkezdenek gyarapodni. Ezért nem szabad rögtön tápszerhez nyúlni, hanem helyette az elsõ néhány héten szoptatni, szoptatni, szoptatni! Így lesz elegendõ tejed és majd ahogy a baba egyre nagyobb és erõsebb lesz két szoptatás között is több idõ fog eltelni.2 hetes babának még bõven van tartaléka, amibõl tud gazdálkodni.Az elõtej is azért van, hogy kezdetben a pici gyomornak ne legyen megterhelõ (a természet kitalálta!!!) Jó babázást kívánok!
A harmadik hét végére kell visszahíznia a születési súlyára.
Ilyen nincs h nem elég tápláló a tejed, nehogy elhidd! :) A lányom (mondjuk õ nagy súlyú volt) 4400 al született, 4100 al jöttünk haza a kórházból.Itthon szépen evett 3-4 óránként nem sírt h éhes lenne. 4 hetesen lett 4300 és 9 hetesen pedig már 6 kiló volt. Szóval van akinél az elején lassabban épül vissza a súly:) de aztán nekilódul. Most 4 hónapos és 7 kiló:)
Egyet értek az elsõvel. Ha nem akarja elfogadni a tápszert, akkor valószínûleg elég neki a tejcsid. Pláne ha az etetések után/között nem sír, hogy éhes. + van elég pisis, kakis pelus, akkor ne aggód, rendben fejlõdik :) Én a 2. babámnál aggódtam, hogy nem hízik rendesen, szopizott/zik, mérleg nincs és nem láttam, hogy mennyit eszik. 11 hetesen 6300g :) ) (3200-el született) Úgyhogy nyugi :)
Olyan nincs, hogy egy anyukának az elsö pár hónapban nem elég tápláló a teje, ugyanis az pontosan a baba igényeinek megfeleöen termelödik. Ha a baba nem sir szoptatás után, akkor nem éhes, ha nem is fogadja el a pótlást, akkor ne eröltesd.
És ha nagyétkû a gyerek és mind a két mellbõl kiszívja akkor mi van?Csak a tápszer marad!Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!
9.56 -os vagyok.Igen én a MAGAM példáját írtam és arra reagáltam, hogy nem létezik olyan hogy nem jó tej.De sajnos igen. Ahogy írtam nagyon drukkolok a kérdezõnek, hogy ne legyen ilyen problémája.Engem nagyon sokáig megviselt lelkileg.Ezt senkinek nem kívánom!!!!
ma 09:56-os: igazad van, NEKED nem volt elég vagy megfelelö tejed, de a te babád sirt, nem volt nyugodt, ellentétben a kérdezövel - éppen ezért ez más helyzet. NEKI a picije nem sir, nem nyugtalan, semmi más gond nincs vele, csak az orvos szerint nem hizik elég gyorsan, de a tápszert sem fogadja el, azaz a tej megfelelö és elég neki.
Eszel rendesen?Én azt vettem észre, hogy amikor kalóriadúsabban táplálkoztam, akkor a tejem is zsírosabb volt, de ha diétásabban ettem, akkor sokkal éhesebb volt a kisfiam is.Most 21 hónapos és még szopik.
Ay orvos jutal;kot kap a felírt tápszer után. Válts orvost!
ha éhes lenne akkor enne....vagy sírna...de ha nyugodt és szopizik nem lehet nagy gond...egyél rendesen, sok fehérjét és ne parázz...ja és válts orvost
Én nem kezdek bele semmilyen eszmefuttásba, mert hosszú lenne, így is hosszú lesz :D Pár szóban mégis annyit, hogy nincs olyan, hogy nem tápláló anyatej, a tejünknek minden cseppje arany! Na de Te kérdeztél valamit, így hát a kérdésedre válaszolok egyenesen: a nõgyógyászom nekem a fehérjeport ajánlotta. (Biztos hallottál már róla, fõleg olyan férfiak/nõk használják, akik célirányosan edzik a testüket, hiszen a fehérje az õ számukra iszonyú fontos, attól épül az izomzat. De! A fehérje nem csak izomépítésre szolgál. Az immunrendszerünk a fehérjékbõl táplálkozik, ráadásul az egészséges táplálkozás alapköve.) Szóval lehet kapni tejfehérje, tojásfehérje, szójafehérje és kombinált fehérjeporokat. Becsapós, de testépítõboltokban szoktam én beszerezni. Ezek 100%-osan tiszta fehérjeporok, telerakva plusz vitaminokkal és aminosavakkal! És nyugi, ez nem illegális szer, ez csak fehérje, még mielõtt megijedne bárki is. Lehet utánaolvasni. (Az illegális cuccokat boltban úgysem kapnád meg.) Szóval nem leszel tõle kigyúrt izomagyú felpumpált kétajtós szekrény, ahhoz keményen edzeni is kellene hozzá, plusz kellene néhány fecskendõnyi tiltott cucc. Nem olcsó, de éppen az értéke miatt! Nos, visszatérve: a nõgyógyászom ezt ajánlotta, hogy maximalizáljam a tejem tápanyagtartalmát. És meg vagyok elégedve a fiam gyarapodásával, 14 hetes és 7 és fél kiló. (Bízom benne, hogy nem kapok túl sok támadást, nekem a férjem ezzel foglakozik és tudja mit beszél, a fiának pedig SOHA nem ártana.)
Utolsónak: igen, pont ezzel a felfogással lehet jó gyorsan elapasztani a tejet. "Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!" Valóban beletelik 2-3 napba, mire igazodik az igényekhez. Addig meg marad az, hogy akár 1-1, 5 óránként is cicin van. Ha mégis tápszer, akkor is vannak olyan megoldások, amivel a tej sem apad. De örök igazság: ha a baba nem küld jelet a szopival az agynak, akkor a büdös életben nem lesz elég a tej. A lányom ilyen nagyétkû volt, sírdogált, de mindig kapott cicit, két nap alatt helyreállt a rend, azóta sem volt ilyen probléma. HA azonnal tápszerhez nyúltam volna, már rég nem kapna anyatejet. Nyilván nem mindenáron, ahogy írta egy válaszoló itt, ha muszáj pótolni, akkor muszáj, egy gyerek se éhezzen. De ha nem muszáj, akkor ne azonnal a tápszerhez nyúljunk már.

Gond az, ha 2 hetes kislányomat 2 óránként szoptatom?

Legjobb válasz: Szia! Miért lenne gond?! Az én kisfiam majdnem 5 hónapos koráig 2 óránként szopizott, csak éjszaka tolta el úgy hogy 3 óránként evett. Sehol sincs megszabva, hogy milyen idõközönként lehet szoptatni. És ne aggódj, mert a babák tudják, hogy mennyi tejre van szükségük és mikor. :)

Szia! Miért lenne gond?! Az én kisfiam majdnem 5 hónapos koráig 2 óránként szopizott, csak éjszaka tolta el úgy hogy 3 óránként evett. Sehol sincs megszabva, hogy milyen idõközönként lehet szoptatni. És ne aggódj, mert a babák tudják, hogy mennyi tejre van szükségük és mikor. :)
Nem gond. Ha õ úgy igényli akkor nyugodtan. A 3 órás etetés általános, de õ tudja hogy mikor éhes.
Én másfél óránként szoptattam az elso hónapokban.Gondoltam rá én is, hogy nem-e azért, mert nem elég a tejem, de jól hízott, úgyhogy szerencsére tovább szoptattam.Aztán a hozzátápláláskor rendezodott a dolog, azóta van napirendunk is, mert addig nem volt.Szerintem nem gond, ha jól fejlodik a babád!

2 hetes kislányom 3060 g. 2 napja a súlyához képest sokat szopizik. Lehet hogy nem laktató a tejcsim?

VAn hogy 80-at 130-at 50-et.(8 szor egy nap)

Legjobb válasz: egyszerûen sztem most kapja össze magát születése után, ha nem nyügi, s hízik rendesen elég a tejed...azzal meg nem kell foglalkozni h mennyit kellene ennie

egyszerûen sztem most kapja össze magát születése után, ha nem nyügi, s hízik rendesen elég a tejed...azzal meg nem kell foglalkozni h mennyit kellene ennie
Születésük után a babák visszaesnek, ezt valamikor be kell hozni. A tejed biztosan laktató, mert pont az õ igényeinek megfelelõen "készül". Tudod, a babák nem olvasnak szakirodalmat:-D Lehet, hogy õ kicsit többet fog enni mindig, ám az is megeshet, hogy késõbb kevesebbet. Egyébként ezért nem mértem soha a gyerekeimet, nem akartam feleslegesen stresszelni:) . Ha kíváncsi vagy, hogyan gyarapodik, elég, ha hetente méred. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igazábol azért mértem, mert be volt sárgulva és ébresztgetni kellett valamint figyelni h eleget eszik-e. De valóban jobb lesz nem méregetni csak hati egyszer. Mégegyszer köszi
Az utolsó válaszadóval teljesen egyetértek!! A baba tudja mi az elég.Az én tündéren 4 hetesen 180gr.-ot szopizott 8' alatt-na akkor mértem le utoljára. Jó babázást kívánok nektek ill.mindenkinek!!


Férjnél vagyok és van egy 2 hetes kislányom. Beleszerettem egy férfibe aki ráadásul a nőgyogyászom és ugy érzem én sem vagyok neki közömbös. Mit tegyek? Felejtsem el?

Neki is van egy 6 hós kisfia. Nincs együtt a csajal.Félek kezdeményezni és ennél sokkal jobban féltem a kislányom. Segítsééééég.

Legjobb válasz: õszintén? felejtsd el. orvos-beteg kapcsolat szerintem csak érzelemmentesen létezik.lehet hogy õ eleve ilyen kedves, lehet hogy bírja a fejed, de szerintem nem szerelmes. és te se legyél. foglalkozz a lányoddal, akkora szeretetet úgysem kapsz mástól, mint a picitõl. szülés után érzelmileg labilis lehet az ifi anyuka. nekem 2 éves lányom van, és 6 hónapos fiam. az orvosom egy igazi angyal, imádjuk egymást, de csak barátilag. maradj te is ennél.

sûrgõsen keress másik nõgyógyászt. Elsõ a család, és már nem léphetsz félre, mert gyereked van. Eddig se lenne tisztességes, de igy már végképp nem.
õszintén? felejtsd el. orvos-beteg kapcsolat szerintem csak érzelemmentesen létezik.lehet hogy õ eleve ilyen kedves, lehet hogy bírja a fejed, de szerintem nem szerelmes. és te se legyél. foglalkozz a lányoddal, akkora szeretetet úgysem kapsz mástól, mint a picitõl. szülés után érzelmileg labilis lehet az ifi anyuka. nekem 2 éves lányom van, és 6 hónapos fiam. az orvosom egy igazi angyal, imádjuk egymást, de csak barátilag. maradj te is ennél.
És szerinted a doki azt szeretné, hogy szétszedjen egy eddig harmónikus családot? Nemhiszem, ugyhogy szerintem risszul vetted a lapot. Felejcsd el az a dokit. Nemlehet, hogy a terhesség kavart fel? Van egy (gondolom:) ) Gyönyörû kislányos és egy szeretõ férjed. Velük kéne foglalkoznod. Ha a doki egy újdonsült anyát el akar szekítani a gyermeke apjától, akkor (bocsi, hogy ijet mondok) Én személy szerint felakasztanám. A kérdésedre a válasz: IGEN, felejcsd el. vagy egy családod. Egy idõ után várható hogy a szerelem elmúlik, de otmarad az egymás iránt érzett szeretet, és az fontosabb mármijen kis flörtnél.
Felejcsd el!Koncentráj a kisbabádra a családodra!
Mindenképpen várj, majd ha nem lesz ilyen zavaros a helyzet, mindenképpen logikusabban fogsz majd dönteni!
Szia! Én is hasonló cipõben jártam, csak azzal a különbséggel, hogy nekem nincs gyerekem, csak barátom, és én a plasztikai sebészembe zúgtam bele rendesen...:) Nekem is úgy tûnt hogy nem vagyok közömbös számára, mert bókolt meg minden, de mégsem kezdeményezett...én meg vártam 1 ideig , aztán úgy döntöttem hagyom a francba...szerintem a mûtét során kapott érzéstelenitõ meg altató kavarja fel az embert, mert én ezzel egyidejûleg a mûtössrácba is belezúgtam!! :DDD Sztem összekeverjük a szerelmet a hálával, amit az orvos iránt árzünk, meg az ember ott annyira kiszolgáltatott hogy valahogy rohadtul jól tud esni hogy egy helyes pasi törõdik velünk és figyel ránk...legalábbis sztem én ezektõl olvadtam el... Viszont amiért nem kezdeményeztem: tudod, nem voltam valami vonzó látvány mûtét közben és folyton arra gondoltam h engem egy pasi , akitõl akarok is vmit, ne lásson ilyen kiábránditó állapotban, mert tuti nem tud ezek után belémszeretni...nekem meg nem lenne pofám nyomulni...ráadásul tudta h barátom van és nem is kezdeményezett, szal elég hülyén vette volna ki magát ha én kezdek ki vele sztem...:( Bocs, ha hosszú voltam, de ez a személyes tapasztalatom... Lehet a Te eseted más, de én azt javaslom, hogy próbálj a gyermekedre koncentrálni, ezek az idõk hamar elszállnak, örülj minden percnek! A szülés utáni hormonális változások miatt lehet hullámzó a kedved, akár depis is lehetsz, ez mind normális! Ne keseredj el!! De a szipmi a doki továbbra is, akkor próbáld megismerni, barátként! Beszélgess vele stb. De szigorúan csak ezt! És igy egyrészt a szándékairól is tudomást szerzel, másrészt, lehet h akkor már nem fog annyira kelleni, mert elérhetõbb...:) Azt hogy nem vagy szerelmes a férjedbe, hogy érted? Nem kivánod? Vagy csak szinte testvéri a kapcsolat?
A kérdező hozzászólása: A férjem is nagyon kedves velem és próbál mindent megtenni de egyszerûen nem birok szerelmes lenni belé. Pedig egy pár hete szerelmes voltam még. Nem értem magam. A terhességem alatt végig nagyon szimpi volt a doki. Amikor a végén a borítékot akartam neki adni nem fogadta el. Azt mondta , hogy töllem nem. Alig várom , hogy ujra láthassam.Próbálok nem gondolni rá de nem megy. Mindent meg szeretnék tenni a kislányomnak és nem szeretném , hogy csonka családban nöljön fel.Félek.
Nálam is valami hasonló van/volt. Igaz nekem még nincs férjem csak élettársam, és gyerekem sem. Engem tavaly mûtött a dokim, nagyon rosszul voltam, ki voltam borulva, a mûtét után bejött és elkezdett vígasztalni. Végig bámult, mondta, h gyönyörûek a szemeim és ne sírjak, mert ha mosolygok az jobban áll. És tök gyengéden beszélt hozzám. Tök jól esett. Aztán idén sokat jártam hozzá, és azt vettem észre, hogy néha mikor ülök elõtte a vizsgálat után csak néz. Néz és nem szól semmit. Aztán kapcsol és mondja, h mikor menjek kontrollra. Ez kb 5esetbõl 3szor így volt. De nagyon sármos a doki. A barátnõm volt nála, amikor az övé szabin volt, és utána közölte velem, hogy hozzá többet nem megy, mert annyira jól néz ki, annyira sármos, hogy csak ránéz és benedvesedik:-) Mondjuk nekem eszembe nem jutna elhagyni miatta a párom. Úgy gondolom mivel körül vannak véve nõkkel elõfordul, h a páciens tetszik nekik, hiszen õk is férfiak. De nem hiszem, hogy ez olyan vonzalom, ami miatt fel kellene rúgni egy családot. Lehet ez egy fellángolás, majd elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy kire gondolsz kedves válaszoló, de én ezt a kérdést elösször tettem fel. Gondoltam én is rá , hogy megmondom neki , de nem merem. Mi van ha kinevet? Félek kimutatni az érzéseim. Valószínûleg jobb is. Még 4 hét , hogy visszamenjek ellenörzésre. Lehet , hogy addigra már minden visszaáll a régi kerékvágásba , de akkor tuti megint fellángolok a doki iránt. Jajj nekem:-(
Kedves " 1 férj" ! :D Igaz, lehet hogy nem volt jó ötlet azt tanácsolnom hogy barátkozzon össze a dokival, de magamat ismerve abban az állapotomban mikor halálosan bele voltam zúgva a dokiba, le is csaptam volna azt aki azt tanácsolja h felejtsem el...már bocs...nem olyan könnyû azt... Viszont én nem mondtam azt hogy csalja meg a férjét, de igazat adok, lehet hogy ez sem a legjobb megoldás...mármint a beszélgetés...mert visszafelé sülhet el... Azon gondolkodom, kedves Kérdezõ, hogy mit tudnék Neked tanácsolni: hülye 1 helyzet...és mi lenne ha azt csinálnád hogy õszintén elmondanád a dokinak hogy milyen érzések keritettek hatalmukba...és hogy segitsen, mit tehetnél?Szerintem találkozott már nem egy ilyen esettel... Mert az is lehet hogy a doki nem is akar tõled semmit...csak kedves meg minden...lehet hogy a válasza kiábránditana és igy már könnyebben elfelejtenéd...hmm? De ez is csak abban az esetben mûködik ha az a válasz negativ...
Kamuuuuu...jajj de nagy kamu. Harmadjára teszed fel ezt a kérdést. Találj ki valami újat.
Ezt hívják Stockholm-szindrómának. A lényege, hogy erõsen függesz a dokitól (szinte rajta múlt az életed) - és ráadásul gondolom idõs, férfias... ez megtéveszti a tudattalanodat. Mielõbb kerülj minél messzebbre tõle, akkor helyrejössz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon remélem , hogy csak egy fellángolás mert , nem szeretném, hogy széthulljon a családom.
Nem értek azzal az elõttem szólóval, aki azt tanácsolta, hogy beszélgess a dokival barátként. Egy nagy túrót, az kész katasztrófa lenne, mert csak abba az irányba vinne, hogy hozzá közelebb kerülsz. Szerintem is most meg vagy kavarodva egy kicsit, mert nagyon sok minden történt veled. Szülni egy gyereket nem kis dolog. Vannak olyan idõszakok, amikor egy házaspár között nincsenek olyan nagy kitörõ szikrák, de ez idõleges. Ha egyébként szereted a férjed és tiszteled mint embert akkor én garantálom neked, hogy leszel még a házasságotok során nem egyszer nagyon szerelmes belé! És ezért tenni is lehet! Amikor egy baba megszületik, akkor a feleség nagyon könnyen elhanyagolhatja a férjét, ha csak a babával foglalkozik. Ilyenkor a férfi könnyen "kizárva" érezheti magát, mintha õ már nem is lenne az. Foglalkozz a férjeddel sokat (minden értelemben, érzelmileg és szexuálisan is, még akkor is, ha a hagyományos szeretkezés lehet hogy szülés után még egy darabig kizárva) és ketten együtt meg foglalkozzatok nagyon sokat a babával. Becsüld meg a családodat, hihetetlenül nagy ajándéka az Istennek! A dokit meg kerüld el, és tudatosan mondj nemet a kísértésre. Ha gondolkozol, rájössz, hogy életed nagy szerelme a férjed --> pont ezért mentél hozzá, és ha akár csak egy pár hónap múlva egy picit hátralépve végig fogod gondolni ezt a dokis dolgot, látni fogod, hogy csak egy fellángolás volt 1 férj
A kérdező hozzászólása: Szeretem mint a gyerekem apukáját.De most , hogy belegondolok nekem is nagyon tetszett a mûtõs srác. Engem is mûtöttek mert császáros lett a baba. Lehet , hogy csak tényleg hálás vagyok a dokinak? Nem hinném. Ha nem a kislányommal foglakozok akkor mindig rá gondolok. Be vagyok kattanva teljesen. Megbolondultam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a segítséget. Igazatok van! Felejtenem kell! Az elsõ a családom. Nagyon köszi még 1-zer!!!
ebben nem vagyok "gyakorlott", de szülés után gyakori az érzelmi labilitás, szerintem ezzel állsz szemben. és akkor még ott van az is, hogy az orvosodnak rengeteget köszönhetsz, hiszen õ segtette világra a babádat, nála voltál vizsgálatokon, gondolom sokat beszélgettetek. egy szóval nagyon közel került hozzád, és nem kétlem hogy jó orvos, ne feledd, hogy ez a szakmája része! ne vedd túl komolyan ezt az egészet! az a véleményem, hogy érzelmileg meginogtál, de ezért nem szabad felrúgnod a családod. nyilván továbbra is számthatsz rá, de Neked ott van a kislányod és a férjed, akik nagyon szeretnek téged. szerintem ne hamarkodj el semmit.

Megtudná nekem valaki mondani hogy 2-hetes kislányom nak menyi teát athatok két szoptatás között? Menyi a minimum amit megihat hogy utána normálisan egyen is?

Elsõ kisbabàm és nem tudom! Szegènyem nàthàs és szeretnèk neki több fojadékot adni de anyatejet azért anyit mégsem kelene! :/ Ès a teàba lehet rakni cukrot? Ès ha igen menyit? Egyentalàn lehet izesíteni?

Legjobb válasz: Nem divat az állandó szoptatás, régen is így csinálták. Szoptatáskor elõször hígabb tej jön, amivel a baba a szomját oltja. Ha pár percnél tovább szopik, utána jön a sûrûbb, laktatóbb, táplálóbb tej,amivel jóllakik. Megfázott csecsemõt célszerû gyakrabban mellre tenni, így õ többször tudja a szomját oltani, nem fogja túlenni magát, mert ösztönösen többször eszik keveset. Ha már meggyógyult, õ is visszatér a régi kerékvágásba. A megfázott csecsemõ gyakrabban kel fel éjszaka, ez ilyenkor természetes. Nyugodtan tedd mellre többször, teára semmi szükség!!!!! Az anyatejtõl jobban gyógyul!

Nem divat az állandó szoptatás, régen is így csinálták. Szoptatáskor elõször hígabb tej jön, amivel a baba a szomját oltja. Ha pár percnél tovább szopik, utána jön a sûrûbb, laktatóbb, táplálóbb tej, amivel jóllakik. Megfázott csecsemõt célszerû gyakrabban mellre tenni, így õ többször tudja a szomját oltani, nem fogja túlenni magát, mert ösztönösen többször eszik keveset. Ha már meggyógyult, õ is visszatér a régi kerékvágásba. A megfázott csecsemõ gyakrabban kel fel éjszaka, ez ilyenkor természetes. Nyugodtan tedd mellre többször, teára semmi szükség!!!!! Az anyatejtõl jobban gyógyul!
Bocsánat, még hozzátenném, nem állandóan kell szoptatni, hanem igény szerint.
Szerintem se adj neki teát, jól írta az utolsó: az elõtej hígabb, a szomjat oltja, így természetes, ha többször, kevesebbet szopik (pláne, ha nem kap levegõt az orrán és nincs türelme hozzá). Az anyatej pedig jobb "gyógyszer" mint egy gyógytea. Egyébként max. 1-2 kanál vizet szoktak adni ilyen piciknek, ha kánikula van vagy lázas, cukros kamilla teát pedig csak szorulásra ajánlanak (de mindenképp javasolt minél késõbb megismertetni a babát a cukorral, hogy késõbb könnyebben elfogadja a nem édes ízeket, tiszta vizet is). És ha még nem tetted, vidd el orvoshoz (vagy hívd ki), mert nagyon picike még. A doki is biztos ad ajánlást, ha rákérdezel, itasd-e bármivel vagy se.
Ekkora gyerek anyatejen (vagy tápszeren) kívül SEMMIT nem kaphat. Ártanál vele neki. Cukrot legalább 1 éves koráig jobb ha kerülöd.
Elõttem már mindent leírtak, ami fontos. Teát ne adj neki, fõleg ne cukorral.
Jézuuuus! Miért nem lehetne sok anyatejet??? Az a legjobb, a teát felejtsd el, a cukrot fõleg. Adj neki sima vizet, ha nagyon akarsz, de nem kell semmi, anyatej, és kész. :)
Igazad van, felesleges lenne neki anyatej, ha nem éhes! Csak újabban divat állandóan szoptatni. Ha két órát kibír két szopás között, akkor nem kell neki semmilyen tea. Ha viszont nem, akkor lehet, hogy nem elég neki a tejed. Akkor ezen kell változtatni. Még ilyen picinek felesleges teát adni.

S. O. S.2 hetes kislányom felcserélte a napszakot, éjjel fent van, nappal alszik. Hogy tudnám meg fordítani, helyre állítani az alvás rendet?

Próbáltuk nappal hogy nem teszük le aludni, de akkor sír eléggé,éjjelente pukik is csak átmenetileg zavarják,nem éhes csak szimplán a nagy boci szemeivel figyel, apa és anya meg már ki van készülve a napi 2-3 óra alvástól. Nappal szólhat a rádió, kint lehet az utcán nagy zajban fel nem ébredne. Éjjel mikor alcsizni kell viszont fent van, légyszi segítsetek hogy tudnám az éjjeli alvásra rászoktatni????

Legjobb válasz: bár az idomítás erõs szó, nem azért írtam h megsértõdj ..... hanem gondolkodj el azon h egy ilyen alig megszületett gyereket miért akarsz a ösztöne ellen "nevelni" sokkal jobban jársz ha szépen lassan vele/rá ráfigyelve alakítgatod az életét és nem kvázi "megerõszakolod" és a saját akaratod szerint, semmibe véve az gyerek igényeit ösztöneit figyeld, tanulmányozd, tanuld a gyerekedet ! önálló lény, tõled már függetlenül létezõ akarata van, vele együtt, mellérendelt viszonyba éld az életed ! am gondolom elsõ gyerek - hidd el nem kell mindenem megsértõdni, hanem elgondolkodni - nem véletlen használok sokszor erõs szavakat, hanem h gondolkodásra sarkaljon ....

bár az idomítás erõs szó, nem azért írtam h megsértõdj ..... hanem gondolkodj el azon h egy ilyen alig megszületett gyereket miért akarsz a ösztöne ellen "nevelni" sokkal jobban jársz ha szépen lassan vele/rá ráfigyelve alakítgatod az életét és nem kvázi "megerõszakolod" és a saját akaratod szerint, semmibe véve az gyerek igényeit ösztöneit figyeld, tanulmányozd, tanuld a gyerekedet ! önálló lény, tõled már függetlenül létezõ akarata van, vele együtt, mellérendelt viszonyba éld az életed ! am gondolom elsõ gyerek - hidd el nem kell mindenem megsértõdni, hanem elgondolkodni - nem véletlen használok sokszor erõs szavakat, hanem h gondolkodásra sarkaljon ....
Hagyod sírni néhány éjszaka. Ne vedd fel, legyen sötét a szobában, ne etesd, legfeljebb teát adj neki. Lehet, hogy melege van, és azért nem akar aludni.
A kérdező hozzászólása: 6 napja próbálom hogy hagyom sírni, bár szívem szakad meg. 2 hetes csecsemõnek muszáj ennie, nem tehetem meg hogy hosszú órákon át ne egyen!
A kérdező hozzászólása: Már ne haragudj de a kislányom nem holmi állat hogy idomítani szeretném, lehet te magadbol indulsz ki. Csak nem értettem mért cserélte fel a napszakot!!!
Jól írta az elöttem szôló, éjjel ne beszéljetek hozzá, csak egyszer rakd tisztâba, gyenge fény legyen.Nekünk is így volt, de àtállnak hamar, ne aggódj :) Én az esti fürdetés idejét toltam ki, elötte jó két órát "fárasztottam" , mondókáztam, ênekeltem, de fürdés után csend van :) Már csak enni kell fel éjjel, este tiztöl reggel nyolcig alszik (6 hetes) Kitartás! :)
A fiúnk is ez csinálta. Egy megoldás volt, 3 héten keresztül történt, ahogy történt, baromi fáradtak voltunk, de utána magától visszaszokott és 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Sem enni, sem inni nem kel fel. Hagyni kell és majd magától visszaáll.
Azon kívül, hogy majd magától átáll érdemes figyelned, hogy az esti alvása kicsit más legyen, mint a napközbeni. Fix legyen a sorrendje a dolgoknak, például séta, játék, fürdés, evés, alvás. Este legyen a szobában sötét, halkan duruzsolj csak hozzá. Énekelj neki egy dalt, amit csak ilyenkor este énekelsz. Napközben pedig igyekezz lefárasztani. Tudom, hogy egy ilyen pici baba figyelmét fenntartani még nem igazán lehet, de például evés után sétálgass vele szorosan magadhoz ölelve a lakásban, beszélj hozzá megnyugtató, kedves hangon, hogy el tudjon lazulni. Ha ez megvan, látod, hogy ásítozik, mocorog a kezedben, próbáld meg letenni az ágyába. Nyilván nem egybõl fog elaludni így. Ha sír az ágyában, akkor simizd a hátád, adj neki cumit, ha cumizik, de ne beszélj már hozzá. Ha nagyon sír, akkor vedd a kezedbe, nyugtasd meg és tedd vissza az ágyába. Lehet, hogy ezt az elsõ alkalmakkor megjátszátok negyvenszer, de valószínûleg egyre kevesebbszer fog kelleni. Légy kitartó mindenesetre! Ha úgy döntesz, hogy kipróbálsz egy praktikát, akkor ne add fel az elsõ kudarcnál, hanem teszteld 2-3 napon át. Sok erõt kívánok neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok pozitív válaszokat, aranyosak vagytok. Elsõ babám igen, és mielõtt azt gondolnátok túl fiatal vagyok a gyermekneveléshez, elmúltam 30 Kislányom 2.-ik napja 1x kel fel éjjel akkor fent van kb 45 percet. És hajnalban ismét jelez a pocak. Sajnos a pukik reendesen gyötrik a pociját, de széklete szerencsére van.

2 hetes kislányomnak kész stressz a fürdetés, a többi lent! Valakinek valami ötlete?

Minden nap ugyanakkor fürdünk, 18:30-19:00 között, a szoba napközben 22 fokos, fürdetésnél 26-27 fok. A víz hője: 34 fok. A probléma akkor kezdődik, amikor levetkőztetem, akkor kezd nagyon sírni, és egy fürdetés alatt legalább 2szer hasmenése van. Próbáltuk kevés fényben, sok fényben, melegebb vízben, hűvösebb vízben, evés előtt, evés után.. Semmi nem segített eddig.Az első naptól ez van, egész nap nem sír, nem hasfájós. Van már egy gyermekem, vele nem volt semmi gond.

Legjobb válasz: Az én lányom ugyan ez volt! Mondtam a védõnõnek,hogy kiordítja a lelkét! Azt javasolta fürdessem hassal lefelé! Hihetetlen volt de aznap este kipróbáltam egy hang nem hagyta el a száját! :) Próbáld ki!

Az én lányom ugyan ez volt! Mondtam a védõnõnek, hogy kiordítja a lelkét! Azt javasolta fürdessem hassal lefelé! Hihetetlen volt de aznap este kipróbáltam egy hang nem hagyta el a száját! :) Próbáld ki!
A kisfiam detto ugyanez volt, mi pocakfürdõvel "vészeltük át" ezt az idõt, amint betettük csend és nyugalom lett. Most már imád fürdeni.
és ha esetleg megpróbálnád ölbe véve veled együtt fürdetni, hogy a térdedre fekteted? lehet akkor nyugodt lenne
lehet elég ha 2-3 naponta fürdetitek, mi azt csináltuk. aztán a második hónaptól naponta
Szia!Ne aggódj, majd hamarosan elmúlik ez az állapot!Az én lányom 8 hetes és kb. 1 hete fürdünk egy szó nélkül!Addig mi is sírtunk torkunk szakadtából!
Szia. Kislányom az elsõ hónapban szintén ezt csinalta, és egyszer csak abbahagyta. Kész káosz volt az elején furdetni, és nem tudjuk miért, lehet hogy nem tetszett neki. Most már szeret parancsolni, 7 hónapos!
Nekem szerencsére nincs ilyen gondom, imád fürdeni a fiam, de nagyon érdemes arra odafigyelni, hogy hogy teszed vízbe. Elõször mindig a lába érjen a vízbe, legyen ideje felkészülni. Sokszor csak az a baj, hogy hirtelen érnek a vízbe és ettõl megijednek. De a hason pancsi is jónak tûnik. :) Mondjuk az én fiam már elõre izgatott lesz, látni rajta, hogy várja, mikor olajos kendõvel kenegetem a hajlatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, kipróbáltunk mindent. Sajnos egyik megoldás se jött be neki. Mégis megoldódott a problémánk, mégpedig azzal, hogy apa fürdeti. Így megszûntek a nagy sírások, hüppögések. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Az én lányom dettó ugyanez volt. hassal lefelé fürdettem kb 2 hónapig, mint a kórházban és abbamaradt a sírás. Most várja a fürdést minden este ugyanabban az idõben.:)

2 hetes kislanyunk anyatej utan mindig megy a hasa es ehes marad nem szeretnenk a tapszert de igy muszaj mert nem marad tejcsi valakinek van otlete mitol lehet ez?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy megy a hasa? Az anyatejes széklet önmagában is folyós, az nem jelent feltétlenül hasmenést. Honnan gondoljátok, hogy éhes marad?

Mibõl gondolod, hogy megy a hasa? Az anyatejes széklet önmagában is folyós, az nem jelent feltétlenül hasmenést. Honnan gondoljátok, hogy éhes marad?
Én inkább arra gondolok, hogy sok tejed van, és a mohó kicsi sokat nyel a hígabb elõtejbõl, ami hasmenést okozhat. Viszont a zsírdúsabb, táblálóbb hátsó tejbõl keveset kap, így hamar megéhezik. Próbáld ki párszor, hogy etetés elõtt lefejed egy kicsit a híg, áttetszõ elõtejet, és amikor a sûrûbb jön, akkor rakod csak mellre. Neki kicsit melósabb lesz, de talám megoldódik a probléma.
A kérdező hozzászólása: igen igaz hogy fojos de elltalaban csak ejszaka van ez es ha vegzett az egyikkel akkor johet a masik es azt is kiszivja egy felora mulva pedig bekakal es utana meg nem alszik es ugy csinal mintha ehes lenne es megprobaljuk a tapszert es azt is megeszi majd elalszik vegre csak ugy gondoljuk nem tudjuk koszi
azért tagolhatnál, hogy meg lehessen érteni, hogy mit akarsz mondani...
A kérdező hozzászólása: bocsi de nem igazen vagyok kepbe a nem alvastol
2-3 hetes kor körül van egy növekedési ugrás amikor a baba sokkal többet akar enni, ez normális, erre nem a tápszer a megoldás hanem hogy többet szoptatsz. Így fogsz több tejet termelni az õ igényeihez. Akkor is ez a megoldás, ha "melós", azaz sokszor kell éjszaka szoptatni. Az meg normális náluk hogy kaja közben/után kakilnak, az evés beindítja az emésztésüket, ezzel nincs semmi baj.
Lehet, hogy nem éhség miatt keresi, hanem csak az anyukája kell neki. Vedd magad mellé, és ha kell, így ha ébred, akkor csak be a szájába a cicit, és mindenki pihen, legalább rohangálnod nem kell.

2 hetes kislányomat altathatom hason?

Nagyon fáj a hasa szegénynek és sokszor erre ébred.

Legjobb válasz: Nekünk még szülésfelkészítõn mondta a gyerekorvos, hogy lehet hason altatni, de csak felügyelet mellett, mert könnyebben elõfordul, hogy nem vesznek levegõt. Ha van légzésfigyelõtök akkor bátran.

Nekünk még szülésfelkészítõn mondta a gyerekorvos, hogy lehet hason altatni, de csak felügyelet mellett, mert könnyebben elõfordul, hogy nem vesznek levegõt. Ha van légzésfigyelõtök akkor bátran.
Nekünk nincs légzésfigyelõnk, az ágya a mienk mellett van. 2 hetes korától hason alszik. Semmi baj nem volt, ügyesen elfordította a fejét, sõt 1 hósan már fel is emelte és tartotta. Anyukám mondta, hogy én is csak hason voltam hajlandó aludni. A védõnõ nem mondta, hogy nem szabad, sem azt, hogy vegyünk légzésfigyelõt. 3 hós Kisfiú anyukája
igen. ha van légzésfigyelõd, nyugodtan éjszakára is fektesd hasra. az én lányom onnantól, hogy hazahoztuk a kórházból, hason alszik csak.
2. vagyok. nekem is azt mondta a gyerekorvos+védõnõ, hogy csak felügyelet mellett. de annyira utált háton/oldalt feküdni, hogy mindig is így tettem le. volt légzésfigyelõnk amúgy, azért így bátrabb voltam. de babakocsiban is, ha sétáltunk, hason aludt

Ilyen melegbe hogy vigyem ki a 2 hetes kislányom? Este lehet csak mert nincs olyan meleg de akkor meg mindíg alszik. Kb 5-8-ig. Ti hogy oldjátok meg?

Legjobb válasz: Nincs mese, akkor ha le akarod vinni át kell öltöztetni és irány lefelé délután 5-6 óra felé. Ha álmos majd visszaalszik a levegõn.

Nincs mese, akkor ha le akarod vinni át kell öltöztetni és irány lefelé délután 5-6 óra felé. Ha álmos majd visszaalszik a levegõn.
Sõt, olvasom 2 hetes, át se kell nagyon öltöztetni. Textilpelust vigyél letakargatni.
Babakocsiba be és 7-fél 8 körül menj le.Mi is toljuk ki az idõt egyre jobban.Napi kétszer megyünk sétálni.Eddig fél9kor mentünk reggel és este 6-7 körül...most reggel már 7körül megyünk, de van, hogy már hamarabb (nem ciki, mert falun élünk, ott egy pékség, azt meglátogatjuk minden reggel a maminak finom péksüteményért:D) este pedig fél8körül rójjuk a terepet.
Miért nem reggel viszed? Sokkal jobb akkor a levegö!
Tegnap a városban láttam babakocsis kismamákat. A babakocsi le volt takarva fehér vizes pelussal.
Hát szerintem egy két hetes babát nem vihetsz még ki hosszú sétára, csak egy kicsit levegõzni, arra a negyedórára este nyolckor is kiviheted. Meg reggel 9-ig 10-ig szintén nincs olyan meleg. Szerintem 2 hetes babánál ez nem egy megoldhatatlan probléma.
Ha az este probléma, vidd inkább reggel, de tényleg nem kell még túlzásba esni egy 2 hetes babával, nem kell olyan nagyon sok idõt a levegõn tölteni. Az utolsóval vitatkoznék, 9-kor nálunk az utóbbi napokban 28 fok volt, 10-kor pedig 30, szóval én inkább hét óra körüli idõpontra szavaznék.
Bocs két hetes babáról beszélünk. Egy árnyékos helyre arra tíz-tizenöt percre percre ki lehet tolni 28 fokban is, ami egyébként 10 fokkal alacsonyabb mint a napi 37 fok. És nálunk is kint vannak a gyerekek tízig és nincs elviselhetetlen hõség. Pedig õk bicikliznek, fociznak, rohangálnak és nemcsak a hûvösben.
Szia. Az én babám már elmúlt féléves, mi vagy kora reggel, vagy 7 körül megyünk le. (hozzáteszem, hogy itthon csak egy pelus van rajta, és az utcán atléta, ill. textil pelus a háta, feje alá - és hát csurom víz, mire visszaérünk) Most voltunk a gyerekorvosnál a héten, és ott egy 5 hetes picike anyukájának mondta a doktornõ, hogy lehetõleg ne menjenek ki az utcára, mert a mélybabakocsi annyira körbe van zárva, hogy levegõ/szellõ nemigen éri (csak forróság), vagy ha nagyon muszáj, akkor csak este menjenek, inkább otthon legyenek, nyitott ablaknál - és a Plázákat is tiltotta nekik. Mondta, hogy néhány hét a kánikula, és csak árt a babának, ha kiviszi. Hátha tudtam segíteni.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!