Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes kisfiam (112 db)

2 hetes kisfiamnak pár napja vérezget a köldöke. Mondtam a védőnőnek, azt mondta ne aggódjak, előfordul. Mit lehet ezzel csinálni?

Nagyon aggaszt a dolog,mert a kisebbik gyerk?cömnél nem volt ilyen probléma.Szerintem ez nem normális.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én is így voltam ezzel, a lányomnál aki most 4 hetes. 2-3 hetes kora között vérezgetett egy pár napig majd leesett. Szerintem se aggódj, már csak egy pár nap van hátra amig leesik. Sok boldogságot!

Én is így voltam ezzel, a lányomnál aki most 4 hetes. 2-3 hetes kora között vérezgetett egy pár napig majd leesett. Szerintem se aggódj, már csak egy pár nap van hátra amig leesik. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Szia.Nekünk már 1 hete lassan hogy leesett a köldökcsonk.A helye vérezget.
Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy egy fülpiszkálóra tegyünk ezüst-nitrát oldatot (3%-os) és a köldökcsonk helyén ahol vérezget ecseteljük meg, de ne nagyon. Állitólag ez segít elállítani a vérzést mert összehúzza vérereket.
A kérdező hozzászólása: Nektek is ez volt??Neked mondtak vmit hogy mitõl lehet??
Nekem most 9napos a kislányom, leesett a köldökcsonk már és neki is vérezget. Szépen gyógyul igaz, de ma éjszaka is vérezgetett. Én nem aggódom, minden pelenkázáskor fertõtlenítem az alkohollal, szépen tisztítgatom. Hintõport már nem használok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Én is minden pelenkázáskor alkohollal megtisztogatom, de hintõport is szoktam még rá tenni, a védõnõ azt mondta hogy kell rá! Akkor ne tegyek?

2 hetes kisfiammal szeretnénk elutazni. Nem korai ez még?

2 hetes a kisfiam és szeretnénk elutazni a szüleimhez.

Legjobb válasz: Az ottalvást azért még korainak tartom,de elutazni miért ne,fõleg,h csak 25 km.Bár egy ekkora babának még állandóságra van szüksége.3hetes volt a lány,amikor egy fél napot Apóséknál töltöttünk.Szinte le sem rakhattam,és teljesen felborult a napirendje. 6 hetesen aludtunk elõször máshol,akkor már egész jól bírta,de az elsõ este 2*is kelt szopizni,aztán utána átaludta az éjszakákat.

Az ottalvást azért még korainak tartom, de elutazni miért ne, fõleg, h csak 25 km.Bár egy ekkora babának még állandóságra van szüksége.3hetes volt a lány, amikor egy fél napot Apóséknál töltöttünk.Szinte le sem rakhattam, és teljesen felborult a napirendje. 6 hetesen aludtunk elõször máshol, akkor már egész jól bírta, de az elsõ este 2*is kelt szopizni, aztán utána átaludta az éjszakákat.
Szerintem is mehetsz, miért ne. Nekünk a kórház is van ilyen messze, és vinni kellett vizsgálatokra... Nekem 6 hetes volt a lányom, mikor átutaztuk az országot, és egy hetet voltunk otthon. Éjszaka nekem is többször kellett szoptatni, estére kicsit elfáradt a sok látogatótól-ami érthetõ is- de más baj nem volt. Épp most olvstam egy cikkben, hogy jó a babát vinni, mert megszokja, és késõbb is könnyebb lesz vele utazni.

2 hetes kisfiamnak a homlokán kiütések vannak. Mitöl lehet? Láza nincs, és máshol nincs neki kiütés.

Legjobb válasz: Valószínûleg tejpöttyök, van akinek csak a homlok, van kinek egész arc, van kinek egész testén lesznek. A tej megemésztése váltja ki, kb. 2 hónapos korra szinte minden babánál elmúlik, van akinek 1-2 hét, nem kell vele semmit csinálni, teljesen normális!

Valószínûleg tejpöttyök, van akinek csak a homlok, van kinek egész arc, van kinek egész testén lesznek. A tej megemésztése váltja ki, kb. 2 hónapos korra szinte minden babánál elmúlik, van akinek 1-2 hét, nem kell vele semmit csinálni, teljesen normális!
Nálunk is volt ilyen, én úgy tudom, közrejátszanak az anyai hormonok is. 7 hetes a kisfiam, kb. 1 hete lett szép az arca.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam, köszönöm a gyors válaszokat.Jó babázást nektek.:)

Mit csináljak, ha 2 hetes kisfiam egyfolytában sír, ha nincs cicin v nem etetem anyatejjel cumisüvegből?

Legjobb válasz: Valószínûleg fáj a pocija és a tej megnyugtatja, de ha nem hagyod, hogy a pocija meg tudja emészteni a tejet és ráeteted, akkor még jobban fáj. Próbálj meg 2 kaja közt kihúzni legalább 2 órát, mert ha tényleg poci-gondja van, akkor ez így egy ördögi kör. Nem pukizik sokat? Ha ilyen gond lehet próbáld meg az espumizant vagy az infacolt. Nálunk használt a cseresznyemag-párna is (ha akarsz venni a dm-ben sokkal olcsóbb, mint máshol) Kitartást és jó babázást!

Valószínûleg fáj a pocija és a tej megnyugtatja, de ha nem hagyod, hogy a pocija meg tudja emészteni a tejet és ráeteted, akkor még jobban fáj. Próbálj meg 2 kaja közt kihúzni legalább 2 órát, mert ha tényleg poci-gondja van, akkor ez így egy ördögi kör. Nem pukizik sokat? Ha ilyen gond lehet próbáld meg az espumizant vagy az infacolt. Nálunk használt a cseresznyemag-párna is (ha akarsz venni a dm-ben sokkal olcsóbb, mint máshol) Kitartást és jó babázást!
Szerintem csak szimplán jó étvágyú a baba, és mindig éhes :) Rendesen gyarapodik a súlya? Mert lehet, hogy csak azért eszik/enne ennyit mert nem elég tápláló a tejed. Mindenesetre azért kérdezd meg a védõnõt!
Teljesen normális dolog ez, így érzi magát boztonságban. A cumisüveget én elhagynám, szopizzon sokast, vagy próbáld meg hordozókendõbe kötni, hátha ez is elég neki. Nekem a harmadik gyerekem volt ilyen, állandóan velem akart lenni, így a kendõ vált be, mert közben azért sok mindent el tudtam végezni. A maradékot pedig akkor, mikor párom hazaért. Hidd el, bár most ez nagyon fárasztó és nehéz, hamarosan véget ér, a lányom most 1 évesen önálló, kiegyensúlyozott "nagylány" lett, aki bárkivel elvan, a legnagyobb bizalommal fordul mindenki felé, szerintem azért, mert megalapoztam a kötõdésünket a korai hordozással.

Szoptatós anyukáknak kihúzzák a fogukat? Vagy ha ki is húzzák mivel érzéstelenítenek? 2 hetes kisfiam van!

Legjobb válasz: Nekem is ki kellet húzni a fogam mikor 2 hónapos volt a kicsi, én mondtam az orvosnak, hogy szoptatok õ tudta milyen érzéstelenítõt adjon.

Nekem is ki kellet húzni a fogam mikor 2 hónapos volt a kicsi, én mondtam az orvosnak, hogy szoptatok õ tudta milyen érzéstelenítõt adjon.
Terhesen is meg szoptatósan is lehet fogorvoshoz járni, és nem kevesebbet, hanem más gyógyszert adnak! Nyugodtan szoptathatsz is utána, engem mûtöttek is szoptatás alatt helyi érzéstelenítéssel, és se a tejnek se a gyereknek nem lett semmi baja, csak mindig szólni kell, hogy szoptatsz!
Mindent csinálnak amit kell.Ugyan úgy lidokainnal érzéstelenítenek ha kéred......
Mitöl menne el a tejed???Mert kihúzzák a fogad??Attól biztosan nem.... Terhesség alatt is járnak a nök fogorvoshoz, és érzéstelenítést is kapnak.Csak éop kevesebbet!
A kérdező hozzászólása: nem lesz semmi baja a babának szoptatás közbe nem is megy el a tejem?
Én anyatejleadó voltam 16 hónapig s úgyanúgy kezelték, húzták a fogat.Csak arra figyelj, hogy utánna az elsõ adag tejet le kellene fejni s csak a következõbõl egyen.

Lehetséges, hogy a Laktoherb teától hasfájós, bélgörcsös a 2 hetes kisfiam?

Amióta iszom ezt a teát, szopi után rohamszer? görcsöt kap a kisfiam, nagyon feszíti magát, sír, vagyis inkább üvölt, szenved szegénykém. Ügyeleten is voltunk este, a doktorn? szerint ez a tea is kiválthatta nála.

Legjobb válasz: Szia! Menyit iszol belõle? Bár az van ráírva, hogy napi 3-4 csésze , de elég kettõ is. Én is ittam, elõírás szerint , az én babámnak meg úgy beindította a bélmûködését, hogy napi 3x kakilt. Na, akkor visszavettem , max. 2 csészére.

Szia! Menyit iszol belõle? Bár az van ráírva, hogy napi 3-4 csésze , de elég kettõ is. Én is ittam, elõírás szerint , az én babámnak meg úgy beindította a bélmûködését, hogy napi 3x kakilt. Na, akkor visszavettem , max. 2 csészére.
Bizony lehet. Az én fiamnak is fájt tõle a hasa. Én áttértem a mecsek teára és/vagy sok vízre! Ja és infacolt kap minden étkezés elõtt, így a pocakfájása rendkívüli mértékben javult. Én adok neki teát is (fõleg ilyen melegben) - sok ellenvéleménnyel szemben - (ízesítetlen ánizsmag-köménymag tea) amitõl nagyon szépeket szokott durrogtatni a kis drágám :) Egyéb tejszaporító csodaszerekrõl sokat olvashatsz ezen az oldalon :) Sokan azt mondják, hogy az igény szerinti szoptatással lehet a legjobban növelni a tej mennyiségét (nem kellenek csodaszerek) Nekem sajna egyik megoldás sem vát be :( Sok sikert és türelmet a szoptatáshoz, a babázáshoz és kevés pocakfájást :)
Lehet. Az én babámnak is fájt a hasa, míg ezt a teát ittam, aztán vettem neki Mecsek teát hasfájás ellen, attól is fájt a hasa (!), utána vettem édesköményt, hogy majd abból fõzök teát és akkor is szenvedett. Szóval úgy néz ki az én babám nem bírja az édesköményt. Mert az van a laktoherbben is meg a Mecsek teában is. Sok más tejszaporításra alkalmas dolog van, homeós csodák, more milk, alkohol mentes sör, és persze az is serkent, ha rendesen eszel-iszol.
Az én kislányomnak tuti , hogy attól fájt! Amint nem ittam elmúlt a hasfájása! Ez két hónapos korában volt, most 6 hónapos, de azóta nincs semmi gond! Én napi egy alkoholmentes sört iszom, nekem ez teljesen bevált! Még most is csak szopizik a picur!
Igen, lehet. Az én babámnak nem, de a nõvéremnél mindkettõ hasfájós volt tõle. Nálunk pedig én voltam émelygõs.

Miert van az hogy 2 hetes kisfiam csak 10 percig szopizik aktivan, es utana vagy bameszkodik vagy pedig elkezd sirni ha ujbol kinalom a mellem, egy par perc mulva pedig megint elfogadja de csak egy parat sziv, es ezt csnaljuk kb.2 oran keresztul?

2 ora passziv szopizas utan meg mindig keresi a cicit. Ne mondja senki hogy nincs eleg tejem mert egy het alatt fel kilot hizott, megis mindenki azt mondja hogy nem eszik eleget es azert keres. A vege fele nagyon nehezen tud elaludni csak ugy ha a cici a szajaban van, de ilyenkor mar nem is eszik csak cumizik, es ha elalszik akkor alszik 3 orat.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy a tejeddel lenne probléma. Biztos jó zsíros és laktató.

no látod, minden rendben van. ne hallgass a sok okoskodora, bizz magadban, a testedben és a piciben tudják mikell annak a drágasságnak. sok boldogságot
Az enyem is ezt csinalta. Nalunk en sirtam, hogy biztos nincs eleg tejem. Meg tapszert is csinaltam, probaltam a szajaba tuszakolni. Szerencsere neki tobb esze volt, mint nekem, nem fogadta el. Mert nem volt ehes. Aztan vegul ugy belejottunk, hogy 7 honapos koraig tisztan anyatejes volt. Az enyem nem fogadta el a cumit sem. Az volt a baj, hogy csak cumizni akart a cicin, viszont abbol omlott a tej a szajaba, az nem kellett neki, ezert orditott. A vegen a kisujjamat dugtam a szajaba, azt szopizta, csak ugy nyugodott meg. Ez bevalt. Kitartas! Ha ilyen szepen hizik, akkor biztos, hogy eleg a tejcsi.:D
Nem hiszem, hogy a tejeddel lenne probléma. Biztos jó zsíros és laktató.
A kérdező hozzászólása: Mar annyira nem tudom hogy mit csinaljak:( Igen probaltam a masik mellembol is etetni de abbol sem eszik sokat.
16.25-ös és 30-as vagyok. Akkor büfiztesd rendszeresebben. Biztos annyira mohón szopizza a tejet hogy rengeteg levegõt nyel. Márpedig ha 10 perc alatt végez akkor nagy az esély rá, hogy itt a bibi.
az én kislányom is igy szokta a kis huncut. én néha mérem, valamikor 10perc aktív szopi után meglepõen nézem hogy 120-130gr-ot is meg eszik. valamikor meg orákik huzodik, mert bámészkodik, meg ilyenek. amikor kéri cicit ad neki oda, ez alényeg, ha cumizik rajta adj neki cumit. nem hiszem hogy baj lenne a tej mennyiségével, nekem a kislányom igy 1hó alatt 1kg-ot hizott.
Minden etetésnél így megy? Még az is lehet, hogy amit te eszel az bántja a baba pocakját.
Egy kisbaba, ha rendesen, intenzíven szopizik, akkor 10 perc alatt jól tud lakni. Nem lehet, hogy fáj a pocakja annyira tele van? Büfiztesd sûrûbben. Szerintem ne "játszatok" két órán keresztül. Ha 10 perc után már csak cumizgat, akkor adjál neki egy cumit, hátha elfogadja. Vagy kínáld meg a másik melledbõl.Lehet, hogy az nem szimpatikus neki.
Ha fél kilót hízott két hét alatt, akkor biztosan elég neki a tejcsi! Lehet, hogy a pocija fáj. A babák nem tudják megkülönböztetni, hogy mitõl fáj a hasa.Próbáld többször büfiztetni, masszírozni a pociját esetleg tornáztasd meg egy kicsit. Ez hatni szokott. Vannak emésztést segítõ szerek és görcsoldók, amiket esetleg tudsz adni neki. Vannak olyan babák, akiknek nagyobb a szopási igényük. lehet, hogy sokan le fognak pontozni, de én hasonló helyzetben voltam és a cumi megoldotta.. a szopizásba meg nem zavart be. 5 és fél hónapja rendületlenül szopizik a kislányom. 4 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Igen kozben faj a pocija is, es nagyon ritkan tudom megbofiztetni, de ha fel teszem a vallamra akkor megnyugszik, es utana megint szopizik egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: De ha nem lehhe eleg tejem akkor hogy hizhat egy het alatt fel kilot? Nem lehet hogy egyeb baja van?
Nekem is ugyan ez a problémám. Mi most vagyunk 3, 5 hetesek és ugyan igy eszik. Már én sem tudom mit csináljak. Mondjuk én nem erõltetem 2 órán keresztül. Nekem is van elég tejem, napjában 2x le is fejem. Engem azzal készítenek ki, hogy mérjem meg mennyit eszik (evél elõtt mérlegre, evés után mérlegre), de szerintem semmi értelme, mert nem egyformán eszik hol így hol úgy. Akkor mi értelme van??? Remélem nálunk is azzal indokolható a dolog, hogy tápláló a tejem. Bár már ezzel is kikészítenek. "Egyél rendesen, mert nem lesz tápláló a tejed." Annyit eszek amennyi jól esik!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, nagyon megnyugtato hogy nem csak en vagyok ebben a helyzetben, bar jobb lenne nekem is masnak is ha konnyebben menne a dolog, dehat nem mindenki egyforma. kaptunk is egy merleget, most az utolso szopizasnal lemertem hogy mennyit eszik. Hat nem hiszitek el hogy 15 perc alatt kepes volt 100 grammot szopizni, es utana nagyon sirt, kerte a cicit :) es meg 20 grammot megevett:) Hihetetlen, nem gondoltam volna.
Mert elõfordulhat hogy nincs elég tejed!!!! Az enyém is igy kezdte 10 perc majd 5 és utána kész nem is szopizott!!! Nem akarlak elkeseríteni !!! Nem szeretném ha ezért lehurrogna akárki is!! Elõre szoltam!! Köszönöm üdv egy 6 hós baba anyukája

Normális ha a 2 hetes kisfiam majdnem teljesen átalussza az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!

Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!
Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy! :-)
Normális :) Nekem mind a 3 gyerkõc 5 hetesen már 8-10 órát aludt éjjel egyhuzamban.
Persze, hogy normális! Fel ne keltsd! Az én kisfiam az elsõ éjszakától átalussza az éjjeleket. Este 8 körül alszik el és reggel 6 óra fele ébred! Örüljünk, hogy ilyen szerencsések vagyunk! Remélem, még sokáig azok is leszünk! ;) Ha éhes, úgyis felkel! Jó babázást! 3 hónapos kisfiú anyukája

2 hetes kisfiam feneke nagyon piros és sebes. Próbálkoztam már mindennel, voltam orvosnál is, neogranormon meg fertőtlenítőszerek, stb. megvolt, de nem nagyon javul és már 10 napja tart! Valami bevált módszer?

Legjobb válasz: Milyen pelenkát használtok? Lehet hogy az nem megfelelõ. Meg miféle fertõtlenítõszert használsz te pici babánál? Ezt nem értem. A Neogranormon pedig nagyon jó. Vagy próbáljátok ki a Sudocrem-et.

Milyen pelenkát használtok? Lehet hogy az nem megfelelõ. Meg miféle fertõtlenítõszert használsz te pici babánál? Ezt nem értem. A Neogranormon pedig nagyon jó. Vagy próbáljátok ki a Sudocrem-et.
én is a sudocremet és a szellõztetést akartam javasolni
Allergiás is lehet vagy a pelusra vagy a törlõkendõre. ezeket mindenképpen cseréld le. nem tudom milyen törlõkendõt használtok de nekem azt mondták a nõvérek a koraosztályon hogy Huggies törlõkendõt soha ne vegyek mert náluk az összes babának ki szokta csípni a kis fenekét. Vagy sensitiveset vegyél, vagy egyszerûen csak meleg vizes ruhával törölgesd le a popsiját. És mindenképpen a Sudocremet ajánlom. Ez a lehetõ legjobb. Nagyon gyorsan helyrejön tõle a kisfiad popsija.
Ilyenkor már gombás is lehet, próbáld meg a Canestent, nekünk ezt mondta a bõrgyógyász.
Hagyd egy kicsit szabadon is a fenekét, jell hogy szellõzõn a seb
Azt is probald ki a kezelesen, kenocsokon kivul, amikor tisztaba rakod, akkor nem popsitorlozol, hanem a csap alatt megmosod a feneket, az is segit.
Szerintem is pelus csere elõször! Aztán canesten vagy sudocrem /en mind a kettõt nagyon szeretem!/
Azonnal válts törlõkendõt és pelenkát.
Lukács-féle kék kenõcs.
sudocrem
Probald meg a sudocremet es naponta tobbszor hagyd szabadon a kis popsijat. Nalunk is ez volt es ezek valtak be meg a canesten krem.
Ha piros, és sebes, arra már nem elég a hámosító krém. Esetleg nem lehet, hogy gombás (pelenkakiütéses) a feneke? Nekünk unguentum boraxatumot írt a gyerekorvos. Amúgy pedig szellõztetés, és lehetõleg sima vízzel mosd. Meg a pelenkacsere is jól jöhet.
Otki popsi nagyon jó!Nekünk ez segitett sokat. Mindentõl piros maradt a popsija.ez sitty sutty elmult.

2 hetes kisfiam hány gram tejet kell igyon egy étkezéskor?

Mivel nincs elég tejem potolom tápszerrel. Kifejtem a tejet és kb 55 gram jött a két ciciböl. Vajon ez elég egy szoptatásra?

Legjobb válasz: Kislányom nagyon keveseket evett ilyen piciként. Talán 30-40-50 ml-t. Amúgy olyan nincs, hogy mennyit kell ennie. Ha éhes tedd cicire és a tejtermelésed majd igazodik a kereslethez!

Kislányom nagyon keveseket evett ilyen piciként. Talán 30-40-50 ml-t. Amúgy olyan nincs, hogy mennyit kell ennie. Ha éhes tedd cicire és a tejtermelésed majd igazodik a kereslethez!
Nagyon okosan írta az elsõ. Nincs olyan, hogy mennyit kell ennie. Egy felnõttnek mennyit kell ennie? Amennyi jól esik neki. Tedd mellre olyan gyakran amilyen gyarkan kéri, és akkor nem kell a pótlás sem.
Két hetesen egy szopira általában elég az 50. Csak azt is tartsd szem elõtt, hogy reggel lehet, hogy kifejsz 50-et, de délután egy csepp sem jön már. Nekem sajnos így van. Én mérem, hogy tudjam, evett-e egyáltalán. Mert onnan tudom, hogy azért sír, mert még éhes. Szerintem 2 órát ne hagyd, maximum egy felet, mert úgysem szopik õ már semmit, nehogy ezért utálja meg a cicid, mert üres, õ meg hiába fárad. Inkább gyakrabban tedd rá. Nekem segít még a Mecsek tejszaporító tea, a Karamalz malátaital, a napi 2 liter ásványvíz. Fontos még a sok leves, a nyugalom, az alvás, jó lehet a forró vizes mell zuhany. És a fejés, de ha ennyit szívja, akkor lehet a fejés el is maradhat.
Igen, nagyon sokan itt rontják el, a számolgatás meg a pótolgatás amikor nem is kellene... aztán 3 hét múlva jön, hogy õ bezzeg mindent megtett mégis elapadt a teje. Pedig igazából a szoptatása ellen dolgozott.
Te nem fogsz tudni annyit kifejni (lgalábbis nem két hét gyakorlattal), amennyit õ ki tud szívni. Ha 2 óra szopi után sem elégedett, akkor lehet, hogy valóban nem elég a tejed - de ez nem is fog javulni, ha tûpszerrel pótolsz, pláne, ha minden második szoptatást kihagyod! Keress fel egy szopis tanácsadót, mert ha már ilyen korán tápiztok, nagy az esélye, hogy pár héten belül el fogsz apadni és/vagy a babád leszokik a szopásról az üveg miatt! Szerintem igazán még be sem indult a tejed...
Te hülye vagy! Két hetesen egyszerre 55-öt fejni az jó. Nem egy alkalom véletlenszerû kétségbeesett fejése számít. Ilyen idõs baba napi kb. 600-800 ml-t szopizik, ha kánikula van többet is. Tedd csak mellre, mikor ordít, ne számolgasd, milyen gyakran kell. 1. hó végére általában beáll a mennyiség, de ha tápszerezed hozzá, nem fog.
A súlyát szorozd meg 150-el, az eredményt oszd el annyival ahányszor eszik egy nap, és kijön az "ajánlott"mennyiség! Pl:4kg a baba, akkor 4x150=600ml:6 étkezéssel=100ml
ne erõlködj és görcsölj szerintem, ha lesz lesz ha nem nem! Te akkor is jó anya leszel:-) igyál szopis teákat, lehet még beindul, de pótolnod kellene tápszerrel, ebben a doki tud segíteni, mert nem mindegy mit kap a csöpi. és igyál sokat, pihenj. én csak 4 hónapig tudtam szoptatni, de a végére már nem is idegeskedtem, elengedtem. Neki sem volt jó a kínlódás és nekem sem.
21:05 ös vagyok, még annyi, hogy 100 milit evett 2 hetesen és nem volt nagy a babám, emellett másnak 40-50 mili is elég:-)
A kérdező hozzászólása: Csak az a problémám hogy nincs elég tejem, és a kicsi 2 orát is szopik és ugysem lak jol mert sir, orditt. Ezért kifejtem hogy lássam mennyi van 55ml. volt a 2 melben. És muszály potoljam tápszerrel mert csak minden 2 ik szoptatásra gyül meg ez a tej. sajnos nincs mit csináljak. Eddig szoptattam de vissszaesett a sulya tehát muszály volt a tápszer.
Lépj ide be rengeteg hasznos tanácshttp://www.iboly.hu/ot találsz.Minden rendben lesz csak ne görcsölj és ne tápozz. Ahogy itt többen leírták amikor kér szopiztass. Beáll hamarosan a szopási idõ is és a tej mennyisége is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!