Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes kb (277 db)

5+2 hetesen (kb. ) nektek mit láttak uh-n? Nekem 8 mm petezsák, embriókezdemény és több, mint 3 cm-es sárgatest a petefészekben. Ez jó eredmény?

Legjobb válasz: én 4+4 hetesen voltam elõször akkor 3,3 mm-es petezsák volt, 5+4 hetesen 7mm-es petezsák, 3 mm-es szikhólyag, embriócsíkkal, 7+4 hetesen 11,5 mm-es crl, jó szívhang, 9+5 hetesen 26 mm-es crl jó szívhang, ma 10+2 hetesen voltam megint, méretet nem néztek, csak rákukkantottunk a babára, mert nagyon fájt a hasam(mint kiderült a front miatt), de kezek, lábak meg vannak, jó a szívhangja, és éppen aludt õkegyelme:D Gratulálok!

én 4+4 hetesen voltam elõször akkor 3, 3 mm-es petezsák volt, 5+4 hetesen 7mm-es petezsák, 3 mm-es szikhólyag, embriócsíkkal, 7+4 hetesen 11, 5 mm-es crl, jó szívhang, 9+5 hetesen 26 mm-es crl jó szívhang, ma 10+2 hetesen voltam megint, méretet nem néztek, csak rákukkantottunk a babára, mert nagyon fájt a hasam(mint kiderült a front miatt), de kezek, lábak meg vannak, jó a szívhangja, és éppen aludt õkegyelme:D Gratulálok!
Nekem ekkor még semmit se láttak, izgulhattam 6+5 hetes koromig. (Ne szúrjatok le: erõs vérzés miatt mentem be az ügyeletre ilyen fiatal terhességgel. Szerencsére megmaradt a baba.)
A kérdező hozzászólása: Ja és bal oldalon, ahol van ez a nagy sárgatest, folyton szúrkál.. Örülök, h végül jól alakult nálatok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is gratulálok!
kedves kérdezõ, lehet tudni mi történt veletek? én ma voltam orvosnál ma vagyok 8+3 hetes és képzeld el hogy nekem 5*6 cmes ez a tömlõ amire azt mondta az orvos hogy nagyon nagy. mi lesz, mire lehet számítani? szedek napi 2*2 utrot elõzõ vetélés miatt. neked felszívódott? nekem is a jobb oldalon van és többször szurkál. kérlek ha van kedved írd meg mi lett ezzel a cisztával. köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma épp 2 éves a kis embriókezdeményem :) A kerek izé felszívódott igen, nem volt belõle gond. Neked is hasonló jókat kívánok!

A babám 2 hetes. Kb. mennyit kell ennyi idősen szopizniuk a babáknak?

Legjobb válasz: Nem kórtól függ, hanem súlytól, legalább is a mi dokink azt mondja, minden 1 kg-ra 150 grammot kell számolni. Az én kislányom most kb 3,6 kg(4 hetes) így az õ adagja kb. 530 g egész napra, naponta 7-szer szopizik, ha elosztom akkor kb 70-80 g az egyszeri adagja. Remélem érthetõ voltam!

Nem kórtól függ, hanem súlytól, legalább is a mi dokink azt mondja, minden 1 kg-ra 150 grammot kell számolni. Az én kislányom most kb 3, 6 kg(4 hetes) így az õ adagja kb. 530 g egész napra, naponta 7-szer szopizik, ha elosztom akkor kb 70-80 g az egyszeri adagja. Remélem érthetõ voltam!
Ahogy az elõzõ írta. Annyit tennék hozzá, hogy 5 kg felett 120 ml-vel kell számolni. És még azt, hogy ez csak átlag! Lehet a te babád kicsivel többet vagy kevesebbet eszik, az nem probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Kb. mennyi egy 2 hetes újszülött baba napi alvásigénye?

Legjobb válasz: Az én babám 2 hetes koráig szinte végig aludt az etetések között. Kb. akkor kezdõdött, hogy egyre többet van fent. Most 7 hetes és nappal 2-3 alkalommal alszik fél-egy órát, max. másfelet. Éjjel viszont 7+3 órát egy evéssel. De ez szinte hetente változott eddig, úgy tûnik most állt be erre

Az én babám 2 hetes koráig szinte végig aludt az etetések között. Kb. akkor kezdõdött, hogy egyre többet van fent. Most 7 hetes és nappal 2-3 alkalommal alszik fél-egy órát, max. másfelet. Éjjel viszont 7+3 órát egy evéssel. De ez szinte hetente változott eddig, úgy tûnik most állt be erre
Legalább 20 óra alvás, szunyókálás! Szóval nagyon-nagyon sok! :)
Az én fiam még evés közben is aludt... :)
Szerintem ez is babafüggõ, mint sok minden más. Az elején a legtöbb baba szinte az egész napot átalussza, fõleg ha be is sárgult, akkor aluszékonyabbak. Ilyenkor még felváltva esznek-aludnak. Az én fiam besárgult (bár nem vészesen) és 5-6 órát aludt egy huzamban úgy, h. a csecsemõs nõvér sem tudta a kórházban felébreszteni, pedig hát nem finomkodtak vele. Illetve ahogy más is írta, az én babám szintén bealudt a cicin 10-15 perc után, úgyh. szinte átaludta az egész napot. Olyan 1, 5-2 hónapos volt, amikor már délelõtt és délután is fel volt, és egyre többet nézelõdött.

A 2, 5*2, 3 mm petezsák az hány hetes terhességnek felel meg? Kb.2 hetesnek igaz?

Legjobb válasz: Szia! A választ pontosan nem tudom nekem 5 hetesen volt 6,7 mm a peteszák, de próbáld meg itt megnézni: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. 34 hetes kismama

Szia! A választ pontosan nem tudom nekem 5 hetesen volt 6, 7 mm a peteszák, de próbáld meg itt megnézni: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratula a babuckához!
2 hetes terhes?????? Mindegy, figyelj 6 hetesen épp hogy láttak nekem valamit, 7 hetes körül már kivehetõ volt, hogy alakul a dolog....
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem nyert. Azt mondta a dokim, valószínû, hogy volt baba, de olyan gyorsan ürül a szervezetembõl a hcg szerinte felszívódott. Most kell beszélnem az anesztes. orvossal. Kedden mûtenek.
na?
Nem lehetne felhívni a labort?
A kérdező hozzászólása: Tök jó, ma kora reggelre berendelt a doki vérvételre. Azt mondta csak dél fele lesz eredmény, mehetek isten hírével. Majd olyan fél 1 fele hívjam fel , akkor már tud valamit.Hívtam , mût, próbáljam késõbb.Újra hívtam még mindig mût, majd visszahív.Azóta semmi....Az ideg bennem van.Már a bõgés is kerülget.
A kérdező hozzászólása: Olyan jò ilyeneket olvasni.Màr tök hülyènek èreztem magam.Remèlem igazatok lesz:) 1 ève vàrunk a babàra.Sok csalòdàs utàn màr rànk fèr a boldogsàg. Holnap kiderül:)
En 4+4 voltam mikor megvastagodott nyalkahartya volt semmi mas. Ket het mulva embrio szivhanggal :)
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugtattál :) Holnap megyek vérvételre, abból kiderül minden. Nagyon mûteni akar a doki én úgy érzem.
Szia! Én a pozitív teszt napján mentem és szintén csak megvastagodott méhnyálkahártya volt! Ez kb a fogantatás után 2 héttel és 1-2 nappal volt. Pár nap múlva vissza mentem, akkor felritkulás látszódott. És csak azt követõen 1-2 hét múlva látott petezsakot szikholyagot. Minden jót kívánok :-)
A kérdező hozzászólása: A tüszõrepesztõ beadásától számított 2 hét. Volt már egy vetélésem és ott látszódott a petezsák.PCOS-em van, ha most nem lettem terhes 17.-én mûtenek. Nem viccelek , szinte heti rendszerességgel járok uh-ra(magán úton).Azért kellett most mennem, hogy lesz-e mûtét vagy sem.
:-((((((

Ma voltam Ultrahangon és annyi mondtak, hogy megvastagodott méhnyálkahártya, pontosan 11 mm. Ha jól számolok és terhes vagyok, akkor kb 2 hetes lehetek, viszont tesztet nem csináltam, mert félek a csalódástól, szerintetek van esélyem rá?

Legjobb válasz: 2 hetes terhesség nem létezik... az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor kimarad a vérzés, akkor vagy 4 hetes ekkor még nem lát a doki mást, max. felritkulást mikor kellene/kellett volna megjönnie? Gondolom ha a doki esélyesnek tartja a terhességet, akkor visszarendelt 1-2 hét múlva. esély pedig van rá, ha védekezés nélkül éltél szexuális életet :-)

2 hetes terhesség nem létezik... az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor kimarad a vérzés, akkor vagy 4 hetes ekkor még nem lát a doki mást, max. felritkulást mikor kellene/kellett volna megjönnie? Gondolom ha a doki esélyesnek tartja a terhességet, akkor visszarendelt 1-2 hét múlva. esély pedig van rá, ha védekezés nélkül éltél szexuális életet :-)
10-es vagyok. Soha ne add fel! Imádkozom, hogy minél hamarabb sikerüljön a baba, mert úgy látom nagyon vársz rá és megérdemled. :)
KEdves, a mensid szerint ma lennél 8 hetes. Ha 1, 5 héttel késõbb volt az ovid (ami már a lehetséges legkésõbbi idõpont), akkor is már túl vagy a 6. héten, és ilyenkor már kb. 1, 5 centis petezsáknak kellene lennie, és nagy eséllyel szívhangnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ismét, mint hónapról, hónapra beleélem magam, egy kis reményt adott, amikor mondta, hogy van remény a babára. Köszönöm szépen a tanácsod, úgy lesz!
Nem akarlak elkeseríteni, de több okból úgy gondolom, hogy nem vagy terhes. A nyálkahártyád elég vékony. 18-20 mm az ideális a beágyazódáshoz. Megvastagodott, de nem gravid, azaz nem terhes méhnyálkahártyának tûnik. Ha valóban szeptember végén volt az utolsó menzeszed, akkor már a hetedik hétben kellene lenned. Amit a doki látott volna, az egy élõ embrió. Ha késõbb is volt az ovulációd, akkor is legalább egy petezsáknak látszódnia kellene már. Mielõtt elmész másik orvoshoz, csinálj egy új tesztet, mert ezt úgy is kéri majd. Mindezek ellenére minden jót kívánok neked! Remélem az új orvos értelmesebb lesz :-)
A kérdező hozzászólása: Szeptember.25. és 28 naposak voltak
Akkor tnyleg menj másik orvoshoz! A beteg joga, hogy teljeskörû tájékoztatást kapjon az orvosától! Szeptemberben hányadikán volt meg utoljára? Hány naposak a ciklusaid?
A kérdező hozzászólása: Nem csak neked kézenfekvõ a dolog, próbáltam kérdezni, de hihetetlen, hogy mennyire nem foglalkozott a feltett kérdésekkel, ezért megyek ma este egy másik dokihoz. A petevezeték az, legalábbis ezt mondta az Uh-s doki. Szeptember óta csináltam tesztet, október 24.én és az negatív volt!
A petefészked cisztás, nem a petevezetõd. Nem lehetetlen a terhesség sem, bár vszínûleg látott volna akkor vmi felritkulást. Inkább csak szimplán nem volt ovud.
Nem lett volna egyszerûbb megkérdezni az orvost? Vagy ez csak nekem olyan kézenfekvõ megoldás? Mi innen mit mondhatunk? Esély mindig van. Aztán vagy bejön vagy nem. De az tény, hogy ha szept 30-án is volt meg, és késõbb is volt peteérésed, akkor is már minimum a 6. hétben kellene lenned, és kellene hogy legyen petezsák.
A kérdező hozzászólása: Nos, Szeptemberben volt meg utoljára azóta semmi, Policystás a petevezeték, szóval nem tudom, hogy hol járhatok ha az vagyok, csak forgok rajta és próbálok visszavezetni valahova :S a baj az, hogy vissza sem rendelt, ma megyek egy másik dokihoz, aki csak este tud fogadni és addig megõrülök!!!
A 2 hetes terhességet hogy érted?Mert ha úgy, hogy mostanában kellene megjönnie akkor már nem 2 hanem 4 hetes vagy, ha meg az elõzõ menzesztõl számolod, akkor csak most van ovud.Tesztet a lehetséges menzesz elõtt nem érdemes csinálnod.
Na, most ha két hetes lehetsz, akkor olyan full lenne a teszted, hogy sírhatnál hetekig .. Most komolyan.. az utolsó menszid elsõ napjától számolják a terhességet. Ergo, elsõ vérzéstõl 14. nappal jársz, azaz félidõben vagy. Normál ciklusnál most kéne peteérésnek lennie. Ezután megtermékenyül és +2-3, jobb esetben 4 hét múlva kéne (innentõl számolva) tesztelned ahhoz, hogy erõsebb pozitív tesztet kapjál. Ergo, akkor lennél úgy cirka min. 4, max. 6 hetes terhes, amikor az uh-n közölnék, hogy petezsák látható, 2 hét múlva menj vissza, addigra talán szívverés is lesz.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló nagyon szépén köszönöm!! :) Kedves utolsó elõtti, mivel leírtam, h rendszertelen és nem lehet kiszámítani az ovut, így nem lehet pontosan megmondani, h mikor sikerült, magyarán a menzeszhez igazodni esélytelen... ;) de, nem rég jöttem a dokitól és láttuk, h próbált megtapadni, de nem tudni, h sikerült e, mert még friss, ezért két hét múlva kell ismét tesztelni!!!!

3 pozitív teszt igazolja, hogy terhes vagyok. Kb.2 hetes lehetek. Az egyik barátom azt mondta, ne menjek egyből nőgyógyihoz, ne piszkáljon meg, hadd tudjon megtapadni. Ez igaz?

Vagy mikor kell elmenni orvoshoz el?ször? Valamintaz alhasi szurkálás, görcsölgetés, olyan érzés, hogy mindjárt megjön, normális-e? Nem mindig van, de mindennap jelentkezik töbször.

Legjobb válasz: 2 hetes terhességet még nem fog látni a doki! Szerintem még bõven van idõd dokihoz menni!Ezt úgy értem, hogy bõven, hopgy álatlában 5-6 hetesen szoktak menni a kismamák mert akkor már látszik a petezsák, jobb esetben az embrió, és van akinél ilyenkor már szívhang is van! Légy türelemmel és vigyázz magadra! A mindjárt megjön érzés pedig teljesen normális, de ha vérezni kezdenél vagy erõsõdnének a görcseid akkor viszont orvos! Gratulálokl és jó egészséget! 34 hetes kismama

2 hetes terhességet még nem fog látni a doki! Szerintem még bõven van idõd dokihoz menni!Ezt úgy értem, hogy bõven, hopgy álatlában 5-6 hetesen szoktak menni a kismamák mert akkor már látszik a petezsák, jobb esetben az embrió, és van akinél ilyenkor már szívhang is van! Légy türelemmel és vigyázz magadra! A mindjárt megjön érzés pedig teljesen normális, de ha vérezni kezdenél vagy erõsõdnének a görcseid akkor viszont orvos! Gratulálokl és jó egészséget! 34 hetes kismama
Szia! A leírt tünetek normálisak! Én a kimaradt vérzés után a harmadik héten mentem el az elsõ uh-ra (nehéz volt eddig várni), de lényeg, hogy ott volt a petezsákban az embrió és dobogott a kis szíve:-) Gratuálok, boldog babavárást:-) 7 hetes kismama
Biztos, hogy babás vagy és a tüneteid is ezt támasztják alá, mindegyik teljesen normális. :) úgyhogy gratulálok! Elõször dokihoz pedig 2 hetes mensis késénél van értelme menni.
Szia! Én csak 7-8 hetesen mennék, addig csak úgyis a terhesség meglétét tudja a doki megállapítani, de nem történik semmi. Ha szívhang sincs, akkor szintén vissza fog hívni és akkor csak addig aggódsz. Viszont ha késõbb mész picit, akkor már jelentkezhetsz a védõnõnél is, kapsz terhesgondozási könyvet. Addig vigyázz magadra, ha vérzel, görcsölsz irány az ügyelet. Gratulálok!
Ha már kimaradt ráadásul okt22-én akkor nem két hetes hanem kb 5 hetes terhes vagy, mert mindig az utolsó menszitõl számolják! Szerintem várj még 1-2 hetet és utána menj dokihoz! Most is elmehetsz ha gondolod lehet hogy már látszódik a petezsák, de az is lehet, hogy még csak annyi látszik, hogy megvastagodott a méhnyálkahártyád! Minden esetre gratulálok és vigyázz magadra! 34 hetes kismama(1. és 2. válaszoló)
szia! ha okt. 22-én maradt ki akkor már majnem 5 hetes terhes vagy. az utolsó menstruációtól számolják! még várj 2 hetet és akkor menj dokihoz. egyébként gratulálok! 9 hetes kismami
Így van, a mindjárt megjön érzés teljesen normális. És igaza van az elõttem szólónak, akkor érdemes menni, ha az utolsó mensi óta eltelt 5-6 hét. Elõtte nem érdemes, mert nem lát semmit, visszarendel késõbbi idõpontban. Jó egészséget!
Olyan hogy két hetes nincs. A terhességet az utolsó mensi elsõ napjától kell számolni. Ha a meg nem jött mensi óta telt el két hét akkor már hat hetes vagy nyugodtan elmehetsz orvoshoz.
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor kéne megjönnie?
A kérdező hozzászólása: Október 22.-én maradt ki. Köszi a válaszokat.:)
Szia:) Nekem is 22-én kellett volna megjönnie... Nem jött... 23-án negatív teszttel zártam... Az említett érzések nálam is jelentkeznek továbbra is :) Hátha

2 hetes a kislányom, kis súllyal született 2270g. Mennyi az ideális szopi adag ennyi idősen? Kb 60-70-et eszik. Ez jó?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy a baba tudja, mennyire van szüksége. Ha keveset eszik, hamarabb lesz éhes, és õ ezt jelzi is, akár egy óra múlva, ha sokat eszik, tovább bírja. Az a lényeg hogy a jelzéseit figyelni kell. Egyébként minden baba változó, ha õ 60-70ml-t kíván, neki annyi elég. Az én lányom olyan 80-90 körül evett 2 hetesen, de volt, hogy csak 60at evett, és olyan is, hogy 120-at (a naplójából nézem). Minden rendben van, ha a súlya szépen gyarapszik, heti kb 150gr-ot legalább hízik. Mi havonta híztunk 1 kg-ot 4 hónapos koráig, majd ez csökkent ez a súlygyarapodás. Szóval nincs ideális szopiadag, talán átlag 60 és 110 ml között :) Sok boldogságot a babócához!

Én úgy gondolom, hogy a baba tudja, mennyire van szüksége. Ha keveset eszik, hamarabb lesz éhes, és õ ezt jelzi is, akár egy óra múlva, ha sokat eszik, tovább bírja. Az a lényeg hogy a jelzéseit figyelni kell. Egyébként minden baba változó, ha õ 60-70ml-t kíván, neki annyi elég. Az én lányom olyan 80-90 körül evett 2 hetesen, de volt, hogy csak 60at evett, és olyan is, hogy 120-at (a naplójából nézem). Minden rendben van, ha a súlya szépen gyarapszik, heti kb 150gr-ot legalább hízik. Mi havonta híztunk 1 kg-ot 4 hónapos koráig, majd ez csökkent ez a súlygyarapodás. Szóval nincs ideális szopiadag, talán átlag 60 és 110 ml között :) Sok boldogságot a babócához!
Általában úgy szokták számolni a napi adagot, hogy a baba súlyát meg kell szorozni 150-nel, ez a napi adag. Persze minden baba más, tehát nem baj, ha kicsit többet vagy kevesebbet eszik.
Jól írták elõttem, de azért elmondom, hogy az én lányom 2800 grammal született, és õ evett ennyit egy hónaposan. Illetve többnyire 70-et. Szóval a te babád hozzá képest többet eszik. Szerintem ez a mennyiség, jó lesz. Amúgy tényleg nem eszik mindig ugyanannyit, ez napszaktól függ, meg aztán ha olyan fejlõdési szakban van.

Jó az ha a babám éjjel kb.6-7 órát nappal két szopcsi közt 2-4 órákat alszik? Kb 6-7 alkalommal szopcsizik.2 hetes baba

Legjobb válasz: Egy ekkora baba kb 16 órát alszik összesen egy nap, általában éjszaka 8-at, és napközban is 8-at. Ha összeszámolod az alvással töltött órákat, és kb ennyi jön ki, akkor eleget alszik a babád.

Egy ekkora baba kb 16 órát alszik összesen egy nap, általában éjszaka 8-at, és napközban is 8-at. Ha összeszámolod az alvással töltött órákat, és kb ennyi jön ki, akkor eleget alszik a babád.
Szia. örülj neki.Én 2 hónapig alig aludtam.Se éjjel sem nappal.
Mi9ért ne elnne jó? Persze hogy jó! ifogtál egy álomszuszékot ;) Azért majd lesz másképp is...
Szia! örülj neki:) Az én fiaim, nemhogy 16 órát nem aludtak egy nap, örültem, ha összesen 10 órát aludtak. Napközben kb. 3 szor 40 percet. Szerencsés vagy.:)
Én azt olvastam, hogy ekkora baba esetében nem jó ha 4 óránál több telik el két szopi esetében! Én a helyedben megkérdezném a védõnõt vagy a gyerekorvost!

Most 3 hetesek, kb 1 hetesen kinyílt a szemük. Kb 2 hete az anyjuk a lépcső alá vitte őket, ahol teljesen sötét van. Ha néha kihozzuk őket a fényre, olyan, mintha nem látnának. Vakok a kiscicáim?

Közelítjük a szemük felé az ujjunkat és nem is reagálnak. Nem csípásak, szép kék a szemük. Nem látnak,vagy csak nem olyan élesek még a reflexeik? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D

sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D
Nem hinném hogy vakok, lehet hogy csak kicsit bambák még. Játszani szoktak már? Akár kis madzagot ha elhuzigálsz elõttük arra oda szoktak figyelni. Akkor kiderül hogy jól látnak:)
Sztem látnak! Nekem most voltak kb. 2 hónaposak a cicáim, és olyan 2 hétig még õk sem láttak igazán. Próbáltam játszani velük, de nem nagyon érzékelték még õk sem, h most mutatok nekik vagy sem. Lehet, h hozzászoktak a sötéthez, és azért ilyenek. Sztem semmi komoly nincsen, 1-2 hét múlva már játszani is fognak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!