Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes elég az anyatej, nem (3 db)

2 hetes kisbabának elég az anyatej, nem kell neki egyéb folyadék?

Mondjuk ha elmegyünk valahova nem kell neki egy kis tea vagy víz, ha éppen egy kicsit szopizni akar? Az én babám nyugtatónak is cicit akar, ha viszont épp orvosnál vagyunk, vagy az utcán ott nem tudom megszopiztatni. Olyankor jól jöhet egy kis cumisüvegben az ital? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Néha lehet neki adni. Semmi baja nem lesz tõle. Én is adtam a fiaimnak. De csak vizet.

Néha lehet neki adni. Semmi baja nem lesz tõle. Én is adtam a fiaimnak. De csak vizet.
Szia.Az én lányom 9 hónapos koráig nem ivott semmit, a cicin kívül.Pedig volt egy nyár is közte, de hiába próbáltam neki adni, inkább a tejcsi kellett csak.Próbáltam teát, vizet mikor már nagyobb volt kubu, meg mindenféle gyümölcslé, de fölösleges volt.Az anyatej bõven elég.
Az anyatej bõven elég neki.ne adj neki még teákat.akkor szoktak teáztatni, ha nagyon-nagyon meleg van.
Én akkor is adtam a fiamnak teát, amikor még szoptattam. Pont az ilyen esetekre vittem magammal cumisüvegben a teát, orvosnál, vagy ha boltba mentünk, sokszor jól jött. Meg volt olyan párszor, hogy nem akart szopizni, és nem is volt még itt az ideje, de láttam, hogy be van süppedve a kutacsa, akkor mindig megitattam, nem lett tõle semmi baja.
Én másoltam be ezt a cikket. Engem emiatt nem érdekel hol vagyunk, megszoptatom. Na nem a közért közepén, de nem érdekel ki néz.
A védõnõm amikor megkérdeztem hogy kell-e (az anyósom nyaggatott, hogy teáztassam két-három hetes korától, de akkor tél volt) azt mondta, csak nyáron ill. tavasszal nagy melegben kell tejcsi mellett teáztatni, vizet itatni vele, a kicsi fiam egy hét múlva lesz hat hós és amióta gyümit ill. fõzeléket eszik kéri az innivalót, amíg csak szopizott, nem kérte, de cumisüvegben vihetsz magaddal anyatejet is vihetsz magaddal ha tudsz fejni.

11 hetes babucim anyatejes, és este kap egy kis pótlást tápszerből. Nem elég neki az anyatej. Viszont egész nap fenn van! De szó szerint, ha 1-1, 5 órát alszik azt is általában 2 részletben már nagy szó. Miért nem alszik?

Lehet valami az anyatejben? Nem lakik jól? Már mindent próbáltam, iszom a Laktoherb teát, szedtem a More Milk-et....de nem lett több a tej, és estére mindig kiürült.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetes a babám és nem alszik napközben,csak kb annyit mint neked a babád.Egyszerûen többet vannak már fent,nem minden babaigényli a nagy alvásokat.Ha sír,és kér enni,akkor nem elég neki, de ha elvan napközben biztos nem éhes, de próbáld többet mellre tenni,és kiderül,vagy próbáld lefejni a tejed szopi után.Nekem a ricinus communis bevált mint homeopátiás bogyó.

Nekem 8 hetes a babám és nem alszik napközben, csak kb annyit mint neked a babád.Egyszerûen többet vannak már fent, nem minden babaigényli a nagy alvásokat.Ha sír, és kér enni, akkor nem elég neki, de ha elvan napközben biztos nem éhes, de próbáld többet mellre tenni, és kiderül, vagy próbáld lefejni a tejed szopi után.Nekem a ricinus communis bevált mint homeopátiás bogyó.

Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!