Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes elég az (28 db)

25+2 hetes vagyok. A cukorterhelésem 2 óra löty megivás után 8.2 lett! Az éhgy 7 Sok édességet és szölöt ettem a vérvétel elötti napokban. De 2 hete az éhgyomrim 4.2 lett. Volt vkinek ilyen? Mi a diéta? Elég diétázni?

Amiota tudom nem eszem édességet de éhes vagyok.Megismétlik a vizsgálatot?Jövöhéten fogad csak a diabetologus.Árthat ez a babának?2 hét alatt mi történhetet?Az amit ettem igy jelentkezhet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az éhgyomri 4,4 lett, a cukros lötyi után 10,7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7,6 lett az orvosnál a cukrom.

Szia! Nekem az éhgyomri 4, 4 lett, a cukros lötyi után 10, 7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7, 6 lett az orvosnál a cukrom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi hogy irtál nekem annyira keveset ettem ma hogy rosszul voltam az éhségtöl most hogy ettem 1 szelet kenyeret 3 szelet sajtot kezdek jobban lenni a babám is aktivabb lett:) Remélem megismétlik a vizsgálatot hihetetlen hogy nálad is milyen értékeket mértek!!!Remélem nálad is minden rendben lesz!Szia

Muszáj fejni a mellemet? A babám 2 hetes már beállt a kereslet kínálat, egy etetésnél egy cici elég neki, kb.80ml-t szopizik, amivel alszik 3 órát. Azt mondják fejjek, de minek, ha a babámnak pont elég ami van?

Van itt olyan aki nem fejt és sokáig tudott mégis szoptatni???

Legjobb válasz: Fejni ebben az esetben csak akkor kell, ha feszül a melled, vagy csomós, fáj, vagy kimarad a babánál egy étkezés. Szerintem egyébként tényleg felesleges.

Fejni ebben az esetben csak akkor kell, ha feszül a melled, vagy csomós, fáj, vagy kimarad a babánál egy étkezés. Szerintem egyébként tényleg felesleges.
Ki mondta, hogy fejni kell? Nem kell ám minden ilyen okos tanácsot meghallgatni. Én csak akkor fejtem, mikor beteg lett a kicsi és nem volt olyan nagy étvágya, aztán fájt a mellem. Ha minden rendben, akkor a fejés csak nehezíti a egyensúly beállását és neked is csak plusz munka, amúgy sem lehetsz valami kipihent. Nekem amúgy még akkor is rengeteg tejem volt, mikor már a másodikkal lettem terhes, nagyobbik fiam egy éves korában.
A barátnõm 2 évig szoptatott. Szegény gyilkolta magát, kifejte a maradékot az utolsó cseppig. Lefagyasztotta, hogy jó lesz majd fõzelékekbe, meg itatni a babát, ha már nem szopik. 2 év után a kisfiú utálattal fordult el attól a kajától, amiben megérezte az anyatejet - így kidobták az összeset. És a barátnõm épp a napokban mondta, hogy mi a fenének törte össze-vissza a mellét. A bölcsiben azok a gyerekek, akik tápszeren nõttek, nem betegebbek, mint az anyatejes. Tény, hogy tisztább, kényelmesebb, gyorsabb. Én fejtem volna magam, de nem jött ki egy gyûszûnyi maradék - biztos nem jó volt a technikám. Mindkét gyermekem 5 hónapig szopizott, akkor javasolta a pótlást a védõnõ, mert a súlygyarapodás leállt. S ahogy megindult a pótlás, elapadt a tej, tehát tovább nem tudtam szoptatni. Gõzöm nincs, hogy a technikám nem volt jó, vagy fél évre voltam hitelesítve.
Ne fejd, csak akkor ha a babád valami okból kifolyólag kevesebbet szopik és feszül a melled. 8 hónapig szoptattam, még tovább is lett volna tejem bõven, de a babám azt mondta: "Kösz Anya, de több ilyet nem iszom!"
Szia, két hetes korában én is leálltam a fejéssel... jött is 3 hetes korában a mellgyulladás :( 2-3 hétig küzdöttem, hogy visszahozzam a mellembe a tejet és ott akkor állt be a kereslet-kínálat. Hozzáteszem, sebes volt a mellbimbó, szóval lehet azért is gyulladt be, mert a fájdalom miatt nem volt tejleadó reflex. Már 4-5hete én se fejek egy cseppet sem... 10 hetes a lányom. Figyelni a kell a ciciket rendszeresen, és ha úgy érzed fejd egy kicsit, még picike a kisbabád. lehet nem szopizza ki az egészet. Nekem tanácsolták azt is, hogy szopi után masszírozzam, nyomkodjam és ha még spriccel a tej 4-5-ször akkor van benne, ilyenkor kézzel szoktam fejni, de nem vagyok profi benne :) úgyhogy ez nem 100%-os kiûrítés. Jó egészséget!

Ma 2 hetes a kisfiam. Van hogy szopizik 90 ml-ert, de van hogy csak 70ml-ert. Elég ez neki? Kb. napi 6-7x szopizik. Olvastam valahol, hogy egy 5 napos baba akár 100 ml-ert is megeszik egy alkalommal. Az én kisfiam keveset eszik?

Legjobb válasz: Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.

Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.
Nem eszik keveset, neki ennyi az igénye:) A fiam pont fele ennyit evett ennyi idõsen, mégis szépen gyarapodott, neki meg annyi volt az igénye:) Komolyan, 6-7 alkalommal evett naponta, átlagosan 30-40ml-t. Frászt akartam kapni, hogy éhen hal, de mivel folyamatosan gyarapodott, volt elég pisis pelusa, és jókedvû, kiegyensúlyozott baba volt, így végül belenyugodtam, hogy neki ennyire van szüksége:) Nyugalom!
Lányom 4 hónaposan evett meg 100 ml-t. :) 2 hetesen nagyon kicsi mennyiségeket evett, de neki meg az volt az igénye, és õ sem evett 6-7 alkalomnál többet. Tök változó az igényük, és ezért nem is lehet, nem is szabad õket összehasonlítani! Fiad nem eszik keveset, hanem épp annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha szépen fejlõdik hétrõl-hétre és van elég pisis-kakis pelusa, akkor minden a legnagyobb rendben.
Ne mérd, mennyit eszik, tedd mellre igény szerint, elveszi magától, amire neki szüksége van. 2 hetente úgyis mérik a védõnõnél, ha gyarapszik, akkor minden rendben van.
nekem 12hetesem ritkán eszik 100at v többet. ne aggódj, ha szépen nö a sulya mindegy mennyit eszik
Az én kisfiam 7 hetesen eszik 7-szer 100-at.
Amit olvastal nem anyatejesekre ervenyes.Ne merd csak hetente egyszer.


Elég!!!
Szia! Nem kell adni neki semmit, az anyatej szomjoltó is.Majd ha 40 fok lesz, akkor már lehet adni neki, de amúgy fél éves koráig elég az anyatej. /Z/
Elvileg elég. Én 6 hónapig szó szerint csak szoptattam és minden rendben volt, nem volt szükség plusz folyadékra.
Annyival egészíteném ki, hogy nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is elég, ha igény szerint szoptatsz. Az én babám 40 fokban (júliusban) született, és nem kapott soha semmi mást. Viszont gyakran szopizott, mert így több elsõ tejhez jutott, ami hígabb, inkább szomjoltó hatású. Az sem teljesen pontos, hogy hat hónapig. Rengeteg babát ismerek, akik a hozzátáplálással nem kezdenek más folyadékot inni- az én fiam sem igényli, csak egy éves koruk után kezdenek inni, addig evések után ciciznek. Ez is teljesen normális, és rendben van.
Igy van, ahogy az utolsó válaszoló irja! Babám 8 hós, de még most se kap semmilyen plusz folyadékot, csak anyatejet!
Mi 7 hónaposak leszünk lassan és csak anyatejet kap. Nem kell plusz folyadék. Õ augusztusi, kánikula volt még, de csak szoptattam, akár 2 óránként.

Egy emberke árulja a 2 hetes kölyök kutyákat ami felháborító én meg akarom szerezni az egyiket mert többiekre nem lenne elég összegem de nagyon akarok segíteni legalább egyiken! Ilyenkor hogy tudnám felnevelni anyja nélkül a kis kutyust?

Legjobb válasz: Nem sok eséllyel,ráadásul pénzt is adsz érte,tehát a tulaj eléri a célját,a kutyusnak meg jó esélye van elpusztulni.. Jelentsd fel az illetõt mindenképp,mert ez bûncselekmény. Állatvédõszervnél,vagy a helyi jegyzõnél.

Nem sok eséllyel, ráadásul pénzt is adsz érte, tehát a tulaj eléri a célját, a kutyusnak meg jó esélye van elpusztulni.. Jelentsd fel az illetõt mindenképp, mert ez bûncselekmény. Állatvédõszervnél, vagy a helyi jegyzõnél.
Ha nem szaporított volna felelõtlenül, most nem lenne gond a kölyköknek gazdát találni.
Nem árulja, olvasd el a hirdetést, én megnéztem. Azt írja ingyen elvihetõ! Lehet hogy csak igyekszik mielõbb gazdát találni nekik.
Inkább egy menhelyrõl fogadj örökbe.Ha talál új gazdit a kölyköknek akár ingyen is, akkor legközelebb is lehoz almot, hiszen az elõzõk is elkeltek mind.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat nem vettem meg de a mai napon már ingyen adja õket és tegnap beszéltem vele nem a legjobb helyen találhatóak mondhatjuk gettóba...[link]
Kaphatnánk egy linket?
Ne támogasd a szaporítást. Ha most megveszik tõle az összes kölyköt, legközelebb is csinál egy rakattal, mert jó biznisz.
Ha tényleg elvihetõk két hetesen, ne vedd meg.Ez nem segítség, hanem a szaporítás támogatása.Amíg talál vevõt, újabb és újabb almokat fog lehozni.Továbbá akkor se vedd meg, ha nem kapsz hozzá papírokat, ami nem simán az oltási könyv.Nagyon ráfázhatsz, ha ilyentõl vásárolsz.Könnyen kaphatsz egy beteg vagy idegroncs kutyát, akire a gatyádat ráköltöd, szaporítónál másra nem számíthatsz. Ha tenyésztõ keres elõre vevõt a kicsiknek szerzõdéssel, garanciával, az más.De ott 8 hetesen fogod megkapni a kiskutyát, teljes útmutatással etetéstõl kezdve mindennel kapcsolatban.
Igaza van a 3.-nak, mert az hogy már felrakta 2 hetes kölyköket a netre az nem jelenti azt, hogy oda is fogja adni! A legjobb hírû kennelekben is 8 hetesnél fiatalabban kezdik el hirdetni a kölyköket!
Az, hogy árulja miért baj? Az is oda van írva, hogy azonnal elvihetõ? Minden áron feljelenteni, mert nagy állatvédõ vagy? Elõbb cselekszünk és utána kérdezünk igaz? Megint átestek a ló túloldalára. Undorítóak vagytok!!!!!!
Én is azt javaslom, hogy jelentsd egy hivatalos intézménynél! A felnevelés pedig lehetséges tépszerrel, ezt lehet kapni nagyobb állatkereskedésben (Pl. Freshnapf), de állatorvostól is kérhetõ. Cumisüvegbõl kell itatni.
Egy ismerõsöm vett kutyát. Már a születés után elmentek megnézték, kiválasztották, hogy melyiket veszik meg. Minden nap küldött képet a tenyésztõ, hogy hogyan fejlõdik. Az üzlet csak elválasztás után került megkötésre. Viszont így mindkét fél "idõben" cselekedett. Nincs ezzel gond. A kölyköket felajánló 2 hetesen akar "megszabadulni" a kis ebektõl?

2 hetes a babám és nagyon kevés tejem van már. Ha esetleg tápszert adok neki az mennyire árthat? Az orvos felírta a Humana tápszert. Szeretném szoptatni de ahhoz már kevés tejem van, hogy elég legyen neki.

Legjobb válasz: Szia Szerintem nem mar keves a tejed, hanem meg nem indult be rendesen a tejtermeles. Annyit tudsz tenni, hogy szoptatod mindig amikor ehes. Ezt nevezik igeny szerinti szoptatasnak. A masik variaci, hogy feladod igy az elejen es tapszerhez nyulsz, de ez egyenes ut ahoz, hogy elapadjon szepen lassan a tejed. Ugy tudod novelni csak a tejtermelodesedet, ha mindig szoptatasz es fejsz (a fejest nem mindenki tamogatja). En sem tudtam szoptatni sokaig, de amig lehetett en kuzdottem minden csepp tejert. Neked is ezt tanacsolom, hogy amig lehet adddig szopi szopi es szopi.... amikor mar vegkepp vege akkor johet a tapszer. Remelem gyorsan beindul a tejed es megy minden magatol ahogy kell :)

Szia Szerintem nem mar keves a tejed, hanem meg nem indult be rendesen a tejtermeles. Annyit tudsz tenni, hogy szoptatod mindig amikor ehes. Ezt nevezik igeny szerinti szoptatasnak. A masik variaci, hogy feladod igy az elejen es tapszerhez nyulsz, de ez egyenes ut ahoz, hogy elapadjon szepen lassan a tejed. Ugy tudod novelni csak a tejtermelodesedet, ha mindig szoptatasz es fejsz (a fejest nem mindenki tamogatja). En sem tudtam szoptatni sokaig, de amig lehetett en kuzdottem minden csepp tejert. Neked is ezt tanacsolom, hogy amig lehet adddig szopi szopi es szopi.... amikor mar vegkepp vege akkor johet a tapszer. Remelem gyorsan beindul a tejed es megy minden magatol ahogy kell :)
Csodaszer, ha tejet akarsz!!! http://www.boldogmama.hu/motherlove-termekek/more-milk-plus-.. Nekem semmi más nem segített!!!
Szerintem nem azért sír mert éhes.Ha kibukja akkor jóllakott.
Kérdezõ, írj nekem privid, ha gondolod, van egy kis anyagom a számodra!
Persze nem szabad feladni, de a tápszer legyen kéznél. Szép dolog a szoptatás, de ha nincs tej haljon éhen szegény gyerek? Amúgy 2hetesen már illene beindulni a tejtermelésnek
Hogy puha a melled, az azért is lehet, mert beállt a kereslet-kínálat (bár ez szerintem kicsit késõbb szokott), annyi termelõdik, amennyit igényel a baba. Ha sûrûbben szoptatod, több fog termelõdni. Nem baj, ha nem kemény a melled, ez nem jelenti azt, hogy nincs benne tej. Mint már írtam, a szoptatás FOLYAMÁN termelõdik a tej, nem két szopi közt. Ha bukik a baba, akkor lehet túlette magát, vagy nem zár jól a gyomorszáj. Az enyémek egészen addig állandóan buktak, amíg el nem kezdtek 6-7 hónaposan szilárd ételt enni. Ha leteszed és sír, az azért is lehet, mert fáj a hasa. Evés után tartsd függõlegesen a mellkasodon, símogasd a hátát, hadd büfizzen. Aztán hanyatt fekve tornáztasd a lábacskáit, told fel a térdét a vállához, körözz vele, hadd jöjjenek a pukik. Fektesd sokat a hasára.
A kérdező hozzászólása: Hát kibukik nem tudom elsõ babám.19-éves vagyok és még nem nagyon vagyok tapasztalt de minden erõmmel azon vagyok, hogy jó legyen a picinek!!Egyszerûen nem tudom, hogy mit csináljak vele amikor sír és már evett!! De viszont a cumival megnyugszik!
elso vagyok a kijon belole az bukas? ha igen akkor igazuk van az elottem szoloknak. nekem ezeket javasoltak es bevaltak 1. eves utan meg legalabb negyed orat legeyen a vallamon a babam es simogassam a hatat 2. a kisagy labai ala tegyunk egy-egy konyvet, de cxsak arra az oldalra amelyiknel a feje van (mi angol-magyar szotart hasznaltunk) remelem segiteni fog!!
A kérdező hozzászólása: Az elején pár napig annyi tejem volt, hogy megetettem és még fejtem is le de most puha a mellem és eszik 5-10 percig maximum és utána leteszem és sír!De vissza is jön neki ez nem tudom, hogy miért van.van amikor elég sok vissza jön neki!!
Ja, és igen, az én kicsim is nagyon sokat bukott, néha én is azt gondoltam, többet, mint amit megevett. Ez nem jelenti azt, hogy kevés lenne számára a tej!!!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nem szabad feladni! Hidd el, nagyon sokan azok közül, akik szoptatnak, eléggé meg is küzdenek vele, hogy tudjanak szoptatni. Nálunk is voltak hullámvölgyek, amikor azt mondhattam volna, hogy elég volt, nem csinálom tovább, de nem adtam fel, és megérte. A kulcs a minél gyakoribb - akár másfél, kétóránkénti - mellretétel, és szoptatás után fejés. Eléggé kivoltam, amikor éjszaka, szoptatás után még fejegettem, hogy tejtermelést serkentsek, de hidd el, megérte! Ne add fel, szerintem sem indult még be rendesen a tejtermelés, hiszen csak kéthetes a babád! Drukkolok!
Kijön belõle???? Akkor most kevés a tejed, vagy kijön belõle? Ha bukik, az ne rémísszen meg! Az én gyerekeim annyit buktak, hogy sokszor azt hittem, több kijött belõlük, mint amennyit megettek.
A kérdező hozzászólása: Én ráteszem akárhányszor kér de, ki jön sajnos belõle és nem tudom, hogy mit csináljak vele.
szia fel a fejjel, képzeld nekem gyakorlatilag 2 és fél hós koráig alig volt tejem, most 5 és fél hónapos és szinte csak szopik.Ha végképp nem elég, szoptatás után adj neki tápszert, de mindig mikor enni kér tedd rá mindkét melledre a tápszer elõtt.Én ezt csináltam és nekem bevált.
Ha csak 2 hetes a babád még nem indult meg rendesen a tejtermelés. Igyál meg napi legalább 2 liter laktoherb teát, 6 filterbõl. Étkezz rendesen. A babádat 2-3 óránként tedd mellre 15-20 perc/mell, aztán kb 5 perc fejés. 2-3 nap alatt annyi tejed lesz, h a "szomszéd gyereknek is jut". Ha ezt eldöntötted és akarod, a babádnak ne adj tápszert, hogy éhes legyen és szívjon rendesen. És sok erõt, kitartást, türelmet hozzá! Egy hét múlva már túl leszel rajta.
Ja az elõzõhöz kiegészítésként: Patikákban, Brendonban, Auchan-ban is kapható!!!

2 hetes a kisbabam, es eleg rendszertelen meg az eves-alvas, ez mikorra all be? Vagy igy marad?

Legjobb válasz: nekünk 3 hós kora körül állt be viszonylag állandóbbra,addig gyakran váltogatta az idõpontjait. figyeld,hogy mikor dörgöli a szemét,mikor ásítozik vagy "réved el" a tekintete és akkor irány az ágyikó. aztán most 6 hós és újra kezdi átírni az egészt napunkat.

nekünk 3 hós kora körül állt be viszonylag állandóbbra, addig gyakran váltogatta az idõpontjait. figyeld, hogy mikor dörgöli a szemét, mikor ásítozik vagy "réved el" a tekintete és akkor irány az ágyikó. aztán most 6 hós és újra kezdi átírni az egészt napunkat.
Fél éves a babám és még mindig elég képlékeny a napirendünk.

2 hetes kisbabának elég az anyatej, nem kell neki egyéb folyadék?

Mondjuk ha elmegyünk valahova nem kell neki egy kis tea vagy víz, ha éppen egy kicsit szopizni akar? Az én babám nyugtatónak is cicit akar, ha viszont épp orvosnál vagyunk, vagy az utcán ott nem tudom megszopiztatni. Olyankor jól jöhet egy kis cumisüvegben az ital? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Néha lehet neki adni. Semmi baja nem lesz tõle. Én is adtam a fiaimnak. De csak vizet.

Néha lehet neki adni. Semmi baja nem lesz tõle. Én is adtam a fiaimnak. De csak vizet.
Szia.Az én lányom 9 hónapos koráig nem ivott semmit, a cicin kívül.Pedig volt egy nyár is közte, de hiába próbáltam neki adni, inkább a tejcsi kellett csak.Próbáltam teát, vizet mikor már nagyobb volt kubu, meg mindenféle gyümölcslé, de fölösleges volt.Az anyatej bõven elég.
Az anyatej bõven elég neki.ne adj neki még teákat.akkor szoktak teáztatni, ha nagyon-nagyon meleg van.
Én akkor is adtam a fiamnak teát, amikor még szoptattam. Pont az ilyen esetekre vittem magammal cumisüvegben a teát, orvosnál, vagy ha boltba mentünk, sokszor jól jött. Meg volt olyan párszor, hogy nem akart szopizni, és nem is volt még itt az ideje, de láttam, hogy be van süppedve a kutacsa, akkor mindig megitattam, nem lett tõle semmi baja.
Én másoltam be ezt a cikket. Engem emiatt nem érdekel hol vagyunk, megszoptatom. Na nem a közért közepén, de nem érdekel ki néz.
A védõnõm amikor megkérdeztem hogy kell-e (az anyósom nyaggatott, hogy teáztassam két-három hetes korától, de akkor tél volt) azt mondta, csak nyáron ill. tavasszal nagy melegben kell tejcsi mellett teáztatni, vizet itatni vele, a kicsi fiam egy hét múlva lesz hat hós és amióta gyümit ill. fõzeléket eszik kéri az innivalót, amíg csak szopizott, nem kérte, de cumisüvegben vihetsz magaddal anyatejet is vihetsz magaddal ha tudsz fejni.

36 hetes terhes vagyok, a doki azt mondta, a babám már biztos nem fordul meg és 2 hét mulva simán lehet császározni, jah meg elég fejlett is már ugyhogy semmi gond nem lehet, titeket is császároztak már 38 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.

Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.
Még lehet h megfordul a baba, nekem 36.héten fordult menetirányba...de ha a doki igy látja h indokolt a császár, akkr menj bele...2 héttel elõbb, az nem nagy idõ..
Off: Nem védeni akarom az orvost, de kizárt, hogy hobbiból végezné el a császárt és nem gondolom, hogy felelõtlenségbõl akarja elõbb világra hozni a babát. Ráadásul szülés elõtt orvost lecserélni sem igazán ajánlatos. Nekem van szülész ismerõsöm, aki teljesen kivan attól, mennyi butaságot hordanak össze a kismamák egymásnak különbözõ fórumokon, néha bele szokott olvasni és csak szörnyülködik és az a baj, hogy az anyukák hisznek is egymásnak. Az okoskodás és az orvos szidás nagyon megy itt is, én biztos, hogy ilyen esetben nem itt kérnék véleményt.
Szia, biztos, hogy nem lehet baj, nekem a magas cukor miatt mondta az orvosom, hogy úgy készüljek, a 36. héten be kell már feküdnöm megfigyelésre és a 38. hétre meglesz a baba.
Két ismerõsöm is van, akiknek a 39.héten fordult meg a babájuk. Én nem engedném, hogy a 38.héten megmûtsön. Meg is fordulhat még a baba, de ha nem, akkor is jó, ha elkezdesz vajúdni, és csak utána császároznak.
Hátén azért láttam olyan orvost aki július végén megcsászározta az összes terhes betegét akik a korházban csodálkoztak, hogy jéééé, te is? Mind azt írtuk, hogyha "nincs probléma akkor ne" Azzal nem lehet egy 2 héttel korai császárt indokolni, hogy a gyerek már úgysem fordul be. mert ok, nem fordulbe, demiért kell kiszedni idõ elõtt?
Ha nincs gond, akkor maradjon csak az a baba amíg lehet. Lehet, hogy fejlett, de pl. a 38. héten még nehezebben kezdenek el szopni. Azzal nem a doki fog szenvedni, hanem te.
Én ezt a dokit haladéktalanul lecserélném! Elõször is rengeteg baba csak a legvégén fordul be, fõleg, ha nem olyan nagy és van helye. Az enyém az utsó héten is forgott oda-vissza. Indokolatlanul 38. héten császározni nagy felelõtlenség!! A császár egy nagy hasi mûtét, aminek vannak veszélyei, csak úgy hobbiból nem szabadna elvégezni, pláne nem hamarabb. Ha a fájások beindulásakor még mindig nem fordul meg a baba, akkor el kell rajta gondolkodni, addig nem!
de semmi gondod nincs? Akkor nem értem miért nem várja meg az orvos az idõt. (nem megy véletlenül szabira?) Én nem engedném, hogy 2 héttel elõbb hozzák a gyereket, csak, ha orvosilag indokolt.
Pedig vannak sajnos dokik, akik egyaltalan nem banjak, ha talalnak okot a csaszarra. Es ezt ugy mondom, hogy ismerek belulrol szuleszetet... A legnyomosabb okok: 1. Programozott csaszart tervezni lehet, tuti akkor csinalja, amikor ugyeletben is van, igy a szulesert kapott extra penzert nem kell mondjuk szabadnapjan, vagy ejszakajan bemennie. 2. Hamarabb vegez, az elotte levo par perces vizsgalaton es betegfelvetelen kivul max 30 perces munkaja van, mig egy szules elhuzodhat, lehet, hogy fel napon at keznel kell lennie, idonkent vizsgalgatni. 3. Csaszarert sok orvos tobb penzt ker, mint huvelyi szulesert, illetve sok anyuka automatikusan is tobb penzt ad. 4. Az allami korhazak a tb-bol elnek, minel tobb es dragabb beavatkozast vegeznek el, annal tobb penzt kapnak. Ezert vannak esetek, amikor a korhazi politika az, hogy a betegellatast maximalizaljak, marpedig a csaszar tobbe kerul a biztositonak, mint a huvelyi szules. 5. Nyar van. Mi van ha egyszeruen csak a szules kornyekere van nyaralas foglalva es nem akar atadni emiatt masnak? 6. Lehet, hogy egyaltalan nem errol van szo es tenyleg jobbnak latja a csaszart.

14 hetes vagyok. Elég ha 2-3 naponta szedem az elevitet? Folsavat és c-vitamint minden nap. Sok zöldséget próbálok enni. Elég ez a kisbabámnak?

Így végre minden nap tudok wc-re menni, ami el?tte 3 naponta ha volt.

Legjobb válasz: Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta,hogy elég belöle heti 1-2,de irt fel vasat,amit mindennap szedek.

Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta, hogy elég belöle heti 1-2, de irt fel vasat, amit mindennap szedek.
Én eleinte csak elevitet és folsavat szedtem minden nap, kb. 12 hetes korunkig. Aztán a doki írt ki magneB6-ot (érzem is a szükségét, mert nem feszül így a pocakom), abból eleinte napi 1 volt, most napi kettõ. Továbbá C vitamint én is szedek (500 mg), de csak akkor, ha adott nap nem eszek legalább 2 féle gyümit. Calciumot szintén szedek (Béres, 500 mg) kb. 3-4 naponta egyet, a fogaim rendben vannak. Illetve, mivel vérszegény vagyok, vaskészítményt is felírtak (Neo-Ferro-Folgamma), abból napi 1 (de 2 kellene. Elevitet kb hetente egyszer "eszek", de akkor nem veszek be mást, csak a vasat és 1 magnéziumot. Na, jó kis koncepció:) Gondolom látszik, hogy 1. baba:)
Nekem a védõnõ mondta, hogy elég 2-3 naponta az Elevitet szedni, különben székrekedést okoz. Nálam okozott is, mert amikor elkezdtem szedni akkor minden nap szedtem, utólag világított meg a védõnõ is!
Persze elég én sem szetem csak 2-3 naponta mert megfogta a székletem meg égetett nagyon már nem szedem egyátalán igaz jo nagyon mert beteg nemvolta most sem vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!