Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes elég (87 db)

Nem elég tápláló a tejem. A gyerekorvos szerint, mert 2 hetes kislányom a 3530g-os születési súly helyett még csak 3480g. Hummana tápszert írt föl a doki, de szopizás után már nem akarja megenni. Mitől lehet táplálóbb a tejem?

Legjobb válasz: Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!

Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!
Sajnos szeretnék vitatkozni.4800grammal született kisfiam 1.5hónaposan 4300!!!! gramm volt.Óránként szoptattam az orvos és a védõnõ is csinált próba szoptatást egy evésre kb 80-100 evett.ezek után még kb 40 -et fejtem a mellembõl.2 hónapig szenvedtünk állandó cici , ordítások.Aztán azt mondta dokim hagyjak fel a lelkizéssel és ne akarjak "mindenáron"csak szoptatni.Elkezdtem hozzátáplálni tápszerrel.Minden rendbe jött, szépen gyarapodott!!!Akkor ez mitõl van?Rendszeresen evett, elegendõ mennyiséget!Mindenki azt mondja(szakemberek)nem volt "jó" a tejem.Remélem neked nem lesz ilyen problémád!!Sok sikert!9 hónapos kisfiú anyukája
Válts sürgõsen orvost, szoptass igény szerint és ne aggódj, ahogy elõttem is írták, minden rendben veletek!
Ne hallgass a gyerekorvosra (a helyedben én keresnék másik gyerekorvost!Minden csecsemõ születése után veszít a súlyából, amit 3-4 hetes korukra visszaszednek és szépen elkezdenek gyarapodni. Ezért nem szabad rögtön tápszerhez nyúlni, hanem helyette az elsõ néhány héten szoptatni, szoptatni, szoptatni! Így lesz elegendõ tejed és majd ahogy a baba egyre nagyobb és erõsebb lesz két szoptatás között is több idõ fog eltelni.2 hetes babának még bõven van tartaléka, amibõl tud gazdálkodni.Az elõtej is azért van, hogy kezdetben a pici gyomornak ne legyen megterhelõ (a természet kitalálta!!!) Jó babázást kívánok!
A harmadik hét végére kell visszahíznia a születési súlyára.
Ilyen nincs h nem elég tápláló a tejed, nehogy elhidd! :) A lányom (mondjuk õ nagy súlyú volt) 4400 al született, 4100 al jöttünk haza a kórházból.Itthon szépen evett 3-4 óránként nem sírt h éhes lenne. 4 hetesen lett 4300 és 9 hetesen pedig már 6 kiló volt. Szóval van akinél az elején lassabban épül vissza a súly:) de aztán nekilódul. Most 4 hónapos és 7 kiló:)
Egyet értek az elsõvel. Ha nem akarja elfogadni a tápszert, akkor valószínûleg elég neki a tejcsid. Pláne ha az etetések után/között nem sír, hogy éhes. + van elég pisis, kakis pelus, akkor ne aggód, rendben fejlõdik :) Én a 2. babámnál aggódtam, hogy nem hízik rendesen, szopizott/zik, mérleg nincs és nem láttam, hogy mennyit eszik. 11 hetesen 6300g :) ) (3200-el született) Úgyhogy nyugi :)
Olyan nincs, hogy egy anyukának az elsö pár hónapban nem elég tápláló a teje, ugyanis az pontosan a baba igényeinek megfeleöen termelödik. Ha a baba nem sir szoptatás után, akkor nem éhes, ha nem is fogadja el a pótlást, akkor ne eröltesd.
És ha nagyétkû a gyerek és mind a két mellbõl kiszívja akkor mi van?Csak a tápszer marad!Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!
9.56 -os vagyok.Igen én a MAGAM példáját írtam és arra reagáltam, hogy nem létezik olyan hogy nem jó tej.De sajnos igen. Ahogy írtam nagyon drukkolok a kérdezõnek, hogy ne legyen ilyen problémája.Engem nagyon sokáig megviselt lelkileg.Ezt senkinek nem kívánom!!!!
ma 09:56-os: igazad van, NEKED nem volt elég vagy megfelelö tejed, de a te babád sirt, nem volt nyugodt, ellentétben a kérdezövel - éppen ezért ez más helyzet. NEKI a picije nem sir, nem nyugtalan, semmi más gond nincs vele, csak az orvos szerint nem hizik elég gyorsan, de a tápszert sem fogadja el, azaz a tej megfelelö és elég neki.
Eszel rendesen?Én azt vettem észre, hogy amikor kalóriadúsabban táplálkoztam, akkor a tejem is zsírosabb volt, de ha diétásabban ettem, akkor sokkal éhesebb volt a kisfiam is.Most 21 hónapos és még szopik.
Ay orvos jutal;kot kap a felírt tápszer után. Válts orvost!
ha éhes lenne akkor enne....vagy sírna...de ha nyugodt és szopizik nem lehet nagy gond...egyél rendesen, sok fehérjét és ne parázz...ja és válts orvost
Én nem kezdek bele semmilyen eszmefuttásba, mert hosszú lenne, így is hosszú lesz :D Pár szóban mégis annyit, hogy nincs olyan, hogy nem tápláló anyatej, a tejünknek minden cseppje arany! Na de Te kérdeztél valamit, így hát a kérdésedre válaszolok egyenesen: a nõgyógyászom nekem a fehérjeport ajánlotta. (Biztos hallottál már róla, fõleg olyan férfiak/nõk használják, akik célirányosan edzik a testüket, hiszen a fehérje az õ számukra iszonyú fontos, attól épül az izomzat. De! A fehérje nem csak izomépítésre szolgál. Az immunrendszerünk a fehérjékbõl táplálkozik, ráadásul az egészséges táplálkozás alapköve.) Szóval lehet kapni tejfehérje, tojásfehérje, szójafehérje és kombinált fehérjeporokat. Becsapós, de testépítõboltokban szoktam én beszerezni. Ezek 100%-osan tiszta fehérjeporok, telerakva plusz vitaminokkal és aminosavakkal! És nyugi, ez nem illegális szer, ez csak fehérje, még mielõtt megijedne bárki is. Lehet utánaolvasni. (Az illegális cuccokat boltban úgysem kapnád meg.) Szóval nem leszel tõle kigyúrt izomagyú felpumpált kétajtós szekrény, ahhoz keményen edzeni is kellene hozzá, plusz kellene néhány fecskendõnyi tiltott cucc. Nem olcsó, de éppen az értéke miatt! Nos, visszatérve: a nõgyógyászom ezt ajánlotta, hogy maximalizáljam a tejem tápanyagtartalmát. És meg vagyok elégedve a fiam gyarapodásával, 14 hetes és 7 és fél kiló. (Bízom benne, hogy nem kapok túl sok támadást, nekem a férjem ezzel foglakozik és tudja mit beszél, a fiának pedig SOHA nem ártana.)
Utolsónak: igen, pont ezzel a felfogással lehet jó gyorsan elapasztani a tejet. "Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!" Valóban beletelik 2-3 napba, mire igazodik az igényekhez. Addig meg marad az, hogy akár 1-1, 5 óránként is cicin van. Ha mégis tápszer, akkor is vannak olyan megoldások, amivel a tej sem apad. De örök igazság: ha a baba nem küld jelet a szopival az agynak, akkor a büdös életben nem lesz elég a tej. A lányom ilyen nagyétkû volt, sírdogált, de mindig kapott cicit, két nap alatt helyreállt a rend, azóta sem volt ilyen probléma. HA azonnal tápszerhez nyúltam volna, már rég nem kapna anyatejet. Nyilván nem mindenáron, ahogy írta egy válaszoló itt, ha muszáj pótolni, akkor muszáj, egy gyerek se éhezzen. De ha nem muszáj, akkor ne azonnal a tápszerhez nyúljunk már.

Hogyan csináljam? 2 hetes a babám. A bal ciciből 80-90et kiszív jóllakik.3 óra mulva jön a bal cici alig van benne, 30-40, sokszor be is alszik rajta. Ez nem elég. Tegyem át a másikra? De akkor lesz elég tej a következő etetésnél a másik cicimben?

a védőnő azt mondta 6 óra kell az ujratermeléshez és hogy egyszerre csak egy ciciből etessek.

Legjobb válasz: Nekem 6 hós lesz a kislányom, es a mai napig van úgy, hogy két cicibõl szopizik. Ne mérd, mert az nem jelent semmit. Ha két ciciból szoptatsz, akkor a következõ szopinál arra a cicire tedd, amelyikkel befejeztétek. A védõnõdet el kellene küldeni továbbképzésre. Én csak tapasztalatból írok. Második baba. Hol ennyit eszik, hol annyit. Van, hogy 2 óra múlva éhezik, van , hogy 4-5 óra múlva. A tej szopizás közben is termelõdik. Picike még a babád, ha igény szerint szoptatod, akkor be fog állni a kereslet- kínálat és lesz elég tejci. Ha a baba éhes, akkor szoptasd meg, ha kell 2 cicibõl. Ne méricskéld, mert csak idegesíted magad. Sok sikert!

Nekem 6 hós lesz a kislányom, es a mai napig van úgy, hogy két cicibõl szopizik. Ne mérd, mert az nem jelent semmit. Ha két ciciból szoptatsz, akkor a következõ szopinál arra a cicire tedd, amelyikkel befejeztétek. A védõnõdet el kellene küldeni továbbképzésre. Én csak tapasztalatból írok. Második baba. Hol ennyit eszik, hol annyit. Van, hogy 2 óra múlva éhezik, van , hogy 4-5 óra múlva. A tej szopizás közben is termelõdik. Picike még a babád, ha igény szerint szoptatod, akkor be fog állni a kereslet- kínálat és lesz elég tejci. Ha a baba éhes, akkor szoptasd meg, ha kell 2 cicibõl. Ne méricskéld, mert csak idegesíted magad. Sok sikert!
Csak akkor kell ugyanarra a cicire tenni, ha 2 órán belül eteted. Amúgy váltva. Ha rendesen termelõdik a tejed, akkor nem lesz semmi gond, mindig tud majd enni. Nekem 2, 5 hónapos a fiam, néha én is azt hittem, "nincs mit ennie, vagy alig", mégis mindig megkajált. Ha kevés, akkor legfeljebb sûrûbben kér cicit, így növeli magának a mennyiséget!
Hmmm... szerintem az hogy 6 óra kell a cici újra telítõdéshez ez ostobaság, mert annyi tejed van és lesz mindig amennyire a babádnak szüksége van. Ne mérd mikkor mennyit eszik te sem eszel iszol mindig ugyan annyit. Amíg hízik minden héten addig ne aggódj. Normális hogy bealszik cicizéskor, had pihenjen elfárad benne és persze minden másban is : levegõ vétel, kakilás, pisilés, stb. Én a kislányomat 2 óránként tettem "új" cicire ha a köztes idõben kért kapott a "régibõl". Ha gondolod adhatsz neki felforralt lehûtött vizet vagy baba teát, úgyis jönnek a nagy meleg napok kell a folyadék pótlás. Remélem tudtam segíteni :)
Szia! Nem értem én ezt az egy cicibõl "kell" etetni dolgot. Hiszen ha két mellbõl szoptatsz egy etetésnél akkor azzal serkented a tej termelõdését. Az én picim és két mellbõl eszik , amelyikkel befejeztük azzal kezdjük a következõt. Az, hogy egy-egy étkezésnél mennyit eszik õ tudja és nem is mindig ugyanannyi idõ telik el mire éhes lesz. Nem esznek mindig egyformán, ha méregeted csak magad idegesíted vele. Ha éhes jelzi, és ha hízik rendesen akkor megeszi amire szüksége van.

10+2 hetes kismama vagyok. Nektek nem volt, olyan, hogy mikor leűltetek olyan mintha alulró szúrna fel valami éles fájdalom? Egy hete már a méhszalagokat és a méhemet is elég jól érzem. Ti is sűrün pisiltek?

Voltam háziorvosnál, én azt hittem fel vagyok fázva azért mentem, megnézte a pisimet és kristály tiszta volt. Azt mondta ez mind azért van, mert n? a méhem.

Legjobb válasz: Szia, nekem nem üléskor, hanem amikor sétálok, vagy bármi mást csinálok szurkál. Rmélem ez normális. Végülis elég nagy már a baba, növekednek a dolgok odabent. Pisilni sûrûn pisilek, de nincs összehasonlítási alapom milyen lenne, ha amúgy is meginnék 2 liter folyadékot. Max. fél litert ittam babavárás elõtt naponta.

Szia, nekem nem üléskor, hanem amikor sétálok, vagy bármi mást csinálok szurkál. Rmélem ez normális. Végülis elég nagy már a baba, növekednek a dolgok odabent. Pisilni sûrûn pisilek, de nincs összehasonlítási alapom milyen lenne, ha amúgy is meginnék 2 liter folyadékot. Max. fél litert ittam babavárás elõtt naponta.
Nekem állandóan szúrkált és fájt a 9 hónap alatt, a végén már nem is aggódtam miatta.


25+2 hetes vagyok. A cukorterhelésem 2 óra löty megivás után 8.2 lett! Az éhgy 7 Sok édességet és szölöt ettem a vérvétel elötti napokban. De 2 hete az éhgyomrim 4.2 lett. Volt vkinek ilyen? Mi a diéta? Elég diétázni?

Amiota tudom nem eszem édességet de éhes vagyok.Megismétlik a vizsgálatot?Jövöhéten fogad csak a diabetologus.Árthat ez a babának?2 hét alatt mi történhetet?Az amit ettem igy jelentkezhet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az éhgyomri 4,4 lett, a cukros lötyi után 10,7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7,6 lett az orvosnál a cukrom.

Szia! Nekem az éhgyomri 4, 4 lett, a cukros lötyi után 10, 7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7, 6 lett az orvosnál a cukrom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi hogy irtál nekem annyira keveset ettem ma hogy rosszul voltam az éhségtöl most hogy ettem 1 szelet kenyeret 3 szelet sajtot kezdek jobban lenni a babám is aktivabb lett:) Remélem megismétlik a vizsgálatot hihetetlen hogy nálad is milyen értékeket mértek!!!Remélem nálad is minden rendben lesz!Szia

Van okom aggódni? 16+2 hetes kismami vagyok. Hétfőn, amikor 15+4 napos voltam éreztem a babót, rúgott egyet. Azóta semmi, vagy nem vettem észre. Viszont elég sokszor szokott keményedni (napi 5-6).

Kezdek kicsit aggódni. De valaki ennyi id?sen nem is érzi még. Viszont nem vérzek, meg nem görcsölök. Sajnos az els? terhességemnél is sokat keményedtem, de így is ráhúztam. Aki tud írjon valami hasznosat nekem. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem nincs okod aggódni!!! Én pont így voltam, az elsõ érzés után majdnem két hétig semmi.... Most 19 hetes vagyok, de még most is van, hogy egy-egy nap nem érzem. Az elsõnél csak ilyenkor kezdtem érezni egy-egy nap

Szerintem nincs okod aggódni!!! Én pont így voltam, az elsõ érzés után majdnem két hétig semmi.... Most 19 hetes vagyok, de még most is van, hogy egy-egy nap nem érzem. Az elsõnél csak ilyenkor kezdtem érezni egy-egy nap
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy válaszoltál..talán kicsit nyugodtabb leszek! :)
Szia! Aggodalomra semmi okod! Sok kismama nem is érez semmit 16-18 hetesen sem! Nekem 16 hetesen mozdult meg elõször a baba és aztán jó sok nap telt el míg újra éreztem valamit!
Szia, nekem is 2. baba, és én sem érzem minden nap! 13. hét után éreztem, most is szinte minden nap, de nem túl sokszor. Gondolom ebbe belejátszik a "nagy" is, nem sok idõm van a pocakomra figyelni :) . Nem hinném, hogy gond lenne, én is keményedtem az elsõvel, néha most is, ha nagyon kimerülök, de semmi gond. Boldog babavárást! 10 hós baba anyukája és 17 hetes km

Honnan tudhatom hogy rugdal vagy boxol a babám? 21+2 hetes vagyok, már pár hete néha látványos megmozdulásai vannak a kisasszonynak, de mostanában elég sok, a férjem is látja.

De nem tudom hogy fekhet most, egyik uh-n medencevég? rá 4 napra fejvég?, elég sokat foroghat, ami nem baj, és hol itt, hol ott érzem mozogni. De kb 1 hete sokat fent jobb oldalon érzem a köldök alatt 1-2 centivel, és ott a látványos. Van hogy elég nagyot rúb/boxol van hogy picit látszik csak. Ezt mijével csinálhatja? És a szeméremcsont fölött is érzem néha-néha, de csak ritkán.

Legjobb válasz: Szia. Én sem tudom még, én 27 hetes vagyok.Majd talán késõbb, mikor elfoglalja a végsõ helyét, akkor majd fogom tudni.Most még mocorognak sokat, mindig változhat.

Szia. Én sem tudom még, én 27 hetes vagyok.Majd talán késõbb, mikor elfoglalja a végsõ helyét, akkor majd fogom tudni.Most még mocorognak sokat, mindig változhat.
Ja, és nekem volt olyan uh, ahol pár perc alatt 3 fekvésben is volt, annyit mozgolódott.
a 33. hétben vagyok, és még itt sem mindig egyértelmû, hogy a koreográfia mely részét mely testrészekkel mutatja be, de nagyjából lehet sejteni. már nem forog, inkább csak helyzetet változtat. szerintem a lábacskák erõsebb mozgásra képesek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok köszi a választ. Azt hittem hogy késõbb valamibõl lehet tudni, de akkor csak találgatok és élvezem minden egyes mozdulását! Köszönöm! Szép hosszú hétvégét Nektek!
38+5 hetes vagyok. Kb. 2 hete tudom beazonosítani a testrészeket (már amelyiket), mert most változtatott picit a helyzetén. De csak körülbelül vannak sejtéseim.

Normális, hogy a 2 hetes babánk elég sokat van fent?

Nem a a hasa miatt.. Csak úgy nézel?dik...

Legjobb válasz: Semmi gond. A babák alvási igényei is eltérõek, mint a felnõtteké is. Annak meg csak örülhetsz, hogy amikor fenn van a babád, akkor nem sír, hanem leköti magát. :) 7 hetes kislány anyukája.

Semmi gond. A babák alvási igényei is eltérõek, mint a felnõtteké is. Annak meg csak örülhetsz, hogy amikor fenn van a babád, akkor nem sír, hanem leköti magát. :) 7 hetes kislány anyukája.
Nekem most 6 hónapos a kislányom, születése óta nagyon keveset alszik napközben. Már pár hetes korában is elõfordult, hogy két etetés között nem aludt.

2 hetes lesz a babám, és 2napja elég rosszul alszik, éjszaka sokáig fent vagyunk, és álmában töbször felsír, elég nyugtalanul alszik! A tejet is vissza bukja sokszor! Mitől lehet?

Legjobb válasz: Biztosan a pocija fáj és valószínûleg azért, mert azt írod, hogy sokszor eszik keveset. Lehet, hogy túl sok jut a pocakjába az elsõtejbõl, ami ugye vizesebb és cukrosabb, mint a hátsó, zsírosabb, táplálóbb tej. Figyelj rá, hogy jól kiürítse a melledet! Illetve próbáld meg elhagyni a puffasztó ételeket, a tejtermékeket. Sajnos azt Neked kell kitapasztalnod, hogy mitõl fáj a pocakja és azt elhagyni néhány hétre, hónapra. Próbáld melegíteni a pocakját. Nálunk bevált a hajszárító, mert a meleg ellazította, a hangja pedig megnyugtatta. Hason altasd, pocakfájós babáknak az a legjobb. Nálunk még bevált BabyCalm és a BioGaia, de igazándiból hasfájós babánál az idõ lesz a megoldás. Tudom, szörnyû, de kitarrtás és türelem, türelem, türelem! Pihenj nappal, mikor a Kicsi is alszik!

Biztosan a pocija fáj és valószínûleg azért, mert azt írod, hogy sokszor eszik keveset. Lehet, hogy túl sok jut a pocakjába az elsõtejbõl, ami ugye vizesebb és cukrosabb, mint a hátsó, zsírosabb, táplálóbb tej. Figyelj rá, hogy jól kiürítse a melledet! Illetve próbáld meg elhagyni a puffasztó ételeket, a tejtermékeket. Sajnos azt Neked kell kitapasztalnod, hogy mitõl fáj a pocakja és azt elhagyni néhány hétre, hónapra. Próbáld melegíteni a pocakját. Nálunk bevált a hajszárító, mert a meleg ellazította, a hangja pedig megnyugtatta. Hason altasd, pocakfájós babáknak az a legjobb. Nálunk még bevált BabyCalm és a BioGaia, de igazándiból hasfájós babánál az idõ lesz a megoldás. Tudom, szörnyû, de kitarrtás és türelem, türelem, türelem! Pihenj nappal, mikor a Kicsi is alszik!
Lehet a pocakja fáj és tej alatt az anyatejet érted? Mert ha igen lehet túl sokszor szopik azért jön vissza neki annyi és azért is fáj a pocija. Mondjuk ez csak egy ötlet így nehéz megmondani.
A kérdező hozzászólása: igen anya tejre gondoltam! Töbször eszik keveset! Teát nem akarom kiprobálni, elég sok rosszat hallodtam róla, elég sokat morog a pocija aranyomnak, szerencsére széklete van naponta többször is!!! A védönõ hétfön jön megkérdezem töle is majd!! Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: apának a mellkasán nagyon jól tud aludni, ha hason vagy oldat szokotam lerakni aludni, hanyat nagyon ritka, cici után ritkán büfizik, hiába teszük válra nem mindig szokot, akkor is inkább bukik! Teát nem adok neki sima vízet kap forralás után, napközbe jóformán kézbe van, sokat szeretgetjük!! A pociját szoktam a lábával maszirozni meg én is simogatom neki, azt élvezi! Nem sír amugy csendes nem nagyon mutatja a hangját!! Lehetséges h felcserélte a nappalt az éjszakával? Most sem alszik még, napközbe kb annyit van fent míg eszik de van h napközbe 4 órát is alszik, hiába keltegetem h egyen! Ilyenkor meg fent van 3-4órákat!! Napközbe probálunk a párommal piheni mikor õ alszik, de napközbe vannak a tenni valok is a háztartásban! Köszönöm h írtatok!

Muszáj fejni a mellemet? A babám 2 hetes már beállt a kereslet kínálat, egy etetésnél egy cici elég neki, kb.80ml-t szopizik, amivel alszik 3 órát. Azt mondják fejjek, de minek, ha a babámnak pont elég ami van?

Van itt olyan aki nem fejt és sokáig tudott mégis szoptatni???

Legjobb válasz: Fejni ebben az esetben csak akkor kell, ha feszül a melled, vagy csomós, fáj, vagy kimarad a babánál egy étkezés. Szerintem egyébként tényleg felesleges.

Fejni ebben az esetben csak akkor kell, ha feszül a melled, vagy csomós, fáj, vagy kimarad a babánál egy étkezés. Szerintem egyébként tényleg felesleges.
Ki mondta, hogy fejni kell? Nem kell ám minden ilyen okos tanácsot meghallgatni. Én csak akkor fejtem, mikor beteg lett a kicsi és nem volt olyan nagy étvágya, aztán fájt a mellem. Ha minden rendben, akkor a fejés csak nehezíti a egyensúly beállását és neked is csak plusz munka, amúgy sem lehetsz valami kipihent. Nekem amúgy még akkor is rengeteg tejem volt, mikor már a másodikkal lettem terhes, nagyobbik fiam egy éves korában.
A barátnõm 2 évig szoptatott. Szegény gyilkolta magát, kifejte a maradékot az utolsó cseppig. Lefagyasztotta, hogy jó lesz majd fõzelékekbe, meg itatni a babát, ha már nem szopik. 2 év után a kisfiú utálattal fordult el attól a kajától, amiben megérezte az anyatejet - így kidobták az összeset. És a barátnõm épp a napokban mondta, hogy mi a fenének törte össze-vissza a mellét. A bölcsiben azok a gyerekek, akik tápszeren nõttek, nem betegebbek, mint az anyatejes. Tény, hogy tisztább, kényelmesebb, gyorsabb. Én fejtem volna magam, de nem jött ki egy gyûszûnyi maradék - biztos nem jó volt a technikám. Mindkét gyermekem 5 hónapig szopizott, akkor javasolta a pótlást a védõnõ, mert a súlygyarapodás leállt. S ahogy megindult a pótlás, elapadt a tej, tehát tovább nem tudtam szoptatni. Gõzöm nincs, hogy a technikám nem volt jó, vagy fél évre voltam hitelesítve.
Ne fejd, csak akkor ha a babád valami okból kifolyólag kevesebbet szopik és feszül a melled. 8 hónapig szoptattam, még tovább is lett volna tejem bõven, de a babám azt mondta: "Kösz Anya, de több ilyet nem iszom!"
Szia, két hetes korában én is leálltam a fejéssel... jött is 3 hetes korában a mellgyulladás :( 2-3 hétig küzdöttem, hogy visszahozzam a mellembe a tejet és ott akkor állt be a kereslet-kínálat. Hozzáteszem, sebes volt a mellbimbó, szóval lehet azért is gyulladt be, mert a fájdalom miatt nem volt tejleadó reflex. Már 4-5hete én se fejek egy cseppet sem... 10 hetes a lányom. Figyelni a kell a ciciket rendszeresen, és ha úgy érzed fejd egy kicsit, még picike a kisbabád. lehet nem szopizza ki az egészet. Nekem tanácsolták azt is, hogy szopi után masszírozzam, nyomkodjam és ha még spriccel a tej 4-5-ször akkor van benne, ilyenkor kézzel szoktam fejni, de nem vagyok profi benne :) úgyhogy ez nem 100%-os kiûrítés. Jó egészséget!

Ma 2 hetes a kisfiam. Van hogy szopizik 90 ml-ert, de van hogy csak 70ml-ert. Elég ez neki? Kb. napi 6-7x szopizik. Olvastam valahol, hogy egy 5 napos baba akár 100 ml-ert is megeszik egy alkalommal. Az én kisfiam keveset eszik?

Legjobb válasz: Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.

Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.
Nem eszik keveset, neki ennyi az igénye:) A fiam pont fele ennyit evett ennyi idõsen, mégis szépen gyarapodott, neki meg annyi volt az igénye:) Komolyan, 6-7 alkalommal evett naponta, átlagosan 30-40ml-t. Frászt akartam kapni, hogy éhen hal, de mivel folyamatosan gyarapodott, volt elég pisis pelusa, és jókedvû, kiegyensúlyozott baba volt, így végül belenyugodtam, hogy neki ennyire van szüksége:) Nyugalom!
Lányom 4 hónaposan evett meg 100 ml-t. :) 2 hetesen nagyon kicsi mennyiségeket evett, de neki meg az volt az igénye, és õ sem evett 6-7 alkalomnál többet. Tök változó az igényük, és ezért nem is lehet, nem is szabad õket összehasonlítani! Fiad nem eszik keveset, hanem épp annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha szépen fejlõdik hétrõl-hétre és van elég pisis-kakis pelusa, akkor minden a legnagyobb rendben.
Ne mérd, mennyit eszik, tedd mellre igény szerint, elveszi magától, amire neki szüksége van. 2 hetente úgyis mérik a védõnõnél, ha gyarapszik, akkor minden rendben van.
nekem 12hetesem ritkán eszik 100at v többet. ne aggódj, ha szépen nö a sulya mindegy mennyit eszik
Az én kisfiam 7 hetesen eszik 7-szer 100-at.
Amit olvastal nem anyatejesekre ervenyes.Ne merd csak hetente egyszer.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!