Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes egy-egy etetéskor (3 db)

2 hetes kisbaba egy-egy etetéskor 100 ml-t eszik, az normális?

Legjobb válasz: Hát ez elvileg kicsit sok, de ha ennyi tejed van és a babádnak meg ilyen jó étvágya, akkor annak csak örülj! A baba úgyis annyit eszik, amennyi kell neki.

Hát ez elvileg kicsit sok, de ha ennyi tejed van és a babádnak meg ilyen jó étvágya, akkor annak csak örülj! A baba úgyis annyit eszik, amennyi kell neki.
Szerintem nem sok, nekem a kórházban 50-et szopizott, mikor hazamentünk (5-6 naposan) már 90-et. Szépen gyarapodott.

Normális az, hogy 2 hetes babám éjjel átaludt egy etetést?

21-kor evett 70 ml-t, 1-kor 50 ml-t és aztán csak 6 órakor kelt fel és vett 50 ml-t + még 30 ml-t. Nem tudom, gond-e, hogy aludt vagy 4-4,5 órát?? Mert eddig mindig felébredtem én is, hogy kb. meglegyen a 3 óránkénti, de azért ált. igény szerint megy a szopi.

Legjobb válasz: Ezen ne is aggódj.Nálunk is volt olyan, hogy nem kelt fel éjjel enni.ez egyáltalán nem baj, felébresztened sem kell.Õ azt jelezni fogja mindíg, ha éhes.

Ezen ne is aggódj.Nálunk is volt olyan, hogy nem kelt fel éjjel enni.ez egyáltalán nem baj, felébresztened sem kell.Õ azt jelezni fogja mindíg, ha éhes.
Nem baj ha nem kell fel éjjel nálunk is volt hogy aludt 6 órát is egyhuzamban.Szerintem ha igény szerint szoptatod nem kell költögetni éjjel és õ is felébred ha éhes lesz, így te is tudsz pihenni meg a baba is ha õ épp aludni szeretne. 6 hetes baba anyukája
Kislányom öt hetes, sokszor átalussza az éjszakát, ami azt jelenti, hogy este 8-kor szopizik, majd következõnek reggel 4-kor. Eszem ágában sincs felébreszteni, szépen gyarapodik a súlya, a védõnõ elégedett vele. Tudja õ, hogy mennyire van szüksége!

Egy 2, 5 hetes babánál mennyi idő számít normálisnak, amit az etetéseken kívül éberen tölt?

Igény szerint szoptatom és van, hogy akár 2 etetés között vagy még több ideig is éber, persze ezt az id?t nem nézel?déssel tölti, hanem, ha nem szórakoztatom el akkor üvölt. Tutira nem éhes és nem a hasa fáj, segítsetek mi lehet a gond, vagy ez normális?

Legjobb válasz: Nekünk 4-8 hét között többször volt olyan nap, hogy reggel 7 tõl este 11-ig semmit sem aludt. Persze sírt és mi szórakoztattuk. Mi is igény szerint etettük - volt, hogy 1 óránként. Elvittük alváscentrumba, (ahol persze a váróteremben elaludt :)). Ott tanácsolták, hogy ne igény szerint hanem minimum 2 óránként de inkább 3 óránként etessünk. Nem hittük el, hogy egy ritkán etetett gyerek majd fog aludni és láss csodát - miután ritkábban etettük el kezdett aludni. Valószínû a hasa fájhatott a folyamatos etetéstõl. Próbáljátok ki! Az elsõ nap volt nehezebb, mert persze sírdogált, de azután jött az alvás.

Nekünk 4-8 hét között többször volt olyan nap, hogy reggel 7 tõl este 11-ig semmit sem aludt. Persze sírt és mi szórakoztattuk. Mi is igény szerint etettük - volt, hogy 1 óránként. Elvittük alváscentrumba, (ahol persze a váróteremben elaludt :) ). Ott tanácsolták, hogy ne igény szerint hanem minimum 2 óránként de inkább 3 óránként etessünk. Nem hittük el, hogy egy ritkán etetett gyerek majd fog aludni és láss csodát - miután ritkábban etettük el kezdett aludni. Valószínû a hasa fájhatott a folyamatos etetéstõl. Próbáljátok ki! Az elsõ nap volt nehezebb, mert persze sírdogált, de azután jött az alvás.
Az ébrenlét normális, de az üvöltés nem. Nem kell szórakoztatni, mert akkor soha nem lesz egy perc nyugtod sem. Honnan vagy benne biztos, hogy nem éhes vagy nem fáj a hasa? Hiába szopik sûrûn, ha egyszerre nem szopik eleget, éhes marad. A szopás hossza és a mennyiség nem arányos. Ha méred minden alkalommal, akkor lehetsz csak biztos benne, hogy eleget szopott.
szerintem az normális, nálunk mikor ennyi idõs volt, már az utolsó elõtti etetés után nem is hagytam aludni, kis játék, fürdés, esti ceremónia. viszont az, hogy üvölt, nem jó :( 2, 5 hetes még nem hisztizek, biztos valami nem jó neki :( elsõ válaszolóval egyetértek de még más is lehet a gondja, fázik, melege van, stb
A kérdező hozzászólása: Nem mindig, de szoktam mérni 80-100 grammot eszik 2-3 óránként.
Az én babám is pont ugyan így mûködött ! :) Már egész picinek ( most 6 hónapos )sok idõt töltött ébren. Ilyenkor ha éppen dolgom volt, pihenõszékbe raktam, és magam mellé állítottam nézelõdni, közben beszéltem hozzá. Elég jól bevált. Aztán volt az "etetéstõl-etetési sírás", ( sehogy nem volt jó, se kézbe, se ágyba, se székbe ) de ez hamar elmúlt. :) Én nem vagyok "minden etetés után mérd" típus, szerencsére a védõnõm sem volt ! Elõírt mennyiséget enni ??? Nem hiszek ebben sem. Mi sem vagyunk mindíg egyformán éhesek. A babák sem. Nem esznek mindíg, pont ugyan annyit. Szerintem az etetések utáni méregetés csak arra jó, hogy ideges legyél. Ha azért sírna, mert éhes, hidd el, ha szórakoztatod is sírna ! Fel a fejjel ! Túl lesztek ezen az idõszakon is ! Tudom hogy nehéz, akkor én sem hittem hogy valaha elmúlik, de így lesz ! Nyugodtan írj, akár privit is, ha bármi kérdésed lenne !
Elõzõ vagyok ! Még valami, ami Nekünk bejött. A hinta. Nekünk Fisher Price esõerdõs van 5 hetes kora óta használjuk, imádja. A "semmi nem jó, csak sírok" korszakában vettük. Az ülése ledönthetõ, párnázott . Ebben imád lenni azóta is ! Csak ajánlani tudom !!! Mi használtan vettük a teszveszen. Rengeteg fajta van, és tényleg jó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó, régen tervezem egy olyan hinta beszerzését és te most megerõsítettél benne, hogy ez tényleg egy hasznos "luxuscikk".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!