Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes babánk, (37 db)

Normális, hogy míg tápszerből max.100ml-t eszik meg 2 hetes babánk, addig anyatejből (nem az enyém, anyatejgyűjtő állomásról kaptuk) akár 130ml-t is betermel? Ennyire laktató lenne a tápszer vagy ennyire "üres" az anyatej?

Legjobb válasz: A hozott tej "gyengébb". Nekem a saját tejembõl és a tápszerbõl ugyanannyit evett, a hozottól meg állandóan éhes volt. Mi nem is adtuk neki sokáig. Az anyatejgyûjtõben bekeverik a különbözõ korú babák anyukáinak a tejét és egy 9-10 hónapos baba anyukájának nem olyan a teje, ami egy 2 hetesnek megfelel.

A hozott tej "gyengébb". Nekem a saját tejembõl és a tápszerbõl ugyanannyit evett, a hozottól meg állandóan éhes volt. Mi nem is adtuk neki sokáig. Az anyatejgyûjtõben bekeverik a különbözõ korú babák anyukáinak a tejét és egy 9-10 hónapos baba anyukájának nem olyan a teje, ami egy 2 hetesnek megfelel.
A kérdező hozzászólása: Anyukám dolgozik tejkonyhán, úgy tudom, hogy össze nem keverik két anya tejét, egy üveg tej egy anyától van. bár azt tény, hogy nem tudni melyik üveg milyen idõs baba anyukájának a tejét rejti :) köszi. szóval ezért van így. legalább már ezt is tudom. :)
Én úgy tudtam összekeverik. Pedig mintha ezt mondták volna a férjemnek, amikor elhozta. Na mindegy, így még rosszabb, mert lehet, hogy egy 1 éves baba igényeihez igazodó tejet kapsz. Ha összekevernék, akkor legalább lenne benne ilyen is olyan is.
Igen, "üres". Az én nagy szoptatáspárti orvos férjem azt mondta, amikor már nem volt tejem, hogy felesleges gyûjtõbõl szedni, ha a tápszert elfogadja. A hõkezelés miatt az ellenanyagok a gyûjtött tejben már nincsenek meg, ezáltal semmivel sem jobb a tápszernél. Ha megy a tápszerezés, és nem allergiás rá, gyarapszik tõle, akkor elég az.

Akinek újszülött, 1-2 hetes babája 2 óránként kelt magától enni, mikor változott ez meg?

2 hetes lesz a fiúnk és még mindig 2 óránként kel nappal-éjszaka. Jelenleg 80milit eszik, vegyesen kap anyatejet és tápszert. Éjszakára csak tápszert, hátha jobban alszik tőle de így is 2 óránként kel. A védőnő szerint próbáljam emelni az adagot és azzal lehet hogy nyerünk még plusz fél órát, de a 90milit nem eszi meg, beletömni meg nem fogom és nem is tudom. Mikorra változik ez meg? Nappal nincs vele baj de éjszaka... Kezdek kicsit kiborulni...

Legjobb válasz: Kb 2 hónapos koráig 2 óránként evett éjjel is, majd lassan az éjjelek ritkultak. 3 hónaposan elõfordult, hogy átaludta az éjszakát, de csak párszor. Azóta max 2x kel.

Kb 2 hónapos koráig 2 óránként evett éjjel is, majd lassan az éjjelek ritkultak. 3 hónaposan elõfordult, hogy átaludta az éjszakát, de csak párszor. Azóta max 2x kel.
6 hónaposan :( Nappal akkor 3 óránként evett, éjjel sûrûbben. 7 hósan átálltunk a 4 órára, a baba állította be.
Szerintem -bár nem akarok okoskodni, tudom milyen éjszaka kelni- ne a kajálásán akarj változtatni, hanem annak nézz utána, hogy egy ilyen picinek milyen az alvási ciklusa. Így talán könnyebb elfogadnod, hogy ilyen sûrûn kel. Könnyebb, nekünk felnõtteknek az õ igényeihez igazodnunk, mint neki a miénkhez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Más 2 hetes babája mennyit eszik egy nap? Most 3, 34 kg

Legjobb válasz: az enyém is kb ennyi tömegû volt, olyan 400-450 körülieket evett ilyen korában egy nap, anyatejes. kevesebbet eszik még most is, mint az elõírt, pedig már 3 hónapos, és hízik rendesen:) ne aggódj ezen. én még csak most tudtam leszokni a mérlegrõl, de már kiborító volt, hogy 100zal kevesebbeket evett 10 hetesen, mint ami meg van írva az nagy könyvben:) úgyhogy hagytam a francba

az enyém is kb ennyi tömegû volt, olyan 400-450 körülieket evett ilyen korában egy nap, anyatejes. kevesebbet eszik még most is, mint az elõírt, pedig már 3 hónapos, és hízik rendesen:) ne aggódj ezen. én még csak most tudtam leszokni a mérlegrõl, de már kiborító volt, hogy 100zal kevesebbeket evett 10 hetesen, mint ami meg van írva az nagy könyvben:) úgyhogy hagytam a francba


Normális, hogy a 2 hetes babánk elég sokat van fent?

Nem a a hasa miatt.. Csak úgy nézel?dik...

Legjobb válasz: Semmi gond. A babák alvási igényei is eltérõek, mint a felnõtteké is. Annak meg csak örülhetsz, hogy amikor fenn van a babád, akkor nem sír, hanem leköti magát. :) 7 hetes kislány anyukája.

Semmi gond. A babák alvási igényei is eltérõek, mint a felnõtteké is. Annak meg csak örülhetsz, hogy amikor fenn van a babád, akkor nem sír, hanem leköti magát. :) 7 hetes kislány anyukája.
Nekem most 6 hónapos a kislányom, születése óta nagyon keveset alszik napközben. Már pár hetes korában is elõfordult, hogy két etetés között nem aludt.

Kinek eszik még 2 hetes babája keveset, de mégis jó kedélyű, jó alvó?

Sziasztok! 2 hetes kisbabám 20-30ml-eket szopik és mégis jóllakottnak tűnik, jól alszik, jó kedélyű, van kaki elegendő (3-4 pelus naponta). Már voltunk a gyermek háziorvosnál is és mindent rendben talált. Bár ő azt mondja, hogy egy ilyen súlyú babának (3450grammal született és 3310grammal hoztuk haza) 50-60ml-t kellene ennie. Nem tudom mit csináljak, tápszerezni nem szeretnék több okból sem. Amikor szoptatás után lefejem a maradékot és odaadom neki (40-60ml) általában visszabukja. Kérlek írjatok, hogy megnyugodjak, esetleg lehetséges, hogy nem túl nagy étkű, vagy ez a kevés is tartalmazhat annyi tápanyagot, ami neki elég. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az én kislányom is sokat bukott, mindig azt hittem ,hogy az összes tejet kihányta, de mérlegre raktam és kiderült, hogy alig valami. Úgyhogy ha kéri add neki oda azt is, nem baj, ha kicsit bukik. 20-30 ml nagyon kevés.

Az én kislányom is sokat bukott, mindig azt hittem , hogy az összes tejet kihányta, de mérlegre raktam és kiderült, hogy alig valami. Úgyhogy ha kéri add neki oda azt is, nem baj, ha kicsit bukik. 20-30 ml nagyon kevés.
Ha fejlõdik rendesen, akkor nem gond, ha kevesebbet eszik. Ha nem hízik rendesen, azt meg úgyis észre fogod venni. Lehet, hogy neki még ennyi az igénye. Az én babám sem volt soha egy nagyevõ, mindig a felét, háromnegyedét ette a tõle elvártnak.
Azt nem írtad mennyi idõközönként eszi azt a 20-30 ml-t, mert az is sokat számít! Hízik egyébként? Mert ha igen, +jókedélyû, +van sok pisi, +jól alszik akkor szerintem nincs azzal gond :) . Minden babának mások az igényei, nem baj ha kissebb étkû. Viszont ha nem gyarapszik akkor valóban kevés neki (heti 100g a minimum ugye a "nagykönyv" szerint). Ahogy az elsõ hozzászóló is írta, add neki oda a lefejt tejcit ha elfogadja, nem baj ha bukik belõle, marad azért abból a pocakban is :) .

Ugye nem baj, ha a 2 hetes babánk pólyában van mindig?

Persze ki szoktuk csomagolni hogy tudjon mozogni, de ebben valahogy nagyobb biztonságban érezzük. Illetve mivel szinte egész nap alszik, ezért neki talán jobb is a pólyában, mert a magzati létre emlékeztetheti a sz?k hely miatt.

Legjobb válasz: amikor alszik, legyen pólyában, egyébként vegyétek ki és így rendben lesz!

amikor alszik, legyen pólyában, egyébként vegyétek ki és így rendben lesz!
anno a fiam is eddig volt polyában aztán kinottuk:) persze én is ezt jobbnak találom mint csak ugy szabadon.
Fürdésnél masszírozzátok, tornáztassátok, akkor nem gond.
A kérdező hozzászólása: Persze, megy a masszírozás, meg a tornázás. Azért is van pólyában, mert ha nem alszik, akkor éppen szoptatom - fekve - és így kényelmes neki és nekem is. Jobban rá tudom fordítani a cicimre.
Nekünk nem volt pólyánk, a 2. babánkat be kellett csomagolni 77 takaróba, jó szorosan, akkor érezte jól magát. Ha nem tetszik neki, úgyis ordít majd :)

Üdv! Panelben lakunk a 2 hetes babánkkal, a felettünk lakó cigaretta füstjét vagyunk kénytelenek szívni. Az ablakon kívül nem közterületnek számít a hiszen a lakáson kívül van? Jogszabályt nem találtam . Mit tegyünk?

Sajnos a férfi alkoholista a nő is dohányzik, igaz van egy két éves gyerekük, de ez nem fogja vissza őket a hajnali cigitől sem az ablakban. Most mivel itt a baba is ezt nem akarnánk hagyni. Mivel az ablakban dohányoznak félünk egyszer kigyújtják a szunyoghálót és leég a lakás.A közös képviselőnk egy nulla.

Legjobb válasz: A saját lakásában azt csinál amit akar. Nem tudsz mit tenni, ha a szép szó nem használ akkor vagy megszokod, vagy megszöksz. Sajnos.

A saját lakásában azt csinál amit akar. Nem tudsz mit tenni, ha a szép szó nem használ akkor vagy megszokod, vagy megszöksz. Sajnos.
A mi szomszéd tömbünkben egy idegbeteg, feljelentgetõs , igazi házisárkány a közös képviselõ, a bagósokat mégsem sikerült kiirtania!A rohadt füstjüket az erkélyen fújják és behozza a szél a környezõ lakásokba, de van olyan is, amelyik a lépcsõházban füstöl, onnan is bejön a bûz!Nehogy már mi költözzünk el miattuk!Szívják a lakásukba és fújják más orra alá a bûzüket!Undorítóak, már csak a lépcsõházban meg erkélyeken kéne a dohányzást betiltani és akkor rendben is van.
Az õ lakása, azt csinál amit akar.
Ugyan már. A füst felfelé száll, de ha nem így lenne, akkor sem tudnál mit csinálni. Te meg akkor vigyázz, nehogy sírjon a babád, mert az is zavarja a szomszédokat, lehet, hogy valaki nem tudja magát kialudni miatta, fáradtan megy dolgozni, és emiatt balesete lesz, ez is káros. Még mielõtt megszólnál, hogy milyen bunkó vagyok, nekem is van kicsi gyerekemn, nem dohányzom, de azért ez túlzás.
Én még úgy tanultam, hogy a füst /meleg levegõ/ felfelé száll, úgyhogy kissé érdekes a kérdésed!
Alkoholista az, aki ugyanannyit iszik mint én, csak nem szimpatikus.
A kérdező hozzászólása: Nem szólok meg senkit, és nekik is van gyerekük, nagyobb zajjal van és többet sír mint a mienk.Errõl ennyit.És igen én is úgy tudtam hogy a füst felfelé száll, és itt mégis azt szagolom.Milyen érdekes.Ha nem érezném nem írtam volna kérdést valószínûleg.Csak hasznos válaszokat reméltem.
A dohányfüst minden irányban terjed!
Hiába van az ablakon kívül, nem minden közterületre terjed ki a tilalom, általában csak megállókban és környékén, játszótereken, éttermekben, kocsmákban, illetve ahol ez ki van írva, ott nem lehet dohányozni. A saját lakásában nem tudod megtiltani, azért viszont szólhatsz ha kidobja az ablakon, mert az valóban veszélyes, nekünk esett már be így csikk nyáron a nyitott ablakon, ki is égett a padló, még jó, hogy idõben észrevettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy valakik nem csak okoskodnak, hanem normális választ tudnak írni.

A barátaim 2 hetes babája folyton sír, 7 órát is 1huzamban, és nagyon gyorsan ver a kis szíve. Arra gondolnak, hogy a pocija fáj, de ennyire?

Már voltak gasztroenterológushoz/ laktóz érzékeny?/ és a kardiológián is mert a kicsi szíve 220at is ver, nyugalomban 160-180. Azt mondták nekik mind a 2 helyen hogy 3 hónapig nem tudnak semmit megállapítani és mondani. Szegény barátn?m teljesen kivan semmit nem alszanak mert a baba folyton csak sír, t?lem kérne tanácsot de nem tudok semmit segíteni esetleg valakinek hasonló tapasztalat? Éjjel már nem mer leülni a babával mert azonnal elaludna és fél hogy kiejti a gyereket a karjából.

Legjobb válasz: Nyugalomban sokkal gyorsabb az õ szivük mint egy felnõtté.nem hasfájos a baba?miket probáltak erre neki?tápszeres,anyatejes?eszik eleget?

Nyugalomban sokkal gyorsabb az õ szivük mint egy felnõtté.nem hasfájos a baba?miket probáltak erre neki?tápszeres, anyatejes?eszik eleget?
A kérdező hozzászólása: Anyatejes, és sokat evett egyszerre az volt a baj, de aztán betartották a 3 órát és a 100ml-t és akkor is ugyan olyan rossz volt valami. Infacol Espumisan minden, az a csõ végsõ esetben, ilyen magos vagy milyen párna... A kardiológián azt mondták, hogy nem kellene a szívének ilyen gyorsan verni, /csecsemõkori tachikardia/
Hú, hát jó nehéz tanácsot adni... Jó lenne tudni, hogy mivel próbálkoztak eddig a megnyugtatásra. Puha dologba bugyolálni? Imádják a picikék. Cumi? "Puma a fán" fogás? Hasra tevés? Lehet, hogy fázik. Nekünk már izzasztó meleg van, de nekik még nagyon nem jó a hõháztartásuk. Eleget büfiztetik? Lehetséges, hogy sok levegõt nyel, a büfik pedig nehezen jönnek ki és beragad. Nálunk ebbõl szokott sírás lenni. Rendesen van kaka? Nagyon sajnálom õket, de még tényleg annyira kicsike a baba, hogy igazán megismerni/kiismerni sem volt idõ. Próbálkozni kell folyamatosan, valami csak beválik.
Az én babám is hasfájós most 2 hónapos, teljesen ugyan az a szitunk mint ott. Azt még nem tanácsolták, hogy tornáztassák a babát, a lábát fel kell tolni teljesen a hasáig és vissza ill babaolajjal masszírozni a pociját óra mutatóval megegyezõ irányban, még azt tudom tanácsolni, hogy fel kell melegíteni egy textil pelust és azt rá a pocira. Mi amikor hasfájós ezeket szoktuk bevetni, na meg használjuk az espumisant is. És az anyuka nagyon figyeljen oda a táplálkozásra is, én pl semmilyen gyümölcsöt nem eszek nyersen csak befõttet, fûszeres ételt és puffasztót ne egyen, tejterméket is csak nagyon keveset. Pl én csak 1.5dl tejet iszom meg max egy nap mert ha annál több akkor már üvölt tõle. Nagyon nagyon sok kitartás kell és nagyon sok türelem és ne legyenek idegesek mert az átragad a babára is és még jobban sírni fog. Remélem tudtam segíteni az én babámnak most két hete nem fájt a pocija most 7 hetes.
09:21-es "A dokink mondta, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának, az elsõ 1 évben nem is ajánl mást, de sajnos vannak babák, akik nem bírják." Nallunk a csaladba pontosan ez volt a helyzet. :(( Szegeny unokahugom kislanya hetekig orditott. Az apuka munkabol hazajott, o setalt a kislannyal mert az anyuka mar nem birta, o addig hozzank jott at aludni, utanna majd az apuka... Pokol volt az egesz. Neha mi atmentunk es atvettuk a babat. Egyszeruen nem lehetett letenni. Amig valaki ra nem beszelte az unokahugomat, hogy adjon 3 napig tapszert de fejje a tejet nehogy elapadjon. Es csodak csodajara a babat le lehetett tenni, nem sirt, aludt, nyugodt baba volt. Emlekszem, hogy alltunk az agya mellett es teljesen ledobbentunk, hogy te jo eg ez a baba nem sir pedig letettuk. Szornyu volt. :( Laktoz erzekeny volt a kislany es nem tudta lebontani a laktozt az anyatejben. A doki irt fel valami cseppeket amik lebontjak a laktozt es igy az anyuka megint elkezdte szoptatni. Sajnos a cseppek nem tettek csodat es ismet orditott a kislany. Mig vegul attertek tapszerre. Nem azt mondom neked, hogy nallatok is ez a helyzet de ha laktoz erzekenyseget allapitottak meg a babanal akkor az is lehet a siras oka!! Nem irtak fel neki ilyen cseppet ami lebontja a laktozt? Mert enyhe esetekben ez is segit. Nallunk a csaladba sulyos laktoz erzekenysegrol volt szo, ezert nem segitett a csep.

Panelban hogyan szoktassam a kinti levegőhöz 2 hetes babánkat ha az első sétára készülünk?

Ha jól felöltöztetem, sapkát adok rá és a du.- i ny?gös id?szakban együtt nézegetünk a nyitott ablaknál az vajon jó?

Legjobb válasz: igen kezdetben tökéletes késõbb ha nem francia erkélyetek van hanem a rendes akkor babakocsiban ott is lehet jó pár percig utánna mehettek sétálni.

igen kezdetben tökéletes késõbb ha nem francia erkélyetek van hanem a rendes akkor babakocsiban ott is lehet jó pár percig utánna mehettek sétálni.
A kérdező hozzászólása: sajna nincs erkély:( de akkor ma beöltözünk az esti tutujgatáshoz és nagyra nyitjuk az ablakot:) De jól fog kinézni a család:D
ÚGY IS lehet hogy amikor szellõztettek / kereszthuzatot akarsz csinálni akkor elötte felöltözteted és lerakod a földre a játszószõnyegre tíz perc negyed óra és vége.
Jól felöltöztetve kitoltam az erkélyre hogy szokja a kinti levegõt elõször csak rövid idõre 5-10 perc de ott voltam Vele.
hmm... mi is panelban lakunk, októberi a babám, 2 hetesen levittük és lent is maradtunk vele. én így nyugodtabb voltam, mint rányitni az ablakot. Semmi baja nem lesz, ha rendesen felöltöztetve leviszed egy kicsit. Délelõtt vidd le vagy kora délután, amikor már süt a nap. Ha bemelegszik bent a melegben és rányitod a hideg levegõt sokkal könnyebben megfázhat szerintem, mint akkor, ha idõjárásnak megfelelõen öltöztetve leviszed levegõzni. figyelni kell lent is, hogy ne legyen melege és ne is fázzon, és ha ez stimmel, akkor nem lesz semmi baj
Mi is panelba lakunk, és nekünk sincs erkélyünk, csak ugynevezett kilépõ.Én jól felöltöztettem és kinyitottam az erkély ajtót.Elsõ nap 5 percre aztán mindig nüveltem az idõt.10, 15, 20percre.ezt az elsõ 4 napban már elkezdtem amikor haza jöttünk mert 5. nap már ballagásra kellet mennünk..de persze akkor egyszerübb volt mert április volt és nem volt ilyen hideg.

2 hetes babám egész nap sír (na) ha nem a kezemben cumival a szájában lenne folyamatosan. Ez normális? Volt valakinek ilyen babája? Meddig tart ez?

Legjobb válasz: Ismerosok babai mind ilyenek voltak. Valoszinu faj a pocija. Esetleg megprpbalhatsz adni neki ilyen szelhajto cuccokat mint coelif v vmi mast, esetleg komenymagos teat. 3-4 honapos korukra automatikusan kinovik. Nekem egy 4 hetesem van, raadasul tapos baba, szerencsere nem sir, de sokat vonaglik. Rossz nezni. En mar alig varom, hogy ezen tul legyen!

Ismerosok babai mind ilyenek voltak. Valoszinu faj a pocija. Esetleg megprpbalhatsz adni neki ilyen szelhajto cuccokat mint coelif v vmi mast, esetleg komenymagos teat. 3-4 honapos korukra automatikusan kinovik. Nekem egy 4 hetesem van, raadasul tapos baba, szerencsere nem sir, de sokat vonaglik. Rossz nezni. En mar alig varom, hogy ezen tul legyen!
Nekem mindkét gyerkem ilyen, a lányomnál úgy 3-4 hónapos koráig tartott - hasfájás volt az oka, õ szopizott, de cumit is adtam neki, mert fuldoklott az ömlõ tejemtõl, amikor csak komfortszopizott volna. A fiam most 3 hónapos, nála még nem múlik, szopik õis, de cumit nem fogadott el, így kb én vagyok a cumija, aludni max 20 perceket, napi 2-3 alkalommal vagy a hátamon... Tudom ajánlani a hordozókendõt, nekem mindketten prímákat aludtak benne, függõlegesen tart és átölel, így olyan, mintha fognád és az emésztést is serkenti, na meg nem szakad le a karod
Csatlakozom az elsõhöz. Ha tudod szoptatni, akkor hagyd a ciciden amennyit tudod. Én sem vagyok az az "õsanya" típus, én is sokat szenvedtem az elsõ pár hétben, pedig így utólag azt mondom egyáltalán nem "extra sírós" a babám. Eleinte fájt is nagyon a szoptatás, szóval szenvedtem eléggé, de mégis ez az egy tanácsom van, neki is megnyugvást jelent és neked is kicsit nyugi van amíg üldögélsz szoptatsz és csönd van. :) Az elsõ 6-8 hét nekem nagyon rossz volt, pedig tényleg "jó" babám van, mégis rettenetesen szenvedtem... mostanság is nehéz (12 hetes), de mérföldekkel jobb, nyugi! :)
4-es vagyok... hû 3szor írtam le a szenvedtem szót... nnna azért ennyire nem rossz az anyaság!!... :D:D Kitartás és jó babázást, hamarosan imádni fogod a rossz percekkel együtt is! :)
A kérdező hozzászólása: Szoptatom is, de nem lehet egész nap a mellemen mert van egy 1, 5 éves tesója és egyébként is túl sok a tejem ahogy az egyik válaszoló is írta, egy idõ után fuldoklik már tõle, a tej meg csak ömlik és ömlik a szájába õ pedig bukik egyfolytában és gondolom ettõl (is) fáj a hasa. Próbáltam elõfejni is, de nem tudom úgy eltalálni a leszívást hogy csak annyi maradjon hogy ne egye túl magát. Nem tud komfortcicizni a cicimen, nem lazul el rajta. Tudom hogy ez sokaknak hihetetlen de tényleg így van. Az egész napos sírást pedig nem hallgathatjuk ezért jobbára kendõben cumival a szájában rajtam van így van 2 kezem is. Vagy csak szimplán a kezemben tartom de akkor is kell a cumi. Csak ritkán és csak néhány percig van el nélküle. Ez akkor tényleg normális?
Tök normális. Ha van kendõd, az a legjobb, így tudsz minden mást is csinálni, pl. a naggyal foglalkozni. Éjjel hol van? Alszik? Szegénynek nem lehet egyszerû most, de hidd el, nem marad így örökké. Az én kislányom is sokat volt eleinte kendõben, 6 hónapos korában viszont már alig használtuk.
Teljesen normális folyamat ez, hiszen még a sok tejcukrot nem tudja megemészteni a kis emésztõrendszere. Nálunk 4 hónapos koráig tartott, uh még van vissza nektek bõven. Érdemes lenne pl laktáz enzimet kipróbálnotok, hátha segít neki, és neked is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!