Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes babám és (234 db)

A chamomilla ch15 -ből hányszor lehet adni egy nap egy 2 hetes babának? És milyen időközönként? Én 3 bogyót adtam neki gyorsan hatott, de egy óra múlva már el is múlt a hatása. Hasfájásra kell. Du sokat szenvedünk.

Legjobb válasz: Szia! Ha beütöd a keresõbe a golyó nevét, mindent megtudhatsz! Azt írja 5 golyó,akár negyedóránként. Én soha nem adtam ilyen sûrûn, napi 3-4x 5 golyó. Az is fontos, hogy egy pár csepp(épp,hogy a golyókat ellepje a víz) felforralt vízben old fel és a baba szája szélén apránként beadagolva. Fontos, mert a nyálkahártyán keresztûl szívodik fel. Ha nagyon fáj a baba pocija, akkor kipróbálhatod az Espumisan cseppet vagy a többi pocifájásra való szereket, hátha erõsebb hatásúak.

Szia! Ha beütöd a keresõbe a golyó nevét, mindent megtudhatsz! Azt írja 5 golyó, akár negyedóránként. Én soha nem adtam ilyen sûrûn, napi 3-4x 5 golyó. Az is fontos, hogy egy pár csepp(épp, hogy a golyókat ellepje a víz) felforralt vízben old fel és a baba szája szélén apránként beadagolva. Fontos, mert a nyálkahártyán keresztûl szívodik fel. Ha nagyon fáj a baba pocija, akkor kipróbálhatod az Espumisan cseppet vagy a többi pocifájásra való szereket, hátha erõsebb hatásúak.
Ezek a szerek nem úgy hatnak mint a gyógyszerek! Beindítják a szervezet öngyógyító folyamatát, ezért pár napig rosszabbodhat is a dolog, majd csak utána javul. A chamomilla mellé szoktak adni másik szert is, a tünetektõl függõen. Ezeket nem lehet túladagolni, így bátran alkalmazható. Beadása elõtt és után 20-30percig nem szabad inni és enni. Elõször a legjobb ha kúrát csináltok ami 10nap 3x5golyó és 10nap 1x5golyó majd egy hét szünet. Ezeken az adagokon kívül lehet pluszban adni ha nagy a baj, nem ártasz vele. Ha leírod a tüneteket, segítek a másik szer választásában. Írj nyugodtan privit. Még nagyon jó a pocak maszírozása, kézzel vagy a lábait nyomkodva a hashoz, hogy a levegõ távozását segítsd. Infacol is hatásos ideig óráig, legalábbis nekünk így volt. Próbáltuk még az aloe activátort meg számtalan gyógyszert, de csak a homeósok váltak be.

Ma voltunk gyerekorvosnál a 2 hetes babómmal, és megállapított köldök illetve heresérvet! Azt mondta ne aggódjak, elvileg magától elmúlik! Szerintek? Van aki hasonló helyzetben volt/van?

Legjobb válasz: Szia! Kislányomnak volt köldöksérve, az tényleg elmúlt magától. Szerintem figyelgesd, és legyél türelmes. Reméljük, nem kell majd mûteni. -Macska-

Szia! Kislányomnak volt köldöksérve, az tényleg elmúlt magától. Szerintem figyelgesd, és legyél türelmes. Reméljük, nem kell majd mûteni. -Macska-
szia, az én kisfiamnak is 2 hetes korában lett egy jó nagy köldöksérve. azt mondta az orvosunk 1 éves koráig elmúlik. hát kételkedtem, fõleg hogy úgy láttam egyre nagyobb. most 3 hónapos korára elmúlt.:-))))tökéletes, szép köldöke van. ahogy nõnek erõsödnek a hasizmaik és az a kis rés záródik magától. én pelenkázáskor és mindig, mikor láttam hogy kint van, reponáltam a sérvet. nem tudom ez segített e. a heresérv szerintem nem múlik el magától, azt meg szokták operálni nagyobb korban.

Hány óránként kéne ennie egy 2 hetes babának? És hogyan?

10 napos a babám, 1-1 szopi pelenkázással kb. másfél órás program. Utána kb. fél óra míg elalszik. Ha hagyom, akkor képes 3-4 órákat aludni, de így egy nap csak 4-5-ször eszik, ami neki szerintem még kevés, ráadásul tejem sincs túl sok és azt ? tudná serkenteni. Keltsem fel 1 óra alvás után mindig? Fejni próbáltam, de azt meg a bimbóm nem díjjazza...

Legjobb válasz: Ne költsd fel csak azért,hogy egyen! Ha éhes lenne,akkor úgyis felébred magától. Igény szerint szoptass. Nem kell azzal foglalkozni,hogy naponta mennyi szopi van. A lényeg,hogy amikor kéri,akkor kapjon.

Ne költsd fel csak azért, hogy egyen! Ha éhes lenne, akkor úgyis felébred magától. Igény szerint szoptass. Nem kell azzal foglalkozni, hogy naponta mennyi szopi van. A lényeg, hogy amikor kéri, akkor kapjon.
Én kb 4 óránként szoptattam, és simán aludt 3, 5órát egyhuzamban. Ezzel semmi baj nincs. Ha éhes azonnal reklemálni fog :) )) Sokan túlbuzogják ezt a dolgot, hogy 2-3óránként evés, méregetni mindig a súlyát hogy eléggé gyarapszik-e, szigorúan felkelteni stb.... Nem kell a para, örülj hogy ennyit alszik, majd ha elkezd növögetni......:) :) Egyre kevesebb idõd lesz pihenni.
Azt megkérdezném, hogy éjszaka szopik? Vagy hogy jön ki a 4-5?
A kérdező hozzászólása: éjszaka is kb. ugyanolyan sûrûséggel ébred, így igen, 1 igazi éjszakai szopi is van.
A súlya jól gyarapszik? Mert csak akkor kell felkölteni a szopi miatt, ha nem hizik elég ütemben. De ezt a gyerekorvos és a védõnõ úgyis mondaná, ha nem hizna eleget.
Én két hetes babát legfeljebb 3 órát hagynék aludni. Ilyenkor még nem minden baba jelzi az éhséget, van amelyik aluszékonyabb, és ha még nem indult be a tejrendesen, akkor fõleg. Szerintem 3 óra után tedd cicire. De ez az aluszékonyság nemsoká elmúlik.
A babàink egyidösek :) csinàld sokkal lazàbban hidd el könnyebb lesz....èn akkor szoptatok, amikor a lànyom jelzi, hogy èhes van ugy, hogy 3 orànkènt van ugy, hogy 4 orànkènt.Minden baba màs, de szerintem sem kell felkelteni, felesleges jelzi a baba mindenkèppen, hogy mire van szüksége.Jo babàzàst Neked:) ))
Ha gyarapodik a súlya, hagyd! Az én kislányom pont ilyen volt. Lazán végigaludt 3-4 órákat. (Alig volt 1 hónapos, amikor "megtalálta" a hüvelykujját, és akkor éjszaka akár 6-7 órát is aludt egyhuzamban!). Ha 1 óra alvás után felébreszted nem lesz jobb, mert állandóan kialvatlan lesz...


Mit tegyek? El vagyok kenődve. Hány óránként etessem 2 hetes babámat, ha ő simán aludna 4 órákat, de csak 40-50-eket szopizik? És mennyi ideig szoptassam? Bővebben lent

3900 gramm, szóval szerintem több tejci kellene neki, de nem szívja ki mind, ami a cicimben van. Szerintem kicsit lusti, mert az elején szopizik, aztán a zsíros tejcit már nem szívja ki, azt mindig le kell fejnem. Szopizás közben rendszeresen elalszik. Van aki azt mondja igény szerint szopiztassam, de akkor semmi rendszer nincs. Van aki szerint meg, ha törik, ha szakad keltsem 3 óránként, hogy szokja, hogy nem akkor van cici, ha sír, hanem rendszer szerint és max 40 percig szoptassak, ha utána üvölt, akkor se vegyem cicire, mert akkor sosem szívja majd ki a zsíros tejet.

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.

Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.
Ha nem sír és ö elégedett a súlyával akkor ne keltegesd. mérd hetente és ha hízik akkor nincs baj. persze ha nem hízik akkor kell keltegetni. még nem kell rendszer. nekem tápos volt de ilyenkor még semmi rendszer nem volt. föleg éjszaka ne keltegesd. 4 óra nem nagy gond. 6 óránál ne aludjon nappal többet. de éjszaka hagyjad.szerintem.
Ez a rendszermánia szerintem nem jó dolog. Egy ilyen pici babára szívtelenség ráerõltetni a felnõttek által kitalált elõírásokat. Ilyen fiatal babuci persze hogy elalszik szopi közben, hiszen az komoly munka, elfárad. :) Ha õ ennyit igényel, akkor ennyit igényel. Ha nagyon aggódsz a gyarapodása miatt, akkor nap közben keltsd fel esetleg, amikor látod hogy éberebben alszik, vagy csak simán feküdj mellé és adj neki cicit olyankor, lehet hogy félálomban is nekiáll enni. Annak meg hogy éjjel hosszan alszik, örülj! :) Én soha nem hagyom üvölteni az enyémet (fél éves múlt). Egy kisbaba nem üvölt ok nélkül, mindig akar vele valamit közölni. Nagyon ajánlom ezt a könyvet: Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában. ;)
ne idegesítsd magad semmin, ha van 3-4 kakis és több pisis pelusa, akkor szard le hogy ki mit mond, a babádnak így jó és csak az érdekeljen. Az elsõ babánál én is majd belebolondultam a sok "okos" tanácsba, most a 2. már tudom hogy csak az õ igényei számítanak. Csak rá figyelj, senki másra. Itt sem fogsz ennél jobb tanácsot kapni. Vannak ez elborult agyú szoptatás mániákusok, akik birtokolják a bölcsek kövét, rájuk egyáltalán nem kell hallgatni, mert csak a hülyeséget szajkózza az összes.
A kérdező hozzászólása: És akkor is hagynátok, ha csak 20-at eszik, vagy 30-at??? Mert ilyen is van.
Hát én hagynám. Részemrõl elfogadtam, hogy nincs rendszer, vagyis az a rendszer, amit a baba kialakított, és ha neki az összevissza volt, akkor az volt a rendszerünk. Én nem mérem itthon a babát, a tanácsadáson mérik, egyébként meg látom, hogy szép pufi, van kakis és pisis pelus elég, így nem idegeskedtem, ha idõnként keveset szopizott. Esetleg kínálgasd cicivel, pl amikor alvás közben félálomszerûségbe kerül. Ha nem is kelted fel, de mondjuk érzékeli, hogy ott a cici, lehet, hogy szopizik kicsit, és alszik is tovább. 2 hetes babánál szerintem is korai még rendszert kialakítani, még ha késõbb szeretnél is, õ még nagyon pici és a szopizás is kifárasztja. Én mindenképpen az õ igényeihez igazodnék.

Mit csináljak ha a 2 hetes babám állandóan cicin akkar lenni és ha nem teszem rá sír? De ha sokat van ott fáj a hasa.

Legjobb válasz: Az en babamnak is volt ilyen idoszaka,h reggeltol estig a cicin logott epp par percig birta csak,vagy mig aludt.Bizonyos idoszakokban ez termeszetes .Allitolag ilyenkor jobban serkentik a mellet h tobb tejcsit termeljen,mert nekik is nagyobb adagban van ra szukseguk.Vagy csak siman a kozelsegedet hianyolja. Gratulalok a babahoz! 12 hetes kisfiu anyukaja

Az en babamnak is volt ilyen idoszaka, h reggeltol estig a cicin logott epp par percig birta csak, vagy mig aludt.Bizonyos idoszakokban ez termeszetes .Allitolag ilyenkor jobban serkentik a mellet h tobb tejcsit termeljen, mert nekik is nagyobb adagban van ra szukseguk.Vagy csak siman a kozelsegedet hianyolja. Gratulalok a babahoz! 12 hetes kisfiu anyukaja
A pocija nem attól fáj, ne aggódj, amit pedig az elsõ válaszoló írt, teljesen igaz!
Hát, izé, persze mindenki azt gondolja, hogy az õ egyetlen (netán két) babájával szerzett tapasztalata mérvadó, de az igazából csak a mendemonda kategóriba esik bele. Ha a gyerek egyfolytában szopik, akkor bizony fájni fog a hasa, mert nem tud elég gyorsan emészteni hozzá. Nem azért van a 3 órás rendszer, hogy stopper szerint ragaszkodj hozzá, de azért az állandó szopás sem normális. Tedd le nyugodtan, egy kicsit sírhat, attól fejlõdik a tüdeje. Ha sosem hagyod magában feküdni, mitõl várod, hogy megszokja, hogy nincs állandóan kézben? Néha elég kicsit simogatni, vagy csak rátenni a kezed, hogy érezze, nincs egyedül.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Én azt olvastam hogy az anyatejes babákat nem lehet túl etetni és maguk tudják mennyi kell neki!Nálam is vannak idõszakok mikor többet lóg a cicin!
Nyugodtan hagyd cicizni. Ha igény szerint szopizik, hamarabb kialakul a kereslet-kínálat rendszere és egyre kevesebb idõt lesz mellen. A hasa valószínûleg nem attól fáj. Az én 16 éves nagy fiam még nem ilyen rendszerrel volt szoptatva (szigorúan 3 óránként) és állandóan fájt a hasa. A többi gyerekemet már igény szerint szoptattam, mégsem volt soha hasfájás...nagycsaládos anyuka
Én ugyanígy voltam a kisfiammal! Sajnos nekem nem vált be az igény szerinti szoptatás, pedig négy hétig azt csináltuk, végül pár napja az ügyeleten kötöttünk ki, mert úgy sírt szegény gyerek, mint akit nyúznak és nem tudtam mi baja történhetett. Végül kiderült, hogy ennyire fáj a hasa, mert túlette magát! Még meg sem emésztette az elõzõ szopit, már újból ráevett! Úgyhogy mi most tartjuk a három órát (persze nem óramû pontossággal, ha fél órával elõbb kér akkor kap), és úgy tûnik ez beválik, már megszokta! Persze ez nem törvényszerû, hogy nálatok is így lesz! Jó babázást! :)
5hónapos a lányom mindig igény szerint szoptattam! 1hónapos koráig szinte állandóan cicin logót sosem volt hasfájós! Nem mindig éhesek amikor cici kell nekik szomjas vagy csak kell neki a közelség!
Hát ez tiszta káosz! Az én babám is ezt csinálta az elsõ 6 hétben, de én próbáltam tartani a 3 órát, mert nagyon fájt a szoptatás. A védõnõm is azt mondta, hogy tegyem mellre, ha sír. Viszont én is azt olvastam, hogy túl lehet etetni. A kórházban a csecsemõosztályon is is azt mondták nekem, hogy haragszanak az igény szerinti szoptatás tanításáért, mert így lesznek a hasfájós babák. Hát én nem is tudom. Azért a másfél órát próbált meg kivárni, állítólag ennyi kell nekik, hogy megemésszék a tejet, nem pont 3 óra.

Hogyan tudom leszoktatni a 2 hetes babámat arról, hogy ne csak ölben legyen? Hogyan tudnám egy kis önállóságra szoktatni? Tudom még sok ölelésre van szüksége, és én ölelgetem is, na de egész nap?

Sajnos az apukájának el?bb-utóbb dolgoznia kell menni és akkor én maradok itthon vele egyedül.

Legjobb válasz: A két hetes baba még nagyon pici. Neki még te jelented a biztonságot. Az én babám is sírós volt,olyankor magamhoz öleltem és ringattam,puszilgattam. Ha nem akarod ölben tartani egész nap, akkor fektesd az ágyatokba és feküdj mellé. Én rengetegszer nyugtattam így meg. Azóta már 6 hónapos és magában elalszik a saját ágyában és szépen eljátszik egyedül is. Kitartás! :)

A két hetes baba még nagyon pici. Neki még te jelented a biztonságot. Az én babám is sírós volt, olyankor magamhoz öleltem és ringattam, puszilgattam. Ha nem akarod ölben tartani egész nap, akkor fektesd az ágyatokba és feküdj mellé. Én rengetegszer nyugtattam így meg. Azóta már 6 hónapos és magában elalszik a saját ágyában és szépen eljátszik egyedül is. Kitartás! :)
Az ut. válaszolónak igaza van. Nálunk is az volt a probléma, h nagyon sírt, sehol sem nyugodott meg, aztán jött egy ötlet, h betekerjük. Mivel a kórházban is pólyában volt, itthon ugyan nem volt pólya, de egy kispléddel pótoltuk, úgy raktam köré, h a karjai szabadon voltak, viszont érezte maga körül a "védelmet". Viszont az, h magától forog, nem jó, mi gyógytornászhoz járunk és ott mondták, h egy ekkora baba még magától nem tud forogni, ez azért van, mert kötöttek az izmai és a fejével "viszi" az egész testét. Szóval, szerintem nézesd meg orvossal vagy gyógytornásszal, ez is lehet a gond, h. nem tud vagy nem akar megmaradni egyedül.
Nem vagy rossz anya, de értsd meg hogy egy két hetes babától nem várható el az önállósság.9hónapig benned volt, cipelted magaddal, ne várd hogy két hét alatt ezt "elfelejtse". Te vagy neki a minden.Étel, ital, vígasz, melegség, nyugalom. A pólyázás tényleg jó dolog, nekem is bevált, jókat aludt.Volt mikor a kezemben, volt mikor a kiságyban.Akkor feszengett amikor fájt a hasa.Akkor bebugyolált állapotban az ölembe vettem és összeszorítottam egy kupacba szegénykémet.Úgy aludt.Várj még ezzel a lepasszolással pár hetet, hidd el jobb lesz.Most még ne erõlködj hogy ellegyen magába és önálló legyen.
Nem szeretnélek megbántani, de akkor miért szerettél volna babát? A kicsinek az öledben a helye.És nem azért sír, mert nem jó ott, hanem mert valami nem passzol, fáj a hasa, vagy túl meleg van, vagy szomjas, akármi.Egy kisgyereknek az agya egy éves koráig nem fogja fel, hogy mi az a hiszti.Az addigi összes sírást komolyan kell venni, õ még egy éves koráig nem tudja, hogy az irányítás az õ kezében van. Az enyém sokat volt ölben, kézben, 15 hós, már alig ül oda hozzám. Ha most ellököd magadtól, késõbb egyre jobban fog tapadni, ki kell bekkelni ezt az elsõ évet. Vegyél hordozókendõt, kösd magadra, õ is veled van, te meg csinálod a dolgodat.
Ha egy ilyen pici baba sír, annak oka van. Ennyi idõsen még nem hisztiznek, mégha úgy is látszik a számodra. Nem most rontod el, nem most szoktatod rá arra hogy ölben akarjon lenni mindíg. Az én kislányomat 4hós koráig cipeltem, szinte egész nap mert nagyon hasfájós volt, és sehol nem nyugodott meg, csak nálam.Vettem hordozót itthonra, ha valamit csináltam, abban volt rajtam. Most le se sz.r, jobban érdeklik a játékai és az új mozgásformák. Ölben is azért van el csak egy darabig mert valami nem stimmel.Önállóság? Bocsi de ez egy kicsit erõs.Még felnõtt korban sem alakul ki egyeseknél, nemhogy a pici babádnál. Ha nem akarod cipelni és ölbe szoktatni akkor csak egyet tehetsz. Leteszed és sírni hagyod....amíg fel nem találja magát két hetesen....
A kérdező hozzászólása: Most akkor tényleg rossz anya vagyok, mert szeretném ha a kisfiam önállóbb lenne? :(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszadó! Köszönöm a válaszod. :) Sajna az én fiamat nem lehet bebugyolálni. Teljesen kiakadt amikor megpróbáltam. Ha nincs szabadon a keze, vagy a lába, akkor kiborul. Olyan ereje van, hogy ha leteszem hasra és az neki nem tetszik, akkor fogja magát és az oldalára, majd onnan a hátára fordul (2 hetesen)

2 hetes babám borzalmasan fájlalja a hasát esténként és éjszakánként. Mit lehet neki adni, mert a hasra fordítós, simogatós, alkarra tevős dolgok nem jönnek be?

Legjobb válasz: Espumisan cseppet adhatsz neki 2 hetes kortól, a védõnõm ezt ajánlotta és nekünk bejött! Azért ezt és nem a másikat, mert fincsi banános íze van, az én kisfiam a mai napig nagyon szereti! Nem szívódik fel semmi belõle, ezért kaphatják már az ilyen kicsik is. Segít a pukizásban, egy kicsit több lehet tõle a kakija, de nekünk csodaszer volt!

Espumisan cseppet adhatsz neki 2 hetes kortól, a védõnõm ezt ajánlotta és nekünk bejött! Azért ezt és nem a másikat, mert fincsi banános íze van, az én kisfiam a mai napig nagyon szereti! Nem szívódik fel semmi belõle, ezért kaphatják már az ilyen kicsik is. Segít a pukizásban, egy kicsit több lehet tõle a kakija, de nekünk csodaszer volt!
Elõször próbáld a Mecsek teát. Az természetesebb...
"Nem szívódik fel semmi belõle, " -ehh, akkor hogy hat???
Infacol, sokaknak az válik be. Egyéb: hajszárítóval meleg levegõt fújsz a baba hasára, vagy esetleg felmelegített meggymagzsák. Gyógyszertárban lehet venni zselés melegítõ párnácskát, az is jó lehet. Kitartást...
07:54-es: úgy hat, hogy a bélben keletkezõ gázokat bontja föl kicsi buborékokra, így könnyebben távoznak. Semmi nem szívódik fel, de nem kell alkalmazni ha vki nem akarja...
A kérdező hozzászólása: A Mecsek teát használtuk, de nem hat. Melegíteni is melegítettük, de a helyzet változatlan. Felhívtam a gyerekorvost, õ is az Espumisant mondta.

2 hetes babamnak adhatok Mucosin sirupot? Bocs az ekezetek es a nem helyes irasert

Legjobb válasz: nem ismerem ezt, de alapvetõen azt kell betartani egy 2 hetes babánál, hogy amit az orvos ír fel azt adhatsz, amit nem ír fel vagy tanácsol azt nem. mi a panasza? ez köhögéscsillapító?

nem ismerem ezt, de alapvetõen azt kell betartani egy 2 hetes babánál, hogy amit az orvos ír fel azt adhatsz, amit nem ír fel vagy tanácsol azt nem. mi a panasza? ez köhögéscsillapító?
Én semmiképp nem adnám, hacsak az orvos kifejezetten nem ajánlotta. Mézet tartalmaz, ami allergén és egyébként is a késõn bevezetendõ élelmiszerek között van. Találtam róla leírást a neten, itt írja az adagolásnál 2 éves kor alatt is, mindenesetre ennek ellenére nem adnám ilyen picinek. Mi a probléma, ami miatt erre a gyógyszerre gondoltál? Orvosnál jártatok?
A kérdező hozzászólása: igen kohoges csilapito, a 2, 5 eves lanyomnak volt felirva mert o kohogot es a kicsi is elkapta.nem akartam kulon venni mert ez is eleg draga volt es maradt tobb mint egy fel uveggel a nagytol.es meg a betegtajekoztatot is elszorta a lanyom ugyhogy inkabb veszek egy nurofent.koszonom szepen
A kérdező hozzászólása: penteken voltunk a haziorvosnal es akkor meg semmi baja nem volt a kicsinek, a nagynak pedig mar elmult

S. O. S! 6 hónapos és 2 hetes babám a mai napig még szopizik éjszaka. Normális ez?

Kisfiam már 6 hónapos és 2 hetes, de minden éjjel még szopizik. kb 2 héttel ezel?ttig már áttértünk arra, hogy hajnalban kér egyszer cicit, de most már ismét visszaesés mutatható és például ma éjszaka háromszor is szopizott.

Legjobb válasz: szerintem, ha jelez, hogy éhes, akkor meg kell szoptatni. azért ébred fél óra múlva, mert nem lett tele a pocakja tejjel. nálunk is 6 hó táján éjjel 2-3x evett, amíg elõtte csak 1x. most lassan 8 hós, és egyik napról a másikra 10 órát alszik éjjelente! most meg azzal küzdök, hogy majd szétdurran a mellem. szerintem bízz a babádban, higgy neki. nincs már messze az az idõ, amikor többet alhatsz!

szerintem, ha jelez, hogy éhes, akkor meg kell szoptatni. azért ébred fél óra múlva, mert nem lett tele a pocakja tejjel. nálunk is 6 hó táján éjjel 2-3x evett, amíg elõtte csak 1x. most lassan 8 hós, és egyik napról a másikra 10 órát alszik éjjelente! most meg azzal küzdök, hogy majd szétdurran a mellem. szerintem bízz a babádban, higgy neki. nincs már messze az az idõ, amikor többet alhatsz!
11:15 vagyok. Mi is így szoktunk aludni, mint a 12:00 -es válazoló. A falnál a gyerkõc, aztán én, aztán apa. Mi is becsempésszük az ágyába, amikor együtt akarunk lenni. Aztán már van, hoy ott is hagyjuk, és meglepõdik reggel, ha ott ébred. :D Így szokott ki tõlünk az ágyból a 2 nagy is.
nálunk se akarta a párom, de amikor egy hétig nem aludt normálisan és hullafáradtan ment dolgozni, õ is beleegyezett.ha együtt akarunk lenni, szépen átteszem a kiságyba, majd vissza.és az ágyat nagyobbra cseréltük, a baba a fal mellett alszik saját hálozsákjába, utána én, kivül apa.igy tudnak osztozni rajtam, mindkettõ hozzám tud bujni.
"probáld ki", ja és 2gyerekes vagyok, ugyanígy csináltam az elsõvel is, nem bántam meg, a világ legcsodálatosabb érzése, mikor fog a pici kezével és beleszuszog a nyakadba.
lassan 9hós fiam még nálunk is minimum 2X kel ha nem többször, most éjjel pl fél óránként kelt 11ig, akkor sírt éjfélig, én ekkor szoktam neki tápszert adni, és akkor alszunk kb 3-4ig, majd ismét cici. nem tudom meddig meg ez még így, õ már csak reggel, este, és éjjel kap cicit amúgy fõzelék, gyümölcs... eszik.
Én az egyik gyerkõcömet nem szoptattam éjszaka.Párszor felkelt, de pár percig simogattam, megnyugtattam elaludt, így nem tettem mellre, vizet, teát sem adtam neki helyette. Viszont a másiknál ez nem jött be.Próbálkoztam mindennel, de nem lehetett megnyugtatni, csak ha szopit kapott.Még 1 évesen is 3x kelt éjszaka.És most is járkál éjszaka , pedig már 4 éves.A nagyobb viszont nem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem jön be mindig az éjszaka átalvása, attól még nem csinálsz semmit rosszul.Ha igényli szoptasd meg olyankor is.A tejnek nem volna szabad ettõl kevesebbnek lennie, fõleg, hogy éjszaka termelõdik a legtöbb. Gondolom a hozzátáplálást is mostanában kezdtétek.Ha majd vacsorázik este, és elalváshoz szopizik, akkor talán nem kel már fel éjszaka, mert jóllakott.Talán...
Valószínûleg a foga miatt nem tud aludni, nálunk is ez volt.Csak cicin tudott visszaaludni ha felébredt, még most is így van pedig már 1 éves lesz nemsokára.
Nekem az vált be, hogy velem alszik, éjszaka megébred, megfogja a cicimet és alszunk tovább.reggel mindenki kipihenten ébred.probáld meg , csodálatos.
Szia! Nekünk az vált be, hogy maga mellé tettem aludni szinte az elsõ perctõl, és szép lassan leszokott az éjszakai evésrõl. Lehet, hogy a közelségedre vágyik leginkább. Mert ha valóban éhes vagy szomjas lenne, elfogadná a vizet vagy a teát. Mind a 3 gyerekem velem aludt. A kicsi most kezd kiszokni mellõlem, 28 hónaposan. Sosem kellett így éjszakáznom velük. Mindig kipihentek voltunk. Én is és a gyerekeim is. Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Imádom, ha velem alszik, erre nemrégiben volt is precedens...de a párom, nem engedi, hogy hozzászoktassam. :-( Azt mondja, hogy reggel ok, hogy ott van, de az éjszaka az legyen a miénk. Részben igaza van, de eléggé megnehezíti a dolgomat. :-(
az enyém 21 hónapos koráig kelt ciciért , persze a végén már nem enni, csak a fogai gyötörték. hogy normális -e? nem tudom. hallgattam az apjától is meg anyósomtól is, hogy majd sose fogja átaludni satöbbi. hát mikor kijöttek a fogai, onnatól kezdve esze ágában nem volt felébredni éjszaka.
A 11-28, 12-00-ás anyuka vagyok.Még leírnék egy rafkóságot, amit én csináltam a párommal:ha éjszaka sírt a baba úgy tettem mintha nem ébredtem volna meg, így Õnagyságának kellett felkelni.Próbálta szegénykém nyugtatni, de sikertelenül.Ekkor mondtam, látod megkimélhetnénk magunkat, ha velünk aludna, így mindenki jól járna stb.És utólag belátta, mennyi elõnye van, mert ha este hazajött nem csak egy kimerült anyuka várta, hanem egy jókedvû feleség is.Remélem a mai éjszakátok jobb lesz.Várom a visszajelzésedet.

2 hetes babám délben szopizott és most már negyedszer bukott. Mitől lehet ez?

Csak nagyon sokat evett? Vagy más lehet az oka? Szerintetek aggódjak? A bukása túrós állagú.

Legjobb válasz: Lehet, hogy bukós baba lesz. Az enyém kb. 10 napos-2 hetes kora óta bukik. 4-5 hónaposan volt a legrosszabb, akkor volt, hogy egy evés után 10-15x is bukott :( Sokszor még 3 óra múlva is. Most 7,5 hónapos, lassan kezdi kinõni...

Lehet, hogy bukós baba lesz. Az enyém kb. 10 napos-2 hetes kora óta bukik. 4-5 hónaposan volt a legrosszabb, akkor volt, hogy egy evés után 10-15x is bukott :( Sokszor még 3 óra múlva is. Most 7, 5 hónapos, lassan kezdi kinõni...
Szia! Szerintem csak sokat evett. De a biztonság kedvéért amikor megy a védõnõ vagy a doki akkor kérdezd meg. A túrós állag azért van szerintem mert a gyomorsav összerántja a tejet. 2 hós kisfiú anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!