Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes bébim, (12 db)

2 hetes bébivel sétálni mennyi ideig lehet?

Etetés után érdemes ? lehet-e esetleg anyatejcit vinni neki a sétára cumisüvegbe?vagy jobb ha két etetés között rövid ideig vagyunk kint?

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp evés után érdemes,bár ebben a melegben könnyen elõfordulhat, hogy idõközben megszomjazik. A cumisüveget 2 hetesnél nem ajánlom, inkább kiskanállal adj neki egy kis anyatejet, vagy ha nem ellenzed, felforralt-lehûtött csapvizet vagy babavizet, a legpraktikusabb azonban az, ha viszel magaddal egy textilpelust, és egy árnyas helyen megszoptatod. Ha még nem voltatok levegõn, akkor kb. 10 perccel kezdjetek, de ha igen, akkor akár órákra is kimehettek. De ne ebben a melegben, inkább a reggeli vagy az esti órákban.

Szerintem mindenképp evés után érdemes, bár ebben a melegben könnyen elõfordulhat, hogy idõközben megszomjazik. A cumisüveget 2 hetesnél nem ajánlom, inkább kiskanállal adj neki egy kis anyatejet, vagy ha nem ellenzed, felforralt-lehûtött csapvizet vagy babavizet, a legpraktikusabb azonban az, ha viszel magaddal egy textilpelust, és egy árnyas helyen megszoptatod. Ha még nem voltatok levegõn, akkor kb. 10 perccel kezdjetek, de ha igen, akkor akár órákra is kimehettek. De ne ebben a melegben, inkább a reggeli vagy az esti órákban.
Szerintem délután 4 óra után vidd ki, akkor is nagyon meleg van, de legalább az sugárzás már nem annyira erõs, így te is "védett" vagy. Nagyon jó idõ van, szerintem akár 1 órára is elmehetsz vele, semmi gond nem lesz. Viszont úgy gondolom, hogy két etetés között menjetek, és a következõ etetésre érjetek haza, vagy ha tudod, akkor kint is megszoptathatnád. Vigyél neki egy pici vizet, hátha nem bírja, és megszomjazik.

2 hetes a bébim, humana ha 1-es tápszert kap. ettől fájhat a pocija, lehet tőle székrekedése?

Legjobb válasz: A tápszertõl fájhat a pocija, és ha csak tápszert eszik, kevesebb a széklete, mint az anyatejes babának. Nem tudom, mit jelent pontosan a székrekedés, de ha esetleg több napja nincs, beszélj az orvossal, fõleg ilyen kis korban. Ha régóta nincs kaki, attól is fájhat a hasa. Mi is egyébként ezt a tápszert vesszük, nekünk nincs problémánk vele, de ez nem jelent semmit. Kérdezz rá, és ha az orvos is úgy gondolja, válts tápszert!

A tápszertõl fájhat a pocija, és ha csak tápszert eszik, kevesebb a széklete, mint az anyatejes babának. Nem tudom, mit jelent pontosan a székrekedés, de ha esetleg több napja nincs, beszélj az orvossal, fõleg ilyen kis korban. Ha régóta nincs kaki, attól is fájhat a hasa. Mi is egyébként ezt a tápszert vesszük, nekünk nincs problémánk vele, de ez nem jelent semmit. Kérdezz rá, és ha az orvos is úgy gondolja, válts tápszert!
Bálintka napi 2-3szor kakil.Így nem lehet székrekedése.Had erölködjön, ha neki az jól esik.Nincs semmi baja, nem is lesz
Szia! Mi a Humana HA START LC-PUFA tápszerét használjuk. Ettõl nem fáj a pici pocija, naponta 1-2szer kakil. Elõtte a Milupa Milumil HA Start volt a kaja, de mivel egy ideig hiánycikk volt, áttértünk a Humanára. A Milupától sárgább, és picit hígabb volt a kakija, a Humanától pedig zöldes, és nem híg.


3 hetes babával hosszú a 2, 5 órás utazás autóval? Persze megállunk pihenni, ha igényli a bébi.

Legjobb válasz: 2 hetes babával utaztam 1,5-2 órát,kibírta végig aludt

2 hetes babával utaztam 1, 5-2 órát, kibírta végig aludt
Végig fogja aludni :) 5gyermekes anyuka
egy ilyen pici még nem sokal be a sok egy-helybe üléstõl, mint egy két éves.. -ugyhogy ha az autós ülés kényelmes akkor bírni fogja
3-4 hónapos korig az én lányom mindig végigaludta az ilyen 3 órás utakat vidékre a nagyszülõkhöz...úgyhogy szerintem is alszik majd egy jót :)
Nem is azzal van gondd, hogy nem lesz el a hordozóban, han hogy a hordozóba bele izzad, ha nappal mentek meleg van a kocsiban, ha lehuzzátok az ablakot huzatot kap...
ha nem raknak rá több réteget nem izzad bele, utolsó gondolom a gyereked több hónapos koráig nem vitted el kocsival csak 5 percre...
Simán kibírja, de lehet hogy néha érdemes megállni kicsit kivenni, átmozgatni, levegõztetni, fõleg, ha meleg van. Valószínûleg végig fogja amúgy aludni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Persze reggel indulnánk, amikor még nincs olyan meleg!

12 hetes anyatejes bébim eddig 4-5 naponta kaksizott, most meg szombat óta minden nap 1-2 alkalommal. Ez is lehet a meleg miatt, vagy valami más van a dologba?

Legjobb válasz: Ne aggódj, teljesen normális az is, ha csak napi 1-szer van kaka. Az én babám is anyatejes és napi 1-szer max. 2-szer van csak kaki. A gyerekorvosom azt mondta akkor sem kell megijedni, ha 1-2 napig nincs széklet.

Ne aggódj, teljesen normális az is, ha csak napi 1-szer van kaka. Az én babám is anyatejes és napi 1-szer max. 2-szer van csak kaki. A gyerekorvosom azt mondta akkor sem kell megijedni, ha 1-2 napig nincs széklet.
Az volt a probléma, hogy csak 4-5 naponta volt neki kakija. Talán most kezd a kis emésztõrendszere alkalmazkodni. Az biztos, hogy nem baj, hogy kétszer van.

Kb.5 hetes terhes vagyok.2 pozitív tesztem is volt. Tegnap reggel begörcsöltem elmentem dokihoz, azt mondta petezsákot lát, magzatot és szívhangot nem. Menjek vissza 2 hét múlva. Ez most mit jelent? Lehet, hogy tegnap elvesztettem a bébim?

Legjobb válasz: Az elõttem szólókkal értek egyet. A baba ilyenkor még egy kicsi sejthalmaz nem is emberformáju..a szíve pedig most készül, tehát még nem doboghat...légy türelmes két hét múlva rendben lesz.

Az elõttem szólókkal értek egyet. A baba ilyenkor még egy kicsi sejthalmaz nem is emberformáju..a szíve pedig most készül, tehát még nem doboghat...légy türelmes két hét múlva rendben lesz.
Sok ismerõsömnek görcsölgetett a hasa az elején és semmi baj nem történt... ilyen korban még csak petezsákot lát! ne aggódj! Dia
Ne gondolj a legrosszabbra, ilyen idõs terhességnél még csak petezsákot lát a doki, és azt h méhen kívüli vagy belüli, még várj egy kicsit, kb. 2-3 hét, akkor már lesz szívhang... különben én is ugyan így vagyok!
Nem vesztetted el a bébid, még nincs ilyenkor szívhang majd a hetedik héten fogja hallani ahogy a pici szíve ver, addig is ne idegeskedj, ha minden igaz nekd már hányngered is van és már valószínû el is kezdõdtek a hányások vagy nem így van? Majd ha válaszolsz leírom miért kérdeztem! Ne izgulj nem lesz semmi baj!:) :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztató válaszokat! A 2 válaszolónak:gyakran émelyeg a gyomrom nem csak reggel hanem napközben is, de hányni nem hánytam.A melleim nagyon érzékenyek és feszülnek.

Hogy lehet rávezetni a babát az éjszaka átalvására? 10 hetes a bébi, eddig 2-szer sikerült. Amúgy egyszer kel.

Legjobb válasz: A fiam 16 hónapos, 1x még mindig fölébred inni. Szerintem õ még pici, éhes, és ez így lesz még egy darabig.

A fiam 16 hónapos, 1x még mindig fölébred inni. Szerintem õ még pici, éhes, és ez így lesz még egy darabig.
Adj hálát hogy ilyen jó alvó! :) Irigyellek érte... Az én fiam is 16 hónapos, és még egyetlen éjszakát sem aludt át. Minimum 2-szer kel, de inkább többször. :( Szerintem is pici még egyébként...
Szerintem az jó. Annyi idõsen nekem is egyszer kelt olyan 2-3 körül. Utána szépen kitolta ezt az idõt 4-re, majd 5-re és így tovább. Most lassan 5 hónapos lesz este 10 körül elalszik és másnap fél 9 körül ébred. Néha megébred éjszaka egy picit, de olyankor megkapja cumiját és már alszik is tovább. Úgy, hogy szerintem nem kell tenned semmit, szép lassan kitolja majd õ az alvási idejét, és átalussza majd magától az éjszakát.
hehhe ez jó!Én anno összetetettem volna a kezem ha egyszer kelt volna.....sõt nem anno most is!:) 9 hónapos és még egy éjszakát sem aludt végig....kétszer kel a mai napig!
Másfél évesem az éjszaka 17x volt fent :( Még soha egyetlen éjszakát nem aludt át és olyan sem volt, hogy csak 1x kelt volna fel, 4-5 a minimum... Szóval mákod van, hogy 10 hetesen már ilyen jól alszik!
10 hetesen egyszer kel? Adj hálát az égnek, örülj nagyon és ne akard még rászoktatni semmire, ilyen pici babának még természetes igénye, hogy egyen-igyon éjjel. Hosszú még neki az éjszaka.
Egyetértek az elõzõkkel, ha 10 hetes csak egyszer kel, az szuper, az enyém 7 hónapos, és 3x tuti ébred szopizni, de a nagylányom, még 1 évesen is ezt csinálta...Ja, átaludt éjszakánk még sosem volt...
10hetest sehogy sem, túl kicsi hozzá. Vannak akik már ilyenkor is átalusszák, de õket meg nem kell rávezetni.
10 hetes baba még nagyon picike, ha felébred azért van mert valami baja van.Éhes, szomjas, melege van, fázik... Az én kisfiam 8 hónaposan aludta át elõször az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

39 hetes vagyok, és már kb.2 hete folyamatosan el van zsibbadva két újjam. Nyom valami ideget a bébi?

Ma reggelre eléggé bedagadt a lábam és kezem is. Lehet, hogy nem bírok már ki egy hetet?

Legjobb válasz: A sok viztol van, ne aggodj, ez sokaknal elofordul. Nekem is zsibbadt, foleg reggel. Egy baratnomnek meg az egesz keze.

A sok viztol van, ne aggodj, ez sokaknal elofordul. Nekem is zsibbadt, foleg reggel. Egy baratnomnek meg az egesz keze.
Én is így voltam a vége felé. Vizesedéstõl van.Elég kellemetlen, tudom. Nekem így a szülés után kapásból lement 10 kg, mire kijöttem a kórházból. Nagyon vizes voltam, már alig tudtam zoknit is felvenni. A kezeim állandóan zsibbadtak, a középsõ ujjamat nem is érzeztem. Nekem a szülés azonnal "levitte" az egészet. Könnyû szülést és jó babázást kívánok!
Nekem kb. a 26-ik héttõl zsibbadt mindkét kezem, most 2 hónapos a kislányom, de még mindig nem múlt el rendesen. Valószínû neked is vizes, bár rólam lement minden fölösleg. OLvastam valahol, hogy aki zsibbad terhesség alatt, az könnyebben szül. Nálam bejött! Neked is könnyû szülést kívánok!
Szia!A hmeopatia.info.hu-n talász erre vonatkozóan kezelést is és választ is arra, hogy mitõl lehet.

25 hetes vagyok 2-3 napja olyan keveset mozog a bébim. Volt olyan időszak, hogy folyamatosan mozgott, most meg belustult. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: A lényeg az hogy mozog.Ha néha lassabban az nem gond-õt is minden változás megvisel.Ne aggódj.Szép babavárást. Á.

A lényeg az hogy mozog.Ha néha lassabban az nem gond-õt is minden változás megvisel.Ne aggódj.Szép babavárást. Á.
A te hangulatod és az idõjárásváltozás is befolyásolja az Õ napi aktivitásukat.Nekem akkor volt lusta, mikor hirtelen jött a kánikula.
Ha 24 óra alatt legalább 10 mocorgás van ne aggódj.
Én is 25 hetes vagyok, és nekem is hol aktív, hol passzív napjai vannak. Azt viszont megfigyeltem, ha melegebb van, akkor kevesebbet mozog. Illetve ha többet ülök, fekszem, akkor meg beindul. És a zenére is lendületbe jön.

23 hetes vagyok. 3 hete voltunk ultrahangon (akkor a dokim nézett meg), és 1 hét mulva megint mennénk babamozizni, szóval a 2 uh között 4 hét telt el ugye nem árt a bébinek?

Legjobb válasz: Szerintem nem art neki. Meg a dokik, es felmeseres is azt mondjak, hogy nincs ilyen tapasztalat, hogy ez arthatna a babanak, egyebkent engem a dokim 4-5hetenkent hiv ultrahangra, o igy szokta, hala Istennek eddig semmi baj nincs. Jo mozizast! 19hetes kismama

Szerintem nem art neki. Meg a dokik, es felmeseres is azt mondjak, hogy nincs ilyen tapasztalat, hogy ez arthatna a babanak, egyebkent engem a dokim 4-5hetenkent hiv ultrahangra, o igy szokta, hala Istennek eddig semmi baj nincs. Jo mozizast! 19hetes kismama
Menjetek nyugodtan! Az ultrahang nem árt a babának. Boldog Babavárást!
én voltam úgy is, hoyg csak 2 hét volt a különbség két uh között. gondolj bele, akinek v.milyen gondja van, azt sûrûn nézik uh-val!
én eddig 7-szer voltam uh-n. 25 hetes vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!