Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes alatt (71 db)

27 hetesen 13 plusz kilónál tartok. Pedig már egy hónapja nem eszem finomlisztet és kristálycukrot, se vöröshúst, csak halat és csirkét, és édességet is ritkán, mégis hízok folyamatosan, 2 hét alatt másfél kiló. Micsináljak még? Mit?

Hízékony vagyok nagyon, és alacsony. olyan rosszul érzem magam miatta. bevan osztva minden napom hány órakkor eszek és mit, és mennyit. :(

Legjobb válasz: Ne emésztd magad, kedves kérdezö.. valaki egyszerüen csak többet hízik, valaki kevesebbet, én 34 hetesen már majdnem 25kilónál tartok, és én sem eszem össze vissza mindent, cukor eredményeim tökéletesek voltak,és a többi vizsgálat is rendben, viszon eléggé vizesedek, lehet hogy rajtad is sok a víz.. de az orvosom még ezt is normálisnak tartja. Már elég nehezen mozgok és se vagyok valami magas, szoval kis husgolyónak nézek ki, hatalmas elefánt bokákkal, de a szülés után majd többet fogunk tudni foglalkozni a testünkkel, a terhesség alatt ok nélkül nem ajánlatos diétázni, a babának kell minden tápanyag!

Ne emésztd magad, kedves kérdezö.. valaki egyszerüen csak többet hízik, valaki kevesebbet, én 34 hetesen már majdnem 25kilónál tartok, és én sem eszem össze vissza mindent, cukor eredményeim tökéletesek voltak, és a többi vizsgálat is rendben, viszon eléggé vizesedek, lehet hogy rajtad is sok a víz.. de az orvosom még ezt is normálisnak tartja. Már elég nehezen mozgok és se vagyok valami magas, szoval kis husgolyónak nézek ki, hatalmas elefánt bokákkal, de a szülés után majd többet fogunk tudni foglalkozni a testünkkel, a terhesség alatt ok nélkül nem ajánlatos diétázni, a babának kell minden tápanyag!
Cukrod rendben? Anyukám, amikor terhességi diabéteszes volt, akkor hízott 20 kilót a 36. hétig (amikor megszülettem). Esetleg lehet, hogy neked is cukros diétát kell tartanod (ahol 160 g szénhidrátot ehetsz egy nap), ártani nem árt, és megállítaná a hízást. A szénhidrát nagyon alattomos, gyakorlatilag majdnem mindenben van (nyilván a színhúsokban nem), ha megeszel 1-2 barackot, gyakorlatilag ott vagy, mintha egy szelet fehér kenyeret ettél volna... Meg hiába teljes kiõrlésû a kenyér, nem sokkal van benne kevesebb szénhidrát (de pl. tönkölybúzával készült ételeket jobb enni, jóval kevesebb benne a szénhidrát, és liszt formájában alig drágább a sima lisztnél...).
sószegény "diéta" is jó.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!! :) a héten jön meg a terheléses vércukor eredményem. olyan nehéznek érzem magam, 30 hetesnek mondom magam, mert kb úgy is nézek ki :( de én boldog vagyok, de nem tudom mi lesz a vége, és nem akarok kórházba kerülni se.
Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval. Én 27 hetesen tartok plusz 11 kg-nál. A védõnõ javasolta, hogy figyeljek jobban oda a szénhidrátbevitelre. A terheléses cukorvizsgálat eredménye tökéletes lett. Senki meg nem mondja, hogy annyi a súlyom amennyi. Próbálok figyelni a kajákra, de nem vagyok hajlandó koplalni, mert szeretném ha a babóca minden tápanyagot megkapna, persze természetes úton! Pedig még azt sem lehet mondani, hogy henyélek és azért rakodik. A mai napig dolgozok, egész nap ingázok, járkálok, talpon vagyok és tanítok. Ne idegeskedj, mert azzal többet ártasz a babának! Légy kiegyensúlyozott és akkor jobban fogod magad érezni!
Azért a diéta nem egyenlõ a fogyókúrával! Egy baba sem kap kevesebb tápanyagot attól, hogy a szénhidrátbevitel mérséklõdik, különben a cukrosoknak sem szabadna szigorú 150-160 gramm/napos diétát tartani :) Én átéltem, hogy pár gramm szénhidrát is számít, inzulinrezisztenciás vagyok, amikor elõször 160 g/napos diétát írtak elõ, fogyni kezdtem, pedig inkább híznom kéne. Amint átállítottak 200 g/napra, megint normális lett a súlyom, és nem híztam. A kettõ közti 40 gramm egy zsömlével egyenértékû, tehát nem tûnik soknak, mégis számít!
Dietazas helyett nezesd meg a pajzsmirigyed. Ha alulmukodesed van, hiaba dietazol ugysem fogysz.

36 hetes kismama vagyok. Szerintetek normális ha 2 hét alatt 34. hétről a 36. hétre csak 20dkg-ot híztam? 58 kg- val kezdtem és most 68, 2 kg vagyok?

Legjobb válasz: valószínû hogy a babád hízott csak és te nem!:) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Én 57.2 kg-val kezdtem és most 30 hetesen vagyok 63kg..Pedig napjában többször is eszem és nem is keveset.. A kislányommal sem híztam sokat,9 kilót..

valószínû hogy a babád hízott csak és te nem!:) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Én 57.2 kg-val kezdtem és most 30 hetesen vagyok 63kg..Pedig napjában többször is eszem és nem is keveset.. A kislányommal sem híztam sokat, 9 kilót..
Nem gond, az is lehet, hogy fogytál. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt hittem, hogy még az utolsó másfél hónapban hízom sokat. Örülök, hogy nem:)
szia.igen ez normális.nekem is volt hogy csak 20 dekát híztam a terhesség alatt.még viccelõdtünk is mert mondtam a védõnõnek ha nem reggeliztem volna akkor még ennyit se mért volna.én 47kilóval kezdtem a terhességet és 53kilóval mentem szülni.pedig ettem amit megkívántam, csak ilyen tipus vagyok

2 hét alatt 2 kg hízás sok? 27 hetes vagyok, összesen 3, 5 kg-ot szedtem fel. De most ért el az állandó éhség. A savam is sok. Mire lehet számítani, mennyit fogok hízni a végéig?

Legjobb válasz: Az,hogy mennyit fogsz hízni a végére nem lehet tudni. Én a 27.héten már 9 kg-nál tartottam és nem mondhatnám,hogy volt étvágyam.Kb.32-33.héten indult meg.Mindent ennék mindennel:) Most 13 kg-nál járok. Óvatosan a felesleges kalóriákkal,mert sokan az utolsó harmadban híznak legtöbbet.Én pl.vizesedem is rendesen,az is sokat nyom.Tudom,sokat nem segítettem,csak leírtam a példámat. Boldog babavárást! 36 hetes kismama

Az, hogy mennyit fogsz hízni a végére nem lehet tudni. Én a 27.héten már 9 kg-nál tartottam és nem mondhatnám, hogy volt étvágyam.Kb.32-33.héten indult meg.Mindent ennék mindennel:) Most 13 kg-nál járok. Óvatosan a felesleges kalóriákkal, mert sokan az utolsó harmadban híznak legtöbbet.Én pl.vizesedem is rendesen, az is sokat nyom.Tudom, sokat nem segítettem, csak leírtam a példámat. Boldog babavárást! 36 hetes kismama
nem sok. Most kezdesz csak igazán hízni. Én 28 hetes vagyok, de már 11 kg-ot híztam. A szervezeted tudja mi kell neki. Ne aggódj. Megnyugtatásképp beszélj a védõnõddel, õ mindenrõl felvilágosít. Az átlagos hízás terhesség alatt a 12-14kg.


Nem. Nekem 7 hét 6 naposan volt 14 mm. Gratulálok! 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a neten azt találtam, hogy 5hetesen 10-12 mm, 6hetesen 15 mm körüli
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Itt figyelemmel kísérheted a baba növekedését. 8 mm 6 hét, 4 napnak felel meg.
Az a petezsák lehetett, amit a neten néztél. CRL a baba fej-far távolságát jelenti.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, megynugtattatok. de mi lehet a ciszta? volt már vkinek?valóban felszívódik?
Fel fog szívódni!Nyugi! A babának nem lehet baja!
Szia! A ciszta az a petefészkedben van, egy olyan "képlet", ami folyadékkal teli és fel fog szívódni. Azt mondják akkor alakul ki, amikor a petefészekbõl a petesejt nem tud kiszabadulni. Az esetek 99, 9%ban felszívódik! Ne aggódj! Bízza dokidban! A legjobbakat!
Push/pull/legs 2 nap pihenõ majd ismétel.
Mi az, hogy 2 hetes edzésterv?? Utána mi lesz? Másrészt meg 2 hét alatt 1 izomcsoportot elég 2x leedzeni, kivétel mondjuk a vádli vagy a has.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! :) )
A kérdező hozzászólása: elsõ hozzászóló, tudnál írni 1 minta edzéstervet hogy hogyan is nézne ki az a 2 hét?? megköszönném!

Mi lehet vele? Babám 10 hetes és 2 napja rettentően sír ha leteszem és nem tud elaludni. Ha a vállamon van 2 perc alatt elalszik, amint leteszem felébred.

Eddig nyugis baba volt nagyon, anyatejes.

Legjobb válasz: Én is így voltam, csak nekem este is csinálta. Jöttek a kell a közelség szöveggel (ami persze tényleg így van),jaj meg hogy el lesz kényeztetve, meg a testem melegét szereti. Aztán kiderült 1-2 hét után, hogy õ nem szeretne háton aludi, hanem inkább hason szeretne. Innentõl kezdve sokkal jobban aludt. Persze vannak idõszakok amikor nehéz letennem, meg ráznom kell a kispopsiját. Szóval próbáljátok meg más pozicióba letenni.

Én is így voltam, csak nekem este is csinálta. Jöttek a kell a közelség szöveggel (ami persze tényleg így van), jaj meg hogy el lesz kényeztetve, meg a testem melegét szereti. Aztán kiderült 1-2 hét után, hogy õ nem szeretne háton aludi, hanem inkább hason szeretne. Innentõl kezdve sokkal jobban aludt. Persze vannak idõszakok amikor nehéz letennem, meg ráznom kell a kispopsiját. Szóval próbáljátok meg más pozicióba letenni.
hát ezek a babák már csak ilyenek ;) neki is meg kell tanítani, hogyan tud egyedül elaludni. sok baba csak nagyon sokára érik meg erre, enyémet 10 hónapos koráig kellett altatni, van, aki még a 3 éves mellett ül elalvásnál, szóval ezzel semmi baj sincs szerintem. az meg, hogy ha leteszed, felébred... ezt ki kell tapasztalni, de kb. 20 perc alatt jutna el a babák a mély alvásig, addig hagyd a válladon. vagy pont így tudod egyedül elalvásra szoktatni, hogy mindig korábban teszed le, így végül már ébren ágyba kerül :)
Enyém ugyanezt csinálja hetek óta. Most 12 hetes. Még én sem találtam meg rá a megoldást.
Elsõ vagyok. Nekem este is és éjjel is egyedül alszik el. Csak napközben csinálja ezt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Éjjel velem alszik és semmi baja sincs, csak nappal csinálja ezt 2 napja. Izgulok, hogy mi lehet vele.
Nappal én sokszor kendõben altatom, közben teszek-veszek, fõzök, takarítok, stb.
Különben szerintem nagy valószínûséggel semmi nincs vele. Kisbabáknak vannak idõszakaik, amikor felvesznek szokásokat nagy hirtelen, majd nagy hirtelen abbahagyják. Legalábbis a két és féléves fiam és az öthónapos lányom mellett ezt tapasztalom. Lehet, hogy eddig túl kicsi volt, alig értek el hozzá ingerek, most már kicsit többet fog fel a világból, azért nyugtalanabb.

3 hetes kisfiam 36 dkg-ot hízott egy hét alatt, nem sok? 2 hetesen mértem először, akkor volt 3400, most pedig 3760.3 óránként szopizik, éjszaka van hogy többször felkel, akkor adok neki cicit. Nem duci baba, de aggódom hogy sok ez a hízás.

Legjobb válasz: Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.

Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.
Bocsi elõzõ vagyok, visszanéztem a füzetbe amit vezettem. 3 hetesen a napi súlygyarapodása 30 és 100 gramm között volt. A heti gyarapodása pedig 200 és 350 között volt. Ez teljesen változó. Csak anyatejes volt õ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sikerült megnyugodnom:)
Örülj hogy hízik, ez a dolga, 3 hónapos korára megduplázzák a babák a születési súlyukat. Nálunk volt olyan hogy 1 hónap alatt 2 kg-ot hízott, nõtt egy hatalmasat a lányom, és azóta megált a nagy hízás 10 dekákat hízik havonta.
Bocs, fél éves korára duplázza a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Szia Nekünk az elsõ hónapban 1340, majd a másodikban 1370 grammot hízott a babánk. Se a védõnõ, sem pedíg az orvos nem mondta, hogy sok lenne ez a hízás... És nekünk sem duci a babánk! Sõt...Nagyon is formás baba! :) Biztosan a tied is az lesz! További jó babázást neked! :) üDV., egy 3 hónapos baba anyuja :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó! Aranyos vagy!

33+2 hetes vagyok, olyan 3-4 napja faj a pocakom alatt, Van valaki akinek szinten ilyen tunetei vannak? A gyogyszertol (Magne B6) elmultak a fajasok?

Olyan érzés mintha az izmaimat érezném, vagy valami ilyesmi, tagulnanak az izmaim és faj, ha fekszem akkor jo, de ha jarok akkor faj, de nem allandoan. Ma voltam a dokinal megvizsgalt alulrol, es azt mondta, hogy rendben van, de a fajdalomra kell Magne B6-ot szednem.

Legjobb válasz: Szia! Én 30 hetes vagyok és erre ébredtem ma hajnalban, én is megijedtem kicsit, olyan izomláz szerût éreztem.Visszaaludtam nagy nehezen, és mire felkeltem elmult. Az én fájdalmamra van egy tippem miért volt.Már másodszor riadtam fel a viharra, hogy a szél rendezi a szobát és szó szerint kiugrottam az ágyból, hogy ne csapódjon be az ablak. Talán legközelebb jobban vigyázok magamra.

Szia! Én 30 hetes vagyok és erre ébredtem ma hajnalban, én is megijedtem kicsit, olyan izomláz szerût éreztem.Visszaaludtam nagy nehezen, és mire felkeltem elmult. Az én fájdalmamra van egy tippem miért volt.Már másodszor riadtam fel a viharra, hogy a szél rendezi a szobát és szó szerint kiugrottam az ágyból, hogy ne csapódjon be az ablak. Talán legközelebb jobban vigyázok magamra.
szia!szerintem többet kellene pihened!!!

Ma voltam 18 hetes genetikai UH-n. A doki 2 perc alatt megnézett, csak annyit mondott, hogy minden rendben van. Nem kellett volna tovább néznie?

Olvastam, hogy mindenféle dolokat kell még nézzen és ? pikkpakk letudta....

Legjobb válasz: Szia én három hete voltam de bent voltam vagy negyed órát mindent megnézett a dokim de ki tudja ezt hol mennyi ideig nézik ne izgulj ha azt mondta minden ok akkor biztos ugy is van 21 hetes kismama

Szia én három hete voltam de bent voltam vagy negyed órát mindent megnézett a dokim de ki tudja ezt hol mennyi ideig nézik ne izgulj ha azt mondta minden ok akkor biztos ugy is van 21 hetes kismama
Sajnos van ilyen.Engem is annak idején 3 perc alatt "megvizsgált" és meg is mondta hogy sajnálja de nincs több ideje.Épp emiatt mi elmentünk utána 4D-s ultrahangra a magunk megnyugtatására.Ha teheted te is menj el 4D-re.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek 4Dre, biztos ami fux. Ott legalább tutira megvizsgálnak, bár egy vagyonba kerül...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nem tudom.Nekem a 18.hetes vizsga´lat kb.20 percig tartott.
Én még csak most fogok menni 12 hetes UH-ra, de az biztos, hogy ha nekem mondaná a doki, hogy nincs ideje rendesen megvizsgálni, akkor megmondanám, hogy sajna az engem nem érdekel. Mi van, ha van valami baj és nem veszi észre, mert nincs ideje megnézni? Ez nem idõ kérdése. Mondjon akkor olyan idõpontot, amikor rá fog érni. Bár nekem nagyon rendes dokim van és eddig is mindent megmutogatott szépen. Nyugodtan szóljatok ilyenkor neki, hogy te ragaszkodsz a rendes vizsgálathoz, mert nem neki lesz abból baja, ha nem lát meg valamit.
A kérdező hozzászólása: A 12 hetes UH-n ngem is tövirõl hegyire vizsgáltak. Majd most a 18 hetin más doki volt, TBre mentem és ez a doki ba..ott rám. 5 perc volt, vagy annyi se. Bár mondta, hogy mindent rendben talált, de azé mégis, sokkal megnyugtatóbb ha mindezt egy 20 perces vizsgálat után mondja! szomorú, hogy a TB-nél néha-hangsúlyozom néha-enyire le se szarják az embert, és kénytelen agyok fizetni ha meg akarok nyugodni!

12. hetes és négy napos terhes vagyok. A babám 10. hetesen 43mm volt, most 56mm. Nem nőtt keveset 2. hét alatt? Ez normális méret ilyenkor?

Legjobb válasz: www.mamanet.hu oldalán megtalálod a kornak megfelelõ méreteket. Nekem 57 mm volt ebben a korban az orvos szerint is és a táblázat szerint is teljesen normális. Jó babavárást, ne aggódj minden rendben! :)

http://www.mamanet.hu oldalán megtalálod a kornak megfelelõ méreteket. Nekem 57 mm volt ebben a korban az orvos szerint is és a táblázat szerint is teljesen normális. Jó babavárást, ne aggódj minden rendben! :)
Szia! Nézd meg ezt az oldalt, és itt követni tudod majd a babád fejlõdését. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=12 Gratulálok a bébihez!
Nekem 6, 4mm volt 13 hetesen és három naposan.
Szia! Ne aggódj jók a méretei. Nekem 12 hetesen 49mm volt. Gratula! 22 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!