Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes adjak (25 db)

Kivihetem a levegőre a 2 hetes kisbabánkat? Mennyi időre? Milyen ruhadarabokat adjak rá?

Kissé túl aggódom a dolgot mivel els? gyerek, és nem tudom mi az ami elég, meg se fázzon, de le se izzadjon. Vagy még maradjak bent vele? Hét ágra süt a nap, persze a kés? délutáni órákra gondoltam.

Legjobb válasz: Ha nem fúj nagyon a szél, délután, egy nagyon-nagyon vékony hosszúujjú body-t /rugit/ingecskét adnék rá (h.ujjú a Nap miatt + vékony kissapka és 1 textilpelus betakarni. Plusz vigyél vastagabb pokit is, ha hûvösödne hirtelen. Én 2 hetesen már a nagyiékat örvendeztettem meg a picivel, uh nyugodtan vidd, nem kell túlproblémázni ezt. De megértelek, mert az elsõ séta elõtt én 2 napot halogattam, míg rákészültem :)) Nekem is elsõ baba.:) Meglátod, hamar belejössz. Már az elsõ séta után is sokkal magabiztosabb leszel.

Ha nem fúj nagyon a szél, délután, egy nagyon-nagyon vékony hosszúujjú body-t /rugit/ingecskét adnék rá (h.ujjú a Nap miatt + vékony kissapka és 1 textilpelus betakarni. Plusz vigyél vastagabb pokit is, ha hûvösödne hirtelen. Én 2 hetesen már a nagyiékat örvendeztettem meg a picivel, uh nyugodtan vidd, nem kell túlproblémázni ezt. De megértelek, mert az elsõ séta elõtt én 2 napot halogattam, míg rákészültem :) ) Nekem is elsõ baba.:) Meglátod, hamar belejössz. Már az elsõ séta után is sokkal magabiztosabb leszel.
Kiviheted nyugodtan. Nekünk a doki mondta, amikor kijött elõszõr, hogy kivihetem, akkor volt 5 napos. (na persze már 3 napja kivittem minden nap, amióta hazajöttünk. Május végén született.) A ruházkodás nehéz nekem is, body, egy vékony újjatlan rugi. (ma már nincs olyan meleg nálunk), sapi.
fokozatosan szoktasd a friss levegõre. 1.alkalommal csak 10 percre menjetek, aztán lehet egyre hosszabbra. én mindig úgy öltöztettem, ahogy én kényelmesen éreztem magam + 1 réteg. ez lehetett egy vékony takaró nyáron. vagy body+rugi. a sapka fontos még, ami a fülét is védi a széltõl. jó sétálást!
hát igen, sapka eleinte mindig kell a hideg vagy a nap miatt :) Body, melegebb rugdalózó, kiskabát, ha meleg van, akkor nem kell alá pulcsi. Melegebb takaró. A plusz egy réteg igaz. Ha izzad a tarkója, akkor melege van. Én mindig kivittem, kivéve erõs szélben és ködben.

S. OS! 5 hetes babám 2 hetes kora óta végigalussza éjszaka a 6-7-8órákat 10-11-éjféltől, de 3kor4kor mindig majdnem felébred. Ilyenkor megszopiztassam vagy adjam oda a cumit h visszaaludjon? !?

nemtudom h kell-e ilyen piciket éjszaka is etetni mindig, vagy aludjon?

Legjobb válasz: Inkább etesd meg, az enyém 4 hetes, és éjszaka legalább kétszer felkel szopizni.

Inkább etesd meg, az enyém 4 hetes, és éjszaka legalább kétszer felkel szopizni.
Szoptasd meg! Nyugodtan! Neki nagyon hosszú ez, a picike gyomrának. A picik felületesen alszanak, mert a légzésük még gyenge, könnyen kell ébredniük, ha baj van. Ezért az éhség is hamar felébreszti. Akár vedd magadhoz az ágyba, nem baj, ha bealusztok!
Én nem etetném. A saját és az õ dolgát könnyíted meg a késõbbiekre nézve is. Sok csecsemõ végigalussza az éjszakát, csak nappal eszik és ugyanúgy fejlõdik mint azok akik 3 óránként esznek. Viszont alszanak egy nagyot, késõbb sem kell "leszoktatni" õket az éjszakai evésrõl.
Mi is így voltunk. Szoptasd meg! Késõbb meg nem lesz gond majd leszokik róla. Az én fiam most 6 hónapos és este 8tól reggel 5ig alszik.
Szoptasd meg, ne a cumit add neki
Én kb 3 hónapos koráig megetettem, hacsak megébredt, mert amikor aludt, akkor is maga alakitotta ki a saját napirendjét. Õ még nagyon pici, ha éhes, etesd meg, ha anya kell neki, dajkáld. Aztán úgyis beáll a napi ritmusa.
Szia! Én megszopiztatnám. Közben úgyis visszaalszik, de mégis eszik, iszik kicsit. Nagyon pici még, hosszú az éjszaka!
A kérdező hozzászólása: de csak úgy nyöszörög egy kicsit és ha beadjuk a cumit visszaalszik.lehet h enne ha kivenném, nemtom mit csináljak...
Az enyémek nem ettek éjszaka, 2-4 hetes koruktól aludtak 8-9 órát. De õk fel sem ébredtek.
Ha eddig nem evett éjszaka akkor ne ettesd meg! Ha nagyon éhes lenne akkor nem lenne elég neki a cumi és sirna!Nálunk ugyanigy volt. 2 hetes kora óta nem eszik éjszaka/nem igényli/Most 11 hónapos és már 11 kg.

2 hetes kis cicáknak mit adjak enni? Nagyon sürgős

pontosan ma 2 hetesek és az anyjuk szoptatná ?ket de a kiscicák hiába keresik a cicit fél percig szívják aztán másik cici után néznek és folyamat csak nyávognak lécci télleg csak értelemes válaszokat nagyon fontos lenne

Legjobb válasz: Házi tejet ne adj nekik, belepusztulhatnak. Keverj össze forralt tejet, a legjobb lenne a kecsketej, egy tojás sárgájával és egy kis mézzel, langyos legyen, és fecskendõvel etetheted õket.

Házi tejet ne adj nekik, belepusztulhatnak. Keverj össze forralt tejet, a legjobb lenne a kecsketej, egy tojás sárgájával és egy kis mézzel, langyos legyen, és fecskendõvel etetheted õket.
Én tejet adnék.
Akkor téged nem ér majd kritika :DDD
A kérdező hozzászólása: én a gyerekkel ugyan úgy vagyok mint az állatokkal én együtt alszok a kutyámmal a kicsivel csivava meg cicákkal is verebet is neveltem meg egeret szval tényleg bármit és ha nem kéne tanulni meg ilyenek ami tudom h muszáj és tanulok akár most is szülnék pedig csak 17 éves vagyok imádom a gyerekeket:D
Ismerem az érzést, ha egyszer véletlen gazdag leszek nyitok egy menhelyet :D Amúgy sok kritika ér emiatt mert az embereket fele annyira sem szeretem, a gyerekek sem hoznak lázba, és mindenki abnormálisnak gondolja h egy csecsemõ TELJESEN hidegen hagy míg egy korcs kutyustól teljesen bepörgök, mert szerintük ez nem nõies viselkedés és lassan a gyerekvállaláson kéne gondolkodnom 22L :D
A kérdező hozzászólása: Imádom az állatokat legszívesebben minden állatot befogadnék ha anyuék engednék:D
Egy gondoskodó gazdi feldob! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) vettem nekik cicatápszert(por) és cicacumit de mire hazajöttünk már szopiztak de folyamatosan figyeljük õket
Adhatsz neki laktózmenteset is, a "macskatejek" is azok kis vitaminnal, de lassan adhatsz nekik junior konzervet is
Érdeklõdj ismerõsöknél, nem tudnak-e szerezni esetleg, nagyobb áruházakban, vagy piacokon is körülnézhetsz. Nekünk több ismerõsünk is tartott akkoriban kecskét, tõle kaptuk a tejet. Mézet nem muszáj hozzáadni, de egy bögrényibe elég egy fél evõkanálnyi kb, ha teszel. Próbáld ki, hogy ízlik nekik jobban, az enyémek jobban megették úgy. Egy bögrényihez szintén egy tojás sárgája, sok benne a számukra fontos vitamin, és szép szõrük, körmük, fogazatuk lesz tõle, erõsödik a csontozatuk.
Én itt olvastam errõl: http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/kismacska-etetese.. "A kiscica nem ihat tehéntejet. Ha nincs macska tejpótló, akkor kecsketejet is használhat, de soha ne adjon a kicsiknek tehéntejet. Ha az anya elpusztult, elutasítja az almot, nincsen teje, a kicsik sírnak , tömegük stagnál vagy csökken. Ebben az esetben a kicsiket mesterségesen kell felnevelni. Etetés esetén 2 hetes életkor alatt 2-3 óránként, 2-4 hetes kor között pedig 3-4 óránként kell õket etetni. A kicsiket mesterségesen felnevelni nagyon nehéz, hiszen egy 4-es alomnál, ha figyelembe vesszük a táp elkészítési idejét és az etetésre fordított idõt gyakorlatilag az illetõ nem alszik eleget, így segítségre mindenképpen szüksége van."
A kérdező hozzászólása: Hol lehet kecske tejet kapni?
Igen, a kecske tej a legjobb, egészséges nagyon.
Igen, én azzal neveltem fel 3 kiscicát egy állatorvos ismerõs javaslatára, bár ott az anya elpusztult. Elképzelhetõ, hogy itt egyéb probléma is van. A tápszer is jó megoldás egyébként, de mindenképp konzulztálj akár több állatorvossal is. A http://www.haziallat.hu oldalon feltehetsz kérdést is, pár napon belül kapsz választ.
A kérdező hozzászólása: kecske tejes az kipróbált? eddig mi is a tápszert találtuk a legjobb megoldásnak tehént tejet semmiféle képpen nem adunk nekik
Vagy cumisüveggel esetleg.
Lehet az anyamacskának kevés a teje. Lehet kapni ilyen tej pótlókat és cumisüveggel etetni...mikor én találtam két kidobott kiscicát, így neveltem fel õket, tejjel cumiztattam. De lehet nem ártana egy állatorvossal is beszélni. Lehet más is a gond...
Lehet venni cica tápszer, meg mini cumisüveget addig amíg nem tanul meg enni. A tehén tej nem tesz jót nekik. Más a zsír és szénhidrát tartalma, mint a cicatejnek. Meg a legtöbb cica eleve érzékeny laktózra.


Mit csináljak kb 1-2 hetes macskával? Mit adjak neki?

A barátnőméknél van,a szomszédban,és mi etetjük őket.4 darab van+egy anyamacska.És nem tudjuk hogy mit csiáljunk velük nagyobb korukba,mert a barátnőmék nem fogadják be. És adunk a macskának junior konzervet,tápot,az anyamacskának is ugyanezt csak felnőttben,meg tejet,meg szalámit.És valamit mást is akarunk neki adni,csak még főzni nem tudunk neki.

Legjobb válasz: Miután felnevelte az anya a kicsiket okvetlen ivartalanitassátok! Elvihetitek õket menhelyre vagy elajándékozni õket. Facebook-on meghirdetni ,plakátokat késziteni

Miután felnevelte az anya a kicsiket okvetlen ivartalanitassátok! Elvihetitek õket menhelyre vagy elajándékozni õket. Facebook-on meghirdetni , plakátokat késziteni
A kismacskáknak még semmit ne adjatok, még hónapokig az anyjuk tején élnek. Nagyjából 8 hónaposan lennének alkalmasak az ivartalanításra, valószínûleg addig nem maradhatnak ott. Úgyhogy már korábban el kell õket ajándékozni. Az anyamacskának jó, amit adtok. Mehet tejföl is, meg májkrém. Szalámit annyira inkább ne, az fûszeres. De ha kap enni, lesz rendesen teje, minden rendben lesz.
ivartalanítani hamarabb is lehet, nem tudom itthon végeznek-e korai ivartalanítást ami 12 hetes korban történik, de kandúrokat amint leszállt mindkét heréje már lehet. a miénk 5 hónaposan volt, amikor elkezdett jelölni.

Mit adjak a kb.2 hetes árva kiscicának, ha a tejpótló tápszerhez csak holnap jutok hozzá?

Tehéntejet nem lehet, kecsketej nincs...

Legjobb válasz: Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...

Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...
Laktózmentes tejet. Nagyobb áruházakban és drogériákban kapható. Vagy csecsemõnek való tejpótló tápszert, azt bármikor vehetsz az ügyeletes patikában.

Ilyen időben mit adjak a 2 hetes babámra ha kiviszem?

Nem akarom túlöltöztetni. Tegnap mikor kimentünk volt rajta egy rövid ujjú body, egy hosszú ujjú rugi, kocsikabát, pamut sapi. Plusz betakartam egy vékony pléddel.

Legjobb válasz: én hosszú ujjú, de vékony anyagú bodyt, rugit, sapkát és vékony takarót teszek rá. erõsebb napsütésben csak textil pelussal takarom be.

én hosszú ujjú, de vékony anyagú bodyt, rugit, sapkát és vékony takarót teszek rá. erõsebb napsütésben csak textil pelussal takarom be.
Hát, ha 24fok fölött van, akkor rövid ujjú body és 1 hosszúnadrág, talán 1 nyári sapi, ami nagyon vékony! Ha nagyon aggódós vagy akkor 1 nagyon vékony hosszú ujjú body, de én kabátot biztos nem adnék rá, pláne nem takarót!!!!
4hetesen pedig már simán rövid ujjú body, rövidnadrág! és ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszi! Lehet egy kicsit túlzásba estem ...:D
szerintem valamilyen takaró 30 fokban is kell. a szél miatt, meg mert aludni-feküdni úgy kellemesebb.
Szerintem szép fokozatosan vetkõztesd le, eddig 9 hónapig élt 36 fokban, még csak 2 hete él 10 fokkal hûvösebben. Én lehet, hogy a sajátomat túlöltöztetem, 3 hónapos, de kintre mindig hosszú ujjú bodyt adok rá. Ez a nap és a szél ellen is véd. Textilpelussal takarom be. Ja és sapka mindig van rajta, pedig mózesben van. Még egyszer sem volt beteg vagy megfázva, és nem is szokott leizzadni. Szerintem ha kint nyugodtan alszik, akkor nem öltözteted túl.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nem alszik nyugodtan :) Sõt utálja a babakocsit, de lehet azért mert melege van. Csak úgy tudom belerakni a kocsiba, ha már elaludt, mert másképpen csak sír benne.
2.vagyok! Én a lányomat, aki 3 hónapos, 24fokban rövid ujjú bodyban és 1 hosszú, de vékony gatyában viszem ki! Se sapka, se takaró! Még sose láttam, h fázna, de megfázva se volt még! Ha meleg van, mondjuk 26-28fok, van, h kis ruhába van! vagy rövid ujjú, vagy ujjatlan body és rövid gatya! Amikor 2hetes volt márciusban és elõször kivittem hosszú ujjú body és nadrág + 1 kis takaró, de akkor nem volt még ilyen meleg!

2 hetes babámat mennyi időre vihetem ki a babakocsiba? Egyáltalán kivihetem már? Mit adjak rá?

Õ a második gyermekünk a lányom 3 éves, de mintha az első lenne olyan gyakorlatlannak és bambának, tanácstalannak érzem magam. Eddig is paramami voltam de most extra hipper paramami vagyok.

Legjobb válasz: Igen kiviheted nyugodtan,és bodyt,rugdalozót,kis kabátot adnék rá,saspit is,és egy kis vékony pléddel is betakarnám.

Igen kiviheted nyugodtan, és bodyt, rugdalozót, kis kabátot adnék rá, saspit is, és egy kis vékony pléddel is betakarnám.
Olyan jó idõ van, hogy akár órákra is kiviheted. Body, rugi, vékony sapi, kispléd elég.
Én babám októberben is kint volt 4 órát. Hát még ilyen jó idõben.:)
Mivel még csak 2 hetes gondolom most vinnéd elõször. Én azért nem vinném ki elõször órákra, fokozatosan szoktasd hozzá a levegõzéshez. Elõször csak negyed órára menjetek ki, majd napról napra emelheted az idõt. Hosszú bodyt, vékony rugit adnék rá, sapi a fejére és egy vékony takarót elbír, hisz õ csak fekszik a babakocsiban.

2 hetes kisbabámnak hány csepp sab simplexet adjak?

Legjobb válasz: Én 10-et adtam minden evésnél.

Én 10-et adtam minden evésnél.
Elég!!!
Szia! Nem kell adni neki semmit, az anyatej szomjoltó is.Majd ha 40 fok lesz, akkor már lehet adni neki, de amúgy fél éves koráig elég az anyatej. /Z/
Elvileg elég. Én 6 hónapig szó szerint csak szoptattam és minden rendben volt, nem volt szükség plusz folyadékra.
Annyival egészíteném ki, hogy nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is elég, ha igény szerint szoptatsz. Az én babám 40 fokban (júliusban) született, és nem kapott soha semmi mást. Viszont gyakran szopizott, mert így több elsõ tejhez jutott, ami hígabb, inkább szomjoltó hatású. Az sem teljesen pontos, hogy hat hónapig. Rengeteg babát ismerek, akik a hozzátáplálással nem kezdenek más folyadékot inni- az én fiam sem igényli, csak egy éves koruk után kezdenek inni, addig evések után ciciznek. Ez is teljesen normális, és rendben van.
Igy van, ahogy az utolsó válaszoló irja! Babám 8 hós, de még most se kap semmilyen plusz folyadékot, csak anyatejet!
Mi 7 hónaposak leszünk lassan és csak anyatejet kap. Nem kell plusz folyadék. Õ augusztusi, kánikula volt még, de csak szoptattam, akár 2 óránként.
Hasfájásra is való és úgy ahogy irtad is m.anyag kanálban feloldod lehet anyatejben is- kb 10 perc mire feloldódik - és úgy add be neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Attól, hogy elviselhetõ a sírdogálása, nem vészesen fáj a pocija. Beadjam a szert? Ugye ehhez nem szokhat hozzá és nincsen mellékhatása sem?
Már biztos nem aktuális , de most láttam csak hogy válaszoltál és kérdeztél is. Nincs mellékhatás söt 15 percenkén adható az megtörténhet , hogy nem mindig fog segiteni a problémán , de nyugodtan adhatod neki nem fog rászokni. Minden jót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!