Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes a kislányom, (72 db)

Nektek, hogy alszik a babátok? 2 hetes a kislányom.

A doki azt javasolta, hogy sokat aludjon hason, de én féltem így meg nem is szereti nagyon. (meg azt olvastam a neten, hogy veszélyes) A hátán mégjobban nem marad meg, mindig elfordul oldalra. Igy általában alapból az oldalára rakom.

Legjobb válasz: Az én kislányom két és fél hetes és éjszaka hason alszik. Napközben nem nagyon szeret úgy lenni, de ha sikerül szopi után rögtön elaludnia akkor is hasra rakom egyébként oldalt.Azzal az a bajom, hogy sokat kalimpál és felébreszti magát.

Az én kislányom két és fél hetes és éjszaka hason alszik. Napközben nem nagyon szeret úgy lenni, de ha sikerül szopi után rögtön elaludnia akkor is hasra rakom egyébként oldalt.Azzal az a bajom, hogy sokat kalimpál és felébreszti magát.
Szia! A kislányomat legtöbbször az oldalára fektetem, és ki is támasztom, mert rengeteget bukik, hiába büfiztetem és még az ágy fejrészét is megemeltük orvosi tanácsra. Amolyan stabil oldalfekvésben van. Nappal szoktam a hátára fektetni, mert akkor gyakrabban ránézek és hallom is, ha valami baja van, nyöszörög. Én így érzem biztonságosnak és õ is jól alszik így. *A*
Én nem ajánlotta a doki a hason alvást, nem is merem úgy altatni. 3, 5 hós és még soha nem aludt hason.
Az én kislányom és 2 és fél hetes és általában oldalt fekve alszik. Ha nagyon "tekeri" magát és sír akkor hasra fektetem és azt vettem észre azt is szereti. Nem féltem, van légzésfigyelõ és sokat benézek hozzá. A baba úgyis jelzi mi jó neki, ha nem szeret hason aludni akkor ne tedd úgy le.

2 hetes a kislányom, kis súllyal született 2270g. Mennyi az ideális szopi adag ennyi idősen? Kb 60-70-et eszik. Ez jó?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy a baba tudja, mennyire van szüksége. Ha keveset eszik, hamarabb lesz éhes, és õ ezt jelzi is, akár egy óra múlva, ha sokat eszik, tovább bírja. Az a lényeg hogy a jelzéseit figyelni kell. Egyébként minden baba változó, ha õ 60-70ml-t kíván, neki annyi elég. Az én lányom olyan 80-90 körül evett 2 hetesen, de volt, hogy csak 60at evett, és olyan is, hogy 120-at (a naplójából nézem). Minden rendben van, ha a súlya szépen gyarapszik, heti kb 150gr-ot legalább hízik. Mi havonta híztunk 1 kg-ot 4 hónapos koráig, majd ez csökkent ez a súlygyarapodás. Szóval nincs ideális szopiadag, talán átlag 60 és 110 ml között :) Sok boldogságot a babócához!

Én úgy gondolom, hogy a baba tudja, mennyire van szüksége. Ha keveset eszik, hamarabb lesz éhes, és õ ezt jelzi is, akár egy óra múlva, ha sokat eszik, tovább bírja. Az a lényeg hogy a jelzéseit figyelni kell. Egyébként minden baba változó, ha õ 60-70ml-t kíván, neki annyi elég. Az én lányom olyan 80-90 körül evett 2 hetesen, de volt, hogy csak 60at evett, és olyan is, hogy 120-at (a naplójából nézem). Minden rendben van, ha a súlya szépen gyarapszik, heti kb 150gr-ot legalább hízik. Mi havonta híztunk 1 kg-ot 4 hónapos koráig, majd ez csökkent ez a súlygyarapodás. Szóval nincs ideális szopiadag, talán átlag 60 és 110 ml között :) Sok boldogságot a babócához!
Általában úgy szokták számolni a napi adagot, hogy a baba súlyát meg kell szorozni 150-nel, ez a napi adag. Persze minden baba más, tehát nem baj, ha kicsit többet vagy kevesebbet eszik.
Jól írták elõttem, de azért elmondom, hogy az én lányom 2800 grammal született, és õ evett ennyit egy hónaposan. Illetve többnyire 70-et. Szóval a te babád hozzá képest többet eszik. Szerintem ez a mennyiség, jó lesz. Amúgy tényleg nem eszik mindig ugyanannyit, ez napszaktól függ, meg aztán ha olyan fejlõdési szakban van.
Hát ezt így elég nehéz.... Elég sokfelé van az országban... Hol laksz?
A mi településünkön a védõnõk szerveztek minden hónapban 1-2 baba-mama klubbot a helyi mûvelõdési házban, ahova esetenként szakembereket is meghívtak egy-egy témában pl. szoptatási tanácsadót, gyerekorvost, babahordozási (hordozókendõs) tanácsadót, stb. Az elmúlt években bedig néhány anyuka is indított saját szervezésû klubbot havi 1 alkalommal, amit a gyerekkönyvtárban tartanak és minden babás anyukát szeretettel várnak. Szerintem kérdezd meg a védõnõdet, mert ha õk nem is szerveznek ilyesmit, biztosan tud róla, hogy a körzetetekben hol tartanak baba-mama klubbot.
Hát nálunk a védõnõk nem tartanak semmiféle klubot, és amikor rákérdeztem, csak annyit mondott hogy itt nincs baba-mama klub, de azt sem tudta szerintem, hogy a környéken van-e. Ha a ti településeteken nincs, akkor az internetet ajánlom, ott próbálj utánanézni hogy merre van klub, vagy esetleg baba-mama torna, ringató stb.
A kérdező hozzászólása: X.kerbe kõbányán árkád közelében

Mit csináljak magammal 2 hetes a kislányom és hatalmas félelmek sírási görcsök jönek rám ha nem akar aludni?

megideges vagyok hogy mikor felkel mi lesz segitsetek?

Legjobb válasz: elõzõ elõtti vok: ha nem evett eleget, akkor nem lesz neki elég a játszócumi, nem tudja magát megnyugtatni, mert az éhség mint fájdalom jelen lesz. Ha a hasuk csikar, azt (ha nem olyan súlyos a helyzet) tudják "gyógyitani" a cumizással. (ha meg súlyos, akkor az espumisan cseppek pl. nekünk nagyon beváltak)

elõzõ elõtti vok: ha nem evett eleget, akkor nem lesz neki elég a játszócumi, nem tudja magát megnyugtatni, mert az éhség mint fájdalom jelen lesz. Ha a hasuk csikar, azt (ha nem olyan súlyos a helyzet) tudják "gyógyitani" a cumizással. (ha meg súlyos, akkor az espumisan cseppek pl. nekünk nagyon beváltak)
Ne aggódj nem vagy egyedül.Igaz mi már lassan 3 hósak vagyunk, de az alvás nálunk is mumus.Igaz azért sírógörcs nem jön rám, de ha alvásról van szó én is félek egy picit.Elég rossz alvó az elsõ perctõl fogva. Kicsit lazíts, tudom könnyû mondani.Mégis mi a baj, nem akar aludni?Írj bõvebbben.
A kérdező hozzászólása: délután mikor felkel 3 és 5 közöt fentvan hajnal 1 és adig egész végig dajkálni kel csak akor nyugot ha etettem
Elsõ vagyok.Hát ismerõs.Nekünk volt egy két olyan nap amikor reggeltõl éjfélig nem aludt.Gondolhatod.Hasfájós esetleg?Babakocsiban?
én ezt anno úgy csináltam-mert volt, hogy elaludtam vele a székben, amikor már nem evett, hanem cumizott a cicimen, hogy játszócumit adtam neki, hanyatt feküdtem az ágyon és a gyereket a mellkasomra fektettem hason (ez nálunk a pocakolás):) õ is nyugodt volt, mert minden porcikájában érzett, és ha mélyen bealudt, visszacsempéztem az ágyába. (vagy így aludtunk reggelig) baleset nem lehet belõle, mert ott van rajtad, érzed! Jó nem túl pihentetõ, de legalább valahogy alszol (én sem bírtam éjszakázni) a másik meg h megzokja a pici h éjszaka alvás-az enyém 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát és biztosan ez is segített...tudom, h milyen nehéz neked, volt, h én is sírtam az elején, de hidd el hamar elmegy ez az idõ, élvezd ki inkább minden percét, amíg olyan kis pici mini-manó. (párat pislantasz és nem fog keresztben elférni az ágyon, hidd el) :) fel a fejjel! 6 hós kislány anyukája
elõzõ vagyok, szerintem biztosan a hasa fáj...egy könyben olvastam, h az ilyen pici babák reflex-szerûen ha fáj valamilyük, cumiznak-ez fájdalomcsillapító-nyugtató hatású náluk. Csak hasfájásnál ez egy ördögi kör, mert minnél többet cicizik, annál jobban fáj a hasa. Én ez esetben (igény szerinti szopi ide-vagy oda), mindenképpen azt tanácsolom, h tartsad a 2 órát és játszócumit adjál neki!
egyetértek az utolsó válaszadóval, de felmerül az örök kérdés: evett eleget elõzõ szopinál a babám? mert ha nincs mérleg akkor nem tudjuk és akkor az is dilemma marad, hogy nem mégis éhes-e. nem egyszerû. 4 hetes baba anyuja

2 hetes a kislányom! Anyatajet eszik, de cumisüvegből, mert nem hajlandó szopizni! Hány ml-t kell neki adni, hogy jol lakjon?

Én 80-at adok neki de utána ismét követeli kb. 30 perc után! Császárral születet és 2700g-al!

Legjobb válasz: Szia! Akkor elõször adjál neki többet, ne 30 perc múlva, és böfiztesd meg, mert lehet, hogy mohó és sok levegõt nyel és azért érzi akkor jóllakottnak magát. Azért szerintem még próbálgasd a cicit adni neki, valószínû, hogy könnyebben jön az üvegbõl és a cicinél meg kell dolgoznia érte. De én azt hallottam, hogy a kisebb súlyú babák sokkal többet esznek :-) Azért kérdezd meg a védõnõdet vagy a gyerekorvost.

Szia! Akkor elõször adjál neki többet, ne 30 perc múlva, és böfiztesd meg, mert lehet, hogy mohó és sok levegõt nyel és azért érzi akkor jóllakottnak magát. Azért szerintem még próbálgasd a cicit adni neki, valószínû, hogy könnyebben jön az üvegbõl és a cicinél meg kell dolgoznia érte. De én azt hallottam, hogy a kisebb súlyú babák sokkal többet esznek :-) Azért kérdezd meg a védõnõdet vagy a gyerekorvost.
Azt nem értem, ha van elég tejed, miért kell neki cumisüveg? Én nem is vettem...
Kedves második válaszoló, kit érdekel, hogy te mit nem vettél? Az én fiam is ezt a játékot játszotta 3 hetes koráig, minden nap megpróbáltam mellre tenni, de nem kellett neki, csak üvegbõl. Aztán egyszer csak elkapta, és olyan jólesõen cummogott rajta, mintha elejétõl fogva így kapta volna. Adj neki annyit, amennyit elfogad, ne foglalkozz vele, hogy mit mutat a mérce. Ha éhes, akkor bedönti mind, amit kap, ha nem, akkor úgyis abbahagyja. Mondjuk egy kéthetes babának olyan 100 ml általában jó mennyiség, de ha kevesebb-több, az sem baj, de a védõnõ tudja megmondani, hogy egy nap mennyi az ideális.
Nálam ugyanez volt, elvbõl nem vettem cumisüveget. Na leküldtem érte a férjem, mert nem akart szopizni. Az én ösztöneim azt mondták, nem adok neki enni, amíg nem szopik. Keserves 1 nap volt, de megérte. Muszáj volt, a cicim fájt, és gépi szívóval sem ment le. Ha begyullad, tápszer és úgy gondoltam az nem jó. Egy 5 napos kislány anyukája

2 hetes a kislányom, rengeteg tejem van, de egyszerűen nem tudom rátenni cicire, csak cumisüvegből eszik. Már megpróbáltam mindent (több fajta mellbimbó védőt). Mit tegyek?

Legjobb válasz: Csak az a kérdés miért kellett a bimbóvédõ. Anno nekem is javasolták mert az egyik kissebb mint a másik de én nem használtam és így is tudtam szoptatni. Probáltad nélküle? Szerintem nem lehet v.mi jó ize annak a bigyónak.

Csak az a kérdés miért kellett a bimbóvédõ. Anno nekem is javasolták mert az egyik kissebb mint a másik de én nem használtam és így is tudtam szoptatni. Probáltad nélküle? Szerintem nem lehet v.mi jó ize annak a bigyónak.
Szia! Nálunk is volt ilyen probléma, annyira sok volt nekem is, hogy a bimbót se tudta bekapni a kisfiam.Kifejtem szopi elõtt egy kicsit és néha át is masszíroztam, hogy fellazuljon, mert már olyan volt mint a kõ.Szerintem inkább cicibõl próbáld, hiszen a cumisüvegbõl könnyen jön a tejcsi, nem kell "megdolgozni" érte. Remélem tudtam segíteni, üdv, egy boldog anyuka
Lehet, hogy a cumisüveg cumizavart okozott, tehát sokkal könnyebb üvegbõl, abból magától is jön, a cicinél meg kell dolgozni. Ne add fel, fejjél kis egy kicsit a kezeddel, és türelmesen próbálgasd, nem baj, ha sokadszorra sikerül csak bekapnia. Ne felejtsd el, hogy ösztön ide, ösztön oda, neki is rengeteg mindent meg kell tanulnia, szopizni is, nem megy magától. Nagyon sok sikert kívánok hozzá nektek!
Én két segítséget ajánlanék. Az egyik: http://www.iboly.hu A másik: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=.. Õk a szakértõi a témának.
Nekem a lányom nem tudott normálisan szopizni, akárhogy küzdöttünk egymással, sosem lakott jól, kicsit lusti volt. Én végig fejtem neki a tejet amíg volt. Szerintem az a lényeg, hogy tejci legyen, hogy mibõl az már részletkérdés.
Egy ideig az én fiam is cumisüvegezett (véresre rágta a mellem, muszáj volt). A bimbóvédõt csak akkor használd, ha sebes a melled, amúgy nem oszt nem szoroz (különben ezek íz és szagmentesek, ez nem befolyásolja a babát). Próbáld inkább kanállal adni neki, igaz, hogy lassabb, de nem kényelmesedik el annyira. Két hetesen modnjuk még simán megszokhatja a szopizást is. Próbálgasd sokat, de ne akkor, amikor nagyon sír éhségében, inkább amikor félálomban van.

9 hetes a kislanyom. Mar 1.5 hete kint van az also 2 foga de meg nem bujt ki teljesen. Tapszert eszik. Mikortol adjak neki babakajat/gyumolcsot? Vagy adjak neki csak tapszert? Meddig?

Milyen gyumit lehet neki adni hogy kell neki odaadni?Vagy esetleg zoldseget?Van valahol a neten leiras rola mikor mit lehet/szabad adni nekik es hogyan?

Legjobb válasz: Biztos 9 hetes?

Biztos 9 hetes?
A kérdező hozzászólása: Igen 9 hetes!Majus 30-an szuletett!Akkor varunk meg 1-2 honapot.
9 hetes?????? Ha 9 hónapos, nyugodtan aadjál neki fözit, gyümipépet, Már elég idös. Ha pedig 9 hetes, maradj a tápszernél, esetleg kezdhetsz tejpépet adni, almapürét.
9 hetesen van 2 foga? tápszert továbbra is, még jó sokáig
9 hetesen? Nem semmi! :D Még maradjatok a tápszernél akkor is, ha jönnek a fogak! Az, hogy bújnak ki a fogai még nem jelenti azt, hogy érett a hozzátápláláshoz! Még minimum 3 hós koráig. Esetleg akkor már elkezdhetitek a kóstolgatást gyümilével vagy zöldséglével. Majd ha már 4 fele jár, akkor lehet pürésebbeket. Addig ne erõltesd!
Ez teljesen természetes, a késöbbiekben is csak arra figyeljél, hogy mivel tápszeres ezért minden nap 1x legyen széklete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)

3 hetes a kislányom és változó időnként szopizik.1 és 3 óra közt. Szopizás után még 2 órával is jön vissza neki a tejcsi. Mit tegyek? Vigyem orvoshoz? Meg erre az időre hány ml a normális mennyiség amit esznek?

Legjobb válasz: az én fiam 4 hónapos,de még most is elõfordul ilyen.nekem a védõnõ azt mondta,nem gond,valószínûleg egy büfi maradt bent.mondjuk attól is függ a dolog,hogy mennyi jön vissza.

az én fiam 4 hónapos, de még most is elõfordul ilyen.nekem a védõnõ azt mondta, nem gond, valószínûleg egy büfi maradt bent.mondjuk attól is függ a dolog, hogy mennyi jön vissza.
Az én 3 hós kislányom még most is bukik, van úgy, hogy jót alszik, aztán az elõzõ cicizés után HÁROM órával bukik egy hatalmasat. Semmi gondunk, szépen hízik, és nem is volt hasfájós egyébként. Semmi gond a babáddal, a bukás meg majd elmúlik, legkésõbb, ha majd szilárdat eszik.
Az én fiam 2 hetes, ma jött neki is vissza tej még 2 órával szopi után is. Összesen 5-ször. Nagyon megijedtem én is, ugyanez jutott eszembe. Annyi, hogy mielõtt ez történt, a megszokotthoz képest gyorsabban és többet evett, valószínû ez okozta. De én is ott ülök mellette és figyelem, hogy mi történik. A mennyiség pedig, ahogy nekem a doki mondta: testsúlykgonként 130-150 ml. Vagyis ha 3kg, akkor 390-450ml tej, ezt kell elosztani az étkezések számával. Ha 6-szor eszik, akkor evésenként 65-70 gr amit megeszik. Nem mondom, hogy nyugi, mert tudom, milyen ez, engem sem nyugtat meg semmi, csak ha eltelik a nap és nem történt semmi baj. Boldog babázást kívánok Neked!
Az én fiam 4 hós, de még mindig nagyon bukós. Sõt egyre jobban, mivel egész nap jár a keze lába, és ilyenkor mindig jön vissza a tej. Tudom, milyen érzés. Én is nagyon sokat aggódtem és idegeskedtem az elején, de azt mondják, ha hízik rendesen, akkor semmi gond. Ha nem hízik, akkor lehet, hogy refluxos. Állítólag ha elkezdõdik a hozzátáplálás, akkor ez elmúlik.

Most 10 hetes a kislányom. Szoptatok, de pótolnom is kell mert már kevés neki a tejci. Ma van a 2. nap hogy egy kis pecsételő vérzésem volt a szülés óta. Nektek is volt így?

Nem tudom minek vegyem ezt.Csak egy kis folt egész nap. Most akkor megjött,vagy kés?bb áll majd be?Spirált szeretnék fel rakatni,és jó lenne tudni mikor van meg.

Legjobb válasz: nekem is voltak pecsételõ vérzéseim aztán megjött egyszer normálisan azóta semmi én is spirált szeretnék felrakatni.te tudod hogy mûködik? mert én az árán kivül semmit nem tudok

nekem is voltak pecsételõ vérzéseim aztán megjött egyszer normálisan azóta semmi én is spirált szeretnék felrakatni.te tudod hogy mûködik? mert én az árán kivül semmit nem tudok
A kérdező hozzászólása: A szoptatos nõknek álltalában nincs mensiük, ezért azt mondta az orvos, hogy ha megyek vigyek egy tesztet, ami negatív, akkor teszi csak fel.Ha megjön a mensim akkor pedig akkor teszi fel.Ennyit tudok én is.Már kérdeztem itt a spirálról dolgokat, de nem igen szoktak válaszolni.Van valami ellenörzõ szál, szt ellenõrizgetni kell valami ilyesmi.Majd elmondja az orvos ha odaérek hozzá.kb 2hét

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!