Találatok a következő kifejezésre: 2 hetes a (1899 db)

Normalis? 33+2 hetesen a picim sulya 2460g? Vagy nagyon el vagyok szamolva?

Legjobb válasz: Szia, nekem 34 hetesen 2.5 kgra becsultek. 90 mm volt a BPD(fejecske0 es talan 70 mm a FL( combcsont). 36 hetes kismama

Szia, nekem 34 hetesen 2.5 kgra becsultek. 90 mm volt a BPD(fejecske0 es talan 70 mm a FL( combcsont). 36 hetes kismama
Hú jó nagy babád lesz. Az én fiam 34+5 hetesen volt 2630 gramm. 4500 grammal, 57 centivel született.

2 hetes a kisbabám, lehetne pár kérdésem?

mennyit kell neki aludni egy nap? mikor kezdödik a hasfájos korszak? mit tegyek hogy ne fájjon a mellbimbom?

Legjobb válasz: nekem most 10 hetes, de 2 hetesen keveset aludt, éjszaka 3x kelt fel enni, sokat sírt, én nem kentem semmit a mellbimbómra, de nem is fájt, ha fürödtem akkor a baba mosakodó kenõcsével mostam meg a mellemet, ezt a védõnõ tanácsolta, és be is vált. 7. héten volt nálunk változás, azóta keveset sír, sokat alszik, és ha fent van nagyon sokat mosolyog.

nekem most 10 hetes, de 2 hetesen keveset aludt, éjszaka 3x kelt fel enni, sokat sírt, én nem kentem semmit a mellbimbómra, de nem is fájt, ha fürödtem akkor a baba mosakodó kenõcsével mostam meg a mellemet, ezt a védõnõ tanácsolta, és be is vált. 7. héten volt nálunk változás, azóta keveset sír, sokat alszik, és ha fent van nagyon sokat mosolyog.
Eleinte sokat aludt a kislányom, valószínû azért, mert nem volt elég a tejem, nem is gyarapodott és nem tudott megerõsödni, születési súlyát csak 3 hetesen érte el. Ezután hasfájós lett. Kajcsi után, nem közvetlenül, olyan fél óra múlva huzigálta a lábait és sírt sokat. Espumisant, infacolt használtunk, fõképpen délutáni, esti órákban, akkor rosszabbul tûrte a szopit. Valamit használt, de akkor még tényleg szinte csak kajcsiból böfiztetésbõl, hasfájásból és alvásból állt a napunk. Hála égnek ez is elmúlt úgy 7-8 hetes kora körül. Ekkor már többet volt fenn, nézelõdött, játszott, majd bealudt. Mostanában kezdi átaludni az éjszakát, 11 hetes, 2 hetesen éjjel kétszer kelt, utána már csak egyszer, most alszik este 8-tól hajnali 5-ig. A mellbimbóm nekem sokáig fájt, de olyan 3-4 hetsen szûnt meg teljesen, mivel nekem is kisebesedett meg vérzett, bimbóvédõvel szoptattam, ill. most is azzal szoptatok, nem is akarom elhagyni. Nincs sok tapasztalatom a gyereknevelés terén, kislányommmal együtt tanulgatom a dolgokat, de azt már elmondhatom, hogy hétrõl-hétre változik minden, kezdünk összeszokni, jobban ráérzek, mi baja lehet és így mindketten jobban élvezzük egymás társaságát. Remélem ezt két hét múlva is elmondhatom majd :D
Ja! Az enyém azért sírt fürdetéskor mikor hazahoztam, mert hideg volt neki az a hõmérséklet amit ajánlottak. Én langyos vízben fürdetem, könyökkel ellenõrzöm. Bár ebben a nagy melegben a "hidegeslangyos" volt neki kellemes. most 8 hetes már és imádja a fürdetést :D
Én fürdés után etetem. elvileg 8-kor fürdik, de kezdünk áttérni az utolsó etetés elõttire. a mecsek tea jó, de csinálhatsz neki te is kamillából és édesköménybõl. és mi is volt még? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Garmastant vettem, már ne fáj ugy mint tegnap, kerem és anyatejjel is, meg hagyom levegözni.. biztos meg kell szoknia a mellemnek ezt. Picikém alszik , szoktam tornáztatni kicsit hogy tudjon pukizni, és iszok mecsek teát az jo? infacolt ajánlották, hogy vegyek.. még egy kérdés.. mikor fürdessem este? és ha felébred sir, akkor végig sirja a fürdést , mire enni kap, vag elöbb egyen és utána fürdés? 2 napja van még csak itthon mind kettöt probáltuk de nem tudom mi lenne jobb? nem kaarom hogy potyára sirjon..
Nekem 2 hetesen nagyon sokat aludt, csak enni kelt fel. 5 hetes korától kezdett ébren is lenni. a hasfájós korszak bármikor kezdõdhet, olyan 3-6 hetes korban amúgy. nekem addig fájt a hasa, ameddig tápszert is kellett neki adnom, mióta tejcsizik kizárlag, azóta nem. max ha túleszi magát. a mellbimbódra Lansinoh lanolinos krémet ajánlok. Nekem nagyon jót tett. És nem kell lemosni! De még egy hét, és már tuti nem fáj amúgy sem. :) Ratulálok a picihez! :)
Kislányom elsõ perctõl sokat aludt, szinte nem is volt fent, pedig nem volt sárga. Csak angyal volt. Hasfájós korszaka nem volt. Én a mellbimbómra Baphantent használtam, azt nem kell lemosni szopi elõtt.
jobban írva, annyira nem fog kisebesedni a cicibimbó, csak az elején. Az a lényeg, hogy próbálj olyan pozíciót találni, hogy jól be tudja kapni a bimbót és ne húzkodja hanem szívja.
Egy nap jó ha úgy alszik, hogy 2-3 óra alvás, fél óra fent (szopi, pici "ismerkedés") , 2-3 óra alvás, fél óra fent...Szóval kb. 15-18 óra A hasfájós korszak nem mindig jelentkezik, a teljes anyatejes táplálástól (3-4 napig elõtej , utána indul be). Az hogy nem kakil, nem a hasfájós korszak jele! A hasfájós baba sír evés után , lábait húzkodja, erõlködik a pukival, de nem jön neki. Az hogy 4-5 naponta kakil, de jó a közérzete természetes anyatejes babóknál. Ezt csak így leírtam, hogy nehogy pánikolj emiatt :) Mellbimbóra a legjobb az anyatej. Amikor megszoptattad, picit nyomj ki belõle és kend szét rajta. Ha jól cicire rakod a babát, nem sebesedhet ki.
Huh, a mennyit aludjon- ra nehéz válaszolni, az én babám 2 hetesen még keveset aludt, sokat sírt, sztem a hasa fájt, aztán egyik napról a másikra tiszta mormota lett :) A hasfájására nekem az jött be, h én ittam édeeskömény teát, akkorákat rotyogtatott tõle.. zene volt füleimnek :) A mellbimbód berepedt, azért fáj? Ha nem repedt, akkor majd megedzõdik, adj neki idõt, nem ehhez a strapához van hozzászokva. Ha repedt, akkor nekem a garmastan jött be rá+ bimbóvédõ, amíg meg nem gyógyult.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, infacolt használunk tegnap ota, remélem segit neki, ma egész nap alszik eszik, de az éjszaka borzalmas volt..

Lehet a tapszert hidegen is adni? Nem lesz tole baja a babomnak? Csak sokkal jobban izlik neki hidegen, mint melegen es tobbet is eszik igy.2 hetes a picim.

Legjobb válasz: összerázni sokkal nehezebb így, és arra figyelj hogyha nem is meleg, de langyos legyen! (fõleg 2 hetes babánál)

összerázni sokkal nehezebb így, és arra figyelj hogyha nem is meleg, de langyos legyen! (fõleg 2 hetes babánál)
megkérdezhetem hogy miért nem szopizik? Nincs tejed? amúgy én sem melegem adtam a babámnak, hanem langyosan.
az én fiamnak atomra ment a hasa ha túl hideg volt a tápi. (ami testmeleg azt langyosnak érezzük, az anyatej is langyos).Szóval szerintem a langyos az teljesen jó.
Szia! Az én kisfiam sem ette meg melegen sem langyosan a tápszert. De csinálhatod úgy hogy frissen forrázott vízbõl( vagy forrázott de már lehûlt és újramelegíted) öntesz egy kicsit abban feloldod a tápszert aztán felöntöd. De lehet hogy ha valami baci lesz, majd hamarabb rámegy a torkára, ez csak okoskodás, nem tuti de kis manóm most fájlalja a torkát így meg eszi langyosan is.Esetleg tarts egy kicsi vizet szobahõn.Próbáld langyossal nehogy gond legyen.Picike még! Boldog babázást!


2 hetesek a kiscicáim, meddig szopnak még, és mikor kell őket rászoktatni az eledelre?

Legjobb válasz: 3 hetes korától adjál nekik kaját. Azt majd õk eldöntik meddig szopnak. Még pár hétig de közben már enniük is kell.

3 hetes korától adjál nekik kaját. Azt majd õk eldöntik meddig szopnak. Még pár hétig de közben már enniük is kell.
AZ enyémek 3 hónaposak, az anyjuk elpusztult kb 1 hónapja és egymást szopják még most is.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotok:) akkor egy hét múlva kapnak Whiskas Juniort:) 23:28: Nagyon sajnálom hogy elpusztult, szegény kiscicák, biztos hiányzik nekik az anyjuk:(
4-5 hetes korban lehet elkezdeni az átállást nedves tápra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Nekünk több alom cicánk is született már és rendszerint 4 hetes korukban, amikor a nagyok ettek, akkor a kicsik is kaptak konzervet meg tejet, és kb.: 8 hetes korukban már a száraz tápot is megették.... sok sikert a cicákhoz :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszii hogy írtál:)

2 hetes a kislányom, kis súllyal született 2270g. Mennyi az ideális szopi adag ennyi idősen? Kb 60-70-et eszik. Ez jó?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy a baba tudja, mennyire van szüksége. Ha keveset eszik, hamarabb lesz éhes, és õ ezt jelzi is, akár egy óra múlva, ha sokat eszik, tovább bírja. Az a lényeg hogy a jelzéseit figyelni kell. Egyébként minden baba változó, ha õ 60-70ml-t kíván, neki annyi elég. Az én lányom olyan 80-90 körül evett 2 hetesen, de volt, hogy csak 60at evett, és olyan is, hogy 120-at (a naplójából nézem). Minden rendben van, ha a súlya szépen gyarapszik, heti kb 150gr-ot legalább hízik. Mi havonta híztunk 1 kg-ot 4 hónapos koráig, majd ez csökkent ez a súlygyarapodás. Szóval nincs ideális szopiadag, talán átlag 60 és 110 ml között :) Sok boldogságot a babócához!

Én úgy gondolom, hogy a baba tudja, mennyire van szüksége. Ha keveset eszik, hamarabb lesz éhes, és õ ezt jelzi is, akár egy óra múlva, ha sokat eszik, tovább bírja. Az a lényeg hogy a jelzéseit figyelni kell. Egyébként minden baba változó, ha õ 60-70ml-t kíván, neki annyi elég. Az én lányom olyan 80-90 körül evett 2 hetesen, de volt, hogy csak 60at evett, és olyan is, hogy 120-at (a naplójából nézem). Minden rendben van, ha a súlya szépen gyarapszik, heti kb 150gr-ot legalább hízik. Mi havonta híztunk 1 kg-ot 4 hónapos koráig, majd ez csökkent ez a súlygyarapodás. Szóval nincs ideális szopiadag, talán átlag 60 és 110 ml között :) Sok boldogságot a babócához!
Általában úgy szokták számolni a napi adagot, hogy a baba súlyát meg kell szorozni 150-nel, ez a napi adag. Persze minden baba más, tehát nem baj, ha kicsit többet vagy kevesebbet eszik.
Jól írták elõttem, de azért elmondom, hogy az én lányom 2800 grammal született, és õ evett ennyit egy hónaposan. Illetve többnyire 70-et. Szóval a te babád hozzá képest többet eszik. Szerintem ez a mennyiség, jó lesz. Amúgy tényleg nem eszik mindig ugyanannyit, ez napszaktól függ, meg aztán ha olyan fejlõdési szakban van.

2 hetes a babám és nem rendszeresen szopik az baj?

valamikor kibirja a 2 orát de van mikor ora hosszánként eszik sokat van kézben velünk alszik és has fájos.

Legjobb válasz: Szoptass igény szerint, amikor éhes adjál neki cicit. Lehet nem mindig éhes csak szomjas. Az én lányom 6 hetes és igény szerint szoptatok nem óra szerint. Van amikor csak pár kortyot cumizik és megnyugszik. Egy jó tanács maximun 20-30 percig enged enni, nekem a védõnõ mondta.

Szoptass igény szerint, amikor éhes adjál neki cicit. Lehet nem mindig éhes csak szomjas. Az én lányom 6 hetes és igény szerint szoptatok nem óra szerint. Van amikor csak pár kortyot cumizik és megnyugszik. Egy jó tanács maximun 20-30 percig enged enni, nekem a védõnõ mondta.
Szia! Nálunk ugyanez a helyzet, csak a babám már 4 hetes. Szerintem nem baj, valahol azt olvastam, hogy a hasfájós babának az a legjobb, ha mellre teszed, mert attól megnyugszik. Tényleg mûködik, amikor már semmi sem jó (hason fekvés, pocakmasszír, felveszem kézbe...), nagyon sír a fájdalomtól, akkor a cicin megnyugszik. Én úgy döntöttem, amíg ennyire pici, és hasfájós, nem gond, ha sokat van kézben és velünk alszik, mert így érzi, hogy számíthat ránk. Biztosan eljön az ideje a külön alvásnak is, szerintem érezni fogjuk, mikor. Bízz magadban, jól csinálsz mindent, hallgass az anyai ösztönödre. Éjszaka jobban alszik a babád? Fiúbaba? Az én babám így, hogy velünk alszik, 3 óránként ébred éjjel, nappal inkább ébren van és többet kér enni.
Amit leírtál, az kb. az újszülöttek nagy részére érvényes. Nekem mindhárom gyermekem ilyen volt az elsõ pár hónapban (a középsõ egy kicsit talán könnyebb). Ilyenkor a segítség (nagymama, anyós, férj) a legjobb megoldás, mert neked a baba ellátása a legfontosabb feladatod. Egyre könnyebb lesz:) Nem baj, ha össze-vissza szopik, mert mindkettõtöknek idõ kell, hogy beálljon egy rendszer. A babának meg kell tanulnia hatékonyan szopni, (erõsen szívni, hogy egyszerre nagyobb mennyiségû anyatejet tudjon szopni, és a gyomrának is nõnie kell, hogy a nagyobb mennyiség elférjen benne, ill. az emésztõrendszerének alkalmazkodni kell az anyatej megemésztéséhez). Nálad pedig a tejtermelésnek kell a baba igényeihez alkalmazkodni. Nálunk kb. 3 hónapos korra kialakult egy nem túl szigorú menetrend. Boldog babázást!
Az elsõ válaszoló vagyok. Nekem is max 4 órát alszik éjjel. Nappal pedig teljesen kiszámíthatatlan. Van, hogy 3 órát, de van, hogy fél órát és utána enni kér, pedig elõtte degeszre ette magát. Nekem is a mellkasomon alszik el, de csak nappal. Éjjel megvárom míg visszaalszik a cicimen és visszacsempészem az ágyába. Reggel viszont hagyom, hogy mellettem aludjon vissza az ágyban. Olyan kis ragaszkodóak ilyenkor még. És megnyugvás nekik, hogy érzik, hogy ott vagy mellettük érzik az illatod, a szívverésed. Ez nekik megnyugtató hiszen az anyaméhben is ezt érezték. Te vagy neki az egyetlen akiben egyenlõre megbízhat és akitõl vigasztalást várhat, akire számíthat. Hallgass az ösztöneidre és a szerint cselekedj, de a könyvek szerint.
A kérdező hozzászólása: igen fiu baba esténként 4 ora mulva kel ha nagyon fáradt( mert nem aludt délelött)

Az anyacicánknak most 2 hetesek a cicái, és az anya cicának lehet adni féreg hajtót?

Legjobb válasz: Szerintem várd meg a 4 hetes kort. A mellékelt tájékoztatóba bele szokták írni az ilyet.

Szerintem várd meg a 4 hetes kort. A mellékelt tájékoztatóba bele szokták írni az ilyet.
Szia! Mit csináltok a szaporulattal? Ha elajándékoznád õket akkor küldesz képet és megírod, hogy melyik városban vannak? Köszi :)

Nektek, hogy alszik a babátok? 2 hetes a kislányom.

A doki azt javasolta, hogy sokat aludjon hason, de én féltem így meg nem is szereti nagyon. (meg azt olvastam a neten, hogy veszélyes) A hátán mégjobban nem marad meg, mindig elfordul oldalra. Igy általában alapból az oldalára rakom.

Legjobb válasz: Az én kislányom két és fél hetes és éjszaka hason alszik. Napközben nem nagyon szeret úgy lenni, de ha sikerül szopi után rögtön elaludnia akkor is hasra rakom egyébként oldalt.Azzal az a bajom, hogy sokat kalimpál és felébreszti magát.

Az én kislányom két és fél hetes és éjszaka hason alszik. Napközben nem nagyon szeret úgy lenni, de ha sikerül szopi után rögtön elaludnia akkor is hasra rakom egyébként oldalt.Azzal az a bajom, hogy sokat kalimpál és felébreszti magát.
Szia! A kislányomat legtöbbször az oldalára fektetem, és ki is támasztom, mert rengeteget bukik, hiába büfiztetem és még az ágy fejrészét is megemeltük orvosi tanácsra. Amolyan stabil oldalfekvésben van. Nappal szoktam a hátára fektetni, mert akkor gyakrabban ránézek és hallom is, ha valami baja van, nyöszörög. Én így érzem biztonságosnak és õ is jól alszik így. *A*
Én nem ajánlotta a doki a hason alvást, nem is merem úgy altatni. 3, 5 hós és még soha nem aludt hason.
Az én kislányom és 2 és fél hetes és általában oldalt fekve alszik. Ha nagyon "tekeri" magát és sír akkor hasra fektetem és azt vettem észre azt is szereti. Nem féltem, van légzésfigyelõ és sokat benézek hozzá. A baba úgyis jelzi mi jó neki, ha nem szeret hason aludni akkor ne tedd úgy le.

SOS! Pár napja még rengeteg tejem volt, most meg mintha kezdene elapadni. Még csak 2 hetes a babám. Iszom a Laktoherb-et és megpróbálok sok folyadékot inni. Van még valami tipp?

A folyadék mi legyen? Kakaó?Sima csapvíz?Leves?

Legjobb válasz: én ugyanebben a cipõben járok,igaz a fiam 10 hetes.egyél sok finomat,igyál sokat és pihenj!

én ugyanebben a cipõben járok, igaz a fiam 10 hetes.egyél sok finomat, igyál sokat és pihenj!
szoptasd szûrûbben attól majd lesz
sia. miért neccesek az éjszakák?
szerintem igen, az ha nem pihensz eleget, az lehet oka, hogy kevesebb tejed. Anyósom mesélte, hogy ha õ tanácsadásra vitte a fiait, akkor a sok séta és izgalom neki azt okozta, hogy aznap kevesebb lett a teje. Én ezt nem vettem észre magamon, de mindenkinél más. Nekem is kicsit kevesebb volt 2 hetes korában, de sûrûn szoptattam és helyreállt. azóta is szopizik, már 8 hónapos.
sia. én kérdeztem, h miért neccesek az éjszakák? Néha én is úgy érzem, h kevés a tejem. pedig még ha fejek akkor is vn benne. az én babám is csinálja, h 40-50 grammokat eszik, elalszik, lerakom és bõg. hát és igen. egy nap egyszer igen van, hogy én is adok neki cumisüvegbõl, amikor látom, hogy csak szórakozik a cicimen, nem eszik és ha leteszem sir. én már túl vagyok a sok stresszelésen. nagyjából beleuntam. ha kell neki a másik cici, odaadom. akkor jól lakik. egyébként pedig azért érzed h kevés a tejed, mert valóban nem pihensz eleget.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az a baj, hogy nem is magamat féltem. A konyha szalad és gyûlik a mosnivaló. Nem izgat, majd segít a férjem, ha hazaér. Csak a babámat sajnálom, hogy nem alszik eleget és nem eszik eleget. De de pozitívan állok hozzá és remélem minden rendben lesz.
Ha keveset evett, próbáld felébreszteni. Nem feltétlenül lesz cumizavaros a cumisüvegtõl, az enyém sem lett. Viszont a sok jótanácshoz én még egyet csatolnék - ne idegeskedj ennyit a tejen, tudom, hogy nem könnyû, de nekem emiatt majdnem elapadt, három hét kemény munkába telt, hogy visszahozzam. Kínáld neki mindkét cicidet, nekem is ez volt a gond, hogy ha elõször elég volt egy cici, most is, de ahogy két egyforma gyerek sincs, a tej sem termelõdik egyformán. Az én fiam most 6 és fél hónapos, még mindig sokszor szopik (két cicibõl:) ) Jó sok tejcsit neked és jó babázást!
Szia, en is igy voltam egyik szopizatol a masikig, aztan a megtudtam hogy belallt a kereslet-kinalat, csak annyi tejed van amennyi kell a babanak.Ha ketejelid vannak esetlegprobald meg merni szopi utan, s akkor fogod latni, hogy van-e eleg tejcsi, s mennyit szopizik!
alvás közben termelõdik a tápláló tejci, tehát aludj sokat! tudom nehéz, de akkor is. Igyál sokat, ne szopis teákat, sima teát, alma levet, vizet... és tedd cicire! holnap annyyi tejed lesz amennyit ma próbál meg szopizni
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. És ha esetleg még jön ide valaki.... Rosszul tettem amit tettem? Szegény babám alig szívott 40-50 grammot erre elaludt a cicin. Ez is sokszor a baj. Hiába büfiztetem semmi.:-(Leteszem aludni, 10 perc múlva felébred és úgy érzem éhes, mert 3-4 napja 100-110grammot szívott. Most lefejtem a tejet és cumisüvegbõl adtam neki a maradékot. Kérdés rosszul tettem? Rászokik az üvegre? Viszont most végre békésen alszik.
én is így vagyok, második gyereknél kevesebb a pihenés, a mellem is hamar hozzászokott a megpróbáltatásokhoz, már nem feszít úgy mint az elsõ babánál. De mivel szépen fejlõdik én nem idegesítem magam rajta, mindkét mellbõl szoptatok, van hogy 2 óránként kéri, de jól fejlõdõ kiegyensúlyozott baba. Szerintem ez így jó, szoptass nyugodtan 2bõl.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ babámat majdnem 9 hónapig szoptattam és csak azért hagytam abba, mert nõtt a foga és fájt a szoptatás.Annyi tejem volt, hogy egy cici elég volt neki és majd kidurran a mellem. Most meg semmi:-((Löttyedt és úgy érzem nincs benne semmi.
Nem baj, ha mindkettõt kiszívja, ne sajnáld odaadni, következõ etetésre lesz benne. Én is 2 óránként szoptattam, és 6 hónapos korában kezdtem hozzátáplálni. Kitartás!
Jahh...és igen! Sokszor tedd cicire a picit és fejd le a maradékot, ha tudod. Utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Hát mert a baba a szopizás után még másfél- két órát fenn van.
A kérdező hozzászólása: Mármint az éjszakák eléggé neccesek.
A kérdező hozzászólása: Már lassan két óránként kell szoptatni és nem elég az egy cici a másikba is bele kell kezdeni.A kiszívottat meg le is fejem és csak 10 ml marad benne. Az hogy nem sokat pihenek lehet az oka?
és ne parázz már ennyire! nagyon rágörtcsöltél, pedig a szoptatás természetes! feküdj le, húzd magadhoz a babád és hagyd, hogy addig cicizzen míg el nem alszik, aztán majd ha 10 perc múlva felébred és cicit kér adj neki megint! ha szopik termelõdik a tejed! és ne méregesd, te se esszel mindig ugyan annyit, sõt van amikor csak iszol egy pohár vizet. nyugi, jól csinálod csak ne görcsölj

2 hetes a babám. Mikor vihetem ki először?

Már csináltam olyat, hogy felöltöztettem és rányitottam kicsit az ablakot. Jót szundított. Arra lennék kíváncsi, hogy ilyen hidegebb id?ben ti hogyan szoktattátok a kintléthez? Mennyi ideig vittétek ki babakocsiban és mennyire öltöztettétek fel?

Legjobb válasz: Szia! A kisfiam november 21-én született és már 10 naposan babakocsival mentünk a gyermekorvoshoz. Két hetes korától napi rendszerességgel viszem a levegõre. Jól felöltöztetve kint vagyunk 1-1,5 órát. Nagyon jóízûeket alszik.

Szia! A kisfiam november 21-én született és már 10 naposan babakocsival mentünk a gyermekorvoshoz. Két hetes korától napi rendszerességgel viszem a levegõre. Jól felöltöztetve kint vagyunk 1-1, 5 órát. Nagyon jóízûeket alszik.
2 hetesen már nyugodtan viheted sétálni, jól öltöztesd fel és fokozatosan fél óra, 1, ameddig kedved van. Jót tesz a babáknak a levegõ! 5 hós kislány anyukája
Ha betölti a 4.-dik hetet és az idõjárás nem nyálkás hanem tiszta, ha van teraszotok ki rakhatod babakocsiba, jól felöltöztetve.Utánna naponta növelheted 5-10 percekkel a levegöztetést.
szerintem öltötesd fel jó melegen aztán ha lehet elõször csak 5-10 percre vidd aztan 15 és igy tovább.mindig emeld az adogot.két pokroc, egy alá egy felé....remélem segitettem
Az én lányom is novemberben született, már 10 naposan kivittem. Elõször csak 10 percre, aztán naponta emeltem az idõt. Decemberben is volt, hogy 3-4 órát aludt kinn a teraszon, sose volt beteg. Csak akkor nem szabad kivinni, ha párás, ködös az idõ.
Akkor most elhozatom apuval a babakocsit és holnap kirakom 5-10 percre az erkélyre. Aztán növelem az idõt naponta, majd fél órára már leviszem tologatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!