Találatok a következő kifejezésre: 2 hete utoljara (35 db)

2 hete voltam dokinál, 4-5 hetes terhességet állapított meg, a petezsákom 8, 8 mm. Július 11-én volt meg a mensim utoljára. Kicsi ez a méret?

azt olvasom sok embernél itt,h 17 mm meg akörüli petezsák méret,akk az enyém mért ilyen pici?ez baj?orvos nem mondott semmit hogy ez rossz lenne.aggódok nagyon,mert volt már elhalt terhességem.

Legjobb válasz: Szia! Elõkerestem a leleteimet és 04.10-én volt meg utoljára a lelet 5.09-én készült: UH: 49X44 utarusban 14mm endometrium terhességre utaló jel jelenleg még nem látható, otthoni terhességi teszt pozitív. tehát 4 hetes terhes voltam ezekkel az adatokkal. Most 19 hetes a fiam a pocakomban. Szerintem ha az orvos nem mondta akkor nem lehet baj, viszont saját megnyugtatásod érdekében menj el egy másik dokihoz is ha van rá mód, de ne szólj errõl a vizsgálatról! Egy gyönyörû 2 éves és egy 19 hetes magzat anyukája

Szia! Elõkerestem a leleteimet és 04.10-én volt meg utoljára a lelet 5.09-én készült: UH: 49X44 utarusban 14mm endometrium terhességre utaló jel jelenleg még nem látható, otthoni terhességi teszt pozitív. tehát 4 hetes terhes voltam ezekkel az adatokkal. Most 19 hetes a fiam a pocakomban. Szerintem ha az orvos nem mondta akkor nem lehet baj, viszont saját megnyugtatásod érdekében menj el egy másik dokihoz is ha van rá mód, de ne szólj errõl a vizsgálatról! Egy gyönyörû 2 éves és egy 19 hetes magzat anyukája
Szia. Én pont tegnap voltam dokinál, mert júl 14-én jött meg utoljára. Doki meg sem vizsgált, csinált uh-ot ami szerint 17 mm átmérõjû petezsák van embriócsomóval. Szerinte 4-5 hetes terhességnek felel meg. Mindezt 1/2 perc alatt állapította meg. Kész. Úgyhogy felhívtam a saját dokimat és szerdán megyek hozzá. Õ legalább hüvelyi uh-ot fog csinálni és meg is vizsgál. Addig én is izgulok.

Április 17-én volt utoljára mensim.2 pozitív teszt után ma voltam orvosnál. Hüvelyi uh-t csinált, de nem látott semmit. Azt mondta, hogy lehet, méhen kívüli, ha nincs semmi gond 2 hét múlva vissza kell mennem. Miért 2 hét múlva?

Legjobb válasz: szia. en azt tanacsolnam menj el egy masik dokihoz is, es csinaljanak egy hasu uh-ot, kellene hogy latszodjon, mar nem csak petezsak hanem babuci is.

szia. en azt tanacsolnam menj el egy masik dokihoz is, es csinaljanak egy hasu uh-ot, kellene hogy latszodjon, mar nem csak petezsak hanem babuci is.
akkor olyan 7-8 hetes lehetsz?!Már kellene hogy látszódjon, sõt szívhangnak is kellene lennie, de a 12.hétig ugyis csak hüvelyi uh van.keress fel egy másik orvost is, és írd meg mi lett az eredmény.
Szia!Szerintem se hagyd annyiban, egy méhen kívüli terhesség nem játék, én is pont ma voltam dokinál, nekem az utolsó mensim ápr. 18.-án volt , nekem szerencsére 17mm-es petezsákot látott, benne a babókezdeménnyel!5-6 hetes terhesnek írta a papírom, kedves második bocsi de hogy lehetne 7-8 hetes terhes, számold vissza!Nem kötözködni akarok! Szorítok neked hogy csak késõbb fogant a baba és nem lesz semmi baj!
Azért 2 hét múlva, mert április 17 után 2 héttel volt a legnagyobb az esély, hogy teherbe eshettél, vagyis lehet, hogy még csak 4 hetes vagy, amikor még egy egyszerûbb Uh nem tud semmit kimutatni, de még lehet egy jobb gép se nagyon! Nyugi, biztos ott van a babóka, csak még nagyon kicsike!!! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek.Remélem tényleg csak vak lárma.

2 hete menstruáltam utoljára, már egy hete nem vettem be a fog. tablettát, és most újra megjött. Mit tegyek? Folytassam ahol abba hagytam vagy várjam meg a köv. Havit?

Legjobb válasz: Minek hagytad abba???Orvossal konzultáltál a szünetrõl??? Azért jött meg újra, mert megbolondult a szervezeted, hogy abbahagytad a tabit. Ha nem akarsz többet tabival védekezni, akkor ne szedd tovább, hónapokig szenvedhetsz, mire a mensid rendszerezõdik némileg. Ha szórakozásból hagytad abba, akkor buta vagy, mert többet ártasz magadnak, mint használsz, ha most újra elkezded szedni. Ha abbahagyod, hónapokra szokás abbahagyni (legalább fél évre), nem 2 hétre. Eleve levél közben nem hagyjuk abba!!! Csakis úgy szabad abbahagyni, hogy szünet után nem kezdesz új levelet. Találd ki, mit akarsz. Védekezni tabival, vagy sem. Ha tovább akarod szedni, orvost kérdezz, hogyan tovább, ha nem akarod szedni, akkor ne kezdd újra és ha nem szûnik az össze-vissza vérezgetés, akkor menj dokihoz. Arra számíthatsz, hogy hónapokig gondjaid lehetnek.

Minek hagytad abba???Orvossal konzultáltál a szünetrõl??? Azért jött meg újra, mert megbolondult a szervezeted, hogy abbahagytad a tabit. Ha nem akarsz többet tabival védekezni, akkor ne szedd tovább, hónapokig szenvedhetsz, mire a mensid rendszerezõdik némileg. Ha szórakozásból hagytad abba, akkor buta vagy, mert többet ártasz magadnak, mint használsz, ha most újra elkezded szedni. Ha abbahagyod, hónapokra szokás abbahagyni (legalább fél évre), nem 2 hétre. Eleve levél közben nem hagyjuk abba!!! Csakis úgy szabad abbahagyni, hogy szünet után nem kezdesz új levelet. Találd ki, mit akarsz. Védekezni tabival, vagy sem. Ha tovább akarod szedni, orvost kérdezz, hogyan tovább, ha nem akarod szedni, akkor ne kezdd újra és ha nem szûnik az össze-vissza vérezgetés, akkor menj dokihoz. Arra számíthatsz, hogy hónapokig gondjaid lehetnek.
most jól értem h a menzeszes szünet után nem kezdted el szedni megint a bogyót hanem vártál még? Ha igen. rosszul tetted mert most felborult a szervezeted és azért menstruálhatsz megint. Ezt nem szabad csinálni! Tájékoztató nem volt hozzá?

Tegnap óta fáj az alhasam, két oldalt a petefészkemnél, és középen a méhem környékén is. Mitől lehet ez? 2 hete menstruáltam utoljára, lehet, hogy a peteérésem miatt van most ez?

Legjobb válasz: Éppen 2 héttel a menzeszed után (feltéve, hogy kb.28 naposak a ciklusaid) tényleg ez a legvalószínûbb ok. Akkor viszont nagyjából holnapra el is kellene múlnia. Ha nem enyhül, érdemes elnézni az orvoshoz.

Éppen 2 héttel a menzeszed után (feltéve, hogy kb.28 naposak a ciklusaid) tényleg ez a legvalószínûbb ok. Akkor viszont nagyjából holnapra el is kellene múlnia. Ha nem enyhül, érdemes elnézni az orvoshoz.
Ovulálsz.

A menstruációm már 17napja késik. Aggodnom kéne? Távkapcsolatban vagyok benne, utoljára 2 hete szeretkeztünk párommal.

Mindig védekeztünk, amikor meg pettingeltünk és ? ment el hamarabb, mielött hozzám érjen vagy alaposan megtörölte a kezét vagy pedig kezet mostunk, ? is meg én is, a menstruációm meg már 17napja késik :( és már ekzdek nagyon aggodni, pedig ezerszer átgondoltuk és nem követtünk hibát. Nekem vannak gondjaim a hormonjaimmal és mindig késik, de azt hiszem ennyit régen késett :( stressz miatt késhet, ezt tudom...érzem a menstruáció tüneteit, fáj a hasam meg mellem, de semmi :( éreznem kéne már a terhesség tüneteit ha az lennék?

Legjobb válasz: Nekem is anno gondom volt a hormonrendszeremmel,és 2 hetet késett!Hát féltem rendesen, de nekem is voltak tünetek,és végülis megjött!Ha tényleg nem szakadt ki a gumi(ha azzal védekeztek), és kezet is mosott, szerintem nem lehet gond!Még várj pár napot,aztán ha nem jön meg, menj el nõgyógyászhoz!Amúgy még nem éreznél tüneteket, fõleg nem hasfájást!Esetleg sportolj valamit, vagy végezz intimtornát,ülj bele meleg ülõfürdõbe, és ezekkel tudod siettetni!

Nekem is anno gondom volt a hormonrendszeremmel, és 2 hetet késett!Hát féltem rendesen, de nekem is voltak tünetek, és végülis megjött!Ha tényleg nem szakadt ki a gumi(ha azzal védekeztek), és kezet is mosott, szerintem nem lehet gond!Még várj pár napot, aztán ha nem jön meg, menj el nõgyógyászhoz!Amúgy még nem éreznél tüneteket, fõleg nem hasfájást!Esetleg sportolj valamit, vagy végezz intimtornát, ülj bele meleg ülõfürdõbe, és ezekkel tudod siettetni!

Most akkor hány hetes vagyok? Menszim junius 22 volt meg utoljára, uh alapján pedig 2 héttel kevesebbet mondtak? Most akkor mennyi?

Legjobb válasz: Ha jól számolom a mensidhez igazodva 32. hét körül vagy. Mikor elmész a dokihoz és megállapítja a terhességet az utolsó mensitõl számolja. Pedig lehet, hogy igazából a két mensi között pont csak a felénél történt az együttlét, amikor megfoganhatott a gyermek. Számomra is elég zavaros amúgy ez a dolog, pontosan emiatt.

Hát engem is jól megkavartak. Szept. 20-án jött meg utoljára, okt.5-én voltunk együtt utoljára..aztán hazautaztam. Külföldön élünk, és azt mondta a 12. heti gen. uh. után a doki, hogy majdnem napra pontosan meg tudják mondani, mikor fogantam meg...és megállapították október 7.-ét (ami ugye 5-én lévén utoljára együtt lehetséges). Ennek arányában 4 nappal eltolták az utolsó mensim..vagyis kvázi "meghamisították" pedig nekem még a ciklusaim is rövidebbek az átlagosnál (22-23 nap) szóval biztosak voltunk benne, hogy a baba korábban fogant. Így a mért adatok alapján én most vagyok pontosan 17 hetes és 2 napos...jûlius 7-re kiírva. Kalkulátor szerint, ha hetedikén fogant, akkor 31 naposak a ciklusaim, most 17 hetes és 4 napos vagyok és még így is június 30 a szülés várható idõpontja :S Saját adataimmal ez ennyi lenne: foganás szept.28, szülés jun.21. Szóval hûû, de higgyünk a korszerû technikában!
A kérdező hozzászólása: utolsok?ti hol fogtok szülni?
Ha jól számolom a mensidhez igazodva 32. hét körül vagy. Mikor elmész a dokihoz és megállapítja a terhességet az utolsó mensitõl számolja. Pedig lehet, hogy igazából a két mensi között pont csak a felénél történt az együttlét, amikor megfoganhatott a gyermek. Számomra is elég zavaros amúgy ez a dolog, pontosan emiatt.
Azért számolnak a mensi napjától, mert az fix. Aztán utána már nem mindenki követi figyelemmel a dolgokat, nem mindenki figyeli árgus szemekkel a ciklusát, nem írja, mikor is voltak együtt.. Emellett a megtermékenyülés idejét még így sem ismerhetjük... :)
Én is március 29-et számolok várható szülés napjára, és 30hetes+3napos vagy HA június 22.-én volt a menszid ELSÕ napja, és 28 napos ciklusaid vannak.
kedden voltál 30 hetes.pont mint én.márc.29-re vagyunk kiirva!
Ilyenkor már egyénileg fejlõdnek a babák! Ha a szülõk, nagyszülõk se nagyok, nagy valószínûséggel a baba sem lesz az. Különben a 12. hétig nagy általánosságban egyforma a fejlõdés üteme, ezért, ha akkor mérnek kisebbet vagy nagyobbat, változtatnak a kiíráson. Ha akkor a babád belefért a "nagy átlagba", akkor csak a gének szabják meg, hogy õ kisebb :) A kalkulátor szerint ma vagy 30 hetes és 3 napos. http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-szulesi-kalkulat..
Sajons én válasszal nem szolgálhatok. Mert számomra ez nagyon zavaros, hogy miért az utolsó menszitõl számolnak. Hisz kb. a ciklus felénél a legtutibb a foganás, én paraszt ésszel onnét számolnék. De hát õk a dokik, csak jobban tudják, mint pl. én. De az elõttem írók elég határozottan 30-30, 5 (32)hetesnek számoltak. Szóval akörül lehetsz. A nagysága a kicsinek meg tényleg sokban múlik a felmenõi nagyságán, magasságán. Boldog babavárást!
Gratulálok! Március 29.-ére vagy elvileg kiírva. Nem? 30 és fél hetessek vagytok! Jó egészséget!
Én debrecenben a klinikán.Utolsó elötti voltam
Szerintem kérdezd meg a nõgyógyásztól, biztos eltudja magyarázni hogy mit jelent...
nem vagy terhes :) csak egy verrel telt gob van ott bent . . . de ez okozhat miomakat a kesobbiekben menny vissza az orvosodhoz

6 hét 6 napja jott meg utoljara a menzim. De a magzat minusz 2 het ugye?

Legjobb válasz: A terhesség igazából a peteérést követõen jön létre, de mivel ez nem mindenkinél van ugyanakkor, meg komplikált is lenne ezzel számolni, így az orvosok az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet. Tehát, ezek alapján az orvos azt fogja mondani, hogy a babád 6 hetes és 6 napos, pedig igazából kb 4 és negyed hetes, de a továbbiakban soha nem ezt fogod hallani. :)

A terhesség igazából a peteérést követõen jön létre, de mivel ez nem mindenkinél van ugyanakkor, meg komplikált is lenne ezzel számolni, így az orvosok az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet. Tehát, ezek alapján az orvos azt fogja mondani, hogy a babád 6 hetes és 6 napos, pedig igazából kb 4 és negyed hetes, de a továbbiakban soha nem ezt fogod hallani. :)
ebben a "korban" még embrió, nem magzat. :) igen, a minusz két hetet jól tudod, és ha csinálsz tesztet, akkor már bizony ki kell, hogy mutassa, ha van pocaklakó :D

A barátommal 2 hete csináltuk utoljára és akkor is gumi nélkül de mielött elélvezett volna kivette de men egy kicsi a hüvelyemre is de utánna megtöröltem és le is mostam.5 napja késika mensim ez normális? ! (volt már hogy 12 apot késett)

Legjobb válasz: Már az anatómiával sem vagy tisztában, ezek után nem csoda, hogy az élettant sem érted, csak ész nélkül kufircoltok. A hüvely az a csõszerû szerved, ami belül van, tehát nem mehetett "RÁ" az ondó, hanem csak "BELE". De ahogyan elõttem is mondták, vegyél terhességi tesztet, mostanra ki kell hogy mutassa. Mert sajnos bár kicsi az esélye, de lehetsz terhes így is. Persze az is lehet hogy a stressztõl nem jön meg.

Már az anatómiával sem vagy tisztában, ezek után nem csoda, hogy az élettant sem érted, csak ész nélkül kufircoltok. A hüvely az a csõszerû szerved, ami belül van, tehát nem mehetett "RÁ" az ondó, hanem csak "BELE". De ahogyan elõttem is mondták, vegyél terhességi tesztet, mostanra ki kell hogy mutassa. Mert sajnos bár kicsi az esélye, de lehetsz terhes így is. Persze az is lehet hogy a stressztõl nem jön meg.
remélem terhes vagy. csak h egy életre megtanuld ez nem védekezés!
Trehes vagy. Fiút szeretnél jobban vagy lányt? Neveken gondolkodtatok már? (Ui: Van eladó babakocsim olcsón.)
Szia.Mennyi idõs vagy?ha jól látom..ma írtad ezt a kérdést.A sürsõsségi fogamzásgátláson gondolkodtál már?Menj el dokidhoz és irasd fel vele, ha még nem késõ!!De tesztet minden féle képeen csinálj!
Hulyek vagytok es gondolom fiatalok. A megszakitasos vedelem egy nagy marhasag!!! Egyetek meg amit foztetek!!
Nem védekeztek ti bajotok.És terhes vagy.Gratulálok.
50-50%. Vagy igen, vagy nem.
nem normális terhes lehetsz nem védekeztetek, így terhes lehetsz - így jártatok tesztelj
Ott van, két hete csinálták, már nincs sürgõsségi.
Jaja látom, csak az elején rosszul értelmeztem.
Lehetsz.... Mikor teszteltél? És milyen érzékenységûvel?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!