Találatok a következő kifejezésre: 2 hete mikor áll (19 db)

5 éves tacskó kutyám 3 hete futás közben lebénult a 2 hátsó lábára és fájdalma volt.2 hét elteltével megoperálták, eltelt 1 hét fájdalmai vannak, még nem áll lábra, farkát már mozgatja, lábujjai között érzékeny. Menyi idő kell, mit tehetek még?

Legjobb válasz: A mûtétet végzõ orvos nem adott tanácsot a rehabilitáláshoz? Nem világosított fel, mennyi idõ kell a felépüléshez? Szerintem 1 hét még nagyon rövid idõ. Tulajdonképen milyen mûtét volt?

A mûtétet végzõ orvos nem adott tanácsot a rehabilitáláshoz? Nem világosított fel, mennyi idõ kell a felépüléshez? Szerintem 1 hét még nagyon rövid idõ. Tulajdonképen milyen mûtét volt?
szerintem ez ügyben hívd fel az orvost! amúgy ilyesféle rehabilitációra az úszás a legjobb úgy tudom, nem terheli túl az izületeket, de mégis hatásos!
Láttam olyat az animal planeten hogy egy tengeri malacra ráugrott egy kiskölök és lebénült a 2 hátsó lába.1-2 hónap kellett mire felépült.Mondta neki a doki hogy fogják meg a t.malacot és ugye nem bírt lábra állni ezért a "földön" hozassák a lábát.(Vagy v mi ilyesmi)Lehet az is hogy az inaival van gond.:/ Nem tudok mást írni.
A kérdező hozzászólása: Mûtét óta ma volt az 1 nap , hogy voltunk úszni , nagyon jól ment már 1 percnyire magáll a lábán de még sok idõ kell és türelem

2 hete szültem, mikor áll el a vérzés? Vagy mindenkinél más és más?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ szülésem után 6 hétig tartott,a másodiknál pedig 4 hétig.De ez mindenkinél változó.Van akinél elõbb is elmúlhat.

Nekem az elsõ szülésem után 6 hétig tartott, a másodiknál pedig 4 hétig.De ez mindenkinél változó.Van akinél elõbb is elmúlhat.
Május 21-én szültem és azt mondták egyénileg változó, de 6 hétig is eltarthat ne használj tampont csak betétet.

Szülés előtt álló kismamák mivel, hogyan ütitek el az utólsó 1-2 hetet?

Tudom lehet buta kérdés, de én már nem tudok mit kezdeni magammal, augusztus 10-re vagyok kiírva, els? baba és már türelmetlenül várjuk. Szerintem ezek az utólsó hetek nehezebben telnek mint az el?z? 7-8 hónap.Nem tudom magam semmivel lekötni, csak a szülésre és a kislányomra tudok gondolni.

Legjobb válasz: Dettó.Én aug.2-re vagyok kiírva,és már nagyon izgulok,semmi másra nem tudok gondolni.Nekem is kislányom lesz.Elsõ. Állandóan magamat figyelem,várom a magzatvízfolyást,a fájásokat...napi 3-szor nézem át a csomagot. Nem tudom magam lekötni.

Dettó.Én aug.2-re vagyok kiírva, és már nagyon izgulok, semmi másra nem tudok gondolni.Nekem is kislányom lesz.Elsõ. Állandóan magamat figyelem, várom a magzatvízfolyást, a fájásokat...napi 3-szor nézem át a csomagot. Nem tudom magam lekötni.
13:51-es nagyon tetszik amit leírtál ide:) ! Esküszöm már is jobban érzem magam.Sokat el fogom olvasni még! KÖszi!
Sziasztok! Én is tudom mit éltek át, de Nekem ma lenne a nagy nap menszi alapján. A felénél kb. átírták a dátumomat aug. 12.-re. Ma mentem Nst-re jelzem 37 hetesen és még így is visszább vettek 1 héttel. Megint átírtak Aug.19-re. Ebbõl azt következtetem, hogy az én idõm soha sem fog eljönni. Én már nagyon nem bírom...
Szóval ez az...hát én elolvasom napi kétszer is...legalább a technikáról tudjak valamit..
szia! én egész nap a szobájában pakolgattam, 50szer átraktam a ruhákat, pakoltam a fiõkokat stb. de tényleg már csak azt vártam, mikor jön az elsõ fájás. ja és mindent elolvastam azzal kapocsolatban, h mit kell tenni egy pár napos babával.
Miért írják át a dátumot?Ezek szerint a 12.heti UH-on sem mértek pontosan?Miért mondják , h az a mérvadó és a legpontosabban akkor állapítható meg a terhesség kora?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és köszönöm, hogy vetted a fárattságot és begépelted 13:51-es azt a hosszú szöveget, tényleg jó olvasni, bíztó és hiába leírja a fájdalmat mégis nyugtató, szerintem ez nem csak nekem de másoknak is segít, minden jó nektek:)
Szia.Én is így voltam , mint te.Most három hónapos a kislányom, és szülés elõtt annyira izgultam, hogy már semmi másra nem is tudtam gondolni.Csak a picimre.És annál szebb dolog nincs az életben, amikor végre a picidet a karjaidba veheted.Majd meglátod milyen jó!Szerintem sokan vannak ezzel így.Nagyon boldog babavárást!És könnyû szülést kívánok neked!:o)
Én ugyanígy vagyok.Augusztus 16 már a harmadik dátumom.
Ez a "szülésbátorító" szöveg segített közületek valakinek? Szülés alatt tudtatok a részletekre figyelni? 39 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Jaj igen már nagyon várom, rettenetesen félek a szüléstõl mert ismeretlen számomra hiszen elsõ baba, tudom és próbálok lelkiekben felkészülni, hogy fájni fog, de mégis nagyon várom, mert akkor már tudom, hogy nem sok van hátra és végre láthatom a kis drágámat:)
Pihenj, pihenj, pihenj!! Utána úgysem fogsz-rossz szlogen, de így van... Nézz filmeket, olvass, sétálj, ha nincs kánikula. Rendezgesd a kicsi ruháit, készíts össze a bõröndöd és PIHENJ_) Én nagyon jól megvoltam egybe, én akkor már nem akartam különválni:-) Mindenki várta a babát, de nekem jó volt egyben (kicsit féltem az utána következõ felelõsségtõl)
1. vagyok. Van egy orvos által írt ½szülésbátorítóm½! Ha gondolod elküldöm.
Szia! Én 15-re vagyok kiírva! De már nagyon türelmetlen vagyok:(! Szeretnék már szülni persze nagyon félek is közben! 1 válaszoló. Ha belinkeled a kérdezõnek azt a bátorítót én is szívesen olvasnám:) !
A kérdező hozzászólása: Igen azt nagyon megköszönném:)

18 éves lány vagyok. Még nem állt be rendesen a menstruációm vagyis 2 hónaponta jön csak meg. Most már 2 hete barna folyásom van. Nagyon aggódom, mit tegyek?

még sz?z vagyok szóval terhes nem lehetek legalább e miatt nem kell aggódnom

Legjobb válasz: Menj el nagyon gyorsan nõgyógyászhoz. Valószínû valami hormonális probléma lehet. Õ helyrerakja.

Menj el nagyon gyorsan nõgyógyászhoz. Valószínû valami hormonális probléma lehet. Õ helyrerakja.
nem kéne beijeszteni a kérdezõt!!!! elösször ne is várd h normálisan fog menni minden mert nem nekem már egy éve volt az elsõnek de nem is számolom az eltelõ napokat mert nem rendszeres szal úgysem tudom kiszámolni h mikor jön meg am lehet h csak meg vagy fázva(akk lehet h a hasad alja is fáj) lehet h fertõzés(akk viszket) kérdezd meg anyukádat szia
Én is azt mondom amit az elõzõ hozzászóló. Menj el nõgyógyászhoz! Az én nõvérem most 31 éves és ugyanez a helyzet vele is, de nem volt hajlandó elmenni nõgyógyászhoz, és most már hozzászokott hogy kb 3 hétig tart neki, jónéhány hónap kimaradásával. Õ nem jól cselekedett, nem akarta hogy segítsenek a problémáján! Szóval menj nyugodtan nõgyógyászhoz, biztos hogy õ helyrehozza a mensidet! :)
Én anno ugyanígy voltam 13 évesen, anyukámmal elmentem nõgyógyászhoz és írt fel gyógyszert amitõl beállt rendesen! Nem kell semmitõl félni!
Szia! Szerintem is menj el nõgyógyászhoz, aki majd orvosolja problémád.valószínû, hogy egy magasabb hormontartalmú gyógyszert fog felírni(pl norcolut)amit szedned kell pár napig és amikor abbahagyod akkor megvonásos vérzésed lesz(szervezeted "hiányolja" majd a hormonokat , amikez pár nap alatt hozzászokott s ennek eredményeként vérzésed lesz).Vagyis az orvos beállítja így a gyógyszerrel pl 28 naposra a ciklusod és a késõbbiekben ez meg is marad.Ne aggódj de menj el orvoshoz, a kivizsgálás nem lesz felesleges.Ne félj!Mond a dokinak , h szûz vagy, s óvatosan fog megvizsgálni:)
Szia!Ne aggódj.Én most 20éves vagyok, és eleinte nekem is csak minden második havonta volt csak meg.Én nem mentem dokihoz.És kb egy éve állt be ugy hogy nem szedtem gyóygszert.A barna folyást azt nem értem, azzal szerintem érdemes orvoshoz menni.De ne ilyedj meg! Puszi. egy 20éves lány Az elsõ válaszadónak irom, hogy nem kéne ilyezgetni a kérdezõt! Szerintem igy is meg van ilyedve, ésitt csak tanácsot kér, és véleményt, nem arra van szüksége, hogy ilyezgesd!!!

31 hetes terhes múltam, 2 hete észrevettem, hogy a szemérem dombom (bal oldalon) duplájára dagadt (ha sokat megyek, állok nappal akkor a triplája is lehet). Ritkán fáj csak vagyis inkább csak érzékeny. Mi ez?

Dokihoz holnap megyek..

Legjobb válasz: Nekem még terhesség elõtt volt 3X olyan, hogy szex után az egyik oldali szeméremajkam triplájára dagadt, és érzékeny volt, fájni inkább azért fájt, mert nem fért el a lábam között. De leapadt általában 1 nap alatt. A doki sem tudott mit mondani rá, csak annyit, hogy ha nem múlik el, felvágja és megnézi mi van benne, és talán kijön -a víz- ami feltelítette. de elmúlt mindig. Velem ennyi történt, de ne ilyedj meg, nem tudni veled mit csinál a doki, szerintem nem bántja majd.

Nekem még terhesség elõtt volt 3X olyan, hogy szex után az egyik oldali szeméremajkam triplájára dagadt, és érzékeny volt, fájni inkább azért fájt, mert nem fért el a lábam között. De leapadt általában 1 nap alatt. A doki sem tudott mit mondani rá, csak annyit, hogy ha nem múlik el, felvágja és megnézi mi van benne, és talán kijön -a víz- ami feltelítette. de elmúlt mindig. Velem ennyi történt, de ne ilyedj meg, nem tudni veled mit csinál a doki, szerintem nem bántja majd.
Egyik ismerõsömnek volt hasonló panasza. Úgy tudom ez egy hajlam, illetve érmegnagyobbodás oka.Valószínû, hogy a nagy súly és a sok mozgás hatására fokózódni fog. Addig is még nem mész dokihoz pihenjél sokat.

Coverex vérnyomáscsökkentõt szedek 2 hete. És nem áll fel a farkam. Imádok szeretkezni pedig. Mit csináljak szerintetek?

Legjobb válasz: Mond el a dokinak ad majd másik fajtát, mivel ez nem kívánt mellékhatás.

Mond el a dokinak ad majd másik fajtát, mivel ez nem kívánt mellékhatás.
Szedjél kamagrát!
A doki a jó válasz. Persze ha elmered mondani. Ha nem mered találj ki mást és akkor úgy kapsz másik gyógyszert.

A testveremnek (aki lany) most lesz a 18. szulinapja. Valami nagyon szepet es vaganyat szeretnek neki! Mellesleg hamar ki kell talalnom, mert 2 het all rendelkezesemre. Mit csinalhatnek neki? Otletek?

Legjobb válasz: Fiú vagy, vagy lány? Te tudod, mit szeret a tesód, ahhoz illõen vegyél, de sztem csak vmi apróságot, én pl. mozinak is örülnék.

Fiú vagy, vagy lány? Te tudod, mit szeret a tesód, ahhoz illõen vegyél, de sztem csak vmi apróságot, én pl. mozinak is örülnék.
valamit mondj mégis a tesódról, mert így nehéz lesz! hobby, érdeklõdési kör, öltözködési stílus.... és te fiú vagy lány vagy, illetve hány éves, és milyen árban gondolkodsz?
A kérdező hozzászólása: Lany vagyok, de valami olyasmit szeretnek, ami megmarad neki!:)
Tetkó, az megmarad.
Készíthetsz egy montázs képet amennyiben vannak képei. Ez lehet komoly, vicces.... Költsége szinte minimális, mégis be lehet kereteztetni, egy életre örök emlék. http://www.writeonit.org/hu/fotomontazsok Ha anyagi határok kevésbé vannak, akkor itt nézelõdhetsz: http://www.meglepkek.hu/Szuletesnapi-ujsag.html
Egy chip and dale fiú 30 cm -s brével. Nem olcsó de örök emlék.
Vegyél neki egy hybrid lexust.
itt csináltathacc neki egyedi pólót olcsó http://www.egyperces.hu/polorendeles

Van egy kb. fél éves Királypitonom, aki 5 hónapja van nálam az állat, eddig 3x vedlett. Eddig semmi gond nem volt a vedléssel. Most 2 hete opálosodott be a szeme, de még mindig nem vedlett. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ahogy idõsödnek egyre tovább tart a vedlés.... ha rendesen van tartva ne izgulj, nincs semmi baja... a vedlésen kívül a másik ilyen kényes téma az ürítés, erre hüllõs berkekben ez a válasz szokott jönni: "hagy békén, majd szarik ha akar" vedlésre is kb ez vonatkozik... 5 hónap alaltt a 3 vedlés teljesen normális....

ahogy idõsödnek egyre tovább tart a vedlés.... ha rendesen van tartva ne izgulj, nincs semmi baja... a vedlésen kívül a másik ilyen kényes téma az ürítés, erre hüllõs berkekben ez a válasz szokott jönni: "hagy békén, majd szarik ha akar" vedlésre is kb ez vonatkozik... 5 hónap alaltt a 3 vedlés teljesen normális....
Nekem is van 2 királypitonom. AZ ÓRIÁSI BAJ HA SOKÁIG SZÜRKE DE NEM VEDLIK , tom mert az ország legjobb állatorvosához vittük valami nõ nem tom hogy hívják meg a férje valami Zsolt ha jól emlékszem, az VITAMIN HIÁNY azért szürke és sokáig nem vedlik lehet venni / hozatni a hüllõknek ilyen vitamin port azt rá kell szórni a kajájára 1 kiskanálnyit és úgy odaadni. mert ha nem akkor darabokban fog vedleni ami nem jó a por neve : TerraVit Nagyon jó :) kicsi a doboz be nagyon sok van benne 5 év alatt se fogy el , nagyon hatásos próbáld ki nemcsak kígyóknak hanem jó ez : Kaméleon, gekkó :)
kizárt hogy vitaminhiánya legyen... a kígyók maradéktalanul pótolnak minden vitamint és nyomelemet az általuk elfogyasztott állatból, mivel minden porcikáját megemésztik... ha tojásrakás elõtt állna a nõstény akkor elképzelhetõ a kálcium hiány amit lehetne pótolni (nem szokott elõfordulni megfelelõ táplálás mellett) ha cafatokban vedlik azért a páratartalom a hibás... emeld fel 70% körülire pár napig és nem lesz semmi gond a vedléssel.... biztos jó summát fizettél az "ország legjobb állatorvosának akinek a férjének neve Zsolt" de nincs ilyen h a kígyó normális táplálás esetén vitaminhiányos legyen csak úgy.....

Magas a vérnyomásom, pedig szedem a felírt gyógyszereket lelkiismeretesen, körülbelül 2 hete áll fent ez azállapot, mitõl lehet?

Most reggel vérnyomáscsökkentõk bevétele után 150/85 a vérnyomásom 65-ös a pulzusom. Szedek amlodipinbõl 2x5mg-ot + nebiletbõl 2,5mg-ot, ezek mellé még 3x1 0,5mg-os frontint. ( tehát nyuogodtnak kéne lennem ). Nagyon zavar, régen 120-130/80 volt. Rádásul 21 éves vagyok csak és egyetemen fán elõadások alatt mindig a tarkóm. Mikor megméri az orvos azt mondja OK. Hol oké ez? Nem lehet beállítani alacsonyabbra? Vesebeteg vagyok amúgy, de nem szeretnék emellé még szívproblémát is. ( egy kétségbeesett srác )

Legjobb válasz: idegi alapon lehet, de a túlsúly is ok lehet. nyugalom és lazítás!!

idegi alapon lehet, de a túlsúly is ok lehet. nyugalom és lazítás!!
Nérd meg késõbb is, a gyógyszernek több óra kell, mire hat, ha továbbra is magas, akkor menj vissza az orvoshoz, lehet, hogy másik gyógyszer kell.
A kérdező hozzászólása: 169 centi vagyok és 58 kiló, inkább sovány vagyok. Pedig tényleg odafigyelek, hogy rendben szedjek mindent. Amúgy köszönöm a válaszokat.
Így van, ha nem áll be tisztességesen a vérnyomásod, akkor tessék visszamenni az orvoshoz. Gyakran többféle gyógyszert is ki kell próbálni, mielõtt megtaláljátok azt, ami megfogja. Hozzá kell tenni, hogy a vérnyomásproblémád valószínûleg összefüggésben van a vesebetegséggel, tehát ha lehetne, akkor azt kéne kezelni minél hatékonyabban.
A kérdező hozzászólása: Igen, szinte biztos, hogy a veseproblémám miatt van, sokszor cseréltek már gyógyszert, legutoljára olyan gyógyszert kaptam, ami vesében bomlik le, egyszerûen leesett az állam, hogy ilyet felírhattak nekem, hiszen, rossz a vesém és azt terhelõ vérnyomáscsökkentõ volt felírva!
Nekem hipertóniám van és tudom miröl beszélsz , 1év allat állitották be a vérnyomásomat, egyik gyógyszer után jött a másik gyógyszer, egyébbként ez a 150/85 annyira nem magas.
A kérdező hozzászólása: pl.: az épp nem magas, de van, hogy 170-180-ra is felugrik, ilyenkor nem tudok aludni, beveszem a gyógyszert és várom, hogy kezdjen csökkenni. 150 körül már megy az alvás, mert nem olyan régen áll fenn ez az állapot, egy ideig jó volt, mint mondtam, csak egy ideje kezdõdtek ezek a kiugrások és azóta konrollálhatatlan. :S
Mérgezés. A vízzel lehet valami gond. Szûrésedrõl akvárium méretérõl írsz?
A kérdező hozzászólása: 50literes eheim 2010 es szürõ.
A kérdező hozzászólása: de a többinek semmi baja
A páncélosok idõnként levegõt nyelnek, mivel béllégzõk. Nem lehet, hogy ezt látod?
A kérdező hozzászólása: nem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!