Találatok a következő kifejezésre: 2 hete mikor (1732 db)

2 éves kislányom nem akar kakálni. Mit tegyek? Olyan, mint aki fél. Néha eltelik 1, 5-2 hét mire kijön belöle valami, máskor pedig naponta. Nem árt neki, ha 2 hétig nincsen széklete?

Legjobb válasz: Keress fel egy kineszteziológust. Ha jól tudom a háziorvos útján lehet hozzá eljutni. a mi családunkban is volt ilyen probléma, viszonylag gyorsan, 2 hónap alatt megoldotta a doktornõ. Szerintem ártalmas, ha két hétig nem kakil a kicsi, egy csomó olyan salakanyag lerakódik a beleiben, amik késõbb problémát okozhatnak.

Keress fel egy kineszteziológust. Ha jól tudom a háziorvos útján lehet hozzá eljutni. a mi családunkban is volt ilyen probléma, viszonylag gyorsan, 2 hónap alatt megoldotta a doktornõ. Szerintem ártalmas, ha két hétig nem kakil a kicsi, egy csomó olyan salakanyag lerakódik a beleiben, amik késõbb problémát okozhatnak.
Én ápolónõ vagyok és mi 5 nap után már beöntést adunk! 1-2 hét az nagyon sok idõ! Mindenképp meg kell oldani valahogy, mert bélcsavarodása lesz. Vidd el dokihoz! A hasfogós ételeket teljesen számûzzétek, minél rendszeresebb székletürítésre kell szoktatni, hogy ne féljen tõle. Nekem már ha 2 nap kimarad utána nem kellemes a vécézés. El sem tudom képzelni 2 hét után mit élhet át az a szegény gyerek. Ki kell tapasztalni milyen ételektõl lesz lazább a széklete. Mit evett akkor amikor naponta volt?
Én kiskoromtól "hasfájós " voltam, 18 évesen derült ki, hogy krónikus székrekedésem van-volt mindig is. Akkor már 3 hete nem volt székletem-és ezt nem lehet elmondani, hogy milyen érzés, ezt csak érezni lehet, de ne érezzétek! Mindenképp vidd belgyógyászhoz és találjátok meg az okát, mi okozza a széklethiányt! Nekem fél év volt, mire rájött a doki-de rájött!!!- és másfél év alatt kezelt ki. Azóta semmi gondom, naponta van székletem. Ne hagyd, ez nagyon nagyon nem jó több szempontból is. Valószínü azért fél, mert fájdalmas neki a székletürítés.

5 hetes terhességnél 1 hete sötétbarna szinü alvadt vér válik le. Mi okozhatja, esetleg vetélés? Dokinál voltam, de Õ azt mondja várjak 2 hetet. Mit tegyek? Meddig tarthat? A stressz is befolyásolja?

Legjobb válasz: Szerintem cserélj dokit!! Ilyet nem mondhat,hogy várj 2 hetet!! Sürgõsen menj másik orvoshoz,ha nem szeretnéd,hogy valami bajotok legyen!!

Szerintem cserélj dokit!! Ilyet nem mondhat, hogy várj 2 hetet!! Sürgõsen menj másik orvoshoz, ha nem szeretnéd, hogy valami bajotok legyen!!
Igaza van az elsõ válaszolónak, válts gyorsan dokit.És ne várj semennyit, menj minél hamarabb.A vérzés semmiképp nem normális jelenség.Meg sem nézett uh-n? De ne idegeskedj, az csak árt. Nemrég megvárták a barátnõmmel is, hogy elvetéljen.Pedig, ha odafigyelnek elõfordulhat, hogy segíthetnek, hogy megmaradjon a baba.Õ is idõben ment pedig dokihoz. Sok szerencsét, jó egészséget
Ennek az orvosnak orvosra van szüksége!!!!! Ha már megállapították a terhességet és van egy ilyen probléma, akkor felelõsség teljes orvos ilyet nem mond, hogy várj 2 hetet. Mégis mire várj, azt nem mondta? Ebbõl még komoly fertõzés is lehet és maradandó baj is. Szerintem is keress egy hozzáértõ orvost!

Ha kutyámon 3 hónapja fent van a Scalibor, de közben samponnal megfürdettem, akkor is ki kell várni a 2 hetet mire újra elkezd hatni, vagy hat így is?

Legjobb válasz: Elsõ két hétben nem ajánlott fürdetni. Így igen, újabb 2 hét. Remélem levetted róla a nyakörvet, amikor samponoztad?!

Elsõ két hétben nem ajánlott fürdetni. Így igen, újabb 2 hét. Remélem levetted róla a nyakörvet, amikor samponoztad?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ment mindenkinek a zöld kéz. Már én is teljesen belegabalyodtam megmondom õszintén. Enyém is úszott már vele, elõtte levettem, utána vissza és nem volt semmi. Csak a samponosnál reagálták kicsit túl a dokik.
Szerintem nem kell várni vele. Az én kutyám mostanában szinte órákat áztatta magát a patakvízben ami felér pár fürdetéssel, vagy legalábbis nem tudom elképzelni, hogy 10perc samponos fürdetés mi olyat moshat le róla, amit 2-3órányi dagonyázás, úszás... nem. Semmi baja, folyamatosan járunk kullancsos területen még nem találtam se benne, se rajta egyet sem, miközben aki mást használ folyamatosan panaszkodik, hogy tele volt kullanccsal a kutyája.
Miért kellene várnod bármennyit is? Nem napokra vetted le, csak egy fürdetés idejére. Én minden úszásnál lekapom, de még egyszer sem tapasztaltam az évek során, hogy ettõl ne mûködne a védettség.
Hát én ezt nem vágom. Na mindjárt utánanézek a scalibor honlapján. Azért nem értem, mert akkor elvileg nem is úszhatna. Meg hát nem a szõrén van a hatóanyag, amit lemosol a samponnal, hanem a bõrén is, a szervezetében is.
A kérdező hozzászólása: Na közben a volt és a mostani dokimat is megkérdeztem. Régi azt mondta, elég 6 napot várni, az új meg, hogy újra indul a két hét... Na szép! :S Holnap mennénk dokihoz gyalog, vasárnap meg kutyaparádé. Szombaton lenne meg a két hét.
Jah, hát igen :) Ezeknél már nem olyan nagy dózisban kapják az ellenanyagot, így tovább tart :) Én csak az elsõ 2 hétrõl olvastam, hogy addig nem ajánlott fürdetni (úsztatni sem), de utána már minden mehet ugyanúgy, csak annyi, hogy a samponos fürdetésnél le kell venni (meg a zsíros samponokat kerülni kell - de hogy ezekbe konkrétan mik tartoznak, azt meg nem mondom) :)
A kérdező hozzászólása: Most láttam, hogy félrenézted. :) Hülye újfajta nyakörv, régieknél simán már másnap sétáltam. Ezt benéztem akkor...
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Persze, levettem róla. ÁÁ, akkor szombaton lesz még csak két hete a fürdés, akkor még várjak a sétával? (spot on nincs rajta)
Ja 3 hónap, bocsi :) 3 napot olvastam vmiért.. Akkor nem kell, hatni fog ugyanúgy tovább. Csak annyi, hogy fürdetéskor le kell venni a nyakörvet.
Azért az úszás és a tiszta vizes fürdetés egészen más, mint a samponos! Sampon nélkül megmarad a kutya szõrén a zsírréteg, a sampon viszont lemossa. Samponos fürdetés után 2-3 nap, mire visszakerül a zsírréteg. Mivel a Scalibor hatóanyaga ennek a zsírrétegnek a segítségével oszlik el a kutya testén, így a samponos fürdetés mindenképp csökkenti a hatását. Ennél többet nem merek állítani, nem tudom, hogy a teljes védelem is visszaáll-e a zsírréteg ismételt kialakulásával egyidõben...

Anyósom itt akar lenni nálunk 2 hétig mikor megszületik a babánk. Hogy jelezzem, mondjam neki, hogy nem szeretném?

Én szeretném ha hármasban lennénk ,hárman szoknánk össze. Arról nem is beszélve ,hogy másfél szobás a lakás és mi a ''nappaliban" alszunk a pici meg a kisszobában. Hely csak ott van ahol még aludni lehet, de én nem szeretném ha anyósom a férjemmel aludna én meg a babánál és azt sem,hogyha etetnem kell akkor én érezzem rosszul magam ,mert anyós nem tud aludni. A másik,hogy annyira nem közeli a viszonyunk, én nem meztelenkedek el?tte ,nem akarok el?tte szoptatni és nem is szeretnéén ha szülés után alkalmazkodnom kellene másokhoz.A párommal már rég beszéltem,hogy nem szeretném ,de egyszer?en nem érti meg,nem gondol bele. Azzal jön,hogy jót akar meg ,hogy csak az unokája....37hkm

Legjobb válasz: na nálam pont fordítva van külön szólni kéne neki hogy jöjjön már el kicsit segíteni nekem az is segítség lenne ha fõzne valamit és ennyi. nekem második gyerkõc,kislányom 2,5 éves öcsikéje 1 hónap múlva születik, anyukám fog jönni 2 hétre segíteni, a lányommal is jött, jó volt hogy ott volt, nem éreztem magam egyedül,segített amiben tudott, legalább megfõzött,a férjem dolgozott abban az idõszakban, hétvégére viszont itthon volt, akkor anyukámnak kimenõt adtam :) de most külön szóltam anyósnak hogy ha anyukám már nem tud jönni jöhet nyugodtan szivesen látom, mert ha idegen gyerekeket annyira bír tutujgatni akkor az unokája nem jelenthet gondot..na ennyit errõl.. 32 hetes kismama..jah.nem már 33 :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Végül úgy alakult, hogy a páromnak mondtam , hogy majd én beszélek az anyukájával ha már õ nem teszi meg. Meg elmondtam neki, hogy miért nem szeretném. Erre mondta, hogy majd õ beszél vele és meg is tette. Állítólag jól fogadta a hírt, de én nem úgy szürtem le, mert utána beszéltünk pár szór telefonon. Mindegy majd megenyhül. Annyiban maradtunk, hogy egy hét után eljöhet 2-3 napra. Szerintem még az is sok lesz, de nem akarom , hogy azt higgye vele van gondom, vagy az unokájától akarom tiltani.
Legyél határozott. Én nem voltam valószinû, mert többszöri elmondás után is képes volt becuccolni.10km-re lakik, volt kulcsa hogy mig nyaralunk, locsoljon már virágot, ugyis arrafele jár vásárolni.Én elmentem szülni, párom velem volt végig.Anyós i bejött megnézni, rendben hazament.Erre utolsó nap jön értünk párom, mire mentünk haza, anyós berendezkedett, 1 hónapra... Kértem páromat hogy tüntesse el de rögtön, õ anyja, de azt mondta anyós, biztos én nem igy akarom.Akkor mondtam én finoman hogy de nem kell ideköltözni, párom szabin lesz 3 hétig.De õ nem megy, már a tyúkok is a szomszédrabizva. A vége az lett hogy a 4 emelettel feljebb lakó barátnõm is hallotta ahogy kitessékelem az okoskodó banyát (elkezdte sorolni hogy de majd õ megmutatja mit hogy kell, én ugyse tudom, blabla) Azóta karácsonykor, husvétkor illemlátogatás van...
na nálam pont fordítva van külön szólni kéne neki hogy jöjjön már el kicsit segíteni nekem az is segítség lenne ha fõzne valamit és ennyi. nekem második gyerkõc, kislányom 2, 5 éves öcsikéje 1 hónap múlva születik, anyukám fog jönni 2 hétre segíteni, a lányommal is jött, jó volt hogy ott volt, nem éreztem magam egyedül, segített amiben tudott, legalább megfõzött, a férjem dolgozott abban az idõszakban, hétvégére viszont itthon volt, akkor anyukámnak kimenõt adtam :) de most külön szóltam anyósnak hogy ha anyukám már nem tud jönni jöhet nyugodtan szivesen látom, mert ha idegen gyerekeket annyira bír tutujgatni akkor az unokája nem jelenthet gondot..na ennyit errõl.. 32 hetes kismama..jah.nem már 33 :)
Ez szerintem pont az a dolog, amit a párodnak kellene vele megbeszélni! Nálunk is ajánlkozott mindkét anyuka, de én szépen megmondtam, hogy köszönjük, de nem kell. Meg is értették! De a mi viszonyunk jó anyósommal! De ha a tiétek nem annyira, akkor tényleg jobb, ha a párod beszél vele!
Nekem anyósom jó messze lakaik, de én sem szerettem volna ha idejön. Ahhoz minek ideköltöznie valakinek aki segíteni akar??? Anyu itt lakik a közelben õ ajánlkozott is h költözik, de megmondtam magunk szeretnénk lenni, együtt kitapasztalni mindent segíteni esetleg ha akar abban lehet h megfõz egy fazék ételt a férjem elmegy érte, esetleg feljön segíteni kitakarítani az elején , de nekem nem kellenek az idétlen tanácsok. Anyósomnak is vannak hülyeségei amitõl legszívesebben falnak szaladnék. pl. csokizzam a mellem h jobban szopjon a kicsi -.-' Ehhez nekem lelki erõm nem lenne hallgatni csak jól felbosszantanám magamat vele és az senkinek sem lenne jó. Meg hát alkalmazkodás szempontjából is nehéz lenne fõleg h amúgy is van egy új lakónk :) Én megmondtam nekik ha tanácsot akarok vmi miatt akkor telefonálok ahhoz nem kell helyben lennie senkinek. És ebbõl nem engedek. A férjem viccelt azzal h egyszerre költözzenek ide mind a ketten erre én csak azt válaszoltam h akkor mi költözünk el arra az idõre a kicsivel itthonról :D Nehéz helyzet az biztos de meg kell érteniük ez már a te családod te akarsz boldogulni és segíteni sok más dologban is lehet ahhoz meg nem kell a kanapén aludnia senkinek.
Üdv a klubban! Az én anyósom ráadásul még külföldrõl is jön, tehát még azt sem lehet, hogy hazaküldöm aludni meg fõzni. Ráadásul pont úgy vette a repülõjegyet, hogy ha esetle túlhordom a picit, akkor pont akkor érkezik Mo.ra, amikor én a kórházban fogok a szülõszéken csücsülni és erölködni, magyarul az elsõ húsz napot végig ott lenne nálunk, és k.rvára fog idegesíteni. :( SZóval én csak együttérzek veled, de tanácsom igazából nincs. Tudod, hasznosnak akarják magukat érezni, de közben meg kiidegelnek, és borzasztó! Még a saját anyámat se szívesen látom majd magam körül, mert õ meg orvos, és tuti, hogy tele lesz okostóni tanácsokkal és õ amúgy is mindig mindent jobban tud, hozzá meg jön még az anyósom! ÁÁÁÁÁÁ Szóval részvét és empátia ezerrel neked! Kitartás! 30 h km
Mondd meg kerek-perec, hogy ne jöjjön! Messze lakik egyébként vagy közel? Szerintem tök felesleges bárkinek is odaköltöznie. Fõzzön meg otthon és hozza el a kaját vagy ilyesmi. De hogy oda költözzön, minek? Az unokája igen, jót akar elhiszem. Amikor párom nekem mondta, hogy az anyja jönne hozzánk, hát megmondtam neki, hogy még a sajátomat sem szívesen látnám, nemhogy az övét:) amúgy nem kedvelem nagyon :) Az aki meg "csak jót akar" azzal teszi a legjobbat ha távol marad. Állandóan csak kioktatna, ezt miért így miért nem úgy. Hidd el! Beszélj a férjeddel, állj a sarkadra! Férjed nem tud segíteni? Nálunk vagy hoz kaját a munkahelyérõl (olcsón fõznek és jót) vagy megcsinálja õ! Mosogatógépünk van, mosógépünk van, úgyhogy nem hiszem, hogy ne lennénk meg ketten egy babával:) És szerintem ti is meglesztek! Nem kell egy olyan ember oda akit te nem akarsz!
Sziasztok! 37 hetes kismama vagyok és szintén zenész... Baba születése után anyukám jön fel egy hétre (csecsemõgondozó szakmája is van), utána anyósom is akar jönni. A terhességem óta jóban vagyunk, de szörnyû egy erõszakos személyiség.. Nekünk is másfél szobás a lakás, a babaszoba szintén a kisszobában berendezve. Mindig, mikor feljön, átrendezné a lakást, miért nem mi alszunk a kisszobában, és egyébként is annyira bénák vagyunk, hogy a gyereket is ott fogjuk hagyni a Tescoban. (ezt minden alkalommal elmondja). Párom szerint is jóóó lesz, meg majd segít, de én nem akarok elõtte szoptatni, és nem akarom hallgatni, hogy mit hogy csinálok rosszul. :( Már most emiatt vagyok ideges. Mindenképp a pároddal beszélj, csak így maradhat meg a jó viszony, illetve a késõbbi konfliktusok elkerülése.. Én már nem úszom meg, de neked sok sikert! :) 37 hkm
nálunk én ajánlottam fel anyósomnak is meg anyunak is, hogy elõbb anyu egy hetet majd anyósom egy hetet legyen itt..Nem is a segítség miatt hanem mert a szemüket jó volt látni. egyébként kb utáljuk egymást anyóssal dehát az unokája....ezen már nem tudok változtatni:) szerintem nem kell elõtte szoptatnod azt biztos megérti, bár szerintem miután a védõnõ elõtt is kellene-anyósod se hiszem hogy nagy kaland lenne-szerintem túl dramatizáljuk az ilyen helyzeteket-ja és egy 20nm2-es galériás lakásban lakunk... 18hkm
Szerintem fogadd el a segítségét, most még nem tudod mennyire nagy szükséged lesz rá. Ha pedig esetleg mégsem, akkor néhány nap után még midig meg lehet neki mondani hogy köszönöd szépen, most már boldogultok. Ha olyan ember vagy, aki tud másokat irányítani, akkor ülj le vele és beszéljétek meg hogy pontosan kinek mi lesz a feladata. Kerek perec mondd meg neki, hogy mi az amiben segítséget vársz (fõzés, mosás, vasalás, takarítás) és mi az amiben nem (éjszakai felkelés, a gyerekkel való foglalkozás, stb). Ha viszont nem olyan ember vagy, akkor mindenképpen nagy segítségedre lesz mindenben, akármennire is nem szeretnéd. Hidd el maga a jövevény is pont elég lesz arra, hogy felborítson mindent, és amikor az ember ott áll tök tapasztalatlanul, és halvány fogalma sincs hogy mit hogyan kell csinálni, akkor még egy kevésbé szeretett anyósért is hálás.
Amúgy is nehéz egy újdonsült mamának megtanulni mindent hirtelen, meg a kialvatlanság, depi, nem hiányzik neked az anyós. Mondd meg hogy nem szeretnéd és passz.
Mondd meg neki õszintén hogy elõször ti mint egy új család szeretnétek összeszokni.és mondjuk jöhet egy két napra de nem két hétre. Ha van egy kis empátiája akkor ezt megérti és nem sértõdik.
A kérdező hozzászólása: Az én anyósom is egészségügyis és már most túlzásba esik. Ma kijelentette , hogy a párom csak maszkba lehet itthon ha egy picit is köhög. Illetve 6 hétig senki se jöjjön babát látogatni. Se egy barátnõ se senki. Akkor õ miért kivétel? Ez már túlzás. Megbántani nem szeretném , mert örülök, hogy a régi nagyon rossz viszonyunk kezd jobb és jobb lenni, de nem ennyire. Hozzánk nem jönnek amúgy se családtagok, vendégek max évente 2-3 alkalommal, szóval nem vagyok hozzászokva idegenek jelenlétéhez a lakásba fõleg nem ahhoz, hogy máshoz is alkalmazkodjak vagy ilyen "élmény " után mindenhez kedvesen és jópofisan szóljak hozzá vagy álljak dolgokhoz.
Bár talán megoldottad, azért én is ideírom a gondolataim. Az én anyósom 170 km-rel odébb lakik, és valószínûleg mi is számíthatunk ilyen 2 hetes ideköltözésre - legalábbis a sógoromékhoz odaköltözött. Amúgy nincs vele semmi bajom, soha nem is volt, jól kijöttünk. De egyrészt a húgom elsõ hat hetébõl kiindulva nem igazán akarok egész napra a férjemen kívül itt tudni valakit, másrészt dohányzik. Nem nagyon szeretném ennek a friss picurka tüdõt kitenni úgy sem, hogy a lakás két másik vége. Én nem szoktam becsukni az ajtókat a lakásban, csak a wc-ét. Na de a lényeg: azt találtam ki, hogy arra a két hétre keresünk neki albérletet. Úgysincs már plusz ágyunk, hozzájuk került a pici szobájából a franciaágy, mert a szobára volt szükségünk. Így majd lehet, nem is akar ennyi idõre jönni. Ráadásul december elejére vagyok kiírva, így a karácsony engem pluszban frusztrál. Ennek van nálunk egy menetrendje, ami most majd felborul, de azért nagyon szeretnénk, ha anyuék és a húgomék (õk 500 km-rel laknak távolabb) eljönnének egy délutánra, estére, vacsorára. Amúgy anyuék is csak akkor mentek a húgomékhoz 3 hétre, mikor a húgom már 3-4 hete megszült, és albérletben voltak, igaz, közös udvarban. De nálunk is csak 10-15 perc séta az, ahová gondoltam, és anyuék lépcsõházában lenne.

Fehér kis pattanásszerűség van az egyik alsó szemhéjamon, már 2 hete. Mit kezdjek vele?

Legjobb válasz: Úgy hívják árpa gyakran magától elmúlik de ha még 2 hét múlva is ott lesz akkor menj el a szemészetre, vagyhát szemorvoshoz...

Úgy hívják árpa gyakran magától elmúlik de ha még 2 hét múlva is ott lesz akkor menj el a szemészetre, vagyhát szemorvoshoz...

Focizás közben megütötte a kezemet a labda mivel kapus voltam, és azóta be van dagadva és nem tudom mozgatni, illetve nagyon fáj. Jobb kezemen a hüvelyk újjam :S Már lassan 2 hete. Mi lehet a baja?

Még az nap feldagadt de nem mentem el orvoshoz mert úgy gondoltam h majd elmúlik, de csak rosszabb lett. Már bánom.

Legjobb válasz: Jegeld, ne erõltesd. Valószínû megrándult, vagy bezúzódtak benne a porcok. Ha nagyon zavar nézesd meg, de nekem is volt ilyen, mikor kosárlabdával majdnem eltörték a hüvelykujjam. Kb 3 hétig fájt, azt hittem le kell vágni, de szép lassan elmúlt. Csak nem kell erõltetni.

Jegeld, ne erõltesd. Valószínû megrándult, vagy bezúzódtak benne a porcok. Ha nagyon zavar nézesd meg, de nekem is volt ilyen, mikor kosárlabdával majdnem eltörték a hüvelykujjam. Kb 3 hétig fájt, azt hittem le kell vágni, de szép lassan elmúlt. Csak nem kell erõltetni.
A kérdező hozzászólása: Ohh kicsit megnyugodtam :) Én is féltem elõször h levágják vagy vmi. :) És szted ne nézessem meg orvossal?? feleslege? :) Kösziiii am :)
Megnézetheted, elvileg nem kerül semmibe, és az orvosi szakvélemény többet ér itt bárki szavánál :) De szerintem nem lesz probléma
A kérdező hozzászólása: Ma már jobb lett kicsit és már tudom mozgatni is de még ne ma legjobb :S :) Kösziii :)

Anyosom ide akar jönni 2 hétre mikor megszületett a baba. De én nem akarom, mit tegyek?

Szoval arrol van szo hogy mondta hogy majd ? 2 hétig pelenkzza a gyereket meg fürdeti hogy én pihenhessek.

Legjobb válasz: Minden szülés más. Én speciel az elsõ után nagyon kivoltam (majdnem vérátömlesztést is kaptam, annyira vérszegény lettem), hónapokba telt, mire visszatért az erõm, de valahogy így is megoldottam, bár nekem az elsõ hetekben ott volt a férjem, hogy segítsen. A második szülés után viszont semmi bajom nem volt, még csak fáradt sem voltam. Ezt csak azért írtam le, hogy szerintem most rögtön ne utasítsd el teljesen (ha nem lenne más segítséged persze). Inkább mondd neki, hogy majd szülés után meglátod, hogy hogy érzed magad, és majd annak függvényében segítsen. Így akár, ha jól vagy, akár azt is mondhatod, hogy ne jöjjön, és nem lesz sértõdés sem.

Minden szülés más. Én speciel az elsõ után nagyon kivoltam (majdnem vérátömlesztést is kaptam, annyira vérszegény lettem), hónapokba telt, mire visszatért az erõm, de valahogy így is megoldottam, bár nekem az elsõ hetekben ott volt a férjem, hogy segítsen. A második szülés után viszont semmi bajom nem volt, még csak fáradt sem voltam. Ezt csak azért írtam le, hogy szerintem most rögtön ne utasítsd el teljesen (ha nem lenne más segítséged persze). Inkább mondd neki, hogy majd szülés után meglátod, hogy hogy érzed magad, és majd annak függvényében segítsen. Így akár, ha jól vagy, akár azt is mondhatod, hogy ne jöjjön, és nem lesz sértõdés sem.
Elõször a férjeddel beszéld meg ezt. Neki kell az édesanyjával megbeszélni. Nekem az a véleményem, hogy OK jöjjön, de a házimunkában segítsen. Neked a feladatod a baba ellátása, ezért ezalatt a két hét alatt bele is jössz. Nagy segítség, ha valaki fõz, takarít, mos, bevásárol. Ezt kell megbeszélni, hogy jöjjön, de a házimunkát végezze, semmi mást. Egyébként anyósom nekem még fel sem ajánlotta, hogy eljön segíteni! Lehet, hogy én jobban jártam!
A gyerekeddel neked kell foglalkoznod, ezt próbáld megértetni vele. ha jönni akar és nem lehet errõl lebeszélni, akkor tudatosítsd benne hogy a fõzés, takarítás, mosás, vasalás lesz az õ feladata, a GYEREKKEL NEM CSINÁLHAT "SEMMIT"! Hátha így elmegy a kedve. Tanácsokat meg pláne ne osztogasson, mert attól csak felmegy benned a pumpa, most még talán hihetetlen de tapasztalatból mondom: az anyai ösztöneiddel minden nehézségen túllépsz majd, ösztönösen tudni fogod hogy mi jó a babádnak és mi nem. Arról nem is beszélve hogy addigra már 3-4 napot eltöltesz a babáddal a kórházban, nõvéri segítség és gyermekorvosi felügyelet mellett, nem sok újdonságot fog tudni mondani anyóspajtás. Minden gyerek más, egyik a szereti a fürdetést, a másik nem, egyik csak ringatással alszik el, másik beájul a cicin: anyósod semmi általános tanáccsal nem fog tudni ellátni, magadnak kell kitapasztalnod, és ez nehezen megy ha 2 hétig õ cipeli, fürdeti, öltözteti a gyereket. Szóval ha már most annyira ellene vagy, akkor határozottan kérd meg hogy maradjon otthon, mert ennél százszor jobban fel fogod magad idegesíteni ha ott lesz és annak a tejtermelésed fogja a kárát látni, így pedig a gyermeked nem kap majd anyatejet. Én császárral szültem, hazamentem, lefeküdtem, átrendeltem a családok segíteni, aztán kb 1 óra múlva hazaküldtem mindenkit, mert mindent meg tudtam csinálni! Attól kezdve csak az fõtt ételt hozták és gyönyörködni jöttek át. Tudom hogy mondani könnyû, de próbáld meg lebeszélni az ottlakásról, mert tényleg el fog menni a tejed az idegeskedéstõl!!!!
szia! A segítség nagyon jól jön, fõleg elsõ babánál, DE nem 2 hétig!!!! Nálunk anyós jött az elsõ napokban . Nagyon le voltam gyengülve, tényleg csak etettem a babát meg pihentem. Õ fözött, takarított. De minden nap hazament, nem aludt ott és nem kezdte el szervezni az életemet. Ez így volt egy darabig, aztán már csak "beugrott" meg segített néha-néha. Tehát sztem óvatosan, de mondd el neki, hogy nagyon kedves, de Te úgy képzeled ezt a dolgot, hogy amikor megszületik a pici, inkább 1-2 dolgot mutasson , beszéljen arról, hogy mikor mi a teendõ, de TE csináld. És nehogy ott aludjon!!! a segítség hangsúlyozom kincset ér , egy-egy meleg étel tekintetében is, de nem kell átesni a ló túlsó oldalára!!
2 hét az rengeteg sok. Hozzánk jönnek a nagymamák majd 2-3 napra, egymás után. Édesanyám jön elõbb, ha Õ elment akkor jön anyósom. Nem tudom mennyi idõd van még, de próbáld figyelmen kívül hagyni amit anyós akar- Te egész egyszerûen közöld vele: 2-3 napra szeretettel várunk- de utána össze kell szoknunk a mi kis apróságunkkal. Ezt pedig úgy megy legegyszerûbben, ha az elejétõl hármasban próbáljuk megoldani az életünket. Pont téma lezárva. Állj a sarkadra, különben nagyon nehéz lesz. Drukkolok hogy sikerüljön!
én komolyan, csak irigykedni tudok.ez az amoit én nem kapok meg.nekem senki nem jön segiteni, pedig nagyon örülnék neki, hiszen elsö baba, és azt sem tudom, hogy álljak neki.szerintem értékeld a segitséget.mit nem adnák, ha a helyedben lehetnék.én szüleimet nem nagyon érdeklem, vagy érdekeljük.a páromé még ugyahogy, de ök messze laknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsaokat és a biztatást Csajok! Közel lakik igy nem értem miért akar átköltözni... Én is allergiás lettem rá!Már herotom van tõle... Remélem felfogja amit mondok majd neki mert ha nem nem is láthatja soha az unokáját!Ez nem gonoszság de iszonyat kivagyok.
A kérdező hozzászólása: Én ugy képzeltem el néha átjön a párom az elsõ hétben otthon van Õ is tud fõzni mosni takaritani.. Anyosom jöhet segiteni de ne lakjon ott.. És nem mondtam hogy nem nyulhat a gyerekhez csak hogy én vagyok az anyja és én szeretnék róla gondoskodni.Mert szten is az elsõ idõszak nagyon fontos...
Gondoljuk át, hogy Õ mit gondolhat. Õ már átesett ezeken a dolgokon, + a saját unokája ezért nagyon várja, hogy gondoskodhasson róla. Na ennyit a védelmében. Azt biztos, hogy ki leszel az elsõ két hétben(tényleg nem lesz erõd fürödni sem), ha van segítséged, ha nincs (ha nincs még jobban), de a babádat Te lásd el, ne más! Segítsen a takarításban, fõzésben akár két hétig is, de ne aludjon ott nálatok. Annyira sajnálom, hogy ilyen a mama hozzáállása, mert elõre látom, hogy sokat fogsz még szenvedni miatta. Javaslom, hogy állj a sarkadra még most, mert késõbb nehezebb lesz. Nálunk is úgy volt, hogy átjött, és mondta, hogy megfürdeti a lányunkat az elején. A párom mondta is neki rögtön, hogy nem kell mi is megtudjuk fürdetni, mivel a mi gyerekünk. Aztán jöttek a tanácsai, hogy így meg úgy csináljam... nem az volt a baj, hogy tanácsokat adott hanem az, hogy milyen stílusban. Sokat bõgtem miatta abban az idõben, aztán a sarkamra álltam , és megmondtam neki, hogy köszönöm a tanácsait, meghallgatom amit helyesnek vélek ki is próbálom, de nekem is meg kell tanulnom ezeket a dolgokat és hagyja hogy úgy neveljem, gondozzam ahogy én szeretném. Megsértõdött, de nekem jobb lett így. Azóta csak félve és óvatosan adja a tanácsait. Sok sikert, és szép szülést kívánok neked!
Azt írtad, hogy nézze néha, ha erre jár. Na ez beszarás. Még, ha 200kmre lakna akkor érteném, hogy a segítséghez költözni kell, de így, hogy arra tud járni, még is mit gondol? Ne hagyd neki... Egyébként a 35évvel ezelõtti öltöztetésre: rólam lepereg, én általában közöltem, hogy aha, hát MÁR nem így szoktuk.
Anyosban tudatositani kell, hogy o a nagymama, nem pedig az anyuka. De szerintem ezt a parodnak kell vele letisztaznia.
3. válaszoló vagyok. Nos, a 2. beírásod után azért változott a véleményem. Az ilyen anyóssal nagyon-nagyon vigyázni kell! Én úgy érzem, hogy lényegében ki akar téged dúrni, és õ akar az anyuka szerepében tetszelegni. Ezt nehogy hagyd! Ha nem érti meg szépen, akkor mondd csúnyán... Fel kell fognia, hogy ez nem az õ babája lesz, neki tulajdonképpen semmi köze hozzá.
Azert az durva, hogy a gyerekkel nem csinalhat semmit. Megsem cselednek menne az anyos. Szerintem is az lesz neked a segitseg, ha foz, mos, vasal es takarit. De eltiltani a gyerektol teljesen nem szabad. Azert neha hadd olelgesse meg, hogy neki is meglegyen a jo erzese. De azt ne engedd, hogy o majd mindent megcsinal a gyerek korul, te meg csak szoptatod. Fontos, hogy az elso idoben hozzad es az apjahoz szokjon a gyerek, ne pedig a nagyanyjahoz. Nem tudom milyen a viszonyod az anyosoddal, de ha egyaltalan nem akarod odadni neki a babadat hogy megszeretgesse, akkor inkabb ne is menjen. A 2 het meg attol fugg, hogy mennyi ido alatt regeneralodsz, illetve mennyit hagy pihenni a pici. Lehet, hogy par nap alatt visszarazodsz (amit ketlek), de az is lehet, hogy szukseged lesz 1-masfel het segitsegre (a hazimunkaban, nem pedig a gyerek korul...)
aki azt írja, hogy õ örülne a segítségnek, azt is megértem, hiszen fontos, hogyha kell legyen ott valaki. Csakhogy más a jótékony segítség, meg az hogy rád akar mászni az anyósod. Ti lesztek 3an az új család. Nekem anyósom egy modern gondolkodású nõ ilyen téren. Jött, segített, de aztán gyorsan át is adta a stafétabotot és mondta, hogy "ez a TE feladatod". Majd be kakiltam az elsõ fürdetésnél (alig mertem megfogni), meg az elsõ büfiztetésnél...dehát az én babám , az én feladatom :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Már most is sik ideg vagyok és nagyon rossz kedvû kb 1 hete..de már mindenen csak bõgök nagyon nagyon tele van...:-((Remélem Babónak nem lesz semmi baja tõle mert akkor megölöm anyost... És a párommal is sokat veszekszünk. Mert állitólag én durván szolok az anyjára mikor leállitom de nem halgat sem a szép szora sem másra..:-(( Szoval 1 hete kész vagyok elegem van... És nem fogom engedni hogy õ legyen az "anyja"!! Még azt is mondta hogy kell felöltöztetni stb...de kb 35 évvel ezelõttin..és még sorolhatnám milyen idióta de kitilt az oldal...lehet csak nekem van ilyen "szerencsém":-((
Szia! Hát én még csak 11 hetes kismami vagyok, de már most megmondtam az anyukámnak, hogy egy hétvége. Elinte 2 hétre akart jönni és tudom, hogy jót akar és mindent úgy csinálna, ahogy én mondok neki, csak hát pici a lakásunk, nem akarok még egy embert kerülgetni, no meg apukám sem bírna ki 3 napnál többet anyukám nélkül. A férjem idehaza lesz velünk 2 hétig, elég ügyes, mindent azonnal megtanul. Végül egyszerûen megoldódott a problémám, elolvastattam anyummal Jane Green Anyósok Városa címû könyvet és hozzátettem, hogy ilyen ne legyél. Anya megértette, belátta, hogy nem jó a fiatalok nyakára telepedni, hála istennek Õ egy eléggé laza, modern és jól tájékozott 60 éves nagyijelölt, megértette a kérésem és belátta, hogy a férjem ügyes és csak annyi ideig kell segíteni, amíg a fürdetést, tisztába tevést és a szükséges alapokat megmutatja. Én az anyósomat szeretem, bár néha "bekattan" és elszalad vele a ló, és jön a végeláthatatlan tanácsosztás, de hála istennek, Õ is egy erõs empátiával megáldott anyuka(saját bõrén tapasztalja, hogy milyen anyóssal együtt élni), így megérti a kéréseimet. Szerintem, hogyha az anyós egy kicist is szereti a gyermekét, akkor hagyja élni Õt is és a családját is. Mert a szeretet nem abban mérik, hogy hogyan tudok legjobban a "gyerekek" nyakán lihegni, hanem, hogy mennyire tudod élni hagyni Õket. Tanácsokat szoktam mindkét részrõl néha kérni és jól is jönnek, de asszem itt meg kell húzni a határt, ha kérek, akkor adjanak, ha nem kérek, akkor nem adjanak. Ennyi.... Ja és ezen szitu kezelésében a legjobb megoldás, hogyha mindkét nagymami távol lakik tõled, így nincs nagy esély a heti találkozásokra, így azért könnyebb. Szóval szerintem anyósodnak semmi, de az ég adta egy világon semmi oka nem lehet a megsértõdésre, ha megkéred, hogy ne jöjjön, kerek perecet válaszokkal. Sokan nem így látják ezt, de az legyen az Õ bajuk. A te gyereked, a te családod és különben is, friss szülés után én sem szeretnék egy túlpörgött nagyit magam körül látni, mert megvan a magam baja. Az ember tuti olyankor eléggé kaotikus lelkiállapotban van és lehet, hogy mondana olyat, amit normál esetben sohasem. Sok sikert, tuti lesz duzzogás, de majd megnyugszik az anyós, ha meg nem, hát az sem baj, nem függsz tõle, akkor meg nem kell aggódni.

A vaterán, rendeltem egy órát és átutaltam a pénzt. Nem kaptam meg már 2 hete. Mit csináljak ilyenkor?

Legjobb válasz: Vedd fel a kapcsolatot az eladóval is elsõnek. Ha tényleg postára adta már több mint 1,5 hete, akkor kérd el az ajánlott szelvény sorszámát, de lehet az is, hogy majd õ tud csak ennek utána nézni a szelvény alapján.

Vedd fel a kapcsolatot az eladóval is elsõnek. Ha tényleg postára adta már több mint 1, 5 hete, akkor kérd el az ajánlott szelvény sorszámát, de lehet az is, hogy majd õ tud csak ennek utána nézni a szelvény alapján.
A kérdező hozzászólása: Nem küld e-mailt, semmit pedig nem egyet írtam már az eladónak.
Én is szoktam, ha nem is gyakran adni-venni, azt hiszem nem tudsz mást tenni, mint jelzed a Vatera csapatának, hogy mi a helyzet, írsz egy emailt.. Azt minimum megteszik, hogy letiltják az eladót, hogy többet ne garázdálkodhasson. Összeget nem tudok, de lehet tenni csalásért rendõrségi feljelentést is... Az, hogy a csomag ennyi idõ alatt nem érkezett meg, az még talán elõfordulhat, de az már gyanús, ha eltûnik az eladó. Nem tudom milyen levelezõprogramot, szolgáltatót használsz, én be tudom ixelni az olvasást, azaz ha megnyitották, akkor kapok visszajelzést.
Nem tudom, en eBayrol szoktam rendelni, nekem egyszer volt olyan, hogy rendeltem egy cipot 60 USD-ert, es nem erkezett meg. Inditottam egy dispute-ot eBayen, ami atvezetett PayPal-ra, aztan mivel az elado azt allitotta, hogy elkuldte, utana nem valaszolt, a PayPal visszautalta nekem a penzemet (PayPal Buyer's Protection), es gondolom blokkoltak a usert addig, amig o ki nem fizette a PayPalnek. Vateran nem tudom, van-e ilyesmi, olvass utana.

160centi vagyok most 68-70kiló. Kb 2hónapja vagy 3.85kiló voltam kb 10-15kilót fogytam és most megállt a fogyás kb 2 hete :/ mi történhetett?

és a csípőmről hogy lehet fogyni? vagyis hogy leginkább onnan? mert sok nadrágnál úgy van hogy mindenhol kivéve ott és a karomról? súlyzó? vagy mivel kéne?:/

Legjobb válasz: na elírtam:D kb 2 hónapja 85kiló voltam*

A kérdező hozzászólása: na elírtam:D kb 2 hónapja 85kiló voltam*
A fogyás azért ált le mert valószínû nem korrigáltad a 15 kiló fogyást vagyis az étrended még most is a 85 kilóhoz és nem a 70 kilóhoz igazodik.
A kérdező hozzászólása: akkor még is hogy és mit kéne ennem?:/

Az elmúlt 3 napban 8szor mértem a hőm.6-szor volt 37 2-szer 36, 6. Furi mensim volt 2 hete. Mire gondoljak?

Legjobb válasz: nem tudom milyen a furi, nem irtad le.. a terhességnél a hö folyamataosan fenn van kb 36,8 felett, van aki lázasnak is hiszi magát., ha furi volt a mensit, csinálj tesztet..

nem tudom milyen a furi, nem irtad le.. a terhességnél a hö folyamataosan fenn van kb 36, 8 felett, van aki lázasnak is hiszi magát., ha furi volt a mensit, csinálj tesztet..
Szió)))Csak a reggeli elsõ hõ számít a többi érvénytelen.A furi mensi alatt mit értesz???Amugy viszont van számtalan pl arra, hogy szabálytalan a hõje, s mégis terhes, sokszor még a convert értéket sem éri el.Hány naposak a ciklusaid???
A kérdező hozzászólása: furi mensi:nagyon darabos 1 hetet késett. ált. 30-31 naposak
Elõzõ válaszoló:Ha nagyon darabos az nem jó, mert korai vetélést jelent.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!