Találatok a következő kifejezésre: 2 hete meg de 7 (21 db)

2 hete volt meg de 7 napja hanyingerem van faradt vagyok, faj a fejem, nincs etvagyam, feher suru folyasom van. Lehet hogy baba?

2 hete megvolt de szerintem elotte mar osszejott.De sok emberrol hallottam hogy megjon az elso honapokban es terhessek.5 nap helyett 3 napig volt meg es utanna tobb napig barnaztam.

Legjobb válasz: Reggel csinálj egy tesztet, ha pozitív akkor baba van.

Reggel csinálj egy tesztet, ha pozitív akkor baba van.

Kislányom lassan 7 hónapos, 2 hete köhög, már beszedett 1 üveg antibiótikumot, kapott köptetőt-már ezeket abba hagytuk, de még mindig szakad fel neki, orvosnál 1 hete voltunk, akkor azt mondta szedje be amiket írt-beszedte Mért nem javul?

Légyszi adjatok tanácsot mit adjak neki??

Legjobb válasz: Stodalt próbáld meg. Kérdezd meg a gyógyszertárba hogy lehet már neki adni.Ez homeos köptetõ, és nagyon jó. Kisfiam nagyon csúnyán köhögött 1 héten keresztül. Dokinénink ezt adta, már elsõ napon javult a helyzet. Most szedi 3. napja és már szinte nem is köhög.

Stodalt próbáld meg. Kérdezd meg a gyógyszertárba hogy lehet már neki adni.Ez homeos köptetõ, és nagyon jó. Kisfiam nagyon csúnyán köhögött 1 héten keresztül. Dokinénink ezt adta, már elsõ napon javult a helyzet. Most szedi 3. napja és már szinte nem is köhög.
bocsi, illetve ez köhögés csilapító

Szed valaki Dopegytet magas vérnyomásra? Ugye nem árt a babának? Még csak a 7. hétben járok, de már lassan 2 hete szedem. A vérnyomásom "beállt", de aggódom a baba miatt.

Legjobb válasz: Mindig ezt adják, terhesen, szülés elõtt, szülés után... ha nem magas, akkor próbáld szüneteltetni. De ártani nem árt.

Mindig ezt adják, terhesen, szülés elõtt, szülés után... ha nem magas, akkor próbáld szüneteltetni. De ártani nem árt.
Szia! Én az egész terhesség alatt szedtem. Persze százszor megkérdeztem az orvost, hogy ugye ez nem árt! Minden rendben lesz, nyugi! Nekünk is egészséges, gyönyörû, boldog, mosolygós kislányunk született, aki holnap lesz 4 hónapos! Szedd csak nyugodtan, a magas vérnyomás nagyobb baj! Boldog babavárást!
Én is végig szedtem, sõt a vége felé még mellé corinfart is, napi 12 bogyó volt bennem, de hála az égnek semmi baj nem lett.A magas vérnyomástól sokkal nagyobb bajod lehet ha nem kezelik!Egyik kolléganõm 6, 5 hónaposan veszítette el a babáját, mert a dokija nem foglalkozott a magas vérnyomással...
7 hetes vagyok, és Dopegytet szedek. Semmi baja nem lesz a babának. Viszont az eddigi 150/100-as vérnoymásom, 1 gyógyszerrel vagy gyógyszer nélkül 135/85 körül van. A terhesség elején kicsit normalizálódik.

Mi lehet az oka? Kb.2 hete az esti evéskor (7-8 körül) eszik 30-40 ml-t majd ordítani kezd és kilöki. A szájába téve ismét rákap, szívja de ordít is közben. Aztán teljesen nyugtalan, sír fél óra múlva még eszik ugyanennyit de szintén ordít közben.

Babám 5. hetes. Szoptatom igény szerint, de kb.2,5-3 óránként, ezen kív?l még édeskömény teát kap. A következ? evés 12-01 óra körül teljesen rendben zajlik, meg az összes napközben is. Tejcsi tutira van, ha megnyomom jön bel?le, meg próbálom hogy a másikat kéri-e de azt is kiköpi ill. ordít közben. Fogalmam sincs mi baja lehet. Változatosan étkezek, nem hiszem hogy az íze lenne este más mint máskor. Tanácstalan vagyok.Jó étvágya van,1,5 kg-ot hízott már a születésihez képest.

Legjobb válasz: Nem biztos,hogy van elég tejcsi.Még a teljesen kiszopott mellbõl is kilehet nyomásra valamennyit nyomni.Legjobb,ha elmentek az orvoshoz,és õ ad tanácsot,vagy ír fel pótlást Valószínû,hogy nappal elég a tejed,de estére már nem.És a 2,5 órát is sûrûnek gondolom,mert nem tud elég tej termelõdni.

Nem biztos, hogy van elég tejcsi.Még a teljesen kiszopott mellbõl is kilehet nyomásra valamennyit nyomni.Legjobb, ha elmentek az orvoshoz, és õ ad tanácsot, vagy ír fel pótlást Valószínû, hogy nappal elég a tejed, de estére már nem.És a 2, 5 órát is sûrûnek gondolom, mert nem tud elég tej termelõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az a furcsa, hogy ha kevés a tej a másik mellett miért nem fogadja el, abba biztos van valamennyi, mert miközbe szopcsizik mindig folyik a másikból, de azt helybõl kilöki, esetleg szív kettõt és üvölt tovább. Holnap megkérdezzük a doktornénit, ma meg gyûjtök neki napközben, meglátjuk azt elfogadja-e.
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:25-ös válaszoló, ha esetleg olvasod, úgy tûnik valóban ugyanez van nálunk is! Ma 18-kor nagyon sokat evett 130 grammot (max.110-et szokott). Utána nem aludt és 20 körül már nyûgös lett. Fél 9-kor próbáltam etetni, semmit nem evett, talán két kortyot majd az ismert visítás, ordítás. Abbahagytuk, fürdetéssel folytattuk a dolgot. Azt szépen tûrte, de utána (etetési próbálkozás nélkül) ismét jött a keserves sírás. Beraktam az ágyba, de folytatta. Felvettem, akármit csináltam akkor is. Visszatettem és tanácstalanul csak néztem. 2-3 perc múlva elcsendesedett, laposakat pislogott és elaludt! Kíváncsi vagyok mikor kel enni, ill. hogy fog menni az evés akkor.
Ne adj neki teát. Nincs rá szüksége, összezavarja.http://www.lll.hu/node/6
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a bíztatást és a válaszokat! Anyukám is azt mondja hogy, ha elkezdem a tápszerezést az egyenes út ahhoz, hogy utána leszokjon a cicirõl és vége lesz a szoptatásnak. Teát iszik üvegbõl, lehet hogy már ez is megzavarja, mert elsõ perctõl nagyon ügyesen szopcsizott, mostanába meg néha olyan mintha elfelejtene szopcsizni, nehezebben kap rá.
4 hos a fiam, nalunk is volt ilyen, detto ugyanez zajlott.Szinte biztos hogy faradt!Gondolom nem cumizik, a cicin aludna el, de abbol meg jon a tej, es ettol begurul, azert sir.Nem ehes, hanem almos!ne adj cumisuveget, foleg nem tapszert!!!!!!Meg fogja zavarni, csak a gondot csinalnad meg vele magatoknak.Picit furdesd elobb, altasd el ha nem kell a cici, egy ora mulva ebredni fog, ha ehes!!!!!Fiam is igy tett, de felalomba evett akkor mar "atkapcsolt"ejszakai uzemmodra.De mire erre en is rajottem!!!!......
Elözõ vagyok.Megirnád majd mit mondott a doki néni.Csak kiváncsi vagyok.
Szerintem is van elég tej.A lányom 4.5hós, már csomószór csinált ilyet.Eszembe sem jutott, hogy nem lenne elég a tejem, hanem az, hogy álmos nyügõs.Ne add fel, szerintem nincs gond.
Biztos vagyok benne hogy nem kevés a tej.Szerintem fáradt.Szopizna de nyûgös és fáradt.2, 5-3 óránál sûrûbben is zoptathatsz, hiszen még kics, a gyomra is picike. Nehogy felirass tápszert! Attól kezdve biztos kevés lesz a tejed. http://www.lll.hu/ A szoptatás titka.szoptatni kell, cumi cumisüveg megzavarja a babát 3 gyerekem van több év szoptatási tapasztalattal.
Nálunk ilyenkor a benn maradt büfi miatt nem fogadta el a másik mellemet sem. Aztán mikor büfizett, akkor újra elfogadta azt is, amit már félig "kievett", innen tudtam, hogy nem az volt a baj, hogy nincs tej, hanem az, hogy nem fér több. 8 hetes kisfiú anyuja
Nálunk is ilyesmi volt a helyzet, amit én tapasztaltam: 1. nem volt elég tej a cicimben 2. nem volt elég hely a pocakban, büfiztetni kellett 3. nem volt laktató a tejem (pótolni kellett) 8 hetes kisfiú anyuja
Szia! Én sajnos ugyan ebben a cipõben vagyok :( Egész nap elég neki egy cicis evéd, de estére már nem. Egy cici után már ordít, akkor megkínálom neki a másik cicit is, azt is szopizza, húzza-nyúzza egy idõ után aztán ordítás... Aztán odaadtam neki a napközbeni lefejt tejcsit, azzal telt csak be. (Ilyenkor mindig megijedek, hogy már kiszopizza az összes tejcsit és még mindig éhes, ezért beszereztem itthonra tápszert, de még nem bontottam fel :D ) ---- egy hathetes babóka anyukája
Ez sajnos nekem is úgy hangzik, hogy nem elég neki a tej! Menjetek el a gyerekorvoshoz mindenképp, megbeszélni, mi legyen, esetleg próbáld lefejni éjjel a tejet a melledbõl, hogy biztos legyél benne, van-e elég, lásd, mennyi volt még benne, és azt add neki oda cumisüvegbõl vagy kiskanállal.
A kérdező hozzászólása: 3/4 12-kor ébredt és szépen evett utána :)
Elõször zárd ki a terhesség lehetõségét, majd menj orvoshoz.
Szia! Lehet hogy terhes vagy. Nálam is ugy kezdõdött hogy a 20-21. napon barnás váladék aztán meg nem jött meg. Terhes lettem. Ha nem jön meg idõre vegyél egy tesztet.

7. -én múlt el a mensim és azóta fáj a hasam, mintha fel lennék fázva. Hol erősen, hol gyengébben. Kb 1 hétig még napi 1-2 alkalommal szédültem is, de nem tartott 1-2 percnél tovább. Most már csak a hasam görcsöl. Reménykedhetek hogy teherbe estem?

Legjobb válasz: Mindig reménykedhetsz, de... ...teherbe a ciklus közepe táján szoktak esni, nem a legelején, amióta te panaszos vagy. ...a terhesség korai tünete az émelygés, hányinger, nem az alhasi görcs és a szédülés. ...nem lehet hogy mégiscsak hólyaghurut? Nem csíp amikor pisilsz?

Mindig reménykedhetsz, de... ...teherbe a ciklus közepe táján szoktak esni, nem a legelején, amióta te panaszos vagy. ...a terhesség korai tünete az émelygés, hányinger, nem az alhasi görcs és a szédülés. ...nem lehet hogy mégiscsak hólyaghurut? Nem csíp amikor pisilsz?
A kérdező hozzászólása: Nem, egyáltalán nem csíp.Nincs ilyen problémám.Ez azt jelenti hogy csak a ciklus közepe táján van esélyem a teherbeesésre?Akkor mitõl nyilal a hasam azóta?
Ez a naptár-módszer lényege: mivel a peteérés a ciklus közepére esik, csak akkor van esélyed teherbe esni, ha még ott van egy életképes spermium is a legfeljebb 2 nappal korábbi "eseménybõl", ill. a petesejt még néhány napig ez után is vár egy spermiumra. Ez kb. 5 napot jelent. Elötte és utána nem vagy fogamzóképes, fõleg nem a menstruáció alatt. A gond csak az, hogy a peteérés nem pontosan megjósolható, néha elmarad, néha korábban vagy késöbb történik mint a ciklus közepe. Elvileg hõmérõzéssel lehet pontosítani az idejét, de ez sem túl megbízható módszer. De mint mondtam, a menstruáció alatt a legvalószínûtlenebb a peteérés. A hasfájást ezer dolog okozhatja, de arrafele urológiai és nõgyógyászati bajok szoktak elõfordulni. A sebészeti betegségeket az egy hetes várakozással kizártad :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
Lehet, hogy neked egyszerûen nem 28 napos a ciklusod, hanem több. Van ilyen. Ezek szerint neked nem késik, hanem mondjuk 35 napra jön meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat.Am még mindig nem jött meg. Úgy döntöttünk a párommal hogy ezen ahétewn várunk még és ha nem jön meg akkor jövõhéten veszünk egy tesztet:-). Rem pozitív lesz.
Mivel azt irod hogy a szervezeted is gyenge keress fel egy orvost és kérj egy alapos kivizsgálást. Azon ne aggódj hogy nem lehet babád mert nekem se rendszeres és most talán bizakodhatok hoy össze jött a második babánk.
A kérdező hozzászólása: Hát számoltam és az se lehet hogy több napos ciklusom van mert össze vissza jön meg van amikor 34-35 nap de volt hogy 40.Szóval nem tom
A kérdező hozzászólása: Az lehet hogy szédülök hõemelkedésem van rosszul vok és ma egy szagtól hánytam de a cigitõl meg a kávétól nem csak néha émelygek?Szerintetek terhes vok akkor?
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam a tesztet éééééés pozitív lett.:-DDDDDD
Állatorvos megmondja. Már rég el kellett volna vinned hozzá.
2-3 hete ilyen és még nem vitted állatorvoshoz?
A kérdező hozzászólása: Sajnos az anyagiak miatt meg nem tudtam...
A kérdező hozzászólása: koszonom!
Na, hogy van?
A kérdező hozzászólása: Sajnos meghalt. Azt mondta az allatorvos hogy a vesejevel volt problema , kapott antibiotikumot inekcioban , de sajnos nem lehetett megmentenni. Isten nyugtason Johnny!
Nagyán sajnálom szegény kutyust, és téged is.

1 éves babám 2 hete éjszak nagyon rosszul alszik többször felkel vagy csak nyüszög és sír, kijött a 7. foga de ugyan úgy rosszul alszik, lehet hogy jön még foga? Mikor fog rendesen aludni?

Legjobb válasz: Persze, lehet jön még foga, nekünk mindig párosával jött. Szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy megnyugtassuk õket. Enyém 10 hós õ is sokat ébred akkor csak a cici jó, megkapja, utána meg átölelve tartom és alszik tovább. Chamomilla c30-at adok a fogzásra attól kicsit jobb.

Persze, lehet jön még foga, nekünk mindig párosával jött. Szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy megnyugtassuk õket. Enyém 10 hós õ is sokat ébred akkor csak a cici jó, megkapja, utána meg átölelve tartom és alszik tovább. Chamomilla c30-at adok a fogzásra attól kicsit jobb.

Koleszterinszintem megint magasabb lett.8, 2 mmol/l. ( 5 hete is magas volt, de még csak 7, 4 ) HDL 1, 88, és LDL 4, 32. Mit tehetek/ehetek?

Mit tegyek hogy csökkentsem?? Diéta (zsír, szénhidrátbevitel csökkentés )mellett ajánlatos szedni pl. Omega 3-at vagy fokhagymakapszulát? Ugye Babókánkra nincs ez kihatással? ( amikor multkor rákérdeztem, azt mondták nincs, de nagyon aggódom azért, f?leg hogy emelkedett megint a koleszterinszint )

Legjobb válasz: Hát nem tudom milyen volt a koleszterined terhesség elõtt, de én úgy tudom a terhesség során amúgy is eléggé sokkal magasabb lesz a koleszterin!! Sõt egyes vizsgálatok azt igazolják, hogy NEM terhes esetben egy bevetett diéta csökkenti a koleszterin szintet, de terhesen ugyanez a diéta NEM csökkenti számottevõen. Mivel a magzat sejtjeinek építéséhez nagyon fontos anyag és a szervezet így gondoskodik róla , hogy ne szenvedjen hiányt a baba.

Hát nem tudom milyen volt a koleszterined terhesség elõtt, de én úgy tudom a terhesség során amúgy is eléggé sokkal magasabb lesz a koleszterin!! Sõt egyes vizsgálatok azt igazolják, hogy NEM terhes esetben egy bevetett diéta csökkenti a koleszterin szintet, de terhesen ugyanez a diéta NEM csökkenti számottevõen. Mivel a magzat sejtjeinek építéséhez nagyon fontos anyag és a szervezet így gondoskodik róla , hogy ne szenvedjen hiányt a baba.
A kérdező hozzászólása: Ja, és a 23. hétben vagyunk.
bocsánat az elõzõ vagyok a második sorban a sokkal szót nem akartam odaírni (úg nincs is értelme) bocsi.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Régen is volt hogy magasabb volt, de diétával, vagyishogy odafigyeléssel, meg pl. amikor versenysportoltam akkor a sok mozgással lejjebb ment. Most is reménykedem hogy azért ha jobban odafigyelek a táplálkozásra, az segít. Hol olvastál errõl hogy terhesség esetén nem sokat számít ilyen szempontból a diéta? Elolvasnám a cikket...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!