Találatok a következő kifejezésre: 2 hete műsz (8 db)

Adott egy személyautó, 2011. 05. -ben lett adásvételivel megvásárolva egy kereskedőtől, 2 hét műszaki volt még rajta, s elvileg 2 héten belül át kellett volna íratni, ami azóta sem történt meg. Hogy tudnám megvenni?

Szeretném ezt a szgk.-t alkatrésznek megvenni, én teljesen szétbontanám, mert majdnem mindenre szükségem lenne bel?le.

Legjobb válasz: Ez elég érdekes szituáció. Az aki akkor megvette, most bõdületes szabálysértési bírság elé kéne nézzen. Gondolod önszántából ki fogja fizetni? :) Ha a két motor tipusazonos, akkor elvileg csak egy szervízes igazolás kell a cserérõl, de a forgalmi engedélyt és a törzskönyvet is cserélni kell. Ha a másik motor eltérõ teljesítményû, akkor még a KF engedélye is kell és ha jól emlékszem valamilyen adót is kell perkálni.

Ez elég érdekes szituáció. Az aki akkor megvette, most bõdületes szabálysértési bírság elé kéne nézzen. Gondolod önszántából ki fogja fizetni? :) Ha a két motor tipusazonos, akkor elvileg csak egy szervízes igazolás kell a cserérõl, de a forgalmi engedélyt és a törzskönyvet is cserélni kell. Ha a másik motor eltérõ teljesítményû, akkor még a KF engedélye is kell és ha jól emlékszem valamilyen adót is kell perkálni.
A kérdező hozzászólása: Olyan megoldásról hallottam még, hogy elhoznám adásvételi nélkül kp.-re, aztán szétbontanám és volt-nincs!? A motorról meg annyit, hogy "véletlenül" nem látszana a motorszám, az "idõ megette". Ilyenkor kap egy új motorszámot a szervek által, aztán használható. Ez mennyire igaz így?

2 hete volt műsz. Befejezésem (elvesztettem a babámat). Mehetek tornázni?

Miel?tt kiderült, hogy terhes vagyok, heti 4 alkalommal jártam tornázni - 2 spinning, 2 alakformáló. Már hiányzik, meg remélem kicsit elterelné a gondolataimat...

Legjobb válasz: Szia. Ha már testileg jól érzed magad, fokozatosan tornázhatsz, de szerintem egyenlõre kerüld a megerõltetõ gyakorlatokat. Én a hasonló mûtét után 6 hétig nem emeltem nehezet, és nem is tornáztam, de nem egyformán regenerálódunk. Sajnálom ami veled történt, mielõbbi babát kívánok neked.

Szia. Ha már testileg jól érzed magad, fokozatosan tornázhatsz, de szerintem egyenlõre kerüld a megerõltetõ gyakorlatokat. Én a hasonló mûtét után 6 hétig nem emeltem nehezet, és nem is tornáztam, de nem egyformán regenerálódunk. Sajnálom ami veled történt, mielõbbi babát kívánok neked.

Hogy lehet az hogy amikor végig dolgozom a hónapot 2 műszakban 90. 000 ft körül kapok, amikor 2 hét beteg állományom van akkor meg 120. 000 ft-ot?

2 m?szakban melózók,adó kedvezmény is jár,mégis kevés a fizum,ezentúl mindig menjek beteg állományba hogy meg kapjam ami eleve járna?

Legjobb válasz: úgy, hogy valaki valamit nagyon elszámolt a bérszámfejtésen ;)

úgy, hogy valaki valamit nagyon elszámolt a bérszámfejtésen ;)


Azonnal menj dokihoz! Ne itt kérdezõsködj! Te jó ég 2 hete kezdõdött és még nem nézett meg orvos? Hogy lehet valaki ilyen felelõtlen?!?!
A kérdező hozzászólása: Szia! Gartulálok a gyerkõcökhöz:-)! A fõnököm volt olyan rendes és át rakott 2 mûszakba juni végéig kell dolgoznom mert nem rég véglegesítettek és van 3 hónap próba idõ amit sajna le kell töltenem ezér megyek dolgozni máképp már nem járnék!
Szia! Hát nálam is bonyolult, mert a kezdetektõl mindig idõsebb nek tûnt a baba, és valószínû az is, mert a peteéréstõl a 9 napon már pozitív teszt és hányingerem volt. Fokozatosan 1-2-3 napokkal mérték idõsebbnek, a doki a 31.héten húzta meg a határt, úgy számolva most töltöm a 33+4 napom, péntekem töltöm be a 34-et, a 9 . héten is volt uh, akkor mondta a doki hogy olyan valami is ki van fejlõdve ami csak a 10.hét után lesz, az egy hét mínusz már ott is meg volt. Õ lesz a 3.babám, fiú. Van két lányom 4 és 2 évesek, tavaly volt egy vetélése. Meddig melózol? Nem tudnál kevesebb mûszakot dolgozni, késõbb csak nehezebb lesz a pocak miatt.
A kérdező hozzászólása: Ez egy kicsit bonyolult amikor ki tettem ezt a kiírást akkor el voltam számolva akkor voltam 7 hetes és most vagyok 9hetes és 4 napos szerdán leszek 10 hetes:D!! És te mennyi idõs terhes vagy? elsõ baba?
Vigyázz magadra nagyon! Éjszaki mûszak nem túl bababarát. Mikor mész vissza dolgozni? Nekem a 23.hét óta görcsök, keményedés van, fekvésre ítéltek, gyógyszert kell szednem, durva jóslóim vannak egy ideje, és valószínû tágulok, mert barnáztam, de doki szerint ha nincs sok görcs nincs baj, és szinte természetes már a többedik gyereknél a tágulás ilyenkor. 33+2 Köszi a magyarázatot, bár kicsit furcsa hogy nem mindegyik végzi a piszkos munkát:-) Hanyadik héten vagy már?
A kérdező hozzászólása: van olyan, hogy szülész-nõgyógyász õk vállalnak szülést is a nõgyógyász az meg csak vizsgál! Egyébként én is kényszerpihenõn vagyok nem rég jöttem ki a kórházból mert voltam olyan hülye hogy be mentem éjszakás mûszakba dolgozni és reggelre rosszul lettem meg görcsöltem de akkor még volt ez a barnás folyás a doki erre azt mondta, hogy legalább 4 napot bent kell lennem mikor ki engedtek akkor meg csak úgy jöhettem haza ha táppénzre megyek és pihenek! De az azóta nincs semmi bajom a terhes tüneteken kívül:D!!
Örülök neki hogy sikerült dokit találnod :-) Miért is haragudnék hogy most írsz? Nekem most tengernyi idõm van a kényszerfekvés miatt, ami még 3 hétig tart, aztán nekem sem lesz idõm figyelgetni mindenre. Lehet naiv a kérdés, de mi a különbség a szülész és a nõgyógyász közt? A szülész, mint a szülésznõ csak férfi de nem doki mint a nõgyógyász?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ne haragudj hogy most írok :) ! A régebbi dokim csak nõgyógyász nem szülész! De most már van fogadott orvosom aki nagyon rendes :)
Szia! Örülök a jó híreknek, hidd el sem, mi baj nem lesz, erõs volt most is, holmi bacik sem ártottak, úgyhogy határozottan meg akar születni :-) Én is ezt mantráztam magamnak mikor az ömlõ vér ellenére dobogott a szivecskéje! Lassan mehetsz a 12. hetire. Én is gondolkodtam hogy megelõzésképp használok tejsavas kúpot, de mindig elfelejtettem dokit megkérdezni hogy lehet-e? Az elõzõ dokit hanyagolod ugye?
A kérdező hozzászólása: Szia! Voltam nála és meg ultrahangozott azt mondta a kicsi szépen fejlõdik szívhang is volt már és arra is azt mondta pozitív a szívverése, írt fel hüvely krémet Vitagyn C ez a neve. Beszéltem sógor nõmmel is mert neki is nem rég született babája és õ azt mondta neki ez az egész terhessége alatt volt és ilyen hüvely kúpot kellett neki használni. Egy kicsit így meg nyugodtam de azért még félek hisz nagyon az elején vagyok még de nagyon szeretném ezt a kicsit :)
Szia! Mi volt ma a másik dokinál? Sajnos én is halogattam tavaly a dokihoz menést mikor 5 hetesen kis rózsaszín valami volt a papíron. Nem volt folyásom, 10. héten megint 1x rózsaszín valami, mehettem a mûtõbe. kb 4 nap telt el a tünet és a doki közt, hiába kaptam hormont elment a baba, mint utólag kiderült beteg volt. Betöltöttem most a 32.hetet, de a 7. héttõl ömlött belõlem a vér, mert folyton levált egy kis darab belõle mert a méhszájra készült nõni. 18.hétig véreztem, és lassan minden ok lesz, senki nem tudja megmondani mi a természetes, mert ez mindenkinél más. A bûzös folyás egyértelmûen fertõzésre utal ami vetélést, koraszülést okozhat, dokid nyilván tudta hogy 2 hét alatt már kialakulhatott a fertõzés és a természet majd eldönti hogy mi lesz. Ezzel együtt a doki a felelõtlen, mert kezelni kell a fertõzést bármi is van a babával, mert a jövõbeli terhességeidre is hatással lehet! Mikor most 5 hetesen görcsökkel dokihoz mentem, annyit mondott bízzuk a természetre, nem ad hormont míg szívdobogás nem látszik, mert akkor már nagyobb az esély, akkor haragudtam rá de valahol értettem is, ha beteg a baba úgysem tehet semmit a doki sem, fõleg ilyen terhességi korban.
A kérdező hozzászólása: Tegnap este felhívtam a dokit õ azt mondta csak pihenjek ma el megyek egy másikhoz! Kedves elsõ nem felelõtlen vagyok csak amikor megkérdeztem errõl mást akkor õ is azt mondta ez normális.Nekem ez az elsõ és nagyon szeretnék a párommal ezt a babát!
ezzel már akkor orvoshoz kellett volna menni!!!!!
Miért nem mentél el dokihoz?
azonnal menj dokihoz.nagyon vetélés gyanús!! kivànom hogy minden rendben legyen! 9hkm
Szia! Köszönöm a gratulát! :-) Tehát akkor június végéig melózól? Rendes fõnököd van! Szorítok neked! Írj majd kérlek ha túl vagy a 12 heti uh-n, kíváncsi vagyok hogy mi a helyzet veletek! Minden szép és jót nektek!

Mikor felvettek a munkahelyemre a szerződésem heti 40 óra munkaidő 2 műszakban, napi 8 órás munkaidővel volt meghatározva.1 éve váltott a cég féléves munkaidőkeretre, ami úgy néz ki hogy van "A" hét és van "B" hét. Folyt lent?

A munkaidő 12 óra. "A" héten hétfőtől péntekig megyünk nappalos, "B" héten hétfőtől szerdáig éjszakás műszakba. Mindez addig folytatódik míg a munkaidőkeretbe foglalt óraszám le nem jár. Utána túlóra, vagy pihi mivel az órákat előre ledolgoztuk, de inkább túlóra. Viszont szerződésmódosítást nem kapott senki és az alapunk is ugyanúgy 98000ft. Ez így szabályos, mit lehetne lépni????

Hőmérőzők, én 2 műszakban dolgozom, délelőttös héten reggel mérem fél 5-kor, délutános héten délelőtt 10-kor mikor felébredek. Így jó?

Azért kérdem,mert igaz ugyanott mérem hónaljban,viszont az id?pontok eltérnek.Vagy keljek fel délutános héten fél 5-kor amíg megmérem? :)

Legjobb válasz: Ha értékelhetõ görbét szeretnél, akkor érdemes lenne egy idõben mérni. És ne a hónaljadban mérd, mert ott elég megbízhatatlan a mérés, hanem szájban, vagy hüvelyben.

Ha értékelhetõ görbét szeretnél, akkor érdemes lenne egy idõben mérni. És ne a hónaljadban mérd, mert ott elég megbízhatatlan a mérés, hanem szájban, vagy hüvelyben.
Én is 2 mûszakba járok dolgozni és azt mondta a dokim, hogy akkor semmi értelme az egésznek, hanyagoljuk!Így elküldött hormonvizsgálatra és rendeltem a vateráról ovu tesztet!
A hõmérõzésnél a 2 legfontosabb dolog: mindig ugyanakkor és ugyanott (testüreg szájban nyelv alatt, hüvelyben vagy végbélben bár ez utóbbit semmit pénzért nem próbálnám)
Hát nem tudom lányok, de akkor én egy kis ellenpélda vagyok. Én biz nem mérem mindig ugyanabban az idõben, igyekszem persze, de a lényeg, hogy mindig ébredés után mérem (legyen az bármikor) és nekem szép értékelhetõ görbéim vannak. Mutatják az ovut, mutatták a trifázisos terhesgörbét is. Szóval õszintén szólva ha jól kialussza magát az ember, és ébredés után már, akkor - legalább is nálam- értékelhetõ lesz a görbe. Szóval én bíztatnálak, hogy mérd, amikor ébredsz. És ne hónaljban, hanem az elõttem szólók már részletezték, hogy hol lehet még.
A kérdező hozzászólása: Jó, köszönöm szépen, akkor végbélben fogom mérni.:) Vicc volt, szájban inkább akkor, köszönöm!

Miert nem tudok aludni? 32 hetes vagyok, es egy-ket hete csak forgolodok ejjel 2-3 oraig, aztan reggel 6-7 es kelek. A baba is mintha csak ejszakai muszakra jarna dolgozni. Szinte olyankor a legaktivabba amikor lefekszem.

nagyon faradt vagyok. erzem hogy almos vagyok, de nem megy az alvas. ha lefekszek es talalok egy jo kis poziciot (en mar csak a jobb oldalamon tudok aludni) akkor ra par percre meg kell vakarni a szemem, hatam, melegem van , fazok. ugy szeretnek meg egy par hetet pihenni a "nagy melo" elott. de igy hogyan????

Legjobb válasz: Én is pont így voltam. Csak az egyik oldalamon tudtam aludni:D Tippet nem tudok adni a pihenésre, csak bíztatni szeretnélek. Hajrá:D Ilyenkor már azt kívántam, hogy csak legyen már vége:D Eddig még nem kívántam, hogy bárcsak visszatehetném. Mondjuk még csak 5 hónapja van kinn:D Kívánom, hogy tudj pihenni, boldog babavárást, könnyû szülést, és fantasztikusan boldog babázást, és annyi tejet, amennyi a babádnak elég (a sok se jó, állandóan fejned kéne:D) Kisfiú lesz vagy kislány?

Én is pont így voltam. Csak az egyik oldalamon tudtam aludni:D Tippet nem tudok adni a pihenésre, csak bíztatni szeretnélek. Hajrá:D Ilyenkor már azt kívántam, hogy csak legyen már vége:D Eddig még nem kívántam, hogy bárcsak visszatehetném. Mondjuk még csak 5 hónapja van kinn:D Kívánom, hogy tudj pihenni, boldog babavárást, könnyû szülést, és fantasztikusan boldog babázást, és annyi tejet, amennyi a babádnak elég (a sok se jó, állandóan fejned kéne:D) Kisfiú lesz vagy kislány?
Ugyanígy vagyok ezzel, csak én általában egész éjszaka forgolódom, ha sikerül is elaludnom, kb. 1 óra múlva megint fölébredek. Aztán reggel 6 körül sikerül elaludnom és délig alszom... Jól fel van borulva az egész napom. Van, amikor inkább már nem alszom, de akkor meg délután használhatatlan vagyok. Most le sem feküdtem, minthogy az ágyban forgolódjak, inkább kimostam egy csomó ruhát, tettem vettem:) Csak 1-1, 5 hete van ez, remélem, megváltozik... Ja, és 36 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: a 2o heten azt mondtak 8o%-ra hogy kislany, azota senki nem mond semmit.en mar annyira varom hogy kintlegyen, hogy en azt elmondani nem tudom. megprobaltam azota is aludni, de csak a holyagommal jatszadozik, en meg jarkalok a wcre.... azert koszonom es nektek is minden szepet es jot!!
A kérdező hozzászólása: jaj te szegeny!! bar most igy teged olvasva nem sok remenyt fuzok hozza hogy nalam vaktozni fog :( en ezt a hetet meg kivarom, de ha nem lesz jobb elmegyek dokihoz, mert en igy vezetni sem merek, de meg az utcan is alig alig tudok kozlekedni, mert tegnap is kimentem az auto ele. szoval nalam ennyire drasztikus. kitartas nekunk!! amugy en mire elszunditottam, addigra kelt a parom :( de legalabb kiokosodok most mindenbol, mert napkozben nincs idom gepezni. :) boldog babavarast es konnyu szulest neked!!
Én 29 hetes vagyok, de nekem is csak forgolódásból állnak az éjszakáim, ha a jobb oldalamon fekszem biztos, hogy pár percen belül zsibbadni kezdek, ha megfordulok, ugyan ez a helyzet, aztán reggel úgy kelek, hogy "ezer millió hangya" mászkál kezembe lábamba. Hidd el én is szeretnék egy jót aludni, de még a neheze hátra van, ha megszületnek a babáink, akkor sem fogunk kipihent anyukák lenni :-) Boldog babavárást kívánok!

Mit csináljak, hogy legyen székletem? 2 műszakban dolgozom és délelőttös héten nem tudok wc-zni.

Kipróbáltam sok mindent. Gyümölcsöt eszem, activiát is, iszok salaktalanító teát, járok heti 3 alkalommal edz?terembe (mozgás). Gyerekkoromban sem volt minden nap székletem. Mostanában odafigyelek az evésre, sok folyadék bevitelre. Odáig eljutottam, hogy ha nem megyek minden nap, fáj a hasam. Régen nem éreztem, hogy egyáltalán kellene. Most is minden bajom van. Munkahelyen szinte kapkodni kell egész nap. Hülye gyár miatt nincs idóm elmenni próbálkozni. Szél jön bel?lem, nincs nap, mikor ne finganék. Nem szeretnék mesterséges hashajtókon élni, természetes úton szeretnék leülni tojni. Egy ideig minden nap volt, de egy délel?ttös hét mindig bezavart. Már mit csináljak?

Legjobb válasz: Hát nem tudom te hogy vagy vele de egészségesebb és nem utolsó sorban igényesebb dolog is mindennap, de legalább minden másnaop nagy WC-zni mint 3-4 napig érlelni magadban a káros, mérgezõ mellékanyag termékeket. Gratulálok a hozzáállásodhoz kedves 19:35

Hát nem tudom te hogy vagy vele de egészségesebb és nem utolsó sorban igényesebb dolog is mindennap, de legalább minden másnaop nagy WC-zni mint 3-4 napig érlelni magadban a káros, mérgezõ mellékanyag termékeket. Gratulálok a hozzáállásodhoz kedves 19:35
Sose értettem. Nem kellett mindennap, jó volt. Erre sokan addig görcsölnek, míg végre eljutnak oda, hogy mindennap kell, mert egyesek szerint az a tuti (?). Erre tessék, amint beüt, hogy nincs idõ elmenni, máris 10-szer akkora a probléma, mintha az emberfia simán csak hetente 2-szer járna amúgy, ahogy elõtte. Most akkor hol is itt a nyereség?
Vegyél szûztea kapszulát. Napi egy szem és megoldódik a problémád. Teljesen természetes úton segíti a székletürítést. ha nem akarsz kapszulázni, akkor tea formájában is kapható.
Kérdezõ, kávézol te rendesen? XD
19:57-es Na ne mond. A vastagbelet pont arra találták ki, hogy tudjon ilyesmit tárolni. A te logikádat követve minden kaja után 3 órával nyomni kell, naponta 5-ször, nehogy egy kis bélsár szennyezze a beleidet 2 percnél tovább. Azonkívül, nekem kutyabajom a 3 nappal, a kérdezõ meg kínlódik. (Meg azok is, akik annyira megszokták, ha kell, ha nem, hogy 7 óra 30 perc 17 mp-kor mindennap jön az inger, aztán gyakorlatilag bef.snak, ha nincsenek véletlenül WC közelben) Ennyit errõl, hogy mindig az a jó, amit sokan állítanak. Szerintem meg a szervezet jobban tudja. A kérdezõ sem írt le arról semmit, hogy végeredményben mi baja volt azzal korábban, hogy nem naponta járt. Mert a kérdésbõl úgy tûnik, hogy semmi. Bezzeg, most...
A kérdező hozzászólása: A lapos hasamnak is annyi. Most pár hónapos terhesnek kinézek...
Na így gondolatokkal együtt tényleg rossz, ha bent marad. Tényleg mi is a gond ezzel? Olyan, hogy jó hamar meg kell szabadulni tõle, meg a vastagbél visszaszívja a "mérget" is? Mikor ettél annyi mérget, hogy ha így lenne is, számítson? Ez király kis önkínzás, semmi több. A test jól végzi a dolgát és jelzi, ha gond van. A többi nem az észlények dolga.
A kérdező hozzászólása: Aztán felhalmozódik a sok cucc és felszívódik meg ilyesmi... Belegondolok, most mi lehet a beleimben, már rosszul vagyok....
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Hát igen, ha egy ideig nincs széklet valami miatt akkor utána már azért nincs mert a felhalmozódott mennyiségtõl székrekedés következik be. Elvileg a szûztea ezt is feloldja. Azért sok sikert. Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Most is leültem a wc-re, próbálkozni. A fing jön belõlem rendesen, de más nem. Az lehet a probléma, hogy a székletem vége már belém poshadt és a többi nem tud miatta kijönni. Ezért fájhat a hasam. Holnap veszek ilyen tablettát is, hátha valami segít végre. Ma gyógyszertárban voltam, vettem salaktalanító teát és valami bogyót is, ami tele van vitaminnal és elvileg rendbe teszi a beleket. Kiváncsi vagyok, mikor tojok végre. Majdnem 1 kg-mal több vagyok a mérlegen ez miatt.
A kérdező hozzászólása: Nem kávézok, mert nem szeretem és értelmét nem látom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!