Találatok a következő kifejezésre: 2 hete hozzánk egy (5 db)

Van egy 4 éves ivartalanított kandúr macskám.3 hete hozzánk került egy 2 éves nőstény cica, két hét után jó barátok lettek. De most voltam ivartalaníttatni és mióta hazajöttünk a kandúr fúj rá! Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.

Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.
Nálam ugyanez volt. A frissen ivartalanított macskára fújt a másik pár napig, biztos az idegen szagok, meg, hogy le van borotválva a szõre stb, pár nap és újra a régiek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Jajj, most megnyugodtam! Remélem akkor pár nap múlva minden rendben lesz!

2 hete került hozzánk egy cica (3hónapos) a lakásban ott alszik, ahol éppen elnyomja az álom, a fekhelyét pedig kinevezte "ősellenségnek" azzal bokszol. Miért nem alszik a "helyén"?

Éjjelente a konyhaszekrény mögött alszik.

Legjobb válasz: A cicák viszonylag önfejüek. Ha nem annyirazavar,és szobatiszta a cica,akkor hagyd. A cicák szeretnek külömbözö helyeket felfedezni,és ezért alszanak-itt-ott. Arra vigyázz,hogy eldugottabb helyen ne legyen a földön zacsi,mert arra rápisilhet. A konyhaszekrény mögött,és ilyen sötétebb,eldugottabb heklyeken szeretnek aludni az állatok,fõleg a macsekok. Remélem segítettem. U.I: Nekem is van 2 cicám.=) Üdv.:Charlotte

A cicák viszonylag önfejüek. Ha nem annyirazavar, és szobatiszta a cica, akkor hagyd. A cicák szeretnek külömbözö helyeket felfedezni, és ezért alszanak-itt-ott. Arra vigyázz, hogy eldugottabb helyen ne legyen a földön zacsi, mert arra rápisilhet. A konyhaszekrény mögött, és ilyen sötétebb, eldugottabb heklyeken szeretnek aludni az állatok, fõleg a macsekok. Remélem segítettem. U.I: Nekem is van 2 cicám.=) Üdv.:Charlotte
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. A konyhaszekrényes dologban csak az a bosszantó, hogy mikor kijön mindig úgy néz ki, mint egy kis menekült (porcica, koszdarabok a bundában) :)

2 hete került hozzánk egy 5 hónapos oroszlánfejű törpenyuszi. Felugrik az ágyra és bogyózik, jelöl. Hogyan lehetne erről lenevelni?

eleinte nagyon féős volt, támadott is, de most már engedi magát simózni. felugrik az ágyba és feül akar minket jelölni, tehát telebogyózza az ágyat, aminek annyira nem örülök. Szeretném erről leszoktatni. Olvasam, h tapsolással és a "nem" szó használata ilyenkor elég hatásos, nos nálunk ez nem vált be :) Ötlet?

Legjobb válasz: ivartalanítás.

ivartalanítás.
Én mindig leraktam az ágyra, ha oda bogyózott és a taps nagyobb hatással van rá mint egy szó. Az éles hangra figyel, a szavakat nem nagyon érti meg. Egyébként elõbb utóbb oda is fog pisilni :D nálunk már volt rá példa... Érzi a szagod és felül akarja jelölni. Az enyém már csak akkor bogyózik oda ha nagyon megijed :D akkor is csak 1-2 csusszan ki. Már a ketrecen kívül sem nagyon csinálja.


igen, igaz, macskáknak is van már :)
Kérdezz rá az orvosnál én 3-6 hónapos várakozási idõrõl hallottam, hiszen nem tudsz mindent úgy fertõtleníteni, mint egy csupa csempe, csupa rozsdamentes acél rendelõben. Kérdezz utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az orvosnak írtam e-mail-t és pont most olvastam, hogy 2002 óta van oltás AIDS ellen macskáknak. Igaz ez?
Emeljük már ki, hogy macska aidsrõl van szó, végén még valaki félreérti. Tudomásom szerint ez ellen van védõoltás!
2002 es cikk http://index.hu/tudomany/macsec/ A viszonyokat ismerve ennyi idõ alatt már ide is eljutott a dolog! Üdv felvilágosodás korában!

Van egy cicám, akinek 2 és fél hete két kiscicája született a padláson. Nagyon elrejtette őket, ilyen nagy dobozok mögé, úgyhogy nem tudunk hozzájuk férni. Körülbelül mennyi idő, mire lehozza a kicsiket?

Legjobb válasz: Mikor már csak kevés tejre van szükségük.. de valószínûbb hogy maguktól másznak majd le mikor elkezdenek felfedezni. Addig meg figyeljétek õket rendszeresen nehogy valami bajuk legyen.

Mikor már csak kevés tejre van szükségük.. de valószínûbb hogy maguktól másznak majd le mikor elkezdenek felfedezni. Addig meg figyeljétek õket rendszeresen nehogy valami bajuk legyen.
Kb. fél hónap. Majd ha maguktól járnak a kiscicák. Nem is látjátok õket?
A kérdező hozzászólása: Nem látunk semmit, és nem is hallunk semmit. azt láttunk, mikor 2 és fél héttel ezelött felcipelte az anyamacska õket a padlásra .. azóta csak annyit tudunk, hogy az anyacica fel szokott menni .. ennyi .. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!