Találatok a következő kifejezésre: 2 hete hogy (2127 db)

Panelben lakunk és alattunk felújítás lesz 2 hétig, hogy altassam a kisfiam (2 éves)? Ti hogy oldanátok meg?

Nincs nagyszül? a közelben,azt sem kiszámítható mikor fúrnak vagy mikor nem...

Legjobb válasz: 2 hét nem olyan sok. Nálunk vagy 1 évig csinálták a házfelújítást (panelprogram) 2 éve, most meg egész nyáron át az ablakokat cserélik.... Persze nem irigyellek, de ki fogjátok bírni azt a 2 hetet, tartsd magadat a napirendhez, aztán majd meglátod, hogy viseli a fiad. Lehet, nem is fogja érdekelni. Az egyik gyerekemet abszolút nem érdekli, ha fúrnak, a másikat igen, olyan gyorsan odafekszem mellé és akkor tovább tud aludni. Szóval ne problémázz elõre, majd megoldod, ha már tényleg ott lesznek és tényleg fúrnak. A felújítás nem feltétlen jár egész napos zajjal, pl tapéta parketta festés, ezek csendes tevékenységek, igazából csak a bontás és a csempevágás hangos (de az sem vészes). Minden rendben lesz!!!!

2 hét nem olyan sok. Nálunk vagy 1 évig csinálták a házfelújítást (panelprogram) 2 éve, most meg egész nyáron át az ablakokat cserélik.... Persze nem irigyellek, de ki fogjátok bírni azt a 2 hetet, tartsd magadat a napirendhez, aztán majd meglátod, hogy viseli a fiad. Lehet, nem is fogja érdekelni. Az egyik gyerekemet abszolút nem érdekli, ha fúrnak, a másikat igen, olyan gyorsan odafekszem mellé és akkor tovább tud aludni. Szóval ne problémázz elõre, majd megoldod, ha már tényleg ott lesznek és tényleg fúrnak. A felújítás nem feltétlen jár egész napos zajjal, pl tapéta parketta festés, ezek csendes tevékenységek, igazából csak a bontás és a csempevágás hangos (de az sem vészes). Minden rendben lesz!!!!
Nálunk is volt, mi megbeszéltük a munkásokkal, hogy a kicsik alvásidejében tartsanak ebédszünetet, legalább 1, 5 órát, sose volt gond, mindig betartották (sok baba van a házban). Esetleg te is megbeszélheted velük.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a hölgyet aki ideköltözik hogy tudná-e hanyagolni a felújítást vagy csak csendesebb munkát végezni 1-2 órát alvásidõben és azt mondta nem mert a házirend szerint este6-ig végeznie kell ezért egész nap nyomni fogja. Remélem nem lesz semmi gond:)
Minden rendben lesz, ne aggódj. Épp mindkét gyerekem békésen alszik, pedig konkrétan az ajtónk elõtt fúrnak és kalapálnak (pont a szomszéd lakás ablakait cserélik, de a folyosón végzik az elõ-és utómunkálatokat). Ráadásul még ordibálnak is a munkások... Elsõ voltam :)

Hétfőn lesz 2 hete, hogy inszemink volt. Ha szombat reggel tesztelek, már mutathat biztos eredményt?

Legjobb válasz: Nem. 2-3 hét kell, de min. 2. Én inkább 3 hét után tesztelnék/teszteltem, addig pézkidobás és mivel nem tudod, hogy biztos-e, ezrt még csak meg s enyugtat. Inkább tereld el a gondolataidat, kapcsolódj ki, az többet segit.

Nem. 2-3 hét kell, de min. 2. Én inkább 3 hét után tesztelnék/teszteltem, addig pézkidobás és mivel nem tudod, hogy biztos-e, ezrt még csak meg s enyugtat. Inkább tereld el a gondolataidat, kapcsolódj ki, az többet segit.
Nekem a 14-ik dpo-n mar pozi volt a tesztem!
Nekem a 10!! napon mutatta ki a Clearblue.Tudtam, hogy nem szabad, de nem tudtam magam türtõztetni:) Utána kétnaponta csináltam tesztet és egyre erõsebb lett. :)
Gratulálok nektek! Valaki elmesélné, hogy hogy volt az inszem? Privibe nyugodtan. Nekem elvileg november 8 körül lesz, most kapom a gyógyszereket. Én sem fogom kibírni, és biztos hogy két hét után már megcsinálnám a tesztet! :D Írd meg, hogy mi volt!!
20:14-es! Én írtam Neked. :)

Ha a fogantatast szeretnem kiszamolni az ultrahangon megallapitott adatokkal akkor abbol le kell vonni 2 hetet hogy megkapjam a fogantatas valoszinu napjat?

Ugy vannak az ultrahang kepek beallitva hogy plusz 2 hetet ott is raszamollnak?

Legjobb válasz: A terhességet az utolso megjött menstruácio elso napjátol számolják. Tehát ha szeptember 21-én jött meg utoljára, akkor onnantol számold. Ha 28 napos a ciklusod, akkor a példábol kiindulva 2 hétre rá, valoszinûleg okt 5-én volt a fogantatás. Persze ha minden nap uzitek az ipart akkor csak +-2 nap pontossággal tudod csak kiszámolni a fogantatást, viszont ha heti egyszeri alkalom a pároddal, akkor úgy értelmszerûen könyebb.

A terhességet az utolso megjött menstruácio elso napjátol számolják. Tehát ha szeptember 21-én jött meg utoljára, akkor onnantol számold. Ha 28 napos a ciklusod, akkor a példábol kiindulva 2 hétre rá, valoszinûleg okt 5-én volt a fogantatás. Persze ha minden nap uzitek az ipart akkor csak +-2 nap pontossággal tudod csak kiszámolni a fogantatást, viszont ha heti egyszeri alkalom a pároddal, akkor úgy értelmszerûen könyebb.
A kérdező hozzászólása: Hasznos valasz de nem ez volt a kerdes! Hanem hogy az ultrahang gep pl azt irja ki hogy 9 hetes 5 napos akkor az valojaban 7 hetes es 5 napos? Tehat hogy az ultrahang gepekbe is bele van kalkulalva a 2 het?
De, ezt kérdezted. Mint mondtam, a megtermékenyítés napját nehezebb kiszámolni. Ha a nõdoki és te sem tudod biztosre, akkor nem egy gép fogja megmondani. De az a legbiztosabb ha rákérdezel a dokinál.
Az UH is az utolsó menstruáció napjától számítja a terhesség idejét (mivel hivatalosan így számítják mindenhol, nem pedig a fogantatástól). Viszont egyáltalán nem pontos az UH.
Egyébként a fogantatás idõpontját nem fogod tudni pontosan kiszámolni. Illetve annyit tudsz tenni, hogy az átlagos ciklushosszadból levonsz 14 napot, és a kimaradt menstruáció idõpontjából is, és akkor (jó eséllyel) megkapod a fogantatás idõpontját. Az UH ebben jóval pontatlanabb, nem fogja napra pontosan megmondani a fogantatást, de néha még hétre pontosan sem. Simán benne van a pakliban akár 1 hetes eltérés is. A fogantatásnak csak akkor lehet jelentõsége, ha több apajelölt is van... de akkor sem 100%, mert spontán ovuláció bármikor lehetséges.
Kedves Kérdezõ! Én ertem a kérdesedet, ellentétben a többiekkel...en mar par eve nem menstrualtam, amikor terhes lettem, tehat sztem te is erre gondolsz. Mivel en tudtam a fogantatas datumat, nekem azt igazolta vissza az uh, h le kell beelole vonni a ket hetet. Es ahogy te irod, ilyen korai terhessegnel meg eleg pontos az uh, ott mar nem mindegy 2-3 het. Tehat, ha te most az uh szerint 9 hetes terhes vagy, akkor a baba ket hete fogant (pár nap elteres belefer). Én igy tudom.
Tehat megegyszer: az uhu gep nem magzati kort ad meg, hanem egy olyant, MINTHA az utolso mensitol lenne a terhesseg.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen!

Jövő hétre kaptam időpontot a dokihoz. Akkor lesz majd 2 hete, hogy elmaradt. Lát majd vlmit?

Voltam cytológián a napokban, mondtam a dokinak, hogy + tesztem van, azt mondta, azok 95%-ban csalnak. :( De azt is mondta, hogy valószín?leg terhes vagyok, de nem vagyok megelégedve vele, így orvost váltok, az új dokihoz jöv? hét elejére kaptam id?pontot. 7-én nem kellett volna megjönnie, nem is jött. Õ lát majd valamit?

Legjobb válasz: mármint gondolom 5%ban csalnak, nem? ha 2 hete maradt ki, akkor 6 hetes leszel, elvileg akár szívhangot is hallhat.

mármint gondolom 5%ban csalnak, nem? ha 2 hete maradt ki, akkor 6 hetes leszel, elvileg akár szívhangot is hallhat.
A dokiváltás helyes döntés volt-szerintem-és igen, lehet szívhang, de akkor se rémülj meg, ha még nem lesz, mert lehet pár nap csúszás.
Szia! A tesztek kémiai reakción alapulnak, és ha van HCG a szervezetben, azt kimutatják. Olyan elõfordulhat, hogy valaki korán tesztel és még nem termelõdött elég HCG, de egy pozitív teszt az nem szokott hazudni! Amelyik orvos ezt vitatja, azzal nem kell szóbaállni, szerintem is jól tetted, hogy váltottál. Jövõ hét elején kb 6 hetes leszel, akkor már látják a babát, jó eséllyel szívhangot is. Gratulálok kismama!
A kérdező hozzászólása: Nem! Azt mondta, hogy nem jelent semmit a pozitív tesztem, mert ezek 95 %-ban nem megbízhatók. Majd megvizsgált és le kezelõen közölte, hogy valószínûleg terhes vagyok, de még nem ltni semmit. Jövõ7 végére hívott vissza, ezért kérdeztem, hogy az új doki fog e látni valamit a hét elején?
Elméletileg most vagy 5 hetes, ilyenkor petezsákot kellene már látnia. Amúgy, ha pozitív a teszted, akkor az pozitív. De, ahány orvossal találkoztam, mind azt mondja, hogy az otthoni tesztek megbizhatatlanok, ez a szakmai vélemény, attól még igen is lehet hinni a tesztnek, de ez az elterjedt vélemény az orvosok körében.
ez normális?! el se hiszem, hogy orvos ilyet mond. ha így lenne, hogy 95%ban nem megbízható, akkor csak az ellenkezõjét kéne venni és tudnánk az eredményt... mindegy, jó, hogy váltottál.

Már 2 hete, hogy késik.2x teszteltem pizítivat, ha jövőhét pénteken megyek a dokihoz az korai lenne? Várjak még vele?

Legjobb válasz: A szívhang a 6-7. héttõl megfigyelhetõ, elmaradt mensi után kb 2-3 héttel, úgyhogy szerintem jövõ pénteken már nem korai a doki. Gratula és üdv!

A szívhang a 6-7. héttõl megfigyelhetõ, elmaradt mensi után kb 2-3 héttel, úgyhogy szerintem jövõ pénteken már nem korai a doki. Gratula és üdv!
Elvileg akkor a menszihez számolva már 7 hetes leszel.Talán már lát szívhangot mert ha késõbb fogant akkor még nem biztos.Vissza fog rendelni legfeljebb.Ha nincs panaszod várhatsz még egy kicsit hogy biztosan legyen szívhang.Én 9 hetesen voltam és már sokkal többet is tudott mutatni a doki.Boldog babavárást.14 hetes
Gratulálok! Nem, ne várj vele, szerintem már lesz szívhang, és a baba is látható lesz. boldog babavárást!

Miért monddhatja a 2 éves lányom már 2 hete hogy fáj a lába amikor látszólag semmi oka nincs rá?

Sokszor elmondja egy nap, játszás közben a szönyegen üldögélve zokniban, amikor kinn motorozunk, alvás el?tt stb. Teljesen egészséges kisgyerek, aktív, jókedv?, nincs a lábán semmilyen seb, nem ütötte meg, a cip?i nem kicsik, nem értem...

Legjobb válasz: Esetleg a körme? Vagy valami ízületi, mutasd meg dokinak, a gyerekek nem kamuznak. De legalábbis nem 2 hete.

Esetleg a körme? Vagy valami ízületi, mutasd meg dokinak, a gyerekek nem kamuznak. De legalábbis nem 2 hete.
Vidd el orvoshoz, hátha van valamilyen elváltozás nála. Ha esetleg semmi, akkor azért mondja, hogy foglalkozz vele, egyszerûen rászokott.
Lehet, hogy amiatt van, hogy növésben van, kálcium ezen segít.
Az én kisfiam 3 éves és sokszor ébred éjszaka. Kiabál, sír, hogy fáj a lába :( Biztos, hogy nem kitaláció, mert álmából ébred és mindig ugyan ott mutatja. Ortopédián nem találtak semmit, valószínû hirtelen növekedés miatt fáj neki. Emlékszem, kamaszkoromban nekem is nagyon fájt a sípcsontom, én olyan fájdalomnak tudom elképzelni.
2 kislányom van. Mindkettõ mondogatta bizonyos idõközönként, hogy fáj a lába. Meg is mutatták a lábszárukat, hogy ott érzik ezt. Biztos, hogy a növés miatt. Ne izgulj.
Az lehet hogy te semmit nem látsz rajta, de lehet hogy tényleg fáj neki, vidd dokihoz õ majd megnézi.
De érdekes, hogy épp most találkozok ezzel a kérdéssel...Ez minket is érint újabban. Az én lányom is 2 éves és õ is többször mondogatja ezt. Gyakran éjjel is nyöszörögve erre panaszkodik. Õ elég magas kislány, most fél év alatt 7 cm-t nõtt, szóval erre fogom. Eleinte aggódtam is miatta, de semmi egyébre nem tudok gyanakodni, mint a növekedés miatti fájdalomra.

2. hete hogy nem hizik 3.5 hónapos kisfiam. Normális ez?

jo kedv?, nem sirós, ö hagyja abba a cicizést, ugy tünik hogy jol lakik minden alkalommal. söt néha vissza is jön tej büfizéskor, pedig nem jellemzö rá.

Legjobb válasz: Mennyit hízott eddig a születése óta? vannak babák akik az elején hiperüzemmódba kapcsolva híznak, majd késõbb lelassulnak, akár 1 hónapiig sem híznak. Az én második gyernekem, meg pont az ellentetje , õ születése óta csak fél kilót hízott minden hónapban, se többet, se kevesebbet. Tök mindegy, hogy csak anyatejes volt, vagy késõbb 1-2- vagy 3 szor már evett szilárdat. Most 2 hete 11 hónaposan állt meg és nem hízott semmit, akkor indult el.

Mennyit hízott eddig a születése óta? vannak babák akik az elején hiperüzemmódba kapcsolva híznak, majd késõbb lelassulnak, akár 1 hónapiig sem híznak. Az én második gyernekem, meg pont az ellentetje , õ születése óta csak fél kilót hízott minden hónapban, se többet, se kevesebbet. Tök mindegy, hogy csak anyatejes volt, vagy késõbb 1-2- vagy 3 szor már evett szilárdat. Most 2 hete 11 hónaposan állt meg és nem hízott semmit, akkor indult el.
Lehet, hogy most két hétig a hosszára gyúrt. Arra is kell energia, ilyenkor lelassul a súlygyarapodás, néha meg is torpan. 4 hónaposan mérd meg, és kiderül, hogy gyarapodott-e. Ha igen, akkor nem kell aggódnod. Szerintem így se parázz, írod, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek, vagyis biztosan nem éhes, ilyen korban már a csendes éhezés sem gyakori, kikövetelné magának, ha éhezne.
Szia! 4 hónapos a kislányom, és nekünk is ez volt kb másfél hétig, (sõt, még fogyott is kb 80 g-ot), nekem azt mondta a védõnõ, mert felhívtuk, hogy várjak még egy hetet, és ha akkor vigyük el a gyerekorvoshoz. Szerencsére tegnap már többet mutatott a mérleg. Egyébként azt olvastam, hogy 3 hónapos kor után a hízás valamilyen szinten lassul, mert a baba már többet mozog, mint elõtte.
A kérdező hozzászólása: 3290g-al született, és most 6230g. vagyis 2940g-hizott eddig.
Ne viccelj! Nem baj, hogy nem hízott! Egy darabig el van ezzel. :) Eddig bõven felszedte amit kellett. A lényeg, hogy ne fogyjon akkor nincs semmi baj. Az enyém 3160g.al született és 6 hósan volt 6, 5 kiló. Most 1 éves és nincs 8 kiló.
Már majdnem megduplázta súlyát, szerintem ne aggódj. És a havi átlagot nézd. Enyém 3950 grammal született és 3 hónaposan "csak" 5, 4, majd 4 hónaposan 5, 9 kiló volt. elsõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok. megnyugodtam. :)

Kismamik! Lehet valami baj van? Nem növekszik a pocim? Szerdán lesz 2 hete, hogy ultrahangon voltam. Jövőhét csütörtökön megyek 18 heti ultrahangra, de nem érzem, hogy növekedne a pocim. Remélem nincs baja a babának!?

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)

Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)
Hogy te nem erzed, az tok normalis, hiszen minden nap tobbszor tukorbe nezel, es latod a pocidat, igy nem tunik fel neked a novekves.Biztosan no rendesen, ne aggodj, velem is megesik neha, hogy csak bamulgatom a pocim, es kerdezem magamtol : "nott-e valamit?nekem fel se tunik", viszont ismerosok, akikkel ritkabban talalkozom mindig megkerdezik:"mennyi van meg hatra?meg nem szulsz?akkora a pocakod... :) ".Ha megnyugtat, merd le neha a hasad korfogatat, de ne szamits oriasi elteresre egyik hetrol a masikra. A babad biztosan no, es a pocid is, meglatod a vege fele mekkora lesz :D. Boldog babavarast. 33HETES KM
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat megnyugodtam.Majd visszatérek jövõhéten és megírom mi volt uh-on. Boldog babavárást neketek.
Szia! Én ugyanezt éreztem a 17-18. hét környékén. Olyan volt, mintha teljesen leállt volna a pocakom a növekedéssel. Aztán lemértem a hasam körfogatát, és 4 cm-rel nagyobb volt, mint egy héttel azelõtt. Azért nem látod a növekedést, mert már nem olyan látványos, de hidd el, nõ az a poci. :) Ha a jövõ hét csütörtököt még messzinek látod, akkor menj be a védõnõhöz, hogy nézze meg a babó szívhangját. Akkor megnyugszol, hogy nincs semmi baj. Boldog babavárást.
Nekem 2-szer volt, de mindig megmondták az eredményt telefonon. Nem is hallottam ilyet, hogy nem mondanak semmit...
Mi van veletek? Milyen hírt kaptatok?
Beszéltél velük?
Kiderült már valami? Nem kell a legrosszabbra gondolni, valószínû, hogy további vizsgálatok kellenek, azért sem mondtak semmit a telefonban.
Mikor mentek?
Belül mit érzel? Rossz hírt kapsz vagy nyugodt vagy. Bízz a megérzésedben.
Szerintem ne ijesztgessétek feleslegesen! Nálunk még a toxoplazma eredményét sem mondják el telefonon. Bízzatok a jó hírben!
De rossz hírt is közölnek telefonon, legalábbis nálunk. Ez is intézményfüggõ lehet gondolom. Nagyon sajnálom.
Mikor mentek???
Sajnos tényleg lehet, hogy rossz hírt fognak közölni, azért nem mondták el telefonon :( A barátnõméknél is így volt, hívták telefonon, hogy menjenek be elbeszélgetésre, sajnos Down kóros volt a magzat :(
Valószínû azért nem mondtak semmit, mert rossz hírt nem közölnek telefonon.
A kérdező hozzászólása: hála istenek jot, remélem már akkor nem lesz semmi

Hétfőn lesz 2 hete, hogy nem jött meg.2x teszteltem pozitívat. Ilyenkor mikor mehetek már dokihoz?

Legjobb válasz: Nekem holnap lesz 2 hete,hogy pozitívat teszteltem és még a petezsák látszódik.De ez mindenkinél más.:-)

Nekem holnap lesz 2 hete, hogy pozitívat teszteltem és még a petezsák látszódik.De ez mindenkinél más.:-)
En ahogy eszrevettem 4 hetesen kb..ra 1hetre elmentem!Szerintem nyugodtan elmehetsz mar... 38hetes:)
Akkor kb. 6 hetesnek számítasz. Szerintem nyugodtan elmehetsz már orvoshoz. Sokaknál ilyenkor már szívhang is hallható. Gratulálok!
Szia! Szerintem a jövö hétre már kérhetsz idöpontot. A 7. héten már jól látni és a szívhang is hallható! Gratulálok! Egy 33 hetes kismama
menj nõgyógyászhoz gyorsan!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!